Wokgarnalen met rijst

Niet iedereen is dol op garnalen. Maar het kan echt heel lekker zijn. Ik vind zelf garnalen best lekker, maar ik hou meer van gamba’s. Maar in dit gerecht zijn wokgarnalen met rijst heel lekker!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

 

  • Een halve zak wokgarnalen (diepvries)
  • 400 gram sperzieboontjes
  • een bakje cherrytomaatjes
  • zwarte- en/of chili peper
  • rijst
  • olijfolie
  • zout
  • 1 ui
  • 1 limoen

Optioneel: 1 el zure room of kruidenkaas

Het recept

Voorbereiding

  1. Laat de garnalen ontdooien in een kom.
  2. Marineer de garnalen met 4 eetlepels olijfolie, een teentje knoflook, sap van 1 limoen, zout en zwarte peper. Wil je het wat pittiger? Gebruik dan chili peper.
  3. Zet een pan met water op het vuur voor de rijst en de boontjes. Ik gebruik diepvries sperzieboontjes, je kunt ook verse boontjes gebruiken.

Koken en wokken

  1. Doe de rijst en de boontjes in de pan als het water kookt. Laat het ongeveer acht minuten koken.
  2. Nu heb je acht minuten de tijd om de garnalen te wokken. Doe de kom met de marinade in de pan en zet het vuur hoog. Keer de garnalen constant om tot ze mooi oranje/roze zijn.
  3. Doe na vijf minuten de uien er bij.
  4. Giet na acht minuten de rijst en de boontjes af. Doe daarna de rijst en de boontjes bij de garnalen. De rijst ‘zuigt’ nu nog wat op van de smaakvolle marinade. Wok dit ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur.
  5. Voeg als laatste de cherrytomaatjes toe en bak deze kort een minuutje mee.
  6. Voeg naar smaak eventueel nog wat zout en zwarte peper toe. Of voor wat extra spice, chili peper.

Klaar! Mocht je het nog wat romiger willen, kun je een eetlepel zure room of een eetlepel kruidenkaas toevoegen en dit laten smelten.

Je kunt als je dat lekkerder vindt, ook de boontjes en rijst apart koken en er bij serveren in plaats van dat je ze nog mee bakt met de garnalen. Zelf vind ik het lekkerder om ze mee te bakken zodat de rijst en de boontjes ook nog wat smaak in zich opnemen van de marinade met knoflook en limoen.

Als je de rijst en boontjes apart er bij wilt serveren, is het wellicht goed om de garnalen af te gieten op het moment dat je klaar bent, anders heb je zoveel olijfolie op je bord. Beide manieren zijn lekker en smaakvol, het is maar net wat je zelf wilt.

PS: Vind je garnalen echt niet lekker en wil je het ook niet uitproberen? Vervang deze dan voor stukjes kip! Dat smaakt ook goed met een marinade van limoen, olijfolie en knoflook.

Hoe maak jij garnalen klaar?

20 reacties

Peter -

“Dat ziet er echt ontzettend lekker uit. Jammer genoeg lust ik geen garnalen. Denk dat ik dit recept een keer met kip of varkenshaas ga proberen”

Man man, wat een domme-dozen reacties hier. Ik ga lekker garnalen maken, maar dan met varkensvlees. Reageer dan niet, muts.

Els -

Ik vind garnalen heerlijk maar de rest hier in huis niet dus ik garnalen de rest kip

EliseDingen -

Huh, garnalen hoeven toch helemaal niet zo gek lang te bakken? Of lees ik het nou verkeerd? (dat ze 8 minuten moeten bakken). Zelf vind ik garnalen heel lekker met knoflook en citroen gewokt. Mjum! En dat dan met mie, paprika, minimaiskolfjes en sugar snaps!

Kim -

Dat ziet er echt ontzettend lekker uit. Jammer genoeg lust ik geen garnalen. Denk dat ik dit recept een keer met kip of varkenshaas ga proberen.

Manon -

YUMMY dat ziet er lekker uit!

Lifesabout -

Ik ben garnalen aan het leren eten en vind ze steeds lekkerder. Ik zou dit maken met garnalen en kip, zodat ik niet alleen garnalen eet haha. Maar ziet er heerlijk uit en nog makkelijk ook!

Diana Carlton -

Dit ziet er echt héérlijk uit! Ik ben dol op garnalen!

Leonie -

Ik marineer de garnalen meestal in wat chilisaus! Geeft een heerlijke smaak af en maakt ze een beetje ‘stiky’, echt een aanrader. Vaak doe ik ze als extraatje bij de pasta :)

Janniek -

Ziet er echt heerlijk uit!

JanineMarlissa -

Mmm heerlijk! Me love shrimps! Dit ga ik zeker deze week nog maken 😉 Thanks voor het recept!

Manon -

Oh dit is echt iets voor mijn vriend! Garnalen daar is hij helemaal weg van :)

Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla -

Het ziet er heerlijk uit!

Mijn gezin en ik zijn dol op garnalen. Wel moet ik zeggen dat er een paar merken zijn (diepvries) die niet zo lekker zijn en dit verpest wel het hele gerecht.

Ik maak het wel eens met noodles.

Marloes ❤ Budgetproof.nl -

Ik dacht aan de foto te zien dat het couscous was maar het is gewoon witte rijst. Yum! Ik denk dat ik de garnalen door kip ga vervangen. Ik probeer het steeds weer, maar nee: not my cup of tea.

Liset - Beautydagboek -

Nu hou ik niet zo erg van garnalen, maar met een ander stukje vlees is het denk ik ook erg lekker!

Anne Solveig -

Dit klinkt goed! Ik ben dol op garnalen!

Margot -

Lekker! Ik heb al veel te lang geen garnalen meer klaargemaakt.

Bianca -

Ziet er lekker uit alleen zou ik het zelf met stukjes kip doen, hou niet zo van garnalen x

Iris | Todayslipstick -

Dit ziet er lekker uit! Ik hou echt van garnalen en gamba’s! En helemaal niet moeilijk!
Liefs, Iris

lucindainwonderland -

Ook ik ben absoluut geen fan van garnalen, vind het altijd maar een beetje rubberig. Wokken doe ik daarentegen wel geregeld en het is ook gemakkelijk om gewoon wat dingen door elkaar te mikken. xxx Lucinda

Dita -

Het ziet er lekker uit maar garnalen zijn niet echt mijn ding. Ik vind ze niet vies maar zou ze niet snel zelf maken.

Reageer ook