Waarom je beter met een vrouw zou kunnen samenwonen

Zo nu en dan denken we er wel eens over na hoe makkelijk het zou zijn om met een vrouw samen te wonen. Dit zijn 10 redenen waarom je beter met een vrouw zou kunnen samenwonen!

1. Omdat er dan altijd chocola in huis is… en taart… en koekjes… en Kinderbueno’s… Hmmm!

2. Omdat je dan nonstop naar leuke romcom’s kunt kijken en je favoriete serie aan kunt zetten zonder gemopper. Hallo Pretty Little Liars, Sex and the City en Drop Dead Diva!

3. Omdat je dan geen ‘last’ hebt van die boner ‘s avonds die tegen je been aan duwt als je op de bank ontspannen TV kijkt. Of nog erger: in de ochtend als jullie beiden uit je waffel stinken. Bah.

4. Omdat vrouwen tenminste een schoteltje bij het brood of de koekjes serveren zodat je niet binnen no time weer kruimels op de tafel of grond ziet liggen. Je stofzuigt immers niet voor Jan met de korte achternaam!

5. Omdat de WC bril dan altijd om laag zal staan en je nooit meer tegen vieze remsporen hoeft aan te kijken. ‘Maar ik heb geborsteld hoor!’ Yeah right!

6. Omdat vrouwen altijd wel wat gezelligs te kletsen hebben. Nooit meer aan tafel bedenken waar je het nu over gaat hebben in plaats van de standaard zin: ‘Hoe was het op je werk?!’

7. Omdat je nooit meer uit glijdt over zwervende sokken of boxershorts.

8. Omdat vrouwen zich tenminste voor 100% op de huishoudelijke klusjes storten en niet voor 50%. Bijvoorbeeld: ‘Ruim jij even af?’ Een uur later is de tafel inderdaad afgeruimd, alleen het aanrecht  vol geruimd. Aargh!

9. Omdat je dan lekker kunt genieten van elkaars make-up en tassenstash en met een beetje geluk ook van elkaars kleding en schoenen. Hallelujah!

10. Omdat je dan nooit meer naar Studio Sport hoeft te luisteren op zondagavond! Wat héérlijk zou dat zijn!

Wat zijn volgens jouw redenen waarom je beter met een vrouw kunt samenwonen? PS: Mannen, no offence…we still <3 you!

60 reacties

Madelieve -

Emotioneel heb je niets aan een man…sterker nog hij sloopt je emotioneel, sorry maar in mijn geval is dat echt zo! Qua gedeelde interesses heb je eigenlijk ook niets aan een man want wat moet een vrouw met machines/techniek etc… Maar nu spreek ik wel over een ECHTE man…de auti man zegmaar…zucht! Met een vrouw of homo kun je tenminste overweg en normaal samenleven. Echte mannen zijn alleen goed voor echt mannenwerk en het krijgen van kinderen.

Paulien -

Mijn vriend en ik wonen allebei nog thuis maar zijn op zoek naar een huis. als ik die dingen over opruimen lees heb ik eerder medelijden met mijn vriend. hij houdt niet van rommel en ik ben niet zo netjes…hij juist wel. bij ons is het dus andersom:p

Danielle -

Nee, laat mij maar met een man samenwonen…Gelukkig woon ik er met 1 samen die geen studio sport, EK, WK of wat dan ook aan sport kijkt! Chocola en koekjes zijn altijd in huis, want daar lust HIJ wel pap van, ik raak het niet aan, als ik snoep, dan liever chips, nootjes en wijn! Ik doe de boodschappen en kook (hij koopt alleen chocola en koekjes en mierzoete frisdrank….), de rest van het huishouden doet mijn schoonmaakster (ik haat schoonmaken en doe het dus niet) en de kleine dingen hij. WC bril staat nooit omhoog: HIJ denkt: waarom staand plassen als zitten comfortabeler is? De sokken en boxershorts die rondslingeren, ach daar kan ik wel mee leven. Typische vrouwenseries hou ik niet van: we kijken samen True Blood, Dexter, Orphan Black, In the Flesh…..veel leuker. Kruimels: geen probleem, ik maak zelf toch niet schoon :-D. Kleding en make-up delen met een vrouw? Liever niet, dan ben je altijd wat kwijt als je het aan wil doen, HIJ blijft gelukkig van mijn kleding af, past toch niet en ik pas niet in dat van hem, hoewel ik soms een hoodie of trui leen als het koud is, die me dan wel veel te groot is.

Sara -

Leuk artikel!

Tessa -

Vooral studio sport, de wc-bril en huishoudelijke klussen!

Janneke -

Ik woon in een studentenhuis met 7 meiden en 2 jongens. Maar het is een grote bende :P. Maar het damestoilet is wel veel schoner dan het herentoilet haha

Jolien -

Heel erg leuk artikel meiden! En oh my, wat herkenbaar haha!

Madelaine -

Gelukkig heb ik helemaal niks te klagen wat betreft het samenwonen met mijn vriend. Ik ben juist de rommelkont haha. En die boner, tsja ik vind dat eigenlijk gewoon een compliment ;).

Miriam -

Haha, grappig en herkenbaar! :p

Sofie -

Hahah super leuk! Ik zie het zo voor me 😉

Marnel -

Haha…dit is zo waar! 😉

Ashley -

Dat sommige ze zo aangevallen voelen! Bij de titel dacht ik alleen bah, maar mn vriend is gelukkig netjes en schoon, zelfs netter dan ik!

Saar -

Ik herken hier dus niets van? Beetje enorm overdreven stereotype vrouw… Erg denigrerend tegenover beide seksen ook.

Ikzelf ben de grootste sloddervos en stort me dus niet ‘voor 100% op huishoudelijke klusjes’… Thank god is iedereen anders! Mijn vriend is juist de nette in onze relatie.

Er is voor mij maar één geldige reden waarom ik met een vrouw samen zou willen wonen en dat is omdat ik gewoon verliefd op haar zou zijn en een toekomst met haar zou willen. Net als dat voor mij een reden zou zijn om met een man samen te gaan wonen.

Misschien moeten we beginnen met accepteren dat we boven ‘man’ of ‘vrouw’ bovenal mens zijn en dat elk mens verschillend is.

Loes -

Wat een vervelend, genderrolbevestigend artikel. Niet alle vrouwen eten alleen zoete meuk, kijken romcoms, doen het huishouden 100% etc. Heel vervelend signaal geven jullie hiermee af. Heteronormatief ook: wat dacht je van samenwonen met een vrouw omdat je erop valt? Maar nee het moet fun zijn. Hou toch op. Echt jammer dit, meiden.

Willemijn -

Nou je neemt dit artikel wel heel serieus, dit is blijkbaar niet jouw soort humor. Het is leuk, luchtig en grappig stereotyperend bedoeld, maar bij jou raakt het blijkbaar toch een gevoelige snaar en ik merk dat je het zwaar op vat. In het vervolg lekker overslaan dit soort artikelen. :)

B -

Na het lezen kwam ik er ook achter dat ik het liever had overgeslagen.

Susie -

Ach neeee mensen kom op zeg! Als je dit artikel heel serieus op vat dan moet je echt lekker heel je leven binnen gaan zitten met de gordijnen dicht!!

Top artikel heb me rot gelachen:)

B -

@ Susie: Nou ik vond het niet op die manier een vervelend artikel, maar gewoon totaal niet grappig. Kan toch? Als iemand niet dezelfde humor heeft moet die achter de gordijnen zitten? Nice.

ellen -

Whaha ‘boner’?!! Ik moest even goed nadenken of ik wist wat je bedoelde en of ik het wel goed begrepen had haha!

Manon -

:’) Leuk!!!! Ik vind het ZO vervelend als hij brood heeft gesmeerd en het hele aanrecht ligt vol kruimels -_-

Bibian -

Ahh te leuk geschreven, sommige dingen lijken me te heerlijk!!

Maaike -

Ik woon in een woongemeenschap met twee andere vrouwen, en sommige dingen komen ook bij vrouwen voor hoor: remsporen, kruimels overal achterlaten, theezakjes in de gootsteen..
Zelf kijk ik graag naar voetbal, mijn vriend (met wie ik niet samenwoon) heeft niks met voetbal, hij kijkt dan noodgedwongen met mij mee naar de wedstrijd op zaterdagavond of zondagmiddag ;-). En ik houd wel van ochtendseks!

Linda -

Of sokken binnenstebuiten in de was, why??? Dan moet ik altijd met mijn hand in zo’n natte prop sok om hem fatsoenlijk op te kunnen hangen. Of dat meneer altijd vergeet de vieze pannen op het gasfornuis af te wassen en daar pas achter komt als hij al klaar is. Verder is hij wel heel lief voor me, zeker nu ik zwanger ben. Ik hoef niet meer te stoffen en te stofzuigen, hij pompt mijn fietsbanden op en nu ik lastig mijn eigen veters kan strikken doet hij dat ook voor mij :)

Nesrin -

Oh my….nummer 3 lachkick!!

Opvoeden die handel! Geen zendtijd op zondag en die sokken laten we liggen.

Lynn -

Mijn man is juist heel erg netjes. Ik doe het meeste in het huishouden, maar als hij bijv. een keer stofzuigt dan gaat altijd de bank aan de kant, de stoelen, de tafel etc. Dat sla ik nog wel eens over, haha. En hij ruimt altijd alles heel netjes op, behalve de was. Die slingert altijd door de badkamer of slaapkamer. Maar ja, dat kan ik hem dan nog wel vergeven.

melissa093 -

Mijn vriend gooit gelukkig altijd zijn was in de wasmand, en hij plast zittend. Ik blij! Dat doet hij omdat hij ergens gelezen heeft dat het beter is voor je prostaat om zittend te plassen want dan ontspant de boel beter. En hij houdt niet van sport. Maar de andere typische mannen dingen voldoet hij wel aan hoor :p

Helma -

Wat hier de grootste ergernis is…na 6 jaar hier in dit huis wonen nog steeds de keukenspullen op een andere plek opruimen! Ik klaag niet hoor. Vaatwasser wordt keurig uitgepakt. Er wordt gezogen. Maar als ik dan iets moet pakken (vooral schaaltjes en bakjes) moet ik eerst de hele keuken door op zoek naar waar het nú weer staat.

Xaviera -

Geweldig geschreven! Sommige punten zijn heel erg herkenbaar van toen ik nog samenwoonde met mijn ex-vriend. Maar ik moet er eigenlijk niet aan denken om met een vrouw samen te wonen, mannen zijn vaak veel fijner in de omgang en doen niet zo moeilijk. 😉

Lindsey -

Na 4,5 jaar samenwonen heb ik inmiddels geleerd dat mannen nou eenmaal zo zijn, ik hoor het van aaaalle vrouwen..
Ik heb de mijne wel kunnen africhten om de bril omlaag te doen, yes! Hij vond dat toch ook wel netter staan. Nu nog leren om écht schoon te maken en niet half, en alles IN de wasmand te gooien in plaats van erop of ernaast. Na zo’n 100x zeggen blijft het meestal hangen, even doorzetten nog.

Aida -

HAHA! Bij nummer 3 lag ik helemaal in een deuk! Nummer 8 is zo herkenbaar!!! Love <3 dit soort artikelen, heerlijk herkenbaar!

Maartje -

Nummer 8!! Ik lag echt helemaal dubbel hierom. ZO herkenbaar! Mijn vader is er typisch zo eentje en bijna dagelijks is dit dus een issue thuis. Hij geeft overal commentaar op, wil het huis spik en span hebben, maar zelf een vinger ernaar uitsteken? Ho maar! Mijn broertje neemt het gedrag overigens schaamteloos over. *zucht* Tot grote ergernis van mijn moeder en ik.

Agneta -

Tja ik denk dat de realiteit toch anders is hoor…vrouwen zijn soms ook echte slonsen, maar alle punten die je beschrijft hebben wel kern van waarheid.

Liefs Agneta

Nene -

Oh heerlijk, ongestoord series kijken… mijn vriend gaat op een vaste avond bij een vriend van hem eten, kan me daar dan echt op verheugen dat ik ‘mijn’ series kan kijken. Diepe teleurstelling dan ook als dat een keer niet doorgaat.
Gelukkig kijkt ie geen sport en plast ie zittend (kan ie namelijk nog op z’n telefoon klooien). Wat betreft dat laatste ben ik dan wel weer blij dat we 2 wc’s hebben, wat dat duurt dan soms lang!

Seline -

ja herkenbaar. Gister nog, hij zou de tafel wel even afruimen zodat ik lekker in bad kon. Kom ik terug heeft hij alleen de pannen en de borden naar achter gebracht. De sauzen, zout etc stond er allemaal nog. Achja.. hij bedoeld het lief toch haha..

ellen -

Haha ja zoo herkenbaar. Dan ‘ruimt ie af’ en vervolgens staan de stoelen niet aangeschoven, ligt er nog van alles en is de tafel nog vies. ‘Ja maar ik heb toch afgeruimd’! Klinkt het als je er wat van zegt…

Julia -

haha ik woon in een meisjesstudentenhuis en daar
Is dit toch niet helemaal aan de orde, terwijl het huis van m’n vriend altijd spik en span is!

Beau -

Hahaha wat geweldig geschreven weer! Ik woon (nog lang) niet samen maar ik kan het me allemaal zo goed voorstellen, haha.

Margot -

Hahaha! Er zitten best wat herkenbare dingen tussen helaas 😉

Ilham -

Afgezien van puntje 3 (uuugh!) kan ik al die dingen gewoon met mijn vriend doen 😀

Daisy -

Haha, zo herkenbaar! Mijn vriend plaste vooral staand toen we net samen gingen wonen, maar vergat ook altijd de bril weer naar beneden te doen op de wc. Toen heb ik (uit irritatie en na 100 keer vragen of hij de bril naar beneden wilde doen) een wcrol tegen de muur geplakt, zodat de bril nooit helemaal omhoog kon blijven staan maar naar beneden viel zodra je hem los liet.

En ja, het heeft gewerkt! We hebben een poos die wcrol tegen de muur gehad, maar het resultaat mag er zijn. Het aanleren van de deur dicht doen is nooit gelukt, dus daar heb ik maar een deurdranger op gezet. Jammer genoeg is niet alles met trucjes op te lossen, dus hoe ik de rest aan moet leren weet ik nog niet…

Willemijn -

Wahahahahah!

Aida -

Heerlijk dit! Gelukkig doet mijn vriend wel de deur dicht en plast zittend :). Hij vindt het zelfs “leuk” om de bleek door de wc te doen. Hij ziet het als een uitdaging hahaha..Gekke mannen..We kunnen niet met en niet zonder.

Danique -

Ik ga eind dit jaar samenwonen met mijn vriend dus ben benieuwd. Hij krijgt in ieder geval zijn eigen tv op zolder on voetbal te kijken!

Liset - Beautydagboek -

Wat een grappig artikel! Ik heb tijdens mijn studie met twee meiden samen gewoond, maar die waren niet netjes, haha! Ik was de enige die de boel bijhield ;). En gelukkig heb ik een vriend die niet van voetbal of sport kijken houdt. Ideaal!

Willemijn -

Hahhaha balen! Ik woonde ook op kamers met twee vrouwelijke huisgenoten. Die waren heeeerlijk schoon. En Turks, dus het rook vaak zo lekker naar eten.

brenda -

Haha nou ik moet zeggen dat mijn vriend behoorlijk netjes is en ik juist op me donder krijg of ik iets even wil opruimen 😛
Gisteren samen nog flink lopen soppen (badkamer en keuken, wat een werk!) En dan is tie wel een beetje sjago, maar zelfs de wasmachine gaat van zn plaats. Het enige waar ik het echt mee eens ben is die boner lol

Willemijn -

Hahahah, zo, ideaal!

Roos -

Seems to me like I have the perfect hubby: doet het huishouden, kan erg goed koken. Enige minpunt: sokpropjes in de was!

Kyona -

Hihi herkenbaar! Mijn man is ook niet alleen van het halve opruimen maar ook van het halve klussen.. Zo irritant! :p en die sokken.. Ongeloofelijk 😉

jose -

Hahahahahahaha! Het aanrecht volgeruimd, ik moest daar zo om lachen! Maar ook vooral omdat ik me daar zelf schuldig aan maak. Ik woon in een studentenhuis met alleen maar jongens, en ik ben wel een beetje de verwende prinses hier. Niks te klagen dus over de heren! :)

Willemijn -

Hihi! 😉

Marloes | Budgetproof.nl -

Hihi. Dit soort lijstjes maak ik ook wel eens met m’n collega’s ;). Of wat dacht je van helemaal niet samenwonen? Haha. Of is dat valsspelen? Ik woon niet officieel samen met m’n vriend maar alsnog kan ik er een aantal van het lijstje afstrepen hoor.

ingrid -

Mijn eerste vrouwelijke huisgenoot liet altijd het remsporen achter. Daarnaast ook losse theezakjes overal, halve tomaten in de koelkast wekenlang en haren in de afwasteil toen ze daarin onthaard had. Ik was zo blij toen zij weg ging! Mannen zijn veel relaxter en makkelijker aan te spreken op zulk soort gedrag.

Amy -

Haha oei, ik vind Studio Sport/ Studio Voetbal juist erg leuk om te kijken 😉 Maar een andere goede reden is wellicht dat je nooit meer hoort ‘heb je nog niet genoeg van die rommel?’ als je nieuwe make-up koopt…

Sara -

Haha leuk geschreven! Toen mijn vriend en ik gingen samenwonen heb ik gelijk aangegeven dat als hij de wc bril naar beneden doet, dat het een hoop irritatie scheelt van mijn kant! Hij doet het nu altijd! Ik zie het daarom gelijk als zijn vrienden of broers zijn geweest haha

Iris | Todayslipstick -

Haha heel leuk geschreven en de meeste dingen zijn wel herkenbaar! Mijn vriend doet gelukkig wel de wc bril naar beneden, ik heb daar echt een hekel aan als dat niet gebeurd!
Liefs, Iris

lucindainwonderland -

Erg leuk geschreven, maar of ik het er helemaal mee eens ben, dat denk ik ook weer niet. Ik denk niet dat ik met nog iemand zoals mijzelf zou willen samenwonen… Nee de mannen in mijn leven zijn meestal een behoorlijk wat georganiseerder geweest dan ikzelf hahaha. xxx Lucinda

Marjolein -

Oh wat herkenbaar dit!! Vooral dat van de tafel opruimen, maar niet het aanrecht en die vieze sokken en boxers. Oh die vieze sokken! Dat je net de wasmachine hebt aangezet, de slaapkamer inloopt en weer een verdwaald paar sokken spot.. Zullen ze het ooit leren?

Dita -

Geweldig geschreven! Haha dat opruimen, zo herkenbaar. En dat koekje eten zonder schoteltje ook 😉

Reageer ook