2Keep a Diary: januari #5

Welkom in februari! Maar voordat we gaan genieten van deze maand, blikken we eerst nog even terug op afgelopen week. Mijn laatste week van de maand januari. De tijd gaat hard!

Mijn werkweek begon dit keer niet op maandag, maar al op zondag zoals je kon lezen in de vorige 2Keep a Diary van Willemijn. Dit kwam handiger uit. Hierdoor was mijn ritme een beetje in de war, omdat we dan zowel woensdag als donderdag thuis zouden werken.

De zondagavond begon in ieder geval goed. Jorrik had het bed opgemaakt, wat een leuke verrassing! Ik had het bed laten luchten maar ik had totaal geen zin om rond 00:00 het bed nog op te maken. Gelukkig had hij het al gedaan toen ik met tegenzin naar boven liep. Niets zo fijn als een man die eens uit zichzelf wat doet in het huishouden, zeer zeldzaam haha!

Maandag

Ik ging met de bus naar Willemijn, maar wel wat later. Ik wilde namelijk weer eens lekker uitpakken met een zware ooglook. Ik ontbeet met een glas water en mijn laatste restje MyMuesli en liet Noa nog even uit.

Daarna was het tijd om mijn spullen in te pakken en naar de bus te gaan. Ik was ruim op tijd maar de bus ging net aan mijn neus voorbij. Zucht!

Vandaar deze appjes. Ik was een banaan vergeten voor de lunch dus vroeg ik á la Dagobert Duck of Willemijn er nog een voor me had. En doordat ik de bus had gemist, moest ik een andere aansluiting nemen wat betekende dat ik veel verder moest lopen. Het appje links wordt straks duidelijk, haha!

Doordat mijn bus geen goede aansluiting had, kwam Willemijn me ophalen in haar waggie van het Centraal Station in Grunn. De laiverd!

We reden langs een groep demonstranten. Een van hen kwam me deze brief brengen. Ze hadden het GasTerra gebouw bezet vanwege de gasbevings- en klimaatproblematiek.

Eenmaal aangekomen bij Willemijn gingen we snel aan de slag want het was tijd voor een nogal tijdrovende tutorial met rietjes. Wat was dit leuk om op te nemen! Het kostte ons de hele middag maar het was het waard.

Tussen de middag at ik drie boterhammen met pindakaas en banaan en een klein stukje avocado. Wat is dat toch lekker!

En een boterham met banaan kun je niet eten zonder de hond een stukje te geven. “Eerst een pootje, Saar!”

Terwijl Willemijn mijn haar deed, kon ik even doorwerken en artikelen schrijven. Toen ik ‘s avonds naar huis moest met meer dan 60 rietjes op m’n kop, wilde ik mijn muts op doen aangezien ik met de bus terug moest en niet zo over straat wilde gaan. Maar…hij paste niet haha! Gelukkig had mijn jas een capuchon en had ik ook nog een dikke sjaal bij me om mijn verschijning als “Rietje” te verbergen.

Ik was om half zeven thuis. Ik ging gelijk met mijn lieve hondenvriendinnetje een uurtje lopen. Niet handig rond etenstijd, want ik liep net langs een wijk waar allemaal oudere mensen wonen. Het rook gruwelijk lekker naar vette, heerlijke, ouderwetse sukadelapjes.

Ik had absoluut geen zin om om half 8 nog naar de winkel te gaan om boodschappen te doen en te koken. En ik was toch alleen thuis. Pizza, iemand?! Ik bestel altijd hetzelfde maar ik besloot nu eens  om een andere pizza te bestellen. Ik wilde niet als ‘Rietje’ de deur open doen dus ik wikkelde een dunne sjaal om mijn hoofd. Ik vond deze Arabische-vrouwen-look-met-smokey-eyes wel wat hebben!

Dinsdag

Ik reed om 08:00 met mijn schoonmoeder mee en pakte vanaf CS de bus naar Willemijn. Ik had zo’n haast dat ik geen tijd had gehad om te ontbijten en tot overmaat van ramp ook nog mijn lunch was vergeten. Daarom nam ik op CS een croissantje en wat jus d’orange. De bus naar Willemijn haar wijk is heel leuk, omdat hij langs het Damsterdiep gaat en die gracht doet me altijd wat denken aan Amsterdam.

De bus stopt vlak voor de Jumbo, dus kon ik mooi even wat lunch halen. Ik wilde een groot bakje fruit halen met bramen, frambozen en blauwe bessen maar €5 voor 250 gram fruit? Hallo Jumbo!? Ik wil best gezond eten, maar dat vind ik wel belachelijk voor maar 250 gram. In plaats daarvan nam ik een bak witte druiven van 500 gram voor €2 mee.

We maakten ons op en haalden de rietjes er uit. Dit filmden we natuurlijk allemaal. Wat een lol en wat een volume! Ik appte wat foto’s naar Jasper en die vond het ook leuk!

Tijd voor lunch! Ik ben gek op witte, pitloze druiven: zo fris!

We waren lekker op dreef. Hier maak ik outfitfoto’s van Willemijn, want ik vond dat ze echt een Look of the Day moest maken met deze krullen. Verder maakten we alle foto’s af voor zowel LLG als 2WMN voor de hele week.

De rest van de middag werkten we al onze mailtjes weg, schreven artikelen en maakten foto’s. En onze nabestelling van Vanilia kwam gelukkig binnen, yay! Rond een uur of drie was het wel weer tijd voor een lekker bakkie thee met onze favoriete guilty pleasure: een Kinderbueno!

Zo ziet de gemiddelde dag er vrijwel altijd uit. Veel foto’s maken, video’s opnemen, artikelen schrijven, mailtjes wegwerken, bellen en natuurlijk zo nu en dan lieve Saar (of Noa) aandacht geven. Dat lieve gezichtje kun je toch niet weerstaan?!

Ik was weer rond half zeven thuis. Ik liet Noa even uit en at thuis Spaanse tomatensoep met wat stukjes ciabatta.

Mijn krullenbos was na het wandelen er helemaal uit. Op zich niet erg, want ik moest sporten en nu kon ik mijn haar makkelijker in een staart doen. Ik ging naar CXWorks en BodyCombat. Rond 10 uur was ik thuis en dronk ik nog een heerlijk kopje zwarte thee met Baileys aroma van Sostrene Grene en liet ik Noa uit. Omdat Jorrik nachtdienst had mocht Noa van mij gezellig mee naar bed. Blijer kun je haar niet maken.

Woensdag

Op deze dag werkte ik thuis. We hadden van zondag tot dinsdag hard gewerkt om al het beeldmateriaal af te krijgen maar er was nog genoeg te schrijven en de mailbox stroomt ook altijd vol. Ik dronk een pot thee en at wat muesli. ‘s Middags liet ik Noa uit in de regen. En niet zomaar regen, stortregen! Het is lang geleden dat ik tot op mijn sokken nat was.

Noa heeft iets nieuws. Soms rent ze vooruit en gaat met een stok plat in het gras liggen. Dan wacht ze net zo lang tot ik er aan kom en smeekt ze bijna dat ik de stok moet weggooien. Ze verroert geen vin,  totdat ik de stok weggooi. Ondeugd.

Ik maakte een stop bij mijn huisarts. Noa dacht volgens mij eerst dat ze bij de dierenarts was omdat ze buiksluipend naar binnen ging. Ik moest even snel mijn bloedprikkaart ophalen.

Verder heb ik geen foto’s van deze dag omdat hij niet zo boeiend was. Ik kwam als een verzopen kat thuis, ben gaan douchen en at ‘s avonds nog een restje soep. Ik schreef nog wat artikelen en keek nutteloos naar MTV.

Donderdag

Op donderdagochtend ging ik op de fiets boodschappen doen. Onze auto doet het helaas niet en moet naar de garage. Het was heerlijk stil om half 10 bij de Jumbo.

Daarna ging ik bloedprikken om te kijken hoe het nu is met de waarden van mijn schildklier. Ik ben nu sinds twee maanden ongeveer overgestapt van Euthyrox naar Thyrax en heb het idee dat ik wel iets minder opgeblazen ben in mijn gezicht. Ik ben benieuwd naar het resultaat van het bloedonderzoek.

‘s Middags werd mijn MyMuesli bestelling bezorgd. Ik bedoel eigenlijk onze bestelling, want er waren drie varianten voor Jorrik bij die hij zelf had samengesteld. Ik had ook één variant samengesteld en de speciale Valentijnsmuesli gekocht. Door de vrolijke kleurtjes verdwijnt mijn ochtendhumeur misschien wel. Misschien… 😉

De hele middag schreef ik weer artikelen en wandelde ik met Noa. Omdat ze zo lief is, kreeg ze een lekker kauwstaafje van rund.

‘s Avonds maakte ik een van mijn favoriete gerechten: penne met zalm en broccoli. Daarna kleedde ik me om.

Want het was weer tijd om te sporten! Ik ging weer trouw naar de BodyCombat.

Ik was zo fanatiek geweest, dat ik wat dizzy was. Toen ik thuis kwam nam ik een glas water en wat druiven en dat hielp meteen.

Vrijdag

En toen was het alweer vrijdag! Ik wilde gaan BodyPumpen, maar dat werd wat krap met de tijd. Ik moest namelijk mezelf nog opmaken, mijn logeerspullen pakken, mijn mail afhandelen, wat huishoudelijke dingen doen en Noa nog flink uitlaten. Het was tijd om naar de WinterEfteling te gaan samen met Willemijn. Ik droeg mijn zwarte Primark skinny, Vanilia bloementop en Paris2Day boho jasje. Mijn ooglook is gemaakt met Sleek producten en ik droeg MAC Viva Glam Miley Cyrus op de lippen. Ik vind dit zo’n fantastische lipstick, ook qua houdbaarheid.

Snel Noa nog even uitlaten en wat zie ik? Weer die perfecte huisvrouw bij mij in de straat die altijd haar dekens buiten hangt te luchten… #jaloers

Ik fietste naar de carpool waar Willemijn me oppikte. Onderweg naar Brabant!

En aangekomen bij de WinterEfteling! Samen met nog ongeveer 60 andere YouTubers. Wat een gezelligheid!

Ik ging voor mijn neefje Levi even op de foto met David van DusDavid en zijn lieve vriendin. Mijn neefje is nogal fan van David! Oh ja, en ik werd gephotobombed, scary! Vergeet morgen zeker niet de vlog te kijken op 2WMN, want dat belooft wat.

Zaterdag

Omdat het slecht weer zou worden en het feestje in de Efteling laat afgelopen was, besloten Willemijn en ik van tevoren om bij mijn ouders te gaan slapen. Daarom konden we de volgende dag gezellig even naar de Voorwinden in ‘s-Gravendeel.

Dit leuke wollen baretje met versiersels kocht ik niet, maar misschien heb ik daar nu wel een beetje spijt van…

Nu kon Willemijn eindelijk de winkel met eigen ogen zien. We hebben nog gezellig geluncht met mijn moeder. We bleven alleen niet te lang want we moesten naar huis voor de hondjes, aangezien de mannen moesten werken. Het is wat!

Dus rond half 2 gingen we weer naar huis. Ik denk dat ik rond half 5 thuis was en toen heb ik nog een uurtje met Noa gefietst. Ik schreef nog twee artikelen en daarna vielen mijn ogen zowat dicht. Ik was ontzettend moe en viel in slaap op de bank na het eten van een goddelijk Vlaams frietje.

Zondag

Ik besloot de zondag rustig aan te doen. Rond 11:00 kwam ik eens een keer uit bed. Ik piepte broodjes op in de oven en schonk wat sinaasappelsap in. Ondertussen las ik een stuk uit het boek De Mooie Voedselmachine waarover later meer op 2WMN.

Daarna ging ik een lekker stukje met Noa fietsen. Dat vindt ze zo leuk en het is voor Noa veel effectiever dan lopen, want ze heeft zoveel energie. We hebben zo’n twee uur gefietst en ze doet het steeds keuriger. Trots op mijn lieve kwispel!

Daarom kreeg ze thuis een beloning in haar Kong. Door de drukke week liep ik achter met het stomme huishouden. Dus snel aan de slag: stofzuigen, afnemen, dweilen, wc’s, opruimen en ik deed op de fiets de weekboodschappen. Boodschappen in de regen op zondag, blûh!

Maar ik word weer vrolijk van een bosje bloemen. Ik stelde zelf iets samen van wat er nog lag in de supermarkt en dat pakte best goed uit. Gerbera’s, gipskruid en katjes.

Ik maakte het gezellig in huis en stak alle kaarsjes aan. Heerlijk als je huis weer aan kant is. De bank was weer hondenhaarvrij en ik had ook Noa haar dekentjes gewassen.

Om 19:00 belde mijn schoonmoeder aan, ze kwam eten. Ik had tagliatelle met gorgonzola- en hamsaus gemaakt en een salade met cherrytomaatjes.

Daarna keken we natuurlijk gezellig samen naar Boer Zoekt Vrouw onder het genot van een capootje, thee en koekjes. Oh oh, wat is die Geert toch hilarisch! Toen mijn schoonmoeder weg was, zette ik mijn diary voor 2WMN in elkaar en het is nu al weer 01:00…Een leuk maar tijdrovend klusje! Ik ga NU naar bed!

PS: Mocht je je afvragen: wat is er met Jorrik gebeurd? De arme schat had de hele week + het weekend nachtdiensten waardoor hij een heel ander ritme heeft!

Heb jij een drukke week voor de boeg?

33 reacties

PatriciaKleijn -

Leuke diary weer zeg, jullie hebben het er maar druk mee allemaal!

Anna -

Wauw, dat bloemenshirtje staat je heel mooi Martine.

Floor -

Wat zag je er vrijdag leuk uit! Ik wil zelf ook nog zo graag een keer naar de Winterefteling, maar volgens mij deelt niemand dat verlangen met mij, haha!
Ik krijg vooral van 2WMN altijd helemaal de kriebels om zelf ook een blog te beginnen.

Debbie van Cleef -

“ik wil de deur niet opendoen als Rietje”… ik ging stuk! Prachtige vermomming ook, met die muts en die sjaal. 😀

alena -

Wat een mooie ooglook op vrijdag! Welke palette van Sleek heb je gebruikt? Alena

Martine -

Dat is Sleek Original!

Farah -

Wat leuk zo een weekdiary! Ik ben heel benieuwd naar de efteling vlog. En wat is noa toch een schatje

Ellen -

Weer een leuke diary! Hahah Martine ik heb jouw moves in de Efteling al gezien in de vlog van Diana hihi!

Miriam -

Wat leuk om te zien allemaal en wat staat die bos krullen je mooi!

Lifetimes -

Yeah, het is je gelukt om weer een normaal ritme te krijgen. Super! Die rietjes zijn echt hilarisch. Ben eigenlijk wel benieuwd hoe de mensen hadden gekeken als je zonder muts en capuchon over straat was gegaan, haha! Xx

Savannah -

Ahh ik was vrijdag ook in de Efteling! Jammer dat ik jullie niet heb gezien! Ben benieuwd naar de vlog!

me -

Mmh, al dat werk met die rietjes en het blijft maar heel kort zitten zo te lezen, gelukkig heb ik natuurlijke krullen hahaha.

Vanessa -

Wat een leuk en uitgebreid overzichtje! Haha, ik moest lachen om die rietjes. Ik had er nog niet bij stilgestaan dat je zo de deur uit moest :)

Michelle Kaiser -

Wat een leuke diary. Die krullen staan je zo mooi trouwens.

Evy -

“Ligt echt verkroepoekt” Wat een uitspraak hahahaha, geniaal! Die moet ik onthouden 😛

Annemarie -

Leuk zo’n lange diary!
Hahaha volgens mij zag ik jou in Teske haar vlog voorbij dansen. Hahaha te gek hea!

Sylvia -

niet jaloers zijn op die buurvrouw die haar dekens buiten hangt te luchten, ik vind dat zelf zo ontzettend vies om je dekbed door je raam te hangen, tegen je gevel waar kleine vieze beestjes op zitten en dan ‘savonds dat dekbed op je bed te leggen … brrr bah :-) je bed open leggen en je raam lekker open zetten is net zo effectief en naar mijn gevoel veel properder 😀

Paola -

Super leuke diary! Ik ben benieuwd naar de vlog van morgen! Ik heb een hele drukke week voor de boeg. Moet veel werken..

Sanne -

Ohhhhh jullie waren in mijn hometown! Ik ben ook nog bij Voorwinden geweest maar heb jullie niet gezien helaas!

Laura -

Ik vind jullie diary altijd zo leuk om te lezen! Die krullen vind ik zo grappig!

Corine -

Wat een leuke diary weer! het leukste artikel van de week vind ik :)
Ben je ook wel eens bij konijnendijk geweest in zuid beijerland? Is ook in de buurt van je ouders.
Is denk een beetje hetzelfde idee als voorwinden.

Knap dat je zoveel sport! het viel mij van de week op dat je wel weer slanker lijkt! Knap hoor. Ik weet hoe lastig het is…

Kimmetje -

Wow, wat een leuk dekbedovertrek! Waar heb je die vandaan??

Fleur -

Super leuk!!
Ik vroeg me af wanneer jullie weer eens ‘Mijn dilemma’ zouden opnemen.(:

Margot -

Wat leuk om te zien weer! Ik vroeg me inderdaad al af waar Jorrik gebleven was :-)

Beau -

Leuk fotodagboek weer! :) En wat ben je goed bezig met sporten!

Marieke -

wat een leuke week weer 😀 Moet echt lachen om die rietjes kapsels 😀 Heb het filmpje nog niet gezien, ga ik vanmiddag maar eens even doen, ben benieuwd 😀

Miranda -

wauw wat een uitgebreide diary:) leuk om te zien. Wat knap dat Noa zo goed naast de fiets kan rennen, lijkt me heel gezellig, haha.
Wij hebben een luie Engelse bull die totaal niet gediend is van lange wandelingen, naast de fiets lopen is vast helemaal uit den boze haha!

Akosua -

Wat een lef zeg helemaal met de rietjes van en naar Willemijns huis met het OV en ook nog naar de supermarkt. Zonde dat het na al dat werk weer zo snel eruit was. Ik heb volgens mij trouwens je dansmoves kunnen bewonderen in Teskes vlog, zag er erg tof uit.

Diana Carlton -

Wat een fijne week weer! Wat onderneem je toch veel, leuk om te zien. Ik moest wel lachen om je “vermomming” om maar niet met rietjes in je haar gezien te worden. Begrijpelijk, maar wel lachen 😉

Iris | Todayslipstick -

Jullie haar zit geweldig na de rietjes! Leuke week heb je gehad.
Liefs, Iris

lucindainwonderland -

De rietjes waren echt super leuk en ze werkte ook echt heel goed. Wel grappig dat je ook nog best de bus terug naar huis moest met een hoofd vol rietjes. Echt super leuk hoeveel foto’s jullie maken, blijft één van de leukste artikelen om te lezen. xxx Lucinda

Dita -

Wat een leuke foto’s! En jeetje, elke nacht dienst lijkt me best pittig!

Marloes | Budgetproof.nl -

Wat zijn jullie diaries toch heerlijk uitgebreid altijd! Drukke week gehad. En lijkt me nier gezellig als je vriend een hele week nachtdienst heeft. Leef je dan niet een beetje langs elkaar heen? Lekker sportief bezig ben je trouwens :) keep up the good work!

Reageer ook