2Keep a Diary: maart #4

Bij mijn vorige diary was de zon volop aanwezig en ging alles voorspoedig. In deze diary is het precies tegenovergesteld. Het was druilerig weer en ik had een baaldag. Behalve gisterenavond!

Maandag

Maar ik begin natuurlijk eerst bij het begin: maandagmorgen. Ik sprong lekker lang onder de douche. Hoewel ik vrijwel altijd ‘s avonds douche, vind ik het heerlijk als het me lukt om tijd te vinden om ‘s ochtends te genieten van een warme douche.

Ik kan daarnaast ook altijd genieten van verse bloemen. De rozen had ik gekocht bij de supermarkt en de tulpen had ik van mijn moeder gekregen.

Ik ging even een uurtje met Noa fietsen. Ze had er zo’n zin in dat ik spierpijn in mijn rechterarm had naderhand. Je kunt haar niet blijer maken, zeker als ze nog een stukje gedroogde kip krijgt als snoepje. Wat hebben Noa (en Saar trouwens ook) toch een goed hondenleven.

Willemijn kwam wat later die ochtend bij mij, we hadden al wat vooruit gewerkt en we moesten sowieso tot ‘s avonds laat filmen. Ze nam dit cadeau voor me mee dat ik kreeg van een persbureau. Het is een ketting van Swarovski als dank voor mijn Swarovski video die ik laatst op had genomen voor LiveLifeGorgeous. Ik ben hier zo blij mee, superleuk (en mooi) zo’n cadeau en zeker omdat ik dat nooit had verwacht, zo lief!

Voordat we weg moesten, aten we nog wat mosterdsoep die ik had meegekregen van Jorriks oma.

‘s Middags hadden we namelijk een afspraak met kapster Dijana van Beautylab Be You in Sneek. Eindelijk na 8 weken ons haar weer eens fatsoeneren, het was hard nodig! We kregen ook nog als verrassing een fijne gezichtsbehandeling van Daniëlle. Mijn poriën werden eens goed schoongemaakt en dat deed me toch zeer. Maar mijn huid was superglad en mijn foundation zit beter dan ooit.

Om acht uur ‘s avond waren we weer thuis. Het was een lange dag, maar erg gezellig. Jorrik had voor mij een witlofsalade gemaakt.

Ondertussen schreef ik nog een artikel voor 2WMN. Normaal proberen we altijd wel voor zes uur klaar te zijn met alles, maar soms lukt dat nu eenmaal niet.

Dinsdag

Deze dag gaat de boeken in als pechdag 2015. Verschrikkelijk. Alles wat mis kon gaan, ging mis. Ik heb niet veel foto’s van deze dag gemaakt, omdat ik deze dag ook gevlogd heb. De vlog kun je hier zien.

Terwijl we een video aan het maken waren, had de postbode geen zin om aan te bellen en duwde hardhandig het pakketje door de brievenbus. Die had blijkbaar net als ons ook zijn dag niet. Ik zeg ‘zijn’ omdat het altijd een man is.

Toen ik naar de auto liep om naar huis te gaan, zag ik deze kat heel relaxed liggen in de bloempot. Maf beest, heerlijk. Daar moest ik weer om lachen, ondanks alle pech.

Ik was ‘s avonds heel moe, maar besloot toch te gaan sporten. Geen smoesjes! En toen ik terug kwam, voelde ik me heel goed. Ik pufte even uit tegen de muur. Noa blijft dan zeker niet op de bank liggen, want die wil overal bij zijn.

Woensdag

Op woensdag ging ik met Jorrik weer terug naar Dijana. Mijn uitgroei sloeg door naar een goudgele tint. Ik heb dit wel vaker gehad. Gelukkig kon ik nog even bij haar terecht en kwam het helemaal goed! Willemijn en ik besloten daarom dit keer niet op woensdag te werken maar op donderdag. Dus hadden we opeens onverwacht een ‘dagje vrij’ op woensdag. Stiekem fijn, want Jorrik was ook vrij.

Samen met lieve Dijana, het was weer hartstikke gezellig. We hebben zeker twee uur gekletst en een aantal leuke dingen besproken voor LiveLifeGorgeous terwijl mijn haar werd geverfd.

Na het bezoek aan Dijana, besloten Jorrik en ik spontaan naar zijn oma door te rijden. Dit was ongeveer een uur rijden. Zij vindt het altijd geweldig als we langs komen.

Ook Noa vindt het heerlijk bij Jorriks oma, niets gaat boven zo’n warm tapijt om op te slapen!

Omdat we besloten ook bij haar te blijven eten, moesten we wel een aantal uurtjes daar doorbrengen. Daarom kwamen we op het idee om een spel te spelen: Rummikub. Dat heb ik al jááááren niet meer gespeeld, ik moest er weer even inkomen want ondanks dat ik redelijk goede stenen had ben ik wel drie keer verslagen, waaronder twee keer door Jorriks oma. Maar goed, zij is dan ook een expert!

Rond een uur of zes haalden we pizza en die was ontzettend lekker. Soms vind ik afhaalpizza nog wel eens teleurstellend, maar deze was heerlijk. Ik had -zoals altijd- een quattro formaggi pizza en zijn oma een tutti frutti pizza!

Om een uur of acht waren we weer thuis. Ik bekeek de vlog nog even en verwijderde alvast wat fragmenten onder het genot van een stukje chocola.

Donderdag

Dit keer was ik weer bij Willemijn. We hadden een heel druk schema waarbij we weinig tijd voor uitloop hadden. Het was allemaal nogal strak op elkaar gepland dus dat was doorwerken. Maar zo’n tijdsplanning werkt wel heel efficiënt, zeker onder druk.

Zo moesten we twee video’s opnemen van make-uplooks. Deze duren altijd erg lang vanwege het scherpstellen, de verschillende shots, de bewerking, de voice-over enzovoort. En we moesten ook nog een taart maken, dat zie je binnenkort ook terug op 2WMN.

Ik maakte deze paarse, zachte smokey eyes look. Ik moet toch eens wat vaker paars gebruiken!

Hier spreek ik de voice-over van mijn video in, terwijl Willemijn de laatste hand aan onze taart legt.

Hmmm! Tegen de tijd dat de taart klaar was, was het stiekem ook wel tijd voor een vier-uurtje!

Heel vervelend, de versiering die over is mee naar huis nemen. Dat komt vast niet op …

Rond half zes haalde ik mijn schoonmoeder op van haar werk om vervolgens door naar huis te rijden. Als je denkt dat je alleen in de Randstad in de file staat…think again. Dit kostte me nu ook zeker een dik half uur (normaal 5 á 10 minuten) en pas een uur later was ik thuis.

Mijn vriend had nog een leuke verrassing. Hij had een waterkoker gekocht bij de Action! Daaraan merk ik dat hij weer loon heeft, haha. Dan koopt hij altijd van dat soort maffe dingen die we niet nodig hebben. Maar ik vind het serieus een kekke waterkoker met dat blauwe licht.

Mijn avonden zijn de laatste tijd nog saaier dan normaal. Ik ben zo moe dat ik om half negen in slaap kukel en om twee uur wakker word op de bank. Blegh!

Vrijdag en zaterdag

Ik moest deze twee dagen veel bloggen maar ook gigantisch veel huishoudelijke dingen doen waar ik totaal geen zin in had. Zoals onder andere de was.

Ik had een Mount Everest aan was verzameld en het kostte me wel twee dagen om alles te wassen, drogen en op te vouwen. Wat een werk.

Ik was zoveel bezig met andere dingen dat ik weinig tijd voor Noa had om haar even te knuffelen. Die knuffels dwingt ze gewoon af, want ondanks dat ze totaal geen schoothondje is, gedraagt ze zich wel zo.

Ik haalde het bed af…

Ik stofzuigde alles en reinigde de bank en kussens…

Ik schreef artikelen en bestelde tussendoor deze geweldige Adidasgympen in de kleur Clear Sky van Pharrel Williams…Hoezo afgeleid?

Ik vouwde de was op…heel…veel…was…

Tot ‘s avonds laat…Ik kon geen was meer zien.

Gelukkig kookte mijn schoonmoeder en gingen we gezellig bij haar eten. Dat was al weer een hele zorg minder. Ze maakte heerlijke spaghetti met rode wijnsaus. Dat kan ze zo goed!

Als toetje hadden we zelfgemaakte tiramisu en een cappuccino. Daar was ik wel even aan toe.

Tijd om te slapen, zo dachten we er allemaal over. Ik was kapot na twee dagen. Ik snap ook niet waarom ik niet eens wat meer het huishouden verdeel in plaats van alles in een keer.

Maar niets is lekkerder dan even douchen en in een fris opgemaakt bed slapen. Zalig. Welterusten!

Zondag

Goedemorgen! De dag begon goed. Ik had er zin in, want we moesten om 2 uur bij het Mediapark in Hilversum aanwezig zijn. Om half zes zaten we namelijk live in de uitzending bij Life4You op RTL4 met Carlo en Irene.

Ik had zin om mezelf uitgebreid op te maken dus ik nam lekker de tijd. Ik deed ook mijn haar mooi in de krul en half opgestoken, maar dat had totaal een zin want het regende keihard. Mijn kapsel was alweer verpest toen ik daar aan kwam met Willemijn.

In de kleedkamer moesten we een hele tijd wachten. Het was absoluut niet erg, want we hebben gezellig gekletst met Elise en Nina van ChicksLoveFood en Sabine van OhMyFoodness. Het zijn allemaal zulke leuke meiden! Ik vind het ook juist heel leuk dat we door dit soort campagnes elkaar beter leren kennen.

Willemijn ging nog even de visagie in voordat ze op moest, spannend! Ik was heel benieuwd of we zouden winnen van zulke sterke tegenstanders. Ik dacht er al niet eens meer bij na, omdat ik niet het idee had dat we een kans maakten.

Ik heb genoten van de uitzending in het publiek samen met Nina en haar vriend Bart. We zaten op de eerste rij dus we hadden een goed uitzicht op Carlo, Irene en alle gasten waaronder Ada van Boer Zoekt Vrouw! Ik vind dat zo’n leuk mens, het lijkt me echt een lieverd.

En niet te geloven, maar wij waren de gelukkige winnaressen van de Bugles Vultip Challenge bij Life4You. Nou, dat had ik echt niet gedacht met zulke goede tegenstanders maar we vonden het natuurlijk geweldig!!! Onze Twitteraccounts stroomden over van de meldingen en de WhatsApp bleef ook maar gaan. Dit was zeker het hoogtepunt van afgelopen week!

Rond half negen liepen Willemijn en ik een Hajé binnen om wat te eten en te vieren dat we gewonnen hadden! Maar heel eerlijk? Het eten was niet superlekker. Maar dat gaf niets, we waren helemaal euforisch door onze overwinning.

Om half elf was ik thuis en heb ik deze diary afgemaakt. Het was een rare hectische week, terwijl we niet eens veel van huis waren. Wat heb jij gedaan afgelopen week?

28 reacties

wilma -

ik zag je in de uitzending voorbij komen

Nienke -

Oh wat een prachtige collier van Swarovski zeg! En die taart zag er ook heerlijk uit…!

Angelique -

Haha Smilde, daar woon ik. Gefeliciteerd met het winnen van de vultip challenge!

Kirsty -

Gefeliciteerd met het winnen van de challenge! Wel minder dat je zo druk en moe bent, zo intensief met de was bezig zijn lijkt mij ook niet leuk! Ik verdeel het zelf meestal door twee tot drie keer in de week een was te draaien. Het liefst doe ik dat dan nog terwijl ik een douche neem, omdat ik dan toch al boven ben en dan na het douchen meteen de vorige was kan opruimen en de nieuwe te drogen kan hangen. Ik ben stiekem namelijk te lui om weer naar boven te lopen voor de was als ik beneden lekker op de bank zit 😛

ann -

Ik weet niet wát er op die foto staat na de tiramisu-foto maar ik keek er toch een potje raar tegen aan :p #denkteveeldoor #zietraredingen

Esmé -

Dit filmpje van Willemijn bij life4you is zo grappig.
http://www.dumpert.nl/mediabase/6647157/31b76982/felicitatie_van_de_dag.html

Lindsey Beljaars -

Wat blijft het heeeeerlijk om jullie Diary[s te lezen! Kijk er iedere maandag weer naar uit! :)

Yara -

Aaaah die schoenen! Ik wil echt heel graag de witte met zwarte strepen, maar ze zijn overal uitverkocht, ook online :( eventjes wachten tot mei, dan komen ze weer binnen :)

Jolien -

Ik heb de mijne gister nog kunnen bestellen bij pro-shoes (yay!) misschien hebben ze daar je maat wel? Succes!

PatriciaKleijn -

Zo leuk hoe uitgebreid jullie diary`s altijd zijn heel erg leuk. Zeker heerlijk om in een fris bed te gaan slapen!

Maria -

Ha meiden! Gaan jullie niet meer naar kapper jasper? Of hebben jullie nu een andere, “vaste” kapper? Het viel me op, dus ik dacht ik vraag het :)

Martine -

Hi Maria, dat klopt! :) Ik heb er een artikel over geschreven op LLG: http://livelifegorgeous.nl/2015/03/even-voorstellen-beautylab-be-you-in-sneek/

Sofie -

De Lipstick bij de paarse look is prachtig!

Saar -

Wat een leuke diary. De taart die jullie gemaakt hebben ziet er heerlijk uit! Ik ga zo ook even het fragment van jullie opzoeken om het even terug te kijken :)

ilham -

Ik heb deze week TWEE keer pizza gegeten. Ter compensatie van al die regen! :p

Danielle -

Zo leuk! Ik zag jullie gisteren op tv, Willemijn natuurlijk bij de challenge en jou in het publiek. Ik riep het blijkbaar zo enthousiast dat mijn vriend dacht dat ik jullie persoonlijk kende, haha! Hij vroeg zich helemaal af waarom hij “Willemijn en Martine niet kende”

Die ketting die je kreeg is ook echt prachtig! Staat je echt goed!

Do -

Wat een leuke foto’s heb je gemaakt! Echt super dat Willemijn en jij gewonnen hebben met de bugels vultip! :) Die paarse look staat je trouwens echt prachtig.

Margot -

Gefeliciteerd nog! Het ziet er wel uit als een lekker druk weekje.

Iris | Todayslipstick -

Wat leuk dat jullie hebben gewonnen, gefeliciteerd! Leuke foto’s, hopen dat het deze week beter weer is!
Liefs, Iris

Liset - Beautydagboek -

Een druk weekje! Heel leuk dat jullie bij Life4you waren, ik ga die uitzending even terugkijken :). En naar die baaldag ben ik wel benieuwd hoor, dus die vlog moet ik ook nog even zien!

Marloes | Budgetproof.nl -

Gefeliciteerd nog meiden met het winnen van de vultip challenge! En ja Martine please do, meer paars dragen. Het staat je echt prachtig. Net als je nieuwe collier trouwens. <3 zo'n mount Everest aan was is trouwens heel herkenbaar. Mij is het dit weekend niet gelukt. Haha.

lucindainwonderland -

Dat ziet er wel uit als een druk weekje zeg, maar ook wel weer heel tof. Ook om zo spontaan langs te gaan bij de oma van Jorrik. Mijn oma houd ook enorm veel van rummikub, kan ze uren mee bezig zijn en ik houd ook wel van een spelletje. xxx Lucinda

Dita -

Wat leuk dat jullie hebben gewonnen!! Leuke foto’s ook

Marina -

Leuke diary weer! Wat heb je toch een lieve hond!

Ik merk trouwens dat ik bij artikelen altijd zoek naar wie van jullie twee het geschreven heeft, maar dat nooit kan vinden. Bij de diary is dat natuurlijk geen punt, maar verder mis ik dat wel. Ik dacht, ik geef het even mee. :)

Liefs, Marina

Marloes | Budgetproof.nl -

Voordat je op het artikel op de homepagina klikt kun je het zien :) er staat een naam onder de preview-foto.

P. -

Op de allereerste foto in een artikel staat altijd ‘Martine’ of ‘Willemijn’, rechtsboven 😉

Akosua -

Gefeliciteerd met het winnen van de vultip challenge. Met recht een week met hoogte- en dieptepunten. Is het heel erg als ik zeg dat ik de vlog van de baaldag eigenlijk best leuk vond? Er is geen beter vermaak dan leedvermaak 😉

Miranda -

wat een weekje weer! Veel foto’s zeg:) ik zag Willemijn gister live op tv winnen, gefeliciteerd! Volgens mij heb ik jou ook nog gespot in het publiek eventjes… Maar dat ging zo snel, dat ik het niet zeker weet:)

Reageer ook