3x Huishoudtools #1

Er zijn van die producten die je altijd gebruikt als je het huis weer eens een goede schoonmaakbeurt moet geven. En als ze op zijn, ren je meteen weer naar de winkel voor een nieuwe. Dit zijn drie dingen die ik vaak gebruik.

Dubro Ultra Ontvetter

Ik kan niet zonder mijn Dubro Ultra Ontvetter, het ruikt zo lekker schoon en het belangrijkste: hij ontvet heel goed. Ik doe er van alles mee. Voornamelijk maak ik er ‘s avonds na het eten het aanrecht en het fornuis mee schoon.

Gewoon een paar keer spuiten en met een warme, vochtige doek afnemen. Binnen no time is alles weer ontvet, schoon en fris. De Dubro Ultra Ontvetter is ook enorm handig als je gaat verhuizen en een vies huis moet oplappen. Daar weet ik alles van, helaas! De Dubro Ultra Onvetter werkt ook goed tegen nicotine aanslag op deuren, buizen, plafonds. Ik weet nog goed dat ik alle deuren inspoot met Dubro en dat de bruine strepen naar beneden dropen. Bah! En toen mijn opa overleed en ik het plafond schoon moest maken omdat hij altijd zoveel rookte, was Dubro Ultra Ontvetter ook erg handig. Oh, wat kwam daar veel vuil van af.

Het handigste is dat Dubro Ultra Ontvetter lekker snel is, je hoeft niets te verdunnen. Gewoon spuiten en afnemen. Het lijkt wel een Tell Sell reclame, maar ik meen het echt haha!

Microvezeldoeken

Ik denk dat iedere huisvrouw/-man dit wel in huis heeft: microvezeldoeken. En woon je nog thuis dan heb je vast je moeder (of vader) weleens horen zeggen dat microvezeldoeken zo ontzettend handig zijn en dat je die later echt moet kopen als je een eigen huishouden hebt.

Ik koop ze altijd bij de Action. Als ze op een gegeven moment heel lelijk worden -na al het wassen- koop ik weer nieuwe, want zo duur zijn ze niet. Ik gebruik microvezeldoeken altijd om alles schoon te maken en/of af te stoffen. Het vuil en stof hecht namelijk zo goed aan een microvezeldoek.

Microvezeldoeken vind ik trouwens ook ideaal om mijn brillen mee schoon te maken. Als ik mijn bril op heb en ik moet ergens naar toe, doe ik vaak een kleine microvezeldoek in mijn tas voor onderweg.

Pledge Meubelspray

Pledge Meubelspray doet me altijd denken aan mijn oma en moeder. Vroeger als we wilden sjoelen, sprayde (o)ma altijd eerst een flinke laag Pledge op de sjoelbak en ze boende alsof haar leven er van af hing.

Pledge is een wit goedje dat gemakkelijk stof en vuil kan verwijderen. Het beschermt houten meubels tegen watervlekken, knoeien en kringen en het glanst weer als nooit tevoren.

En sjoelen ging toch een partij soepel na wat Pledge! Ik gebruik het zelf om alles af te stoffen in combinatie met een microvezeldoek: kasten, houten dekenkisten, tv-meubel, raamkozijnen. Ik ben gek op de geur van Pledge!

Het is helaas niet supergoedkoop, ongeveer €3 maar ik koop het altijd bij de Action, want daar hebben ze weleens acties. Ik koop geloof ik dit soort dingen altijd wel bij de Action.

Wat zijn jouw 3x Huishoudtools van dit moment?

28 reacties

Eline -

Dasty! Ik ben gek op dasty, werkt als een tiet, echt ideaal!

Jessica -

Ik was vandaag gelijk enthousiast de super in ingedoken, voor de Dubro ontvetter….uitverkocht!!! Zo goed is jullie invloed hahahaha!!!

Priscilla -

Ik ben ook een enorme fan van ontvetter maar ik gebruik eigenlijk altijd Dasty. Microvezeldoeken vind ik echt horror. Ik heb vaak last van eczeem aan m’n handen en microvezel doeken blijven dan aan m’n kapotte handen ‘hangen’ waardoor ik de doek los moet trekken en velletjes los trek.

Priscilla -

Oh, dat klinkt wel een beetje vies nu ik het zo terug lees :’)

natassk -

1.MR PROPER echt heel krachtig de frituurpan is blinkend schoon.
2.billendoekjes/luierdoekjes gebruik het voor veel dingen zo tussendoor en met kids ook mega handig
3.wasverzachter in spuitbus met water voor lekkere geur voor stoffen dingen.

Sandra -

Ontvetter is echt super spul om het fornuis mee schoon te maken! Voor het aanrecht en de eettafel gebruik ik de allesreiniger in sprayvorm van Dettol, ruikt heerlijk en werkt supersimpel!

Mirjam -

Ja, de microvezeldoeken van de Action!!
Ook kan ik niet meer zonder de “wonderspons”. Dat is een spons die op gaat :

Amy-Denise -

Ik kan niet zonder mijn stofzuiger, microvezeldoekjes en van die vochtige schoonmaakdoekjes. Die doekjes gebruik ik door het hele huis, kan niet zonder die dingen, haha.

EigenParfumerie -

Leuke site hebben jullie! Mijn complimenten voor de leuke tips.

Debora -

Ik ga eens dringend een voorraad microvezeldoekjes moeten inslaan 😀

Anna30 -

Wat een goede tips! Hier ga ik zeker naar kijken in de winkel!

Anne -

Microvezeldoekjes inderdaad, kan niet zonder!! Van die vochtige schoonmaakdoekjes vind ik ook erg handig en de allesreiniger van Lidl maakt goed schoon en ruikt heerlijk lang fris! Die Plege gebruik ik nooit eigenlijk maar ga ik toch ook eens proberen.

Shanna -

Ik gebruik altijd als een gek de gele doekjes, maar de microvezel werkt beter?

Danielle -

Microvezel doeken! Ik haal ze altijd bij de bouwmarkt haha :D! Die van de action vind ik een beetje te dun.

Verder gebruik ik graag allesreiniger van de AH in dennegeur, schoonmaak azijn en ook de dubro ontvetter!

Miriam -

Wat leuk om te lezen, sjoelen…dat heb ik vroeger ook nog gedaan!

Margot -

Microvezeldoeken heb ik ook altijd in huis, maar Pledge kende ik nog niet.

Marnel -

Bij deze zin ging het even mis:”Microvezeldoeken vind ik trouwens ook ideaal om mijn brillen mee schoon te maken” Ik las eerst: “om mijn billen mee schoon te maken”…ik dacht WAT? en las nog eens en ik las het vervolgens goed, het was: “brillen”, maar dacht aan een wc- bril. Toen je je wc-bril ging opzetten begreep ik dat het om een gewone “bril” ging. Haha..sorry moest het ff zeggen, het is nog vroeg zullen we maar zeggen 😉 Handige tips!!

Rom -

Ik heb sinds kort de microvezeldoeken van Jemako. Die zijn vooral ideaal om ramen mee schoon te maken! Je kunt ze alleen via thuisparty’s kopen.

Lenneke -

Ik ben vooral fan van mijn stofzuiger en een vaatdoek, hahaha. Huisvrouw van niks!

Aida -

I love artikelen over schoonmaken. Ik wakker daar mijn schoonmaakdrang mee aan 😛
Mijn absolute favorieten zijn: Mr Muscle (oranje spuitbus) voor de keuken. Ruikt heerlijk en maakt super schoon. Antikal voor de badkamer (glazen douchescherm, kranen, bad en wastafel)
Glassex voor spiegels en als ik de ramen lap ( scheutje in super heet water en goodbye strepen op je raam). Groene zeep( vloeibaar) om te dweilen is ook erg fijn. Kan geen kwaad voor milieu en je spullen. Verder ben ik heel erg blij met mijn philips Marathon zakloze stofzuiger. Hangt een prijskaartje aan ( maar lang niet zo duur als dyson) maar werkt als een tierelier.

Eline -

Wat ook zeker een aanrader is: de W5 doekjes van de Lidl!!! Die kun je werkelijk voor alles gebruiken, echt top!

lucindainwonderland -

Die ontvetter moet ik zeker eens gaan scoren, ik wil dit jaar verhuizen…. maar die oven bijvoorbeeld, die moet echt even onder handen genomen worden en eigenlijk nog wel meer in huis. xxx Lucinda

Lauriëtte -

Ontvetter en zo’n doekje is inderdaad wel een echte must! Spulletjes voor het hout gebruiken we eigenlijk niet! Gelukkig hebben wij de luxe van een schoonmaakster dus zijn we er ook niet zoveel mee bezig! :)

Maaike -

Swiffer doekjes! Daar stof ik alles mee af. Met een gewone doek verplaats je vaak alles maar en krijg ik enorm last van mijn longen. Sinds ik stof met Swiffer doekjes gaat het echt een stuk beter. Oh en de badkamer reiniger van Witte Reus.

Cheyenne -

De ontvetter lijkt me heel fijn, die ga ik volgende keer meenemen uit de winkel! Ik gebruik zelf heel graag azijn voor allerlei klusjes!

Miriam -

Dubro is mijn beste vriend! Wat een fijn spul :)

Miranda -

wat een heerlijk artikel!:) ik zweer bij producten van HG, onze Henry (de stofzuiger:)) en allerlei verschillende hygiënische doekjes. Over die laatste heb ik ooit zelfs een heel artikel geschreven. Zó gek ben ik daar op:)

Dita -

Mijn favoriet zijn een bezem en veger&blik. Met 2 katten in huis liggen er nogal eens haren en op onze vloer zie je ook best veel dus elke dag gaat de veger er wel even door en om de dag dan de stofzuiger

Reageer ook