N’oats Framboos-Kokos-Kers

Ik ben dol op havermout. Al jaren ontbijt ik met havermout en vroeger maakte mijn moeder het zeker één keer per week. Heerlijk! De laatste tijd is het een trend om je havermout te versieren met allerhande superfoods.

Maar mij niet gezien! Dat kost me echt veel te veel tijd en ik vind het eerlijk gezegd ook niet lekker. Wel vul ik mijn havermout soms met fruit.

Zoals jullie weten is Martine gek op Mymuesli. En toen ik er laatst achter kwam dat het bedrijf van Mymuesline ook havermout in verschillende smaken verkoopt, moest ik het gelijk proberen! Het product heet N’oats.

N’oats verkoopt op dit moment 3 smaken in Nederland:

  • Naturel (€3,90)
  • Framboos-kokos-kers (€5,90)
  • Maanzaad & Vanille: €4,90

In een bus zit 400 gram. Alle ingrediënten in de havermout zijn volgens de biologische EU-normen.

Ik probeerde de framboos-kokos-kers variant uit. Naast havermout bevat deze smaak kersen, amandelen, kokossnippers, frambozen en cranberry’s.

Zelf bereid ik mijn havermout het liefst op de klassieke manier, in een pannetje koken. Dat vind ik zelf veel lekkerder dan in de magnetron (die ik ook niet eens heb). Maar je kunt het natuurlijk wel gewoon doen. De havermoutvlokken zijn trouwens redelijk fijn, waardoor je pap snel klaar is.

Hier onder zie je de havermout ‘droog’ en iets verder naar beneden zie je ook een schaaltje bereidde havermout. Ik vind de verhoudingen van vruchten en havermout goed. In ieder hapje proef je de lekkere smaak van bijvoorbeeld kokos, framboos of kers. Je moet wel van harde stukjes houden, want de kokossnippers vind ik eerder hele kleine brokjes. Ik vind het zelf erg lekker, het geeft je havermout meer bite.

Met een bus van 400 gram doe ik zelf een ruime week (in mijn eentje). Voor een pak Quaker havermout in de supermarkt betaal je nog geen €2 en doe ik wel 2 tot 3 weken. N’oats is dus wel een behoorlijk stukje duurder. Maar dan heb je wel een super lekkere havermout!

Soms word ik mijn standaard havermout een beetje zat en is dit een welkome afwisseling. Ik verruil mijn saaie havermout dus niet volledig voor N’oats, maar sla ze tegenwoordig allebei in en wissel het af. Ik ben trouwens erg benieuwd geworden naar de vanille-maanzaad variant.

Kijk voor meer informatie op de website van N’oats.

22 reacties

Ilham -

Ik ontbijt tegenwoordig heel vaak met een bakje Griekse yoghurt, volkoren cornflakes en een banaan. Heerlijk!

me -

Brr… pap.

Mirjam -

Wel duur zeg! Scheelt wel met de 45 cent zakken die ik koop 😀 oké, daar gaat dan wel weer soja yoghurt/ melk doorheen en bevroren fruit 😛

cheyenne -

Ik ontbijt zelf ook iedere dag met havermout, maar ik maak dan overnight oats met yogurt, sojamelk en een banaantje. Deze variant lijkt me ook erg lekker!

mariska -

Ik koop altijd een pak havervlokken van De Halm bij ekoplaza. Die vind ik echt lekker en ik doe met een pak denk ik 30-40 keer. Ik kook het in water met kaneel en snufje zout, op het laatst een geklutst ei erbij roeren (wordt het smeuïg van, beetje consistentie van in melk gekookt). Dan daarna wat walnoten erbij en evt blauwe bessen of frambozen. Ik hou van havermout!

Amber -

Ik houd wel van een warm ontbijtje ‘s ochtends en heb havermout al meerdere keren geprobeerd, maar ik denk dat het gewoon niet iets voor mij is. Ik houd niet zo van zoet en ik ben nog geen manieren tegengekomen waarop je havermout niet met zoete dingen combineert …

José -

Ik doe altijd noten en kaneel in mijn havermout, voor mij is dat genoeg toevoeging aan smaak dus lekker hartig. Ook lekker met bv speculaaskruiden. Als ik m iets zoeter/fruitiger wil doe ik er banaan of appel bij.

Manon -

Ik vind het het lekkerste als ik hem zelf maak met banaan erdoorheen of ander vers fruit, er moet wel echt veel bij om het lekker te maken :)

fleur -

Oef, wel duur! Ik koop vaak gewoon losse havermout, bevroren frambozen en ander fruit uit de diepvries. Dit meng ik dan samen naar hoe ik het lekker vind en dan vries ik het in. Net zo makkelijk & goedkoper, zit dan ook meer fruit in!

Maaike -

Ik heb hier nog een pak glutenvrije havermout staan van Lieke is Vrij. Die moet ik nog steeds proberen. Havermout en ik gaan alleen niet heel erg goed samen, dus ik ben een beetje huiverig om te proberen. Meestal als ik pap maak, doe ik dat met boekweitgrutten. Heerlijk!

Renata -

Ik doe er zelf gewoon geraspte kokos, kaneel en een handje gemengde (ongezouten) noten in. Soms ook nog een beetje gewone muesli (paarse zak bij de lidl vind ik de allerlekkerste tot nu toe!). Je kan zelf ook gewoon een beetje fruit uit de vriezer bij doen. Ik vind dit helaas toch echt een gevalletje ‘duur voor luie mensen’.

Willemijn -

Hahaha, nou zoals jij het zegt is het wel heel erg! 😉 Vind je een vaatwasser of soep uit blik dan ook ‘duur voor luie mensen’? 😛

Janine -

Eens met je wat betreft die paarse zakken muesli van de Lidl!! Ik ga er speciaal voor naartoe! Echt de allerlekkerste muesli die je in een winkel kunt kopen. Heerlijke noten en vruchten erin.

JustKristel -

Ziet er lekker uit. Vooral de smaak framboos, kokos en kers spreekt me aan! De verpakking ziet er ook goed uit.

Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla -

Hier ook een havermouttrutje en ik moet zeggen dat dit er heerlijk uitziet.
Fijn dat ze nu ook havermout verkopen.

Margot -

Havermout eet ik eigenlijk nooit, maar kokos en framboos lijkt me wel een erg lekkere toevoeging.

Marloes | Budgetproof.nl -

Het is wel een flink stukje duurder maar man wat is het handig! Ook nooit meer het probleem dat je niet de goede ingrediënten in huis hebt om het op smaak te brengen. Yum!

lucindainwonderland -

Havermout en ik zijn nooit echt vrienden geworden. Ik houd het bij Muesli en zelfs dat was nog een heel gevecht om aan te wennen. Dit is misschien ook niet echt iets voor mij, want havermout en kokos bij elkaar, niet aan mij besteed. xxx Lucinda

Laura -

Ik zou zo de hele dag havermout kunnen eten. Wat dat betreft mag ik best mee doen aan dat eetgewoontes programma, haha. Dit lijkt me dan ook heerlijk :)

Raïsa -

Ik maak zelf vaak overnight oats met appel, kaneel en walnoten. Erg lekker, ik houd niet zo van warme havermout, bovendien heb ik daar ‘s ochtends geen tijd voor.
Ik zag van afgelopen week bij het tv programma Proefkonijnen, dat maanzaad niet zo goed voor je is. Maanzaad komt namelijk van de papaver, waar ook opium van gemaakt wordt, wat dus betekend dat je van te veel maanzaad ook ‘high’ kan worden!

Iris | Todayslipstick -

Ziet er heel lekker uit, nu heb ik zin in havermout! Ik heb het alweer een tijdje niet gegeten, het wordt weer eens tijd dat ik het ga maken.
Liefs, Iris

Dita -

Ik kan havermout maar niet lekker vinden. Heb het al een aantal keer geprobeerd maar nee.. Ik vind het niet erg lekker

Reageer ook