Terugblik: Studententijd #1

In 2008 zette ik de stap om naar Groningen te verhuizen en daar te gaan studeren. Het werd Logopedie. De zenuwen gierden door mijn lijf. Dit was mijn studententijd.

Bron:  korafotomorgana via Compfight cc

Ik studeerde Logopedie van 2008 tot 2012 bij de Hanze, Opleiding voor Gezondheidsstudies aan het Wiebengacomplex in Groningen. Deze zat vlak bij een DA, Jumbo en een Aldi, ideaal! Ik vond het fijn dat het niet zo’n heel groot gebouw was in vergelijking tot het Zernike.

De gangen van het Wiebengacomplex, nostalgie!

In het eerste jaar van mijn studie woonde ik bij mijn schoonmoeder en Jorrik. Zo was de overgang van het ouderlijk huis naar een nieuwe woonplaats niet in een keer zo groot en dat was erg fijn. In mei 2009 gingen Jorrik en ik samenwonen in Groningen aan de Bergstraat. Dit lag bij het Noorderplantsoen en het was een ontzettend leuke en kindvriendelijke buurt. Op de fiets was ik binnen 10 minuten bij de opleiding en ook bij de stad. Sjongejonge, soms mis ik het toch nog wel hoor om in Groningen te wonen. En ik kon ook nog eens rollend naar huis als ik de hele week naar Noorderzon ging. Heerlijk.

Dit gebouw (Bethel) had ongeveer tien studentenkamers… Ik vond het wel creepy dat er Bethel op stond. Het was vroeger een oude kerk geweest.

Het Noorderplantsoen, heerlijk om in de zomer lekker te zitten (leren, not) en te kletsen met medestudenten!

Natuurlijk was het eerst tijd om kennis te maken met iedereen. Bij mijn opleiding gebeurde dat door middel van een kennismakingskamp in Bakkeveen – the middle of nowhere. We moesten verzamelen voor het Wiebengacomplex. Ik was ontzettend zenuwachtig. Ik kende helemaal niemand en voelde me een beetje de vreemde eend in de bijt omdat ik niet uit het noorden kwam. Ik raakte aan de praat met Petra en we besloten meteen dat we samen zouden fietsen naar Bakkeveen. Ik was dolblij, want het was mijn grootste angst dat ik alleen moest fietsen want er vormden zich al redelijk snel clubjes.

Jaar 1: 2008 – 2009

Op vrijdag gingen we weg en zondag kwamen we terug, want maandag zou de eerste dag van onze opleiding zijn. Ik vond er geen reet aan maar was wel erg blij dat ik Petra had leren kennen. We moesten verzamelen in collegezaal B106. We hadden allemaal een pakket met folders waarin ook stond in welke klas je zat. Er waren slechts drie mensen niet ingedeeld in een klas waaronder ik. ‘Heb ik weer’, dacht ik. Ik moest dus zelf kiezen en koos voor de klas waar Petra ook in zat: L1E. Maar ik weet nog goed dat veel dames in L1A vroegen of ik bij hen in de klas wilde komen, dat vond ik zo lief want de meiden waren allemaal heel lief en aardig. Totaal anders dan de ervaring die ik had op de middelbare school. Maar L1A zat te vol en ik was ook blij met L1E.

De rest van het verhaal kennen jullie, Willemijn zat ook in die klas en zo begon onze vriendschap. Daarnaast had ik een ontzettend leuke klas en kon ik met iedereen wel goed opschieten: Alida (alias Ali), Nicole, Renée, Esther, Afke, Petra, Peggy en ga zo maar door.

Meteen die eerste week wilde ik gelijk gaan stappen, ik had zoveel goeds over Groningen gehoord. Samen met Petra, Afke en Esther ging ik de hort op. Ik weet er niet veel meer van, op een uitgekotste blauwe wrap en het lallende zinnetje ‘Ik zeg OKE!’ na. Een goed teken dus. PS: die wrap was niet van mij, dat maakte het ook zo leuk.

Een oude stapfoto van mij en Willemijn, hier gingen we voor het eerst samen uit! Dit was in ‘t Feest.

Ik ging niet iedere week stappen, maar zo nu en dan. Niemand in onze klas deed dat trouwens en ik had ook geen behoefte om iedere week te stappen. Wat we wel met zijn allen ontzettend vaak deden, was in de stad lunchen of een wijntje doen op het terras. Dat was zo gezellig. In die zin mis ik mijn studententijd echt wel, de gezelligheid met de meiden.

Want qua theorie deed ik de eerste twee jaar van de opleiding met twee vingers in mijn neus. We hadden per week niet heel veel uur les. Je moest wel in groepjes samenwerken maar ook dat ging prima en snel waardoor we veel tijd over hielden om lekker de stad in te gaan.

Jaar 2: 2009 – 2010

In jaar twee besloot ik naar de topklas te gaan om bijvakken te volgen aan de universiteit (RUG) voor wat meer uitdaging en verdieping. Ik weet nog goed dat Willemijn me belde toen ik in de trein zat na de zomervakantie, nog net niet snikkend dat we niet bij elkaar in de klas zouden zitten ondanks dat zij ook naar de topklas zou gaan. Er waren namelijk twee topklassen en dat jaar was onze vriendschap minder intens omdat zij besloot niet naar de topklas te gaan maar naar een ‘normale’ klas waardoor we elkaar minder vaak zagen. Dat vond ik erg jammer, want daardoor ‘bekoelde’ de vriendschap eerst een beetje maar gelukkig pakten we de draad na een maand of twee weer op en spraken we vaker na de lessen af.

Bron: Wutsje, Wikimedia Commons

Ik bleef in de topklas en dit was een fusie met een aantal studenten van de Taalwetenschappen van de RUG (Rijksuniversiteit Groningen). Hier leerde ik Selma en Niels kennen en kwam ik in de klas bij Lisa, een Duitse studente die ik al kende, want zij zat in L1A. Ook zat ik weer bij Alida in de klas en met dit groepje heb ik een hele gezellige tijd gehad. Zowel ik als Alida maakten beiden een grote persoonlijke ontwikkeling door waardoor Alida me als persoon ook veel meer opviel dan in jaar 1. Die droge humor van haar, geweldig! Gek dat iemand je eerst niet zo doet opvallen en later wel! We picknickten vaak in het Noorderplantsoen met zijn allen. Ik maakte tzatziki en Selma speelde gitaar en Lisa zong. Ik was ook vaker bij Selma te vinden en tot drie uur ‘s nachts dronken we wijn samen met Niels en hadden de grootste lol. Toen wij een keer met zijn drieën in een werkgroepje zaten, kwam er totaal niks van terecht, hilarisch! Ik heb ook een keer zo hard moeten lachen, toen aten we bij elkaar en had Niels spacecake gemaakt. Wij merkten er niks van maar hij… Haha!

Met Niels en Selma bij de pizzeria, supergezellig!

Leraren

Wat betreft leraren hadden we leuke docenten, maar ook verbaasde ik me op het HBO weleens hoe het er aan toe ging. Sommige docenten gaven wel tig keer hetzelfde college…niks nieuws onder de zon. Ook werd er met twee maten gemeten, want de ene leraar vond de opdracht die je inleverde wel goed terwijl de ander nog genoeg verbeterpunten had. Dat ze niet met elkaar op een lijn zaten, vond ik bijzonder en soms wel verwarrend. En ik weet ook nog wel dat we met zijn allen een enorme hekel hadden aan de voortgangstoets die alleen een indicatie moest geven hoeveel je in dat jaar van de stof had opgepakt en verder niet meetelde in de eerste instantie, maar verwarrend genoeg kreeg je dus wel een cijfer dat meetelde. Meer dan de helft haalde de eerste keer een onvoldoende. Je kon er dan ook niet voor leren, werd er gezegd. Raar.

Welke docenten me echt zijn bijgebleven waren mijn zangdocent, mijn PTL (Praktijk Leerlijn) docent uit jaar 1 en de anatomie docent uit Limburg. Dat was een mannelijke chirurg en die kon zo interessant alles uitleggen, daarnaast vond ik anatomie het leukst om te leren omdat ik er goed in was. Mijn zangdocent en PTL docent waren gewoon twee hele leuke vrouwen. Met zijn allen zingen rond de piano op woensdagmiddag, geweldig. Of allemaal ‘Coblenzer oefeningen’ uitproberen bij PTL, heel interessant.

Oh en de docent die les gaf over dysartrie en zelf werkte in het UMCG. Ik keek altijd naar haar op, ze wist zo ontzettend veel en het was zo’n docente waarbij iedereen goed zijn best wilde doen omdat ze vrij streng over kwam maar je kon heel veel van haar leren. Ik weet nog goed dat we een verrassingstoets kregen. Je moest met een medestudent informatie van drie onderwerpen uit je hoofd leren en de bijbehorende therapie uitspelen: afasie, dysartrie of stotteren. Ik was zo blij toen mijn dysartrie docente mij en Lisa uit koos, want het ging voornamelijk over anatomie en het geven van mondcontrole wat ik vrij goed onder de knie had. Ik geloof dat ik nog nooit een mondelinge toets zo goed heb afgelegd. Gelukkig kreeg ik de toets dysartrie, want stotteren vond ik geen reet aan en daar wist ik ook niet zo veel van af.

Wordt vervolgd

Het is bijzonder hoe vaak je wel niet wisselt van personen en klassen ieder jaar. De een stopt er mee, de ander wil naar een andere klas enzovoort. In jaar drie zag het er weer heel anders uit maar dat bewaar ik voor deel twee van dit artikel, want die laatste twee jaar veranderde er ook nog heel erg veel en moest ik stage gaan lopen. Drama!

Hoe ziet/zag jouw studententijd er uit?

46 reacties

T. -

Er waren soms van die groepjes en vriendinnenkliekjes. Van die clubjes vormen zich dan. In het onderwijs noemen ze dat koninginnenkrengen en die bepalen dan wie er in hun groepje thuishoort. Het beeld was mode bier en uitgaan. Er zat ook iemand in de collegezaal van wie men zei dat een studente syfilis zou hebben. Of die geruchten deden zich de ronde. Het was alleen maar lachen en gein. iemand bij ons in de klas lachte altijd hardop en het leek zo waar wel dat er een lach zak in de klas zat. Hij rook een uur voor de wind naar knoflook. En daar moest je dan jaren dag in dag uit bij zitten en dan ook nog altijd luid op lachen in de klas. Hij had het altijd over meisjes en was daar vermoedelijk alleen maar gekomen om lol en gein te maken. Je hebt ook gemerkt dat er corrupte huisartsen later aan de universiteit van Groningen les zijn gaan geven die in de huisartsenpraktijk mensen in nood in de steek hebben gelaten. Sommige medisch specialisten en huisartsen die daar college geven aan de rijksuniversiteit van Groningen zijn geestelijk gestoorde criminelen. Het is net als een ontgroening die ze wel eens bij eerste jaars studenten doen zoals mishandelen en afrossen. Ik kijk er erg op neer omdat je dit niet had geweten. je wereldbeeld is niet zuiver meer dan dat het aangetast is door de decadente en corrupte instelling van artsen en specialisten die mensen willens en wetens vermoorden. Zoals een infuus opzettelijk in de luchtpijp brengen waardoor iemand stikt. Kinderen met kanker mishandelen en de ouders vragen of ze het kind ook beter op kunnen voeden omdat het huilt. Heel koud en hard. Verfijning en luxe en een decadent leven zonder inhoud dan oppervlakkig paparazzi en wat je in schandaalbladen leest. Ook leken gingen zo maar een diagnose stellen omdat dat een piek had gehaald in de publiciteit. Het zijn pijnlijke herinnering en een zwart gat. Er is ook een steen gegooid door een raam van een studentenhuis en later wist ik wel waarom. De huurbaas liet het aan de studenten over wie zij graag in hun huis wilden hebben. Zo is er een jongen afgewezen die niet kon hebben dat hij afgewezen werd en daarom heeft hij een straatklinker door de ramen gegooid van dat studentenhuis En wel dat raam van een valse loeder kreng van een studente die hem verhinderd heeft een kamer te huren. Ik hoop dat hij alsnog een kamer heeft kunnen vinden zonder buitengesloten te worden. Ze maakten daar onderscheid in wie ze daar het liefst zouden willen hebben en die jongen voldeed niet aan hun normen. Dus geen kamer. Ik kan me alleen een big hang over herinneren aan die tijd. Ik lach alleen als er iets te lachen valt. Er zijn ook studentenverenigingen waar bij zij levensgevaarlijke experimenten moeten ondergaan zoals twee liter Jenever drinken en met een roetkap over het hoofd lopen. Je kunt je zo wel bedenken dat dat verkeerd afloopt. In brand steken van een student in sinterklaaspak zodat die eerstejaars student tweedegraads brandwonden oploopt. Zelfs iemand met een stok op het hoofd slaan zodat diegene er een hersenletsel aan overhoudt. Poep op het haar smeren en een mager speenvarken laxeermiddelen slikken en die loslaten op een groep studenten die opgesloten zit in een kleine ruimte. Je houdt het niet voor mogelijk wat allemaal kan. . .

Liset -

Zo ontzettend leuk om dit te lezen. Ik zat zelf ook op het Wiebengacomplex, MBRT van 2009-2013. Ik moet jullie daar vast eens hebben gezien. Ik woonde ook dicht bij het noorderplantsoen, geweldige tijd gehad, picknick’s na college –> kan niet beter. Het stappen in Groningen was ook altijd super gezellig. Ik weet dat we vaak bij de negende cirkel waren, het feest, de drie, het fust en ga zo maar door. Echt een mooie tijd en leuk om te lezen hoe anderen het in deze leuke studentenstad hebben ervaren.

Marlous -

Zo grappig dit te lezen :) Ik ga straks alweer mijn laatste jaar in van de opleiding logopedie! Ik weet nog dat ik jullie filmpje over logopedie heb gezien voordat ik de screening moest doen in 2012, daardoor ging ik goed voorbereid de screening in 😉 Ben zeer benieuwd naar je ervaringen met stage lopen. Ik heb net mijn major stage afgerond en start in september een minor in Antwerpen, super veel zin in! Kan ik voor een half jaar weer even lekker student zijn. Anyways, hopelijk maak je binnenkort een vervolg op deze post, met misschien wat tips voor het afstuderen :)

Veerle -

Wat leuk om te lezen! Zelf doe ik ook de studie Logopedie in Heerlen. Ik heb nu het eerste jaar er bijna opzitten! Ik vind het heel leuk en ben blij dat ik dit gekozen heb. Ik wist totaal niet wat ik wilde, maar nadat ik jullie filmpje over Logopedie had gezien, ben ik naar de opendag geweest en wist ik meteen: Dit wordt het!

Diana -

Hoi Martine! Leuke blog. Misschien kan je een blog maken waarom je logopedie hebt gekozen of hoe je een studie moet kiezen? Dat lijkt me heel erg leuk.

Lisette -

Leuk! Ik heb ook op het Wiebenga Complex gezeten, Voeding & Diëtetiek. Van 2010 t/m 2014 dus zelfs nog een tijdje tegelijk met jou haha! Die oude gangen die altijd zooooveel geluid maakten als je er met je hakjes doorheen liep 😉

Leonie -

Wat leuk zeg, ik studeer op dit moment taalwetenschap en wil de minor logopedie gaan doen! 😀

Saar -

Wat leuk om te lezen! Ik zit nu nog op de middelbare school maar ben er best mee bezig wat ik later zou willen doen en wat voor kant ik op zou willen. Vind ik ontzettend leuk om over na te denken.En eigenlijk lijkt logopedie lijkt me wel wat! Dus mijn vraag is, welk profiel heb je gekozen op de middelbare school? En is Groningen een leuke stad om te gaan studeren? :)

Martine -

Ik heb het profiel Cultuur en Maatschappij gedaan (het pretpakket haha) dus een bepaald profiel is niet vereist bij logopedie. Het is opzich wel handig als je biologie in je pakket hebt -had ik ook niet- omdat logopedie ook behoorlijk anatomisch is maar je red het ook prima zonder. En Groningen is een geweldige stad om te studeren, het is heel gemoedelijk en overzichtelijk 😉

A -

Ontzettend leuk om te lezen! Ik studeer SPH in Groningen en ik herken genoeg! Woon dan toevallig ook nog vlak bij het noorderplatsoen 😉

Anna30 -

Leuk om te lezen, maar misschien kan je in het vervolg voor de leken bepaalde termen toelichten zoals Coblenzer oefeningen en dysartrie….?

Chrissy -

Als informatie op een blaadje word aangereikt leer je er veel minder van ( onthou je het minder makkelijk ) dan wanneer je het jezelf eerst afvraagt, en het vervolgens googelt. Niet zozeer omdat je het dan zelf opzoekt, maar omdat je het je eerst afvraagt :) . Helemaal niet stom bedoeld hoor want t zou inderdaad wel handig zijn, maar leuk weetje misschien haha.

Tea -

Haha wat leuk om te lezen. Dit is ook heel anders dan mijn studententijd, waarin ik nu als tweedejaars student middenin zit. M’n ouders wonen in Rotterdam en zelf studeer en woon ik in Delft. Ik ben lid van een traditionele corporale vereniging en ga zodoende best veel uit. Ik vind het eigenlijk heel erg jammer dat ik nu alweer bijna klaar ben met m’n tweedejaar waardoor er volgend jaar nog maar driekwart jaar over blijft voor een leven waarbij m’n vereniging en commissies voorrang hebben op studeren, gezien ik dan m’n bachelor eindproject heb en daarna masters waarbij je, als ik iedereen moet geloven, toch een stuk serieuzer moet zijn dan tijdens je bachelor.

Patricia -

Leuk om te lezen! Ik studeerde in ongeveer dezelfde periode logopedie in Zwolle. In 2009-2010 ben ik de premaster speech and language therapy gaan volgen op de RUG. Ik denk dat we bij elkaar in de klas zaten op de RUG!

Miriam -

Haha, héél herkenbaar! Mijn studententijd zag er ongeveer hetzelfde uit want ik heb dezelfde opleiding gedaan ;p

Puck -

Wat een leuk artikel. Ik studeer zelf ook aan de Hanze, maar dan in de Van Olsttoren. Als ik eerlijk moet zijn, leef ik een typisch studentenleventje. Veel lol, op stap en studeren gebeurd vaak pas 2 weken voor de tentamens (niet zo slim, maar werken onder druk gaat vaak makkelijker). Ik heb mijn stage gelopen in Mauritius & momenteel ben ik 5 maanden in Hamburg (fantastische stad!).

Annabel -

leuk om te lezen! Ik studeer in Leiden, en ben uit Maastricht gekomen. Een enorme afstand en een hele andere wereld, gelukkig was ik al een beetje een ‘hollander’, dus kon ik de mentaliteit wel aan. Ik studeer er nu sinds september, meer dan een halfjaar dus, en ben meteen bij een vereniging gegaan. Veel investering qua ontgroeningen etc, maar het was het o zo waard! Ik heb nu namelijk een leuk sociaal leven en mijn studie gaat ook goed. Die balans vinden, en mijn leven opbouwen daar was niet altijd even makkelijk maar het gaat de goeie kant op!

Viv -

Wat ontzettend leuk om te lezen. Ik zit nu in het derde jaar van de opleiding Logopedie in Groningen. Het is allemaal zo herkenbaar wat je hier schrijft echt heel erg leuk. Op dit moment doe ik een minor, dus ben even weg van het Wiebengacomplex :-(. Ik ben benieuwd naar je vervolg!!

Marnel -

Super leuk om dit te lezen!!

Madelon -

Leuk om te lezen! Ik zat op het Zernike complex. Juist omdat het zo groot is vond ik dat erg prettig. Altijd wel ergens een plekje om even rustig te zitten haha.

Martine -

Haha wat bijzonder hoe verschillend dat kan zijn! Ik kon er juist niet zo goed tegen om in mijn eentje in stilte te zitten, ik hou van gezelligheid om me heen daarom maakte ik vroeger ook altijd beneden huiswerk in de keuken bij mijn moeder en nooit op mijn kamer haha. Wat voor studie doe/deed je?

Nathalie -

Super leuk om te lezen Martine!

margriet kuper -

leuk om te lezen…ik deed in hetzelfde gebouw de pabo (zat er toen nog bij in in de linkervleugel en ik woonde er zelfs tegenover…leuke tijd.

Sien -

Op de vraag hoe mijn tijd er uit zag :-) een groot feest, uitgaan tot diep in de nacht, een piepkleine kamer, op het eind van de maand wittebonnen in tomatensaus eten en droog brood. Een vieze keuken, waar we met 16 man moesten koken. Heel veel plezier met zijn alle. Om 7.00 uur op stage zijn, maar pas om 6.00 thuis zijn. Snacht in de zomer in het bos bij de vijver slapen, over het hek klimmen en gaan zwemen in het zwembad. Op het laatste moment opdrachten inleveren.. Tot wanhoop van de docenten. O ja, en natuurlijk lessen volgen, dat deed ik tussen door :-). Ruim voldoende geslaagd en een geweldige tijd gehad.

Martine -

Haha geweldig!!! Dat is het echte studentenleven 😛 Toch ben ik wel blij dat ik mijn eigen keuken en badkamer had, ik vond het altijd zo goor bij anderen!

lucindainwonderland -

Wat leuk om die foto’s te zien en ook zo weer na te denken over de studententijd. Ik ben nu al zo’n 6 jaar gestopt met mijn studie, vooral omdat ik het studentenleven leuker vond dan studeren zelf. Maar af en toe mis ik het wel hoor, want het was zo super gezellig en ik leerde super veel. Vooral het op kamers gaan was een hele grote bedoeling. xxx Lucinda

Sien -

Wat leuk om te lezen, en ook dat je nog zoveel details weet. Ik moet zeggen dat ik al veel “kwijt” ben van mijn studentenjaren, ik weet het echt niet meer zo in detail, maar ja, this ook al weer ruim 20jaar geleden *shok* haha ik wordt echt oud *bloos* Je schrijft het nu in iedergeval op, dus vergeten zul je het niet meer :-)

Iris | Todayslipstick -

Wat een leuk artikel, fijn dat je het leuk hebt gehad! Zelf studeer ik in Breda Bedrijfskunde en woon nog lekker thuis.
Liefs, Iris

anna -

Ah super leuk om te lezen! Ik kom zelf uit Groningen, maar ik studeer er helaas niet. Wel herken ik al die plekken natuurlijk wel! Het Feest kom ik ook nog wel eens, haha, super grappig. Kan me voorstellen dat jullie een top tijd hebben gehad in Groningen :)

Judith -

Ohh als ik dit zo lees krijg ik echt heel veel zin in mijn studententijd. Straks examens en dan studeren…

Martine -

Jaaa gaaf joh, het is zo leuk om te studeren (tenminste alles wat er om heen zit haha)! Veel plezier alvast!

Berber -

Zo leuk om te lezen! Kan niet wachten tot het vervolg 😀

Dita -

Wat leuk om te lezen! Ik vind het inderdaad altijd heel apart dat er zo veel mensen in je leven komen en waar je mee optrekt en die soms ook zo weer uit je leven gaan. Soms vind ik dit wel erg jammer.

Martine -

Dat vind ik ook! Iedereen gaat uiteindelijk zijn eigen weg maar wel jammer dat je daardoor soms het contact verliest. Nu sprak ik laatst iemand op Facebook en dacht ik ook meteen weer dat je ook zelf het initiatief kunt nemen natuurlijk…

Nienke -

wat leuk om te lezen! Mijn studenten tijd zag er wel anders uit maar ik vond het geweldig! Het eerste jaar niet zo, want net voor we naar de unief zouden trekken ging het uit met mijn vriend. Ik was ook een van de enigen die in deze stad ging studeren en bij mijn ouders bleef wonen, al mijn vrienden en vriendinnen gingen op kamers in andere steden. Ik ging niet erg vaak uit maar wat ik wel altijd zal herinneren waren de spijbeluitjes met een vriendin naar Antwerpen 😉 de drie jaren daarna zat ik wel op kamers en toen begon het studentenleven pas echt! Soms meerdere keren per week uitgaan, vriendjes hebben, wat een tijd. In het laatste jaar ontmoette ik mijn huidige vriend en ik zou niet terugwillen naar de studententijd, maar ik kijk er met een heel goed gevoel op terug :) en oh ja, ik heb ook nooit een tweede zit gehad :d dus feesten en studeren gaan echt samen, je moet gewoon weten wanneer het even genoeg is 😉

Liset - Beautydagboek -

Zo grappig om te horen dat je bij het Noorderplantsoen woonde, ik heb in de Oranjebuurt gewoond en was binnen een paar tellen in het park :). Zo gezellig daar altijd! En ja ik kwam ook vaak bij de Jumbo/Aldi omdat mijn vriend daar weer woonde. Maar zo te horen heb je een goede studententijd gehad en anders had je lieve Willemijn niet eens ontmoet!

B -

Niet mijn soort artikelen (geldt ook voor de “vroeger”-artikelen van Willemijn). Dus vind ik het enigszins jammer dat er een deel 2 komt (dit artikel was al zo lang!). Heb heel erg het gevoel dat het herhaling is en alle details zijn niet echt boeiend voor mensen die niet op die school hebben gezeten. Ik wacht weer een leuk artikel af!

Martine -

Wat voor soort artikelen vind jij dan leuk? :)

Kirsten -

Klinkt als een geweldige tijd! Groningen lijkt me een onwijs leuke stad om te studeren, jammer dat het voor mij zo ver weg is (en ik nog iets te gehecht ben aan m’n thuis, haha). Ik zit op dit moment dan nog op de middelbare en heb een geschiedenisleraar die zo geweldig kan vertellen, mede daardoor vind ik het ook een heel tof vak nu. Een leuke leraar hebben scheelt echt enorm.

Merel -

Geweldig om te lezen.. Ik studeer ook logopedie in Groningen, en aan je beschrijvingen herken ik de docenten waar je over spreekt, grappig! Ik wacht met smart op deel 2! 😉

Anniek -

Wat leuk om te lezen, grappig! Fijn dat je er met een goed gevoel op terug kijkt, en dat je het echt naar je zin hebt gehad. Ik moet zelf volgend jaar gaan kiezen, dus dit soort verhalen vind ik echt leuk om te lezen! Groningen lijkt me ook echt een toffe stad om te studeren, maar o, zó ver weg… :)

Rianne -

Ik zou je daar echt niet door laten tegenhouden hoor! Ik woonde ook op 3 uur afstand reizen en heb geen moment spijt gehad van mijn keuze voor Groningen. Er zijn ontzettend veel mensen die in het weekend een paar uurtjes naar huis moeten reizen..

Martine -

Je krijgt er echt geen spijt van, ik moest ook wel drie uur met de trein naar mijn ouders maar dat maakte het voor mij juist leuk! Ik ging zelfs om het weekend in het begin naar huis en je kunt genoeg doen in de trein! Ik zweer het, Groningen is heel leuk!

Maaike -

leuk artikel! Ik studeer op t moment verpleegkunde aan de HZ in Vlissingen, tweede jaar. Ik ben nu druk bezig met stage lopen voor de komende 15 weken en ik heb t echt enooorm naar mn zin. Wat jij zegt over jouw anatomie docent heb ik eigenlijk ook: die man is huisarts en kan zo veel verhalen uit de praktijk vertellen, super leuk. Verder woon iik wel gewoon thuis, net als mn vriendinnen. We spreken wel enorm vaak af met een groepje en das wel ontzettend leuk!

Anouk -

Wat leuk om te lezen! Ik heb de PABO gedaan en wij moesten van de opleiding logopedie volgen. Keihard uit het raam schreeuwen dat er telefoon was! Hahaha. Hebben jullie dat ook bij studenten gedaan?

Martine -

Haha klopt! Heerlijk om de PABO’s voor lul te zetten 😉 grapje! We moesten het zelf ook geregeld doen dus op een gegeven moment vind je het niet raar meer!

Reageer ook