Nutella havermout muffins

Je hebt lekkere trek, maar weinig in huis. De chocoladerepen zijn op en je hebt geen ingrediënten voor een lekkere cake. Wat moet je dan?

Dit had ik twee weken geleden. Het was zondagavond, de supermarkt was dicht en ik wilde iets lekkers eten als Boer Zoekt Vrouw zou beginnen. Iets zoets, onder het genot van een kopje thee. Maar wat in godsnaam?

Ik had hier geen ingrediënten voor in huis. Dus ging ik op zoek naar wat ik wel had en bedacht me of ik hier iets mee kon maken. En verrek! Ik had bananen, eieren, vanillesuiker, bakpoeder en havermout en ik wist dat ik hier mee volgens het boek Powerfood van Rens Kroes ontbijtmuffins kon maken.

Maar ik wilde iets ongezonds lekkers. Chocola! Ik had namelijk ook nog Nutella en hagelslag. Hmmm. Ik ging aan de slag en probeerde iets uit.

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 200 gram havermout
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 1 tl Nutella
  • 1 kopje melk
  • 2 anijsblokjes
  • Hagelslag

Het recept

Ik maakte eerst mijn oude vertrouwde ontbijtmuffins, maar dan zonder havermout. Dus ik deed de bananen, eieren, bakpoeder en de vanillesuiker in de blender.

Ik deed de anijsblokjes in het kopje melk en verwarmde deze 2 minuten in de magnetron. Heb je geen magnetron dan moet je met een pannetje aan de slag!

Toen de melk heet was en de anijsblokjes gesmolten, voegde ik een flinke theelepel Nutella toe. Deze liet ik ook smelten en dat rook toch lekker! Ik kon me niet bedwingen om een klein slokje Nutella melk te nemen…de kok moet immers voorproeven!

Ik voegde dit mengsel bij de rest in de blender. Nadat ik het geblend had, kwam ik er achter dat dit veel te dun was. Dat had ik helaas ook wel verwacht. Ik had dus een opvulling nodig in de vorm van bakmeel ofzoiets. Maar dat had ik niet. Wel had ik havermout, dus ik besloot dat er in te doen: ongeveer 200 gram.

En dat is het! Daarna deed ik de muffins op 175 graden ongeveer 20 / 25 minuten in de oven. Je moet het een beetje in de gaten houden, want het gaat behoorlijk snel en je wilt ze niet te bruin bakken. Deze muffinvormpjes van de Action zijn trouwens echt heel handig!

Als laatste voegde ik wat hagelslag toe op de muffins als versiering. Klaar was mijn lekkere hapje voor bij de thee!

Grappig om te zien dat je nog best wel wat kunt met de ingrediënten die je in huis hebt en een beetje ervaring. Dit smaakt trouwens wel ‘gezonder’ dan een normale muffin die bestaat uit bakmeel en (room)boter, qua smaak moet je dus niet verheugen op een lekkere vette muffin. Ik zeg het maar even om teleurstellingen te voorkomen, haha!

Het zijn in principe de ontbijtmuffins naar het recept van Rens Kroes uit haar boek Powerfood, maar dan met een beetje Nutella, hagelslag en anijsmelk voor een zoetere en andere smaak. Ik denk dat dit daarom wel ‘bewuster’ is dan een normale muffin. Zelfs Jorrik – die gek is op chocola en andere zoete lekkernijen – vond dit lekker en dat wil wel wat zeggen!

17 reacties

Deisy -

Ziet er echt heerlijk en wat ben jij creatief zeg met eten dat je nog hebt liggen. Ik had dat echt niet kunnen bedenken haha. Ik zou dus opgekomen zijn van de honger hehe 😉

Nesrin -

Ik ken de ontbijtmuffins van Rens niet, ik pak het boek er zo bij.

Hagelslag en Nutella. Duivels 😉

Marloes -

Klinkt heerlijk zeg! Wat een goed idee!

Janice -

mmmmh, ziet er goed uit!

PatriciaKleijn -

oee ik houd van nutella, deze ga ik zeker een keertje proberen, bedankt voor het recept

Okke -

Echt geweldig hoe je zelf zoiets bedenkt!

Liskalife -

Goed bedacht en ziet er ook nog eens overheerlijk uit! Wat je al niet kan maken met weinig ingrediënten.

Margot -

Goed idee! En je kan inderdaad vaak nog wel eist maken met wat je in huis hebt.

EliseDingen -

Dat is het leuke aan koken en bakken. Er is zoooo veel mogelijk :) Klinkt heel lekker! Misschien ook goed om in het recept vooraf ook te melden dat het om een flinke theelepel gaat en niet een (afgestreken) theelepel. :)

Iris | Todayslipstick -

Ik las de titel en dacht meteen JA, dit moet ik ook proberen. Chocolade is echt een verslaving van mij (oops!). Heel creatief van je!
Liefs, Iris

Liset - Beautydagboek -

Zo zie je maar weer dat je van de dingen die je in huis hebt, nog hele lekkere dingen kunt maken. Jum! Het ziet er heerlijk uit :).

Anniek -

Oeh yum, lekker! Grappig ook dat je er anijsblokjes doorheen doet, dat heb ik echt nog nooit gehad, terwijl ik al zo vaak dit soort muffins heb gemaakt! Ik vind ze ook echt heerlijk <3 Grappig ook dat zo'n klein theelepeltje nutella al zo'n groot kleureffect heeft. Leuk recept!

lucindainwonderland -

Dat ziet er echt wel super simpel uit om te maken en zeker snel voor de lekkere trek. Deze ga ik zeker onthouden en ook eens zelf proberen te maken. xxx Lucinda

Marieke -

super leuk bedacht zo! Heb het ook nog op mijn to-do lijstje staan, van die havermout muffins maken! Klinken heel lekker en handig als ontbijt! Leuk ook zo met anijs melk, had ik nooit op gekomen 😀

Milou -

Oeh, die zien er lekker uit! Lijkt me helemaal niet moeilijk om te maken. Ik zou alleen de anijsblokjes weglaten persoonlijk, vind ik niet zo lekker haha!

Laura Steenks -

Leuk bedacht en het ziet er echt ontzettend lekker uit! Ik schrijf hem op om dit zelf ook een keer te maken! :)

Dita -

Mmhh klinkt goed.

Reageer ook