Paaspret met Dr. Oetker Kwarktaart!

Het is weer bijna Pasen en daar kijken we naar uit! Weer een reden om gezellig een Paasbrunch te organiseren. Of je maakt een lekkere kwarktaart van Dr. Oetker geïnspireerd op Pasen voor een heerlijke Paas High-tea. Snel, makkelijk en lekker. Wij laten je zien hoe makkelijk en leuk een Dr. Oetker kwarktaart kan zijn!

Dr. Oetker heeft in totaal 4 verschillende smaken kwarktaarten: naturel, aardbei, bosvruchten en citroen. En er is nu ook een heerlijke special edition kwarktaart van Dr. Oetker in de smaak mango! Wij kozen voor onze Paas High-tea de Dr. Oetker Kwarktaart Aardbei.

De bereiding van deze kwarktaart is heel simpel. Op het pak staat precies wat je moet kopen en welke hoeveelheden je nodig hebt. Omdat wij de taart net iets anders wilden maken, is het begin van de bereiding iets anders.

Stap 1 Cake

Wij willen een laagje cake tussen de kwarktaart verwerken, dit staat leuk en geeft een upgrade aan de kwarktaart. We snijden eerst de korsten van de cake af. Daarna snijden we deze in plakjes en leggen de plakken cake in de ronde springvorm. Deze drukken we goed aan met de handen en een spatel zodat het aan elkaar plakt. We snijden de randjes van de cake voorzichtig door en met een spatel keren we deze om op een bord. Dit is het middenstuk van de kwarktaart en zien we later terug.

Stap 2 Dr. Oetker Kwarktaart Aardbei

Dan is het tijd om de kwarktaart te maken. Volg hiervoor de makkelijke aanwijzingen op het pak. Een ding doen we anders. Je maakt de kwark zoals op de verpakking van Dr. Oetker wordt aangegeven. Op het moment dat je de kwark moet toevoegen aan de kruimelbodem, voeg je de helft van de kwarkvulling toe. Daarna leg je voorzichtig de cake uit stap 1 op de kwark. Giet daarna de overige kwark weer over de cake heen. Klaar is de kwarktaart, zet hem snel in de koelkast om op te stijven.

Stap 3 Dr. Oetker Taartina

Als de kwarktaart minstens drie uur in de koelkast heeft gestaan en stijf is geworden, is het tijd voor de gelei. Deze maken we met behulp van Dr. Oetker Taartina. Tip: gebruik twee zakjes Taartina en 500 ml rode vruchtensap zodat je ruim voldoende hebt en giet in een keer een ruime hoeveelheid van de rode gelei over de kwarktaart. Laat het uit zichzelf naar de randen van de springvorm vloeien, help eventueel een klein beetje met een lepel maar absoluut niet teveel vanwege kans op klonteren. Het zou zonde zijn als je daar de Dr. Oetker Kwarktaart Aardbei daar mee verpest.

Stap 4 Decoreren

Het decoreren is natuurlijk helemaal aan jou. Wat ons betreft is dit het allerleukste om te doen. We kochten allemaal leuke Paasdecoraties en versierden de taart met drie schuimpjes in een ei-vorm, aardbeien, bramen en natuurlijk een Paashaas…met kaneelsuiker! Hmmm! Dit kun je allemaal kopen in de supermarkt net als de Dr. Oetker producten.

kwarktaart

Je ziet het, deze Dr. Oetker Kwarktaart Aardbei is helemaal klaar voor Pasen. Het is heel makkelijk om een simpele kwarktaart om te toveren tot iets moois. Wij houden zelf van simpel en makkelijk dus als wij dit kunnen maken kun jij het ook, zeker weten! Verras je familie en vrienden met  jouw creatieve kwarktaart van Dr. Oetker! Fijn Pasen!

31 reacties

Manuela -

Het ziet er echt heerlijk uit! Toch heb ik een kleine opmerking. Is er een reden dat jullie ervoor gekozen heb om een Cake in stukjes te snijden? Zou het niet makkelijker zijn om een cake te bakken in dezelfde springvorm, deze horizontaal door midden te snijden in dit in tussen de lagen te plaatsen? Ik ga de taart morgen namelijk maken en vroeg me dit af.
Liefs

Floor Daasvand -

Ziet er echt heerlijk uit!

Rosita -

Ohh, looking good!

T -

Ik werd zo enthousiast dat ik ook zo’n taart maakte vanavond. Alleen dan niet met dokter Oetker, maar zelfgemaakt met verse aardbeien en frambozen. Dat gedeelte ging perfect, alleen het cake-gedeelte mislukte jammerlijk. Ik had het zo goed aangedrukt, maar het viel in stukken uit elkaar op mijn kwarkmengsel. Ik heb het er maar uit gevist en weggegooid. Beetje teleurgesteld, vond jullie taart zo mooi! Wat is het geheim? Hoe kan ik die cake-laag er tussen krijgen zonder dat hij aan gruzelementen valt?

Willemijn -

De cake echt heel goed aandrukken van te voren en ook de randjes van de plakken cake met elkaar ‘versmelten’. En wij hebben dat ook tijdens het maken van de rest van de taart laten staan. Misschien dat het daardoor ook iets beter is gaan plakken? Maar het is een moeilijk klusje hoor! Bij ons ging het ook bijna mis!

Madelaine -

Wauw dit ziet er lekker uit!

Leonie -

Wauw! Goed gedaan!

claudia -

Oehh dat ziet er mooi uit! maar toch zou ik de kruimelbodem te erg missen, hmmmm!

Martine -

Maar er zit een kruimelbodem in deze taart 😀 !

Nicole -

Wat een mooie foto’s en een mooie taart hebben jullie gemaakt! Kan zo direct vanuit de bakker zijn gekomen, haha!

Natasja -

Wauw! Deze ziet er overheerlijk uit. En door de decoratie zelfs professioneel. Kan bijna niet geloven dat jullie hem zelf gemaakt hebben… Nu krijg ik ontzettend zin in taart!!!

Willemijn -

Hihi, het is echt waar! 😉

Manouk -

Omg neeeeeeeeee dit ziet er zoooo lekker uit! En ik moet nog eten en ik ben op dieet aaaaaaah stahpppp it!!

cheyenne -

Mooie taart!

Gea -

Ziet er lekker uit.

Nikki -

Oh heeerlijk!!! <3

Dita -

Wauw dat ziet er lekker uit! :)

Bertine -

ziet er echt geweldig lekker uit! ik wil dit ook maken!

suus -

Gaaf zeg! Ge-upgrade kwarktaart 😉

Esther -

Oehh, die is leuk geworden zeg! Wil ik wel een stukje van proeven 😉

Melissa -

Wat ziet die taart er lekker uit zeg jammie! Op deze vroege ochtend krijg ik nu al trek ik deze taart. Ik zal deze zeker bewaren en een keertje maken.
Liefs Melissa.
PS: Ik bezoek jullie blog op 2wmn nu elke dag, lifestyle blogs vind ik toch leuker worden op de 1 of andere manier.

Maaike -

De taart ziet er leuk uit en wat een goed idee met dat laagje cake in het midden!
Jullie kunnen me vast wel vertellen of deze taart vegetarisch is. Vroeger waren de kwarktaarten van Baukje/dr. Oetker dat namelijk helaas niet.

Willemijn -

Oei, dat weet ik niet! Wat ik wel weet is dat het laagje Taartina wat we bovenop gedaan hebben, van gelatine is. En dat is een dierlijk product als ik het goed begrepen heb toch?

Anika -

Volgens mij zit in de kwarktaartmix ook nog steeds gelatine verwerkt, dus is het helaas niet vegetarisch

Margot -

Dat ziet er heerlijk uit en jullie hebben er echt iets moois van gemaakt!

Akosua -

Wat mooi versierd, zeg. Dit waren de eerste taarten die ik ‘bakte’, als klein meisje omdat je er geen oven voor nodig had. Alleen het smelten van de boter werd voor mij gedaan.

Liset - Beautydagboek -

Wat hebben jullie er iets leuks van gemaakt! Ik denk dat ik ook zo’n lekkere taart ga maken met de Pasen, wat een lekkernij!

Marloes | Budgetproof.nl -

Wouw die foto’s zouden zo de echte reclame kunnen zijn. Wat een mooie taart hebben jullie gefabriceerd. Ik was wel heel benieuwd wat die witte dingen waren, maar schuimpjes lijkt me inderdaad heel lekker hierbij! Ik heb nog niet ontbeten dus doe mij maar zo’n stuk taart!

Willemijn -

Aah dank je wel! 😀

Renske -

Het ziet er verrukkelijk uit! Ik krijg er trek van, terwijl ik net mijn ontbijt achter de kiezen heb…

Iris | Todayslipstick -

Wat ziet die taart er heerlijk uit!
Liefs, Iris

Reageer ook