Terugblik: Middelbare school #1

De middelbare school lijkt aan de ene kant al weer heel lang geleden, maar aan de andere kant weet ik het nog als de dag van gisteren. Vandaag blik ik terug op mijn tijd op de middelbare school. Ik ging naar Piter Jelles Montessori in Leeuwarden…

De school van de achterkant. Hier pauzeerden we altijd!

De school

Iedere dag moest ik een uur heen en een uur terug fietsen. Meestal alleen, aangezien ik de enige uit mijn dorp was die naar die school ging, of samen met een paar meisjes uit een ander dorp. Ik heb die weg zo vaak vervloekt. Je had altijd wel een keer tegenwind onderweg en ik ben zo vaak natgeregend, gatverdamme. Ik baalde ook altijd dat mijn vriendinnetjes uit de stad hun huiswerk al af hadden als ik goed en wel pas thuis was en moe was van de hele fietstocht. Desondanks ben ik er wel een bikkel door geworden en had ik een steengoede conditie. En ik zweer het je dat mijn goede benen nog altijd te danken heb aan 5 jaar lang meer dan 30 kilometer per dag fietsen. 😉

Ik koos voor de Montessori omdat ik graag naar een grote middelbare school wilde. Ik kwam van een basisschool met minder dan 60 leerlingen op de hele school en ik was het kleine dorp waarin ik woonde zat. Ik wilde spanning en sensatie in de grote stad. Ook paste het Montessori concept (zelfstandig werken, veel vrijheid, losjes) goed bij mij, omdat ik van jongs af aan al heel zelfstandig en gedisciplineerd ben. Ik was ook eigenlijk helemaal niet bang voor de middelbare school, ondanks dat ik er als enige van mijn oude school naartoe ging, herinner ik me.

Ik ben begonnen op havo/vwo. Ik begon in het jaar 2002. Wow, wat klinkt dat ver weg! En dat is ook ver weg, inmiddels is dat gewoon bijna 13 jaar geleden. Na 2 jaar brugklas ging ik naar de havo.

Ik, door de jaren heen: 2002, 2003, 2004 en 2005 (2006 mist)

Vakken

Ik volgde vanaf havo 4 het vakkenpakket Cultuur & Maatschappij en koos als extra vak Management & Organisatie. Ik was goed in de talige vakken en minder sterk in wiskunde, economie en Management & Organisatie. Ik ben niet zo’n rekenwonder. Het is dan ook dat ik met een knipoogje van mijn wiskundeleraar een 5,5 (en dus afgerond een 6) sta op mijn diploma. Eigenlijk had ik een 5,4, maar omdat ik zo mijn best had gedaan, maakte hij er een 5,5 van én dus een 6. Nee, gaf mij maar Frans, Geschiedenis, Algemene Natuurwetenschappen en Engels. Dat ging me een stuk beter af en vond ik ook veel leuker.

Leraren

In die 5 jaar op de Montessori heb ik behoorlijk wat leraren gehad. Mijn eerste wiskundeleraar is me altijd bijgebleven. Op de montessori mocht je leraren bij hun voornaam noemen en met ‘je’ aanspreken. Behalve bij één. De gevreesde wiskundeleraar. Zijn achternaam kan ik me helaas niet meer herinneren, maar het was een hele statige. Ik gruwelde van die man, oud, behaard, stonk naar oud zweet en droeg altijd een pak met een scheve stropdas. Ook moest je van hem verplicht in schoolschrift schrijven, en dus niet in blokletters of je ‘eigen’ handschrift. Mijn aversie tegen wiskunde is zeker weten bij hem ontstaan.

Een van de leukste leraren was Peter, mijn tekenleraar in havo 4 en 5. Dit was zo’n vrolijke, begaande man die heel dicht bij de leerlingen stond. Hij was een van de populairste leraren op school. Toen ik later in Groningen kwam wonen, bleek ik vlak bij hem te wonen en kwamen we elkaar nog wel eens tegen. Het verwonderde me dat hij me altijd nog herinnerde. Heel leuk!

Met tekenleraar Peter, tijdens mijn diplomauitreiking

Wie ik ook nooit zal vergeten is Ronnie. Dit was mijn economie- en M&O-leraar. Deze man heeft mij letterlijk het vierde en vijfde jaar doorgesleept wat betreft deze twee vakken. Hij leerde me eindelijk wat ‘X’ in wiskundeland betekende, gaf me net zo lang sommen tot ik ze kon dromen, leerde me alles over breakevenpoints en als ik nu de administratie voor ons bedrijf doe, hoor ik hem nog wel eens dingen in mijn achterhoofd zeggen. Hij was altijd lekker gek en tekende biggen in je schrift. En op vrijdag was het spekjes-dag! Toen we een keer een staking op school hadden, scheurde hij met zijn scootertje over het plein en schreeuwde met ons mee. Epic!

Ook mijn mentor in de eerste klas (Engels) en mentor in de vijfde klas (Frans) waren hele lieve leraren en heb ik leuke herinneringen aan. Arianne en Arina heetten ze.

Met economieleraar Ronnie

Cijfers

Ik was op zich een hele brave leerling op de middelbare school. Ik was altijd netjes op tijd met mijn huiswerk, leverde altijd alles netjes op tijd in en spijbelde (behalve in de vierde) nooit. Maar echt een streber was ik niet. Ik was wel slim en leren ging mij heel gemakkelijk af, maar nam al gauw genoegen met een 7. Zo leerde ik nooit voor SO’s (woordjes leren, topografie etc.) omdat ik wist dat ik de grote toets (met toepassingsvragen) veel beter zou maken en zo haalde ik het lage cijfer van het SO weer op met een goed cijfer op de grote toets. Ik deed gewoon veel liever andere dingen dan leren en was altijd veel bezig met vriendjes en vrienden/vriendinnen. In mijn sociale leven stak ik veel meer tijd dan in school, in elk geval.

Ik hoefde ook niet veel te leren om die 7 te halen. De enige vakken waarvoor ik meer mijn best moest doen waren Wiskunde, Economie en M&O, en in de lagere klassen ook Natuurkunde en Scheikunde. Al met al heb ik de middelbare school op m’n sloffen en met twee vingers in mijn neus gedaan. Soms denk ik wel eens, had een beetje beter je best gedaan, dan had je naar het VWO gekund en misschien toch ook wel geneeskunde kunnen gaan studeren. Maar destijds was ik nog lang niet zo ambitieus als dat ik nu ben en nam ik genoegen met het advies voor de havo en een zeventje op mijn cijferlijst. Ook ben ik altijd heel angstig geweest voor de beta vakken, waardoor ik altijd dacht ‘Ik kan dat toch niet, dus ik probeer het ook niet’. Dat vind ik wel jammer, als ik er nu zo op terug kijk. Maar echte spijt heb ik niet, zo gaat het gewoon in het leven!

Mijn cijferlijst/diploma

De middelbare school… Soms zou ik het nog wel weer eens voor heel even opnieuw beleven… Vooral aan de eerste twee jaar heb ik hele mooie herinneringen. Het leven toen was zo onbezorgd en de klas waar ik in zat was super leuk. Ik kijk met heel veel plezier terug op de tijd op de middelbare school, wat een mooie ervaring was het!

Ik had jullie in dit verhaal nog wel veel meer willen vertellen. Over vriendjes (Fotolijst-Ben!) en vriendinnetjes bijvoorbeeld, over groepjes in klassen, blunders en stoute dingen doen. Maar dat is misschien wel stof voor een tweede blog. Zouden jullie een vervolg op deze blog leuk vinden?

Hoe blik jij terug op jouw middelbare school periode?

61 reacties

anoniem -

Wat een leuk artikel. Een vervolg op dit artikel zou fijn zijn. Zeker een artikel over de groepjes in klassen lijkt mij interessant. Het lijkt mij ook interessant om te lezen hoe jij de periode tijdens het studeren hebt ervaren.

anoniem -

Leuk verhaal! Een vervolg op deze blog zou leuk zijn. Zeker naar de groepjes in klassen ben ik erg benieuwd naar. Ook lijkt het me leuk om te lezen over de tijd dat je studeerde.

Marie -

Ach, die goeie ouwe tijd. Soms blik ik terug naar mijn tijd op de middelbare school in lunteren. Erg leuke herinneringen. Leuk om jouw verhaal te lezen.

Lisa -

Een gevlog zo leuk zijn!

Ghyslaine -

Wow! Volgens mij hebben ze voor onze school dezelfde bouwtekening gebruikt. Ik dacht namelijk even dat je een foto van mijn middelbare school had neergezet! Dat is namelijk het Helinium, grappig om te zien! Kijk zelf maar: http://www.onderwijsgroepgalilei.nl/public/user/images/079.jpg

Petra -

Wat leuk om dit te lezen!! Je hebt me geïnspireerd om ook zelf een stuk te schrijven over mijn middelbareschooltijd (gewoon voor mezelf). Lijkt me super leuk om later terug te lezen. :)
Een vervolg op deze blog zou zeker leuk zijn en misschien ook een over de tijd dat je studeerde?

Charlotte -

Wat leuk! Ik heb zelf ook de laatste 2 jaar van de Havo op Montessori gedaan. De eerste 3 jaar deed ik in St. Anna bij Piter Jelles. Ik herken Ronnie en Peter ook nog wel en Arina had ik ook voor Frans. Weet nog wel dat ik toen bij tekenen mijn schilderwerk nog niet af had, terwijl de rest al met een nieuwe opdracht was begonnen. Peter kwam bij me staan en eerste wat hij zei was ” schande “. Ik schaamde me toen wel een beetje. Ik heb ADD en had daar toen ook al last van.. 😉

Marijke -

Hee Willemijn
echt superleuk om te lezen!
ik kom namelijk uit een dorp dat naast munein ligt en heb ook op Montessori gezeten (maar dan een aantal jaar later) ik ken die helse weg dus ook :p en heb ook les van de zelfde leraren gehad (ook tekenen gehad bij Peter) dus echt alles is heel herkenbaar voor mij 😀 echt even een trip down memory lane :)

Amanda -

Wat leuk om deze foto’s te zien! Ik heb ook goede herinneringen aan mijn middelbare schooltijd. Het was niet zo heel bijzonder, gewoon leuk. En ik heb er een goede vriendin ontmoet waar ik nog steeds goed bevriend mee ben.

Marnel -

Wat leuk, grappig en schattig 😉 ….om te lezen!!

Danielle -

Leuke blog, Willemijn, ik zie er graag een vervolg op! Het verhaal van Fotolijst-Ben had ik al gehoord in jullie genante momenten filmpje, ik heb echt dubbel gelegen bij dat filmpje! 😀
Op de foto’s met je leraren tijdens je diploma-uitreiking, vind ik je trouwens echt veel weg hebben van Kirsten Dunst. XXX

Tessa -

Grappig, ik herken me zo in jouw verhaal! Het met twee vingers in de neus de HAVO halen en dan nu denken; Had ik maar wat beter mijn best gedaan dan had ik VWO kunnen doen. Het scheelt dat ik alsnog niet zo ambitieus ben 😉
Ik ging in 2003 naar de middelbare school, wat lang geleden al weer. Ik kan me die periode ook nog zo goed herinneren! Ik bloeide destijds helemaal op en ben echt blij dat dat is gebeurd. Ik heb toen bewust gekozen voor een kleine middelbare school, in tegenstelling tot jou. Ik sta nog steeds achter die keuze, ondanks dat ik na 3 jaar havo op die kleine school naar een hele grote middelbare school moest en waar ik dus echt niet op mijn gemak zat. Gelukkig mijn HAVO binnen 5 jaar gehaald en snel door naar het HBO.
Wat leuk trouwens om foto’s te zien van hoe je bent veranderd in de middelbare school tijd!

myrdeklier -

Mijn middelbare schooltijd was echt een drama. Ik vond het helemaal niet leuk. Mn klas was niet leuk, de leraren te overspannen, mensen die elkaar het leven zuur maakte…Nee, het was echt niet leuk. Het heeft mijn zelfvertrouwen ook een behoorlijke deuk gegeven. Het was niet zo dat ik heel anders was. Geen bril, puisten enzv. Ik hoorde er gewoon niet bij. Ik had 1 vriendin en dat was het. In de 3e heb ik bijna 3 kwart van het schooljaar gespijbeld. Omdat ik met de eindtoetsen zo hoog scoorde, ben ik toch over gegaan. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen hoor. Alleen de middelbare schooltijd…daar gruwel ik van. (suc6 voor de meiden die er nog doorheen moeten..)

Karin -

Vervelend he. :( Ik had hetzelfde, ook niet naar mijn zin gehad, ook veel gespijbeld haha. Stom ook hoe je die ervaringen meeneemt in je ontwikkeling terwijl je het het liefst allemaal achter je wil laten. Ik heb inmiddels bijna leren dealen met de narigheid die ik heb meegemaakt op de middelbare, ik hoop jij ook! X

Lenneke -

Ik word al moe als ik denk aan 30 km fietsen…

Miriam -

Zooo, waar ik mij vooral over verbaas is dat je nog zoveel details weet! Als ik terug ga denken dan weet ik echt de helft niet meer XD Leuk om te lezen ennuh…kom maar op met dat vervolg 😀

Annabel -

wat een leuk artikel! Ik zit sinds een jaar niet meer op de middelbare, en ik mis soms nog wel de ‘sfeer’. De universiteit is toch allemaal wat onpersoonlijker ofzo. Maar ik weet zeker dat ik de middelbare na minstens 1 week weer helemaal zat ben, het is m’n plek niet meer! Maar ik heb er wel een fantastische tijd gehad.

Iris -

Wauw, je cijferlijst! Daar kun je echt trots op zijn. Ik had ook zo graag havo gewild, helaas werd het TL. Ik zou heel graag een vervolg hierop willen zien alleen dan over je vervolg studie! Ben je direct logopedie gaan doen en hoe kwam je daarbij? Hoe beviel deze opleiding je etc? Ben erg benieuwd hoe je deze zoektocht hebt ervaren. Ik zit er namelijk middenin 😀 zit zelf ook erg aan logopedie te denken.

Fardou -

Super leuk! Ik volg je/jullie al heel lang, maar plaats nooit een reactie. Dit is dan ook de eerste reactie in al die jaren. Ik heb ook op Montessori gezeten, mijn beginjaar was 2007. Grappig om te zien dat we dezelfde leraren hebben gehad. Arina was inderdaad een super leuke vrouw en Peter was ook heel aardig. Met Ronnie had ik helaas geen klik en alleen maar problemen. Wel leuk om een terugblik te zien!

emma -

Ik ben heel erg blij dat je op je middelbare school tijd niet zo je best hebt gedaan en dus geen vwo hebt gedaan want anders was je martine niet tegen gekomen en hadden jullie nu niet deze geweldige blog!!

Evelien -

Haha! Toen al die zelfde brede lach, mooi om te zien. Wat leuk ook om te zien hoe je veranderd bent maar je hebt altijd dat zelfde snoetje gehad als nu!

xxx

Beau -

Wat een leuk artikel! Een jaar geleden zat ik nog op de middelbare school (dus het is nog niet nostalgisch, haha), maar ik denk er met hele goede herinneringen aan terug! Heb het er erg leuk gehad :)

anoniem -

Wat een leuk artikel! Ik slaagde in 2013 voor mijn VMBO.. ik vond de middelbare schooltijd verschrikkelijk. Ik werd gigantisch gepest en ben daardoor nu nog ontzettend onzeker op de opleiding die ik nu doe. Ik ben heel erg teruggetrokken als ik in een groep ben. Als ik mijn eigen ding doe heb ik minder last van. Maar ik ben vaak nog erg verdrietig over die rot 4 jaar op de middelbare school. Maar het gaat wel al steeds beter sociaal gezien. Daar ben ik heel erg blij om. :))))))

jolien -

Wat leuk! 2002, dat klinkt voor mij wel heeeeel lang geleden aangezien ik toen pas 2 jaar oud was .
Echt een super leuke blog! Ik zit nu in 3 vwo en herken me wel een beetje in jou verhaal. Ik moet ook altijd ver fietsen en dan heb je van die vriendinnen die hun huiswerk al af hebben als jij pas eens thuis bent …
Heeel graag een 2e blog!!

me -

2002 klinkt voor mij dan weer als gisteren aangezien ik 20 jaar daarvoor mijn middelbare schooltijd al achter me liet. 😉

Mirjam -

Leuk om zo die herinneringen op te halen! Zelf kwam ik op hele leuke dingen toen ik met mijn moeder fotoalbums zat te maken :) mijn basisschooltijd was vreselijk, maar van de middelbare school heb ik een paar geweldige herinneringen. Helaas ook een hoop mindere, omdat ik me niet serieus genomen voelde en daar nu “in het echte leven” nog steeds onwijze last van heb.

cheyenne -

Ik wil graag een vervolg lezen! Ik heb best goede herinneringen aan mijn middelbare school periode.

lucindainwonderland -

Als ik aan mijn middelbare school periode denk, heb ik bijna alleen maar goede herinneringen. Het was echt een super leuke tijd en ik vond het ook jammer toen het voorbij was. Leuk om weer eens terug te blikken, ik denk dat ik ook maar eens mijn mapje met alles van toen in duik. xxx Lucinda

Joyce -

Ik ben steeds verbaast hoe onze middelbare scholen op elkaar lijken! Moet wel dezelfde architect zijn, want het lijk zo op elkaar! Moet je maar zoeken op Helinium Hellevoetsluis :P.

sofie -

Super leuk om die foto’s te zien haha!
En groot gelijk hoor met de havo, vwo is ook niet alles :/ En wie weet had je dan nu niet deze geweldige blog gehad :)

Gitte -

Wat super leuk, daar zit ik nu op school! Hele fijne school is het inderdaad, zo gezellig! Heb zelfs les van Ronnie 😉

Cindy -

Oh mijn middelbare schooltijd.. Gemengde gevoelens, vanaf 4 havo werd het niet leuk meer en natuurlijk heb ik dat het meeste onthouden. Misschien had ik achteraf beter mavo kunnen doen, of een andere pakket. Of misschien gewoon een andere school. Maar goed, uiteindelijk is het allemaal goed gekomen met mij hoor!

Roelie -

Heel leuk om te lezen! Ik heb mijn LIO-stage gelopen op jouw school (schooljaar 2006/2007). Peter was mijn vakcollega. Kan me de CKV modeshow nog goed herinneren. Zo grappig om dit te zien.

Willemijn -

Oooh wat grappig, die modeshow herinner ik me ook nog!

Linda -

Wat onwijs leuk om terug te zien hoe jou middelbare schooltijd was! Ik kan mij vooral herinneren dat ik toen erg onzeker was, voor mij hoeft deze tijd dan ook niet overnieuw haha :)

Eilish (artisticstateofmind) -

Heel leuk om te lezen, mijn middelbare school tijd was niet zo fijn en ik had een rot mentor, waardoor ik van havo 3 naar mavo 4 moest, doordat ik voor Frans een 3 stond en voor geschiedenis een 5 en daardoor meteen niet over mocht. Ik zou die vakken laten vallen, want voor natuurkunde, wiskunde, scheikunde stond ik 8en en vond ik geweldig leuk. Ik mocht van ALLE docenten gewoon over, behalve van mijn mentor, waardoor ik gezakt ben naar mavo. Want havo opnieuw doen, dan zou ik Frans toch weer niet halen, het ligt me gewoon niet en ik zou in een rotklas komen. Maar ach, ik heb nu een mbo diploma en zit in jaar 2 van het hbo, een kleine omweg, maar ik kom er wel!

Liza -

Op de middelbare schoolperiode kijk in principe fijn op terug.
Eigenlijk ben ik niet weggegaan 😉 nu geef ik wiskunde op het voortgezet onderwijs.
Dus ben er nog praktisch iedere dag, alleen op een andere school dan dat ik op heb gezeten.

Kirsty -

Leuk om te lezen! Ik herken ook wel dingen zoals dat ik nooit echt mijn best hoefde te doen op de middelbare school. Ik haalde zonder veel moeite hoge cijfers voor alles op Wiskunde na, dat vond ik wel moeilijk, maar dat kwam meer omdat ik 2 jaar op een experimentele school had gezeten en daardoor uiteindelijk 3 jaar Wiskunde in één jaar moest doen. Gelukkig heb ik toch een 6 gehaald uiteindelijk en dat was meteen mijn enige zesje. Het was voor mij wel echt wennen toen ik naar de uni ging, want daar moest ik toch wat meer doen ineens haha!

Okke -

Wat een schat was je daar zeg!! Als je geneeskunde was gaan doen is het maar de vraag of je Martine had ontmoed, en deze geweldige baan had gehad. Is het toch nog ergens goed voor geweest dat je HAVO hebt gedaan!

Tessa -

Wat een heerlijk artikel zeg! Ondanks dat ik nu nog op de middelbare school zit (4 gymnasium, op de school vlakbij Martine! (; ) zou ik best wel weer een paar weekjes terug willen naar de eerste of tweede klas.
En hoewel ik nu af en toe zit te zeuren over de hoeveelheid huiswerk of de shitload aan toetsen, is het eigenlijk helemaal niet zo erg. Maar toch kan ik niet wachten tot ik mijn diploma haal en hopelijk geneeskunde kan gaan studeren op de RUG!

Suzanne -

Hoi Tessa! Ik studeer nu geneeskunde aan de RUG dus ik wilde even zeggen: het is die hoeveelheid huiswerk en de shitload aan toetsen inderdaad meer dan waard! Hou vol! :)

Janneke -

Leuke blogpost en wat zag je er lief uit met die slag in je haar! Lijkt me leuk om meer van dit soort artikelen te lezen. Of misschien in filmvorm samen met Martine. Dat wordt sowieso grappig.

ilham -

Ik heb ook nooit echt mijn best gedaan, of moeten doen, op de middelbare school en op dat moment was het inderdaad allemaal ladieda en fijn (niets beters dan minimale inspanning en hoge cijfers… ). Toen ik op de universiteit kwam, heb ik daar zo ontzettend veel last van gehad. Ik had nooit deftig leren studeren en heb lang nodig gehad om mijn draai te vinden. Terwijl ik merkte dat anderen gewoon hun studiepatroon konden houden, moest ik er een aanleren.

Graag een tweede blog :)

Margot -

Wat leuk om te lezen en wat zag je er anders uit zeg!

Nathalie -

de middelbare school, wat was dat een mooie tijd! Zou graag nog een jaartje over willen doen 😉

Nadia -

Zo leuk om hier op terug te kijken!

Amy -

Heel erg leuk om te lezen Willemijn, je stukje haalt wel wat herinneringen boven.. Terwijl ik die helemaal niet veel heb. Ik was een gemiddelde leerling die vooral niet kon wachten om die school achter zich te laten. Eenmaal op de Universiteit werd ik een stuk streberiger 😉

Justkristel -

Leuk om zo een kijkje terug te nemen in jou middelbare school jaren. Wat ben je verandert!

Renee -

Echt heel leuk om te lezen, ook grappig om te zien hoe je verandert door de jaren heen. Zelf zit ik nu pas in de eerste van middelbare school en gebeurt er vrijwel niks bijzonders. Het is daarom extra leuk om video’s van kkvv te kijken, maar het lijkt me ook echt super leuk om nog zo’n blog te lezen!

Lauriëtte -

Wat zag je er schattig uit! Leuk om zo terug te blikken! :)

mar -

Ik moest ook altijd 15 km heen en 15 km terug fietsen. Wat een ellende was dat soms! En waar ik dan vooral slecht tegen kon was als ik dan op school aan kwam en een vriendinnetje uit de stad ging klagen dat het zo hard waaide op de fiets. Terwijl zij 5 minuten hoefde te fietsen en ik een uur! Haha ja daar kon ik dan slecht tegen zeg.

Sophie -

Heel erg leuk! Zeker voor herhaling vatbaar :)

Seline -

leuk om te zien zeg! Wat ben je nog veranderd door de jaren heen!

Willemijn -

Ja enorm he! Wat een babyface hahaha!

Dita -

Wat leuk om te zien en te lezen. Het was vroeger inderdaad nog zo onbezorgd. Daar verlang ik heel soms nog wel eens naar terug

Laura -

Ohhh.. Ik had ook altijd zo’n vervloekte fietsroute van één uur heen en één uur terug. Verschrikkelijk. Ik moest dan altijd langs weilanden fietsen, dus echt een grote open vlakte, waardoor ik enorm vatbaar was voor wind. Zucht, toch was je leven heerlijk onbezorgd. Geen huur, geen rekeningen, geen verzekeringen en ga zo maar door. Wat dat betreft zou ik nog wel even terug willen.

Esther -

2002 klinkt inderdaad alweer heel lang geleden! Ik ben vorig jaar geslaagd, dus de middelbare schooltijd zit nog vers in het geheugen. Ik mis het wel een beetje als ik eerlijk ben …

Iris | Todayslipstick -

Wat leuk om hier op terug te kijken! Ik ben nu 2,5 jaar geleden geslaagd voor mijn VWO diploma en kijk echt terug met een glimlach op die periode. Ik heb ontzettend veel leuke dingen gedaan en veel geleerd. Na 6 jaar vond ik het wel weer genoeg, maar nog steeds denk ik er met plezier aan terug.
Liefs, Iris

Charile -

Super leuk om te zien en lezen!

Maaike -

Leuk! Maar jij ging dus naar de brugklas in 2002? Dat was mijn examenjaar en het begin van mijn studie. Ik was ook best braaf, maar ik was dan ook zo’n miep die school leuk vond. Ik ben dan ook niet voor niets leraar geworden. 😉

Marloes | Budgetproof.nl -

Wat een heerlijk nostalgische week. Heel leuk om te zien hoe je er meer dan 10 jaar geleden uitzag. Die Ronnie lijkt me te gek, haha. Had ik maar zo’n leraar op de middelbare school. Ik vond m’n mdidelbareschoolperiode echt 10 keer niks. Ik heb op 3 scholen gezeten (bedankt ouders voor de verhuizingen), werd gepest en vond er gewoon geen ruk aan. Jammer want veel mensen hebben een hele leuke tijd gehad. Not me. Haha. Achjaaaa gelukkig pakte het na de middelbare school heel anders uit :). Een reunie zou mooi zijn om die mensen eens allemaal een poepie te laten ruiken!

Reageer ook