2Keep a Diary: januari #1

Welkom 2015! Wat zal dit jaar mij brengen? Dat weet ik niet, maar 2014 heb ik in ieder geval heerlijk afgesloten. Ik was een weekje bij mijn ouders en wat heb ik genoten. Oliebollen, familie en champagne!

Maandag

Jorrik moest helaas heel veel werken afgelopen week. Ondertussen ben ik het wel gewend dat hij rond de feestdagen vrijwel altijd moet werken. Dus ik was blij dat ik met Noa een weekje bij mijn ouders was.

Pfff, even wennen: wakker worden in een ander bed in mijn oude kamer.

Ik werd wakker in een wit wonderland. In het noorden heb ik geen sneeuw gezien, dus ik vond het wel erg leuk om te zien dat het bij mijn ouders (zuiden) wel sneeuwde. Dat geeft altijd iets knus, vind ik.

Mijn ouders vonden het vroeger sowieso altijd gezellig als ik weer eens langs kwam, maar nu ik Noa heb vinden ze het geloof ik nog leuker. Het maakt de wandelingen een stuk gezelliger!

Mijn vader en ik lopen dan naar een soort hooiberg om te frisbeeën met Noa. Geweldig vind ze dat, ze kan geen genoeg van die heuvels en de frisbee krijgen.

Zoek Noa!

In de sneeuw was het nog leuker, ze moest extra hard haar best doen.

Haha ik vond dit zo’n maffe foto van mijn pa met Noa. Ze wilde de hele tijd aandacht van hem, oude verleidster.

Mijn moeder maakte heerlijke erwtensoep, daar was het wel weer voor want wat was het koud zeg! Normaal hou ik niet zo van erwtensoep, maar tegenwoordig vind ik het toch wel lekker.

De rest van de dag deden we niet veel. Ik keek wat naar de vogeltjes op het balkon van mijn ouders en zag deze specht! Op de foto zie je het niet, maar hij had een rode kop. Echt een mooi beest!

Noa kreeg nog lekker een stukje banaan van ‘oma’.

‘s Avonds aten we lekker lasagne met een hele lekkere rode wijn. Die wijn had ik gehad van AdFactor en meegenomen naar mijn ouders. Hij was echt heerlijk. Mijn zus kwam ook nog langs dus we dronken gezellig de hele fles leeg met zijn allen. Ik drink als ik thuis ben bijna nooit, maar afgelopen week…sjongejonge! Maar ja, het was immers vakantie.

Dinsdag

De volgende morgen ging ik met mijn moeder langs mijn oom en tante. Zij hebben een hele grappige Franse bulldog. Hij heeft dezelfde kleuren als Noa: zwart en (licht)bruin. De hele tijd zat hij te springen tegen mijn stoel! Ondeugende Spike.

Daarna reden we snel door naar busstation Heinenoord. Ik ging met mijn moeder met de bus naar Zuidplein (Rotterdam). We hadden daar afgesproken met mijn nichtje en neef. Zij kwamen uit Spijkenisse met de metro en we zouden daar gaan lunchen en shoppen.

Het was heel gezellig en we kochten nog wat bij de H&M en de Primark. Mijn moeder schafte eindelijk eens een bril aan bij Eyes + More. Ik wil graag een shoplog maken, maar hij gaat voornamelijk over kleding. Nu twijfel ik of ik dit zal laten zien op 2WMN of op LLG. Want soms vinden Willemijn en ik dit wel lastig. Outfits laten we altijd zien op LLG, maar favoriete kledingstukken in 2WMN’s Favorites. Wat vinden jullie?

Verder heb ik dinsdag geen foto’s meer gemaakt. Mijn ma en ik waren pas om half zeven thuis. Ik keek nog weer eens bij de Vanilia sale en opeens zag ik weer wat leuke items, die ik vorige keer niet zag. Het loon was weer gestort dus jippie: ik gooide deze twee items in mijn winkelmandje. Hoezo Vanilia verslaafd?! Rond een uur of 10 ‘s avonds kwamen mijn neefjes logeren.

Voordat de neefjes kwamen, ging ik nog even naar de kelder. Even kroelen met mijn lieve katers die waren verbannen naar de kelder. Het zijn broertjes trouwens: Freddie & Diya. En ze lijken heel erg op elkaar qua tekening alleen de ene is rood/wit en de ander zwart/wit.

Woensdag

31 december 2014! De laatste dag van het jaar. Lieve neef Tom was weer als eerste wakker zoals altijd. We ontbeten gezellig samen met…een oliebol. Ach ja, waarom ook niet?!

Toen ze alle drie wakker waren, ging ik met hen en Noa weer naar de hooiberg. Ik heb het heel gezellig gehad met mijn neefjes, het zijn echt een stelletje mafkezen en op de terugweg vroegen ze me opeens allemaal dingen over seks. Ik kwam niet meer bij, wat een leuk gesprek. Het deed me ook weer denken aan hoe onwetend je bent als je nog zo jong bent en er geen ervaring mee hebt. Heerlijk!

Noa zat heerlijk uit te rusten bij neefje Levi. Ik vind het zo leuk dat Noa zo gek is op kinderen.

We aten heerlijke zelfgemaakte tomatensoep van mijn moeder. Ik ben zo gek op haar tomatensoep, zo lekker smaakvol en met een beetje room en zelfgemaakte gehaktballetjes. Hmmm!

Ik had mijn make-up al uitvoerig gedaan voor O&N (terwijl mijn neven aandachtig toekeken, hilarisch) en ik krulde op de staartjesmanier nog even mijn haar met de Remington Pearl Wand.

‘s Avonds keken we naar de oudejaarsconference van Guido Weijers en Youp van ‘t Hek. We aten gezellig patat en mijn ouders en ik dronken lekker wat wijn en… ik maakte ook een mixje voor mezelf: 1/4 melk, 3/4 sinaasappelsap en een flinke scheut Licor 43: lekker!

We knalden wat rotjes af, aten nog wat oliebollen en daarna deden we Party & Go. Mijn andere neef kwam ook die avond logeren. Hij houdt niet zo van logeren bij oma (niet meer, maar hij is dan ook de oudste) maar nu vond hij het wel gezellig om ook nog een nachtje te blijven. Na Party & Go gingen we limericks maken. Ik had pijn in mijn buik van het lachen, wat een droge humor. Om half vier ging ik naar bed.

Donderdag

Op 1 januari 2015 kwam de familie van mijn vader op visite om te proosten op het nieuwe jaar. Ik maakte wat hamrolletjes met roomkaas en ui.

Ik hou zelf helemaal niet van champagne, ik vind het altijd zo zuur. Maar deze Asti was enorm lekker en zoet. Verrukkelijk!

1 januari vind ik altijd zo’n dag dat je niet veel doet. Althans, ik niet. Er kwam visite natuurlijk en verder hielp ik mijn moeder een beetje met het opruimen van de afwas en liet ik Noa natuurlijk weer uit met mijn neefjes.

De lucht was prachtig ‘s avonds!

Mijn neefjes zouden ‘s avonds weer naar huis gaan. Maar eerst keken we nog een film: 22 Jump Street. Ik had hem al gezien, maar dat vond ik niet erg.

We brachten eerst twee neefjes naar ‘s-Gravendeel en daarna de andere twee naar Gorinchem. Ik vind de Rayban bril van mijn neefje hem echt goed staan.

Ik kreeg een lekker latte macchiato met een Licor 43 van mijn zus en wat zelfgebakken koekjes. Ik vind het Licor 43 glaasje zo leuk!

Vrijdag

Alle drukte was weer voorbij, dat was even acclimatiseren want het was zo gezellig geweest met mijn neefjes. En dan is het opeens weer stil. Ik begon met een eierkoek van de bakker met een beetje roomboter. Oh, wat zalig!

Mijn moeders winterdorpje met werkende schaatsbaan. Zo gezellig!

Ik moest nog aan het werk voor een campagne, dat is weleens jammer aan eigen ondernemer zijn: helemaal vakantie heb je nooit maar goed. Daar staat tegenover dat je alles wel zelf mag bepalen wat fantastisch is.

Mijn ouders waren de leidingen beneden aan het opgraven, want er zat wat verstopt in een van de leidingen. Wat een stank!

Noa hield de wacht. Niet alleen om mijn ouders in de gaten te houden, maar ook de katten zaten beneden en ze hoopt al de hele week dat ze naar boven zouden komen. Het gekke is, Noa kan heel goed traplopen maar ze laat het wel uit haar hoofd om de katten in de kelder op te gaan zoeken. En ze is er ook niet bang voor, integendeel. Raar hè, dat ze dan niet naar beneden gaat om te kijken? Gelukkig maar!

De rest van de vrijdag heb ik nog wat gewerkt, Noa uitgelaten en verder helemaal niets. Ik was ook wat ziek doordat ik heel verkouden werd. Noa was ook moe, dus we hebben lekker geknuffeld op de bank en rustig aan gedaan.

Ondanks dat ik niet zo lekker was, ging ik weer pas om kwart over slapen. Dat komt omdat ik dan nog wat aan het lezen ben.

Zaterdag

Ik begon de dag met een ouderwetse boterham met jam. Ik had al heel lang geen jam meer op, lekker! Dat ga ik weer eens kopen.

Mijn moeder en ik gingen gezellig nog even samen naar Voorwinden in ‘s-Gravendeel. Ik vind dit zo’n mooie winkel. Het is een grote, overdekte kledingwinkel met heel veel mooie merken kleding, maar ook schoenen, sportkleding/-schoenen, interieur en cosmetica. En nu de feestdagen voorbij waren, was er 40% tot 50% korting!

En je kunt er ook nog lunchen! Ik nam lekker een bakje muntthee met honing. Ja, de Voorwinden is echt een mooie, leuke winkel.

En van zoveel korting moet je profiteren natuurlijk!

Ik wilde dit recept maken, maar ik kwam er achter dat het zes weken duurt dus dat plan viel in het water! Mijn moeder en ik waren om 5 uur thuis. Mijn vader ging toen naar het café en mijn moeder naar de kerk. Leuk die verschillen haha! Maar daardoor was ik lekker even alleen thuis met Noa. Ik keek op de bank naar MTV en deed verder weinig.

Zondag

De zondag was echt zo’n … zondag. We deden wederom weer niet heel veel. We waren allemaal een beetje moe van de drukte afgelopen week en hadden nergens zin in. Dit is trouwens Noa’s favoriete plekje: op het tapijt, kont tegen de kachel en bij iedereen in de buurt.

Noa werd trouwens loops met Oud & Nieuw. Eindelijk, want ze liep al weken overal kleine plasjes achter te laten. Dus madam liep de hele week met haar mooie zwarte onderbroek aan.

Ik vond mijn oude poppetje ineens terug. Deze heb ik ooit zelf gemaakt van klei  en gebakken in de oven toen ik een jaar of 10 was. Gebaseerd op…de PowerPuffGirls haha! Je ziet het niet misschien, maar ze heeft blond lang haar in een staart met een zwart elastiek.

Tja, de drank vloeide rijkelijk afgelopen week. Hier zaten we weer aan de borrel, de zondagmiddagborrel. Ik dronk nog wat van de champagne op. Jorrik kwam me weer ophalen, de lieverd. We hadden hem gemist! Hij dronk gezellig een wijntje mee.

We lieten Noa met zijn allen uit, we maakten een wandeling van een uur of twee. Zoals je ziet, was Noa erg moe. De prinses ligt weer op het beste plek van de kamer.

Toen was het tijd om toch weer aan de slag te gaan op zondag. Ik schreef deze diary en ‘s avonds reden we weer naar huis. Komende week heb ik nog een feestelijke dag voor de boeg: ons ‘jubileum’. Op 6 januari zijn Jor en ik al weer negen jaar bij elkaar. Ik heb voor hem een cadeautje gekocht en als het goed is krijg ik ook wat, maar dat kan nog even duren zei Jor dus ik ben benieuwd!

Mijn weekje vakantie is voorbij gevlogen. Stiekem had ik nog best een week vrij willen hebben want de tijd vliegt!

45 reacties

Andrea -

Tipje voor als je van zoete wijn houdt: moscato di asti. Zo heerlijk!

Donna -

Leuke week zeg! Ik had een vraagje, ik heb een paar keer een super leuke metallic roze trui gezien. Waar heb je die gekocht? :)

Martine -

Dat is een truitje van Club Monaco, die kocht ik in New York. Het schijnt dat we ook Club Monaco in NL hebben!

Eline -

zo te zien heb je een fijne week gehad!

Miriam -

Wat leuk om te zien zeg, gezellig!

Lenneke -

Je hebt bij je ouders gewoon een eigen mok! Haha, supertof.

Martine -

Haha ernstig hè?!

Jennifer -

Superleuk om te zien!

jessica -

Leuke week zie ik. Wat ik me afvraag vier jij kerst niet samen met je vriend? Je gaf aan dat hij het druk heeft rond de feestdagen maar ik zou het niet leuk vinden om zonder mijn man kerst en O&n te moeten vieren.

Martine -

Dit jaar hadden we geluk en werd hij niet opgeroepen met Kerst, met O&N moest hij wel werken maar ik ben het wel gewend hoor. Ik heb gelukkig ook genoeg andere mensen om me heen.

Jessica -

Leuk diary! Heerlijk zo’n familieweek, en ook zo fijn om dan weer naar je eigen huisje te kunnen gaan 😉
Die Franse bulldog lijkt sprekend op de onze! Leuke hondjes, clowntjes zijn het!
Shoplog’s met alleen mode en beauty zou ik denk ik op LLG houden. Is iedereen zo gewend! Maar echt veel maakt het me niet uit, als ze maar komen! Vind dat de leukste filmpjes en jullie hebben zo’n leuke stijl!!

jose -

Zo leuk om weer bij je ouders te logeren altijd! Ik woon vrij dicht bij mijn ouders, maar ze zijn de helft van de tijd in het buitenland dus als ik ze zie ik het eens in de drie weken een middagje ofzo… met de kerst gingen we een dag of vier naar Duitsland met z’n allen en dan kan ik daar zo van genieten! En: nog een gelukkig nieuwjaar voor jou en willemijn natuurlijk :)

Marianne -

Hee Martine! Ik woon in Heinenoord! Wat leuk om dingen te zien in je foto’s die ik ook echt herken. Ik ga elke ochtend over busstation Heinenoord naar zuidplein om naar school te gaan! Gezellig hoor. Leuk om te zien dat je een fijne kerst hebt gehad! X

Marnel -

Gezellig dat je dan een weekje naar je ouders gaat! Leuk dat je je familie ook op de foto’s ziet! 😀

mariah -

Wat leuk om jouw ouders te zien, heel anders dan gedacht, is positief hoor :-) Wat zag het er allemaal gezellig en warm uit. Zo te zien werd er zondag niet alleen een borreltje gedronken 😉

Xaviera -

Wat leuk al die familiefoto’s en alle foto’s van Noa! Fijne diary om te lezen :) Ik hoop dat jullie samen een mooie dag hebben morgen, alvast gefeliciteerd met het 9-jarig samenzijn!

LISKALIFE -

Wat leuk om je vakantie in foto’s te mogen zien!
Ziet er heel gezellig uit!

Danielle -

Wat leuk om je familie te zien, wat een fijne week heb je gehad. Ziet er gezellig uit! Maar een cadeautje waar je nog even op moet wachten… dat ruikt naar een aanzoek, als je het mij vraagt 😉

Martine -

Haha nou Jorrik is allergisch voor trouwen! 😉

Margot -

Het ziet er uit als een lekker weekje!

Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla -

Leuke foto’s. ziet er heel gezellig uit met alle dieren, familie, eten en drinken. De zondagmiddagborrel ziet er ook heeeel gezellig uit knipoog ik dacht dat ik scheel was maar volgens mij zie ik het goed 😉

Nynke -

Ik word elke maandag weer blij van jullie diary’s :)

Eline -

Hmmm ziet eruit als een heerlijke vakantie bij je ouders!
Gezellig om lekker verwend te worden en weer wat tijd samen door te brengen!

Janine -

Wat leuk dat je afgelopen week in de buurt was! Het voelt altijd heel vertrouwd om jou ‘plogs’ te lezen.
Wat grappig is, ik woon tegenwoordig 2 min bij Voorwinden vandaan en het is n mooie winkel alleen kom ik er bijna nooit! Ik vind het personeel wat minder

Danielle -

Hmm misschien alle outfits op 2wmn? Omdat het meer fashion is dan beauty? Het maakt mij eerlijk gezegd niet zo veel uit, ik lees het toch beide ;)!

Leuk zo om je familie te zien!

Rosa -

Ik heb mijn haar gisteren nog met de staartjes manier gekruld :) Leuke diary weer!

elize -

Dat ziet er uit als gezellige dagen zo! Leuk om te lezen:)

Manon -

Ah wat gezellig allemaal! Heerlijk zo door de kou wandelen (met hond!).

Diana Carlton -

Haha het pippie langkous kapsel staat je goed 😉

EliseDingen -

Misschien dat de shoplog gewoon op 2WMN kan? Ik zou het leuk vinden om te zien. En dan op LLG een keer een outift met één of meerdere items van die shoptrip en dan doorverwijzen naar de link met de shoplog :)

Beautydagboek -

Een fijne week met veel familie en gezelligheid! Zoals een kerstvakantie hoort te zijn :). Lekker dat je bij je ouders kon zijn, is toch een stuk gezelliger dan alleen thuis zitten.

Nynke-Boudien -

Het ziet eruit alsof je een heerlijke vakantie hebt gehad. Ik ben benieuwd naar de shoplog! Past denk ik het beste op LLG, maar ik heb eigenlijk geen voorkeur want ik volg beide blogs.

Lauriëtte -

Leuk om deze foto’s te zien en een kijkje in je leven te krijgen! Fijn dat je gezellig bij je ouders was! :)

Miranda -

wat een heerlijke week zo. Met familie, lekkere drankjes en veel wandelingen met Noa!

Aanhetlijntje -

Ik ben erg benieuwd naar een outfit of the day foto van die blouse van Vanilia, heb niet meteen een idee hoe je die zou combineren.

Ivm de staart-vlecht techniek, soms een linkje waar ik dit zou kunnen bekijken?

melissa093 -

Dan brand je je klauwen… Hilarisch xd

simone -

Wauw! een oud filmpje maar wat een uitkomst! Deze krultang heb ik in 2014 cadeau gekregen op mijn verjaardag en idd je verbrand heel snel je ‘klauwen’ aan dat ding :( binnenkort maar eens deze methode proberen want het ziet er echt tiptop uit zo ^_^

Janneke -

Gezellige week zeg! Ik was deze week ook naar Zuidplein, alleen dan op maandag. Toen stond er om 11 uur al een mensenmassa voor de Primark. Wel grappig, paar jaar geleden had ik een crush die in Strijen woonde, dus ik ken dat busstation Heinenoord maar al te goed 😛

Anniek -

Wat een gezellige week zeg! Ik denk dat ik de weken in december wel een van de leukste weken vind om plogs van te lezen. Al die gezelligheid, lekker eten, en spelletjes… Zo te zien heb je het heel leuk gehad bij je ouders, tof dat Noa zo’n gezelligheidsdier is. Het lijkt me ook heel leuk om met haar in die hooiberg te spelen 😀 Leuke foto’s martine!

Lotte -

Heel leuk om al die familiefoto’s te zien! Wat een schattige neefjes heb je. En dat poppetje, haha! Ik zag meteen dat het iets van een Powerpuff Girl was, dat heb ik zó veel gekeken vroeger! Leuk dagboek weer.

Akosua -

Het was me ook al opgevallen dat OOTD’s op LLG kwamen, maar kledingfavorieten op 2WMN. Ik vind het logischer is om net als voorheen alle kleding op LLG te laten komen, maar zo half-half vind ik een beetje raar. Zo te zien heb je een leuke vakantie gehad, gezellig met familie. En Bubbles van de Powerpuff girls, dat is echt jeugdsentiment.

Dita -

Wat een leuke foto’s! En ook hier is veel meer drank gedronken dan normaal. Normaal gesproken drink ik vaak in het weekend een wijntje maar nu bijna elke dag. Mja zoals je al zei, het was vakantie 😉

lucindainwonderland -

Wat een mooi weekje heb je gehad zeg! Herken wel dat je zegt dat het zo voorbij gevlogen is… ook wel weer jammer. Wij hadden hier geen sneeuw, dus is apart om het dan zo te zien liggen op de foto’s. Hopelijk blijft het voor de rest van de winter weg, want ik vind het niets. xxx Lucinda

Reageer ook