2Keep a Diary: mei #1

De meivakantie is afgelopen en het is weer maandag, dat betekent weer tijd voor een nieuwe 2Keep a Diary hier op 2WMN. Ik laat je zien wat ik deze week heb uitgespookt!

Maandag

Vandaag was het Dodenherdenking, altijd een bijzondere dag. Ik stond er de rest van de dag niet zo bij stil, omdat we gewoon moesten bloggen. Willemijn kwam dit keer naar mij toe.

Terwijl we druk aan het werk waren, maakte ik deze schattige en zeldzaam rustige foto van Noa die heerlijk ligt te slapen op de bank na een ochtendwandeling.

Ik zocht al mijn lipsticks bij elkaar, wat een werk want ik sleep ze overal mee naar toe dus dat was nogal een zoektocht. We namen een video op over mijn Lipstick Stash voor LiveLifeGorgeous.nl.

Noa liep na het minidutje constant om aandacht te vragen, mafkees.

Willemijn ging rond vier uur weg en voor ik het wist was het al weer 20:00. Tijd om stil te zijn. Ik weet nog goed dat ik een keer met mijn vader keek en toen dat hele voorval plaats vond met die schreeuw. Zo’n raar moment. We keken elkaar aan en ik zei: ‘Hè, dat hoort toch niet of wel? Wat is dit voor raars?’ En sinds die schreeuw, hou ik altijd mijn adem in als iedereen stil is en hoop ik dat zoiets niet nog eens gebeurt.

‘s Avonds mocht Noa lekker bij mij kroelen wat mijn vriend had avonddienst. Ze weet meteen waar ze moet liggen.

Word jij eens even wakker baasje!

Dinsdag

De volgende ochtend weet ze ook precies hoe ze me wakker moet maken, ze duwt me zowat het bed uit.

Het was Bevrijdingsdag en ik besloot deze dag te vloggen. Daarom heb ik van deze dag niet heel veel foto’s genomen. Heb je de vlog gemist? Bekijk hem hier!

We lunchten met kroketten. Normaal ben ik meer een frikandellenmonster maar de kroketten waren toch ook wel erg lekker.

Dit is mijn schoonzusje Lhea, een schat van een kind! Ik ben gek op haar. Ze kletst de oren van je hoofd, zo gezellig! Binnenkort wordt ze al weer vijftien jaar. Ik ken haar al vanaf dat ze zes jaar is. Het is bijzonder om haar op te mogen zien groeien en het doet me altijd beseffen hoe lang Jorrik en ik bij elkaar zijn en dat hij ook mijn neefjes op heeft zien groeien. Wat deel je toch veel met elkaar in de loop der jaren!

Woensdag

En zo werd ik wakker op woensdag. That’s right. Ik keek naar de TV en dacht oprecht dat ik naar bed was gegaan. Dat bleek ik gedroomd te hebben, want ik werd lekker wakker op de bank met deze schurk bovenop me. Jorrik lag er ook gezellig bij, haha! Wij zijn echt verschrikkelijk. Gelukkig had ik ‘s avonds bij thuiskomst al mijn pyjama aangetrokken!

Ik werd rond zeven uur wakker uit mezelf en was daardoor weer op tijd bij Willemijn. We moesten flink doorstomen want we moesten veel vooruit werken vanwege onze planning.

Tussen de middag at ik sesambolletjes met eiersalade.

Ik zou haartutorials opnemen voor LiveLifeGorgeous. Dat kost heel veel tijd. Ik had een aantal ideeën in mijn hoofd, maar ik vind het wel fijn om dit van tevoren even goed te oefenen op Willemijn. Dat is heel handig -en noodzakelijk- want zo zie ik waar mijn verbeterpunten liggen. Je zal net zien dat de mooiste vlecht nooit op de video staat (rechtsboven)…Ach ja!

Daarna bewerkte Willemijn pijlsnel de video en kon ik de voice-over inspreken. Het kapsel wat ze hier draagt was verloren gegaan op de camera. We hadden totaal geen benul hoe dat kon gebeuren, maar ik baalde flink want we hadden ook geen tijd om die haarstijl nog een keer op te nemen. Een andere keer dan maar!

Tussen de bedrijven door wilde ik een leuke selfie maken met Saar maar dacht zij anders over. In plaats daarvan zag ze haar kans en ging ze met haar bijna dertig kilo pontificaal op mijn schoot zitten. Lekkere kroelhond!

Pakketjestijd, altijd een feest!

Aan het eind van de dag was Djurre een fikkie aan het steken in de tuin . Ik vond het zo gezellig, lekker warm! Er was nog veel oud papier en hout wat ze hadden liggen, dus ik -als pyromaan zijnde- hielp graag een handje mee aan dit leuke vreugdevuur vol zooi!

Eenmaal thuis had ik weer een déjà vu. Geloof het of niet maar ik viel weer heel vroeg in slaap op de bank waardoor ik om 03:00 klaarwakker was. Ik had namelijk al zeven uur slaap gehad en ik slaap gemiddeld denk ik zo’n zes uur. En nu?

Donderdag

Om uit mijn rare ritme te komen besloot ik er maar gebruik van te maken. Ik nam eerst een douche en ging om half 4 aan de slag met veel artikelen schrijven. Dit zou een lange dag worden, want we moesten naar Amsterdam.

Ook hebben we van deze dag een vlog gemaakt, je ziet hem morgen op 2WMN. Ik deed heel weinig make-up op en droeg een bril. Ik had zo geen zin in uitgebreide flawless make-up. Soms heb je van die dagen!

Naast het schrijven van artikelen, deed ik nog wat dingetjes in het huishouden en liep ik 2 uur met Noa. Eigenlijk wel erg lekker zo’n lange, frisse ochtendwandeling. Mijn moeder belde terwijl ik met Noa wandelde, dus die heb ik ook gelijk weer 2 uur gesproken! Multitasken.

Om half elf nam ik de bus naar Groningen.

Eenmaal op het station was ik toe aan een gigantische bak koffie. Ik had er immers al zeven uur op zitten. Het voelde voor mij alsof het al drie uur ‘s middags was. Hallo Starbucks! Oh en wat is mijn haar toch vreselijk lelijk geworden. Thank God gaan we morgen naar de kapper dus let er maar niet teveel op haha.

We hadden in Amsterdam een event van iittala. Het was ontzettend leuk. Ik kende het serviesmerk nog niet zo goed, maar ze hebben echt hele leuke dingen. Binnenkort zie je er meer over op 2WMN.

Rond drie uur lunchten Willemijn en ik bij Bagels & Beans. Ik nam een sesambagel met een paddoburger, truffelmayonaise en pijnboompitjes. Deze bagel was goddelijk!

Om kwart over zeven namen we de trein naar huis en om tien uur was ik uiteindelijk thuis bij mijn lieve vent en hond. Ik dacht dat ik moe zou zijn, maar wonderbaarlijk genoeg: geen centje pijn.

Vrijdag

Vrijdag was Willemijn om negen uur weer bij mij. We gingen samen naar de Jumbo om boodschappen te doen. Het hoe, wat en waarom zie je ook binnenkort weer op 2WMN. We houden jullie wel in spanning! Maar om 1 uur ‘s middags hadden we al een compleet 3-gangen-diner op. Wat een ‘ontbijt’! De rest van de middag zat ik vol.

Willemijn ging rond twee uur weg en toen besloot ik met deze lieverd een lange wandeling te maken.

Onderweg kwam ik Patrick tegen. Iedereen in het dorp kent deze man geloof ik wel, hij is gek op honden en maakt graag met iedereen een praatje. Hij vindt Noa helemaal geweldig en ze luistert ook zelfs naar hem als hij mijn commando’s (zit, lig, blijf, luid en rol) uitprobeert. Wat wel grappig is trouwens is dat Noa altijd Patrick een beetje pest. Dan wil hij de stok pakken en loopt ze heel uitdagend een rondje om zijn scootmobiel heen, we moeten er beide altijd om lachen! Vroeger was dat wel anders, toen ze een pup was vond ze zijn scootmobiel maar niets. Grommen dat ze deed! Maar nu zeker niet meer.

Ik liep daarna met haar naar Nienoord. Je kunt hier zo mooi wandelen. Ik laat haar expres de grootste stok meenemen, dan wordt ze lekker moe.

Daarna ging ik in mijn eentje bij landgoed Nienoord een cappuccino drinken. Dat soort dingen doe ik nooit in mijn eentje. Gezellig is het ook niet, maar wel rustgevend. Ik had nu veel meer aandacht voor de omgeving wat ook wel fijn is. Zo kun je even nadenken over van alles en nog wat. Het uitzicht was prachtig.

Zaterdag

De volgende ochtend ontdekte ik twee teken bij mw. Noa. Ze was nog lekker slaperig dus daar maakte ik gebruik van om de teken te verwijderen met deze handige tools, veel makkelijker dan een tekenpen. Wat zijn teken toch rotbeesten.

Daarna maakte ik een boodschappenlijstje voor de hele week.

Ik deed boodschappen bij de Lidl, haalde wat rozen bij de AH en liep langs de fietsenwinkel om mijn gerepareerde fiets op te halen. Fijn dat alles zo dicht bij elkaar ligt.

Het was de laatste keer dat ik in de Renault Kangoo reed: mijn allereerste autootje. We waren toe aan een andere auto en Jorrik ging de Renault die middag inruilen.

Ik deed ondertussen nog meer stomme huishoudelijke klusjes, waaronder het schoonmaken van de waterkoker.

Ik maakte het gezellig in huis en Jorrik kookte ‘s avonds lasagne. Het was alleen niet zo heel lekker, want de lasagnebladen waren een beetje taai ofzoiets. Daarna moest Jorrik werken, hij had nachtdienst. Ik keek de rest van de avond nutteloze TV en liet Noa uit.

Zondag

Moederdag! Hoewel ik niet aan Moederdag doe, stuurde ik mijn moeder deze afbeelding: die vond ik zo leuk.

Na met Noa te hebben gelopen, was het tijd om mijn kwasten weer eens een flinke wasbeurt te geven. Ik doe dat echt veel te weinig vind ik zelf.

Daarna stofzuigde ik, nam ik alles af en deed wat wasjes. Supersaai, gelukkig ging ik ‘s middag wat leuks doen.

Mijn schoonmoeder nam me mee naar Gorredijk naar de winkel Rinsma. Dit is een winkel met heel veel verschillende merken kleding. Het deed me een beetje denken aan de Voorwinden in ‘s-Gravendeel.

Na een bezoekje van drie uur, trakteerde ik op koffie en een broodplankje met smeerseltjes kruidenboter, tapenade en citroenmayonaise. Erg lekker!

Ik heb niets gekocht trouwens, maar mijn schoonmoeder wel!

‘s Avonds at mijn schoonmoeder bij ons. Ik maakte wraps met gehakt, paprika’s en maïs en terwijl ik kookte, ging mijn schoonmoeder een stuk met Noa fietsen. Zo lief van haar!

Om tien uur was het tijd om weer te bloggen. Ik maakte deze diary en nog twee artikelen voor LiveLifeGorgeous. Ik heb ontzettend veel zin in komende week, maar dat gaan jullie terug zien in Willemijn haar diary!

38 reacties

Martine -

Wat grappig, ik heb jullie blog gisteren ontdekt en zie nu dat je ook in Leek woont. Ik vind het ook altijd heerlijk om door Nienoord te wandelen! Helemaal nu alles weer zo lekker groen is. Ik blijf jullie blog zeker volgen!

Martine -

En je heet ook nog eens Martine 😀 , wat een toeval!

Anneke -

Elke keer als ik lees dat Jorrik nachtdienst of avondienst heeft vraag ik me af wat voor werk hij doet.. 😉 Iets in zorg misschien?

Martine -

Nee in de beveiliging 😉

Do -

Wat een leuke foto’s weer :) Dat leren jasje is erg mooi, hij staat je goed.

Miriam -

Wat staat je die bril goed zeg! Leuk 😀

Cindy -

Zeg, die bril die je op donderdag draagt mag ik daar het merk van? En als het kan alle verdere info die je kwijt wil. De naam van het montuur, het nummer van het montuur, de prijs en waar je hem gekocht heb. Vind hem geweldig en wil hem op zijn minst eens passen.

Sofie -

Hey Willemijn, Martine en iedereen die dit leest. Ik zit met een probleem. Sinds 1 dag heb ik een blog over de examens die ik dit jaar doe. Vandaag is het al 2500 keer bekeken. Ik heb het ook gedeeld op een Facebookgroep over de eindexamens waar 40.000 mensen lid van zijn. Nu heb ik best wel een paar heftige haat reacties gekregen en ik weet niet zo goed hoe ik daar nu mee om moet gaan. Ik heb ook super veel leuke reacties gekregen. Maar toch spoken die reacties door mijn hoofd. Ik heb het bericht al verwijderd… Ik kon op fb alleen reacties verbergen maar de rest van de pagina zag ze nog wel. Nu heb ik dus ook de leuke dingen verwijderd. Ook wil ik hier de site niet delen omdat ik daar nu best bang voor ben. Heeft iemand tips??
Alvast bedankt

Martine -

Hi Sofie, wat leuk dat je daar een blog over hebt geschreven. Jammer dat je hem nu hebt moeten verwijderen voor je gevoel, vanwege alle nare reacties. Heel af en toe maken wij ook wel eens mee dat een artikel niet bij iedereen in goede aarde valt. Ik denk dat het twee redenen heeft: of iemand heeft gewoonweg een ontzettend sterke mening, het artikel valt in het verkeerde keelgat en diegene kan helaas niet goed constructieve feedback over het geschreven artikel neerpennen. Vaak komt er dan eerder een felle en soms (persoonlijk) nare reactie. Of iemand leest het artikel anders dan jij geschreven hebt, begrijpend lezen is soms lastig net als het schrijven van een stuk waarbij goed naar voren komt wat je echt bedoelt zonder dat iemand het heel anders opvat.

Het is niet leuk om felle reacties te krijgen, maar in discussie gaan helpt vaak ook niet. Daar wordt het soms nog alleen maar erger van. Wat soms wel helpt is een ‘Edit’ onder je artikel schrijven. Bijvoorbeeld: ‘Ik merk dat ik vrij felle reacties krijg op mijn artikel, dat vind ik jammer want/maar….’ en dan geef je een uitleg wat je precies bedoelt en kun je a.d.h.v. de ontvangen reacties eventueel kijken wat je nog kunt verduidelijken. Het is moeilijk, maar probeer het van je af te laten glijden. Mensen op internet zijn vaak enorm fel, veel feller dan in het echt dus vat het zeker niet te persoonlijk op.
Ik hoop dat je hier wat aan hebt (voor eventueel een volgende keer)…laat het je niet tegenhouden om te stoppen met schrijven!

Joyce -

Kwasten weer gewassen! Kan je weer een maand tegen aan haha. Zo vervelend klusje dat ik ook liever uitstel zolang het kan :P.

Martine -

Haha en iedere keer als ik ze was denk ik weer: ‘Oh wat heerlijk zeg, dat zou ik vaker moeten doen!’ :’D

My Creative Life - Marìs -

Haha die stok is nog groter dan Noa zelf! Ze is echt zo’n cutie! Kan zo lekker smekend kijken, haha, te schattig!

monica -

Moooie waterkoker! Waar heb je die van?

Martine -

Die heeft mijn vriend gekocht bij de Action haha!

Nesrin -

Lachkick om de mega grote stok waar jouw hond mee liep.

Het lijkt mij heel raar om zo vroeg te beginnen, je haalt wel een hoop uit je dag zo. 0,5 Starbucks lijkt mij ook een strak plan dan.

Ingrid -

Leuke diary!! Ik was zondag aan het werk in Rinsma, maar heb je helaas niet gezien (misschien de volgende keer;)).
Hele fijne week verder, geniet ervan!
Liefs, Ingrid

Martine -

Oh ja? Wat toevallig! Mooie merken hebben ze daar!

Lisa -

Leuke diary! Ik vind het altijd zo leuk dat ik alles herken in Leek en inderdaad ik ken ook Patrick haha!

Martine -

Haha wat grappig dat je hem herkent, volgens mij kent iedereen die man! 😀

PatriciaKleijn -

leuke diary hoor, wat een grote stok heeft Noa daar zeg jeetje haha

Margriet -

I love iittala, ze hebben echt heel mooie dingen! Vorige week was ik nog in een winkel, maar heb, wonder boven wonder, niets gekocht!
En wauw, wat is dat landgoed mooi!! Ik vind het niets aan om in m’n eentje een kopje koffie te drinken/een broodje te eten, maar in zo’n mooie omgeving is het misschien wel minder erg haha!

Fijne week!

Jasmin -

Ik kan me de Damschreeuwer nog heel goed herinneren. Stond braaf te wachten achter het monument op de Dam om een krans te leggen. In een paar seconden veranderde de sfeer zo erg; van complete rust naar totale paniek. De massa mensen bewoog zo snel uiteen dat hekken omvielen en mensen ondergelopen worden. Heel eng om te zien hoeveel impact zoiets kan hebben.

Martine -

Wow wat heftig dat je daar bij was. Lijkt me heel eng zo’n verdrukkende mensenmassa en dat je op dat moment ook niet weet wat er aan de hand is, echt erg… Je snapt toch niet hoe iemand het in zijn hoofd haalt om te schreeuwen op zo’n moment!

martina -

Rinsma! daar ben ik heel heel lang geleden eens met mijn moeder geweest, toen was ik op zoek naar nette kleding voor een trouwerij. leuke foto’s hoor en die vlechten bij Willemijn zijn prachtig, zou willen dat ik dat bij mezelf kon doen.

Esther -

Wauw wat een leuke diary weer. Ik smul hier echt van! Ik ben serieus nog nooit op de bank in slaap gevallen haha en wat knap dat je om half 4 ‘s nachts opstond! Ik vind 7 uur al vroeg haha! Liefs

Jhemyla -

Wat een heerlijke week heb je weer achter de rug! Ben benieuwd naar de vlog van morgen.

anna -

Wat een hoop leuke foto’s! Bij Dodenherdenking moet ik ook aldoor denken aan die schreeuw, zo bizar. Wat is Noa lief, grappig ook dat die man telkens met haar gaat spelen.

Lindsey Beljaars -

Hele leuke foto’s Martine, Noa lijkt me echt een schat van een beest!

lifetimes -

Haha, ik moet altijd zo lachen om jullie ‘banknachten’. Ik zou echt niet de hele nacht op de bank kunnen slapen, mijn bedje is heilig! Succes deze week. Xx

Margot -

Wat heb je weer een hoop gedaan in een week! Leuk om te zien!

Mariska -

Wat een leuke foto’s weer om te zien. Vind de haartutorials erg mooi :)

Anniek -

Heerlijk lange diary weer, leuk zeg! Zo te zien hebben jullie samen weer een toffe week achter de rug! Leuk ook om te zien hoe jullie helemaal opbloeien sinds jullie fulltime met jullie blog bezig zijn, ik kan ook echt merken dat jullie artikelen sinds die tijd beter zijn geworden. Gaaf! Fijne week! X

Iris | Todayslipstick -

Leuke week, wat ontzettend veel foto’s! Ik kijk uit naar de vlog!
Liefs, Iris

lucindainwonderland -

Mooie foto’s! En Noa met die super grote stok in het bos is echt wel weer heel leuk om te zien. Wel jammer dat er dan direct weer teken bij komen kijken, maar het is wel super belangrijk om je dieren daar op te blijven controleren, ik doe het ook constant met de katjes. xxx Lucinda

Akosua -

Wat een raar slaapritme had je deze week. En dan is inderdaad de beste manier om het te doorbreken om door te gaan op een dag waarop je wel door moet. Maar dat je daar dan koffie bij nodig hebt geloof ik zeker.

Dita -

wat een leuke foto’s en je was dicht bij mij in de buurt. Ik woon zo’n 15 min rijden van Gorredijk.

Liset - Beautydagboek -

Leuk om je week te zien! Zo grappig dat je (zelfs samen met Jorrik) op de bank in slaap viel tot de volgende ochtend ;). Dat heb ik nog nooit meegemaakt, haha. Dan wordt ik toch wakker en verkas ik naar mijn bed. Oh wat is Rinsma lang geleden dat ik daar ben geweest, nu ik dit weer zie, heb ik helemaal zin om heen te gaan. Ze hebben er zulke leuke merken en je krijgt er meestal koffie met gebak :).

Natasja -

Leuke foto’s! Vooral Noa staat er vaak mooi op!
Jammer dat dat laatste kapsel verloren is gegaan want die ziet er heel gaaf uit! Hoe spreken jullie de voice-over in?

Reageer ook