10x Leuk aan een hond

Ik ben een typisch kattenmens. Ik was (en ben) gek op katten, we heb thuis altijd katten gehad. Ik had daarom nooit gedacht dat ik later een hond zou nemen. Maar wat is een hond toch leuk! Ik geef je 10 redenen waarom!

Ook als je ‘s ochtends uit bed komt, kunnen ze niet wachten tot ze je mogen begroeten!

Altijd blij

Hoe lang je ook weg bent, ze zijn altijd blij om je te zien. Al ga je maar even vijf minuten naar boven, een half uurtje naar de winkel of ben je de hele dag werken…ze kwispelen altijd even hard als ze je weer zien! En een schattige kwispelende hond kun je gewoon niet weerstaan, dan moet er even geknuffeld worden!

Toen Willemijn me deze foto appte van Saar in de wind, heb ik zo ontzettend hard moeten lachen en nog steeds als ik deze foto zie kom ik niet meer bij!

Gezond

Een hond moet je uitlaten, nu vinden de meesten dat niet zo leuk maar bekijk het eens van de positieve kant. Je bent heel veel buiten waardoor je beter ontspant, van de natuur om je heen geniet en wandelen is gezond: win/win. Die half uur beweging per dag krijg je sowieso. Daarnaast pak je lekker veel daglicht mee en zal je geen winterdepressie hebben tijdens de koude dagen door al die vitamine D. 😉

Troost

Honden merken alles en weten precies hoe jij je voelt. Als je verdrietig bent en moet huilen, komen ze stilletjes bij je zitten en likken de tranen van je wangen. Ik moest een keer zo hard huilen, dat Noa ook ging piepen. Het is zo lief dat honden zo aanhankelijk zijn en je troosten als je niet lekker in je vel zit. Hun aanwezigheid maakt de wereld weer wat rooskleuriger.

Band

Je kunt een hele (innige) band opbouwen met je hond, iedere hond heeft een bepaald, typisch karakter waardoor ze echt een onderdeel van je gezin worden. Nu weet ik dat kattenmensen zeggen ‘maar een kat ook’ en toch is het heel anders. Ik heb zelf vroeger katten gehad (een stuk of twaalf) en niet met iedere kat had ik zo’n band. Er waren er maar twee die een heel typisch karakter hadden. Veel katten zijn nu eenmaal op zichzelf. Honden lijken veel aanhankelijker en willen meer van je. Het is niet te vergelijken, maar het is zo ontzettend leuk. Ik kan het niet uitleggen. Ik hoop nu niet dat ‘kattenmensen’ zich aangevallen voelen. Ik zeg niet dat je met een kat geen band kunt hebben – dat heb ik zelf ook ervaren – maar ik kan je wel verzekeren dat een band met een hond heel anders is en stiekem leuker als ik eerlijk ben.

Moet dit nou?

Mafkees

Ze doen soms de gekste dingen, je lacht je rot! Maar ze zijn soms ook enorm ondeugend. Je kunt er op dat moment niet om lachen, maar later wel. Ik heb me laatst nog rot gelachen, omdat ik niet goed oplette en Noa me lanceerde. Hardop lachend liep ik naar huis, nadat ik eerst heel boos werd en ze me heel stom aankeek. Sjongejonge…

https://www.youtube.com/watch?v=J9khrqxVpAc

Zoveel soorten

Ze zijn er in allerlei soorten en maten, wat het lastig maakt om er een te kiezen maar tegelijkertijd ook zo leuk! Ik kijk graag op YouTube naar Dogs101, ik vind het zo leuk om al die verschillende rassen te zien. Vooral de puppy’s, zo schattig!

Intelligent

Honden zijn intelligent, je kunt ze heel veel leren. Als de truc lukt, voel ik mezelf oprecht trots op mijn hond. Zo keek ik een keer naar een man met zijn Mechelse herder bij een politiehondenopleiding en zodra hij merkte dat we keken, ging hij extra zijn best doen met zijn hond. Hij straalde helemaal!

Hondenbaasjes

Je komt in de wereld van de honden(baasjes) terecht, waardoor je heel vaak een leuk praatje hebt met vreemden over de honden. Dat had ik nooit gedacht, maar hoeveel mensen je wel niet ontmoet als je eenmaal een hond hebt is niet normaal. Als je een hond hebt, ben je sowieso thuis niet zo eenzaam maar je leert ook nog eens andere mensen kennen, gewoon op straat. Zo ken ik Mechelaar Nico, Weimaraner Mirte, de Cane Corso’s Nero & Sam en die maffe Bordeaux Dog meneer Jansen. Weet je wat erg is? Ik weet niet eens de namen van de baasjes haha!

https://www.youtube.com/watch?v=vXYYHZ82FXo

https://www.youtube.com/watch?v=19095xFpbV4

Puppy’s

Het is vrij normaal (en belangrijk!) om op puppycursus te gaan. Niet alleen leer je daar de basiscommando’s voor je hond maar werk je ook aan het socialiseren. Maar…het allerleukst is dat je heerlijk met tig verschillende soorten pups kunt knuffelen. Het is ZO leuk om al die lieve schatjes met kwispelende staartjes bij elkaar te zien. Alleen al daarom zou je bijna een hond nemen.

Knuffelkont

Honden zijn over het algemeen ontzettende knuffelaars. Noa vindt het heerlijk om geknuffeld te worden en dwingt zelfs knuffels af door gewoon op je te springen terwijl je op de stoel achter de laptop zit. Niets zo heerlijk dan de diepe zucht en het gesmek van een hond die tevreden naast je komt liggen op de bank met zijn/haar warme lijf. Ik kan altijd heerlijk samen met Noa snurken. Zzzz!

Ik ben gek op honden (geworden) en als je de tijd, ruimte en energie hebt zou ik zeker zeggen: neem een hond. Bekijk wel of een hond echt iets is voor jou en welk soort voor jou geschikt is. Neem bijvoorbeeld geen Husky omdat je de blauwe ogen zo mooi vindt als je geen zin hebt om heel veel te wandelen: deze honden hebben net als Mechelaars ontzettend veel energie waar je iets mee moet doen. Hoewel een hond heel veel tijd kost, is de liefde en het plezier wat je terugkrijgt enorm!

Heb jij een hond en wat voor een? Of zou je graag een hond willen? Welke? Klets gezellig mee! Fijne zondag!

63 reacties

Geeske -

Leuk artikel!
Ik heb wel eens gehoord dat er met elk huisdier een band kan opbouwen en dat huisdieren trouw blijven aan hun baasje, tot op zekere hoogte. Honden daarentegen kennen geen maximum liefde, zij worden letterlijk verliefd op hun baasje! Dr hond maakt stoffen aan in z’n hersenen die een mens ook aanmaakt als hij/zij verliefd is! Heel bijzonder!

Martine -

Oh ja? Ach wat lief!

Lifestyle and Dreams -

Leuk artikel! Ik heb ook een hond, nou ja hondje 8 jaar is meneer. Ik zou echt niet weten wat ik zonder hem zou moeten. Altijd als ik thuis kom staat meneer klaar bij het raam met een kwispelende staart om me te komen begroeten. Als ik hem een paar dagen niet zie mis ik hem echt, het is wel een dier maar het word gewoon je kindje.

Eva -

Wat een mooi en leuk artikel.

Sinds de dag dat ik op mezelf ging wonen ruim 9 jaar geleden heb ik honden. Als eerste een kleine cocker spaniel en 4 jaar geleden kwam daar mechelse herder Indy bij. In indy vooral zie ik ook veel van Noah terug qua oogjes en puppy blikken 😉
Helaas hebben we vorige week onze kleine cocker, die Casper heette, dag moeten zeggen. Hij was nog helemaal niet oud en echt mijn beste vriendje. Ik was er nog helemaal niet klaar voor afscheid te nemen, maar ondanks dat het pijn doet ben ik zo blij met de jaren die ik met hem heb gehad en mijn band met hem was en is onbetaalbaar. Sowieso heb ik altijd al veel met dieren gehad. Ik vind het heerlijk dat ze van je houden zoals je bent, zonder oordelen. Echte vriendjes voor het leven. xx

Corina -

Haha zo herkenbaar allemaal. Ik heb een kruising boerenfox – Jack Russel. Inderdaad altijd blij en als ik eens iets zieligs kijk op tv hoef ik maar 1 keer te sniffen en meneer zit op schoot (idioot gezicht, hond van 20 kilo). Ik zou em niet meer willen en kunnen missen. Hij is ook echt onderdeel van het gezin en het is net als bij een klein kind, als er visite is gaat standaard alle aandacht naar hem. Hij is nu 10 maar ik hoop nog minstens 10 jaar van hem te mogen genieten!

Dineke -

Wij hebben een whippet pup van 12 weken, we zijn ontzettend blij met haar! Als ze ouder is gaan we met haar aan coursing doen.(o.a. In Leek op de ijsbaan bij nienoord)

Sarah -

Een welsh corgi cardigan (niet die zoals van queen elizabeth, dat zijn pembrokes) hij is bijna 10 en heet joep. Super intelligent ras, heeft vooral veel geestelijke uitdaging nodig dan beweging. Helemaal verliefd op het ras en hij is zeker niet de laatste!

PatriciaKleijn -

Wij hebben 3 katten, maar ik zou dolgraag een hond willen. Helaas staan mijn vriend en ik daarin tegenover elkaar dus ik hoop hem ooit nog over te kunnen halen haha

Martine -

Meenemen naar een nestje puppy’s onder het mom ‘gewoon even kijken’…dan is hij snel verkocht 😉

Mila -

Net als jou ben ik van nature een kattenmens. We hebben er zes. :) En ik ben echt een crazycatlady. Maar ik heb ook een hond. En onze band is supersterk, het is elke dag genieten. Zou niet zonder haar kunnen. Heb net als Noa, een Belgische Herder alleen dan de zwarte versie. Een Groenendaeler. :) Ze is nu bijna 14 maanden oud.

Alba -

Ik vind honden best lief, maar ben en blijf toch echt een kattenmens! Ik ben het niet helemaal met je eens dat de band met een hond per se beter is…. Ik heb met de kat die ik nu heb een geweldige band, en dat heb ik met meer van mijn katten gehad. Ik denk dat je makkelijk een sterke band krijgt met je hond doordat je echt moet samenwerken met hem/haar: bij het uitlaten, het spelen, puppycursus, etc. Dat is met een kat over het algemeen minder, maar met mijn huidige kat heb ik dat nu ook. Door een medisch probleem moet ze mij toestaan haar te helpen, en dat doet ze. Het is mooi om te merken dat ze echt op mij gesteld is, en ik wat voor haar kan betekenen.

Martine -

Sorry als het zo overkwam, dat bedoelde ik niet: de band is anders en niet te vergelijken. Van de twaalf katten die wij hebben gehad, had ik er met twee een speciale band. Ik kan me voorstellen door het medische probleem van jou kat dat je ook een andere band hebt met haar! :)

Alba -

Oh dan heb ik het idd verkeerd begrepen :) Ik denk dat het vooral heel veel uitmaakt wat voor karakter je dier heeft en of je het jong krijgt, of het nou een kat, hond of ander dier is.

Martine -

Ik heb nu iets meer dan een jaar een hond, ik kan gewoon niet meer zonder hem!
Hij is zo blij als hij je ziet, dan komt ie bijna huppelend aangerend

Kirsten -

Leuk artikel! Ik heb zelf twee honden. Ik ben er altijd mee opgegroeid en kan simpelweg niet meer zonder. 7 jaar geleden ging ik samen met mijn vriend kijken voor een puppy, een berner sennen pup. Het was meteen duidelijk dat het niet bij kijken zou blijven. De fokker zei, denk er rustig over na. Nou dat was niet meer nodig! Een aantal weken later mochten we haar ophalen. Ze is echt mijn kind. Afgelopen jaar wilde ik een vriendje voor haar. Aangezien puppy’s vaak toch een goed huis vinden, wilde ik voor een herplaatser gaan. Zo kwamen we uit bij een grote berner reu van 2,5 jaar. Hij had bijna 2,5 jaar alleen in een garage doorgebracht. Hij is toen opgehaald door mensen, omdat de eigenaar bij wie hij in de garage zat, hem wilde laten inslapen (totaal geen reden voor!!). Echter, de mensen wie heb ophaalden hadden het onderschat, waardoor de hond na twee weken toch weer weg moest. En vanaf dat moment woont hij bij ons thuis. In het begin gromde hij zo nu en dan. We wisten niet zo goed wat we hiermee moesten, omdat onze andere hond dit nooit heeft gedaan. Echt afstraffen schijnt een beetje achterhaald te zijn. Nu een half jaar later is het ook echt een kind van ons geworden. Ik denk dat hij gewoon erg veel heeft meegemaakt, maar nooit de liefde van een mens. Als ik in zijn ogen kijk vraag ik me weleens af wat hij daadwerkelijk heeft meegemaakt en hoe iemand zo met een hond kan omgaan. Naar andere mensen toe gaat het ook steeds beter, maar hij is erg beschermend naar ons toe. Maar het beste: als ik een keer een rot dag heb, en ik kom thuis kan mijn dag niet beter worden: twee over enthousiaste honden die zo blij zijn dat hun baasje weer thuis is..

Martine -

Ah wat een zielig verhaal, gelukkig wel met een goede afloop! Ik kan me daar zo kwaad over maken, een hond laten inslapen terwijl er niets is? Ik snap dat gewoon niet, neem dan verdorie geen hond zeg. BAH! Ik ben blij dat hij nu bij jullie is. Ik vind het zelf leuk dat ik nu heb meegemaakt hoe het is om een pup te hebben en te leren hoe je een hond moet opvoeden, maar een herplaatser lijkt me ook nog wel eens wat. Het idee dat je zo’n hond een mooi thuis kan bieden vind ik hartverwarmend.

Kirsten -

Ja ik word er ook heel kwaad om. Mensen kunnen soms zo slecht omgaan met dieren. Heel triest. Ik heb het nu dus allebei meegemaakt, een pup en een herplaatser. Het is geweldig een pup, maar je moet er natuurlijk de tijd voor hebben. En het idee dat ik hem toch een goede plek heb kunnen geven na een slechte start, voelt heel goed (zeker na de hoeveelheid liefde die je ervan krijgt). En wat zijn gedrag betreft is het net een (heel) grote pup :).

Miriam -

Awww, wat een leuk artikel! Ik ben eigenlijk een beetje bang voor honden, maar sommige vind ik idd super schattig! ;p

Sanne -

Ik ben opgegroeid met honden en ben dan ook echt dol op vooral lang harige honden.
We hebben nu een 6 maanden oude schapendoes puppy. Dat is echt een geweldig ras zijn super enthousiast en ook aanhankelijk naar mensen, je moet alleen wel van borstelen houden.
Alleen moet onze Guus zijn ethousiasme nog een beetje onder controle krijgen haha. Elke dag kan ik wel on hem lachen omdat hij weer iets raars of ondeugend heeft gedaan. En elke maandag sta ik trouw met hem bij de hondencursus, soms ook behoorlijk voorschut omdat ie andere hondjes leuker vind als mij of als een idioot staat te springen en gek te doen.
We hebben bijna een jaar geen hond gehad maar ik wis al snel toen onze vorige hond was overleden dat ik niet zonder een hond kan hoe moeilijk het afscheid van je trouwe hond ook is geen andere hond nemen is echt geen optie.

Ilse -

Leuk! Wij hebben een Welsh Corgi, Boris, een echte clown en onwijs aanhankelijk en trouw. Ik kan me echt niet meer voorstellen hoe het was zonder Boris. Ik begin iedere dag met een grote wandeling door het bos en daarna gaan we samen aan het werk, ik aan het bureau, Boris slapend eronder :)

Lisa -

Leuk artikel! Ik ben ook gek op honden, maar ik heb er helaas geen, omdat mijn ouders allebei (vader fulltime, moeder parttime) werken, en ik en mijn broertje op school zitten. Er zou simpelweg niet vaak genoeg iemand thuis zijn.

Wel willen mijn vriend en ik graag een hond als we gaan samenwonen, als we genoeg thuis zijn enzo dan. Het liefst een doberman, ik hou van honden met karakter.

Patricia -

ik ben meer een kattenmens mede omdat het praktischer is. De band met een kat kán ook bijzonder zijn maar als je een kitten kiest weet je nog niet hoe de kat zijn/haar karakter is. Ik denk zelf ook dat dat met een hond heel anders is, een hond is nou eenmaal veel meer een pleaser en wij zijn er om de kat te pleasen……het regent, opendoen, mijn kattenluik is te ver lopen…… Mijn man is opgegroeid met honden maar wil ze persé niet meer, zijn vrijheid is hem lief, want die heb je met kinderen ook al een stuk minder! :-)

Martine -

Haha zo waar, een kat doet altijd heerlijk waar die zelf zin in heeft..eigenwijze donders! Mijn vader loopt altijd te schelden op de katten als ze voor de honderste keer zitten te miauwen voor de deur: ‘Ik ben Japie de Portier niet!’ Hahaha, ik moet dan altijd zo lachen.
Ik moest toen ik Noa net had, heel erg wennen aan het feit dat ze niet spint als ik haar aai. Ik vind dat bij katten altijd zo’n heerlijk rustgevend gevoel geven :)

Lindsey Beljaars -

Honden zijn echt ge-wel-dig! Ik heb zelf een franse bulldog en mijn vriend heeft ook een mechelaar. Mechelaars zijn ook zo ontzettend lief en slim!

Heleen -

Het is echt heel leuk om die filmpjes van Noa en Saar als puppy terug te kijken!
Zooooo schattig 😀

Anne -

Wat een leuk artikel en zo herkenbaar. Ik heb een golden retriever Bolt van 2 jaar. Een ondeugd is het en ook een enorme schat. Ik noem hem mijn blonde schaduw, hij volgt me overal en is een enorme knuffelkont. Hij is echt mijn vriend en ik zou hem niet meer willen missen. Ik vind het dus ook niks als ik een weekeind weg ga of voor werk iets moet doen en Bolt bij mijn ouders is. Ik blijf dan appen voor foto’s en vragen hoe het gaat. Net een bezorgde moeder.

Martine -

Jaaa zo herkenbaar, ik ben ook vaak bezorgd of alles wel goed gaat als Noa bij iemand anders is. In die zin zijn het net kinderen: ze willen wat van je, je vrijheid is beperkt(er) en je wordt opeens een soort hondenmoeder.

suraya -

wij hadden vroeger een rottweiler, en je krijgt er zoveel liefde van! Als ik op straat loop en ik zie een hond word ik spontaan al blij. De meeste eigenaars vinden het ook heel leuk om complimenten te ontvangen, zo ervaarde ik dat ook namelijk! Noa en saar zien er trouwens ook beide super uit! Echt een goeie post!

Sarah -

Wat een leuk artikel!
Het is allemaal zo herkenbaar! Haha
Ik ben zelf opgegroeid met zowel honden als katten (hier in het mooie Dordrecht)
En we hebben er vorig jaar een hond bij genomen, een prachtige husky haha
Je moet idd van fietsen en wandelen houden, en dat is gelukkig geen probleem, dus hij past perfect

soms moet je zo hard ik om ze lachen; de husky had alle slingers uit de kast gehaald en ze versnipperd… en hij zat er zo dom tussen met die slingers om m heen

Honden (en alle dieren eigenlijk) maken het leven zoveel beter!

Anne -

Mijn vriend en ik zijn momenteel op vakantie en onze Jack Russell is gezellig mee!

Martine -

Wat leuk! Veel plezier!

Anita -

Altijd al een hondenmens geweest maar nooit de tijd en ruimte gehad om er eentje in huis te nemen. Sinds een maand hebben we een Franse basset pup en oh ik zou niet meer zonder hem kunnen.

Cindy -

Sinds 2 januari dit jaar heb ik mijn allereerste hond genomen. Een Galgo Espanol vanuit Spanje. Man man man, wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan. Mijn leven is zoveel rijker geworden, en ze is ZO’N schat! Iedereen in mijn omgeving is ook dol op haar. Ik ben ook een mega kattenmens, altijd al geweest, maar een hond biedt ook zoveel meer! Na 3 maanden groeit de band nog steeds, en niemand komt knuffels tekort. Ik wil er ooit nog wel eens een herdershond of misschien een doberman bij, omdat ze nog net ietsje stoerder kunnen zijn. Kunnen ze lekker samen rennen! Jullie honden lijken me ook schatjes!

iris -

Wat leuk dat je ook galgo espaniols hebt die kom je niet vaak tegen wij hebben er twee een uit spanje gered en een bij een fokker gekocht

Felicia -

Ik ben altijd opgegroeid met katten, eigenlijk ben ik dus een echt kattenmeisje, maar ik vind honden (eerlijk gezegd wel afhankelijk van het ras..) ook geweldig leuk. Ik woon samen met mijn vriend en wil eigenlijk al een hele tijd een huisdier, maar mijn vriend heeft dat altijd een beetje afgehouden. Tot 2 weken geleden, toen hij aan me vroeg wat voor soort hondenras we dan zouden willen als we een hond nemen. Dat heb ik me natuurlijk geen 2 keer laten zeggen 😉

We willen graag een Nova Scotia Duck Tolling Retriever (Toller) en we zijn nu bezig om een goede kennel/fokker te vinden van dit ras. Als iemand hier adviezen heeft, graag! :)

Martine -

Zo dat is nog eens een lange naam voor een hondenras haha! Uit nieuwsgierigheid heb ik even gegoogled en ik moest zo hard lachen: check bij afbeeldingen de eerste foto van die plassende pup die kijkt alsof ze betrapt is hahaha! Hoe kom je bij dat ras trouwens? Superleuk!

Martine -

Kijk eens op tollers.eu
Ik ken deze mensen niet persoonlijk, maar ik zie altijd de toller foto´s verschijnen op een facebook groep : )

Murl -

Ik ben het helemaal met je eens! En dan hebben we het nog geen eens over alle goede dingen die honden voor ons doen! Ze versterken het leger en de politie om het volk te beschermen. Ze helpen drugs opsporen en vermiste personen terug te vinden. We hebben hulphonden die elke dag hun baasjes met een beperking assisteren. Honden die langs verzorgingstehuizen en kinderziekenhuizen gaan om de mensen een knuffel en een glimlach te bezorgen. Tegenwoordig heb je ook honden die getraind zijn om mensen met trauma’s en bijv PTSS te helpen. Zij zijn getraind om hun uit nachtmerries wakker te maken. Ik heb ook een kat! Maar de loyaliteit tussen hond en kat is niet te vergelijken! Ik vind niet de een leuker dan de ander, het is gewoon anders. Ik vind het echt een cadeautje om een hond te hebben en om er soms mee te werken en ze ter herplaatsen. Een oprechter contact dan dat soms je met dieren kunt hebben is er volgens mij niet 😉 <3 Grappig trouwens hoe je altijd automatisch met een hoger stemmetje gaat praten bij puppies enzo he? ik heb dat ook altijd! Komt door de cuteness overload 😉

Sophie -

Ik heb sinds eind januari een mops pupje en hij is nu 10 maanden. Net als jij was ik ook een ras-echte katten persoon. Nu ik mijn mopsje tobi heb zou ik niet zonder hem kunnen, en als mijn huisbaas het toeliet zou ik een hele roedel (of grumble zoals het officieel heet) aan mopsen hebben, allemaal herplaatsertjes!

Denise -

Ik ben altijd al gek geweest op honden. Van mijn 9e tot mijn 20e hebben we thuis een hond gehad en hij was mijn allerbeste maatje. Nu woon ik samen met mijn vriend en hebben we twee katten. Lieve dieren, maar voor mij halen ze het toch niet bij een hond. Maar omdat ik nog studeer en mijn vriend fulltime werkt, is het voorlopig niet haalbaar om een hond te nemen. Ook wonen we nu in een flat en wil ik pas een hond als we een huis hebben.

Over het ras twijfel ik nog. Ik zou graag een labrador willen, deels omdat het dan onze eerste hond is en een labrador (naar het schijnt) dan een goede keuze is. Ook vind ik het hele lieve en mooie honden. Een flatcoat retriever is ook een optie, vroeger heb ik een curlycoat retriever gehad. Een samojeed vind ik ook fantastisch. Ik hoop echt dat we snel de mogelijkheid hebben om een hond te nemen, liever vandaag dan morgen.

Daniëlle -

Handig en leuk artikel! Mijn vriend wil ook zó graag een hond, maar ik vind het niet haalbaar. Hij werkt 40+ uur en ik 32 uur en daarnaast ga ik nog naar school, dus dan vind het zielig als de hond zo lang alleen thuis moet zitten. Wij hebben nu een parkiet en dat is gelukkig wel te doen, dan is het niet zo stil in huis! Ik word altijd zo blij als ik jullie honden in de vlogs zie, Saar en Noa zijn schatjes!

Nienke Robbrecht -

Honden zijn leuk :) Ik kan er jammer genoeg geen nemen omdat ik allergisch ben :( ik geniet er dan wel extra van als we bij vrienden of familie langsgaan die een hond hebben! Dan maar allergietabletje nemen en achteraf extra goed handen wassen…

Martine -

Mijn schoonmoeder wilde vroeger ook een hond nemen, maar toen bleek dat mijn vriend allergisch was. Dat is hij nu gelukkig niet meer, maar om die reden had ze destijds wat informatie opgezocht over honden die je in huis kunt nemen als je allergisch bent. Net zoals sommige mensen allergisch zijn voor katten kunnen die wel een Noorse boskat verdragen. Bij honden schijnt dat o.a. de Picardische Herder te zijn. Wellicht het uitzoeken waard als je echt overweegt om een hond te nemen :) ?

Murl -

Labradoodle’s zijn gefokt voor mensen met een allergie :) Misschien is dat wat voor je?

lifetimes -

Ik ben mijn hele leven al bent geweest voor honden totdat ik kennis maakte met de hond van mijn ex vriend. sindsdien kriebelt het om later zelf ook een hondje te nemen. Ze geven je zo veel liefde en het is inderdaad heerlijk en gezond om even buiten met ze te gaan lopen! Xx

Willemijn -

Ik heb precies hetzelfde gehad! 😀

Naomi -

Ik ben altijd al helemaal gek geweest op honden. Vaak zijn kinderen bang voor honden, maar ik was voor de grootste hond nog niet bang! Toen ik 14 was namen we dan eindelijk een hond. We adopteerden er een van hondenzondertoekomst (niet kijken als je niet tegen schattige/zielige honden kan). Hij heet Bono en het is een mix. We weten niet precies wat voor soort hond hij is, maar er zit sowieso een podenco in. Hij is echt super lief en maf!

x

Lisanne -

Leuk artikeltje !
zelf ben ik 14 en wil ik al heel lang graag een hond, ik probeer der steeds over te halen , maar het lukt maar steeds niet , misschien dat dit artikeltje helpt? :’)

Audrey -

Heel leuk artikel! En idd, al die honden die je kent waarvan je geen idee hebt hoe hun baas heet…

Wij hebben 2 honden: een kruising flatcoated retriever/border collie en een kruising border collie/Engelse springer spaniel. Die tweede is best wel klein uitgevallen, waardoor veel mensen haar nog altijd aanzien voor een pup. Ze is lekker mijn eeuwige puppy! We doen sinds een paar maanden behendigheid, wat echt superleuk is. Misschien ook iets voor Noa? :)

lucindainwonderland -

Ik ben een echt kattenvrouwtje. Ik heb er dan zelf ook twee. Ik moet niet denken aan een hond, maar dat is meer omdat ik het zielig voor het beestje zou vinden. Ik werk fulltime en ben daarnaast niet altijd thuis en dat beestje moet natuurlijk wel uitgelaten worden en aandacht krijgen. Het zou super zielig zijn als ik een hond zou nemen. Ik vind honden wel lief en leuk, maar het zijn niet mijn type huisdieren. xxx Lucinda

Suzanne -

Ik heb aan mijn hond echt heel veel troost gehad en nu nog. Er is ook altijd iemand blij als je thuis komt en er is sowieso altijd om iemand om tegen te praten, nooit meer stil in huis!

Lauriëtte -

In de toekomst zou ik zo graag een hond vinden! Het liefst zoeken we er nu al eentje uit, maar als je allebei fulltime werkt is het nog niet zo handig :(

Sandra(hpw) -

Bij mij thuis hebben we geen hond.. Wel ‘n kat, ook leuk hoor 😛 Bij m’n vriend hadden ze ‘n Jack Russel en ‘n Groenendaler gekruist met nog iets.. M’n vriend en z’n vader zouden wel weer ‘n hond willen hebben, maar dat zit er momenteel niet in. Hopelijk in de toekomst nog. Zelf vind ik Mopsjes en Franse Bulldogs leuk 😀

Margot -

Ik ben zelf ook echt een kattenmens, maar sinds mijn moeder een hondje heeft begin ik dat toch ook wel leuk te vinden. Ik zie mezelf alleen nog niet een hond in huis nemen.

Amy -

Als echt hondenmens vind ik dit artikel ontzettend leuk, ik kom zoveel kattenblogjes tegen. Vooral het opbouwen van die band vind ik bijzonder. Een hond is vaak echt deel van het gezin.. Op dit moment past het echter niet in ons leven met twee 40+ uur banen. Jammer!

Patricia -

Wij hebben net een paar weken geleden een pup gekocht. Nooit gedacht dat we een hond zouden nemen maar op de een of andere manier past het nu ineens wel goed in ons leven haha.
Hij kan en mag nu nog niet zo ver wandelen maar ik vind het heerlijk om met hem buiten te zijn, het verplichtte wandelen is ook 1 van de redenen dat we een hond gekocht hebben.

Sara -

Mijn ouders hebben een Jack Russel. Heerlijk eigenwijs en lief hondje. Al refereren mijn ouders altijd naar mijn zusje haha! Zo leuk dat er altijd iemand blij is om je te zien als je thuis komt! Het past nu niet on mijn leven, want ik ben heel veel van huis ivm werk. Daarbij heeft mijn vriend niets met honden. Hij vindt vooral de haren en dat ze van buiten komen vies.. Geen idee dis of er ooit een hondje zal komen bij ons!

Dita -

Zelf ben ik meer een kattenmens en stiekem soms bang voor honden maar sommige honden vind ik wel erg leuk

Sharon -

Leuk artikel… Wij gaan vandaag weer bij onze pup kijken, ze mag over 3 weekjes bij ons komen wonen en ik kan niet wachten!! Ben altijd opgegroeid met honden en ze zijn zooo geweldig…

Willemijn -

Oooooh zo leuk!!!

Iris | Todayslipstick -

Ah die video’s van jullie hondjes toen ze nog puppy waren zijn echt schattig! Als ik pups zie dan wil ik gelijk een hondje, lekker knuffelen en spelen.
Liefs, Iris

Do -

Wat een leuk artikel :) Wij hebben zelf ook een hond, een labrador. Ik zou niet weten wat ik zonder hem zou moeten, dan is het op de een of andere manier zo stil in huis.

Maaike -

Wat een super leuk artikel! :)

Wij hebben twee labradors in huis rondlopen: zó gezellig! We hebben momenteel klussers over de vloer en die worden ook elke ochtend helemaal vrolijk begroet en leuk dat ze dat vinden!

Heel herkenbaar, de namen van de baasjes…. echt geen idee! Als ik weleens een verhaal aan mijn vriend vertel, dan gaat het zo: ik kwam het baasje van Dodge nog tegen en die vertelde dat het baasje van Lola… blablabla! 😉

Reageer ook