Kerstkoekjes bakken

We gaan kerstkoekjes bakken! Mengen, kneden, rollen, steken en versieren. We deden het allemaal! En het eindresultaat was om te smullen. Pak er een kop thee bij met een (zelfgebakken) koekje en kijk mee.

Ingrediënten
500 gram zelfrijzend bakmeel
225 gram (room)boter
150 gram suiker – Wil je wat zoeter gebruik dan 175 gram
1 zakje vanillesuiker
1 ei
Snufje zout

29 reacties

Sylvia -

Hoi Willemijn en Martine,
Wat een gezellige video. Ik ben het er helemaal mee eens dat het witte stervormpje van de Hema de leukste is. Zo tof dat je het koekje daarna op je mok kan zetten. En niet alleen leuk voor de kerst maar ook de rest van het jaar. Ik ben dus vol enthousiasme naar de Hema gerend om ook dat vormpje te halen maar kan m helaas nergens vinden. Zelfs in de filialen van Amsterdam :-(.
Hebben jullie het vormpje op een bepaalde afdeling gevonden? Hij werd los verkocht toch?
Liefs Sylvia

Willemijn -

Hij lag destijds bij de Sint cadeautjes en de bakspullen :)

Marnel -

Ze zien er schattig en lekker uit!!

Michelle -

Moet het ei ook in het deeg? Of moet je die over he koekje heen smeren voor ze de oven in gaan?

Michelle -

Ga ze morgen maken. Heb nu al zin in het moment dat ik ze kan opeten:)

Anoniempje -

Ik heb deze gemaakt met chocoladeglazuur en amandelschaafsel. Ze waren heerlijk. Normaal zijn deze koekjes droog, maar nu niet. Super! Maar een tip is wel om de oven 20 graden hoger te zetten als je een elektrische oven hebt. Dat was bij mij in ieder geval nodig. En als je de ingrediënten halveert, heb je nog steeds een heel ei nodig.

PatriciaKleijn -

gezellig hoor, ik heb ook eigenlijk nooit koekjes gebakken dus dit is zeker wel een leuk en simpel idee

Jana -

Jummie! Ik krijg hier meteen zin in 😀 De koekjes zien er lekker uit :) x

Sheela -

Ziet er lekker uit! Ik zou ze simpel maken zonder de versiersels, misschien iets van chocolade erbij, maar geen kleurstoffen. Daar houd ik niet zo van x

saarenzo -

Wat een schattige koekjes zijn het geworden!

Jessica -

Jammer dat ik geen goede oven heb, anders was ik allang koekjes gaan maken.

Ina -

Ah, heel leuk recept!

Lifesabout -

Dit heb ik al zo lang niet meer gedaan, maar eigenlijk is het zo leuk en het ruikt altijd zo heerlijk! Kan niet wachten tot ik koekjes kan bakken met Sarah, mijn dochter. Ik heb het filmpje gezien met thee, zonder koekjes. Appel mag ook, toch? 😉

Moniek -

Wat een leuk filmpje! Een tijdje geleden heb ik speciaal van eBay zo’n gemberkoekman-vorm besteld, omdat ik die hier nergens kon vinden maar de Hema heeft ze nu dus ook.. :( Haha. Anyway, morgen heb ik eindelijk tijd om ze te gaan maken dus jullie recept komt precies op tijd!

Fleur -

Haha, wat super grappig dat jullie zandkoekjes bakken opnemen! Als in, het is niet echt een how-to, maar gewoon een heerlijk gezellige video om naar te kijken! Ben direct weer meer in kerststemming :)

Marieke -

Ik heb zelf ook nog nooit koekjes gebakken (schandalig haha), dus ik vind dit wel een heel leuk idee. Ziet er ook erg lekker uit. Die ster voor op een beker is zeker mijn favoriet!

B -

Vind het wel jammer om in het begin tegen een stel ruggen aan te kijken. :( Hoe jullie het daarna filmen is een stuk leuker om te zien!

Martine -

Dat snap ik maar het blijft altijd lastig om het iedereen naar de zin te maken. De vorige keer kregen we namelijk te horen dat het ook niet leuk was als je ons niet kon zien en alleen maar handen zag. Dus hebben we het dit keer gecombineerd. :)

Margot -

Leuk die ster voor op een mok!

Dita -

Wat heerlijk! :) En leuk gefilmd ook.

Laura -

Zelfgebakken koekjes zijn ZO lekker, heb het al veel te lang niet meer gedaan. In de vakantie maar eens even doen!

Marloes ❤ Budgetproof.nl -

Ahhh dit is leuk! & stiekem heel erg leuk dat de koekjes er niet zo mega perfect uitzien.

Els -

Wat een leuk filmpje. Heb gelijk zin in koekjes ook al is het nog vroeg.

Anniek -

Wat onwijs leuk gefilmd! Leuk, die verschillende shots en dat jullie ook ‘het proces’ laten zien. Ik krijg meteen zin om lekker uit te pakken met kerstkoekjes :) Ach, om 11 uur ‘s ochtends vandaag heb ik vakantie, dus nog even doorzetten, en daarna heb ik er alle tijd voor! :)

Brenda (kookt) -

Leuk gedaan meiden! Schandalig dat Wilemijn nog nooit koekjes had gebakken 😉
Geloof dat ik vandaag langs de hema moet voor die leuke steker op een beker!

Martine -

Schandalig hè? Maar nu weet ze het hoor 😉

Tea -

tegen de tijd dat ze gebakken zijn heb ik eigenlijk nooit meer zin/geduld om te bakken. Maar met die Dr Oetker dingen lijkt het me supertof om kerst truien te maken bij de ‘poppetjes’

lucindainwonderland -

Vooral het decoreren vind ik altijd zo leuk om te doen. Koekjes bakken haalt ook altijd wel weer de herinneringen op dat ik als klein meisje aan de eettafel zat en mijn moeder mij en een vriendinnetje een bol deeg gaf en we ons gang konden gaan, zo leuk. Heb al een hele tijd geen koekjes meer gemakken, maar krijg er super veel zin in nu ik dit zo kijk. xxx Lucinda

Reageer ook