Pinspiratie: De Kersttafel dekken

Vroeger, als we bij ons thuis het kerstdiner hadden, mocht ik altijd de kersttafel dekken. Dat vond ik zo leuk! Mooi servies uitzoeken, alles netjes neerleggen, kaarsjes aan… Gezellig! Vandaag deel ik inspiratie voor de kersttafel.

Als ik een beetje rondkijk op Pinterest spot ik de volgende trends:

  • Over the top decoratie
  • Veel accenten van goud, koper en zilver
  • Natuurlijke elementen verwerkt op tafel
  • Luxe, kitscherig servies en bestek
  • Casual en nonchalant in plaats van strak en chic

Hier zie je al heel duidelijk de natuur-tred. Op de tafel links zijn takken en ‘plakjes’ boomstammen verwerkt als placemat. Rechts zijn stokken op tafel gelegd met decoratie er op. Ik vind het erg gaaf!

Die flessen rechts, wauw! Zo zie je maar dat je koper, zilver en goud prima met elkaar kunt combineren. Ook de lange slanke kaars in een fles vind ik heel mooi ogen. Dit kun je trouwens heel makkelijk zelf maken! Verzamel lege flessen (olijfolie, wijn) en spuit die in een kleur. Dit soort verfspuitbussen vind je momenteel bij Action, Xenos en bouwmarkten.

Voor de zwart-wit liefhebber! Ik vind dit een mooie combi van strak en toch ook rustiek. Strak wit servies, moderne stoelen, een moderne decoratie op het bord maar ook kitscherig servies, ‘oude’ potten op tafel, en een placemat van stof of riet.

Heb je een tafelschikking? Dan kun je de naambordjes ook eens op een andere manier tonen! Ik vind de linker, aan een dennentakje, heel creatief en simpel gevonden. Rechts vind ik leuk omdat je het naambordje daarna als kaars kunt gebruiken. Ook leuk voor de gasten om mee naar huis te nemen als aandenken!

Rechts, wat een leuke manier om bestek in te doen! Als je een beetje handig bent brei of haak je dit zelf. En anders is er vast zo iets wel online te vinden!

Wauw, love it! Check het onderbord op deze foto’s. Van glas met een docoratierand! Ik moet zo’n bord hebben!

Met kerst mag het wel lekker chic en kitscherig, vind ik. Hier zie je goudkleurig bestek, super uniek!

Helaas organiseer ik dit jaar zelf geen kerstdiner waarbij ik me kan uitleven. Maar wie weet volgend jaar. Wel doen Djurre en ik altijd een kerstontbijt met z’n tweetjes en ook dan vind ik het leuk om de tafel mooi aan te kleden. Ik hoop jullie in elk geval wat inspiratie te hebben gegeven voor de kersttafel van dit jaar!

Dek jij graag een kersttafel? En geef jij (wel eens) een kerstdiner?

24 reacties

Josephine -

Prachtige foto’s!
Pinterest is echt zo’n verslaving… voor ik het weet zit ik weer uren prentjes te staren.. :-)
Ik bedacht zelf een leuke DIY om de (feest) tafel te decoreren en aan te kleden! Je kan deze vinden op m’n blog, mocht je dat willen. :)
Groetjes, Josephine.

Lisa -

Die sokjes zijn leuk!!!

Loïs -

Wat een leuk artikel! Die glazen borden heb ik laatst bij Riverdale gezien, misschien dat je daar eens kan kijken!

Lenneke -

Supergaaf dit!

Marnel -

Wauwie!

Miriam -

Wauw, mooi! Vooral die lange kaarsen :)

marieke -

oeeh super leuk! Dit jaar hoef ik alleen geen tafel mooi te dekken haha. Ga lekker elke avond weg. Of nouja, kerstavond zijn we met zn tweetjes, dus dan ga ik het wel een beetje gezellig maken :) Vind vooral die gespoten flessen ook heel tof, ga dit wel onthouden!

EliseDingen -

Ik kan mij helemaal verlekkeren aan zulke plaatjes. Ik zou graag eens voor familie of vriendin een (kerst)diner organiseren. Helaas doen we dat soort dingen niet echt in de familie. Iedereen gaat meer z’n eigen gangetje.

Marion -

Wauw erg mooie plaatjes!

Nelly -

Het is ontzettend leuk om te zien. En ik zou het liefst onze tafel ook zo aankleden. Mooi servies, extra borden enz. Maar…..dit hoort niet tot ons dagelijks servies. En ik heb geen ruimte om extra servies op te bergen. Hoe doen anderen dit? We zijn met 7 personen hier thuis en ik ben al blij als ik 7 dezelfde borden heb. Er breekt wel eens wat.

Jana -

Hele mooie inspiratie 😀 Ik vind een mooi gedekte kersttafel altijd zo uitnodigend 😀 x

Margot -

Hele mooie foto’s! Ik eet deze kerst alleen niet thuis, dud ik hoef niet zelf aan de slag om een mooie tafel te dekken.

Joyce -

Zo sfeervol, zouden we eigenlijk vaker in het jaar moeten doen haha!

Renate -

Wat een leuke inspiratie post. Ik heb zeker inspiratie gekregen om zelf aan de slag te gaan. Ik ga zo’n mooi glazen bord, de rand van versieren.

Rosa -

Wat ziet dat er allemaal gezellig uit! Zelf zou ik voor iets met lekker veel glitter gaan, want ik ben gek op glitter!

Lauriëtte -

Persoonlijk vind ik de zwart wit trend het mooiste! De rest is net iets te kitscherig!

elize -

Wat een heerlijk artikel! Ik krijg nu al zin in kerst:)

Els -

wat een leuke inspiratie. Zitten zeker leuke dingen tussen. Die jaar zijn mijn vriend en ik overAl uitgenodigd :-)!

Ingrid -

Hele leuke inspiratiefoto’s! Ik eet met kerst nooit thuis, maar bij familie, dus wie weet kan ik bij mijn ouders wat creativiteit kwijt. Ik vraag me dan wel af of de makers van deze foto’s allemaal een butler thuis hebben ofzo, met al die frutsels op tafel is er helemaal geen ruimte meer voor eten..

Marloes | Budgetproof.nl -

Wat prachtig ❤️ Gelukkig organiseer ik zelf geen kerstdiner want verder dan mooie pins uitzoeken zou het bij mij waarschijnlijk niet komen 😉 haha.

Diana Carlton -

Wat een leuke pins! Wij kijken hier nooit om naar de aankleding van de tafel. Op internet ziet het er altijd erg mooi uit, maar de keren dat ik het daadwerkelijk heb kunnen uitvoeren zijn op een hand te tellen.

Dita -

Heerlijke foto’s! Ik hou wel van een beetje over de top als het kerst is.

Marina -

Wauw, er zit veel moois bij. Ik vind de tafel met de houten schijnen erg mooi – stoer en toch chic.

Liefs, Marina

lucindainwonderland -

Ik weet niet hoe ik het voor elkaar heb gekregen, maar dit jaar eet ik beide kerstdagen niet thuis. Ik hoef dus dit jaar ook niet over de tafel na te denken. Twee jaar geleden heb ik wel een kerstdiner gekookt voor 10 personen, maar toen ook aan andere mensen (mijn moeder) de decoratie over gelaten. Pinterest is gewoon super om inspiratie op te doen, want de foto’s die je laat zien zijn echt super, ik houd daar wel van… groots aanpakken en kaarsjes horen er altijd bij met kerst. xxx Lucinda

Reageer ook