Zwanger?!

De laatste paar dagen voel ik me gek. Anders. Niet echt lekker, maar zeker ook niet ziek. Ik voel steekjes in mijn onderbuik. Heb continu een onstilbare honger. En voelen mijn borsten nu ook een beetje pijnlijk aan?

Afgelopen maandag werd ik ook opeens helemaal niet lekker. Honger, misselijk, duizelig. Alles door elkaar! Maar niet zoals een (buik)griep voelt. In mijn achterhoofd houd ik rekening met de mogelijkheid dat ik zwanger kan zijn. Zou het zo zijn? Dat ik zwanger ben?

Het wachten op de dag dat ik kan testen duurt lang. Maar liefst een hele week! Ik google dingen als ‘Hoe vroeg eerste zwangerschapssymptomen’ en ‘Vroegste zwangerschapstest’. Ik lees dat maar weinig vrouwen al in de eerste twee weken na de bevruchting symptomen opmerken. Maar waarom voel ik me dan toch echt zo?

Verzin ik het? Omdat ik het zo graag wil? Bestaat er zo iets als schijnzwanger? Ik twijfel. En die twijfel is vreselijk irritant. Het ene moment ben ik ervan overtuigd dat ik zwanger ben. Het andere moment kan ik het niet geloven en zeg ik tegen mezelf dat ik het in mijn hoofd haal.

Ik bestel een zwangerschapstest via internet (want: véél goedkoper) die je 4 dagen voor de verwachte dag van je menstruatie kunt uitvoeren, want voor wachten op mijn menstruatie ben ik veel te nieuwsgierig.  Nog 2 dagen wachten tot hij op de mat valt.

In de tussentijd, je moet toch wat met al dat wachten, proberen Djurre en ik enerzijds niet te veel te verwachten en anderzijds te wennen aan het idee dat het maar zo eens zou kunnen zijn. Dat ik zwanger ben. Dat het moment waar we het zo vaak over gehad hebben opeens zo dichtbij zou kunnen zijn.

Ik vind het doodeng om de test te doen. Ik ben zo nieuwsgierig, maar ondertussen durf ik ook niet zo goed. Ik ben bang voor een teleurstelling. Wat als ik niet zwanger ben? Dat zou ik zo jammer vinden! En waarom voelde ik me dan zo?

Als ik wel zwanger ben, dan weet ik dat vanaf het moment van het zien van de positieve test een hele spannende periode begint. Een periode van wachten, onzekerheid en angst. Zodra er een streepje op die test staat, ga je verder naar de volgende vraag: ‘Zal dit kindje gezond zijn?’ Hoe moet ik me dan eigenlijk voelen? Moet ik het blije gevoel toelaten? Of voorzichtig en afhoudend zijn, want stel dat het mis gaat?

Na een discussie met mezelf besluit ik voor nu te genieten van deze korte periode van onwetendheid. Want zolang ik het nog niet zeker weet, is alles nog mogelijk. Óók een in-één-keer-raak-en-gezond-zwangerschap.

Geschreven op 17 december 2014. Lees mijn vorige blog uit deze serie hier. Deze blog heb ik ver voor de publicatiedatum geschreven. De komende tijd zullen er misschien meer van dit soort blogs aan komen. Ik publiceer ze wanneer ik het gevoel heb dat ik het wil delen. Deze blog eindigt niet expres met een ‘cliffhanger’. Ik heb deze blog op dat moment  geschreven (en niet meer aangepast voor hij online ging) en ik wil jullie op deze manier meenemen in mijn gevoelens, gedachten en beleving die ik zo puur mogelijk probeer op te schrijven. Ik hoop dat jullie ze kunnen waarderen. :) Zo ja, wordt vervolgd!

P.S. Voor wie zich afvraagt, wat is er met 1 januari gebeurd? Die hebben we van ongeduld in de wilgen gehangen! 😉

140 reacties

eslin -

laat ons niet langer in spanning :P:P:P

Esmée -

Ik hoop het zo voor jullie!
Het is jullie enorm gegunt en ik kan niet wachten op allemaal leuke updates en shoplogs voor een baby.

Annabel -

wow wat spanneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeend!!!!!!!! Ik hoop het zo erg! Dat zou zo onwijs leuk zijn, wel laten weten hoor! En niet stoppen met al het geweldige wat jullie doen hihi

Veer -

Jeetje. Krijg er kriebels van! Zoooo spannend! We duimen allemaal!!

dd -

Jullie maken vast een wonderkindje

Stefanie -

Ik duim ook !

Danielle -

Oooh, wat spannend! Ik hoop het zo voor jullie. Ik geloof wel in vroege zwangerschapssymtomen, ik heb ze bij allebei mijn zwangerschappen gehad. Ik moest bijvoorbeeld letterlijk vanaf de dag (nacht) van bevruchting ‘s nachts mijn bed uit om te plassen, terwijl ik normaal gesproken nooit wakker wordt om naar de wc te gaan. Bij nummer 2 had ik ook al een voorgevoel dat het wel eens raak zou kunnen zijn, omdat ik ovulatie-krampen had gevoeld, de ochtend we hadden gevreeën. Toen ik diezelfde nacht op de wc zat wist ik het zeker 😀

Alejandra -

Spannend willemijn! Volg je Mary Fermont ook? Zij is geboortefotografe en had het moeilijk om zwanger te worden…daar heeft ze een blog overgeschreven en spannend dat het is! Echt een aanrader

Martina -

Ooooooh man wat spannend dit, wat doe je ons aan!?!? Hahaha ik hoop dat je dit artikel met opzet 3 maanden later plaatst, maar zo niet dan duim ik gewoon weer even hard voor de volgende rondes! Al zou het natuurlijk geweldig zijn…. Zou het? Zou het?!? Aaaaaaaah wat spannend Willemijn!

Shauni -

Ik had dezelfde sympthomen

Lara -

Ahhh spannend! Ik heb op een of andere manier zo’n gevoel dat je wel eens zwanger kan zijn, maar dat is natuurlijk nergens op gebaseerd haha! Het zou wel fantastisch zijn Willemijn! :)

Eline -

Vanochtend werd ik wakker met de gedachte dat je zwanger bent. Nu lees ik deze blogpost. Lieve Willemijn, ik gun het je zo! Echt, ik leef met jou en Djurre mee in deze onwijs spannende tijden.

Marnel -

Oeh spannend…stomme cliffhanger! 😉

Sanne -

Het is jullie zo van harte gegund, Willemijn! Ik volg jullie site al sinds jij (Willemijn) nog in je eentje op je zolderkamertje voor LLG schreef, maar ik laat vrijwel nóóit reacties achter. Ik vind het toch leuk om eventjes te laten weten dat ik als niet-reageerder (is dat een woord?) ook heel erg met je meeleef! Ik duim voor jullie. X

Minke -

Oooh, spannend! Ik hoop echt voor jullie dat je ons binnenkort positief bericht mag geven! Laat ons niet te lang in spanning! 😉

Tien -

Hey super spannend! Ik en mijn man zitten in precies de zelfde situatie pff dan denk je jaa het is raak en dan twijfel je weer.. ik herken het! Bij ons is het nog niet raak zijn begin augustus gestopt met de pil. Het kan lang duren voor de pil helemaal uit je lichaam is. Het is verschillend per persoon hoe snel het raak is wij houden een jaar aan. Geniet van de spannende tijd ☺ duim voor jullie dat hef snel raak is. Xx

Willemijn -

Ik hoop hetzelfde voor jullie! Het is echt een mindfuck af en toe he? :)

Tien -

Ja echt mindfuck en je lichaam houdt je ook voor de gek heb ik het idee haha spannende maar leuke tijd toegewenst ☺

Meike -

Ik duim voor je. Het zou zo leuk zijn! Wij hebben wel drie of vier testen gedaan voordat we het geloofden. Spannend.

me -

Met zwangerschappen kunnen zoveel dingen fout gaan in de eerste 3 maanden. Persoonlijk zou ik het langer voor me houden tot ik zekerheid zou hebben, zo gooi je toch wel je hele privéleven in de openbaarheid, moet je uiteraard zelf weten maar wil je niet iets privé houden van je leven? Als je nu al de kans op een zwangerschap zit aan te kondigen hoe moet het dan straks met de zwangerschap, geboorte en als het kind er is en gaat opgroeien? 😉

Sjess -

Ze heeft deze blog al een tijd geleden geschreven en nu pas geplaatst. Als ze zwanger zou zijn dan zou ze nu over de 3 maanden heen zijn. En buiten dat, iemand mag dat toch zelf weten? Er zijn genoeg bloggers die over hun zwangerschap & kinderen schrijven…

Martine -

Maar wie zegt dat ze zwanger is? :) Ik vind het daarnaast juist knap van Willemijn dat ze dit hier allemaal wil bespreken. Precies om de reden die je zegt ‘omdat in de eerste drie maanden nog veel dingen fout kunnen gaan’ en voor Willemijn is dit extra spannend in verband met haar verhoogde kans op miskramen. Ik vind het juist heel mooi om te lezen dat het allemaal geen rozengeur en maneschijn is en verfrissend in plaats van ‘wij waren binnen een maand zwanger’.

agnheta -

Zo mee eens! Chapeau Willemijn :)

Janneke -

Spannend!! Ik hoop het zo voor jullie!

Liefs xx

Sophie -

Hey Willemijn, ik hoop het zo voor je, stiekem ben ik ook een beetje zenuwachtig. ik wens je heel veel succes en geluk toe, ookal is het niet gelukt, er is altijd hoop.
Liefs, Sophie

Nicky -

Wat een spannende tijd hé?! Kruidvat heeft 2 zwangerschapstesten voor 5 euro, en ‘t schijnt dat die ook wel goed zijn. En misschien is het toeval, maar je bent al de tweede op een half uur tijd die het over zwangerschappen heeft!

Nynke -

Haha, ik moest echt even lachen over dat jullie die 1 januari in de wilgen hadden gehangen 😀
Het zou heel tof zijn, een baby’tje van jullie samen. We wachten het rustig af 😉

Mirjam -

Wat ontzettend spannend! Ik hoop op heel goed nieuws voor jullie, nu of een volgende keer!

Margriet -

Waaah, ik ben benieuwd! Ik hoop het echt voor jullie, hopelijk lezen we heel snel goed nieuws hier!

Gonny -

Oh wat onwijs spannend! Ik moet eerlijk bekennen dat ik vorige week, toen ik wat foto’s van je op IG aan het bekijken was, dacht dat je toch best eens zwanger kunt zijn. Ik weet niet, je hebt gewoon zo’n glow in je gezicht. Dus ben enorm benieuwd haha :)

Lenneke -

Ik ben heel benieuwd! Gun het jullie van harte.

natassk -

bij de jongste
wist ik vanaf een week na de vermoedelijke eisprong het ( doordat ik opeens eventjes duizelig was en dat kan dus een innesteling betekenen ) . 2 dagen later kon ik niet meer wachten en deed een kv 2v5 (https://www.kruidvat.nl/kruidvat-zwangerschapstest/p/1248766 ) en daar stond een heel licht streepje . en vandaag een jaar geleden werd mijn aapje geboren

Pauline -

Ahh wat spannend. En wat knap dat je hier zo open en eerlijk over bent. Ik hoop dat het jullie gegund is. ❤️

Natasja -

Och wat een superspannende tijd is dit he. Ik weet precies wat je bedoelt. Inmiddels ben ik bijna 13 wk zwanger. Maar ik weet nog goed die dagen voordat ik de test deed, maar al wel vage klachten had (emotioneel, steekjes in m’n buik, gekke eetlust etc.) Wat was dat spannend zeg! Bij mij bleek het raak. Ik hoop van harte dat dat voor jou ook geldt!! Sterkte en succes in deze tijd!

Deisy -

Aaah lieve Willemijn: ik hoop het zo voor je, lijkt mij echt zo mooi en je verdient het gewoon ook zo oprecht! Ik vind het trouwens echt geweldig (ja echt echt haha) dat je ons op deze manier meeneemt met je gedachten over zwangerschap. Meestal hoor je zulke verhalen namelijk niet (meestal is degene al zwanger) en ik vind het toch wel bijzonder om te lezen wat er eigenlijk allemaal in je afspeelt en waar jij je dan op dat moment mee bezig houdt. Hoe dan ook hoop ik voor jou en Djurre op positief bericht, maar anders weet ik zeker dat een wondertje jullie wel is gegund hoor! X

jose -

AAAHWW!!! Hoe kan ik me nou nog concentreren op mijn tentamens na het lezen van dit?! Zo gemeen! Nee, grapje. Ik ben echt ongelofelijk nieuwschierig en ik gun het je heel erg dat er een klein erwtje in je buik zich loopt te ontpoppen tot garnaal. Hopelijk houd je ons niet te lang in spanning! 😀 xxx

Eline -

hmm geschreven op 17 december…
Zouden mijn gokken de voorbije weken/maand(en) juist zijn geweest?
Ik vond dat je gezicht er wat voller uitzag, zoals bij een vrouw in blijde verwachting. Ik kwam vandaag nog eens piepen op 2wmn om te kijken of er geen update was ofzo en dan vind ik dit artikel 😀
Ik hoop het zo hard voor jullie! Een mooi gezond kindje, dat zou prachtig zijn…

Kirsty -

Wat spannend zeg! Ik hoop voor jullie dat het meteen raak én bovenal gezond is, dat zou echt super zijn!

Jana -

Oh Willemijn! Hopelijk komt er snel een artikel online met dezelfde titel maar dan zonder dat vraagteken. Ik hoop het voor jullie!

Jess -

Ahhh nu ben ik superbenieuwd, haha! Ik voelde me ook tweemaal zo en bleek tweemaal zwanger 😉

Joyce -

Wat ontzettend spannend zeg. En wat gun ik het jullie!
Ik voelde de eerste 2 rondes ook van alles, maar het was allemaal net een beetje twijfelachtig. En toen ik in ronde 3 ineens heel hard moest rennen om de binnenkant van de wc pot eens goed te bekijken wist ik genoeg. Ik kon zelfs heel geduldig nog 8 (!!) uurtjes wachten tot de man des huizes van zijn werk kwam met testen. Ik wist toch al wat die zwangerschapstest ging zeggen. En ja. Komende zondag vieren we alweer baby’s eerste verjaardag!

Sterre -

Oh, Willemijn! Ik zat helemaal in spanning tijdens het lezen, zou het dan nu toch eindelijk zover zijn……..?? Ik duim met jullie mee, jullie zullen vast eens de trotse ouders mogen worden van een lief kindje.

mo -

Ik ben erg benieuwd. Als het zover is, ga je dan ook je make-up en verzorgingsproducten die je ‘normaal’gebruikt, verwisselen voor toxinevrije producten?

Brenda (kookt) -

Oehh wat spannend Willemijn! Ik hoop ontzettend voor jullie op een positieve test!
En als het niet positief is (want dat kan natuurlijk ook), dan met goede moed door naar de volgende kans.

Willemijn -

Aah lief Brenda!

Wendy -

Ik volg jullie beide blogs al vanaf de allereerste posts die online kwamen (ook toen Willemijn nog alleen blogde op LLG). Ik zie jullie allebei groeien en vind dat prachtig om te zien. Jullie hebben zo’n mooie vriendschap! Ik kijk met een big smile naar jullie video’s, omdat jullie een heerlijk oprecht en positief stel zijn. Ik heb eigenlijk nog nooit gereageerd op blogs, maar bedacht me laatst dat het ook wel eens leuk is om te laten weten dat ik jullie erg waardeer in de blogwereld! En ik mag elke dag genieten van jullie content, daarom is een reactie eigenlijk een kleine moeite;) conclusie -> vaker reageren :)

Jullie zijn toppers!

Liefs,

Wendy

Willemijn -

Aaah wat een leuke reactie! 😀

Ina -

Super dapper van je dat je dit soort artikelen durft delen op internet.

Sharon -

Lieve Willemijn, wat ontzettend dapper dat je ons mee durft te nemen in dit proces. Je dromen, maar ook je angsten. Ik vind het een verademing hoe open jullie durven te zijn op deze blog en bespreekbaar maakt waar ‘beste vriendinnen’ het wel over hebben met elkaar, maar wat voor de rest soms nog een beetje taboe is. Heel erg leuk dat jullie ons een kijkje geven in jullie leven. Hier gaat de pil in september de deur uit, maar daar kan ik nu al ontzettend zenuwachtig over zijn. Ik hoop met handen en voeten dat het jou en Djurre gegund is een gezond kindje te krijgen en ben nu al benieuwd naar blogs over zwangerschap en kinderen.

Sharon -

Haha ‘duim’ met handen en voeten bedoelde ik, nu staat het er nogal raar.

Leonie -

Ah spannend! Na het eerste stukje te hebben gelezen ben ik toch wat sneller naar beneden gescrolld om te kijken of je zwanger bent, helaas inderdaad een cliffhanger..
Waarom ga je niet even snel langs de action, daar heb je ook goedkope testen.
Hoop op goed nieuws voor jullie. Vind het erg leuk deze (en alle andere) gebeurtenissen van jullie te lezen/volgen.
Succes met de test!
X

loesblogt -

Wauuw wat onwijs spannend!!

Nathalie -

jeetje wat spannend!! Ik blijf het volgen :)

Lifesabout -

Spannend hoor! Ik voelde het ook elke maand en helaas kon ik geweldig goed schijnzwanger zijn. Toen ik wel zwanger bleek voelde ik niks haha. Heel veel succes! En stoer dat je dit deelt.

Naomi -

Oee wat spannend!

x

manon -

Wat spannend, ik gun het je van harte!

martinelucia -

Oeh wat maak je het spannend lieve Willemijn!!!
En als het deze keer niet is, komt het wel. Het is jullie zo gegund!

Suus -

Oeh zooooo spannend! Ik vind het echt ontzetten leuk geschreven, leuk om mee te kijken hoe iemand alles ervaart op dit gebied.

Kirsten -

AH wat spannend! Ik hoop het zo voor jullie (:

jj_sara -

Wat spannend! Ik hoop het zo voor jullie! Duimduimduim…

Kendra -

Wat spannend Willemijn! Ik zat op het puntje van mn stoel tijdens het lezen haha.
Ik ken het gevoel van “zal dit het zijn of niet”, hoop op goed nieuws voor jullie!! X

Sarah -

Oh jee, wat spannend Willemijn! Ik hoop het zo voor jullie!

Irene -

Waaa spannend hoor!

Sanne -

Spannend, je maakt mij wel heel nieuwsgierig! En je artikel is erg herkenbaar haha 😉

Danielle -

Leuk geschreven, ik zat op het puntje van mijn stoel. Ik gun het jullie heel erg!

ilham -

Wat spannend! Om een of andere reden ben ik ervan overtuigd dat het gelukt is 😀

Cindy -

Oooh, ik zat op het puntje van mijn stoel.. Wat ontzettend spannend! Echt, ik voel de kriebels helemaal in mijn buik, dit omdat ik zelf ook een grote kinderwens heb en binnenkort stop met anticonceptie, ook om te kijken of mijn cyclus normaal is (want PCOS) maar joh, ik voel de spanning écht in heel mijn lijf na het lezen van dit artikel. Ik hoop en wens het je zo!

Madebyuna -

Leuk geschreven! Haha spannend hoor:D Maar ik meen me te herinneren dat je met Martine uiteten was met kerst en jullie een passend wijnarrangement hadden… hmmm. Spannend!

Willemijn -

Hihi, scherp!

Simone -

Oh wat spannend zeg! Ik hoop het zo erg voor je! Het is je/jullie gegund!

Sara -

Ah, spannend! Ik hoop het zo voor jullie!

Marije -

Ah! Wat spannend!! Zal 2 mei wel speuren naar een eventueel buikje bij de Meet&Shop 😉 haha. Ik hoop zó voor jullie dat het gelukt is. We wachten af :)

Ilse -

Wat spannend Willemijn!! Expres of niet, die cliffhanger maakt het wel erg spannend! (En zo moet het voor jou natuurlijk ook geweest zijn in december). Hoop op een snelle update :)

Sheela -

Super spannend! Heel leuk dat je ons op de hoogte houd :)
Ik hoop dat je zwanger bent en dat je een super gezond kindje gaat krijgen
xx

inge -

Ohh wat spannend, ik hoop zo met je mee.
Hier gaat de pil binnen 3 maand de deur uit, en ik kan stiekem al niet meer wachten tot ik de strip in de vuilnisbak kan gooien!

Floortje -

Oh spannend hoor! Ik duim voor jullie! Bijzonder dat je dit zo post.
Bij ons was zwanger worden ook niet vanzelfsprekend door schildklierproblemen, maar toch heb ik het geluk gehad om snel zwanger te mogen worden. Van een tweeling, een jongen en meisje, zo bijzonder en superleuk! Ik had overigens geen symptomen in het begin, pas vanaf 5 weken, vanaf toen hele dagen extreem misselijk. Gelukkig ging dit bij 15 weken weer over. Nu 27 weken alweer :-) Ik duim voor jullie dat het is gelukt, en anders hopelijk gauw in de toekomst! Liefs

Amelie -

Oeh wat spannend!! Ik heb al op LLG naar looks gekeken of ik een buikje zie, maar nog niks of je weet het goed te verbergen! Ik hoop het heel erg voor jullie!!

Simone -

Wat spannend Willemijn! Ik had precies dezelfde symptomen na onze ‘eerste ronde’. Dat kan ook enorm tussen de oren zitten dus, haha. Bij ons was het na de vierde keer raak. Hopelijk is het jullie al zo snel gegund.

Margot -

Wat spannend! Ik hoop het van harte!

S. -

Ha! Als een ware Sherlock Holmes ben ik de vlog van Fifty Shades terug gaan kijken (want ik wist dat je prosecco OF sinaasappelsap kon krijgen aan het begin) en ik zag je daar braaf aan de sinaasappelsap terwijl Martine aan de prosecco zat. Oeh!

Heleen -

Aangezien je al twee weken zwanger bent voordat een test dat op kan merken, is het verstandig om tijdens het zwanger-proberen-te-worden al geen alcohol te drinken. Dus het kan zijn dat Willemijn al een een hele tijd geen alcohol drinkt uit voorzorg. @Willemijn: ik gun jullie zo een voorspoedige zwangerschap, ik duim voor jullie

Martine -

Haha, maar Willemijn drinkt sowieso bijna nooit hoor!

M -

Oh ik herken deze spanning zo Willemijn. Wij gaan nu de derde ‘ronde’ in, het blijft een hele spannende en bijzondere periode.

Nienke -

wat spannend!!! Ik was eerst een beetje verbaasd dat je hierover schreef, want stel dat het toch misging enzo… Ik weet dat jullie altijd heel open zijn, maar om dit zo in de groep te gooien… Maar toen zag ik dat je het artikel veel eerder gemaakt had, goeie manier om dingen dan toch nog te delen :)

Deborahschrijft -

Ik hoop zo dat je met goed nieuws komt! Ik gun het je zo!

Anna -

Aaaah spannend! Ik hoop het zo voor je! Ik hoop dat de pregnancy glow die ik denk te zien echt is

Corine -

Ohhh wat hou jij ons in spanning.
Ik dacht pas nog ze ziet er anders uit. Ze straalt meer ofzo, zou het dan missschien… Maar nu weet ik nog niks. Hahaha

Hoop het zo voor je/jullie!

Miranda -

oooh Willemijn wat spannend!
Wat een herkenbaar verhaal ook. En het mooie is, ik voelde mij elke maand zo. De maanden dat ik niet zwanger was en uiteindelijk gewoon ongesteld werd, maar ook de keren dat ik wel zwanger bleek te zijn. Haha!
Mijn lijf hield me dus regelmatig voor de gek, maar had ook gelijk soms.
Ik ben heeeeeel benieuwd, het is jullie zo gegund!

Tamara -

Aah zo spannend! Ik gun het jullie zo! Ik ben helemaal terug gaan denken vanaf december tot nu. Haha. En dan denk ik aan jullie etentje met kerst bij de Gans en het wijn arrangement. Ooh het is voor ons al ingewikkeld, laat staan voor jezelf! Succes <3

Sara -

Oh wat spannend!

Geesje -

Spannend! Ben heel benieuwd, ik hoop het voor jullie!

Sabine -

ARGH Willemijn! Het is woensdagochtend 08.30 uur en ik zit te stuiteren achter de pc, je maakt het wel heel spannend (of niet, want WAAR IS DE FEATURED IMAGE VAN?!).

Ik duim voor je, of je nu zwanger bent of het nog moet worden. Spanneeeeend! ^^

Willemijn -

Hahahahaha! Nou, dat verklap ik vast, die is van internet van zo’n rechtenvrije stockwebsite! 😉 Wahaha!

Sabine -

Haha, daar gaat mijn theorie. Helaaaaaas.

mariska -

Spannend hoor! Ik had ook last van gespannen en gevoelige borsten en kleine steekjes in mijn onderbuik. Ik testen op dag 32 maar toch negatief… Maar, ik werd maar niet ongesteld, dus weekje later weer getest en toen was ie positief! Nu 16 weken zwanger ondertussen. Dus hoe moeilijk het ook is, wacht echt af totdat je over tijd bent om teleurstellingen te voorkomen. Nou, ik hoop echt voor je dat je positief testte! Kijk nu al uit naar je updates daarover :)

Willemijn -

Wauw, gefeliciteerd! 😀

Betty -

Ik herken ALLES! Ik had ook van die steken en pijnlijke borsten en ik dacht ook dat het allemaal vast tussen mijn oren zou zitten. Niet dus! Ik hoop het zo en ik kan niet wachten tot je volgende blogje hierover! Kom maar door! :-)

Annagreet -

Waaaaaaaaah! Wat spannend! Ik zat echt rechtop in bed te lezen.
Wat schrijf je dit heerlijk!

Janneke -

heb t idee dat je t niet zo snel zou delen (en je reacties in de comments te zien) als t niet raak zou zijn.. Dus ik denk dat je zwanger bent haha

Manon -

Och Willemijn! Ik voelde me ook ‘anders’ toen ik zwanger kon zijn… Ik dacht ook ‘dat wil ik vast voelen maar het is niet echt zo’. Nou, ik was dus wel zwanger! Ik voelde steekjes onderin en over het algemeen voelde ik me anders, je kant het niet uitleggen wat je dan precies voelt maar het is heel gek. Ah ik hoop zo dat jullie snel in verwachting mogen zijn <3

Renee -

Spannend!! Het is jullie zo onwijs gegund en ik vind het echt heel erg leuk om alles zo te volgen! Ik kijk nu al uit naar de volgende update. Kan dat niet gewoon morgen? Haha

Jennifer -

Willemijn, mooi geschreven en aangezien dit 3 maanden geleden is hoop ik dat je ons heel snel heel positief nieuws mag vertellen!

Jennifer -

En geen bronvermelding voor de bovenste foto, dus … eigen materiaal? 😉

Esther -

Waaaah wat leuk! Ik hoop het zo voor jullie, gun het jullie echt! Ik wacht met spanning af :)

Silke -

Ik vind het zo bijzonder (echt in positieve zin!) dat je hier zo mooi en open over schrijft, want veel zullen vast het gevoel herkennen dat je -misschien?- door je lichaam voor de gek wordt gehouden. Hihi, ik moet wel lachen dat jullie al wat eerder aan de goede voornemens zijn begonnen :) Toi toi toi!

Willemijn -

Hahaha ja! Ik zal eerlijk zeggen dat vooral ik degene was die niet langer kon wachten hoor. Djurre is een stuk geduldiger dan ik, maar ik hield het niet meer. 😛

Tessa -

Waaahhh! Spannend zeg! Het is jullie zo gegund :)
Over 2 maanden gaat hier ook de pil de deur uit en ik weet dat ik net zo’n zenuwpees wordt als jou ;).

Willemijn -

Hihi! Veel succes!

Malou -

Dit heb ik idd al een paar keer meegemaakt (wij proberen het ook al een tijd langer dan jij), maar mijn testen bleven negatief tot nu toe :'( Vorige maand was ik zelfs een aantal dagen overtijd (gebeurt me nóóit), en dan kun je nog zo tegen jezelf zeggen ‘rustig blijven’, maar om de een of andere reden raakte ik er in één nacht compleet van overtuigd dat ik zwanger was. Zeer frustrerend en verdrietig als het niet zo is.
Ik hoop dat het bij jou wél zo snel raak is, al dat wachten en testen is namelijk maar helemaal niks. Duim duim!

Willemijn -

Ooooh wat balen zeg! :(

Marloes -

Ook wij zijn al een tijdje bezig (4 jaar om precies te zijn) en in die tijd ben ik 1x zwanger geweest (helaas geëindigd in een missed abortion met 8 weken). Al die maanden/jaren voelde ik ook van alles, maar je hoofd doet ook een hoop met je. Lichamelijk is het allemaal heel goed te doen, maar geestelijk… Maar ik hoop voor jullie dat het niet zo lang gaat duren! Ik gun het jullie ontzettend!

Marloes | Budgetproof.nl -

Aaaaah wat rete spannend. Als je dit in december hebt geschreven… Dan zijn de kritieke maanden (als je zwanger bent) nu voorbij als ik het goed heb en mogen wij het weten ;)! Kom op met het verlossende woord. Hihi.

elize -

Wat spannend zeg! Mooi artikel, vind ik! Heel open en eerlijk!

Liset - Beautydagboek -

Dat is spannend Willemijn! Ik had in de twee weken voordat ik mijn zwangerschapstest kon doen al heel erg last van ‘s nachts naar de wc moeten (terwijl ik dacht nooit hoef) en last van migrainehoofdpijn. Echt symptomen van een zwangerschap, dus het kan zomaar :). Ik hoop het voor je!

Liset -

Ah Willemijn, wat spannend dit! Het is je zo gegund, zwanger van een (hopelijk gezond) kindje. Ik leef echt onwijs met je mee :-)!

Iris | Todayslipstick -

Wat spannend! Het zou zo leuk zijn als het jullie in een keer zou lukken!
Liefs, Iris

Lisette -

Ik wil niet vooruit lopen op zaken. Maar al een tijdje zie ik iets aan je met foto’s en filmpjes. Op 1 of andere rare manier kan ik na mijn eigen zwangerschap zien als mensen zwanger zijn. Ik zou het super leuk voor je vinden. Dus ik wacht in spanning af. Dus volgens mij wel. maar we zijn benieuwd.

Bjarne Vidar -

Oeh Willemijn! Zelfs als mannelijke lezer laat dit bijna mijn eierstokken, wie ik niet heb natuurlijk, rinkelen! Spannend!

Willemijn -

Hahahaha! Hebben wij een mannelijke lezer? Wat leuk! 😀

Bjarne Vidar -

Ja zeker! Ik volg jullie al een tijdje op youtube, i don’t know why. Ik heb kort haar, make-up is niet aan mij besteeds maar ik vind het gewoon gezellig!

Willemijn -

Super leuk!

Melanie ~ Piccanti Foodblog -

Ha Bjarne! Jij ook hier 😉

mar -

Maar als dit geschreven is op 17 december en het is nu 17 maart… dan ben je al 12 weken… dus zal dat betekenen dat je binnenkort met groot nieuws moet komen.
Maar ik had ook ergens een comment gelezen dat je eens dacht dat je zwanger was, maar de test negatief was dus dat zou dit ook kunnen zijn.. Hmm twijfels hier dus haha.

iooon -

Godsamme Willemijn!

Willemijn -

Sorry Ioon! 😛

Simone -

Normaal lees ik alleen mee, maar nu moest ik toch even reageren! Wat onwijs spannend zeg!! Ik hoop het! Laat je het ons snel weten!?

Willemijn -

Zeker, ik zorg snel voor verlossing hoor hihi! Leuk dat je een keer reageert! 😀

Linda -

Oeh, Willemijn! Dat klinkt wel PRECIES als de symptomen die ik destijds had! Ik hoop het, het is jullie zo gegund :)

Joyce -

Spannend! Ik deed ook altijd vroege testen behalve de keer dat het goed ging. Toen waren we op vakantie besloot ik echt pas op de dag zelf te testen. Het voelde als een soort bijgeloof want hij was positief en ik kreeg geen miskraam.

Anniek -

Oh, wat spannend Willemijn! Ik hoop zo voor je dat het in een keer raak is, dat zou super zijn! Al snap ik dat je je daar ook wel een beetje onzeker over voelt, maar heel goed dat je dat probeert los te laten. Gewoon genieten. Ik ben nu wel héél benieuwd! 😉 Liefs!

Audrey -

Ooo, wat is dit spannend! Ik hoop zo met jullie mee!

lucindainwonderland -

Die spanning en de hoop. Owh ik ben nu wel erg benieuwd wat er uit is gekomen. Blogposts met een cliffhanger, is dat nu ook al een ding? hahaha. xxx Lucinda

Dita -

Ik ben erg benieuwd.. hoop dat het zo mag zijn voor jullie

Eef -

Ooohh ik hoop het zo voor jullie!
Niets zo mooi als een positive test in je handen te hebben!!
Veel liefs

desiree -

Erg leuk geschreven weer,ik ben nu wel heel benieuwd…

Marjolein -

Oohh.. als ik doorreken is dit 3 maanden geleden geschreven, oke 3 maanden en 1 dag.. Zou het?? Ik hoop het voor je Willemijn! Hou ons niet te lang in spanning!!!

Anouk -

Jaa die rekensom had ik ook gemaakt! Het zou natuurlijk super zijn, hopelijk dat het je nu al gegund is!

Reageer ook