In de wolken met Dr. Oetker

Het is bijna Valentijnsdag en zoals je weet gaat de liefde van de man door de maag. Dat wordt rennen naar de supermarkt om Dr. Oetker Wolken cake en mooie versiersels in te slaan. Bakken maar! 

Willemijn en ik staan niet bekend om onze banketbakkerskunsten. Wij zijn de zogeheten pakjesbakkers en genieten daar ontzettend van, zowel van het gemak als het eindresultaat. Daarnaast is het heel gezellig om met zijn tweeën een cake te bakken.

We kochten een pak Dr. Oetker Wolken cake in de smaak Vanille-Choco, die twee smaken zijn immers goddelijk bij elkaar. Verder hoefden we alleen maar 3 eieren, 200 ml slagroom en een eetlepel melk toe te voegen. Hoe makkelijk is dat?! Een kind kan de was doen…eh, een cake bakken.

Maar ondanks dat we houden van gemak, daagden we onszelf uit door de Wolken cake mooi te versieren met fondant en roosjes. Speciaal voor Valentijnsdag zodat de lekkere Dr. Oetker Wolken cake nog even extra leuk werd aangekleed. We waren wat zenuwachtig voor het eindresultaat, maar we zijn er supertrots op! Zo zie je maar weer wat voor mooi en lekker resultaat je neer kunt zetten met de Dr. Oetker Wolken cake en wat fondant in verschillende kleuren en eetbare roosjes. Het was echt heel simpel om te maken. Als wij het kunnen, kun jij het helemaal!

Recept voor Dr. Oetker “I Love You” Cake

1) Volg de aanwijzingen op het pak van de Dr. Oetker Wolken cake Vanille-Choco.

2) Zet de Dr. Oetker Wolken cake Vanille-Choco in de oven en bak deze 50-55 minuten op 140 graden. Prik met een satéprikker in de cake om te kijken of hij gaar is. Als de satéprikker schoon en droog uit de cake komt, kun je de cake uit de oven halen en deze af laten koelen.

3) Rol van roze fondant kleine balletjes. Deze leggen we straks als versiering om de cake heen als een (trouw)ring.

4) Rol de roze fondant met een deegroller zo dun mogelijk uit. Druk de letters I Love You uit het fondant met behulp van de lettervormpjes. Deze kun je bijvoorbeeld kopen bij de Hema/Xenos.

5) Rol de licht roze fondant met een deegroller zo dun mogelijk uit. Snijd een groot hart uit met een schilmesje of aan de hand van een vormpje.

6) Rol de witte fondant zo dun mogelijk uit en zo vierkant mogelijk. Deze is bedoeld om de hele cake te bekleden.

7) Pak de Dr. Oetker Wolken cake Vanille-Choco er bij en leg deze op een mooi bord. Wij gebruikten een simpel, wit bord. Pak twee spatels (of twee paar handen) en leg snel de witte fondant over de hele cake heen. Vouw deze met je handen netjes om de cake heen en druk het aan de onderkant goed aan. Snij de resten weg met een schilmesje. Doe dit voorzichtig.

8) Pak nu het lichtroze hart en leg deze in het midden van de cake. Leg de letters I Love You op het hart.

9) Leg alle roze balletjes om de cake heen. Als versiering gebruiken wij negen balletjes op de cake in paren van drie.

10) Als laatste voegen we her en der wat eetbare roosjes toe. Deze kun je gewoon vinden bij de versieringen van de bak afdeling in de supermarkt waar je ook de Dr. Oetker Wolken cake kunt vinden.

En dan is de Dr. Oetker I Love You Cake klaar! We vonden hem erg lekker. Het unieke van de Dr. Oetker Wolken cake is namelijk dat hij op basis van slagroom is gemaakt wat de cake heel erg licht en luchtig maakt. Erg lekker!

Dit is zeker voor herhaling vatbaar en ook leuk om iemand zo’n mooi versierde Wolken cake cadeau te doen. Naast de smaak Vanille-Choco zijn er nog drie andere smaken verkrijgbaar: Citroen, Choco en Vanille. De volgende keer proberen we eens de Dr. Oetker Wolken cake Citroen, want die lijkt ons ook erg lekker!

Heb jij de Dr. Oetker Wolkencake al geproefd en wat is jouw favoriete smaak?

15 reacties

Lies -

Prachtiggg…
Ik wil graag een sweet sixteen taart voor mijn dochter maken.
Maar ik heb even een paar vraagjes.
Hoever ( dagen)van tevoren kun je de taart maken?
En zakt hij niet in met de fondant erboven op omdat het zo n luchtige cake is?☺

Floor Daasvand -

Wauw wat ziet ie er prachtig en lekker uit!

Marnel -

Wauw zo mooi!!!!

Miriam -

Wat een leuk idee om die relatief simpele taart nog zo uniek te maken! Mooie foto’s ook, die laatste met jullie haren, gaaf!

Iris | Todayslipstick -

Dat ziet er echt professioneel (en lekker) uit! Erg leuk dat jullie de cake nog hebben versierd, dat geeft het toch iets extra’s.
Liefs, Iris

Stephanie -

Erg goed gelukt! Lijkt me zooooo lekker :) ben sowieso wel Dr. Oetker fan!

Magda -

Wat ziet het er prachtig uit! Ik hoop dat jullie dit nog op tijd lezen en beantwoorden want ik zou morgenmiddag graag de cake na willen maken voor mijn vriend die ‘s avonds komt. Mijn vraag is: hoeveel fondant hebben jullie gebruikt?

Martine -

Van elke kleur 1 pakje, zo’n rechthoekig pakje.

Annabel -

Ho hij verstuurde op de een of andere rare manier al!
Maar goed ik had een vraagje haha, hebben jullie de fondant op een speciaal materiaal o.i.d. Uitgerold? Bij mij plakt het altijd vast aan mijn aanrecht of (als ik poedersuiker gebruik tegen het plakken) blijft hij helemaal niet aan mijn cake plakken! Hebben jullie tips?
Liefs XXX

Martine -

Dat is inderdaad lastig. Wij rolden het uit op een stuk tafelzeil en hebben het daarna met twee spatels voorzichtig los geschoven van het zeil. We gebruiken in ieder geval geen poedersuiker maar het blijft een moeilijk klusje.

Gwen -

Als je een stuk tafelzeil (toile ciree) neemt (ongeveer ter grootte van de taart), kan je hierop de fondant uitrollen. Eens hij uitgerold is kanje heel makkelijk het geheel (fondant + zeil) over je taart ‘leggen’. Je kan dan het tafelzeil er makkelijk afhalen als je fondant goed ligt :)

Annabel -

Wat een mooie cake! Ik maak zelf altijd de citroen versie van deze cake, die vind ik echt goddelijk! En mijn vriend ook :) ik ik dit weekend wel iets gaan bakken, even kijken of dat zo’n cake wordt!
Ik had een vra

Manon -

Hij ziet er echt heel mooi uit! Komt net goed uit dat mijn broertje naar de winkels fietst, want hier krijg ik wel trek van hihi. Hij gaat welliswaar appeltaart ophalen, maar he, taart is taart! #happy

lotte -

Wat ziet hij er mooi uit!
Thuis bak ik altijd de variant met alleen chocolade. Heerlijk met poedersuiker!!

Margot -

Wat is hij mooi geworden!

Reageer ook