Onze Inside Jokes

Je zit tegenover elkaar met anderen om je heen. Er wordt gekletst, gelachen en er zijn van die momenten dat je maar een blik met elkaar hoeft te wisselen om te weten wat de ander denkt. Of je appt elkaar dat ene woord en je weet hoe de vork in de steel zit. Inside jokes!

Bron foto

In de loop der jaren hebben wij een aantal van die inside jokes opgebouwd tijdens onze hechte vriendschap. We hoeven elkaar soms maar 1 seconde aan te kijken en we weten al van elkaar wat we denken. Of we dreunen beide tegelijkertijd dezelfde inside joke op en we maken elkaars zinnen af. We delen een aantal inside jokes met jullie en ik vertel er bij hoe deze tot stand zijn gekomen.

1. Bruisend

Op de opleiding Logopedie moesten we iedere week een presentatie houden met zijn tweeën over wat we geleerd hadden over een bepaald onderwerp die week. Je kon het zien als een soort samenvatting van de stof. Willemijn en ik presenteerden altijd zo veel mogelijk samen, omdat het van nature zo makkelijk ging. Een van de reacties van onze tutor was dat we nogal ‘bruisend’ over kwamen tijdens onze presentaties and not in a good way! Laten we zeggen: Willemijn en ik kwamen nogal erg enthousiast en hyper over met zwaaiende gebarende handjes als we in geur en kleur vertelden hoe het oor werkte.

Dus iedere keer als we een presentatie hebben of we zijn weer eens hieperdepieper van het een of ander…dan zijn we ‘bruisend’ baby, inclusief gebarende hyperhandjes.

2. JUST FIX IT!

Onze oude werkgever was het geloof ik een keer zat om een collega voor de zoveelste keer uit te leggen wat ze precies moest doen. Toevallig stonden wij in de CC van een lange uitgebreide mailwisseling. En die sloot af met een enigszins geërgerde zin wat in een oogwenk onze nieuwe inside joke werd: JUST FIX IT!

Dus iedere keer als we voor een uitdagende opdracht staan, ergens aan moeten beginnen waar we geen zin in hebben of iemand snapt niet wat hij/zij moet doen, dan kijken we elkaar aan, zetten een vervelend keihard hoog heksenstemmetje op en brullen: JUST FIX IT!

3. ‘Ho ho’

Deze inside joke is ook vanuit het logopedisch werkveld. Hij slaat op een mail waarbij Willemijn van alles en nog wat op wilde pakken en uit wilde voeren. Maar net voordat ze besloot om aan de slag te gaan kreeg ze een afkeurend mailtje terug met de woorden: ‘Ho ho’. Met andere woorden ‘niet zo vlug’. We moesten hier erg om lachen en het werd een nieuwe inside joke. Het is jammer dat ik het stemmetje even niet na kan doen, maar als we ‘ho ho’ zeggen moet je jezelf indenken dat we het op een hele belerende toon zeggen. Ho, ho…zoals tut tut!

http://youtu.be/LWJ0TOgszMY

4. Keep it together man!

Soms heb je van die momenten, dan heb je het even moeilijk en gaat het niet zo lekker. Of je bent met iets bezig wat heel veel tijd en moeite kost ondanks dat het leuk is. Dan zuchten we weleens tegen elkaar en roept of appt de ander: Keep it together man! Dit komt uit de animatiefilm Monsters Inc. Een van de monsters komt dan terug door de deur uit de kinderwereld. Het kind schrok niet van hem -wat eigenlijk de bedoeling was- maar was nieuwsgierig en raakte hem aan. Het monster rent als een bezetene terug naar de monsterwereld en smijt de deur dicht. De deur wordt zo snel als maar kan door de versnipperaar gehaald. Daarna barst het monster in tranen uit, zijn collegamonster pakt hem eens even stevig beet, schudt hem door elkaar en schreeuwt: ‘Keep it together man!’ Heerlijk deze inside joke!

http://youtu.be/JLNvBvJ-F00

5. Ik heb een heel zwaar leven (Brigitte Kaandorp)

Dit is jullie vast en zeker wel bekend, het lied van Brigitte Kaandorp over iemand die vreselijk zeurt over het leven en dat alles haar altijd maar overkomt. We vinden het heerlijk deze te zingen en er stukjes tekst uit te gebruiken. We gebruiken het vaak als we vinden dat iemand nogal overdrijft als hij/zij het zogenaamd zwaar heeft (wat dan ons inziens echt wel mee valt) en kunnen onze lol dan niet op.

http://youtu.be/X2rQ3RaWGe8

6. Even rustig (Jochem Meijer)

Deze is jullie ook vast niet onbekend! Het stuk van het schoolreisje en de busreis waarbij de leraar zowat een zenuwinzinking krijgt van al die vervelende kinderen. Dit gebruiken we altijd als we iets moeten doen wat nogal verwarrend is en we ons er tig keer over moeten buigen voordat we snappen wat nu eigenlijk de bedoeling is. Dat hebben we weleens als we bijvoorbeeld een campagne moeten uitvoeren of een onduidelijk script moeten uitwerken voor LLG en 2WMN. En dan zijn we zo door elkaar aan het kakelen dat we er bijna van moeten stotteren. Even rustig!

7. Oh wat errûg

Jep, van Toren C! Hilarisch! Vooral Willemijn kan dit erg goed omdat ze zo’n hoog, schel stemmetje op kan zetten. Tja, dit gebruiken we te pas en te onpas: bijvoorbeeld als je je dure, losse Kaldi thee laat vallen op de vloer. Of als iemand voor de zoveelste keer op vakantie gaat en zeurt over iets kleins. Dan gebruiken we het een beetje pestend en gekscherend!

Naast inside jokes creëer je ook vanzelf bijnamen voor mensen uit je omgeving. Door die bijnaam weet je precies waar de ander het over heeft. Een aantal van die bijnamen zijn: Buurman Bochel, Schoonmonster, Jur, Jor, Saartjestaartje, Nootjecadeautje, Mw. Pollewop, Alie, ‘Emjee’, ‘Ru-naat’, Mw. Teerkes (Bonuspunten als je deze snapt 😉 ) en Vieze Vuns. En nee, deze gaan we niet uitleggen want sommige dingen moeten echt inside jokes blijven, haha!

Heb jij ook van die inside jokes/bijnamen met jouw vriend(in)en?

23 reacties

Jolanda -

Hahaha! Ik heb een heel zwaar leven en even rustig zijn heel herkenbaar!! Super leuk!

Sarahdise -

Grappig! Geweldig dat jullie al zolang samen studeren en werken! Lijkt me super!

Miriam -

Haha, wat leuk om te lezen! Ik kan het me heel goed voorstelen (die stemmetjes ;p). Ik heb het geloof ik niet zo…kan er zo 1,2,3 niet opkomen.

Jolien -

‘Ik heb een heel zwaar leven’ is ook een binnenpretje van mij en mn vriendin! Maar dan om een andere reden, als iets kleins tegen zit zingen we dat zinnetje om alles lekker te overdrijven! Haha hilarisch en super leuke post. xx

Debora -

Bij mijn klasgenoten is ons woord ‘Out of the scoop’. We moesten namelijk een project uitwerken, waarbij de leerkracht constant zei wat er in of out the scoop was. Alleen gaan gaat het bij ons nu om een heel andere betekenis 😀

Marieke -

haha heel leuk, ook die filmpjes erbij 😀 Heerlijk als je zulke inside jokes hebt 😀

Eilish (artisticstateofmind) -

Inside jokes zijn zooo leuk! En vooral als je allebei in een deuk ligt en iedereen eromheen staat zo van… WHUT!

Cheyenne -

Haha ik heb zo gelachen met ‘ik heb een heel zwaar leven’! Hilarisch!

Marieke -

Haha heerlijk om te lezen! Inside jokes creëren echt een band :)
Die van Brigitte Kaandorp zit er bij ons vriendinnengroepje ook in. We zingen ‘m regelmatig, haha! Geweldig.

Marnel -

Ik herken sommige dingen wel ja, dat jullie die soms zeggen in video’s! Inside jokes met vrienden zijn echt geweldig!

Naomi -

haha jaa ik heb ook heel veel inside jokes met goede vriendinnen!

Marieke -

Mw teerkes = mw sekreet?

Deisy -

Wat een ontzettend leuk artikel zeg :-) Herkenbaar om aan 1 blik genoeg te hebben met je vriendinnen. Daardoor word je soms op straat wel raar aangekeken (“waar lachen zij nou weer om?”), maar dat maakt dan niet uit. Zolang jullie het maar begrijpen haha 😉

Margot -

Wat grappig om te lezen!

lucindainwonderland -

Super grappig om te lezen en vooral het liedje van Brigitte Kaandorp, wel behoorlijk herkenbaar op de manier dat ik dit ook soms bij sommige mensen wil posten hahaha. Op het moment heb ik niet echt veel van die uitspraken of inside jokes, maar als ik dan weer en samen ben met de vriendengroep van ‘toen’ dan vliegen die dingen mij ook weer om de oren natuurlijk. xxx Lucinda

Anna -

Haha wat grappig! Ik heb met mijn twee vriendinnen ook een goede, KEVIN. Elke keer als we die naam horen schieten we in de lach haha! Liefs

Madelaine -

Heerlijk die inside jokes. Ik heb ze ook met m’n vriendinnen en vrienden. Op de middelbare school heeft iedereen van ons een bijnaam gekregen, ik ben blij dat die mensen niet weten wat hun bijnaam was. Het ging van ‘rughaar’ tot ‘china town’ haha.

Veerle -

Hilarisch! En zo herkenbaar. Ik heb namelijk ook een vriendin die ik al heel lang ken en samen hebben we ook ontzettend veel inside jokes, haha!
Leuk idee om ze in een artikel te schrijven.

Liefs, Veerle

Leanne -

Hahahah die van Brigitte Kaandorp heb ik ook met mijn familie. Soms uit dat precies hoe je je voelt!

Manon -

Oh wat leuk om jullie privé humor te mogen weten :D. Heerlijk is dat hè, iemand aankijken en gelijk weten wat die ander bedoelt! Ik moest lachen om “schoonmonster”, die ga ik overnemen, HAHA!

Marloes | Budgetproof.nl -

Wat lief dat we mee mogen genieten van jullie vriendschap.

Sara -

Hahaha leuk om te lezen! Die van errruug hebben wij ook overgenomen van Toren C en zowel mijn moeder, mijn vriend en ik zeggen het regelmatig haha. Net als: betalen pannenkoek! (Met dezelfde schelle stem)

Dita -

Haha, wat grappig! Lijkt me heerlijk als je dit kunt delen met een vriendin. Zelf geen ervaring mee 😉

Reageer ook