Canal Hotel Amsterdam

Twee weken geleden waren wij te gast bij het Canal Hotel Amsterdam. In dit hotel kun je prinsheerlijk slapen op Hästens bedden en genieten van een heerlijk ontbijt. Lees onze ervaring!

Het Canal Hotel Amsterdam zit aan de Weteringschans 253. Het was makkelijk te bereiken met het OV vanaf Amsterdam CS, want het hotel ligt heel centraal. Er waren meerdere trams die vlakbij het hotel stopten. Veel dingen zijn op loopafstand te bereiken, het ligt bijvoorbeeld dichtbij het Rijksmuseum en bij de P.C. Hooftstraat. En ook zijn er een aantal leuke cafés en restaurants in de buurt.

Het hotel heeft twee deuren. Als je door de rechter deur naar binnen gaat, kom je bij de receptie. De kamers die in dit gedeelte van het  gebouw liggen zijn de kamers met drie sterren: de standaard kamer of deluxe kamer. Als je door de linker deur naar binnen gaat kom je bij de kamers die uitzicht hebben op een gracht van Amsterdam: de standaard kamer met uitzicht op de gracht of de deluxe kamer met uitzicht op de gracht. Dit zijn de kamers met vier sterren. Wij verbleven twee nachten in een deluxe kamer met uitzicht op de gracht.

Wat ons opviel, was dat er overal trappen waren en geen liften. Begrijpelijk in zo’n oud gebouw en ik hoorde van het Canal Hotel dat ze er mee bezig zijn om in ieder geval in een deel van het gebouw een lift te maken. Dat zou wel heel fijn zijn voor invaliden.

We zagen er daarom al wat tegenop om onze koffers naar boven te moeten brengen. Maar gelukkig is het personeel ontzettend vriendelijk en namen ze voor ons -zonder dat we er om hoefden te vragen- de koffers mee naar boven. En geloof me, die waren zwaar!

http://youtu.be/8zNj2mGShAc

http://youtu.be/86rmKk2I2eA

In deze video zie je de mooie schilderingen van Rembrandt op de muur. Dit refereert aan het feit dat het Rijksmuseum zo dichtbij het hotel ligt, vertelde de manager van het hotel. Dit is wat het Canal Hotel schrijft over hun kamers:

Al onze kamers zijn gemeubileerd met comfortabele eenpersoons bedden of een tweepersoons kingsize bed. Deze Deluxe Kamers bieden u een schitterend uitzicht op de authentieke Amsterdamse grachtengordel. Uw hotelkamer bestaat uit de slaapkamer en een luxe marmeren badkamer met stortdouche, whirlpool en föhn. Alle kamers zijn voorzien van een airco, mini-bar, Nespresso-machine, kluisje met 220V stopcontact, bureau, draadloos breedband internet en een LCD-LED televisie met kabel en Blu-Ray speler. De oppervlakte van de kamer is ongeveer 22m².

Onze kamers (18m² en 22m²) zijn gedecoreerd met prachtig behang dat is ontworpen door Annet van Egmond. In “De Tuinen van Amsterdam” werd zij geïnspireerd door haar eigen huis, haar omgeving en haar architecturale erfgoed. Gevlochten ijzerwerk, zachte varens, en klimrozen worden verweven in haar ontwerpen; verouderde stucwerken ornamenten en complex pleisterwerk zijn de belangrijkste elementen die Annet van Egmond inzet. Haar ontwerpen doen ons denken aan de overweldigende, oude panden van Amsterdam – elegant, tijdloos en daarnaast bieden ze ons een kijkje in het leven in de Gouden Eeuw. We hebben ambiances gecreëerd waarvan er altijd één aansluit op uw wensen: “Donkerblauw met Glimmende Zilveren Emblemen”, “Zijdeglans Goud op Zwarte Achtergrond” en “Glimmend Grijszilver op Crème-witte Achtergond”.

We sliepen op een bed van Hästens. Daar waren we heel benieuwd naar. Ligt het echt zo lekker? En ja: dat kunnen we beamen. Het viel me op dat het bed heel snel warm wordt en de warmte ook vast houdt. Daarnaast is het heerlijk zacht en neemt het de vorm van je lichaam aan. We hebben geslapen als een roos. De kamers zijn niet gehorig en ze hebben verduisterende  gordijnen. Onze kamer had zelfs nog een extra klein kamertje met een eenpersoonsbed en TV.

Maar dat niet alleen. We hadden zelfs fluweelzachte badjassen van Hästens en pantoffels van het hotel. We voelden ons net prinsesjes. En de badkamer was ook geweldig. Samen hebben we genoten van de whirlpool en de stortdouche. De marmeren vloer maakt ook dat de badkamer zo’n luxe uitstraling heeft. En ook de bad- en doucheproducten van het merk Hammam zorgen voor een fijne ervaring. Het ruikt heerlijk en verzorgde je huid en haar. Het deed ons denken aan de geur van Skins Cosmetics. En na een fijne bad- en/of douchebeurt keken we lekker TV op het kingsize bed van Hästens met een kopje thee. Hoe gelukkig kun je zijn? De theezakjes/koffie worden iedere dag aangevuld en ook is er housekeeping indien je dat wenst.

Wij vonden het personeel erg vriendelijk en bekwaam. Toen ik ‘s avonds nog mijn kleding wilde strijken, werd ik heel vriendelijk bij de receptie geholpen. Ook bij het ontbijt vragen ze of alles naar wens is. Zo haalde iemand zelfs speciaal poedersuiker voor ons bij de poffertjes. Wat een service!

Sowieso was het ontbijt heel uitgebreid en erg lekker. Verse verschillende fruitsapjes, cornflakes, yoghurt, muesli, luxe vers fruit zoals frambozen, bramen, blauwe bessen en granaatappel. Croissants, verschillende soorten warm vers brood, verschillende soorten gebak, poffertjes, ei op verschillende manieren bereid, roomkaas, gerookte zalm, tomaat, mozzarella, pesto, kaas, ham, jam, pindakaas, hagelslag. En natuurlijk thee met verschillende smaakjes, verschillende soorten koffie. ALLES hadden ze! We hebben er daarom ook extra tijd voor uitgetrokken zodat we ‘s morgens lekker lang van het ontbijt konden genieten.  Daarnaast kon je er ook leuk zitten. Het ontbijt was helemaal beneden in het hotel waardoor je op gelijke hoogte met de gracht zit. Een mooie plek om te genieten!

Het is onmiskenbaar dat je in Amsterdam logeert als je in het Canal Hotel verblijft. De sfeer, de gracht, het geluid van de stad, het uitstraling van het hotel. Heerlijk! We hebben een topweekend gehad en heerlijk kunnen ontspannen ondanks de drukte van alles wat we moesten doen dat weekend.

Al met al kunnen we zeggen dat we dolgraag nog eens naar het Canal Hotel zouden willen voor een leuk weekendje Amsterdam. Het is wat ons betreft zeker een aanrader!

Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan op de website van het Canal Hotel voor meer informatie.

28 reacties

Lenneke -

Dat hotel is een parel!

heleen -

mooi hotel op een heerlijke plek. Maar jullie hebben geen prijzen vermeld, gemiste kans. De bedden zien er geweldig uit en ik geloof meteen dat je er heerlijk op slaapt.

Eilish (artisticstateofmind) -

Wauw ziet er goed uit zeg!

Jhemyla -

Het hotel ziet er echt prachtig uit, wauw! Zeker het uitzicht op de grachten is fantastisch

danielle -

Wat ziet dat er heerlijk uit! Echt een mooi hotel! Prachtige foto’s hebben jullie ook gemaakt!

Dionne -

Wauw! Dat is echt heel gaaf!

Marit -

Ik neem zelf altijd de standaardkamer en ben dan juist benieuwd hoe de standaardkamer en de deluxe verschillen. Ik denk dat er veel meer volgers zijn voor de standaardkamer zouden gaan dus dat wel zouden willen weten.

Kelly -

Wat een heerlijk hotel!

Margot -

Het klinkt als een heerlijk hotel! Ik heb helemaal zin om een weekendje weg te gaan.

lucindainwonderland -

Lijkt mij zeker een prachtig hotel voor als je net wat meer zoekt dan een standaard kamer. Op de vlogs had ik al gezien dat het er mooi uit zag en ook het ontbijt super goed verzorgd was. Ook dat uitzicht, hallo! xxx Lucinda

Vanessa -

Lijkt me een prachtig hotel. Ik vind het ontbijt op hotel altijd heerlijk. Ik eet thuis nooit zoveel!

Ingrid -

prachtig hotel, leuk dat uitzicht over de grachten! Op de foto’s lijkt het net alsof het toilet achter een glazen muur met streepjes zit, ik mag hopen dat dat schijn is, want dat lijkt me echt super oncomfortabel!

Martina -

Ik vind het hotel echt prachtig!

elize -

wauw, ziet er echt heel erg mooi uit!! Mooie foto’s ook:)

Lauriëtte -

Wat een prachtig hotel! Toevallig wil ik binnenkort naar Amsterdam en ben ik er nog niet helemaal over uit of ik 1 of 2 dagen wil. Ik hou dit hotel in gedachte!

Ilham -

Oh, daar heb ik nu zo’n zin in!

D -

Dames, ik ga er vanuit dat dit verblijf aan jullie gesponsord was? Misschien zit ik er helemaal naast, maar ik heb er wel moeite mee dat jullie hier in zowel dat artikels al destijds de vlog totaal niet transparant over zijn. Mocht dit idd een sponsor deal zijn geweest valt het me echt een beetje van jullie tegen.

D -

*dit artikel

Lauriëtte -

Ben het met je eens dat het netter is om het te vermelden. Maar aan de andere kant is het hotel niet minder mooi op het moment dat het inderdaad een samenwerking is. In the end maakt het niks uit :)

Willemijn -

Oh, wij hadden het idee dat we er juist wel duidelijk over zijn geweest! Ik heb het vermeld op twitter, we schrijven duidelijk ‘we zijn te gast’ (als we zelf hadden betaald zouden we iets schrijven van ‘We boekten een kamer’ of ‘We betaalden voor twee nachten xxx’). In onze beleving zijn we transparant geweest, maar dat is dus niet helemaal over gekomen. Sorry hier voor! Dus, ter verduidelijking, we hebben deze overnachting gekregen. Maar dit artikel is op eigen initiatief geschreven en onze eerlijke mening.

D -

Als ik voor een hotel betaal ben ik er ook “te gast” en in de vlog hebben jullie er helemaal niets over vermeld… Vandaar dat ik het zelf echt niet zo heel transparant vind. Wel heel tof dat je zo reageert en hopelijk nemen jullie het mee voor de volgende keer? Persoonlijk word ik zelf juist achterdochtig als er naar mijn gevoel stiekem over wordt gedaan.
Verder grote fan van jullie maar zou wat meer eerlijkheid over sponsors/deals erg waarderen! Maar again, verder lees ik jullie blogs met veel plezier en geloof ik ook dat jullie eerlijk zijn in reviews hoor :)

Willemijn -

We nemen het zeker mee. Het is namelijk absoluut niet stiekem of ‘verhullend’ bedoeld. We hebben het verkeerd ingeschat, we dachten echt dat het duidelijk was! :) Volgende keer zullen we het duidelijker vermelden!

Carina -

Het enige wat ik mis in dit artikel is de gemiddelde kamerprijs..

Maaike -

Wahhh…..dat ziet er echt heerlijk uit! Heel leuk dat jullie ook een hotel reviewen.
Ik lees sowieso alles wat jullie schrijven, want het is altijd leuk geschreven.
Go girls! :)

Iris | Todayslipstick -

Wat een heerlijk hotel, het bed ziet er lekker zacht uit!
Liefs, Iris

Amber -

Oh, dat ziet er fantastisch uit! Lijkt me inderdaad heerlijk om daar eens (een weekendje) te overnachten!

Dita -

Dat ziet er mooi uit!

Anniek -

Wauw, het ziet er echt prachtig uit! De kamers zijn zo te zien lekker ruim, en ook mooi licht ingericht. En oh, dat bed, ziet er té goed uit :) Één, grote reden om in een hotel te slapen is ook altijd het ontbijtje, ik kan daar zo van genieten :) Lekker uitgebreid, en anders dan thuis. Leuk dat jullie dit mochten testen!

Reageer ook