2Keep a Diary: mei #3

Wat een emotionele week was dit. De ene dag had ik een grijns van oor tot oor, de andere dag werd ik weer herinnerd aan iets tragisch. Dit was mijn week, klik snel verder!

Maandag

Ik had de meest verstrooide maandag ever. Ik liep tig keer de trap op en af omdat ik iedere keer iets vergat. Toen liep ik naar de garage om op de fiets naar de bus te gaan en toen bleek mijn fiets niet in de garage te staan…hûh? Blijkbaar had ik die het hele weekend bij de bushalte laten staan.

In de bus luisterde ik naar mijn mp3. Heerlijk vind ik dat, even een moment voor mezelf met muziek.

Het was echt een maandag, we moesten even inkomen en waren niet echt vooruit te branden. Uiteindelijk kwamen we op gang en stoomden we flink door. We maakten foto’s en video’s voor de hele week van allerlei hele mooie producten.

HET telefoontje, eindelijk!

Rond een uur of vier hadden we het over het feit dat Willemijn nog steeds geen belletje had gehad van het UMCG over de uitslag van de chromosomenafwijking. Ze zat al zo lang in spanning, het werd haar wat teveel. We dachten beiden dat het nog heel lang zou duren maar net voordat ik besloot naar huis te gaan ging de telefoon. Ze keek me aan en ik wist het meteen. Ik pakte haar hand en we keken elkaar aan vol spanning. Ik hoorde een vrolijke vrouwenstem zeggen dat alles goed was (en ze verklapte het geslacht!). Ik blies een lange adem uit van opluchting en moest me bedwingen niet te gaan janken van blijdschap. En ik ben niet eens de zwangere! We omhelsden elkaar wel tig keer en ik maakte snel wat foto’s van dit prachtige moment, waar Willemijn zo naar toe had geleefd zodat ze ‘s avonds meteen van de ‘daken kon schreeuwen’ dat we een heuse LLG/2WMN baby verwachten.

Ze belde met haar familie terwijl we ondertussen een ‘baby fotoshoot’ deden om het moment vast te leggen. De rest van de dag was ik in een euforische stemming. Wow, wat een reacties kwamen er allemaal op het goede nieuws. Het is hartverwarmend om te zien en lezen hoe betrokken jullie zijn. Wat zijn jullie toch lieverds, bedankt voor alle betrokkenheid bij alles wat we mee maken en doen!

De rest van de avond appte ik alleen nog maar met Willemijn en keek met Jorrik wat loze TV. Ook Skypte ik nog met mijn lieve, gekke moeder. Wat een geweldige dag!

Dinsdag

Op dinsdag ging ik weer met de bus naar Willemijn. Eerst laadde ik bij de Jumbo nog even mijn 40/4 abonnement op en haalde een ontbijtje en lunch. We hoefden nog maar drie dingetjes te doen en waren daarna de hele middag bezig met de voorbereidingen voor een workshop die we deze week moesten geven over bloggen. Heel leuk die afwisseling!

Pakketjes open maken!

Kan dit nog wel? Nee!

Rond vier uur ging ik naar huis en maakte ik een flinke wandeling met Noa terwijl Jorrik in de keuken stond. ‘s Avonds verzamelde ik de moed om een emotioneel artikel te schrijven over mijn dierbare zwager, afgelopen week is het zeven jaar geleden dat hij overleed. Zeven jaar al weer. Terwijl ik het artikel schreef, passeerden leuke en verdrietige herinneringen de revue waardoor ik even terug geslingerd werd naar het verleden en de tranen welden op.

Ik stuurde mijn zus en neefjes een kaartje, om te laten weten dat ik aan ze denk en ging daarna onder de douche en naar bed. Ik had van mezelf eigenlijk moeten sporten, maar mijn hoofd stond er niet naar en ik had geen zin om met dikke rode ogen onder de mensen te zijn.

Woensdag

Deze dag werkten we thuis. Ik schreef dus flink wat artikelen, had mailcontact met ons mediabureau en liet Noa uit. Daarna moest ik flink wat doen in het huishouden. Noa is aan het verharen en ik word gek van al die haren. Ik stofzuigde, dweilde, nam alles af en vouwde de was op. Het andere deel bewaarde ik voor vrijdag.

Alles er uit!

Oud en nieuw…wat een verschil!

En alles er in!

De keuken was me ook een doorn in het oog en als ik energie en zin heb pak ik dat meteen aan. Dat heb ik namelijk nooit, haha! Ik haalde alles uit de keukenkastjes, zocht mijn servies uit, maakte alles schoon en herindeelde de inrichting van de keukenkastjes. Toch wel een fijn gevoel als alles weer geordend is.

De post kwam ook weer langs met een brief en een pakketje, Willemijn en ik kregen prachtige boeken opgestuurd over groene smoothies en een gezonde levensstijl. Ik ga het na mijn vakantie is even bestuderen!

De brief was van Mulberry. Hun klantenservice is echt top, bij elke aankoop krijg je altijd een handgeschreven brief en via de mail vragen ze altijd later nog of je nog tevreden bent of vragen hebt. Geweldig vind ik dat!

Na al het stomme huishoudelijk werk plofte ik op de bank en zag ik wat raars voorbij hupsen in het gras. Een ontsnapt konijn! Noa zag het ook zoals je ziet en bleef maar piepen en kwispelen. Het duurde wel een uur voordat ze het konijn te pakken hadden!

Omdat ik niet veel met Noa had gedaan, ging ik ‘s avonds een uur met haar fietsen. Ik fietste richting Zevenhuizen, altijd een mooi stuk om te fietsen met de hond!

Donderdag

Morning! Tijd om thuis nog wat te werken en de workshop nog een keer door te nemen. Noa speelde buiten met haar Running Egg. Ik laat haar meestal maar vijf minuutjes hier mee spelen, want ze maakt een enorm kabaal met dat ding.

Ik maakte me uitgebreid op en daarna liet ik Noa uit bij de Tolbertervaart, daar is het meestal vrij rustig.

Ik trok deze outfit aan: broek en top van Vanilia, jasje van Paris2Day, laarsjes van Invito en mijn Mulberry Lily in de kleur Metallic Mushroom.

Jorrik bracht Willemijn en mij naar Nieuwegein, waar we een workshop moesten geven over bloggen. Jorrik ging meteen door naar zijn familie met Noa, omdat zijn broer jarig was.

Nog even samen achterin de auto de workshop een keer doornemen!

We waren wel 1,5 uur te vroeg bij de workshop, haha! Het thema was: “Blogging by LiveLifeGorgeous”. Dat hadden we zelf niet verzonnen trouwens, maar het klonk wel cool. Ik vind het heel leuk om dit soort afwisselende dingen te doen.

En het meest belangrijk: de workshop werd heel goed ontvangen. Ik vind het heerlijk om samen met Willemijn te presenteren, het gaat zo makkelijk om samen met haar te presenteren. We vullen elkaar van nature waar nodig aan en wisselen automatisch de beurt goed af. De workshop kreeg gemiddeld een 8,5. Niet slecht voor een eerste keer!

Zzzzzz…

Om 22:15 waren we klaar met de workshop en bracht m’n lieve Jorrik ons weer naar huis. Fijn zo’n privé chauffeur 😉 Rond twee uur lag ik in bed, ik was kapot.

Vrijdag

‘s Ochtends kreeg ik een grote cappuccino van Jor op bed, wat heb ik toch een geluk met zo’n lieve vent. Daar was ik wel aan toe.

Noa had bij Jorriks familie met een hond gespeeld, de hele ochtend lag ze bij me op bed.

Tegen een uur of vier gingen we naar Jorriks oma, ze was 93 geworden en wat heeft zij nog een goede gezondheid en ze is altijd optimistisch. Daar teken ik voor!

We aten haar heerlijke Duitse slagroomtaart met gemarineerde mandarijntjes. Hmmm!

‘s Avonds trakteerde ze ons op pannenkoeken. Ik werd zelfs nog herkend in the middle of nowhere: Elp. Ik nam een hartige pannenkoek met ananas, kipfilet, kerrie en champignons. Helaas viel hij niet zo goed op mijn maag…

Rond half elf waren we thuis en liet ik Noa nog een uurtje uit. Ik laadde al het camerageweld op want zaterdag was het tijd voor…

Zaterdag

…de Dutch YouTube Gathering! Het was al weer de tiende editie en het vond plaats in de Jaarbeurshallen in Utrecht.

Om 10 uur gingen Willemijn en ik met de auto richting onze lieve volgers. De vlog kun je vandaag zien op LiveLifeGorgeous.

Tussen de bedrijven door konden we gelukkig even een broodje eten.

Superveel lieve cadeautjes gekregen!

Dag vriendinnetje, tot volgende week!

Het was een ontzettend leuke dag. Heel erg bedankt dat jullie er waren en bedankt voor de leuke cadeautjes. Ik vind echt dat wij zulke toffe lezers hebben, het was genieten!

Rond vijf uur was ik thuis en was ik best wel moe van afgelopen week. Ik fietste nog een uur met Noa, viel op de bank in slaap en deed ternauwernood nog boodschappen. Daarna ging het licht uit.

Zondag

Ik was extra vroeg opgestaan (lees: zes uur) omdat ik even uitgebreid wilde douchen en ik moest nog een aantal dingen doen. Ik ben ‘s ochtends zo langzaam als een slak dus ik heb alle tijd nodig.  Mijn ouders zouden namelijk gezellig een nachtje komen logeren dus ik moest de kamers even omruilen. Ik blies het luchtbed op voor mij en Jorrik en maakte ons bed op voor mijn ouders.

Om elf uur was het hele huis weer kraakhelder schoon. Pfff, wat een werk. Ik heb zo’n hekel aan het huishouden haha! Ik vind schoonmaken niet eens erg, maar het opruimen van al die zooi.

Ik at samen met Noa een bakje druiven. Deze zijn pitloos en ze krijgt er niet teveel, want het is niet heel goed voor honden. Ze vindt het alleen wel erg lekker.

Ik kan altijd enorm genieten van mijn ouders, hun aanwezigheid is zo gezellig en vertrouwd. Ik kom er zelf tot rust van. Mijn moeder nam prachtige violieren voor me mee, een zelfgebakken appeltaart, rode wijn en jonge jenever voor mijn vader. ‘Ik ga op visite en ik neem mee, mijn eigen boodschappen.’

We hebben lekker gekletst, een lange wandeling met Noa gemaakt, genoten van het zonnetje en ‘s avonds gingen we heerlijk uit eten bij mijn favo restaurant: ‘t Spijshuys in Boornbergum. Mijn vader had hier nog nooit gegeten en dat kon natuurlijk niet! Komende donderdag geef ik jullie een kijkje in de keuken in ‘t Spijshuys dus houdt 2WMN in de gaten.

Op de dinsdagavond na, was afgelopen week een heerlijke week! Morgen ga ik gezellig met mijn ouders naar de Pinkstermarkt en heb ik verder een wat rustige week. Hoe was jouw week?

36 reacties

Jilte -

Willemijn wanneer maak je het bekent wat het word? Super leuk artikel trouwens Martine! <3

Willemijn -

Volgende week vrijdag. :)

olga // teamconfetti -

Wat bijzonder dat jullie het blije nieuws van Willemijn samen te horen kregen. Jij ook gefeliciteerd!

Suus -

Zo leuk om te zien dat jullie zo met elkaar meeleven! Hartverwarmend. En wat leuk dat jullie een workshop mochten geven! Hopelijk was het erg leuk om te doen :)

Priscilla -

Zoals altijd heb ik echt weer zitten genieten van het foto overzicht. Ik vind het heerlijk om te zien wat je/jullie allemaal doen in een week. Hoewel je deze week moeilijk op gang kwam zag je week er toch wel heel leuk uit :)

My Creative Life - Marìs -

Leuk dat jullie een workshop gaven, die wil ik ook wel volgen! 😉 😛 Gaan jullie dat vaker doen?

Tamara -

Wat een drukke week Martine! Ik vind altijd heel leuk om jullie artikelen te lezen en vooral de diaries!

Lisa -

Ik vind het zo jammer dat ik jullie heb gemist op de DYTG, ik hoop dat jullie volgend jaar weer komen en dat er dan misschien dan 1 uur een meet & greet is :) Gotta meet you girls someday! :)

Anouk -

Wat een ontzettend leuke en drukke week! Wat zijn jullie overladen met cadeautjes door jullie bezoekers

Annelot -

Zo leuk van Noa en de pitloze druiven haha wij geven dit namelijk ook aan onze Rocco! Vanaf pup krijgt hij dit al tot we ineens lazen dat het niet zo goed voor honden is maar dat het voornamelijk is als er pitjes in de druiven zit . Onze Rocco smult ervan en hij is er nog nooit ziek van geworden maar we zijn wel iets geminderd in het geven ervan haha

Sabine -

Leuk om te lezen en zien allemaal!! Jullie stralen allebei, prachtig! 😀 liefs

Jennifer -

Ziet er weer superleuk uit! En wat een geweldige service van Mulberry!

Andrea -

Wat een drukke week zeg, maar ook met veel leuke dingen. Mooi dat je ook van de kleine dingen kan genieten :)

Patricia -

en week met de wind uit alle hoeken zeg! Prachtig tasje, jullie hebben jezelf weer verwend :-) Wat is eigenlijk het idee achter het ontwerp van je tuin? 😉

Floor -

Hahahaha! Ik heb mezelf gespot in de diary én in de vlog! Wat was het super leuk om jullie te ontmoeten <3

Margot -

Wat een drukke week weer! Ik vind opruimen juist niet erg en heb een hekel aan schoonmaken hihi.

Nynke -

Lekker weekje! En heerlijk, zo’n opgeruimde keuken :) Dat zou ik ook wat vaker moeten doen, haha.
Ik kreeg gewoon tranen in m’n ogen bij de foto’s over de uitslag, zooo fijn!!

Bente -

Wow, een week vol (emotionele) hoogtepunten! Super om te lezen (afgezien van dinsdag dan). En wat een super service van Mulberry zeg! :)

lucindainwonderland -

Grappig om te zien dat jouw moeder qua uiterlijk heel erg op die van mij lijkt trouwens. Wat een mooie week was het ook wel zeg en fijn dat er zo’n goed nieuws kwam voor Willemijn, kan mij niet voorstellen hoe spannend het was en hoe blij jij ook was dat alles goed zat bij je vriendin. xxx Lucinda

Roos -

Wat een vreemde week moet dit geweest zijn!
Ik wil je wel waarschuwen… Druiven kunnen leiden tot nierfalen bij honden, vanaf 30 gram is het al levensgevaarlijk!

dd -

Je weet dat druiven giftig zijn voor honden ? Onze hond is ook gek op fruit vooral peer maar dat mogen ze gelukkig wel word ze overigens wel winderig van

lisanne -

Zo blij voor willemijn!
nu maar niet meer bij vanilia shoppen maar opzoek naar leuke zwangerschaps kleding haha

Syl -

Leuk om het moment te zien dat alles goed blijkt te zitten.

Natasja -

Wat een mooie week! Wat fijn voor Willemijn dat jij nog bij haar was!
Wat is Noa toch een pracht beest!!

Im -

Wat een GE-WEL-DIGE tas!!! Past goed bij je prachtige outfit! Ik zou dolgraag zoiets willen hebben, maar zelf met mijn prima baan moet ik hier echt onwijs lang voor sparen! Misschien leuk om een keer een soort financiënpost à la “waar doet ze het van” (Viva/flair) te plaatsen? Lijkt mij ontzettend leuk om te lezen!
Schrijf je nou trouwens dat het loslopende konijn na een uur door Noa gepakt werd, of kreeg de eigenaar van het konijn hem uiteindelijk zelf te pakken 😉 ?

Tessa -

Wat leuk dat je bij het moment was dat Willemijn het goede nieuws kreeg! Lijkt me heel bijzonder.
Wie weet tot straks op de Pinkstermarkt (al zal ik je niet snel aanschieten, want zo ben ik dan weer niet haha 😉 )

Dionne -

Wat een boel foto’s en een drukke week! Leuk om mee te kijken!

Yara -

Wat een boel foto’s! Ik was zo blij voor Willemijn dat de uitslag goed is, echt fijn nieuws! Die Mulberry Lily tas is trouwens echt prachtig <3

Iris | Todayslipstick -

Wat veel leuke foto’s! De vlog was echt heel leuk en wat een leuke cadautjes!
Liefs, Iris

Dita -

ja het spijshuys schijnt heerlijk te zijn. Mijn vriend had er ook al eens gegeten. Leuke foto’s verder. Druk weekje zo te lezen

Suzanne -

Wat een emotionele week. Ook mooi om te zien dat je echt kan genieten van de kleine dingen.

Do -

Ziet eruit als een drukke, bewogen maar toch gezellige week. Fijne Pinksteren nog :)

Liset - Beautydagboek -

Wat een volle en mooie week, met als topper Willemijn haar bevestiging dat alles goed is met haar kindje! Echt geweldig nieuws is het :). Ik ben nu wel benieuwd naar het geslacht, ik wist helemaal niet dat ze dat al zo vroeg konden zien. Beide keren kreeg ik het te horen bij de 20-weken echo. Spannend, maar zo leuk! En wat een aankoop Martine, wat moet je blij zijn met je nieuwe Mulberry tas. De service is wel heel goed, fijn dat ze zo goed met hun klanten omgaan :).

Willemijn -

Ze kunnen het zien doordat ze naar de chromosomen hebben gekeken (X of Y) nav het onderzoek. :) Normaal kun je het inderdaad nog niet zien op een echo (wel vanaf een week of 15 geloof ik?). :)

Akosua -

Wat een volle week met hoogte- en dieptepunten. Fijn dat jullie workshop zo werd gewaardeerd. In de huishoudperikelen herken ik me meteen, schoonmaken gaat heel vlot alleen jammer dat je eerst alle zooi moet opruimen.

Kimberley -

Wat een drukke week! Fijn dat je zo kan genieten van je ouders :) Veel plezier nog vandaag! Ik heb ook echt een hekel aan het huishouden, bij mij is het vooral schoonmaken wat er niet van komt… Maar gisteren heb ik mezelf ook eindelijk weer een schop onder mn kont weten te geven :)

Reageer ook