Onze favoriete woonwinkels

Ik had nooit gedacht dat ik interieurshoppen zo leuk zou vinden. In mijn studententijd was ik niet zo van de woonwinkels en kende ik alleen maar de IKEA. Maar toen ik een huis kreeg, ging ik los!

Wij zijn gek op leuke interieurspulletjes. Willemijn en ik hebben nooit genoeg accessoires: kaarsenhouders, vaasjes, dekens, bloemetjes, theekopjes, kussens en ga zo maar door. We zijn gek op mooie tafels, stoelen, banken, bedden, krukjes enzovoort. Waar we vroeger alleen naar de stad gingen voor kleding en make-up struinen we nu ook de woonwinkels af. Dit zijn onze favoriete woonwinkels.

Gezamenlijke favoriete woonwinkels

Woonn

De winkel Woonn in de Poelestraat is een winkel waar we erg graag komen. Ze hebben gewoon prachtige stoelen en tafels en maken altijd zulke leuke combinaties waardoor we weer inspiratie opdoen zoals antracietgrijs met limoengroen.

Rechtsboven: Sid Dickens Wall

Oh ja, en ik kwijl altijd als ik hun muur vol Sid Dickens tegels zie. Ik moest erg lachen toen ik las wat Willemijn als notitie voor mij in dit artikel had gezet toen ik hem wilde schrijven: “Schat, wij denken altijd dat het Woon Express heet, maar het is Woonn zag ik toen ik er laatst langs liep haha!”

Echt heel stom, ik dacht echt dat het zo heette maar het is dus Woonn en ze hebben ook een online webshop en bezorgen bij je thuis door heel Nederland. Wij verlaten de winkel bijna nooit zonder iets te kopen.

Laif & Nuver

Willemijn ontdekte deze winkel eind 2014. En ze was in één opslag verliefd. Wat een heerlijke winkel! Ze hebben hier vooral veel stoere items met een industriële of oude look. Het is zo’n winkel waar je tijden kan rondsnuffelen en minstens 3 rondjes maakt. Ook hebben ze hier heel veel bordjes met quotes en afbeeldingen die op dit moment zo populair zijn.

Rechtsboven: stijl van Martine         Rechtsonder: stijl van Willemijn

Sinds ik er zelf ben geweest, ben ik ook om. Wij zijn helemaal gek op de leuke kaarsenhouders van Laif & Nuver en ik heb nog steeds een koperen leeslampje op het oog. Ben je in Groningen, sla Laif & Nuver aan de Vismarkt dan niet over!

IKEA

Tja, hoe kan het ook anders? Hoewel we er in onze studententijd graag kwamen, is het niet zo dat we nu nooit meer gaan. Een tripje naar IKEA is gezellig en een patatje met Zweedse ballen gaat er altijd wel in. Hoewel we de IKEA vooral praktisch vinden, hebben ze ook wel een aantal mooie items. Zo komt de plant -die je vaak ziet in de video’s als achtergrond- ook bij IKEA vandaan met keuze uit een aantal mooie vazen. En de (sier)kaarsen vind ik bij IKEA ook vaak erg leuk. Net als de staande bamboe lamp die ik nog steeds op het oog heb.

Linde Huis

Ben je net als wij gek op leuke schaaltjes en kopjes en wat vintage spulletjes? Dan is Linde Huis echt iets voor jou. Wij houden van de merken Tokyo Design en Broste.

Grote foto: Tokyo Design          Rechtsboven: kopje van Broste

Of de bijzondere schilderijtjes met een vlinder of een ander insect. Een hele leuke winkel voor jezelf, maar ook om iemand een leuk kopje en/of schaaltje cadeau te doen. Ik kocht hier twee Tokyo Design schaaltjes voor het Sinterklaasspel en dit cadeautje viel goed in de smaak!

Anthropologie

Na ons tripje in New York liet deze winkel ons niet meer los. Goedkoop zijn de interieurspullen niet, de accessoires zijn gelukkig wel betaalbaar. Maar wat een gave winkel.

Kopje van Anthropologie

Met pijn in ons hart lieten we deze winkel achter, maar thank god kun je ook via de Europese website snuffelen in Anthropologie en bestellen! Wij vinden hun servies geweldig leuk en de geurkaarsen van Boulangerie heerlijk!

Xenos

Deze mogen we ook absoluut niet vergeten. Wij zijn een beetje Xenos-gek. We zijn zo blij als een kind als we een kaarsenschaal pakken en deze helemaal volstouwen met leuke spulletjes van de Xenos.

Links: stijl van Willemijn         Rechts: stijl van Martine

Het is een vreselijke winkel, want ieder seizoen koop ik wel weer andere accessoires. We worden er vreselijk hebberig van!

Favoriete woonwinkels van Willemijn

Mijn stijl

Mijn stijl in huis zou ik het best kunnen omschrijven op de manier waarop ik ook mijn make-up doe. Simpel, neutrale tinten en rustig. Ook reflecteert het een beetje mijn kledingstijl: wit, effen, rustig maar ook met hier en daar een eyecatcher.

Al onze muren zijn wit. De tafel is van eikenhout met witte poten en aan tafel heb ik 2 witte bistrostoeltjes en 2 stoelen van Zuiver in een meer industriële stijl. Ik heb accenten van hout, glas en heb gouden waxinelichthoudertjes.

VTWonen.nl

Dit is een online winkel (voorheen voor-thuis.nl) waar ik vaak even op rond kijk. Onze eetkamertafel en stoelen komen hier vandaan. Ze verkopen mijn favoriete merken zoals Zuiver, Woood, Bloomingville, House Doctor en Leimotiv. Ze hebben er meubelstukken en items in Scandinavische en industriële stijlen. Ik ben er dol op!

Verder is hun aanbod heel breed en groot, waardoor ik úren kan rondkijken in deze webshop.

Vesta @ Woonboulevard Groningen

Bij Vesta, die aan de Woonboulevard van Groningen zit, verkopen ze veel items van het merk Zuiver. Geen wonder dat ik dus dol ben op die winkel! Ze verkopen er prachtige dingen en ik smul daar continu weg bij de lampen, stoelen en accessoires.

Leen Bakker

Oke, misschien niet een hele grote favoriet waar ik altijd slaag. Maar zo af en toe vind ik er een eyecatcher of topstuk. Zoals mijn krukje (op de foto naast mijn bank). Ik krijg vaak de vraag waar hij van is. Nu weten jullie het!

Favoriete woonwinkels van Martine

Mijn stijl

Hoe moet ik mijn inrichting nu eens omschrijven? Ik ben een gezelligheidsmens en hou van een knusse en warme uitstraling. Behalve het feit dat mijn muren wit zijn, heb ik qua interieur niet zo veel met wit. Ik hou van bruin, zwart, beige: een beetje houtkleuren. Zo heb ik een bruin/zwarte hoekbank en dekenkisten in legergroen, off white en lichtbruin. Ik ben dol op de landelijke stijl met wat stoere accenten en ik ben langzaamaan bezig om mijn huis steeds iets meer koperaccenten te geven.

Jorg Steigerhout

Ik krijg vaak de vraag waar mijn tafel vandaan komt. Het is een tafel van steigerhout die je zelf voor een mooie prijs op maat kunt bestellen. En je kunt kiezen welke wassing je het hout wilt geven variërend van wit, bruin tot zwart of een combinatie. Dat vind ik ontzettend handig en leuk. Ik heb nog steeds een dressoir van Jorg Steigerhout op mijn verlanglijstje staan. Je kunt spullen van Jorg Steigerhout online bestellen en ze hebben behoorlijk veel keuze.

InHuys

Deze woonwinkel zit in Haulerwijk. Ze hebben er mooie (hoek)banken, dekenkisten, kleedjes, vaasjes, kussens en de hele rambam. Ooit zag ik daar een superleuke smalle, lange kast met het uiterlijk van zo’n oud vintage kluisje waar je je jas in kunt hangen. Maar die was wel €500. InHuys is geen hele goedkope winkel, maar wel erg mooi hoewel ik moet zeggen dat hun banken prima betaalbaar zijn. Mijn hoekbank komt hier ook vandaan.

Rivièra Maison

Hoewel ik hier nog nooit iets gekocht heb, vind ik het wel een hele leuke winkel. Zo heb ik een keer twee koperlampen gezien voor boven de eettafel en toen baalde ik stiekem behoorlijk dat ik al een eetkamer tafellamp had. Ik vind lang niet alles leuk van Rivièra Maison, omdat ik sommige spullen iets te tuttig vind naar mijn smaak, maar ze hebben wel zeker een aantal stoere items. Deze lampen vind ik ook gaaf!

We zullen vast de helft vergeten zijn, want we zijn eigenlijk gek op heel veel woonwinkels. We kunnen er altijd wel iets leuks vinden wat bij ons interieur past.

Waar hou jij van en welke woonwinkels zijn jouw favoriet?

34 reacties

Marissa -

Hoi! Ik weet niet of jullie het zien, maar ik vroeg me af waar de eettafel van Willemijn vandaan komt. Ik zie hem altijd in de vlogs en ik vind hem zo leuk! Ik sta nu op het punt van verhuizen en ben echt overal aan het kijken naar een geschikte eettafel, maar ik blijf er steeds bij dat die van jou (Willemijn) het leukste is! Ik hoop dat je me kan helpen, haha! :)

Willemijn -

Hij is via de webshop van vt wonen gekocht, maar wel al een aantal jaar oud. Hoop dus dat je ‘m nog kunt vinden! :)

Marissa -

Bedankt voor het snelle reageren! Ik had al een vermoeden dat die van die webshop kwam, maar ik kon hem helaas niet meer vinden! Toch maar even verder kijken dus! :)

Karlijn -

Waar heb je zandkleurige bank gekocht Willemijn? Supermooi!
Liefs, Karlijn

Willemijn -

Ikeaatje :)

Amelie -

Sinds ik op kamers zit vind ik dat ook zo leuk he! Ik kan echt genieten van de spulletjes bij Xenos, Zara Home en H&M Home, als mijn kamer wat groter zou zijn zou ik het wel weten!

Miriam -

Jaaaa, de Ikea! leuk leuk. Krijg er inspiratie van, thnx! 😀

Olga // teamconfetti -

Wat leuk dat Linde Huis ertussen staat! Dat hoopte ik al, haha. Zo jammer dat ze moest verhuizen en nu even ‘tussen twee panden in zit’. Ik hoop dat ze snel weer een plekje vindt!

Willemijn -

OOoh dat wist ik nog niet :(

Nienke -

leuk! Ik kan mij helemaal vinden in de stijl van Willemijn. Zara home vind ik ook erg tof, en ik kan niet wachten tot h&m home in België landt, ziet er ook supermooi én betaalbaar uit!

Deborahschrijft -

super leuk artikel!! Ik ben dol op interieurspullen. Bij H&M hebben ze ook leuke dingen voor in huis en heb daar wel een aantal spullen van. Bij Leen Bakker hebben ze een 101 woonideeën lijn met hele leuke producten, misschien leuk om naar te kijken?
Ik woon nog thuis, maar ik kijk er zo naar uit om een huis in te richten!

Eliza -

Laif en nuver is inderdaad een hele gave winkel! Ik kom er erg graag en je kan ook haast de winkel niet verlaten met lege handen haha

Suzanne -

Leuk om te lezen! De action heeft ook altijd leuke spulletjes voor een mooi prijsje, maar hier moet je wel tegen aan lopen.

Beau -

Mooooi! Interieur gaat me steeds meer interesseren, maar met een klein studentenkamertje kan ik helaas zo weinig. Wachten op een echt huis dan maar inderdaad!

Jorinde -

De Nijhof in Baarn is ook echt een aanrader!

Margot -

Wat een leuke post! Xenos maakt mij ook altijd hebberig door alle leuke accessoires die ze hebben.

Shaz -

Oooh ik zou echt helemaal gek worden als ik zulke winkels zou bezoeken. Ik kan daar echt uren besteden.

lucindainwonderland -

Zelf besteed ik er niet veel tijd en geld aan, maar ik kijk toch best wel graag bij de Riverdale hier in Bataviastad en ook houd ik wel van rondneuzen, maar neem eigenlijk haast nooit wat mee. Leuk ook om jullie stijl te zien. xxx Lucinda

Kelly -

Leuk! Ik vind zelf Dille & Kamille ook ontzettend leuk.

Marnel -

Dit is echt heerlijk om te lezen en de foto’s te zien, maar je wordt er zo hebberig van..haha!

Mirjam -

Leuk artikel!! Ik woon nu erg klein, maar zodra ik groter woon, ga ik helemaal los in de woonwinkels! Bij mij in de buurt zit een winkel die de Outletboerderij heet. Kan daar ook heeeeeeerlijk accessoires kopen.

1 nadeel aan de huidige woontrends vind ik, is dat er overal een tekst op moet staan. Je moet goed snuffelen om iets te vinden waar geen “home”, “Family”, “love” of een hele, afgezaagde quote op staat. Ik heb er zo’n hekel aan, haha :)

Amy -

Oeh, ik ben wel benieuwd naar die winkel Laif en Nuver maar zie dat ze ook een webshop hebben dus die ga ik zeker bekijken. Mijn woonstijl is over het algemeen modern, functioneel en strak met hier en daar een industriële of warme eyecatcher. Mijn vriend houdt juist van Barok en landelijk dus soms is dat best lastig te combineren. Leuke artikel dames!

femke -

Ik vind Martines stijl erg mooi! En bij Willemijn stijl vind ik de kleurkeuze erg mooi, maar snap ik sommige items echt niet. Zo vind ik die bank echt niet mooi, hij ziet er heel goedkoop uit. Zo zie je maar weer, smaken verschillen!

Liset - Beautydagboek -

Woonn lijkt me een mooie winkel, ik heb alleen de etalage nog gezien, maar moet er maar eens binnen stappen. Anthropologie ziet er ook erg mooi uit, ik hou wel van zo’n printje! En ja, Ikea is voor mij ook nog steeds een fijne winkel, hoewel ik momenteel helemaal into het merk Zuiver ben :).

Iris | Todayslipstick -

Een deel van de winkels zijn voor mij nog onbekend, maar het ziet er erg leuk uit! Leuk om inspiratie op te doen. Mooie meubels ook, en vooral de stoelen aan de eettafel van Martine vind ik erg mooi!
Liefs, Iris

Tamara -

Riverdale, Riviera Maison en Woood zijn de merken die je bij ons vindt. Voor de rest veel spulletjes van de IKEA (opberg dingen voornamelijk). Mijn vriend heeft onze meeste meubels zelf gemaakt en we hebben een aantal oude meubeltjes van mijn ouders opgeknapt. Woorden die bij ons passen zijn wit, grijs, houtskleurig en zilver. Combi van tuttig, landelijk en stoer :d

Tamara -

Oh en dan vergeet ik zo maar Zuiver te noemen. We zijn daar helemaal weg van. Echt onze stijl :)

Corine -

Heel veel van jullie winkels zijn ook mijn favorieten. Zelf ga ik ook altijd graag naar de grotere tuincentra. Daar kan ik ook uren rondlopen.

brenda -

Ikea is niet echt een favoriet te noemen, maar wel erg handig. Wie heeft er niet een 5 euro lack tafeltje gehad, haha! Wij vinden het altijd leuk om overal rond te snuffelen, of dat nou bij riviera maison is, of bij de lokale shops, dat is toch juist het leuke eraan? Heb nu een lichte obsessie met bonte schapenvachtjes (dik, zacht en fluffy, whats not to like :D) maar moet me beetje inhouden van mn vriend, dus de tweede komt eraan en daar laat ik het bij.

jonna -

Aaah, Riviera Maison!!
Het is gewoon een verslaving geworden voor me zusje & mij!
We zijn er vorige jaar voor het eerst geweest en we keken onze ogen uit, het is prijzig maar dan heb je ook wel wat.

Eerst was het voor ons aahh zullen we gezellig naar de Ikea, maar nu zullen we het liefst elke dag gaan shoppen bij Rm.

Marina -

Leuk artikel! Ik vind de Xenos ook erg leuk en snuffel er ook van rond.

Liefs, Marina

Dita -

Wat leuk! Sommige kende ik ook nog niet dus ik ga zeker even kijken. Ik ben dol op woonwinkelen.

Janine -

Ohh yes, Riviera Maison! Ook mijn favoriete merk, ons complete interieur komt er vandaan, het is prijzig maar echt elke cent waard.
Ik houd overigens ook niet van het tuttige witte maar meer van de stoere houten meubels!

Marloes | Budgetproof.nl -

Aan de woonwinkels alleen te zien verschilt jullie stijl best wat :). Woonwinkels konden me gestolen worden, totdat ik ging verhuizen. Toen kreeg ik de smaak te pakken. M’n huis is inmiddels volledig ingericht, maar ik zou het liefst elke week een compleet nieuw interieur aanschaffen ;).

Reageer ook