2Tell a Story: meneer Jansen

Het is weer tijd voor een nieuwe 2Tell a Story. Ik maak soms toch maffe dingen mee dat ik ze graag wil opschrijven -leuk voor later!- en omdat ik hoop dat jullie er net zo om kunnen lachen als ik. De mensen aan wie ik dit verhaal vertelde kregen in ieder geval de slappe lach van meneer Jansen.

Nu dacht je vast dat de oude meneer op de foto meneer Jansen heette, maar nee! Het is dus de grote Bordeauxdog die je ziet. Dat is meneer Jansen en meneer Jansen woont een aantal huizen verderop. Het is een lieve, grote, sterke en vooral onhandige en ondeugende lobbes. Niet altijd de beste combinatie…

Ik ga geregeld naar het veldje achter mijn huis om te frisbeeën met Noa. Ze kan hier lekker rennen en de straat is lekker rustig. Heel af en toe komt er eens een auto voorbij die 30 rijdt of een fietser maar het is vrijwel altijd stil. Een ideale plek om dichtbij huis met Noa te spelen.

Laatst was ik weer lekker bezig achterop het veldje met mijn Mechelse vriendinnetje. Totdat ik opgeschrikt werd door een gigantische lobbes van een hond. Het was een grote Bordeauxdog met wat gelige ogen, veel rimpels en het slijm droop uit zijn enthousiaste bek. Van zijn voorkomen alleen al kwam ik stiekem niet meer bij. Hij had zo’n halsband om met stekels, maar het was zo’n lieve lobbes dat de halsband niet de indruk gaf dat hij gevaarlijk was. Noa – die wel drie keer zo klein is – gromde hem dominant weg toen hij me bijna omver liep om te knuffelen en dus bleef hij maar bij haar uit de buurt.

Zijn bazin deed hem los, want Noa was immers ook los en zo konden ze even samen spelen. Maar Noa is niet zo speels -behalve met mij- en ging vrolijk verder in haar eentje met de frisbee. Ik had ondertussen met de bazin een leuk gesprek.

Ze vertelde dat haar hond de laatste tijd een beetje baldadig was en niet zo goed luisterde. Het leek wel alsof het weer er mee te maken had, zei ze. Op het moment dat ze het zei keek ik naar haar hond die ondertussen vreselijk ondeugend aan het doen was. Hij was bezig een gat te graven naar China, rolde vrolijk door de modderplassen en het ergste: hij stak gewoon te pas en te onpas de straat over naar het mini grasveldje en weer terug. Ze probeerde hem te corrigeren maar hij luisterde voor geen meter en deed lekker waar hij zin in had en daagde haar zelfs uit. Ik hield mijn lach in maar het was zo’n grappig gezicht. Zij liep hem maar achterna al schreeuwend: “Meneer Jansen, stop nou even, kom nou hier, hè bah meneer Jansen, dit vind ik niet meer leuk!” en hij bleef maar graven en koprollen. Het leek wel een humorfilm.

Omdat meneer Jansen in een gekke bui was wilde ik net opperen of het niet handiger was om hem aan te lijnen, stel je voor dat er een auto aan kwam. En toen gebeurde er iets wat in slow-motion aan ons voorbij ging. Ik zag het gebeuren en het ging heel snel maar het trok langzaam aan me voorbij. Uit mijn ooghoek zag ik een oude man op de fiets. Ik zag de bazin achter meneer Jansen aan lopen en op dat moment zie ik die onhandige grote lobbes zo naar de oude man toe rennen en tegen de fiets van die oude meneer aanspringen. Een verschrokken “Ooooooohhh!” kreet  en gillende “Meneer Jansen néééé!” verder was het gebeurd.

Watskeburt?

De oude man viel van zijn fiets met zijn hoofd op de stoeprand. Ja, echt: hoe ongelukkig kun je vallen?! Ik schrok me op dat moment kapot maar tegelijkertijd had ik nog steeds de slappe lach door die gekke hond. Ik kan niet uitleggen wat een gemengde gevoelens ik had op dat moment. Ik snelde naar de man toe maar hij stond gelukkig meteen weer op. De bazin van meneer Jansen bood wel 100x haar excuus aan en zette het zadel en het stuur van de oude man ondertussen weer recht. Hij had gelukkig niets, maar was wel heel erg geschrokken en natuurlijk boos omdat de hond niet aangelijnd was. Terecht natuurlijk.

Terwijl de bazin van meneer Jansen verder met de oude man praatte om wat dingen te regelen kon ik een glimlach niet onderdrukken toen ik meneer Jansen op de achtergrond weer een koprol zag maken en hij verder ging graven. Zich van niets bewust. Hij was immers toch hartstikke aardig geweest door de oude man zo blij te begroeten?!

We sloten het gesprek raar af. De man fietste verward weg, de bazin van meneer Jansen wist niets meer te zeggen net als ik, Noa stond gek te kijken met haar frisbee in haar bek en meneer Jansen? Die ging vrolijk verder en tot overmaat van ramp sprong hij met zijn enorme modderpoten tegen de witte jas van zijn bazin aan. Goedemiddag!

Edit: Het was me opgevallen dat er veel negatieve reacties zijn geweest op dit artikel. Vandaar dat ik even reageer via deze edit. Ik kan me op zich voorstellen dat het bij sommigen anders overkomt dan ik bedoel. Ik vind het jammer dat er geïnsinueerd wordt dat ik het grappig vind dat de man van zijn fiets viel. Dit was niet hetgeen wat ik grappig vond aan dit verhaal. Natuurlijk was dat erg. Dat zeg ik ook in het artikel, dat ik me rot schrok. Het ging om het feit dat meneer Jansen (voordat de oude man in het spel kwam) zo ondeugend was. Dat anderen nu een bepaald beeld van mij vormen op basis van dit verhaal vind ik erg. Voor mijn gevoel word ik nu afgeschilderd als iemand die zich enorm heeft vermaakt om het feit dat de oude man ongelukkig van zijn fiets viel en dat is absoluut niet zo. Ik vond het namelijk heel vervelend dat dit gebeurde en rende meteen naar hem toe om voor hem te zorgen. Ik denk dat dit een gevalletje is van dat je beter zou kunnen horen hoe ik het verhaal vertel in plaats van schrijf zodat je mijn nuances in het verhaal en mijn mimiek kunt zien toen ik meneer Jansen (de hond, niet de man 😉 ) na deed. Jammer dat het anders over kwam bij jullie.

61 reacties

Jobke -

Ik zat me al te verkneukelen toen ik die grote lobbes zag en ik wist meteen dat dat Meneer Jansen zou zijn.. Beetje vreemde naam voor een hond, maar op een of andere manier ook weer heel goed passend. Maar het kan altijd erger: ik ken iemand die haar kat Lodewijk XIV genoemd heeft 😛

ingridoleole -

Wat een leuk verhaal ik zie het zo voor me :0))
En wat vervelend te lezen dat mensen het weer verkeerd oppakken.
Maar er zitten nu eenmaal veel zeurpietjes op internet.
Niets van aantrekken hoor!

Agata -

Ik denk dat dit verhaal om het absurde van de situatie gaat. Soms is een situatie zo absurd/bizar dat je er haast om moet lachen/giechelen (al is het onwillekeurig). Volgens mij is het heel menselijk en betekent helemaal niet dat je niet meeleeft met de consequenties van zo’n gebeurtenis.

Martine -

Ja, ik denk dat dit inderdaad ook wel beschrijft hoe het was. Het is wat moeilijk om op papier te zetten dus volgende keer zal ik nog eens nadenken of ik zoiets zal delen op 2WMN, want het kan ook aan mijn schrijfstijl liggen. Blijkbaar kon ik dit niet goed genoeg onder woorden brengen!

EliseDingen -

Die indruk die sommige mensen blijkbaar hadden gekregen wat ik uit je edit haal, had ik absoluut niet tijdens het lezen. Ik snap precies hoe je daar gestaan moet hebben. Zo’n veel te enthousiaste (en daarom ook ontzettend onhandige) hond die niet door heeft wat hij zo’n oude man aan doet (wat natuurlijk niet leuk is) maar hoe die hond daar zo onwetend mee om gaat, ik kan mij voorstellen dat dat grappig was. :)

Britt -

Normaal gesproken reageer ik nooit maar ik wil toch even wat kwijt ivm de negatieve reacties. Tuurlijk is het erg dat de man is gevallen en dat had nooit moeten gebeuren. Maar een hond blijft een levend wezen met gevoelens die je niet altijd ‘onder controle’ kan houden, hoe graag iedereen dat ook wil. Alle mensen en dieren reageren in een bepaalde mate op dingen die zij om zich heen zien, dus ook meneer Jansen. Als je iets wil wat je altijd onder controle kam hebben, neem dan geen hond, of elk ander huisdier.

Enne, zeer herkenbaar dat lompe. Mijn vorige hond was ook een Bordeaux en de grootste kwijlende lobbes die je je kan bedenken. 😉 mijn huidige hond ook trouwens, maar die is wat kleiner en beter handelbaar.

Chloé -

Ik vind het verhaal hartstikke leuk en super geschreven! Die meneer Janssen toch haha..

Megan -

Hahaha ! “Meneer Jansen!!” Tsja, wat een naam. Ik herken dit heel erg van toen ik mijn Newfoundlander had; mijn vader vond het een goed idee hem los te laten en hij zou gewoon wegrennen naar een meertje om te zwemmen. :”) Een paar mensen die aan het vissen waren, schrokken wel maar konden er wel om lachen (:. Lieve beesten hoor!

Vlinder -

Normaal reageer ik niet snel, maar nu wilde ik dit toch wel echt doen. Ik lees dit verhaal met dubbele gevoelens. Ik snap dat het verhaal niet erom gaat dat die meneer van zijn fiets valt door de hond, maar om die lollige lobbes. Maar juist door dat stukje van de fiets wordt meteen het grappige eraf gehaald. Daarbij kan ik me ook voorstellen hoe vervelend het voor de bazin van meneer Jansen moet zijn als hij niet wil luisteren. Ik weet dat dit grappig bedoelt is, en ik heb de edit gelezen. Ik schrijf dit ook niet om boos te reageren. Ik vind dit gewoon echt geen grappig verhaal. Maar het komt vast anders over als je het zou vertellen in plaats van schrijven

More -

Ik wil hier even op reageren met : ik zie letterlijk mensen met hooivorken en fakkels groeperen en kan hetgeen Martine voelt ‘meevoelen’. ik vond die edit maar akelig om te zien omdat je daarmee moet bevestigen dat niet iedereen op dezelfde golflengte zit bij het lezen.. Je schrijft hier een verhaal neer dat eigenlijk bedoeld was om ons te doen ‘meegenieten’ van een maffe situatie (veronderstel ik) waar elke lezer andere klemtonen legt (in het lezen) en het anders interpreteert. het zal inderdaad niet voor iedereen even gemakkelijk zijn om het verhaal te interpreteren zoals ze het wil doen overkomen.. hoewel ik vind dat je toch regelmatig hebt doen blijken hoe je je erbij voelde… uit alle andere schrijfsels kan ik alleen maar concluderen dat je een volwassen, ontwikkelde succesvolle vrouw bent die niet zou lachen met een oudere man die zich pijn doet.. awkward situation wel met die hond! en grappige naam voor een hond :)

Cindy -

Ik snap niet dat er nog steeds mensen zijn die het oké vinden dat een hond vinden niet goed afgericht is. Niet dat de hond daar wat aan kan doen maar de baas wel. Als je al geen natuurlijk overwicht op je eigen hond kan hebben, neem dan geen hond of ga weer op cursus.

Els -

Haha geweldig leuk stukje

Danielle -

Typische bordeauxdog dat lobbes en eigenwijs zijn.
Die van mij luistert goed, zolang er geen water in de buurt is, is heel rustig en blijft netjes naast me lopen als ze los loopt.
Als er geen water in de buurt is natuurlijk, want als ze dat ziet dan springt ze er met vier poten tegelijk in :’) En krijg zo’n gigantische wannabe chihuahua van 50kg maar eens uit het water dan.

Danielle -

Oh en hartstikke leuk hoor dat “je moet je hond aanlijnen” maar ik ben door onze vorige hond (een new foundlander) aan de riem op mijn buik door sneeuw en al getrokken omdat ze een kat zag terwijl ik even niet oplette en geen tegenwicht kon geven.
Dus een riem om is geen garantie dat er niets gebeurd, daarbij zijn er ook genoeg oude mensen die van hun fiets vallen door voetballende kinderen die dan net de bal even naar de overkant schoppen of uit het niets over rennen. Die kinderen doe je ook niet aan de lijn toch?

Vind dat veel reacties erg overdreven zijn en dat de hele bedoeling van het verhaal totaal uit zijn verband word gerukt.

emma -

Haha, ik zie die hond ook zo gaan met die vrouw erbij die niet weet ze ermee aan moet. Thanks for the mental image, kon wel een lachje gebruiken vandaag :)

Wat vreselijk voor die man en wat zul je geschrokken zijn zeg, gelukkig liep het goed af. Maar ben het met je eens dat als je je hond niet onder controle kan houden, hou hem dan lekker aan de riem. Gelukkig is die van jou beter opgevoed.

boo -

Ik reageer normaal nooit op berichten, maar dit vind ik niet normaal. Ik vond het verhaal wel leuk! En misschien hebben veel mensen een andere mening maar is het nodig als er zoveel negatieve opmerking zijn geplaatst die van jezelf er ook bij te zetten? Je kan ook gewoon zeggen geen goede keus klaar inplaats van een A4 tje waarin je beschrijft over hoe Martine zou zijn. Lees het verhaal goed en denk na voor dat je wat reageert. Ik kan begrijpen dat het naar is voor Martine om deze reacties te lezen terwijl het voor haar leuk was. Xxx

Iris -

Gelukkig is het goed afgelopen! Ik zie meneer Jansen al helemaal bezig op het gras!
Wij hebben een Ierse Wolfshond, schat van een beest, en kan met alles en iedereen overweg. Maar hij is nog altijd enthousiast als een puppy en kent zijn eigen krachten niet. Hij wordt zo ontzettend blij en enthousiast van andere mensen/dieren, vooral bekenden en dan vergeet hij het even dat hij naar ons moet luisteren.. Hij heeft een keer oma van 86 gelanceerd bij zijn begroeting… Gelukkig landde ze op zijn kussen (een babymatras haha). We kunnen daar allemaal hard om lachen gelukkig!

Bianca -

Ook ik wil even reageren, aangezien hierboven gesuggereerd wordt dat vooral niet-hondenliefhebbers over dit verhaal struikelen. Ik hou van honden, ontzettend veel, maar ik vind het verhaal ook niet grappig. Er daar kan die arme Meneer Jansen niets aan doen, want dat lijkt me een echte lolbroek. En ik heb zo’n vermoeden dat Martine helemaal ingepakt werd door Meneer Jansen, waardoor ze meegenomen werd in zijn enthousiasme en de mogelijke gevolgen even onderschatte. Gelukkig is Martine hier niet verantwoordelijk voor, maar de keuze om er een blogpost over te schrijven is wellicht niet zo handig geweest. Het zou haar sieren om, ondanks de kritiek, te reageren. Wat ik echter veel ernstiger vind is dat de eigenaar van zo’n onstuimige hond, duidelijk totaal verkeerde inschattingen maakt, en zij is helaas niet de enige in Nederland. Waarom zoekt ze niet een lekker bos op, waar Meneer Jansen zijn energie kwijt kan. Dan hoeft ze ook niet als een idioot gillend achter hem aan te rennen…

Martine -

Ik heb hierboven even gereageerd in een edit, omdat er zoveel negativiteit ontstaat. Blijkbaar kwam dit verhaal anders over bij velen! Bedankt voor je reactie want dit stuk uit je reactie “En ik heb zo’n vermoeden dat Martine helemaal ingepakt werd door Meneer Jansen, waardoor ze meegenomen werd in zijn enthousiasme en de mogelijke gevolgen even onderschatte. Gelukkig is Martine hier niet verantwoordelijk voor, maar de keuze om er een blogpost over te schrijven is wellicht niet zo handig geweest” is ook inderdaad hoe ik het voel en ik had niet verwacht dat hier zo veel commotie op zou komen. Ook omdat het verhaal uiteindelijk (gelukkig) met een sisser af liep. Als die man gewond was geraakt (of erger) dan had ik het verhaal ook niet gedeeld. Maar juist omdat het gelukkig goed afgelopen was wilde ik het delen: vooral om meneer Jansen te beschrijven. Maar blijkbaar was dit geen goede keuze.

Fleur -

Iedereen zegt hier wel, je moet hem aangelijnd houden. Maar als een hond echt wel wil (vooral een grote hond) trekt ie je zo mee en kan precies hetzelfde gebeuren, zelfs als de hond aangelijnd is.

Maaike -

Ik vind het verhaal helemaal niet grappig. Ik vind het eerder treurig dat jij het grappig vindt dat een oudere heer van zijn fiets afgegooid wordt/valt door toedoen van een hond. Dat die hond een vreemde naam heeft moet dan grappig zijn denk ik? Ik vind het eerder schandalig dat jij de verwonding van een ander grappig vindt. Echt heel jammer en dit geeft mij ook een ander beeld van jouw humor.

Martine -

Lees even de edit.

heleen -

ik vind het ook geen leuk verhaal. Wat is er zo lollig als iemand met zijn hoofd op de straat valt. Honden die niet luisteren kun je niet los laten lopen. Ik heb zelf ook een hond en hoe vaak het niet gebeurt dat als ik met mijn aangelijnde hond loop er weer een hond aan komt rennen vaak om te spelen maar ook wel om te vechten. Mijn vorige hond is (ook aan de lijn) een keer door een hele agressieve hond te grazen genomen. De baas van de beest kwam er aan en trok hem los en zei toen: “dat doet die nooit”. Bozer kan je me niet krijgen. Dus geen leuk verhaal en het is natuurlijk idioot dat iemand zo’n kalf van hun hond neemt en die niet in de hand heeft. Ik zou zeggen ga op een hondencursus met de hond.

S. -

Totaal niet grappig, geen enkel deel ervan eigenlijk. En ‘gelukkig stond de man gelijk weer op’? Als iemand met zijn hoofd tegen een stoeprand valt, zeker zo’n oud persoon, kan je ze beter laten liggen tot je zeker weet dat er niets aan de hand is. Voor hetzelfde geld had hij wel iets? Misschien woont hij alleen en kon niemand hem regelmatig wakker maken die nacht om zeker te weten dat hij geen hersenschudding had? Lachen ja..

Saskia -

Ik reageer eigenlijk nooit, maar ben een groot fan van jullie blog. Helaas vind ik dat je met dit artikel de plank behoorlijk mis slaat. Wat een akelig verhaal, een oude meneer die van zijn fiets valt door toedoen van een hond. Daar kan ik absoluut niet om lachen..

Liz -

Martine ik vind dat veel mensen wel erg negatief reageren. Natuurlijk hebben ze gelijk dat het veel erger had kunnen aflopen en dat je als je een hond niet onder controle hebt aangelijnd moet houden. Maar ondertussen krijg ik ook het idee dat er veel anti-honden mensen tussen zitten en dat wil ik een beetje in balans brengen. Ik vind het dan weer irritant als mensen fietsen in een gebied waar ik mijn hond mag loslaten en het geen fietspad is. Zij realiseren zich niet wat er gebeurt als de neus van een nieuwsgierige hond tussen de spaken komt. Horror.

Ps. Ik ga er vanuit dat Martine heus wel snapt dat dit erger had kunnen aflopen en vooral het komische aspect wilde delen. Waarschijnlijk is het zo’n gevalletje ‘had je bij moeten zijn’ en kwam dit niet zo over als bedoeld was.

Romy -

Ik zie anders dat veel mensen met een ‘negatieve’ reactie aangeven dat ze zelf ook een hond hebben. Zij geven nou juist aan dat hun hond in zo’n geval nooit los zouden laten lopen, inclusief mijzelf. Dat Martine het een grappig verhaal vindt dat een oude man van zijn fiets afvalt, vindt ik echt beschamend.

Martine -

Lees even de edit: nergens in het verhaal heb ik dan ook maar een woord gewijd aan het feit dat ik dat grappig vond.

Romy -

Nee, niet uitdrukkelijk. Maar het dat de arme man van zijn fiets afviel vormt wel een wezenlijk onderdeel van je ‘grappige’ verhaal, dus ik vind de edit een beetje nietszeggend.

Anna30 -

Ik ben het met jou eens Liz. Al begrijp ik de negatieve reacties ook wel als ik het zo lees

sophie -

Wij hebben ook een bordeauxdog en echt waar, wat we ook hebben geprobeerd, hij luistert voor geen drol! Maar liever en enthousiaster dan hem vind je ze toch echt niet!

lucindainwonderland -

Snap niet goed dat mensen een hond die ze niet onder controle hebben gewoon los laten lopen, dan kan je verwachten dat het mis gaat. Dit had veel erger voor die meneer kunnen aflopen. Dus sorry, ook ik vind dit verhaal totaal niet grappig. xxx Lucinda

Marnel -

Hahaha!! Die naam van die hond!

Lisanne -

Helaas vind ik dit ook niet zo’n grappig verhaal. Vooral omdat het overkomt alsof je de ernst er niet van inziet. Ik ben een keer door een niet aangelijnde hond van mijn fiets gevallen en dit eindigde met een flinke wond die drie maanden open heeft gelegen en een knie operatie inclusief 4 weken revalideren. Ironisch genoeg kregen wij kort daarna zelf een hond, maar zolang ik niet de controle over hem heb mag hij bij mij niet loslopen. Helaas omdat ik de gevolgen ervan zelf heb ervaren. Ik gun hem heel erg dat hij soms kan spelen met andere honden en lekker kan rennen, maar alleen als ik hem onder controle kan krijgen. Soms is dit niet in te schatten maar midden in een wijk is het toch wel oppassen geblazen.

Tessa -

Herkenbare situatie! Geregeld lopen honden vlak voor mijn fiets, of staan ze gewoon stil op het fietspad. Zeer vervelend, want je weet nooit wat zo’n beest gaat doen! Honden mogen zeker loslopen, maar liever niet in de buurt van fietspaden of andere wegen, tenzij je je hoofd heel goed onder controle hebt.

Tessa -

haha oeps ik bedoelde hond, niet hoofd

My Creative Life - Marìs -

Wie noemt zn hond dan ook ‘meneer Jansen’, naar zo’n naam zou ik ook niet luisteren..
Wat erg van die oude man :( hopelijk heeft hij er geen hersenschudding aan overgehouden, want dat is zooo naar!

Willemijn -

Hahaha! Je hebt inderdaad helemaal gelijk, dat moet het gewoon geweest zijn! 😉

Lisa -

Jammer dat er alleen op positieve reacties gereageerd wordt. Toegeven dat dit verkeerd is zou chiquer zijn.

Laura -

Ik wacht nog steeds op het grappige gedeelte.
Ben zelf best bang voor grote honden, ook al zullen ze super lief zijn zo’n grote lobbes die op je afstormt is nooit grappig.

Rosanne -

Ja, vind ik ook. Nog een extra reden om (slecht opgevoede) honden irritant te vinden.. Heb liever een kat.

Iris | Todayslipstick -

Ik zie het al helemaal voor me zo een grote enthousiaste hond! Gelukkig dat de meneer niets ernstigs had!
Liefs, Iris

zaneta -

Tja, dit is geloof ik het eerste artikel op deze site die ik niet leuk vind…

Jessica -

In het begin vond ik het nog wel grappig, maar aan het eind niet meer!
Ben wel benieuwd waarom de vrouw gekozen heeft voor de naam ‘meneer Jansen’. Mocht je haar nog eens spreken 😛
Oude mensen zijn vaak al gevoeliger voor botbreuken. Die meneer had ook wel wat kunnen breken of een hersenschudding oplopen. Gelukkig is het goed afgelopen!!
En zoals er al meer wordt genoemd in de comments, mensen die niet met een hond kunnen omgaan, laat ze alsjeblieft aangelijnd uit! Voorkomt een hoop nutteloze ongelukken.

Roos -

Vind het ook niet bepaald grappig. Die vrouw moest beter nadenken en een hond die ze niet onder controle kan houden, aangelijnd houden. De val van de meneer op de fiets had slechter kunnen aflopen, gelukkig was hier niet het geval!

Emily -

Het hele verhaal dacht ik dat het om de naam van de hond en een echte meneer Jansen zou gaan. 😉

Het verhaal nu vind ik ook niet grappig. Werk zelf in een ziekenhuis waar we geregeld mensen zien binnenkomen die na een val van de fiets in het ziekenhuis belanden, vaak genoeg ook met blijvend letsel of zelfs de dood tot gevolg. Stel je voor dat het dan 1 van je familieleden betreft – heel leuk dan, meneer Jansen.

Lisa -

Dit verhaal vind ik ook helemaal niet grappig. Met de fiets vallen is heel vervelend en al helemaal als je oud bent. Als er niemand gevallen was dan zou ik het verhaal ook niet grappig vinden. Misschien heb ik een apart gevoel voor humor.

Loes -

Nou nee, dat vind ik geen grappig verhaal. Een slecht opgevoede hond die duidelijk niet los mag lopen en een man die zich wellicht flink heeft bezeerd, want zoiets kan achteraf nog best naar voren komen. Ik begrijp werkelijk niet wat hier zo geestig aan is.

Romy -

Ik vind dit inderdaad helemaal geen grappig verhaal. Ik kende zelf iemand die van haar fiets afviel, met haar hoofd op de stoeprand terecht kwam en daardoor is overleden. Het is dus levensgevaarlijk om een hond los te laten lopen!

frida -

Wat is hier precies grappig aan? dat die hond niet luisterde? of dat die man viel? of dat die bazin haar hond niet goed heeft opgevoed?
Heb er niet eens om kunnen glimlachen.

Erika -

Ik vind dit ook niet grappig. Wanneer ik een hond los zie lopen, word ik al een beetje bang dat ie naar mij toe komt. En dat ruikt zo’n hond natuurlijk.. Het is me een paar keer overkomen dat een hond op me af kwam gerend, geen pretje voor mij. Daarom vind ik t asociaal om een hond los te laten lopen, vooral wanneer het baasje de hond inderdaad niet onder controle heeft…

Maxine -

Wat een leuk verhaal. Ik heb er niet echt om kunnen lachen. Behalve dan dat de hond meneer Jansen heet. X

Margot -

Gelukkig is het goed afgelopen!

Rosa -

Niet echt grappig in mijn ogen. En nee, ik ben niet anti-hond of anti-loslopen (heb er zelf ook eentje), maar wel anti honden die loslopen terwijl de baas ze duidelijk niet goed onder controle heeft. Ik vind dit echt sneu voor die meneer op de fiets, al is het gelukkig goed afgelopen. Maar voor hetzelfde geld was het wél echt mis geweest. Ik ken bv iemand die zijn pols heeft gebroken toen een loslopende hond hem van de fiets af duwde. Nou, dan lach je niet meer, hoor.

Lisa -

Ben het er dit keer helaas mee eens. Ik vind dit niet grappig. Vooral ook omdat je zegt dat de man verward weer verder fietste. Grote kans dat hij zich flink bezeerd heeft maar dit in eerste instantie niet door heeft gehad vanwege de schrik. Iets wat niet geheel ondenkbaar is: een vriendin van mij die van haar fiets gevallen was meende stug door te gaan richting haar werk ‘omdat het wel ging’, totdat de pijn echt doorkwam en ze naar het ziekenhuis ging. Ze bleek meerdere kneuzingen te hebben en een breuk in haar kaak. Oudere mensen zijn natuurlijk nog kwetsbaarder ook dus wie weet wat ie had. Hopelijk niks natuurlijk.
En als de hond was aangereden door een auto was het dan ook nog een grappig verhaal? Of was het dan zielig voor de arme lobbes?
Ik vind het asociaal dat iemand zo’n beest los laat lopen, al heeft ie nog zo’n leuke naam 😉

Lisa -

Hey! Had ook niet de intentie om jou het idee te geven dat ik je nu zie als één of andere psycho die om het leed van anderen lacht. Ik kan me namelijk heel goed inbeelden dat het er hilarisch uitgezien moet hebben als er een vrouw maar achter der hond aan sjeest die lekker z’n eigen ding doet. Echter zou het lachen me wel vergaan zijn na het voorval. Hoewel, als je zelf inderdaad zelf gezien hebt dat er gelukkig niks aan de hand was kan ik me voorstellen dat je nog ff verder grinnikt.

Xaviera -

Hahaha wat een leuk verhaal! 😀 Heerlijk zo’n lieve grote lobbes. Geweldige naam ook, meneer Jansen! Gelukkig was alles oké met die oudere man.

Syl -

Aw wat zielig voor die oude meneer.
Maar ja eerlijk, als mijn hond slecht zou luisteren dan blijft hij maar aangelijnd.

Femke -

Hahahaha, hier heb ik om gelachen! Geweldig!! 😀

Laura -

Bordeauxdogs denken vaak dat ze het formaat van een chihuahua hebben en springen gerust bij je op schoot, kwijlend en wel … Andersom denkt jouw Noa misschien wel dat hij een indrukwekkende leeuw is. Maar wat een geluk dat die man nog mobiel was!

Anna -

Precies dat! haha!

Reageer ook