Happy New Year Tag

Morgen leven we de laatste dag van 2014 en dat jaar komt net als alle voorgaande jaren nooit meer terug. Pas in 2114 is er weer een 14 in het spel, maar dan zijn wij er allang niet meer. Gek hè?

Bron foto

Dat klinkt misschien wat depri, maar zo bedoel ik het niet. Ik zie het meer als dat ik graag iedere dag van het leven wil genieten, juist omdat het maar zo kort duurt. Ik vulde deze leuke Happy New Year Tag in van de bloggers Laura & Jaimy.

Welke herinneringen heb je aan Oud & Nieuw vieren van toen je nog klein was?

Goh, ik ben zo iemand die altijd nog wel een verhaal weet te vertellen over vroeger maar eerlijk gezegd komt er nu helemaal niets in me op. Ik weet het echt niet, haha! Blijkbaar niet veel bijzonders. Toen ik een puber was weet ik nog wel dat we altijd aftelden op de klok via de tv en dan keken we naar het vuurwerk op straat wat de buren hadden gekocht. Lekker gezapig!

Ik kan me maar een keer herinneren dat we naar ‘s-Gravendeel reden om daar het vuurwerk te zien in het centrum. Ik kreeg toen nog een frikandel speciaal van mijn ouders, maar die at ik niet op want er zaten allemaal rare stukjes as in van het afgeschoten vuurwerk, bah!

Waar vier je dit jaar Oud & Nieuw?

Dit jaar ben ik bij mijn ouders. Helaas in mijn eentje, want Jorrik moet vaak werken tijdens de feestdagen en kan zomaar opgepiept worden. Maar gelukkig komen mijn neefjes logeren bij mijn ouders, dus dat wordt vast gezellig! Vorig jaar vierde ik het bij mij thuis en kwamen mijn zus, zwager, neef, zijn vrouw en Alida gezellig logeren. Noa was toen nog een ondeugende pup!

Oliebollen of appelflappen?

Nee, dan ga ik toch echt voor oliebollen! Appelflappen kun je het hele jaar door nog eten. Ik ben gek op oliebollen. Ik versta alleen onder een oliebol altijd gewoon een bol met krenten hoewel bij iedere gebakskraam dat een krentenbol heet. Bij een krentenbol denk ik altijd aan een zak droge krentenbollen, haha!

Bron foto

Champagne voor jou met Oud & Nieuw?

Bah nee, champagne vind ik altijd zo zuur. Ahum, maar ik moet eerlijk bekennen dat er een keer een O&N feest was waarbij ik opeens was verdwenen volgens mijn zus. Een uur later kwam ik terug met twee vreemde vrouwen al dansend in een polonaise met een fles champi in mijn hand. Geen flauw idee, maar die had ik blijkbaar gehad van die twee vrouwen. Ik heb nog nooit zo’n erge kater gehad. Een fles zure champagne na wat lekkere cocktails was geen goed idee. Ik herhaal: geen goed idee!

Wie wens jij als eerst een gelukkig nieuwjaar?

Als eerste mijn familie, daar ben ik op dat moment als 2015 aanbreekt. Dan meteen via de Whatsapp mijn vriend, mijn zus en mijn vriendinnen natuurlijk.

Siervuurwerk of knalvuurwerk?

Ik hou van siervuurwerk en heb een gruwelijke hekel aan rotjes. Ik schrik me altijd dood. Hé, opeens wel een herinnering aan vroeger: ik stond altijd bij de voordeur bij mijn ouders met mijn vingers hard in mijn oren gepropt omdat ik zo slecht tegen die harde knallen kon. Maar siervuurwerk daarentegen, daar kan ik heel lang naar blijven kijken!

Bron foto

Wat doe jij op 1 januari?

Ik vind 1 januari altijd zo’n slome dag. Alle leuke feestdagen zijn voorbij en dan blijven de bomen nog zo lang kaal voordat het weer voorjaar wordt. Ik doe dan ook niks bijzonders. Dit jaar komt de familie van mijn vaders kant op visite bij mijn ouders. Dus ik ben waarschijnlijk mijn moeder aan het helpen om hapjes te maken en de visite te bedienen.

Goede voornemens, ja of nee?

Nee, ik ben een beetje The Grinch van de goede voornemens. Ik kan me best voorstellen dat men 1 januari het moment vindt om weer eens te reflecteren en nieuwe doelen op te stellen maar even serieus… Hoeveel van die voornemens vliegen na januari alweer de deur uit? Ik ben zelf van mening als je iets wilt veranderen dat je niet hoeft te wachten tot 1 januari, want blijkbaar vind je het dan nog niet waard om ergens eerder aan te werken dus daarom gaat het ook uiteindelijk niet werken, maar dat is mijn mening.

Bijvoorbeeld sporten, waarom zou je dat uitstellen en hiermee beginnen op 1 januari? Als je gewicht/conditie of wat dan ook je zo dwars zit, had je al veel eerder de knoop door kunnen hakken. Ik zie het ieder jaar weer op de sportschool: in januari is het knetterdruk en in maart zie je al de nieuwe abonnees niet meer!

Dit was de Happy New Year Tag. Ik wil jullie allemaal alvast een heel gelukkig nieuwjaar wensen, ik hoop dat je dromen uit mogen komen en je een mooi jaar tegemoet mag gaan!

Vul jij ook de Happy New Year Tag in?

18 reacties

Kim | Kimsbloglife -

Superleuke tag! Nu is het helaas een beetje te laat om hem nog in te vullen, maar ik hou hem alvast bij voor volgend jaar!

Joyce & Scarlet -

Hele leuke tag én leuke antwoorden :)
Liefs!

Jaimy en Laura -

Super leuk dat je onze tag hebt ingevuld! X

Vera -

Leuk tag! Ik zit dit jaar met O&N gezellig met de buurt. Wij doen altijd een dobbelspel met cadeautjes, super gezellig altijd! En over die oliebol bij ons thuis is het met of zonder krenten gewoon een oliebol en een krentenbol is inderdaad zo’n broodje. Fijne jaarwisseling alvast!

Miriam -

Wat leuk om te lezen! mssn vul ik em ok nog wel in =)

LISKALIFE -

Super leuke tag! Misschien ga ik hem nog net op het laatste moment overnemen, hihi. Wij drinken ook geen champagne hoor. Doe mij maar een lekker glas wijn of een heerlijke cocktail.
Fijne oudejaarsavond!

Cindy -

Leuke tag, ik neem ‘m van jullie over (en ook van Jaimy en Laura natuurlijk, daar had ik ‘m ook al gelezen)

Samantha ♥ -

Wat een super leuke tag! Ik heb hem net overgenomen en hij komt morgen online! 😀 Even over de oliebollen… Ik zie een oliebol als een bol zonder krenten en toen ik een keer bij de bakker oliebollen bestelde en ze twee dagen later ging ophalen, kreeg ik met krenten. Ik was helemaal verbaasd en snapte het niet haha…

Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla -

Leuke tag. Geen bubbels?! Shock. 😉
Oliebollen/krentenbollen wegspoelen met champie is wat ik ga doen op de bank thuis 😉

Anna -

Leuke tag! Ik vier het dit jaar hier in Finland! Met een dik pak sneeuw naar vuurwerk kijken! Yeay haha, Liefs en de beste wensen!

Margot -

Ik heb precies hetzelfde met oliebollen en krentenbollen!

Danielle -

Ik ben ook een hater op de goede voornemens haha! Ik vind echt dat je altijd en overal kan beginnen met n nieuwe gewoonte. En dat wachten tot een speciale datum een beetje jezelf voor de gek houden is..

Marnel -

Toffe tag! Ik heb meestal een wens voor het nieuwe jaar en niet echt een voornemen. Een wens kun je in vervulling laten komen (als het een wens is waar je zelf iets aan kunt doen) en dat is iets moois. Een voornemen moet je dan echt doen, anders heb je zo’n faal gevoel. Over die oliebollen…ik noem ook een bol met krenten een oliebol, krentenbol is inderdaad zo’n zacht broodje! 😉

Carlijn -

Leuke tag! Ik blijf met oud en nieuw lekker thuis met mijn ouders. Ik hoop dat ik ‘s avonds wat kan slapen, zodat het een niet al te erge aanslag op mijn gezondheid wordt.

Dat vind ik overigens helemaal niet erg, ik geef er niet zo veel om.

lucindainwonderland -

Grappige tag! Ook je polonaise verhaal is erg leuk en stiekem ook wel een beetje herkenbaar. Je herinnert mij er trouwens nog wel aan om nog even een lekker drankje te scoren voor 12 uur, want er moet wel getoast worden natuurlijk, al is het maar met Jip en Janneke champagne. xxx Lucinda

Dita -

Leuke tag! Ik blijf dit jaar lekker thuis en misschien lopen we even langs mijn vader, moeder en/of schoonouders. Fijne jaarwisseling!

Reageer ook