Kayla Itsines Bikini Body Guide

Iedere vrouw zou wel eens in de spiegel willen kijken en terug starende buikspieren willen hebben, zeker met de naderende zomer. Ik ook, maar voor niet iedereen is een strakke gespierde buik weggelegd. Is het wat voor mij? En voor jou?

Of je een strakke gespierde buik van nature kunt krijgen, is ook voor een deel genetisch bepaald, sommigen hebben bijvoorbeeld weer te weinig spiermassa van zichzelf waardoor ze extra stappen moeten nemen. Wat ik wel heb gehoord, is dat het niet helpt om zo min mogelijk te eten. Sommigen denken misschien dat je juist veel minder moet eten en flink moet afvallen om de buikspieren te kunnen zien. Maar je moet juist eten, anders heeft je lichaam niets om om te zetten.

Op dit moment is er een hype gaande in de sportwereld, namelijk binnen 12 weken afgetrainde buikspieren dankzij Kayla Itsines Bikini Body Guide. Een ware transformatie wordt het genoemd. Maar die buikspieren krijg je niet zomaar, het is hard werken en dan ook echt HARD heb ik vernomen. Ik ging eens uit zoeken wat het precies was, of het geschikt is voor beginners, of je juist al wat conditie moet hebben…Wat is Kayla Itsines Bikini Body Guide?

Het is een e-book met veel verschillende fitness oefeningen dat zich richt op de armen, benen en de buikspieren. Alles dus! Elke dag train je iets anders en plan je ook een dag rust in. Zes dagen per week moet je thuis knallen (of op de sportschool) en op zondag (of een andere dag) geniet je van de rust. Dat is heel intensief. De work-outs duren 30 tot 40 minuten per keer, afhankelijk van hoe snel je bent en hoeveel rust je nodig hebt.

Naast het e-book met de work-outs van Kayla Itsines heb je ook nog een boek over voeding, H.E.L.P.: Healthy Eating & Lifestyle Plan. Het is natuurlijk belangrijk om ook goed te eten, want het schijnt dat 80% van je figuur bepaalt wordt door hoe je eet. Zo eet ik bijvoorbeeld redelijk goed, maar wel onregelmatig. Als je het e-book Bikini Body Guide bestelt, is het denk ik raadzaam om ook het boek voor voeding (H.E.L.P.) er bij te bestellen als je graag all the way wilt gaan en snel resultaat wilt zien.

De boeken kosten per stuk $70 (Australische dollar), dat komt neer op ongeveer €50 voor de Bikini Body Guide en €50 voor H.E.L.P. Dat vind ik nog een redelijke prijs voor een boek met zoveel oefeningen, je hebt er altijd wat aan. The Bikini Body Guide bevat namelijk maar liefst 102 pagina’s aan oefeningen. Als je ze samen aanschaft ben je wel gelijk weer €100 kwijt, maar je kunt het ook zien als een goede investering in jezelf. Want hoewel je na 12 weken -als het goed is- resultaat ziet, betekent het niet dat je dan kunt stoppen. Je moet het wel doorzetten om het te behouden en ik denk dat velen daar de mist in gaan. Het spreekt me in die zin wel aan dat Kayla Itsines als doel heeft om je levensstijl wat betreft sporten en eten te veranderen en door te voeren. Het is geen dieet, het is een manier van eten en bewegen. Na de 12 weken intensieve work-out, kun je het nog een keer volgen of verder gaan met 3 work-outs per week.

Maar is dit een programma dat voor iedereen is weggelegd? Ik keek naar de gratis 7 days trial die je kunt downloaden. Fijn dat dat er is, zo kun je het eerst eens een week voor niks uitproberen. Want thuis aan de bak? Dat klinkt heel makkelijk, maar daar heb je echt discipline voor nodig. Via deze link downloadde ik 7 dagen aan work-outs. Helemaal bovenaan de Google resultaten zie je dan een PDF-bestand wat je kunt downloaden.

Er wordt gezegd dat het wel goed is om een basisconditie te hebben wat betreft cardio oefeningen. Als ik zo kijk naar de work-outs, lijkt me dat verstandig want dat is niet mis. Dit soort oefeningen doen we ook vaak met BodyCombat aan het eind en dat vind ik vrij zwaar. Zo ben ik ondertussen wel goed in sit-ups, ab-bikes, squats en lunches. Maar burpees en de plank? Dat is voor mij nog steeds zwaar. Maar om dat zo even te doen als beginner zonder dat je verder sport? Wow, dat moet killing zijn de eerste paar dagen. Ik denk dat je als een oud omaatje van de trap af strompelt na dag 1.

Kayla raadt aan als je een absolute beginner bent, dat je eerst 2-3 weken op regelmatige basis elke dag moet snelwandelen om zo de conditie op te bouwen. Sowieso voordat je aan de oefeningen begint is het goed om 5 minuten te snelwandelen om de spieren warm te maken en het risico op blessures te verkleinen.

Wat me nog meer opvalt, is dat je wel een aantal dingen nodig hebt:

  • Bench
  • Medicine ball
  • Dumbbells
  • Bosu Ball
  • Steps

Nou, daar erger ik me al aan. Het enige wat ik thuis heb zijn dumbbells, maar verder? Dat zou toch inhouden dat je dit zelf aan moet schaffen of naar de sportschool moet lopen. Sowieso is het goed om even te snelwandelen om de spieren op te warmen maar eerlijk? Dit zou ik zelf niet in de sportschool doen, hoewel het voor mij precies vijf minuten lopen is en ik opgewarmd zou zijn als ik daar aan kom. Gewoon, omdat ik me dan een gigantische kluns voel en ongemakkelijk tussen al die mannen daar in de fitnessruimte die allemaal lijken te weten wat ze moeten doen. Nee, daarom zou ik dit liever thuis doen en dan misschien wat alternatieven verzinnen voor de spullen die je nodig hebt. En ik geloof dat dat ook wel kan, want op de Instagram van Kayla staan een aantal tips.

Als ik zo door haar Instagram scroll, raak ik wel gemotiveerd. Maar thuis sporten? Dat is me nog nooit gelukt. Ik heb alleen discipline om naar een groepsles te gaan. Ik vind het zo veel leuker om het in een groep te doen, zodat je het gevoel hebt dat je het met zijn allen doet. Ik kan mezelf dan ook veel meer geven, want ik weet zeker dat ik thuis smokkel. Ik heb veel respect voor mensen die thuis sporten, zo knap vind ik dat.

Maar, ik ga het proberen. Ik wil sowieso proberen om het een week vol te houden en dan zie ik wel verder of ik the real deal wil uit gaan proberen. Ik hou jullie op de hoogte en laat weten hoe ik me voelde na een week.

Ga je een week met me mee doen?

65 reacties

Liesl -

Is er een Nederlands “gratis” download??? 😇

Alinda -

Ik wil dolgraag beginnen aan het plan maar mijn Engels is niet top.
Weet iemand of het plan ook in het Nederlands beschikbaar is?

Anneke -

Ik ben op zoek naar een BBG-sportmaatje in Groningen. Iemand? Ik moet nog beginnen.

Suzanne -

Hoi Anneke,

Je berichtje is vast van vorig jaar (kan ik niet zien). Maar ik ga vandaag beginnen aan de BBG en woon in Groningen. Ben jij er nog mee bezig? Ik sport bij de Basic-Fit. Wellicht kunnen we samen gaan?

Groetjes Suus

Anne -

Ik ben benieuwd hoe het gaat! Ik begin vandaag. Wish me luck! Komt er een review?

Martine -

Ik moet eerst maar eens de moed verzamelen om te beginnen haha! 😛

Petra -

Na jaren lang altijd aan yoga, bodyshape en fitness te hebben gedaan, mag ik wel zeggen dat ik nu zie dat het ook loont. Ben over 2 maanden 50 en ben nog steeds in shape! Ook door mijn interesse in gezonde voeding. Maar na het zien van de bikinibodyguide volgers, moet ik toch echt zeggen dat ik de meeste dames echt te mager vindt en mw. Kayla helemaal. Is ook niet jaren vol te houden. Smaken verschillen natuurlijk, maar als ik dan mag kiezen, als je de discipline niet zelf op kan brengen, doe dan het personal bodyplan. Dat ziet er allemaal veel gezonder uit. Jammer dat zoveel vrouwen ontevreden zijn over hun lichaam en streven naar zo’n skinnylook.

Lenc -

Kijk eens op blogilates, Cassey Ho is geweldig!! Zij heeft veel filmpjes op youtube die je kan doen, een agenda/schema dat je kan volgen(ook voor beginners) per maand en een app! Zij is ook voorstander van clean en gezond eten. En het mooie is: kost helemaal niets!

Chantal -

Ik ben bezig met de 30 Day Shred. Dat is ook een tijdje hip geweest, en voordeel; het is maar 30 dagen. Toen ik dat eenmaal als doel had gesteld, lukte het me wel om het in ieder geval 5 dagen per week te doen thuis. Ik heb mijn vriend wel als stok achter de deur gebruikt, dat maakt het een stuk makkelijker!

Meer -

He toeval, zelf net begonnen. Heb via marktplaats een versie gekocht en ben gisteren begonnen met de pre-weken.. Nou ik kan je zeggen: flinke spierpijn!! Ik heb als bench gewoon lekker de bank gebruikt haha! En dumbells enzo had ik nog niet nodig, en anders gebruik ik wel een woordenboek of een fles water eerst. Als het dan bevalt, haal ik wel gewichtjes ;).

Laura -

via marktplaats kun je de boeken veeeel goedkoper krijgen. En ik ben sinds maandag bezig. Het is zwaar maar goed te doen!

Diana -

Ik heb tot week 7 gedaan, ben er 5 kg vet mee afgevallen. Was erg mollig dus hahahaha geen buikspieren maar mijn broeken zaten een stuk beter.
Helaas ben ik gestopt -.- Dit is een half jaar geleden haha. Ik ben zo lui xd Maar misschien moet ik hiermee beginnen weer.

Ik had trouwens een rugzak met wetbundels en andere boeken als medicijn bal. Arme student.

Lisa -

Ik denk niet dat je zwanger bent
Anders begin je niet aan een strak sportschema
Ik hoop het stiekem wel heel erg voor je
Morgen weten we meer

Charlotte -

Rechtsboven aan staat altijd wie het artikel geschreven heeft, dus bij deze is dat Martine 😉

Lisa -

Oh haha wat dom van me!
Dat zie ik op de telefoon niet
Oeps
Delete the message

suus -

Xhit daily vind je misschien ook wel leuk? Ik ga naar de sportschool (groepslessen) en dat bevalt prima.

Aanhetlijntje -

Ik ben nu begonnen aan week 5, en ja het is behoorlijk pittig, zeker als werkende mama van 2 kleine kindjes om alle ballen in de lucht te gooien en 6 van de 7 dagen te sporten, maar hey ik doe ik het toch maar. De oefeningen raad ik niemand ander zonder enige basis.
Over het thuissporten gaat op zich prima als je wat creatief bent, gebruik een keukentrap als step, vul een flesje water met zand als gewicht. Springen zonder springtouw is even effectief.
Ik doe het zelf wel in de fitness, daar ik al een abbonement heb, en het dan samen met een vriendin kan doen. Ook voor de LISS trainingen vind ik een loopband wel praktisch, daar je dan echt aan hetzelfde tempo blijft wandelen. Ik ben fan, ik zie het als een uitdaging, mijn conditie verbetert ook echt iedere week, maar het is behoorlijk pittig!

cheyenne -

Thuis sporten is me ook nog nooit gelukt (behalve squats), en ik ben ook altijd bang dat ik een foute spier belast. Het liefst loop ik in het park.

Carina -

Succes! Persoonlijk denk ik dat er genoeg gratis alternatieven zijn dus vind ik Kayla vooral erg duur.

Carmen -

Hee! Ik ben ook net begonnen met Kayla en het is inderdaad heel erg zwaar! Ik was eerst een beetje aan het twijfelen, omdat ik inderdaad niet een sukkel wil lijken tussen alle spierbundels in de sportschool. Maar om nou alles zelf aan te schaffen? Ik heb wel een medicine ball gekocht (bij de action, was maar €4,- ofzo) en ik gebruik de trap als bench en steps! De dumbbelss moet ik nog zien te bemachtigen, die zijn telkens uitverkocht, dus nu gebruik ik flessen wasmiddel (ziet er niet uit maar helpt wel!)
ik heb nog een lange weg te gaan, ik heb nu maar 42, en weet dat ik ook echt niet deze zomer met een bikini body over het strand zou lopen. Maar het zou me leuk lijken om een beetje fit te zijn en deze weken ook echt te voltooien!
Liefs!

Meer -

Wow creatief! Die wasmiddelflessen ga ik ook proberen haha!

lisanne -

Wel toevallig dat mascha dit nu ook doet en nu zie ik.het bij jullie haha

Ik volg kayla op onstagram al bes lang en het heeft idd hele mooie resultaten mits je er ook goed bij eet.. maar ik vind het best duur en ook al die apparaten die je er bij moet hebben.. ik sport lekker in de sportschool en hardlopen doe ik er bij en vind het wel goed zo..
Wat doe je na die 12 weken? dan ben je je abs zo weet kwijt hoor als je er daarna niks aan doet

Felicia -

Ik vind onbegeleid sporten wel erg slecht. Ik sport zelf 8 uur per week, vechtsporten en hiit intervallen, circuits zijn de basis van trainingen naast sparren (ook naar hoofd). Veel nieuwkomers zie ik slechte squats maken of andere houdingen verkeerd doen waardoor blessures ontstaan. Dit programma is top voor een echte sporter die wéét hoe je fitness oefeningen moet uitvoeren. Vechtsporten zijn héél erg leuk en ik ben 365 dagen per jaar bikiniproof. HIIT interval is het beste als je een mooi lichaam wilt met krachttraining en sprintjes :-) Dat is nog altijd het beste te doen als je een instructeur hebt die je motiveert!

Allissa -

Ik ga zo veel liever naar de sportschool, kan mijzelf echt niet motiveren thuis! En ik vind persoonlijk 50 euro voor zo’n boekje best wel heel erg prijzig..

Fabiola -

Ik doe zelf thuis workouts van Jillian Michaels en vind dat prima werken. Je hebt er ook alleen dumbbells bij nodig, dus dat scheelt. Een bijkomend voordeel van workoutvideo’s is dat je dan toch een beetje dat ‘groepsgevoel’ hebt, maar wel de workouts thuis kunt doen wanneer het je uitkomt. Het ebook van Kayla zou daarom waarschijnlijk niet echt iets voor mij zijn.

Marieke -

Zit je toevallig bij fit for free? Dan wil ik wel samen met je voor lul 😛 ik ga regelmatig alleen naar de sportschool, zometeen ook weer, en ga dan gewoon yolo op zo’n matje liggen. Laat die spierbundels maar staren, ik doe gewoon alsof ik gek ben en precies weet wat ik doe :p

Kimberley -

Ik heb allebei de boeken gedaan en zit nu weer in week 6 van boek 1. Ik vind het het helemaal waard om zo vaak richting de sportschool te gaan. Ik sta soms nog versteld van mezelf dat ik het al 30 weken vol hou. Maar hoe meer leuke reacties ik krijg op Instagram hoe leuker ik het ga vinden! Ik ben nu van maat 42/44 naar een maatje 38. Ben er nog niet helemaal.. maar ooit ga ik er wel komen 😀 Op m’n blog heb ik ook een verslag geschreven over de eerste 24 weken. Misschien vind je het leuk als motivatie.

Succes! Liefs Kimberley

Sophie -

In principe is het boek inderdaad weinig vernieuwend wat ik zo zie. Ik ben nu inmiddels in week 5 bezig, met een eigen sport/eet routine en ik begin de eerste resultaten echt wel te zien en merken. Ik zou het geld besparen voor de boeken en een keer een kijkje nemen op het YT kanaal van Autumn Calabrese. Zij heeft ook hele routines die je zowel thuis als in de sportschool kan doen en gezonde voedings ideeën. En het kost je dus alleen wat tijd aan het opzoeken. Succes voor iedereen die nu ook bezig is met meer sporten en gezonder eten :) Keep up the good work!

Renate -

Dat laatste stukje ben ik het zeker mee eens. Als ik thuis ga sporten houd ik er heel snel weer mee op. In de sportschool doe ik vaak de groepsles Body Attack, en daarna heb ik dan ook altijd motivatie om wat cardio- en krachtoefeningen te doen.
Dit lijkt me ook ontzettend zwaar joh, zoveel oefeningen. Ik heb uberhaupt de motivatie niet om elke dag te sporten haha :’)

Laurenglitterss -

Oeh, spannend, ben benieuwd! Zelf ben ik aan een 30 day yoga challenge begonnen, had al zooo lang niet gesport :’)

Shirley -

Ik heb de e-books ook en vind het inderdaad heel zwaar. Veel van die dingen doe ik bij mijn personal trainer maar iedere dag vind ik gewoon een beetje teveel van het goede. Het moet wel leuk blijven. Ik doe er dus niks mee maar kan hier en daar wel soms een oefening van haar doen of een maaltijd uitkiezen :)

Sophie -

Ik wil ‘t ook gaan proberen! Alleen sport ik al vrij veel dus ik denk dat het meer een aanvulling wordt met hier en daar een Kayla-workout dan het volledige programma. Ik zie ‘t alleen ook niet zo zitten om dit in de sportschool te doen en heb thuis ook alleen dumbells.. Met wat fantasie kan ik m’n salontafel nog wel als step gebruiken maar hoe ik een medicinball moet vervangen weet ik nog ff niet. 😉

Hawar -

Ik heb de boeken zelf ook en heb het programma ook gevolgd, het eerste deel dan want volgens mij heeft ze nu ook een 2.0. Het is op het begin heel erg zwaar en ik heb ook echt een paar keer goed mijn spieren verrekt waardoor ik die week niet kon afmaken. Bovendien is haar programma eigenlijk niets nieuws en zeker niet het geld waard. Ik zit weer op precies op mijn oude gewicht maar probeer nu een leefstijl aan te meten wat ik de rest van mijn leven kan doen; gezond eten en matig sporten 😉

Robin -

Ik doe nu ook tegelijk met mascha en een stel andere meiden via een facebook groep die mascha had aangemaakt, daar motiveren we elkaar elke dag. Het is ook wel aan te raden om misschien nog iemand te vinden online of in het echt die tegelijk met jou begint, zo geef je veel minder snel op. Ik zit nu in week 2 en ja het is best zwaar maar het voelt zo goed! Over het eetpatroon zijn veel negatieve verhalen, vaak word aangeraden om gewoon gezond te eten ernaast. Veel succes!

Sjess -

Ik ken een aantal dames die dit doen, en eerlijk is eerlijk, ik zie het echt wel aan ze! Maar ik sport zelf al 2x 2 uur bij de sportschool (2x step, 1x XCO en 1x Bodypump) en dat wil ik gewoon lekker blijven doen. Als je de BBG doet moet je je echt daarop focussen. En idd die attributen… Alles bij elkaar vind ik het een hoop geld!

Karen -

Ik heb er ook naar gekeken en heb de boeken nu via internet gewoon gratis gedownload.
Erg vervelend voor Kayla, maar ik vind ze hun geld ook niet waard.
Desondanks ga ik het wel proberen, omdat ik wel denk dat het goede oefeningen zijn.
Na de vlog van Mascha ben ik wel een beetje bang!

Succes voor iedereen die het gaat doen, maar ik raad je aan om de boeken even gratis te zoeken.
Of ben ik nu echt heel lullig?

Martine -

Nou, veel mensen downloaden ook nog steeds gratis muziek dus tja… en volgens mij is Kayla al binnen! 😉

Karen -

Dat is waar, maar ja omdat anderen het doen is het nog niet oké. Ik vind het iig toch stom voelen, maar nee vind ze het geld niet waard. En ja, denk dat ze wel binnen is..
Het voedselplan wil ik niet volgen, te veel negatieve reacties op gehoord (rechtzaken etc.).

Ik zou het leuk vinden als je er iets over schrijft als je het gaat proberen!

Veerle -

Oewh, klinkt goed! Heel veel succes!
Ik doe sinds half december thuis workouts via Blogilates en dan volg ik de kalender en dat bevalt erg goed! Elke dag ongeveer een uurtje sporten, het was wennen maar na ongeveer een week voelde het echt al heel gewoon en langzaam is het echt een gewoonte geworden. Kan me niet meer zonder voorstellen. En na zo’n workout voel ik me ook echt beter. Echt heel leuk om te merken :)

Larissa -

Ik zit momenteel in week 2 van Kayla en het is inderdaad pittig, maar wel heerlijk. Ik doe hiernaast ook Blogilates en ik voel me top sinds ik dit doe. Ik hou dit juist wel vol en naar de sportschool gaan niet. Dat verveelt zo! En je moet toch weer naar buiten, staat me ook tegen als ik al de hele dag gewerkt heb. Ik zet m’n iPad op de grond naast mijn matje neer met een leuke serie op en gaan!

Daarnaast, je hebt veel sportspullen (matje, dumbells, kettlebell ter vervanging van een medicine ball, springtouw etc.) bij de Action voor een paar euro! Ik gebruik mijn bed/bank als steps. Beetje improviseren en dan is het allemaal prima te doen.

Ik ben ook een beginner en je zult af en toe misschien even een extra pauze nodig hebben, maar het programma is wel te doen als beginner. Af en toe hijg ik even wat langer uit. Ik zie al licht verschil en ben er super happy mee dat ik begonnen ben. Ik kan niet wachten om vanavond weer te sporten!

Manon -

Ik volg de Bikini Body Guide van Kayla! Ik zit nu in week 7. Het is wel zwaar, maar omdat het telkens ‘maar’ 7 minuutjes per circuit is, is het wel vol te houden. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog geen verschil in de spiegel zie, maar dat is omdat ik me niet aan het eetplan hou. Ik merk wel dat de oefeningen me beter af gaan, dat ik grotere spieren in mijn armen en benen krijg en dat ook mijn buik wat harder is geworden. Maar echt de fantastische resultaten zoals Kayla die op haar instagram presenteert zie ik niet. Dat is waarschijnlijk alleen als je echt tot het uiterste gaat en daarbij ook supergezond eet.
Toch blijf ik het volgen, omdat ik me er wel goed bij voel. Ik heb de boeken overigens gewoon gedownload, dus die €100 zou ik er niet voor neerleggen!

Karlijn -

Ik ben sinds een paar weken begonnen met personal body plan. Hier krijg ik ook begeleiding voor mijn voeding en elke week een trainingsschema met oefeningen die ik moet uitvoeren. Ik train nu vier keer in de week, in de sportschool. Ik vond het eerst doodeng om daar tussen die krachtpatsers te gaan staan, maar nu doe ik het gewoon. Iedereen is toch met z’n eigen ding bezig en het gaat er niet om wat zij van je denken, maar dat je gewoon zelf doet wat je wilt. Ik snap op zich wel dat je materialen nodig hebt, thuis kan je gewoon maar een beperkte hoeveelheid oefeningen doen.

Jess -

Ziet er goed uit. Ik moet ook echt aan de bak na baby nummer twee. Vroeger was ik hartstikke sportief maar momenteel heb ik de conditie van een dood paard. Beetje jammer. Ga die eerste zeven dagen ook een downloaden maar vrees dat ik nog niet de basisconditie heb om te starten hoewel ik wel iedere dag zo’n 10 kilometer wandel. Thanks voor de tip!

Nina -

Als je thuis wilt sporten is blogilates op youtube een grote aanrader. Cassey is super enthousiast en moedigt je tijdens de workout ook aan, wat mij ook erg motiveert om door te gaan. Ik merk dat ik zo veel meer plezier heb in de workout, ook omdat ze zorgt voor veel afwisseling. Ze heeft het youtube account al best lang, dus voor elk lichaamdeel staan er lekker veel workouts voor je klaar, waardoor je niet vaak dezelfde hoeft te doen en steeds iets anders kan proberen. Ik vind het in ieder geval super leuk :)

ilham -

Kayla heeft ook een rechtzaak aangespannen tegen freeleethebananagirl, omdat die laatste haar een oplichter genoemd heeft. Fait divers :)

anoniem -

Ja, dat komt doordat het algemeen bekend is dat Kayla ontzettend weinig calorieën binnenkrijgt. Ze hongert zichzelf dus gewoon uit. En dat met een combinatie met zó veel sporten, ja dan val je wel af ja. Wel ontzettend ongezond dus. Freelee wilt meiden hier dus voor waarschuwen.
Maar als jullie het willen doen, moeten jullie dat zelf weten natuurlijk.

jennifer -

Ik dacht ook mijn zwangerschapskilo’s er wel even af te sporten en Kayla leek me een geweldig programma. Maarrrr, ik zit inmiddels al onder mijn eigen gewicht door de borstvoeding en thuis sporten ja dat is denk ik ook niet helemaal voor mij weggelegd.

Kirsty -

Ik moet zeggen dat ik er uit nieuwsgierigheid ook naar heb gekeken en ik schrok mij rot dat het zoveel geld kost. Ik vraag mij echt af hoe rijk die Kayla wel niet is, want iedereen doet het nu zowat! Nu is dat hartstikke slim van haar en fijn voor haar, maar ik heb er zelf geen geld voor over, omdat ik eigenlijk wel tevreden ben met mijn lichaam en vooral sterker wil worden. Daarnaast heb ik er ook negatieve verhalen over gehoord en hoewel ik niet weet hoeveel daarvan waar is, trekt Kayla mij toch niet zo. Ik doe liever de Blogilates workouts, die vind ik wel heel leuk :)

Sanne -

Ik ben er toevallig gisteren mee begonnen. Wat betreft attributen gebruik ik voor sommige dingen gewoon alternatieven, ik gebruik bijvoorbeeld een kist als bench haha. Ik was inderdaad helemaal bekaf na gisteren en mijn billen/benen doen zo’n pijn nu 😉 maar we gaan het proberen vol te houden, m’n vriend doet ook mee, dus misschien dat dat helpt!

Margot -

Lastig dat je best wel wat nodig hebt, maar ik ben benieuwd hoe je het gaat ervaren!

Madebyuna -

Goed bezig Martine! Ik ben er ook aan begonnen vorig jaar en zag echt duidelijk resultaat. Wil het na mn stage weer gaan doen. Het is prima te doen in de sportschool! Laat die mannen lekker denken, trainen volgens je eigen plan is sowieso hipperdanhot. Succes!!

maria -

Ik zit nu in week 5. Het is echt super leuk! Onwijs heftig, maar ik zie mijn lichaam echt veranderen. Ik volg veel meiden op instagram die de bbg ook volgen, super motiverend. Ik heb elke keer weer zin om de workouts te gaan doen.

Marloes | Budgetproof.nl -

Heel veel succes met de eerste week! Ik ben jaloers op iedereen die het volhoudt haha. Dit is zeker niet voor mij weggelegd. Van een strak lichaam word ik blij. Maar van deze workouts ongelukkig ;).

jasmijn -

T is nu n rage en iedereen motiveert elkaar om te gaan sporten en te gaan vergelijken. In dit geval zal t mij niet lukken vanwege mijn drukke baan en ik beweeg al heel veel. Regelmatig doe ik zelf aan ‘Barre’ oefeningen met kettelbal en dat werkt voor mij ook prima en idd opletten en balanseren met wat je eet. Afvallen en goed getraind lichaam hebben werkt beter als je er ook van geniet. Geniet met eten en hebt lol met alles wat je doet, dan komt t goed. Ga je geforceerd en met gedwongen gevoel, dan krijg je terugvalletje. Dus ik zou zeggen, doe je ding en geniet er ook van. Dan eet je vanzelf met mate. Btw, ipv al die gewichtjes, kun je ook je fles spa rood gebruiken ofzo of iets van de keuken. En kettelbal kun je cheaper halen bij de action. Als je geen yoga mat kan vinden, kijk eens bij voordeel winkeltjes, die verkoopt wel eens die gladde badmat met die gaatjes. Ook ideaal om te sporten

Lenneke -

Ik heb dat boek al een tijdje in bezit, maar ben er nog steeds niet aan begonnen. Moet eerst ergens een workshop discipline volgen, vrees ik.

Willemijn -

Hahahahaha!

N. -

Ha! Dat is toevallig! Ik heb er gisteravond naar gezocht, ik volg haar ook op instagram. Ik heb gekeken op marktplaats, iemand biedt daar de boeken als pdf bestand (alle vijf! ) aan voor €2,50.

Daisy -

Die heeft ze wrs zelf niet betaald dan.. Ik heb het boek een paar weken geleden van internet ‘geleend’ if you know what I mean. Ik denk dat veel mensen dat doen!

Fien -

Mag ik vragen waar je het ‘geleend’ hebt? Ik heb zelf de workout guide gekocht in de zomer, en zou nu toch ook de help nutrition guide willen hebben, maar 50 euro heb ik daar niet echt voor over.. De workout guide ben ik eigenlijk wel tevreden van, maar ja, niet veel verandering gezien omdat het eten toch veel doet blijkbaar.

lucindainwonderland -

Ik vind het alsnog best wel veel geld en ook het feit dat je veel atributen nodig hebt houdt mij wel een beetje tegen. Ik houd het wel bij mijn eigen wandel en fiets regime, want daarbij ben ik ook al flink wat cm’s kwijt geraakt de afgelopen weken. xxx Lucinda

Dita -

Jeetje, 12 weken elje dag vind ik wel pittig! Maar ik denk vooral, wees blij met jezelf. Natuurlijk is sporten goed maar waarom zou iedereen zo’n mega strak en gespierd lichaam willen?

Dita -

Ho, ging even wat mis ;)maar ik denk dat wij als.vrouwen ons daar soms te druk over maken. En dan vooral wat anderen er wel niet van zullen denken als we in bikini lopen. Nogmaals, ik vind dat iedere vrouw trots en blij met zichzelf mag zijn! Hoe je er ook uitziet.

Marjolein -

Ik zie dit inderdaad veel voorbij komen. Het lijkt me op zich een goed plan, maar 100 euro aan boeken voordat je kan beginnen? Dat vind ik toch best veel geld. Naast het feit dat ik niet onbegeleid mag sporten (september m’n knie uit de kom gedraaid), is dit voor mij echt geen optie. Gelukkig ben ik al trots op mezelf dat ik 3x per week sport sinds ik groen licht kreeg van die fysio :)
Ik wens je heel erg veel succes Martine! Ik ben benieuwd hoe het bevalt :)

Iris | Todayslipstick -

Ik vind 12 weken wel erg lang om (bijna) elke dag te sporten. Ik doe liever 30 day shred, waarbij je maar 4 weken bezig bent en dan verder kunt gaan met iets anders. Ik irriteer me er ook aan dat je allemaal hulpmiddelen nodig hebt. Ik ben benieuwd hoe je de week vond, ik kijk uit naar je volgende verslag!
Liefs, Iris

Reageer ook