2Keep a Diary: januari #3

Jemig krimmig, wat een rare week. Ik schreef laatst een blog over “ochtend- of avondmens?” en het lijkt wel of ik sindsdien -afgelopen week- een extreem nachtmens ben geworden. Niet bevorderlijk!

Maandag

Mijn dag begon veel te vroeg, namelijk om 04:00. Het zat namelijk zo. Ik was zo moe dat ik al vrij vroeg in slaap viel op de bank. Heerlijk (not) want ik wilde nog een artikel voor LLG maken die de volgende morgen online moest. In plaats daarvan schrok ik wakker om 04:00 ‘s ochtends met mijn lenzen in. Dus ik zat om die tijd nog achter mijn computer en het was nog een tijdrovend artikel ook, waardoor het net klaar was om 06:00 en gelijk online kon. Het had ook niet zo’n zin om nog om 06:00 naar bed te gaan dus bleef ik maar wakker. Een rare start van de week.

Gelukkig verricht make-up een hoop wonderen en een stijltang ook.

Ik had zin om een maffe outfit aan te trekken en gek als ik ben, doe ik dat gewoon. Ik trok een zwarte skort aan met een zwarte panty, mijn nieuwe Vanilia truitje en mijn felgekleurde Nikes.

Noa kreeg lekker wat vers vlees voordat ik weg ging. Normaal geef ik dat buiten omdat ik het vind stinken, maar het was nu zulk slecht weer dat ze het voor deze keer binnen mocht opeten. Ze moest er zelf ook even aan wennen geloof ik, want eerst wilde ze niet eten.

Bij Willemijn ging ik weer lekker aan de slag. Ik maakte weer eens wat foto’s, lekker warm met Saar tegen mijn kont aan. Het was zulk slecht weer dat ik het licht van de camera behoorlijk omhoog moest zetten om er nog iets van te maken. Vreselijk, waar blijft de lente?!

Willemijn nam haar brillenstash video op en ik paste voor de lol een paar brillen. Ik vind haar Replay bril zo gaaf, maar hij staat me echt niet.

Hmm, Willemijn maakte lekkere, warme chocomel voor me. Ook zonder slagroom is dat prima te pruimen!

Om een uur of zes ging ik weer naar huis, gelukkig kon ik met de auto omdat Jorrik vrij was. Noa is altijd enthousiast als ik thuis kom. Net als iedere hond! Ze blijft dan gerust 10 minuten zo achterstevoren in mijn armen staan om te kroelen.

Jorrik kookte pasta met rode wijnsaus, het was al laat dus aten we voor de tv. Tot mijn schaamte moet ik bekennen dat wij vaak voor de tv eten en dan Two and a Half Men kijken bijvoorbeeld. Ik vind het ook wel lekker dat ik dan niet hoeft te praten maar even kan ontspannen.

En toen gebeurde er weer zoiets raars. Jorrik had nachtdienst, maar we waren in slaap gevallen op de bank. Again. Ja, ik heb nogal een lekkere (slaap)bank. Ik zei nog tegen hem dat hij de wekker moest zetten, want stel je voor dat hij in slaap viel. Om 01:15 stond een vloekende Jorrik te tieren in de keuken dat hij 1,5 uur geleden al op zijn werk had moeten zijn en Noa blafte de hele boel bij elkaar omdat een collega van hem bij ons aanbelde om te vragen waar hij bleef. Ik was in zo’n diepe slaap (ik was immers al om 04:00 wakker en daardoor erg moe) dat het allemaal zo raar en snel ging, ik dacht dat ik droomde. Ik was alleen weer klaarwakker toen Jorrik weg was. Dus…toen ging ik van 01:30 tot 02:00 Noa nog maar even uitlaten en lag ik om 02:30 in bed. Erg hè?

Dinsdag

Dinsdag werkte ik een dag thuis, want Willemijn was er niet. Normaal werken we op donderdag thuis, maar nu moesten we het even omruilen.

Deze dag heb ik niet echt veel foto’s genomen. Ik heb geblogd, belafspraken gedaan, Noa uitgelaten en ik heb me verdiept in mijn pensioen. Gatver, wat was dat stom maar wel leerzaam. Ik schoot er voor mijn gevoel niet veel mee op, want het blijft toch een lastige zaak zo’n pensioen opbouwen voor jezelf als ZZP’er. Garanties in het leven heb je niet en dit is ook weer zo’n hoofdstuk uit het leven. Wie zegt dat wij over tig jaar nog AOW krijgen bijvoorbeeld? Wie garandeert dat je een flink pensioen kan opbouwen door te beleggen? Op dit moment neig ik meer naar zelf iets weg sparen op een aparte (niet geblokkeerde) spaarrekening en helemaal geen speciale pensioenrekening openen en/of beleggen. En een huis kopen, dat lijkt me ook een goed idee. Ik kan beter mijn geld investeren geloof ik…in mezelf! 😉

Omdat alles en nog wat uitzoeken over mijn pensioen nogal een tijdrovend klusje was, verveelde Noa zich dood. Arm beest! Ik kan het echt goed aan haar merken als ze teveel energie heeft. Uiteindelijk heb ik gewerkt tot 20:00 ‘s avonds, want er kwamen allemaal dingen tussendoor die ik af moest maken. Daardoor kon ik niet sporten waar ik wel van baalde.

Woensdag

Willemijn kwam gezellig weer naar mij toe. We moesten weer behoorlijk wat doen. Deze haaraccessoires vond ik erg schattig, maar niet meer passend bij onze leeftijd. Gelukkig weet de zus van Willemijn (en haar vriendinnen in het Thomashuis) hier wel raad mee.

Verder stond deze dag in het teken van mijn Charlotte Olympia’s. Ik ben er zo blij mee! Willemijn trok ze ook even aan!

Ik vind ze geweldig en ze passen onder veel meer kledingstukken dan ik aanvankelijk dacht. En ze lopen heerlijk! Ik appte mijn moeder een foto en die vond ze ook helemaal geweldig. Dat vind ik zo leuk, mijn moeder en ik delen de liefde voor aparte dingen en glitter, veel glitter!

En opeens op die grijze woensdag ging het sneeuwen! Natte sneeuw weliswaar maar toch! Ik vond het jammer dat het niet bleef liggen, ik vind sneeuw altijd zo gezellig. Als we dan toch kou moeten lijden, geef me dan liever een goede winter met alles er op en er aan.

Terwijl Willemijn foto’s maakte van My Muesli hield Noa haar aandachtig in de gaten. In werkelijkheid wilde Noa vooral een stukje gedroogde banaan proeven en lekker dat ze het vond!

De rest van de dag hebben we natuurlijk foto’s gemaakt, bewerkt, gekletst en maakte ik een look voor een review. Oh, en we dronken liters thee zoals altijd!

Nadat Willemijn weg was, schreef ik nog twee artikelen, checkte mijn mail en kroelde tegelijkertijd met een ondeugende Noa die naast me op de stoel kwam zitten. Multitasking!

Jorrik ging ‘s avonds eten met een vriend, dus at ik alleen. We hadden geen bal meer in huis maar ik had geen zin om door de regen te fietsen om boodschappen te doen. Dus deed ik het met wat ik nog had: pasta, doperwtjes, wortelen, champignons en gezeefde tomaten. Het was best lekker.

Na het eten ging ik in bad. Ik dacht vroeger dat katten altijd wezens waren die overal bij moesten zijn. Maar Noa is nog 10x zo erg. Die gaat overal mee naar toe, zelfs als ik het bad laat vollopen en dan hapt ze naar de kraan, haha!

Kaarsje er bij en ontspannen maar. De kaars rechts op de foto verandert om de paar seconden van kleur. Deze kregen we van Jorrik zijn zusje voor onze verjaardag, zo lief en hij ruikt nog lekker ook!

Mocht je je afvragen hoe laat ik nu weer naar bed ging…ahum: 03:00. Ik kon natuurlijk niet slapen omdat ik zo’n raar ritme had gecreëerd.

Donderdag

Potverdorie, mijn dag begon weer heerlijk. Als ik Noa zie word ik altijd zo blij. Dan ligt ze zo lief op de bank met die bruine kraalogen en dat staartje zwaait dan zo hard tegen de bank. Ik kan haar wel opvreten!

Daarna begon de dag wat minder vrolijk, want mijn auto wilde niet starten. Ik haat auto’s, het zijn fijne dingen maar er zit zo’n onderhoud aan. Na drie kwartier deed hij het en was ik pas rond 11 uur bij Willemijn. We gingen naar de Jumbo om lunch te halen. Vroeger -voordat we fulltime bloggers waren- haalden we altijd lunch bij de Jumbo, maar nu doen we het alleen als we wat te vieren hebben. En dat hebben we: 50.000 YouTube abonnees op LiveLifeGorgeous en meer dan 10.000 al op 2WMN. We zijn zo dankbaar!

We haalden witte druiven en stokbrood met Surinaamse eiersalade en Kip Curry salade. En natuurlijk een Kinderbueno als 4-uurtje.

Eenmaal weer thuis bij Willemijn, krulde ik haar haren met de Remington Silk Ultimate Styler. Ik geniet er van als ik dan zo’n mooie krul op vang. Ik ben gek op de medium krullen van deze tang!

We zagen er weer mooi uit voor de video’s dus daar gingen we mee aan de slag. Wat was de Charlotte Olympia video heerlijk om in elkaar te zetten. Vooral met het stop-motion gedeelte in het begin hebben we gelachen.

Ik zat in een debiele positie foto’s te maken, met mijn guitige Primark sokken. Willemijn kwam niet meer bij en maakte deze foto.

Om drie uur genoten we van een heerlijke Kinderbueno. Jep, niet om vier uur want dat houden we nooit vol. We moesten daarnaast ook moed verzamelen…

Brrr wat een kou!

…om boven in de kou bij de computer en scanner het jaar 2014 administratief af te sluiten. Dit duurt toch altijd zeker 1,5 tot 2 uur. Met een dekentje over onze benen gingen we aan de slag. We hebben er nooit zin in, maar als we eenmaal bezig zijn vinden we het toch altijd weer leuk en interessant om te doen. Het is ook fijn om te zien hoeveel geld je over houdt, want we zijn flink aan het sparen om de magere maanden op te vangen en we zijn al bijna bij ons spaardoel. En dat aan het begin van het jaar! Ik ben supertrots op ons.

Ik was uiteindelijk om 19:00 thuis, het was een lange dag. Jorrik had weer gekookt, de schat. Lekkere wraps met groenten, gehakt en kaas. Ik had van een avocado nog wat guacamole er bij gemaakt. Zo lekker!

Ik kon weer niet gaan sporten want ik was om 19:00 thuis en dan begint het sporten al. Wederom weer balen, maar komende week ga ik er weer volop voor. Soms zit het niet mee.

Noa vindt het niet erg zoals je ziet, die ligt maar al te graag tussen de baasjes in op de bank en dan heb of ik of Jorrik de achterpoten in het gezicht. Fijn hoor!

Natuurlijk schrok ik weer om 03:00 wakker op de bank. Gatverdamme, wat een irritant ritme heb ik. Dus om 03:30 lag ik weer in bed. Vreselijk en dan moet je ook je make-up er nog af halen. Dat doe ik altijd braaf, maar het is zo hinderlijk.

Vrijdag

De vrijdagmorgen begon ik daarom maar met koffie voor de verandering. Ik ben heel blij met de automatische melk opschuimer die ik laatst van mijn schoonmoeder kreeg. Het schuim is zo stevig!

Ik ging hard aan de slag want het huishouden riep. Ik luchtte de deken en de kussens en zocht alle was bij elkaar. De rest van de dag heb ik alleen maar gewassen, gestofzuigd, afgestoft, Noa uitgelaten en Jorrik aan het werk gezet: de hele rataplan dus.

De kerstsfeer was ik ook helemaal zat. De kerstkaarten ruimde ik op en alle kerstballen met kerstboomhouder bracht ik naar zolder.

Je ziet het goed. Het was weer eens half 3 en ik was net klaar met het tikken van nog twee artikelen. Ik kom niet van dit ritme af.

Jor en Noa waren allang in slaap gesukkeld. Ik vond het zo’n melig gezicht: Jorrik zo half met de laptop op schoot.

Zaterdag

Ik keek uit het raam en verrek: de zon! En fluitende vogeltjes. Het is dat de wind zo koud was, anders had ik gedacht dat het mei was. Heerlijk om zo wakker te worden!

We ontbeten met thee, muesli en fruit. Het tafelzeil komt trouwens van de HEMA.

Daarna deed ik nog wat was en ging ik aan de slag met de Maltesercake van Lekker & Simpel. Jorrik had daar zin in dus als goede (huis)vrouw verwende ik hem eens een keer.

Hèhè, ik doe er lekker stiekem een foto van Jor bij! We gingen lekker 2 uur wandelen met Noa in het Mensingebos in Roden. Dit is zo’n mooi bos, iedere keer wandel ik weer op een paadje waar ik niet geweest ben zo groot dat het is.

Ballen apporteren is Noa’s favoriete bezigheid. Ze krijgt er geen genoeg van. Naar andere honden heeft ze geen omkijken, sterker nog: die gromt ze weg. Dat vind ik zelf wel jammer, maar Noa is nu eenmaal erg dominant als het op haar speeltjes aankomt.

Zen…

Bij thuiskomst maakte ik voor Jor een cappuccino met een stukje Maltesercake.

Ik deed nog wat huishoudelijk werk en daarna gingen we naar onze lieve (schoon)moeder. We aten daar pizza met tomaatjes. Ik nam weer eens een pizza Hawaï, zo simpel maar toch zo lekker.

‘s Avonds liep ik terug naar huis met Noa en ploften we samen op de bank. Jorrik was zich ondertussen aan het klaarmaken voor zijn nachtdienst. Note to self: ga voortaan gelijk naar bed Martien! Want jawel: om 06:00 werd ik wakker met mijn lenzen in en make-up nog op. Vreselijk. Ik snap het echt niet hoor, wat doe ik toch raar. Mijn zus appte me een ‘kus’ foto vanuit Blender (Rotterdam). Ze was uit geweest dus stuurde ik haar een kusje terug.

Zondag

Zondagmorgen 06:00 dus…ik ging lekker naar bed en besloot er pas om half twaalf uit te komen. Daarna ontbeet ik met dit zondagse ontbijt: thee, warme kaiserbroodjes en verse sinaasappelsap.

De rest van de dag, voerde ik geen klap uit. Behalve dat ik met Noa nog 1,5 uur heb gewandeld maar dat is ondertussen onderdeel van de dagelijkse routine. Ik deed een comfy trainingsbroek aan, slobbertrui, bril en geen make-up. Ik ben gek op die dagen.

Ik belde nog even met het thuisfront alias mijn moeder. Ik was blij om haar stem weer te horen, want ik had haar gemist. We hadden al twee weken niet gebeld.

Ik keek na het telefoongesprek naar Boer Zoekt Vrouw, ik kan daar echt naar uitkijken. Een leuk televisieprogramma, m’n vent en mijn hond. Meer heb ik niet nodig.

Oh ja, en Jorrik kookte rijst met spinazie/kaasblokjes en vissticks. Een maaltijd die we in onze studententijd ook wel aten. Makkelijk en niet duur!

Na Boer Zoekt Vrouw nam ik nog een verkruimeld stuk Maltesercake en ging ik met een bak thee en een Lush bruisbal in bad. Klaar om deze idiote week met een vreemd ritme af te sluiten. Ik proost op een goede week met een normaal ritme en ik heb me voorgenomen om 3x te gaan sporten komende week. Het wordt druk want ik heb deze week vier afspraken maar wel hele leuke, op een na dan: de jaarrekening laten opstellen oftewel: horen hoeveel geld je weer naar Den Haag mag brengen! Maar goed, dat terzijde. Het is nu bijna 00:00 en de diary is af. Ik lig vandaag om 01:00 in bed denk ik. Dat is al beter, haha!

Hoe was jouw week?

32 reacties

Lisa -

Ik dacht dat je vriend niet op internet wou toch?

Murl -

Haha soms mis ik bij jullie blogs de like knop! Of soms tik ik perongelijk 2x op het scherm bij een foto zoals bij instagram

Liskalife -

Heel apart slaapritme inderdaad, haha! Op een of andere manier gaat je lichaam er aan wennen. Die maltesercake ziet er echt heel fijn uit, die ga ik dit weekend eens maken denk ik.

Deborahschrijft -

Vervelend zeg zo’n ritme, of gebrek aan 😉
Is het altijd donker in jouw woonkamer ‘s avonds? Misschien helpt het om meer licht aan te hebben zodat je daardoor makkelijker wakker kan blijven!

Corina -

Haha zo herkenbaar, dat je je hond wel op zou willen vreten! Voor mensen die geen huisdier hebben moeilijk te begrijpen dat je er zo vertederd door kan raken

Elise -

Toch wel aparte schoenen, met het Chinese traditionele karakter voor kip erop… Haha! Wel een mooi kleurtje.

Roos -

Ik vind je die Replay bril juist prachtig staan!
Wat is Noa toch een lieve hond! Fijne avond!
X

Danielle -

Oooh, leuk! Een foto van Jorrik, stouterd 😉 leuke foto van jullie samen. Wij hebben eigenlijk nooit anders gedaan dan voor de tv eten, vanaf het moment dat we gingen samenwonen. Precies om dezelfde reden, even niet hoeven praten en lekker ontspannen. Toen zei opeens iemand tegen mij “Dat is echt heel erg slecht voor je relatie hoor, eten is het moment van communicatie op een dag!” Dus… ik had netjes de tafel gedekt, we gingen aan tafel eten vandaag. We zitten aan tafel, maar de combinatie van het feit dat we allebei die dag niks bijzonders hadden meegemaakt, met het bezig zijn met eten (met volle mond kun je natuurlijk ook niet praten) zorgde voor een erg oncomfortabele stilte. Het leek net of we onenigheid hadden gehad, zo voelde het. We keken elkaar aan, pakten ons bord op en hebben vervolgens gezellig samen zitten lachen met “How i met your Mother” :-)

Willemijn -

Hahahaha!

Milou -

Ohh vreselijk zo’n ritme! Ik had het wel eens na mijn nachtdiensten, dan kon ik echt een week van slag zijn. Maar wat gek dat je zo lang op de bank kan slapen? Je hebt dan wel een heeeele lekkere bank! Ik word altijd na 1 uur slaap stijf wakker op de bank hahaha.

My Creative Life - Marìs -

Die bril staat je juist leuk!!
Haha dat vreselijke nachtritme herken ik! Ik had een paar weken terug ook steeds dat ik pas rond 2 uur/ half 3 naar bed ging, inmiddels heb ik het terug weten te brengen tot naar bed gaan tussen half 1 en 1 uur, dus ook hier gaat het al beter! Haha 😉

Danielle -

Ik vind die bril je eigenlijk wel heel leuk staan! En dat je lekker een paar keer op de bank in slaap bent gevallen betekent alleen maar dat je n lekkere bank hebt !

Peggy -

Wat een leuke top van Vanilia en die bril is ook super leuk. Staat je mooi, zo een cateye montuur! Overigens vond ik de bril Willemijn ook leuk bij je staan. Liefs, Peggy.

Hilde -

Die bril staat je juist onzettenddd goed Martine!!

Marnel -

Dat is idd een slecht slaapritme! Ik hoop voor je dat dat deze week beter gaat!

Xaviera -

Ik hoop dat je weer een beetje een normaal ritme kunt krijgen! Leuke foto’s weer allemaal om te zien, die van Noa zijn altijd zo schattig. 😀 Ik eet trouwens ook bijna altijd op de bank met een serie hoor, heerlijke ontspanning!

Lifetimes -

Haha, dat slaapritme is inderdaad niet al te best! Als ik jouw was zou ik echt een houten bank kopen, ligt niet zo lekker :p. Ben benieuwd of het je lukt om je slaapritme weer normaal te krijgen de komende week! Xx

Marieke -

haha jeetje das wel een rare week inderdaad met dat slaapritme! Maar wat ik niet helemaal snap, je voelt toch dat je in slaap valt? Of ben je echt gelijk helemaal weg? Ik voel mijzelf altijd in slaap vallen waardoor ik het kan stoppen, maar misschien heb ik daar gewoon heel erg geluk mee haha. Ben benieuwd hoe jij dat dan hebt!

Leonella -

Haha je ritme… echt irritant ja. Ik heb dat ook een tijdje gehad, maar nu moet ik om 11 uur echt wel in bed liggen. Uitspattingen merk ik echt wel, dan slaap ik de volgende dag gemakkelijk tot een uur of elf. En goed dat je je pensioen uitzoekt, dat lijkt mij nou niet het meest leuke klusje. Misschien leuk om eens wat artikelen te doen over de pro’s en cons van zzp’erschap, of uitleg over wat je allemaal moet doen/zelf moet regelen (zoals dus die pensioenen en dergelijke). Mijn vriend heeft zijn eigen bedrijf maar ik snap soms niks van die administratie.

Lifesabout -

Wat een gekke start van de week inderdaad haha! Niet te vaak doen hoor 😉 Wat is Noa een heerlijk beest, Shiva hebben wij nu afgeleerd op de bank te liggen. 60 kilo hond is niet heel praktisch om de bank mee te delen, maar mis het soms wel als ze lekker tegen je aan komt liggen.

Amelie -

Leuke foto’s!

PatriciaKleijn -

Ziet er weer als een gezellig weekje uit hoor, mijn slaapritme is op het moment ook aan het veranderen. Nu ik er niet meer om 5uur uit moet voor werk blijf ik ook vaak zitten tot na 1u oeps

Madelaine -

Ah wat vervelend van je ritme zeg, daar kan je echt een paar dagen goed van slag van zijn. Wel knap dat je nog zo laat met Noa ging lopen!

Margot -

Wat een rare week inderdaad, maar wel weer een hoop leuke foto’s!

Tessa -

Pfoe, wat een ritme. Dat zou ik echt niet lang trekken! Haha. Misschien moet je gewoon een standaard wekker zetten die om 1:00u af gaat (en natuurlijk uit zetten als je al wél in bed ligt). Dan heb je in ieder geval nog wat aan de nacht! En mocht je, als je vroeg op bed gaat, niet kunnen slapen? Neem dan melatonine en leg sowieso je telefoon/laptop/tablet een half uur daarvoor weg. Dan moet het vast goed komen!
Mensingebos in Roden is inderdaad prachtig. Mooi stukje natuur en zo dichtbij!

Seline -

ik vind de bril je wel leuk staan! Wat naar de je een raar ritme hebt! En wat is Noa een leuke hond!

Eline -

Ziet eruit als een heerlijk weekje! Lekker gevarieerd ook 😀 alleen die tijden…ik doe het je niet na hoor!

Els -

Wow wat een tijden ik word dan meestal al weer wakker Door de baby haha

Lauriëtte -

Wat is er mis met op de bank eten en een serie kijken? 😉 Doen wij hier elke avond! Vind je look van de eerste foto erg stoer, staat je mooi dat donkere! :)

Anniek -

Wat een rare week qua bedtijden inderdaad zeg, balen! Ik zou daar echt niet tegen kunnen, als ik te weinig slaap word ik echt chagrijnig :) Maar Noa maakt een heleboel goed met die schattige oogjes zo te zien, haha! Wel fijn dat jullie dan elkaar hebben om de ander er een beetje bovenop te helpen, op te peppen. Ik hoop dat dit een fijne week voor je wordt!

lucindainwonderland -

Het vroeg in slaap vallen en dan ineens midden in de nacht wakker zijn is helaas iets te herkenbaar en ook niet handig als je overdag gewoon een normale werkdag hebt, ik probeer er nu ook een ritme in te gooien waar ik wat aan heb. En dat stukje over je pensioen, ja dat lijkt mij super lastig als zelfstandig ondernemer, maar toch wel belangrijk om goed rekening mee te houden. xxx Lucinda

Dita -

Jeetje. Zo laat op bed gaan kan ik echt niet, haha.. Om 21.00u lig ik al bijna te slapen 😉

Reageer ook