2Keep a Diary: april #1

April is begonnen. Een van mijn favoriete maanden. Ik ben namelijk jarig in april én het is doorgaans de maand waarin het echt lente wordt. Kijk mee naar mijn eerste week van april.

Maandag

Omdat we vorige week zondag een lange dag hadden in Hilversum, besloten Martine en ik vandaag thuis te werken zodat we een beetje rustig aan konden doen. Het zonnetje scheen lekker dus maakte ik eerst een ommetje met Saar.

De (voorlopige) to do list van vandaag.

Om 10.00 uur hadden we met vriendinnetje Eli afgesproken om te Skypen. Eli woont in Spanje en is onlangs bevallen van haar tweede kindje, een dochter. We hielden ‘kraambezoek’ via Skype. Gezellig!

Terwijl we gezellig kletsten lag Saar op mijn voeten te snurken. Na twee uur gekletst te hebben werd het toch wel weer tijd om verder te werken.

Ik kreeg enorm lekkere trek tijdens de lunch. Er lag nog een pizza in de vriezer… Kwam dat even goed uit!

Tussen het schrijven door deed ik snel een afwasje.

De rest van de dag heb ik lekker doorgewerkt. Video’s bewerken, schrijven, social media bijhouden, mailen… Enzovoort! Toen ik met Saar ging wandelen kwam ik een prachtige boom in bloei tegen. Er bekroop me een heerlijk lentegevoel.

Boodschapjes doen voor het avondeten. Djurre was een paar dagen weg voor zijn werk dus ik maakte een pan kippensoep voor mezelf. Daar kan ik dan lekker makkelijk een paar keer van eten.

‘s Avonds keek ik de laatste aflevering van Divorce terug en kroop lekker vroeg met een kruik en een boek in bed.

Dinsdag

Goedemorgen! Na het ontbijt en een wandeling met Saar (wat een wind!) stond Martine op de stop. We gingen direct aan het werk want er moest veel gedaan worden. Hier zie je mij producten oppoetsen, die zo op de foto moeten.

Lipsticks reviewen.

Maar welke swatch hoorde nu ook al weer bij welke lipstick?

Workie workie!

Aan het eind van de dag ging ik weer uit met Saar. Het waaide super hard die dag. Je ziet het wel aan Saars oren hier. Deze bal vond ze onderweg, haar nieuwe favoriete speeltje.

Om deze foto heb ik echt in een scheur gelegen. Check die kop met die wang en oren, hahaha! Perfecte timing van een windhoos die op kwam zetten en ik die net op de knop drukte om een foto te maken.

‘s Avonds maakte ik pasta met gehakt en tomatensaus en daarbij wat groente. Ik at alleen dus keek ik ondertussen de voorlopig laatste aflevering van Pretty Little Liars. Zo spannend en zo nieuwsgierig naar het vervolg!

Later die avond kwam Djurre weer thuis van een klus en hebben we bijgepraat op de bank. Ik ben altijd blij als ‘ie weer thuis is. Net als Saar!

Woensdag

Woensdag was, hoewel hij zeer productief begon, niet zo’n goede dag. Omdat Martine’s zus op bezoek was, werkten we beide vandaag vanuit huis. Ik begon ‘s ochtends met het selecteren en bewerken van meer dan 500 foto’s en was lekker op dreef.

Het was de eerste van de maand dus konden we de statistieken van afgelopen maand bekijken. LLG heeft een nieuw record gehaald, yes!

Djurre was vrij, hier ligt Saar op z’n voeten. Een van haar favoriete plekjes.

Tegen het eind van de middag begon ik me echt beroerd te voelen dus besloot ik ‘even’ op de bank te gaan liggen. 2,5 uur later werd ik wakker, oeps! Haha!

Saar deed ook een dutje!

Ik had absoluut geen zin meer om te koken, en Djurre ook niet, dus besloten we pizza te bestellen. Na het eten ben ik ook direct naar bed gegaan. Meh!

Donderdag

Wonder boven wonder werd ik vanmorgen weer kiplekker wakker. Gelukkig maar, want er moest weer gewerkt worden en er zat beneden een enthousiaste hond op me te wachten. ‘Spelen?!’

Om 9.00 uur stond Martine voor de deur. Tijd om video’s op te nemen!

Lunch!

De postbode kwam ook nog even langs. OMG! Maar… Hier zitten ook spulletjes tussen voor de goodiebags van de LLG Meet & Shop. Nog maar een maandje, super veel zin in!

En terwijl Tien en ik lekker door werkten lag Saar maar lekker te knorren in het zonnetje. Wat een (honden)leven.

‘s Avonds at ik mijn favoriete pasta (spaghetti met olijfolie, peper en zout) en een salade van avocado en tomaat. 😛 Ach ja, ik houd van koken, maar gewoon niet als ik alleen moet eten. Over een paar maanden gaat Djurre misschien op een windmolenpark in zee werken, waardoor hij 2 weken thuis en 2 weken weg is. Dat wordt dan nog wat…. Dan moet ik écht serieus beter voor mezelf gaan koken!

Blokje om met Saar! Het wordt al drukker in de haven.

Ik sloot de dag af met een lekkere douche. Rituals heeft de Tao lijn in een nieuw jasje gestoken. Ziet er leuk uit!

Vrijdag

Shoes of the day. Lekker comfortabel, mijn Isabel Marants.

Saar en ik gingen om 8 uur al naar Martine. Ondanks dat veel mensen vrij waren (Goede vrijdag), moesten we toch nog even een ochtendje werken. Maar… Dan zijn we wel tot en met dinsdag vrij! Lekker!

Saar en Noa hebben heerlijk gespeeld samen terwijl wij werkten.

Saar heeft een mergpijp op het oog die Martine weg had gelegd op de schutting. Stouterd!

Om 11.00 uur waren we klaar met werken en gingen Martine en Noa met Saar en mij mee naar Groningen. Martine ging namelijk naar haar ouders dit weekend en ik zette d’r af op het station in Groningen. De twee hondenkindjes gedroegen zich voorbeeldig in de kofferbak.

Eenmaal thuis ben ik maar gelijk de weekboodschappen gaan doen. Hebben we dat ook weer in huis!

De bomen krijgen weer knoppen en het zonnetje scheen heerlijk toen ik met Saar ging wandelen. Er stond alleen nog wel een fris windje!

Tegen zessen gaat Saar standaard op wacht zitten. Wachtend tot Djurre thuis komt van zijn werk.

Na het eten zijn we lekker op de bank geploft en hebben we een paar afleveringen van White Collar gekeken onder het genot van een stokbroodje met Heks’nkaas. Zo lekker!

https://www.youtube.com/watch?v=vXYYHZ82FXo

https://www.youtube.com/watch?v=w15aPgRC6MM

Toen ik nog even wat uploadde naar YouTube kwam ik deze oude filmpjes van Saar tegen. 17 april wordt ze al weer 2 jaar. De tijd vliegt voorbij. Ik ben zo blij met deze filmpjes. De puppytijd gaat heel snel en dit is een leuke herinnering.

Zaterdag

Ik werd voor mijn doen heel laat wakker, 10.00 uur! Maar wel heerlijk geslapen.

Ik ontbeet buiten met een restje zuurkool met rijst van gisteren. Beetje vreemd ontbijt voor sommige mensen misschien, maar het smaakte erg goed. 😉

Djurre bakte pannenkoeken als lunch.

Yummy yummy in my tummy!

‘s Middags gingen Djurre en ik even de stad in. We keken onder andere even bij Flying Tiger en Laif & Nuver. Bij Laif & Nuver hadden ze trouwens heerlijke geurkaarsen van gerecyclede wijnflessen. Zoooo lekker maar behoorlijk prijzig, €30. Uiteindelijk heb ik er dan ook maar niet eentje meegenomen.

Op het menu stond rode kool schotel. Super lekker! Je doet rode kool op de bodem, een laagje appel en vervolgens als laatste een laag(je) aardappelpuree (zelf gemaakt natuurlijk). Wat walnootjes er op en nog even in de oven. Hmm!

En ‘s avonds: bankhangen met Saar en Djurre!

Zondag

De laatste dag al weer uit dit diary. Het was eerste paasdag. Nu heb ik niet heel veel met pasen, maar ik maak wél graag van de gelegenheid gebruik om een fijn ontbijtje op tafel te toveren. Goedemorgen!

Croissantje met aardbeiden, hmmm!

Het was prachtig weer dus na het ontbijt gingen we lekker naar het bos met Saar.

Het favoriete onderdeel van Saar, zwemmen in het meertje!

Wat een héérlijk weer!

We spotten een ree, heel vlakbij! Ze bleef gewoon staan, echt prachtig om te zien!

Na een paar uur wandelen hebben we lekker buiten in de zon op een terras appeltaart gegeten. Super lekker!

Eenmaal weer thuis ging Djurre lekker aan de slag in de tuin, terwijl ik genoot van het zonnetje. Saar lag ondertussen nog lekker op te drogen.

‘s Middags heb ik nog een beetje gewerkt voor de websites en wat klusjes in huis gedaan.

Avondeten! Het ziet er niet zo smakelijk uit misschien, maar dat was het zeker wel. Groenten en kip uit de oven en ‘Veggie mix’ ernaast.

En nu is het 19.00 uur dat ik dit diary schrijf en het is nog steeds licht buiten. Wat een heerlijk lente weekend was dit! Ik hoop dat jullie ook een fijn weekend hebben gehad. Morgen en dinsdag zijn Martine en ik nog even lekker vrij en staan er nog wat leuke dingen om te doen op de planning. Maar dat zien jullie vast allemaal wel in het dagboek van Martine volgende week! Fijne tweede paasdag en tot snel! X

40 reacties

Amelie -

Wat een leuke diary weer!

Jennifer -

Ziet er weer leuk uit!

Priscilla -

Heerlijke foto’s weer! Ik geniet altijd zo van een kijkje in jullie leven :)

Do -

Leuke diary! Saar is echt een leuke hond :)

Caroline -

Mijn vader heeft ook een baan waarbij hij steeds 2 weken weg en dan weer 2 weken thuis is. Daar raak je vanzelf gewend aan (:

me -

Goede Vrijdag is al jaren geen vrije dag meer hoor, meeste mensen zullen gewoon gewerkt hebben. 😉

cheyenne -

Wat zijn Saar en Noa schattig!

Cindy -

Wat een leuke diary. Weet je, stiekem vind ik het ontzettend leuk om diary’s te lezen, ook de burgerlijke dingen erbij: eten, man die pannenkoeken bakt, naar het bos, spelletjes doen. Net als dat artikel wat Martine laatst schreef. Gewoon lekker een normaal leven, in mijn geval zonder een postbode die frequent aan de deur komt en ik heb geen hond haha. Je vissengraatvest staat je prachtig!

Lonneke -

Wat een leuke wolken onderzetters heb jij! Waar komen die vandaag?

Willemijn -

Etsy! :)

PatriciaKleijn -

ziet er weer gezellig uit hoor, lekker weekje zo

Nienke -

Zo leuk die oude video’s! Ik maakte ook een boswandeling dit weekend maar kon geen ree spotten :)

ilham -

Leuke lucht- en buitenfoto’s. Spring is coming! :p

tamar -

Waar heb je die to do list gekocht willemijn?? Die is echt hee leuk!

Willemijn -

Hij is van Team Confetti! 😀

tamar -

Thnx x

Manouk -

Hoe hou je toch je figuurtje! Als ik 2 keer pizza eet in de week dan eh ja, fatty haha.

Syl -

Precies wat ik dacht! Ik moet wat harder sporten om die pizza er af te krijgen. Haha

Willemijn -

Ik dank mijn genen :)

Marloes | Budgetproof.nl -

Kraamvisite via Skype. Fantastisch he dat dat tegenwoordig kan! Haha ik klink als een 28-jarige oma. En die goodiebags moeten flinkerds worden aan die dozen te zien :)!

Lindsey Beljaars -

Iedere maandagochtend wordt ik weer vrolijk van een 2Keep a Diary. Ik lees ze met veel plezier. En die oren van saar, zo super schattig!!

Mariska -

Vind het laatste er wel heel smakelijk uit zien met de kip erbij. Groente uit de oven vind ik ook echt heel lekker :)

Margot -

Wat leuk om te zien weer! En geniet van jullie vrije dagen!

JoycevdB -

Wat een gezellige week weer. Word er helemaal blij van.
Heb je een receptje van je kippetje met veggie-mix?

Fijne week aankomende week!

Rosita -

Noh, lieve Saar! Leuk he, van die oude filmpjes. :-) Ik kom zelf ook erg vaak in de Laif & Nuver maar inderdaad, soms is het best wat prijzig. Ik kijk heeeel erg uit naar 2 mei, jullie maken het wel spannend voor ons hoor!!

Xaviera -

Heerlijk al die foto’s van de natuur en van Saar, prachtig om te zien! Die rode kool schotel klinkt heel erg lekker, dat wil ik een keer gaan maken. :)

anna -

Wat een hoop leuke foto’s! Saar is echt een lieverd <3

Tessa -

Wat grappig, ik had je gister kunnen spotten maar ik zie zulke dingen nooit 😉
Ik herken het dat als je alleen eet, je ongezond eet. Nu probeer ik de laatste tijd daar om te denken
Wanneer ik echt geen zin heb neem ik een stoom maaltijd want daar zitten altijd wel groenten in. En anders een goed gevulde soep, dat is ook zo klaar!

Benay -

Wat een leuke week heb je achter de rug. Van die zonnige foto’s krijg ik ook zo’n heerlijk lentegroen. Hier komen de knoppen ook door aan de bomen. Wij hebben een appelboom in de tuin en daar begint het nu ook. We zitten net 2 weken in ons nieuwe huis dus ben benieuwd hoe de bloei van de appelboom verloopt. Afgelopen zomer/herfst hing ie in elk geval helemaal vol met zoete appels.

Liset -

Herkenbaar, dat Niet goed eten wanneer je maN er niet Is. Mijn man is militair en toen de kinderen er nog niet waren zorgde ik ook minder goed voor mezelf. Nu hebben we 3 kinderen en moet ik wel goed koken 😉

Tineke -

Hele leuke foto`s, ik kijk zo uit naar de Meet&shop!
Liefs

Miranda -

wat heerlijk al die foto’s van Saar. Wat is het toch een mooi beest. Vooral die van Saar in de wind is echt geniaal haha!
Nu wil ik ook zo’n foto van onze hond, maar ja dat krijg je natuurlijk nooit voor elkaar als je het zelf probeert te plannen;)

Iris | Todayslipstick -

Wat een leuke foto’s! Het bruine vest wat je aanhebt met al die pakketjes is echt leuk.
Liefs, Iris

Sascha -

Logisch dat jullie n nieuwe record hebben bereikt! Jullie zijn zo leuk en gezellig!
Ga zo door. Ik lees altijd met plezier al jullie blogs op zowel llg en 2wmn, precies de onderwerpen die mij aanspreken en inspireren.

Liefs Sascha

Dita -

Wat een leuke foto’s! En heerlijk he dat lente weer… ik hou er zo van!

Liset - Beautydagboek -

Wat zie je er toch mooi uit met je lange vlecht, Willemijn! Het heeft iets sprookjesachtig wat je heel goed staat :). Wat balen dat Djurre voor zijn werk soms een paar weken weg is, lijkt me moeilijk! En ik wist niet dat er ook een Flying Tiger nu in Groningen zit, waar zit hij? Ik ben reuze benieuwd naar die winkel!

Willemijn -

In de oude Douwe Egberts! Aan de Vismarkt :)

brenda -

Twee weken zonder vriendje… Heb het ook.. Je went er snel aan hoor! Die van mij werkt op een binnenvaartschip in het buitenland (heb ik vroeger ook gedaan maar ben ermee gestopt) en in het begin is het klote, maar daarna wordt het normaal en ga je je eigen routine vinden. En is het weer aanpassen als je het huis opeens weer moet delen haha. Succes ermee!

annelot -

Leuke diary weer en ohh zo herkenbaar de puppy tijd !! heb met plezier je filmpjes gekeken en dan mis ik toch ook weer mijn Rocco als puppy !!. heerlijk zijn ze zo klein en vooral labradors , zo´n lekkere kleine teddybeer haha
Mijn labrador Rocco vliegt aankomende zaterdag vanuit Uruguay terug naar Nederland ( alleen met cargo vliegtuig) naar mijn ouders die voorlopig op hem gaan passen ( met pijn in mijn hart maar soms moet je bedenken wat beter is voor je hond , elke keer overal heen vliegen of even een tijdje rust en een vaste plek voor hem )… En dan zie ik het bos waar jullie liepen in je diary , dat is het bos van mijn woonplaats en dan maakt het me toch wel heel blij dat ik weet dat volgende week mijn blonde monster daar ook weer kan rennen en lekker zwemmen! Wie weet komen Saar en Rocco elkaar op een dag nog tegemoet daar !! 😉

Willemijn -

Ooh wat spannend voor Rocco! Ik zal een foto plaatsen als Saar en Rocco elkaar toevallig eens ontmoeten! 😀

Reageer ook