Ons favoriete servies

Toen we eenmaal op onszelf gingen wonen, konden we niet wachten om alles in te richten. Meubels, gordijnen, kussentjes. Maar bovenal leuk servies. Dat was een must!

Ik kreeg van mijn zussen, mijn moeder, schoonmoeder en een nicht van Jorrik een aantal leuke dingen. Zoals barokservies, kopjes, borden, schalen, een waterkoker enzovoort. Man, wat was ik verwend.  Ze vonden het leuk om wat voor me te kopen omdat ik voor het eerst op kamers ging. Toen was ik nog student, dus ik kon het allemaal goed gebruiken en het scheelde voor mij een hoop geld. Alleen Jor en ik waren geen ster in afwassen dus brak er regelmatig  ook wat, waardoor ik na een jaar of vier weinig compleet servies over had.

Kort daarna kreeg ik een ‘echt’ huis. Wat mij betreft mocht ik wel weer wat nieuw servies kopen. Het oude servies van mijn studententijd heb ik natuurlijk nog. Die gebruik ik als reserve als ik een keer veel visite heb. In de loop der tijd ontdekten Willemijn en ik echter een aantal mooie serviesmerken die we met liefde gebruiken.

Broste

Het stoere Nordic servies van Broste Copenhagen is een aanrader als je van iets bijzonders houdt. De prachtige kleuren lijken steeds te veranderen: tinten van blauw, groen en grijs met soms strepen, dan stippen. Elk stuk is uniek en toch past het allemaal bij elkaar. De collectie bestaat uit borden, kopjes en mokken plus diverse schalen en een mooie theepot. De grote schalen zijn echte eyecatchers voor op tafel, b.v. als fruitschaal.

Ik zag het Deense merk Broste voor het eerst bij Lindehuis in Groningen. Het trok meteen mijn aandacht. Ik was in principe op zoek naar een cadeau voor Sinterklaas, maar nam ook wat voor mezelf mee. Ik vind het leuk dat Broste wat stoerder is en elk stuk uniek, maar door de kleuren past het altijd bij elkaar. Ik heb twee kopjes uit de Broste Nordic Sea lijn. Deze zijn blauw/groenig en hebben streepjes of stippen. Ik vind het ook leuk dat de kopjes niet recht zijn aan de bovenkant maar speels gevormd. Ze zijn ook wat stoerder omdat er geen oor aan zit, wellicht daardoor wel wat onhandiger maar it’s all about the looks.

De Broste Nordic Sea lijn is -zoals de naam al doet vermoeden- geïnspireerd op de blauwe en groene kleuren van de Noordzee. En ik zie nu net dat ze een nieuwe lijn hebben: Broste Nordic Sand. Oh oh oh, die spreekt me ook wel heel erg aan. De zandkleuren van dit servies vind ik geweldig mooi en robuust. Ook heeft het servies kleine ‘bubbeltjes’ alsof het water met het zand gespeeld heeft. Hmmm, bestel!

Ik kocht deze bij Lindehuis in Groningen, maar alles is tegenwoordig online te bestellen dus je kunt ook terecht bij Homezy.nl.

Anthropologie

Met Anthropologie kwamen we in aanraking tijdens onze wandeling door Chelsea Market in New York. Ons oog viel eerst op alle mooie interieurspullen zoals banken en kussens maar ook de heerlijke geurkaarsen. En opeens zagen we daar…kopjes.

Willemijn: Ik vind de kleur heel leuk en het motiefje zo super schattig. Ook vind ik het leuk dat de kop een speelse vorm heeft, alsof het uit de losse pols is gevormd. De kopjes houden fijn vast en het is een heerlijke mok om thee uit te drinken. En Martine wil altijd thee drinken uit dit kopje. Nostalgie uit New York.

Martine: En ik? Ik kon echt niets meer kopen, aangezien ik al zoveel had gekocht. Maar ik drink met liefde thee uit het kopje van Willemijn en ik denk dat ik misschien nog wel eens een keer wat bestel van Anthropologie online. Hoewel ik Anthropologie het liefst zou kopen in New York om daarna gezellig nog over de Chelsea Market te lopen.

Eenmaal thuis baalden we dat het nog een eeuw gaat duren voor we ooit weer naar Anthropologie gaan, maar gelukkig voor ons (en voor jullie) kun je Anthropologie servies bestellen via de site www.anthropologie.eu. We vinden het zelf altijd maf dat het eindigt op ‘ie’. Voor ons gevoel zou het moeten eindigen op een ‘y’, maar goed: we zijn er nu aan gewend.

Tokyo Design

Tokyo Design staat bekend om hun uitbundige en kleurrijke motiefjes. Soms is het servies helemaal blauw met wit of juist twee kleuren die tegen elkaar afsteken.

Willemijn: Ik leerde het merk kennen via Sissy Boy Home, gelukkig hebben we deze winkel ook in Groningen. Ik had ze al een paar keer willen kopen maar doordat ik het vrij duur vond, stelde ik het uit. Uiteindelijk zwichtte ik voor deze vier schaaltjes.

En toen begon mijn verslaving. Een paar maanden later zag ik deze vier mokken en het aparte lepelsetje in de sale van de Bijenkorf webshop (40% korting!). Ik ben dol op de kleur blauw. Tel daar de leuke motiefjes bij op en ik moest en zou ze hebben.

Ik vind het leuk dat het een modern printje heeft maar waarbij de schaaltjes wel van elkaar verschillen en toch ook weer bij elkaar passen. Ook de lepeltjes vind ik heel leuk. Het is dat ik zelf geen honing of suiker in mijn thee drink, anders koos ik elke dag een ander lepeltje.

Martine: Door Willemijn kreeg ik ook meer oog voor Tokyo Design. Bij Lindehuis in Groningen kocht ik daarom voor het Sinterklaasspel ook twee schaaltjes van Tokyo Design. Je snapt het: ik aasde natuurlijk op de schaaltjes en deed mijn best ze te winnen tijdens het spel want alle vrouwen wilden ze hebben. Ik instrueerde ook Jorrik dat hij voor de schaaltjes moest kiezen als je een cadeau met iemand moest ruilen, haha! En YES! Ze waren van mij, in deze video kun je ze zien.

Tokyo Design is te koop bij Sissy Boy Home en in de Bijenkorf. Ook waren ze te koop bij Lindehuis in Groningen, maar wat precies de status is van Lindehuis is ons niet bekend. Ze zitten niet meer op hun plek en waren -dachten we- op zoek naar een nieuw pand.

Wat is jouw favoriete servies?

34 reacties

Leonie -

Wat leuk!
Wij verkopen ook tokyo design in Veere.
Iedere keer weer een genot om nieuwe zendingen uit te pakken!

Sophie -

Ik heb toen ik in Londen woonde van een vriendin een anthropology bordje gekregen, en zelf daarna hetzelfde bordje gekocht zodat ik een setje had (we rekende naar elkaar af) super lief van haar! Maar ja die winkel is echt geweldig, ook hun woonaccessoires maar o zo duur pff wie weet voor later xx

mariejj -

wauw Martine! wat ben je toch mooii!! (pst jij ook hoor Willemijn!) ♥

Evelien -

De eerste 2 kopjes zijn leuk zeg!
En ik wilde ook zeggen, dat je er heel mooi uit ziet Martine!

Lenneke -

Ik houd ook echt van servies. Tijd voor een huisje en een mooi servies! En alle andere dingen voor in huis waar ik veel te snel mijn hart aan verlies… en die dan ook nog eens allemaal schreeuwend duur zijn. Pfff.

larissa -

Haha ik moest echt 3x nadenken bij al die foto’s van servies. Ik las de titel namelijk als: onze favoriete selfies

Jamie -

Wat een mooie tumbnail foto, als je het zo noemt!

Bente -

Jaaa servies begin ik ook steeds meer een verslaving voor te krijgen! en die kopjes en lepeltjes van Tokyo Design zijn echt helemaal fantastisch! <3

Anna -

Zojuist zag ik jullie voorbij komen bij rtl late night. . Beetje jammer van maxim maar ik vind jullie super leuk en ik zeg ga zo door! Nog meer voor vrouwen 😉

Priscilla -

Ik ben ook gek op servies. Wij hebben voornamelijk servies van Blond Amsterdam maar ook een aantal mooie mokken van Pip Studio en onlangs heb ik alle kristalglazen bij Albert Heijn gespaard. Van mij mag de servieskast ook best een beetje mix and match zijn.

Rianne -

Mooi servies! De stijl van Broste vind ik echt heel mooi :)

Mara -

Oh servies, zodra ik een echt huisje heb ga ik ook vanalles verzamlen. Nu ben ik nog student op kamers en heb ik oude borden van thuis en mokken van de hema. Ook prima hoor, maar een mooi servies lijkt me heerlijk. Het enige wat ik al tijden wil is een leuke theepot, ik kom er maar geen tegen die ik écht leuk vindt en groot genoeg is.

Marnel -

Wauw dat van Tokyo design is mooi!

Nynke-Boudien -

Ik vind het servies van Anthropologie zo leuk. Zelf spaar ik het servies van Blond Amsterdam en ik heb inmiddels al een (niet zo) bescheiden collectie.

Ilham -

Jullie houden wel opvallend veel van blauwtinten, he? 😀

Danielle -

In de categorie ben je al helemaal wakker, ik dacht dat het rammelaars waren. Ik werd helemaal enthousiast 😉

Martine -

Rammelaars? Als in die dingen voor baby’s? 😀 Huh?? Haha

Melissa -

Wat prachtig, ik hou ook enorm van servies. Als ik bij de exenos ben dan moet ik altijd even bij het servies kijken. Blond Amsterdam vind ik ook geweldig. Wat ik ook geweldig vind zijn vierkante borden. Ik ben hier zo verliefd op. Ja ik kan wel uren lang rondkijken bij de servies afdeling, geweldig.

Liefs Melissa.

Claudia -

Oh, ik dacht dat er stond ‘series’ (teleurstelling!). Servies kan zo mooi zijn, maar het breekt toch mijn hart als er iets per ongeluk kapot valt… haha.

Iris | Todayslipstick -

Ik ben vooral fan van de eerst kopjes van Broste, echt prachtig zijn die!
Liefs, Iris

Do -

Zelf vind ik Tokyo Design echt een heel leuk merk. Ik woon nog thuis, maar ik heb mijn moeder vier schaaltjes van dit merk cadeau gedaan en ik vind ze echt mooi staan! Het is weer eens wat anders dan wit (wat wij normaal gesproken hebben).

EliseDingen -

Tokyo Design vind ik ook erg mooi! Zelf heb ik ook een aantal bordjes en kommen van de Hema die ik erg mooi vind. Terug kerende kleuren in mijn servies zijn toch wel blauw, lichtblauw en wit. Broste kende ik nog niet maar dat heeft inderdaad ook absoluut iets. Stoer en toch rustig.

Annemiekish -

Wat leeeuk! Toevallig heb ik nog een aantal dingen nodig, aangezien mijn vriend en ik vorige week zijn verhuisd. Kopjes, kommen, theemokken… Maar misschien nog even tot het einde van de maand wachten 😉

Justkristel -

wauw, wat een mooie items. Mijn favoriet zijn de blauwe kopjes uit new york.

Liset - Beautydagboek -

Tokyo Design is wel erg leuk! Ik ben nog op zoek naar leuke kommetje en deze komen zeker in aanmerking :). Zelf ben ik helemaal into Blond Amsterdam, ik word daar altijd zo vrolijk van.

Lauriëtte -

Anthropologie! <3 Ik zou het zo fijn vinden als die winkel naar Nederland komt! :)

Margot -

Wat heeft Tokyo Design mooie dingen! Ik ben normaal niet van de printjes, maar dit vind ik wel heel leuk!

Laura -

De kopjes van Broste vind ik echt geweldig! Met mijn studenteninkomen kies ik toch vaak voor servies van de action, haha. Toch vind ik het kijken naar kopjes, mokken en schaaltjes altijd erg leuk! Sinds kort heb ik mega theemokken aangeschaft van Ariadne at Home (ook iets voor jullie, theeleuten!), verkrijgbaar bij de AH. Ze drinken heerlijk!

Tineke -

Mooi servies! Haha, toen ik dit artikel aanklikte op bloglovin was ik nog niet helemaal wakker geloof ik.. Ik dacht dat het over series zou gaan, bleek er servies te staan!
Liefs

Willemijn -

Hahaha, ik had vanochtend precies hetzelfde ondanks dat ik natuurlijk wist dat we iets over SERVIES hadden geschreven! Goedemorgen! 😉

Sharon -

Same here en toen dacht ik: maar dat hebben we toch al eens gelezen? Haha (en ik hoopte stiekem ook op een reactie op de blog van gisteren 😛 )

Roos -

Haha ja ik hoopte ook al op een vervolg van gisteren!

lucindainwonderland -

Ikzelf heb gewoon simpel alles wit, want ik ben met servies absoluut niet van de ‘tierelantijntjes’ om het even botweg zo te zeggen. Het is leuk als het wel je smaak is natuurlijk, maar ik houd het bij wit. xxx Lucinda

Dita -

Mooi servies! Zelf heb ik verschillende soorten. Ik ben dol op Blond Amsterdam en Oilily maar ook servies van de hema of ander leuk servies hebben we in huis

Reageer ook