5x Ergernissen: Huishouden

Aan het huishouden heb ik op zich geen erge hekel. Je hebt direct resultaat van je werk en ik kan oprecht genieten van een schoon huis. Maar sommige taken in het huishouden heb ik echt een broertje dood aan. Dit zijn mijn ergernissen!

1. Hondenpoten op je net gedweilde vloer

Stofzuigen doe ik zo’n beetje iedere dag, Saar verhaart namelijk behoorlijk. Dweilen doe ik helaas ook vaker dan me lief is. En dat vind ik toch wel zo’n ondankbare klus! Aan dweilen an sich heb ik geen hekel maar wat me ontzettend irriteert is dat het zo snel weer vies is! Binnen de kortste keren zie je op onze lichte vloer (mooi, maar zo besmettelijk) namelijk alweer hondenpootjes, plasjes water door een slobberende hond en vieze schoenafdrukken van Djurre die het vertikt om zijn schoenen uit te trekken. Verschrikkelijk zeg… Hierdoor dweil ik minimaal 1x per week grondig en loop de rest van de week met een swiffer achter man en hond aan…

2. Ramen lappen

Nee bah, wat een rotklus vind ik dit zeg! Dat gesjouw met je emmer water, die lappen en een zeem. Plus het feit dat ik een kruk nodig heb om bij de bovenkant te kunnen. En ook hiervan kun je niet echt lang genieten. Ik benijd vrouwen die om de 4 weken hun ramen lappen maar verklaar ze tegelijkertijd voor gek.

3. De douche schoonmaken

Nog zo’n afschuwelijk klusje. Al die tegeltjes moeten boenen, wat een werk. En als je dan eenmaal alles ingesopt hebt, moet je nog eens met water en een trekker de boel afnemen om het uiteindelijk ook nog eens helemaal na te drogen. Ik doe het dan ook niet vaak. Daarentegen drogen we wel altijd de douche helemaal uit na het douchen, zo heb je bijna geen last van die irritante kalkaanslag!

4. Spetters op je net geboende kookplaat

Heb je net goed en wel je hele fornuis spik en span, zit het de volgende dag al weer onder de overgekookte melk, vetspetters en broodkruimels. Nooo! Dit is met recht een van de meest ondankbare klusjes in het huishouden. Even snel met een doekje de spetters weghalen is niet zo slim, want daar wordt het meestal alleen maar erger van. Sowieso dat hele ding streepvrij schoon krijgen vind ik een crime. Meh.

5. Verdwaalde sokken van je man

En last but not least, mannen en sokken. Allereerst hebben ze er een heleboel van. Ten tweede zit in minsten de helft een gat bij de grote teen, maar weggooien, ho maar! En als laatste, de meest grote irritatie, ze slingeren o-ver-al! Hoe moeilijk is het om ze nu even in de wasmand te gooien? Maar nee hoor, zijn sokken vind je overal terug. In bed, onder het bed, naast het bed en binnen een straal van 1 meter van de wasmand behalve, juist, IN de wasmand.

Zo, dit was mijn lijsjte! 😉 Wat zijn jouw ergernissen in het huishouden?

62 reacties

Amber -

Oh dat van die sokken komt me erg bekend voor! Helaas.. haha.
Verder rookt mijn vriend ook en overal ligt altijd shag en as, eten boven z’n bord vind hij ook erg moeilijk en laten we het over koek en chips kruimels maar niet hebben. Oftewel mijn ergernis; mijn vriend. 😉
Daarnaast heb ik 3 katten en die kunnen er ook wat van, kattenbakkorrels, plukken haar, en als ik dan net klaar ben met alles; een haarbal op m’n net gedweilde vloer of erger nog, op het kleed.
Ik heb ook zo’n geweldige vloer waar je ALLES op ziet zelfs voetstappen zonder dat je door je modder hebt gelopen, dus ik dweil ook veel vaker dan ik zou willen. Ik wil zo graag een andere vloer. Mijn moeder heeft bijvoorbeeld zo’n vloer met allemaal kleine steentjes, je ziet er niks op, ik ben zo jaloers, haha.

Danique -

Arhg ja die sokken van m’n vriend.. Breek me de bek er niet over open haha.. OVERAL liggen die dingen. Ik heb tegenwoordig de tactiek als ik ergens een paar vind dat ik ze linea recta tegen z’n hoofd aangooi als niet zo’n subtiele hint 😛

Janneke -

Misschien een tip voor je fornuis, witte reus keukenreiniger! Heb daar zelf ook altijd moeite mee gehad, vooral met afzuigkappen van dat materiaal (ik ben thuishulp dus vandaar grote irritatie haha). Tot ik een tijdje terug dé tip kreeg waarmee ik daarna al veel mensen geholpen heb. Spuit een beetje ervan op het fornuis, wrijf het op met een droge microvezeldoek (misschien werkt een gewone ook maar dat heb ik nooit geprobeerd) en tadaa, prachtig mooi schoon en niet te vergeten snel!

Danielle -

Haha, die bovenste foto! LMAO

Marnel -

Haha…grappig! Maar wel herkenbaar!

Lynn -

Ik heb serieus een overbuurvrouw die 2 keer per week alle ramen van haar boerderij lapt (dat zijn er nogal wat). Ik snap het echt niet… Ik zou het wel wat vaker mogen doen, door al het landbouwverkeer hier worden de ramen wel snel vies. Maar 2 keer per week…

Lotte -

Hahaha dat van die sokken is heel herkenbaar. Maar wij hebben er inmiddels een oplossing voor gevonden. Alle sokken met gaten etc. zijn in de prullenbak verdwenen. Voor manlief een hele stapel nieuwe (allemaal dezelfde!) sokken gekocht. Hij gooit zijn vieze sokken in een waszakje aan het eind van de dag. Compleet met waszakje gaan ze vervolgens de wasmachine in. Dit maakt het zooo veel makkelijker om sokken bij elkaar te zoeken :D!

Willemijn -

Slim, dat waszakje!!

Beau (beauandthecity) -

Aaahh gadver! Bij mij in het studentenhuis is het ook af en toe te ranzig. Ik loop nergens zonder schoenen of sloffen, anders voel je alle viezigheid op de grond zo erg!

Nienke -

Zo herkenbaar! Het kuisen stopt echt nooit…

Jessica -

Ooohhh jaaa 4 en vooral 5 zijn zeer herkenbaar!!
Bij 4 hebben we nu het probleem opgelost door er aluminiumfolie op te doen en dat eens in de zoveel tijd te vervangen. Scheelt ook weer schoonmaken 😛

Els -

Heel herkenbaar

Deisy -

Hahaha.. die sokken van mannen is erg herkenbaar. Ik vind trouwens echt alles verschrikkelijk aan het huishouden haha. Ik benijd echt vrouwen die geluk kunnen halen uit het schoonmaken van een huis: ik ben zo iemand dus niet! Ik vind het wel altijd lekker ruiken als alles erop zit, maar de taak is een horror haha 😉 X

me -

Ik haat gewoon alles. 😛

Shanna -

DE oplossing voor je gasfornuis ->HG Vetweg. Echt waar.

Eline -

Haha zo herkenbaar!!! Als je net klaar bent en iemand kookt dan en bam alles is weer vies :(

Sandra -

Puntje 4 zorgt hier ook voor heel wat frustraties! Daarnaast ben ik niet zo’n fan van de wc’s schoonmaken of vieze goedjes opruimen :).

Liskalife -

Haha dat laatste puntje van de sokken, hoe herkenbaar!! Bij mij doet mijn vriend ze savonds altijd in bed uit wanneer hij warme voeten heeft en kan ik elke ochtend als ik het bed opmaak de sokken weer uit bed halen om in de wasmand te gooien. Grrr!!

Martine -

Met stip op één…. De was! Ik haaaaaaat het, draai er twee per dag en bewaar de schone was in Albert kratten tot ze bijna het plafond raken. Het houdt nooit op….. ARGHHH!

Aida -

ik heb een hekel aan ramen lappen, maar ook aan vuile ramen..Nu doe ik heel decadent..ik heb 1x per 3 maanden een glazenwasser die voor 35eu mijn hele huis doet. Binnen en buiten! Heel fijn!! Ik ben daarna zo gelukkig, haha! Stofzuigen en dweilen haat ik ook, maar wel blij als ik het heb gedaan en dan denk ik nu moet ik dat gewoon blijven doen, haha! Dat gebeurd dan 2 weken..en daarna val ik weer terug in mijn oude gewoontes :P. Ah en kleding en sokken van manlief…dat probleem…uhhg!

Diana -

In ons studentenhuis wonen we met z’n 5en en hebben een schoonmaakrooster. Nou volgens mij houdt niemand zich eraan? Altijd alles vies en ik heb echt last van smetvrees, dus loop altijd te sprayen en af te nemen. Toen ik er voor het eerst kwam wonen had k nog een week vakantie, en iedereen was verbaasd dat ik de ramen ging wassen en deurmat heb uitgeklopt. Wuuuth!! *spaart hard door voor een studio*

Marlies -

Heel decadent, maar ik heb al een jaar zo’n Kärcher Window Vac. Een soort stofzuiger voor je ramen, zeg maar. Het is echt een ideaal ding, en m’n ramen worden er streeploos schoon door in ongeveer een kwartiertje werk. Hierdoor doe ik het ook een stuk vaker, haha!

Renate -

Die heb ik ook! Echt een superding en inderdaad, lap me ramen nu vaker. Zelfs mijn vriend zeemt nu de ramen( ja helemaal uit zichzelf

Janneke -

En als je de sokken dan gewassen hebt, ligt er op de wasmachine altijd een verzameling sokken die hun wederhelft kwijt zijn.

Janniek's Way Of Beauty -

Haha wat een herkenbaar artikel!

Suzanne -

Leuk om te lezen!

Miriam -

Jaaa, die kookplaat idd! haha, leuk om te lezen 😀

Lindsey -

Ramen lappen, tja: ik woon nu 3,5 jaar in dit huis en ik heb maximaal 2x de ramen gelapt hahaha. Ze zien er NIET uit, zeker nu de zon erop schijnt. Dankzij dit artikel zet ik het maar weer eens op mijn to do list…

Francisca -

Ik ben het helemaal met je eens! Wat betreft het sokken niet in de wasmand gooien: mijn moeder is heel trots op de manier waarop ze dit mijn vader heeft ontmoedigd, door gewoon alleen de sokken te wassen die in de wasmand liggen, en er dan misschien zelfs voor zorgen dat je even 1 of 2 dagen later wast dan normaal zodat hij op een gegeven moment zonder sokken komt te zitten.

Julie -

In ramen wassen ben ik ook echt geen held… Ik heb geen geduld en daarom verpest ik het al nog voor ik goed en wel klaar ben… Wat ik echt een onding vind, is een stofzuiger. Nee, hij en ik zullen nooit vriendjes worden! :’)

Mariska -

Heel herkenbaar weer! Mijn grootste ergernis is dat ik de hele dag achter mijn partner aan het opruimen ben. Hij heeft ADD en zegt dat hij het daardoor niet ziet. Zoals hij het aanrecht achterlaat na het afwassen…zucht. En ook vertikken om het gasfornuis te doen. Volgens hem hoort dit niet bij de taak afwassen, maar schoonmaken (mijn taak). Mannen! 😉

Iris | Todayslipstick -

Heel herkenbaar, haha!
Liefs, Iris

caro -

jazeker, heel herkenbaar die sokken. Mijn vriend gooide ze meestal onder de salontafel (lekker fris!!). Na een paar keer gevraagd te hebben dat hij ze in de wasmand moest gooien maar niet deed, heb ik ze keer op keer weggegooid. Als resultaat dat hij geen sokken meer over had. Hij: Weet jij waar mijn sokken zijn? Ik: Ja, weggegooid! Ze lagen op de grond, dus ik dacht dat de weg moesten 😉 Hij heeft het nooit meer gedaan, sindsdien ligt alles netjes in de wasmand.

Mariska -

Geniaal!

Aida -

LOVE IT!

Marloes -

Hahaha! Geweldig 😀

Jessica -

Ik herken dit zo, behalve de sokken. Heb een nette man hoera!! Maar stofzuigen en dweilen met twee honden…zucht. De ramen vind ik een stuk leuker sinds ik eeneelektrische wisser heb. Las het hierboven ook, die dingen zijn duur maar geweldig! Vijf minuten voor ons mega raam geen zeem en emmers. Heerlijk. Ik kocht m omdat ik geen zeem kan uitwringen maar zou m zeker aanraden voor mensen zonder fibromyalgie!

Diana -

Goede tip, thanks.
Aan ramen zemen is het het vieste die doek uitwringen met dode vliegjes IEUW. Ik ga ook eens kijken voor zo’n elektrische 😀

Miriam -

oh ja de badkamer…..vreselijk!!!

Kirsty -

Zo herkenbaar! Ik heb het geluk dat mijn vriend meestal de badkamer schoonmaakt, omdat hij het blijkbaar leuk vind om met dat water bezig te zijn haha, maar dat van die slingerende sokken herken ik maar al te goed!

Naatjuh28 -

OMG Mijn mannen en sokken. Ik slaak altijd een zucht als ik de droger uitruim. Heb altijd wel een ‘sok zonder vriendje’, zoals ik dat noem. En je vindt ze idd overal. O en mijn man legt zelfs zijn vieze wasgoed OP de wasmand…. Deksel optillen is teveel moeite denk ik.

lucindainwonderland -

Ik woon op mijzelf, dus heb alleen mijzelf te danken voor de rommel en de klusjes. Ik heb gewoon echt een gigantische hekel aan het huishouden, ik vermijd het dus ook echt waar mogelijk. De keuken en badkamer vind ik het aller vervelendst om bij te houden. Heel herkenbaar dus dit. xxx Lucinda

Margot -

Zo herkenbaar! Vooral die sokken, wat kan ik me daar aan ergeren zeg. 😉

Tjitske -

Tip: Ik maak de ramen van mijn kamer, en de ramen op het werk altijd schoon door ze te poetsen met “Jittik wetter” :p Je vult een emmer met warm water, dit meng je met een flinke scheut (schoonmaak) azijn.. Dan poets je de ramen grondig met een aanrechtdoekje en het mengsel, en vervolgens poets je de ramen droog met een droge theedoek.. :) Streeploos! Geen gedoe met allemaal spullen en snel klaar! :)

Tineke -

Oh 5 is zo herkenbaar!!!

Annemiekish -

Hihi, ik vind het huishouden best leuk om te doen! Ik krijg er altijd een voldaan gevoel van als ik ermee klaar ben. Meneer Nielson & Truus (onze katten) maken de boel ook binnen de kortste keren weer vies, dus ik moet iedere dag wel aan de poets. Al gaan we waarschijnlijk verhuizen naar een groot appartement, dus heb ik wel wat minder schoonmaakwerk binnenkort! :-)

Re -

Hihi die sokken. Zijn mannen dan echt allemaal hetzelfde? :-)

Liset - Beautydagboek -

Haha, ik moest wel lachen om je sokkenverhaal! Heel herkenbaar, ook van die gaten ;). Ik vind het gasfornuis echt een rotklusje, maar ramen lappen vind ik dan wel weer leuk, haha.

Dita -

Zo herkenbaar! En ja die sokken ook 😉 ik vind ze overal terug..

Maaike -

Trucje voor de kookplaat: bekleden met aluminiumfolie. Ik werd gek van het afschrobben van oranje saus vlekken van mn huisgenoot, dus nu maar zo, je gooit het weg, even een doekje eroverheen en klaar!

Miranda -

amen! Zo herkenbaar deze… Behalve de laatste, ik heb een keurige man:) je zult eerder mijn sokken zien rondslingeren, haha!

Mijn allergrootste ergenis aan het huishouden is dat het nooit klaar is. Ben je zo blij dat je eindelijk de bodem van de wasmand ziet, de volgende dag is hij alweer vol.
Eindelijk de ramen gewassen, moet het een paar weken later alweer…
Etc. Bah!

Ellen -

pff ik vind het huishouden ook echt een rot klusje maar de ramen wassen en de douche drogen is een stuk minder erg geworden sinds ik de kercher elektrische wisser heb. Geen last van strepen, het water verdwijnt doordat die het opzuigt. Echt ideaal! Een aanrader!

Aida -

Vind het alleen jammer dat de batterij maar 20-30 min mee gaat. Mijn huis heeft heel veel glas dus ik moet hem tussendoor opladen.

N. -

Oh een deel van mijn reactie valt weg. Maar om je fornuis streeploos te krijgen moet je baby oliedoekjes gebruiken. Ik maak het fornuis eerst schoon en daarna met zo’n doekje gaan de strepen weg. Ik haal ze bij de kruidvat.

Diana -

Wauw goede tip!

Heeft iemand trouwens een tip voor die zwarte ‘balken’ van over het fornuis? Die zijn zo aangekoekt bij ons, zelfs te vettig om aan te raken.

Sharona -

Ik maak de gietijzeren dragers van m’n fornuis altijd schoon in een zak ammoniak. Je pakt een grote vuilniszak, legt daar je dragers in (kan ook met bv badplaats uit de oven), een bakje (dat je daarna weg kan gooien!) dat je vult met een bodempje ammoniak zet je erin en dan de zak stevig dichtknopen en een nachtje buiten laten liggen. De volgende ochtend knip je de zak open (adem in en na het knippen hard weglopen). Na tien minuten is de ergste walm weg en kun je de vettigheid zo van je dragers afpoetsen. Het werkt echt!

Sharona -

Badplaats? Ik bedoel natuurlijk bakplaat!

Janilee. -

Ik neem ze na het koken altijd even snel af met een doekje, net als het fornuis. Als je dit elke keer doet, kost het maar een paar minuutjes. En eens in de zoveel tijd, leg ik ze gewoon in de vaatwasser, gaat eigenlijk prima :)

Inge -

Ik laat die van mij weken in een heet bad met soda erin. Je zorgt dat die dingen net allemaal in het water liggen, een paar uur laten weken en afdrogen.

Mies -

Ik spuit ze in met ovenreiniger. Dit moet je niet inademen! 10 minuutjes weken en dan spoel je alles er zo af!

N. -

Oh herkenbaar! Manlief is het inmiddels al aan het leren om sokken in de wasmand te doen. Hij ‘vergeet’ trouwens wel altijd om het oude en lege rolletje wc papier in de prullenbak te doen nadat hij een nieuwe heeft opgehangen. Ook zoiets!

Reageer ook