Onverwachts bezoek, help!

Zijn telefoon gaat, hij neemt op. Op de achtergrond hoor je hem vrolijk zeggen: ‘Oke, tot zo mam!’ ‘Schááát, m’n moeder komt over een kwartiertje even koffiedrinken!’ Je kijkt om je heen en constanteert dat het een zwijnenstal is. Missie: binnen 15 minuten je huis toonbaar maken.

We kennen allemaal wel zo’n situatie waarop onverwachts bezoek zich aan doet. Binnen niet al te lange tijd staan ze op de stoep. Super leuk, maar het gebeurt altijd nét op het moment dat je huis een puinhoop is. Het paniekzweet breekt je nog net niet uit. HELP!

Slik! Hier moet dus even héél snel wat aan gebeuren!

Photo Credit: ninniane via Compfight cc

15 minuten

Als ik 15 minuten heb, is het een kwestie van prioriteiten stellen. Als eerste haal ik als de wiedeweerga een doekje over de wc bril en mik er wat toiletreiniger in. Niets komt schoner over dan een fris ruikend toilet. First things first!

Dan richt ik me op de woonkamer. Hoogstwaarschijnlijk de plaats delict en tegelijkertijd de plek waar je je gasten zult ontvangen. Ik steek als eerste een geurkaars aan. Dag vieze etensluchtjes, bank-hang-meur of dierenlucht.  Dan kijk ik om me heen en constateer waar ik de meeste rommel zie en waar ik de meeste winst mee kan behalen. Mijn ogen speuren de kamer af naar een wasmand, boodschappentas of lege la. Zolang het maar leeg is. Ik pak alle troep bij elkaar (meestal post, slingerende pennen, haarelastiekjes, sjaals, opladers en andere gadgets op tafel en de kast) en smijt het zo snel als ik kan in de wasmand, boodschappentas of lege la. Zonder pardon gooi ik er alle rondslingerende troep in en vervolgens is het zaak om de wasmand of boodschappentas ergens te verstoppen. De slaapkamer, het washok of de schuur zijn altijd een goed idee. Hupsakee!

Als ik dan nog tijd over heb ruim ik snel even het aanrecht een beetje op. In mijn kleine woonkamer met open keuken oogt dat toch snel wat rommelig. Mocht ik nog een minuutje over hebben dan haal ik heel snel met de Franse slag een stofzuiger door de kamer heen. Met Saar liggen er hier altijd  wel haren op de vloer, maar een beetje haar-vrij staat wel zo netjes.

Al puffend en bezweet doe ik vervolgens glimlachend de voordeur open. Pfieuw, dat hebben we ook weer gered!

3,2,1, GO!

Photo Credit: skampy via Compfight cc

30 minuten

30 minuten de tijd geeft al een beetje meer lucht. Dat geeft mij de kans om mijn huis niet alleen een beetje opgeruimd over te laten komen, maar ook nog eens lekker fris te laten ruiken.

Allereerst doe ik alle stappen zoals hierboven benoemd. Daarnaast tover ik mijn dweil te voorschijn, spray wat allesreiniger op smoezelige plekken op de vloer (altijd wel pootafdrukken op de vloer met een hond) en tadaa, de vloer lijkt gelijk al een stuk netter!

In plaats van de afwas op het aanrecht rangschikken (of wegmoffelen), was ik ook daadwerkelijk even af. Dat staat toch echt een stuk beter en je hebt ten minste nog kopjes over voor je bezoek.

Als laatste fatsoeneer ik ook nog even de hal, waar je bezoek binnen komt. Ik ruim de rondslingerende schoenen op, moffel die eeuwige irritante folders weg en mik alle andere troep die bij ons standaard op de trap ligt (om ooit een keer mee naar boven genomen te worden) bij de wasmand, boodschappentas of la in. Zo, ‘opgeruimd’ staat netjes!

Soms ook niet

Overigens verschilt het per bezoek of ik erg m’n best ga doen met opruimen of niet. Als Martine onverwachts langs komt, boeit het me eerlijk gezegd weinig of het er wel netjes uit ziet. Voor mijn schoonouders, die hier wat minder vaak komen en thuis altijd erg opgeruimd zijn, doe ik het zeker wel. Ook voor ander bezoek wat niet zo vaak bij ons thuis komen zou ik snel nog even zo veel mogelijk willen opruimen. Dat verschilt toch wel een beetje van mensen die hier geregeld over de vloer komen. Ik denk omdat zij wel weten dat het hier doorgaans geen zwijnenstal is. Hoe zit dat bij jullie?

Opgeruimd staat netjes!

Blunders

De laatste 2 jaar ben ik – al zeg ik het zelf – best wel opgeruimd. Het is niet altijd perfect netjes, maar wel toonbaar. Maar daar voor nam ik het niet zo nauw met opruimen en schoonmaken. En daardoor heb ik wel eens een paar blunders begaan…

Zo is het me wel eens overkomen dat ik ook de afstandsbediening in de boodschappentas had gemikt en moest verklaren waarom ik de afstandsbediening uit de slaapkamer ging halen terwijl daar helemaal geen televisie stond.

Of die keer, heel vroeger, dat ik nog thuis woonde en een vriendje bij mij thuis op bezoek had! Mijn kamer was altijd een enorme bende (1 keer per maand dwongen mijn ouders me om mijn kamer op te ruimen) en overal slingerden kleding. Ik had er een handje van om alles voor de schijn op te ruimen. Ik gooide dan alles onder mijn dekbed en tadaa, opgeruimd! Totdat het avond was en ik alles onder het dekbed vandaan moest trekken. In elk geval. Die keer had ik al mijn kleren onder mijn dekbed had gegooid zodat hij de ongelooflijke (letterlijke) klerentroep niet kon zien. Totdat we op mijn bed gingen zitten en hij vroeg waarom ik van die hobbels in m’n matras had. Oeps! Ik schaamde me dood, haha!

Of dat ik in het studentenhuis wel de wc schoonmaakte maar niet de wastafel en mijn schoonzusje zei dat er ‘iemand’ in ons huis woonde die zeker alleen dacht dat de wc vies was.

Zo, ik ben met mijn billen bloot gegaan. Nu jullie!

Wat doe jij als er onverwachts bezoek langs komt? Voor wie ruim jij wel op en voor wie niet? En heb jij wel eens van die schone schijn opruim-blunders gemaakt?

56 reacties

Tio -

Mijn zus zie ooit dat ze wel zwervers binnen zou laten die een bad wilden hebben. Ook kunnen ze daar naar het toilet. En ook voor een kopje koffie en een praatje, maar geeft nooit een sleutel af. Ik heb ooit eens een sleutel afgegeven en dat heb ik geweten. Doe het nooit weer. Voordat je het weet wordt er misbruik van gemaakt. Je weet het maar nooit. Laatst kwam mijn tante logeren en moest het voorste kamertje opruimen voordat zij kwam. Ik had snel de boel aan de kant. Deed alles uit zicht in het hok of onder mijn bed en op zolder was nog wel wat plek. De wastafel met een schuursponsje en schuurmiddel schoonmaken en dan ziet het er weer blinkend stralend uit. Laatst kreeg ik ook onverwachts bezoek en wist dit een kwartier van te voren en heb het wasgoed zo snel ik kon op de overloop gedaan.

Charlotte Bakker -

Wij ontvangen zelden onverwacht bezoek. En dat is denk ik ook omdat de meeste mensen weten dat ik er niet van hou als iemand onaangemeld voor de deur staat. Ik doe dat ook niet bij anderen en ik wil dus ook niet dat ze het bij mij doen. Vooral vreemden met je geen band hebt en die zichzelf uitnodigen daar houd ik ook niet van. Een paar jaar geleden heb ik iemand de deur uitgezet omdat ik daar een reden voor had. Dat www as ook een profiteur. Hij kwan hier een half pakje tzbak oproken op kosten van anderen en de ene lop koffie na de andere drinken. En dat terwijl wij bij hem nog nooit uitgenodigd zijn geworden. Dat heb ik hem gezegd en is nooit meer gekomen. Maar ik vermaak me ook wel zonder bezoek hoor. Mijn eigen familie hoef ik hier niet uit te nodigen want daar heb ik geen contact meer mee dus..

michelle -

Ja herkenbaar, vooral als mn schoonouders komen moet het hier spik en span zijn omdat ze zelf ook zo netjes en schoon zijn en ik niet wil overkomen als een viespeuk.. mijn blunder is, ik wist dat mn schoonouders zouden komen die dag dus ik alles aan de kant gemaakt, ook boven(wij hebben een kleine baby en opa&oma halen hem graag uit bed) dus de kans zat erin dat ze ook boven zouden komen. Dus halve dag werk zat erop.. vroeg mijn schoonvader of hij koffie mocht zetten (ik en mijn vriend drinken geen koffie) hij doet het rastertje van de senseo omhoog en hij was serieus een gillende keukenmeid.. er zat namelijk schimmel in:| pff ja was gelijk weer een viezerik!! En tijdens mijn bevalling lag ik in het ziekenhuis en mijn schoonmoeder was bij mij in huis ‘de laatste dingetjes doen’ hoor ik paar dagen later van mijn kraamzorg dat mijn schoonmoeder het belachelijk vond Hoe mijn kledingkast eruit zag ! Ja sorry hoor dat is wel het laatste waar ik aan denk als ik hoogzwanger mn weeën loop weg te puffen. dus mn vriend heeft gelijk de ‘noodsleutel’ weer opgehaald godzeidank:D

marjolein -

Werken in de nachtdienst is HET ideale excuus bij uitstek. Mensen verwachten veel minder van mij omdat ik nachtdiensten werk en dat al zwaar genoeg is. All it takes is zeggen dat je net uit de nachtdienst komt en nog niet toe bent gekomen aan de grote schoonmaak. Dat mijn vriend wel dit of dat heeft gedaan maar de rest er nog even bij in is geschoten. Natuurlijk doe ik ook wel aan speed cleaning maar ik heb er echt nog nooit wat over gehoord als het er even niet zo fabulous bij stond, terwijl op de dag het wel gezeur is:p

Floor Daasvand -

Mijn kamer is heel vaak een troep geweest, maar de laatste weken is het vrij netjes gebleven! Komt ook omdat ik alle onnuttige spullen die ik niet gebruik aan het weg doen ben, dan slingert het ook niet meer rond :)

Eva -

Haha herkenbaar!

Hier gooi ik alle vaat in de vaatwasser (en vaak moet ik hem dan ook nog ff uitruimen…oeps), een stofdoek over de meubels, geurkaarsje aan en ff snel de stofzuiger erdoor. Als ik nog tijd over heb doe ik ook nog de wc maar die is meestal wel netjes. Manlief vraagt zich vaak vooral af waar ik me zo druk om maak, haha xx

Kelsey -

Stap1: checken of de wc schoon is/allesreiniger erin mikken
stap 2: losse troep opruimen (folders, boekjes, tijdschriften, papiertjes)
Stap 3: zorgen dat het aanrecht opgeruimd is en direct doekje over de tafel halen (kookeiland in woonkamer)
Stap 4: kaarsen aansteken (doet snel huiselijk en opgeruimd aan)
stap 5: ergste zaagsel en troep van konijn even opzuigen
Stap 6: als er nog tijd is hele huiskamer even stofzuigen.

ben hier een pro in. ookal ben ik überhaupt een pro in het huis op het oog opgeruimd houden.

PatriciaKleijn -

Herkenbaar haha, ik ruim alleen op als er bezoek komt wat niet vaak langskomt, maar probeer het altijd wel netjes te maken als ik weet dat er iemand langskomt.

Nathalie -

Ik ben een kei in ongeplande speed cleaning, al zeg ik het zelf 😉
Maar bij mij is het geheim eigenlijk ook gewoon om alle rotzooi heel strategisch tijdelijk te laten “verdwijnen” .

Laura -

Ik hoop altijd maar dat het mooi weer is en we buiten kunnen zitten, maar in januari is dat natuurlijk kansloos. 😀 Ik zorg er in ieder geval voor dat papieren waar iets belangrijks op staat snel naar boven verdwijnen. Iets te vaak gehad dat er iemand binnenkwam, een factuur van tafel pakte en zei: “ZO! Jullie betalen veel voor gas, licht en water!” Het toilet maak ik ook altijd schoon – terwijl bliksembezoekers meestal niet naar de wc gaan. Dus dat is echt zó nutteloos!

Imke -

Fijn artikel en herkenbaar

Mariska -

Te herkenbaar weer dit, haha. Ik haat het als mensen onverwachts langskomen. Wat een stress. Ik doe ook als eerste een doekje over de wc, zo handig zijn die wegwerpschoonmaakdoekjes, borstel erdoor en wc eend. Stofzuigen doe ik ook snel even vanwege de katten. In de stofzuiger doe ik altijd zo’n geurding, ruikt het lekker fris. Ramen open en geurkaars aan. En de glasplaat van de salontafel even met Glassex ontdoen van kattenpootjes. Afwas aan de rechterkant van het aanrecht, links leeg en schoon maken. En dan bidden dat de katten niet nog even naar de kattenbak gaan voor het bezoek komt. Bah. Een van mijn blunders betreft geen rommel maar een number 2. Ik ga normaal altijd minimaal een uur voor bezoek komt naar de wc voor een number 2. Mijn partner mag ook niet vlak van te voren number 2 van mij doen. Ik weet het ik ben een psycho. Onverwachts kwam een keer een vriend van mijn partner langs toen ik net mijn number 2 wegspoelde. En ik rook niet naar viooltjes en onze hal dus ook niet. Ik schaamde me dood!

Willemijn -

Oooh ja afschuwelijk! Ik geef Djurre ook altijd op z’n kop als ‘ie vlak voor het bezoek weer heeft lopen stinken haha!

annelot -

Heel herkenbaar dit en vooral alle troep in een wasmand of dergelijk gooien!! ik ben altijd slecht met de keuken netjes houden en aangezien vanuit de woonkamer de keuken te zien is , is dat vaak mijn prioriteit. en he… als de gast van mijn vriend zijn kant komt dan zet ik hem gerust ook aan het werk hoor 😉 en gelukkig!! helpt hij dan ook nog mee

Nesrin -

Ik hou van schoonmaken. Het toilet poets ik 2x per dag, ik heb kinderen én een man vandaar.

Verder vind ik het heerlijk, weer of geen weer, om het te laten tochten in huis even frisse lucht laten rouleren 😉

Leuk artikel schoonmaken verschilt zo per persoon. I love it!

Willemijn -

Ja ik heb dat ook met frisse lucht! De roosters staan hier altijd open en Djurre klaagt dan wel eens. Maar als het niet open staat vind ik het zo snel muf ruiken! Ik slaap op altijd met het raam op een kier. Haha!

ashley -

Vraag me af, begint je man dan niet alvast met opruimen of helpt mee? Zijn ook nog eens zijn ouders

M -

Hahaha! Zo herkenbaar dit! Ik ben ook heel goed in rommel bijeen pakken en ergens wegmoffelen, en dan maar hopen dat ze niet net die kast opentrekken :p
Nu woon ik in een flat zonder trap, maar vroeger hadden we thuis een hele brede trap en die lag voor de helft ook altijd vol met ‘dingen die naar boven moesten’ maar wel weken konden blijven liggen :p aah flashbacks :p

Shannen -

En daarom wil ik geen onverwachts bezoek! Ik heb daar zo’n hekel aan. Liever dat je gewoon even belt voor een afspraak. Vind ik eerlijk gezegd wel net zo netjes. Soms komt het ook echt niet uit. En als beloning zorg ik voor lekkers :)

iooon -

Ik kan heeeeeel goed schoonmaken in een kwartier, half uur. Je moet alleen niet de slaapkamer inlopen dan. En ik dacht dat het beter zou gaan met Eon. Maar er is nu nog meer was en nu ligt de halve kamer vol met speelgoed.

katrien -

Ik ben iemand die sowieso niet veel rommel maakt. Maar zoiets als de toilet reinigen of frisse lucht voorzien moet altijd nog gebeuren! 😉
grappig om te lezen, hilarisch!

Joyce -

Jouw afstandsbediening blunder is echt niks vergelijken met wat een vriendin van mij voor elkaar kreeg. We zaten toen nog op de middelbare school en zij had een zak chips (heartbreakers :D) meegenomen. En nu komt het… Ze vond in de zak met chips haar huistelefoon terug :’). Had ze per ongeluk de huistelefoon in de zak chips gedaan! Zo hard gelachen, echt hilarisch xD.

Willemijn -

Hahhahaha!

mieke -

Ik ken het. Ik gooi alle troep in de computer kamer of in de voorraad kast. En ga vaak met de swiffer rond om de honden haren weg te halen.
En als bezoek echt in eens voor de deur staat, zeg ik vaak: ga maar vast zitten, ik moet nog even beetje opruimen. Of iets in de trant van let vooral niet op de troep.

Eline -

Hahaha super herkenbaar!! Dan ziet er alles in je ogen toonbaar uit, maar zit de vaatwasser al vol en zet je dus een paar borden in de goot en dan wordt je alsnog daaar op gewezen terwijl je zo je best hebt gedaan!

Charlotte -

Haha heel herkenbaar! Alle tassen met zooi worden bij ons boven op de rommelkamer (hoe zal die toch aan zijn naam komen…) gezet en vervolgens blijven ze daar staan… Ik probeer tegenwoordig om het beneden altijd netjes te hebben naar die ene rommelkamer boven dat blijft voorlopig nog wel even zo ben ik bang…

Maaike -

Ik zorg wel dat het opgeruimd is als er bezoek komt. Opruimen doe ik namelijk altijd wel. Bij mij slingert er maar weinig rond. Qua schoonmaken doe ik niet veel, waarom de schone schijn ophouden? Zeker als het echt last minute is. Wat bleek door de wc lukt me nog net, maar anders moeten ze maar lekker dealen met een torenhoge afwas of nog niet opgeruimde was.

Xaviera -

Haha erg leuk geschreven weer! Ik ben heel erg netjes van mijzelf dus meestal hoeft er niet zoveel opgeruimd te worden als er onverwacht bezoek komt maar ik haal dan ook altijd een doekje over de wc en zorg dat het lekker ruikt.

Iris -

Leuk artikel! Erg herkenbaar sommige dingen!!

Aida -

Wij ruimen ook altijd op voordat er bezoek komt…haha als het snel moet gooien we alles in de werkkamer en ik schaam me dood als mijn vriend dan bv zijn vader meeneemt naar de werkkamer om iets te laten zien, haha! Sowieso is die kamer een grote zooi…dit komt door ruimtegebrek maar toch..

Anita | mindjoy -

Jep even snel de wc doen en dan het toonbaar maken in de woonkamer. Even de kleine frutselen opruimen, eetkamertafel leeg maken en de keuken wat opruimen. Manlief nog eens extra laten stofzuigen en het bezoek mag komen.

Marieke -

hahaha heel leuk! Ik kan daar ook heel erg van in de stress schieten, en eigenlijk vind ik dat stom dus probeer ik het wat meer te laten zoals het is haha. Ik zorg inderdaad ook altijd dat de wc dan schoon is en het huis een beetje gestofzuigd en dat de tafeltjes en vensterbank enzo schoon zijn. En natuurlijk het aanrecht! Maar ik probeer dat nu ook een beetje los te laten, mensen mogen best een beetje zien dat er geleefd wordt. Al zijn er inderdaad mensen waarbij ik er nog last van heb haha (vooral die uberschone).

Corine -

YES!! ik ben niet de enige die hier last van heeft.
Mijn vriend snapt nooit iets van mijn schoonmaak stress voordat er bezoek komt.
Het ligt er wel aan wie er langs komt. Als er bijvoorbeeld mensen komen die niet zo vaak op visite komen dan moet alles spic en span.
Leuk om te lezen dat er meer mensen hier last van hebben haha :)

Iris -

Heel herkenbaar, ik ben ook de meester in schijnopruimen/schoonmaken, vooral als mijn moeder langskomt. Zij is namelijk een schoonmaakmonster en de eigenaar van mijn appartement, ze dreigt altijd als ik het te vies maak, dat ik er dan niet meer wonen. Verder krijg ik niet zo vaak onverwacht bezoek. Mijn grootste blunder was toen mijn moeder onverwacht langskwam en dat ik nog met mijn nieuwste vriendje in bed lag die mijn moeder nog niet ontmoet had, en ik had alleen een kamer. Dus dan staat je moeder in je kamer en je vriendje in zijn boxer in bed. Dat was bijzonder ongemakkelijk en sindsdien belt mijn moeder me wel altijd minstens een half uur van te voren. Haha. Ik krijg er nu alweer schaamrood op mijn kaken van.

Naomi -

hahah ik herken het! Als de ene vriendin komt, ruim ik het niet op. Komt een andere vriendin langs, ruim ik toch even mijn kamer op!

mar -

Hahaha ik herken het! Maar hier komt vooral bezoek compleet onverwachts, dan staan ze ineens voor de deur. Dat is pas vervelend! Een belletje zou dan nog fijn zijn haha.
Maar in poging tot super snel opruimen terwijl manlief de deur open doet, veeg ik vaak alle troep van de tafel in 1 veeg op een stoel. Niemand die het ziet! Behalve als de visite besluit die ene stoel te pakken om aan te schuiven bij de bank… oeps! En het overkomt mij altijd, ongeacht op welke stoel ik de troep leg haha.
Altijd weer een beschamend momentje als ze die stoel beet pakken… ik moet me ook altijd beheersen om niet hard te gillen “neeee niet die stoel”

Margot -

Leuk artikel! Ik ben vrij netjes, dus meestal hoeft er niet superveel te gebeuren als er ineens bezoek komt. Al zal ik vaak wel nog even wat kleine dingen opruimen, al hangt het er inderdaad vanaf wie het is.

Marieke -

Ik woon in een studentenhuis waar ik eigenlijk niemand kan ontvangen, maar het boeit me eigenlijk ook niks. Het is een studentenhuis en het zijn mijn ouders/schoonouders, niet de koningin. Het is namelijk mega verouderd, maar we hebben wel een schoonmaakrooster waar we ons ook echt aan houden, dus het is wel schoon. Niet brandschoon, maar wel voldoende leefbaar. Ik hou mijn kamer wel redelijk netjes, behalve tijdens de tentamens, dan is het een zooi van jewelste. Met een konijnenhok op mijn kamer heb ik ook geen andere keus dan opruimen, anders ligt binnen een paar dagen overal zaagsel en hooi 😛

Seline -

haha grappig die blunders! Ik ren altijd als een kip zonder kop rond. Als beneden de bel gaat dan heb ik nog ongeveer 3 a 4 minuten om de laatste puntjes op de i te zetten. (Woon in een appartement)

Paola -

Mijn billen gaan niet bloot, want ik heb eigenlijk geen blunders! Wel gebeurd het nog wel eens op zondag dat we om 3 uur onverwachts bezoek krijgen en dat ik dan nog of alweer in mijn badjas loop! Dan trek ik een sprint naar boven en zegt mijn man dat ik nog even wat aan het opruimen ben 😉

jose -

Ik woon in een studentenhuis. Mijn kamer is klein, en ik ben netjes, dus het hele opruimingsproces van mijn kleine paleis neemt maar 10 minuten in beslag. Maar de gemeenschappelijke keuken en wc zijn altijd vies. Zolang je de bril niet omhoog doet valt het niet op. Nee grapje er moet wel wat aan gedaan worden maar niemand doet het. En toch zijn we nog wel een redelijk schoon studentenhuis. Vind ik. haha.

Elise Joanne -

Haha, ik zie je al als een bezetene rondrennen in je huis in die 15 minuten! Hilarisch! 😀

Aanhetlijntje -

Hahaha zo herkenbaar! En iedere keer weer maak ik me de bedenking waarom verplichten we ons zelf voor ons huis super proper te maken als er bezoek is. Waarom is het zo’n sociale druk? Want iedereen ligt te stressen als er iemand op bezoek komt, dat alles proper moet zijn! Waarom doen we niet gewoon de deur open, ook al is het niet super clean, maar wel lekker back to reality.

Nienke -

Hahaha die afstandsbediening! Ik durf niet te hard te lachen want het zou mij ook zo kunnen overkomen! Sinds ik op mezelf woon snap ik pas waarom mijn moeder altijd op ging ruimen als er bezoek kwam (ook al was het helemaal niet rommelig vond ik). Het is gewoon heel prettig om even met de franse slag door je huis te gaan, ik doe dat eigenlijk bij elk bezoek. En dat is ook mooi makkelijk, zo gebeurt het tenminste! Alleen als mijn vriend of beste vriendin komt dan kan het me niet echt schelen 😉
Trouwens Martine en Willemijn, jullie zijn echt kanjers! Ik geniet onwijs van 2wmn.nl :) :)

J. -

Een tijd geleden werkte ik nog 6 dagen in de week van 9 uur op de meest idiote tijden. Tel daar 1,5 uur reistijd per dag bij op en je hebt een beeld van hoe mijn dagen eruit zagen. Manlief is een schat maar een eersteklas varken. Mijn schoonmoeder had ooit het lef om te zeggen toen ze weer eens op de stoep stond terwijl ik net 10 minuten in huis wasmachine dat het niet zo schoon en opgeruimd was. Vind het sws een vreselijke vrouw maar wat is die toen aan de beurt geweest zeg..

J. -

Wasmachine moet was zijn

jenneke -

Heel herkenbaar! Het overkwam me laatst zelfs dat ik nog in mn badjas liep en schoonmoeder zichzelf maar even toegang tot ons huis had gegeven door onze huissleutel die zij in bezit heeft, voor NOODGEVALLEN, te gebruiken. Grrrr. Die avond heeft mn vriend het wel voor me opgenomen en gebeld en gezegd dat dat niet de bedoeling was.

Willemijn -

Ooooh neee wat brutaal zeg! Hahaha!

Sharona -

Dat deden mijn schoonouders ook! En dat is bijzonder ongemakkelijk als je allebei uhh… Bezig bent. Schaaaaam! Nou dat hebben ze wel afgeleerd geloof ik.

Heleen -

Dat deden/doen mijn schoonouders ook. Soms om ook iets randoms als een kerststukje in in huis te zetten als je niet thuis bent… En om meteen dan maar je vaatwasser uit te ruimen en je kast opnieuw in te delen, grrrrr. Ik heb gevraagd om voortaan even te bellen voordat ze komen, maar zij heeft het opgevat als alleen aanbellen bij de deur. Joh, wat heb ik daar aan?? Als we niet open doen op tijd gebruikt ze toch die sleutel wel.

Anne -

Ik heb gelukkig mijn vriend zover gekregen om te regelen dat zijn ouders die sleutel voor ‘noodgevallen’ weer hebben ingeleverd. Het hing mij toch een beetje te ver om, wanneer wij niet thuis waren, de kasten in ons huis te gaan verplaatsen omdat deze indeling hun voorkeur had..

Danielle -

Daarom hebben mijn schoonouders geen sleutel 😛
Mijn ouders bellen altijd van te voren als ze komen en ook als ik zeg dat het goed is bellen ze gewoon netjes aan.

Als hier trouwens opgeruimd moet worden op recordtempo dan gaan de losse prullen op de stoelen van de eettafel, die zijn dicht vanaf achteren gezien en dan zie je de troep niet.
De wc gaat inderdaad een lading wc-reiniger in en de bril, tegeltjes en grond neem ik snel af met een natte doek met allesreiniger.
De afwas doe ik snel, tenzij die te groot is om weg te werken dan verstop ik het in de oven.
De badkamer- en slaapkamerdeur gaat potdicht, daar heeft visite niets te zoeken.

Wel een keer de blunder gehad dat ik mijn moeder had gevraagd om onze pup/hond tussen de middag uit te laten, had dus wederom alle vaat in de oven verstopt (inclusief koffiekopjes) en alle losse troep in de badkamer gezet.
Ja uitgerekend die dag springt die pup in de sloot dus die moest mijn moeder onder de douche doen, kwam ze eerst die bomontploffing tegen in de badkamer. Pup gewassen en toen moest ze een handdoek hebben, lag er niet. Die hingen op het wasrek op het balkon, maar daar moest ze voor door de slaapkamer en die was ook echt ontploft met overal kleding.
Vervolgens dacht ze, ik ben nu al even bezig neem even een bakkie koffie en dan ga ik naar huis, koffiekopjes nergens te vinden dus ze ging zoeken, trok ze die oven open hahaha.
Kreeg ik een berichtje “vind het knap dat jij thuis alles kan vinden, heb me rot gezocht naar alles haha”. Oepsssss…
En ik maar volhouden tegen mijn moeder dat ik zo netjes ben sinds ik samen woon haha.

Willemijn -

Hahahahahahaa!

Amy -

Haha, hilarisch! Wij hebben een grote eettafel die ook dienst doet als werkplek en als verzamelplaats van kranten, post en andere papieren. Wat ik vaak doe is stapeltjes maken van die zooi.. Ziet er ook ineens een stuk opgeruimder uit! 😉

Martina -

Dit heb ik ook en ik heb geen idee hoe ik die zooi op tafel moet voorkomen zonder dat er rekeningen en belangrijken papieren onbetaald in de kast eindigen…. De stapels papieren zorgen voor veel frustratie en verder dan een stapel”to do” verkassen naar de zitting van de stoel ben ik nog niet gekomen…. Als iemand de gouden tip heeft hoor ik het graag!

Dita -

Leuk artikel! Bij ons is het nooit echt een zwijnestal dus iedereen kan zo langs komen. Wel maakt het me bij ouders en schoonouders minder uit dan bij anderen als die komen. Op nieuwjaarsdag deed bij ons het water het niet, hier op de hele buurt. Ik wilde graag even douchen maar ja dat kon dus niet. Schoonouders en mn mama en haar man kwamen langs en ik zat nog in mn badjas met een knot op mn hoofd.. Kan me dan ook niets schelen eigenlijk 😉

Reageer ook