2Style: Sportoutfits

Sportoutfits zijn nu eenmaal niet zo heel fashionable. Ik kreeg een aantal keer de vraag wat ik aantrek als ik ga sporten. Laten we zeggen, ik hou het simpel. Omhoog die knieën!

Katoen is wellicht niet een stof die geschikt lijkt voor het sporten, omdat het de warmte vast houdt. Maar voor binnen is het een prima stof. Ik vind het niet vervelend om in een katoenen shirt te sporten. Vandaar dat ik een aantal van deze shirts gebruik om in te sporten.

Links zie je mijn sportbroek van Victoria’s Secret en mijn zwarte Nikes met roze accenten. Rechts zie je mijn sportbroek van Björn Borg en mijn Free Running Nikes 3.0 die ik kocht in New York.

Beide shirtjes zijn van The Sting. Ik vind dit wel een aanrader, want deze felle shirtjes van het merk April Evil zijn heel vaak in de aanbieding waardoor je soms maar €5 betaalt voor een shirt. Doordat ze zo fel zijn, vind ik dat ze prima door kunnen gaan voor een sportshirt.

Ik heb trouwens ook twee shirtjes die speciaal voor het sporten zijn en die meer ademen, maar domweg genoeg ben ik die vergeten mee te nemen toen we dit artikel moesten maken. Ik heb nog een tanktop van Esprit en een shirt van Björn Borg die bij de broek past. Maar heel veel verschil merk ik eerlijk gezegd niet tussen de speciale sportshirtjes en de shirtjes van April Evil. Het enige wat ik merk is dat ik sneller afkoel als ik een sportshirt aan heb. In mijn geval maakt dat niet veel uit, want ik sport altijd binnen en ik woon 5 minuten van het sportcentrum af en douche toch meteen als ik thuis kom.

Mijn handschoentjes die ik speciaal voor Combat heb gekocht, komen van de webshop Fightscene. Alleen zie ik dat deze webshop helaas niet meer bestaat. Dit soort handschoentjes koop je bij (vecht)sportzaken. Het merk is van Everlast, vroeger had ik sportbandages van het merk Joya maar dat is zo’n gedoe, al dat wikkelen om je handen. Deze handschoentjes van Everlast heb ik binnen een paar seconden aan. Sommigen vinden het stom of onzin om deze handschoentjes te gebruiken voor Combat, maar zonder voel ik me echt kaal en ik kan veel beter zien hoe krachtig mijn stoten zijn in de spiegel dankzij mijn Everlast handschoentjes.

Deze sportkleren heb ik alweer een aantal jaar (op de broek van VS na dan), eigenlijk zou het wel weer eens tijd voor iets nieuws zijn. Ik zat even rond te kijken naar sportkleren via webshops en zag vooral de webshop van FitGirlCode. Hoewel ik zelf nooit in een bandeau sporttop zou gaan sporten -tenzij zich het wonder openbaart dat ik een 4- of zelfs 6pack zou ontwikkelen- hebben ze verder wel leuke dingen. Over het algemeen niet zo kleurrijk valt me op, dat heeft ook wel wat.

Als ik kijk naar mijn sportstijl qua kleren, draag ik vooral zwart met felle kleurtjes: niets bijzonders. Als je jezelf er maar goed in voelt tijdens het sporten, dat is wat telt. Oh en begin je net met sporten? Investeer  dan in een fijne sport BH.

Wat trek jij aan het tijdens het sporten? 

37 reacties

Annette -

Misschien een leuke tip voor toffe sportkleding: fabletics.

manon -

Martine ik heb misschien iets wat een persoonlijke vraag. Maar zou je misschien je sportschema online willen gooien? Of met de dingen die je in de sportschool doet? Hoe het je motiveert enz? Dit mag ook persoonlijk in een mail?

Martine -

Hi Manon, ik heb een artikel laatst geschreven op 2WMN over hoe je het sporten vol kunt houden: http://2wmn.nl/2015/01/hoe-blijf-ik-sporten/

Misschien heb je daar iets aan? Ik ga 2 tot 3 keer naar de sportschool: twee keer BodyCombat en een keer BodyPump :)

Miriam -

Ik vind vooral die rechter outfit mooi (staat je goed die kleuren). Ik heb meestal een 3 kwart broek en een sporthemdje aan. Qua schoeisel ligt het eraan welke sport ik ga doen ;p

Lenneke -

Ik zou hier heel graag een heel lang verhaal willen tikken over hoe trendy ik erbij loop tijdens het sporten, maar ik sport helaas niet.

Martine -

Hahaha!

Iris -

sport kleding vind ik altijd zo leuk! En helemaal als ik net nieuwe kleding heb geshopt, kan dan echt niet wachten tot ik het mag aantrekken. Jou outfit ziet er leuk uit! Ik zou alleen niet in katoen kunnen sporten, en ook niet in shirtjes zonder mauwen haha

Sandra-Anna -

Die broek van Bjorn Borg is echt heel mooi en staat je goed!
Ik zelf heb altijd een legging (Nike) aan met een hempje en een wat losser shirt dat net over mijjn billen heen valt (hema). Natuurlijk draag ik ook een sport bh (Nike pro, aanrader!) en turnschoentjes of hardloopschoenen, afhankelijk van welke sport ik doe.

Lobke -

Wellicht iets te persoonlijk, maar wat voor sportbh draag jij? Ik ben altijd op zoek naar een goede bh voor mijn iets grotere boezem en als ik me niet vergis heb jij ook een grotere cup dan de gemiddelde vrouw;) Ik heb er nu eentje van het merk Anita geloof ik, ziet er niet uit, werkt wel goed. Heb jij daar nog een tip voor?

Ellen -

Ik draag eigenlijk altijd de zelfde soort sportkleding:

sportbh: h&m
tight: nike
top: losvallende topje van h&m
schoenen: nike
vest: h&m

De broeken van nike vind ik echt fantastisch en zitten echt super fijn. Ik neem altijd de broeken met de hoge platte band rond je navel. Ik geloof dat het de legendary tights zijn. Gewoon een simpele zwarte, maar ook een felle blauwe of een mooi printje.
De sport bh van h&m zweer ik bij. Ik heb meestal degene voor low support, ik heb dan ook een redelijk kleine cupmaat (70B), dus voor mij meer dan prima en het drukt het niet helemaal plat en dat heb ik bij anderen al snel wel :(

Cindy -

Wat een leuk artikel! Tijdens het hardlopen heb ik een zwarte tight en meestal een felgekleurd shirt er op, van Decathlon, H&M en Lidl. Met yoga draag ik een soort joggingbroek met een shirt, allebei van H&M.

suus -

Jeej wat leuk dat je dit laat zien!! Ik las trouwens bij de comments dat je de perfecte sportbh nog zoekt: ik heb hem gevonden! De freya crop top (ik heb hem in zwart met paars) is echt fantastisch, superstevig en je kunt hem fatsoenlijk uit trekken door de haakjea los te maken. Ik heb ook een shock absorber maar daar krijg ik wel rode strepen van en die is een ramp om uit te trekken. De maten van freya vallen wel apart, ik moest een omvang smaller en daardoor een cup groter, maar ze hebben veel maten dus dat ging prima. Hij is wel duur (63) maar is het voor mij echt waard.
Leuk dat je zulke kleurrijke sportkleding draagt! En die handschoenen maken het wel echt hoor. Ik doe ook geregeld bodycombat maar zonder handschoenen voelt het soms wat nep. Ik draag veel zwart met een accentkleur, ik heb vooral zwarte broeken en shirt en dan vaak met felroze letters, of een paars shirt en ik heb een knielange broek met felblauw. Daardoor blijft alles bij elkaar passen. Ik heb ook 1 legging van jogha.com, durfde eerst niet goed omdat zij allemaal slank en strak zijn en ik uh niet :p maar de leggings zijn ookk heel flatteus voor een curvy figuur! Juist doordat de print voor zit en dan in een strookje naar achteren gaat, love it! En met spinnen draag ik een zwart fietsbroekje tot net over de knie. Ik ben zelf wel echt fan van dry fit shirtjes, maar ik zweet ook heel snel.

Martine -

Dat klinkt interessant van die sport BH, dankjewel!

Nienke -

leuk artikel ! Ik heb felroze Nikes en combineer die graag met zwarte broeken en fluo topjes! Ik ga nooit in katoenen t-shirts sporten, en ook nooit in sporttops met mouwtjes, mijn oksels moeten kunnen ademen :d het liefst draag ik shortjes of driekwartsleggings maar in de winter ook weg een lange sportlegging.

Annagreet -

Elke avond dat ik ga sporten, zit ik hier weer mee. Wat doe ik vanavond aan. Ik heb een paar joggingbroeken, maar eigenlijk heb ik geen sportshirtjes. Misschien maar eens even kijken bij de Sting.

Milou -

Super leuke outfits!! En ligt het nou aan mij of lijk je op die rechterfoto veel slanker?

Martine -

Dat komt door die broek denk ik haha!

Marjolein -

Leuk artikel!! Komt voor mij perfect op tijd :) afgelopen zaterdag heb ik eindelijk groen licht gekregen om te mogen beginnen met sporten (onder begeleiding) na ruim 4 maanden revalidatie (knie uit de kom, echt niet aan te raden..)
Maandag gelijk begonnen met fitness en volgende week maandag staat de 2e afspraak alweer!
Ik ben vooral fan van je VS broek! En wat fijn om te zien dat je zoveel kleur in je sportkledint verwerkt, I like!

Martine -

Ah wat fijn voor je dat je weer mag sporten, succes!

Marloes -

Omdat ik de opleiding voor fitnessinstructeur doe, heb ik nogal veel sportkleding. Ik draag wel echt alles, en koop het ook zo dat het allemaal bij elkaar past. Dus voornamelijk in zwart, grijs en wit, met af en toe wat kleuraccenten. Mijn favoriete merken zijn Nike en H&M en voor sportbeha’s Shockabsorber. Ik draag trouwens nooit roze of paarse sportkleding. Maar ik vind die VS broek die jij hebt wel leuk en hij staat je ook goed.

Diana -

Oh je ziet er super sporty uit! Goed bezig Martine.
Zelf ben ik echt fucking lui en sport ik eigenlijk niet. Als het mooi weer is ga ik soms hardlopen (Half jaar geleden dus voor het laatst geweest) in een primark hardloop broekje, die heeft een handig plekje voor een sleutel. En een gewoon gekleurd hempje en sportbh van primark ook.
Damn nu voel ik me echt een walvis, misschien moet ik maar echt gaan sporten.

xoxo

Martine -

Haha ik moest we lachen om je comment (fucking lui 😀 ) en heerlijk dat je zo eerlijk bent!

Marnel -

Leuk om te zien!

Esther -

Leuk om te zien! Ik draag zo’n zelfde soort broek, alleen dan een shirt erop wat ook snel opdroogt. Zo’n katoenen shirtje zou al nat zijn bij de opwarming , haha!

Maaike -

Ik zweer bij sportkleding van de H&M. Mooie pasvorm en niet te duur. Ik zou echt niet meer in een gewone katoenen top kunnen sporten. Daar krijg ik na een week de zweetlucht niet meer uit. Beetje TMI misschien, maar ik zweet gewoon heel snel, heel veel tijdens het sporten. En ik heb voor elke sport een andere outfit:
– Sport legging met los vallende tanktop met een elastiek aan de onderkant voor yoga/ Body Balance (en dan neem ik altijd een lekkere warme trui mee voor de meditatie)
– Dansles: dans legging waar de teen en de hak uit is, kniekousen, kort zwart broekje van Bloch en een wat strakkere zwarte top
– Spinning: 3/4 legging met los t-shirtje met korte mouwen (ivm de airco die dan in je nek staat de blazen)
– Fitness/ krachttraining: sport legging met los vallend boxy t-shirt.
En eronder doe ik altijd een goede sport bh aan MET een kort topje eronder om mijn bh af te dekken en voor de extra support.

Nienke -

Heb ik ook met katoen en ik zweet ook zo snel! Ik deed vroeger aan basket waarbij ik heel wijde katoenen tshirt aanhad en heb ze allemaal moeten weggooien door de geur, jakkes!

Margot -

Wat een leuke en kleurrijke outfits! Als ik ga fitnessen wisselt het heel erg wat ik aantrek, maar ik draag in elk geval wel ook altijd handschoentjes. Anders sloop ik mijn handen met de gewichten. In het begin vond ik het heel raar om handschoentjes te dragen, maar nu wil ik niet meer zonder.

Iris -

Ziet er goed uit! Ik kan echt geen katoenen shirtjes dragen tijdens het sporten, omdat ik een groot zweetkanon ben. Als ik dan katoen aan heb, is mijn hele shirt nat. Bij sportshirtstof valt dat een stuk minder op en koel ik ook een stuk minder af achteraf. Ook sport ik altijd in een short, grotendeels omdat ik zo snel opwarm/zweet, maar ook omdat ik sportleggings zo duur vind. 😉

Sabine -

Leuk Martine! Ik vind vooral de rechteroutfit erg leuk.

Ik draag zelf al-tijd een legging (lang) in zwart, grijs of met zwart/grijs patroon met daarboven uiteraard een sportbh en een sporthemd. Shirtjes (met mouwen) vind ik totaal niet lekker zitten dus ik zorg altijd voor een hemd waarbij ik mijn schouders vrij heb.

Soms draag ik over mijn legging van die hoge kniesokken, maar dat is omdat het voor CrossFit erg handig is en bescherming biedt tegen je schenen 😉 Oh, en nog een knieband met legerprint.

Bonte verschijning altijd hier, haha!

Marloes | Budgetproof.nl -

Je ziet er echt geloofwaardig uit alsof ik zo een bats tussen m’n ogen ga krijgen ;). Haha. De sporadische keer dat ik sport draag ik meestal een legging met groot t-shirt erover. Vind het zonde om helemaal iets nieuws daarvoor aan te schaffen. Een goede sportbh is inderdaad een goede tip. Da’s wel echt een must.

Iris | Todayslipstick -

Leuke sportbroek van VS en ook de handschoentjes zijn erg leuk (en ze staan stoer!).
Liefs, Iris

Anne -

Van welk merk is je sportbeha?Ik draaig altijd sportkleding van de h&m, die hebben hele fijne leggings, topjes en vesten. Ik heb wel echt speciale sportshirtjes nodig want anders koel je zo af tijdens je cooling down. Vaak wandel en rek&strek ik nog wel een kwartier in de buitenlucht en als het dan 5 graden is.. brr.

Martine -

Hi Anne,

Ik heb een sportBH van Hema, Primark en Victoria’s Secret. Ik vind die van HEMA en VS wel fijn, maar ik denk dat er nog wel betere zijn. Van de Primark is voor mij helemaal niets. Ik ben dus nog op zoek naar de perfecte sport BH. :)

Marije -

Ik heb ook een vollere cup (D-E, afhankelijk van de BH). Voor het hardlopen heb ik een Shock Absorber gehaald… Zijn duurder dan andere merken maar echt per-fect! Ik heb nergens last van, geen behoefte ze vast te houden en zit lekker strak zonder dat het vervelend is. Zijn online te koop en ook bij de livera, even passen is wel slim :)

Aanhetlijntje -

Ooh die sportbroek van Victoria Secret is leuk!! Ik sport voornamelijk in Nike sportkledij, ik hou van hun felle collectie. Ofwel zie je me in mierzoete roze, lilla kleuren of mijn laatste crush is het neon geel gecombineerd met grafisch zwart

fleur -

Nice! staat je goed zeg! Ik draag een strakke legging van adidas en een topje van de aldi haha

Dita -

Mooie kleding! Ik doe aan yoga en draag een trui en legging van Rituals.

Reageer ook