5x Dingen die ik wil doen

Iedereen heeft wel een lijstje met dingen die je nog wilt doen en/of leren. Maar op een of andere manier zitten dat soort dingen al jaren in je hoofd maar komt het er nooit van. Deze dingen wil ik nog doen!

Photo Credit: Manuela Hoffmann via Compfight cc

Piano

Van mijn tiende tot mijn twaalfde leerde ik keyboard spelen. Ik had hier ontzettend veel plezier in en ik mis het nog wel eens. Toen ik een keer Alicia Keys het nummer Diary hoorde spelen op haar piano, was ik om. Mijn moeder had ook een vriendin die prachtig piano kon spelen. Van haar leerde ik het een heel klein beetje, maar ik kan het nog steeds niet echt. Ooit zou ik ook piano leren spelen, ooit. Ik denk er al heel lang over na, maar ik zet nooit de stap. Het kost natuurlijk veel tijd, maar pianoles nemen is ook wel duur en ik sport wat ook nog eens geld kost. Daarnaast zou ik het gelijk goed willen doen en ook een mooie piano aan willen schaffen. Tja, trek je portemonnee dan maar! Ik heb hier ook geen plek voor een piano, tenzij ik mijn kast weg doe. Op dit moment lijkt het dus niet mogelijk maar wie weet doe ik het nog eens.

Zangles

Het lijkt me ook heel leuk om zangles te nemen. Zingen in het openbaar vind ik namelijk nogal eng en het lijkt me daarom een uitdaging om zangles te nemen. Individuele zangles lijkt me wel heel erg spannend, bij een koor heb ik het idee dat je meer mee doet met de rest. Daar heb je natuurlijk ook solo’s maar als je nog niet zo gevorderd bent, kun je je misschien verschuilen achter de rest, haha! Maar goed, bij individuele zangles krijg je denk ik meer aandacht en sturing. Zangles nemen of meedoen aan een koor kwam niet in me op totdat ik bij de opleiding Logopedie zangles kreeg. Dat vond ik zo leuk en gezellig. Ik heb een aantal maanden geleden wel gevraagd of ze hier iemand konden gebruiken bij het koor, maar ze waren vooral op zoek naar mannen…dat schijnt nogal schaars te zijn. Jammer maar wie weet kom ik wel iets anders tegen!

Hiphop

Laatst zag ik de film Honey weer eens voorbij komen op tv. Ik krijg altijd kriebels in mijn tenen als ik mensen zie dansen, dan wil ik ook! Het lijkt me zo gaaf om in Amerika mee te doen aan zo’n stoere hiphop class. Ze zijn daar zo ongelofelijk goed. Het niveau zou ik natuurlijk niet aankunnen, maar ondanks dat gegeven lijkt het me een hele ervaring op zich en ik denk dat je in korte tijd ongelofelijk veel kunt leren.

Les geven

Les geven en/of een college geven heb ik wel eerder gedaan. Ik heb een keer met Willemijn en een keer alleen college gegeven op mijn oude opleiding aan derdejaars logopediestudenten over online logopedie. Dit vond ik ontzettend leuk om te doen. Toen ik het een keer alleen moest doen, was dat extra spannend maar ik had wel het gevoel alsof er toen nog meer interactie was. Misschien dat ze toen meer vragen durfden te stellen omdat ik alleen was, of deze jaargroep was wat mondiger: dat kan ook.

Er was toen ook sprake van het feit dat Willemijn en ik een module online logopedie zouden gaan verzorgen. Helaas is dat nooit helemaal van de grond gekomen, want het had ons wel leuk geleken.

Zo nu en dan krijgen Willemijn en ik nog wel eens te maken met momenten waarop we onze kennis overdragen. Zo gaan we binnenkort weer een leuke workshop verzorgen over bloggen voor beginners en gevorderden. Dat vinden we heel leuk om in elkaar te zetten en te presenteren, het is leuk om anderen wat te leren en te zien dat ze daar de vruchten van plukken.

Wat betreft ‘les geven’ lijkt BodyCombat instructrice me ook nog wel eens wat! Sjongejonge, ik zou nog zoveel willen doen als ik het zo lees.

https://www.youtube.com/watch?v=jfhwcTNOVdU&feature=youtu.be

Optreden als cabaretier

Ik HOU van Brigitte Kaandorp. Die droge humor van dat mens, geweldig. Het lijkt me supergaaf om eens als cabaretier op te treden voor publiek. Ik vind het altijd leuk om anderen aan het lachen te maken. Wat moet het spannend zijn trouwens om cabaretier te zijn, het afwachten of het publiek het ook leuk vindt lijkt me zenuwslopend. Anders sta je daar ook als een boer met kiespijn op het podium. Ik vind het altijd erg knap hoe ze alles onthouden wat ze precies willen vertellen…althans, dat neem ik aan. Ze hebben vast geen spiekmomentje. Hoe die verhalen soms in elkaar zitten, vind ik zo goed en leuk  bedacht. Vooral Youp van ‘t Hek vind ik daar goed in, misschien ken je dat stuk wel dat hij iemand in het publiek voor lul zet omdat diegene een opmerking maakt over zijn rijbewijs. Ge-wel-dig!

Als ik het zo zie, vind ik het volgens mij vooral leuk om dingen te doen waar voor het grootste deel publiek bij betrokken is. Grappig genoeg, vind ik dat meteen ook het engste! Daarom zijn het dingen die ik niet zo snel zou doen, maar stiekem ben ik ook wel een podiumbeest(je). Welke dingen zou jij nog eens willen doen?

15 reacties

Floor Daasvand -

Ik ben jarenlang wedstrijddanseres geweest in een streetdanceteam! :) Wat ik wel zou willen is zangles, want ik zing best wel veel en jam af en toe met mensen die zeggen dat ik met zangles zoveel meer uit mijn stem zou kunnen halen. Alleen staan daar altijd lange wachtlijsten voor en is het ontzettend duur!

Marnel -

Ik speel zelf twee instrumenten en dat is druk, maar ook zo ontspannend en leuk! Ga echt een keer op piano les Martine!! En idd, optreden als cabaretier… lijkt mij ook super leuk!! :)

Miriam -

Haha, wat een leuke lijst… ik zou zeggen: go for it! 😀

ilham -

Ik zou dolgraag eens helemaal alleen een paar maanden door Australië trekken. Ik hou van nieuwe mensen leren kennen en vind dit veel gemakkelijker wanneer ik op mijn eentje ben. Dan sta je toch meer open voor andere mensen en nieuwe dingen.

cheyenne -

Als ik een hiphop film zie wil ik ook altijd kunnen dansen, maar jammer genoeg ben ik een echte kluns haha!

Sheela -

Lesgeven lijkt me ook fijn, ik wil niet een echte juf worden maar op een andere manier dan, een workshop van een dag ofzo organiseren, dat lijkt me wel leuk

Naomi -

Ik zou ook heel graag een keer zangles willen nemen!

x

Syl -

Ik wil heel graag leren kitesurfen of flyboarden. Maar ik ben echt een mietje haha

Puck -

Wat een leuk artikel! Ik zou graag willen backpacken door Zuid-Amerika, gitaar willen leren spellen, optreden in de Oosterpoort kleine zaal & Latin dansen.

Margot -

Wat een leuk lijstje! In kon helemaal niet zingen, maar ben toen bij een koor gegaan en nam daarnaast individuee zangles. Een fijne combinatie en ontzettend leuk. Helaas ben ik er door ziekte mee gestopt en ik merk dat ik veel van wat ik toen geleerd heb weer kwijt ben. Ik mis het wel!

Iris | Todayslipstick -

Wat een leuke dingen! Ik wil graag een boek schrijven, een event organiseren en met dolfijnen zwemmen!
Liefs. Iris

Dita -

Wat leuk om te lezen. Ik zou heel graag een kookboek uit willen brengen.

Hanne -

Wat een leuk idee voor een post! Ik wilde altijd heel graag mijn eigen kleren leren naaien, dus ik heb me in december eindelijk opgegeven voor naailes. Mijn eerste zelfgemaakte tas is een feit en ik ben nu bezig met een jurk. Het is zo leuk om te doen! Verder wil ik nog heel graag gitaar leren spelen, dus misschien is dat iets voor de toekomst.

melissa093 -

Ik zou graag een keer willen skydiven. En ook eigenlijk wel les geven. Ik heb een diploma onderwijs assistente maar toen ik geen baan kon vinden ben ik wat anders gaan doen. En verder, op vakantie naar Kroatië samen met mn vriend. We willen eigenlijk volgend jaar gaan als dat lukt. En verder, een eigen auto kopen en mama worden. Er zijn nu gewoon nog te veel dingen die ik wil doen voordat ik me volledig zou kunnen richten op een kindje. Ik kom uit een gezin met 6 kinderen, zelf zou ik er wel 4 willen, als me dat is gegund natuurlijk. Mijn vriend is vorig jaar geopereerd en is niet meer vruchtbaar. Alles zal via het ziekenhuis moeten gaan. Mijn vriend wil ‘maar’ 2 kinderen, en als die wens vervuld wordt ben ik al blij. Ik zal al blij zijn met 1.

Reageer ook