5x To-Do met O&N

31 december, de laatste dag van het jaar. De geur van oliebollen, appelbeignets en vuurwerk. Wat kun je doen om te genieten van deze laatste dag van het jaar?

Bron foto

1.Me-Time!

Is iedereen weg? Ouders en vrienden op vakantie? Manlief moet werken? Niet getreurd, een ideale dag voor wat me-time.Verwen jezelf lekker! Zorg dat je genoeg oliebollen in huis hebt en andere dingen die je lekker vindt, want vandaag hoef je echt niet aan dat stomme dieet te denken.  Ga uitgebreid in bad, pak er stapels kussens bij, installeer je op de bank en kijk naar leuke series, films onder het genot van wat lekkers: you name it! En is het bijna 12 uur? Dan app je iedereen eventjes om ze een gelukkig nieuwjaar te wensen, kijk je eventjes naar het vuurwerk, maak als je zin hebt nog met iemand een praatje en daarna lekker naar bed! Who cares?!

2. 10-Gangen-Diner

Zijn je vrienden wel in de buurt? Spreek gezellig met ze af om een Oud en Nieuw diner te maken en nodig ze uit om de hele dag in de keuken te komen staan, iedereen maakt een gang. Tegen de tijd dat het 12 uur is, heb je een goede bodem om lekker te gaan feesten. Het likeurtje (Goldstrike, erg leuk) tik je om 12 uur achterover. Daarna is het tijd om te feesten!

Bron foto

3. Doe een goede daad!

Jawel, laten we ons karma eens opkrikken op zo’n dag als vandaag. Doe een goede daad: vier O&N met iemand die eenzaam is of deel oliebollen uit in de buurt. Kortom: help iemand die het nodig heeft of iets niet kan. Is die oude buurman dol op oliebollen maar kan hij niet lopen en komt hij nooit buiten? Haal een zak oliebollen bij de gebakskraam, dat kost je bijna geen moeite en van zoiets simpels kun je heel gelukkig worden. Het is beter te geven dan te ontvangen, toch? Of maak een diner voor iemand en nodig diegene uit bij jou thuis. Dat hoeft helemaal niet fancy te zijn, het gaat om het gebaar!

4. Gezelligheid!

Maak er een leuke dag van: ontbijt met knisperende croissants, een oliebol en verse jus, ga daarna gezellig ergens schaatsen. Doe eens gek en ga daarna gelijk naar de bioscoop, lachen! En als je dan nog energie over hebt ga je gewoon ‘s avonds lekker stappen!

Bron foto

5. Game Time!

Doe het rustig aan en trek je party outfit uit de kast. Haal dan ‘s avonds de gezelschapsspelletjes uit de kast, leuk met de familie en/of met je vrienden. Knoop er eventueel wat shotjes aan vast d.m.v. een vragenlijst die je over elkaar moet invullen. Degene die fout antwoord moet er eentje nemen. Succes gegarandeerd.

Met deze simpele dingen kom je 31 december wel door of dat nu in je eentje is of met familie en vrienden. Maar een ding is zeker: kijk uit met vuurwerk!

Wat doe jij altijd met O&N?

23 reacties

lilian -

Dit keer lig ik helaas plat met longontsteking.
Maar wat we wél gaan doen net als andere jaren, is het nieuwe jaar in springen!
Tijdens het aftellen gaan we op de bank staan, hand-in-hand, en bij 1 springen we het nieuwe jaar in haha heel leuk.

Sofie -

Wij spelen altijd een spelletje genaamd koekoeken, hierbij moet je een prulletje inzetten die je dan kunt winnen. Ingewikkeld om zo uit te leggen, maar dit spelen we alleen maar met oud & nieuw. Echt een traditie van mijn opa en oma!

Marnel -

Overdag ga ik altijd oliebollen bakken met mijn oma en moeder…heel de familie komt daar naartoe om oliebollen te eten/halen! En ‘s avonds komt mijn vriendengroep bij elkaar om gezellig spelletjes te doen, films te kijken en natuurlijk het nieuwe jaar te vieren. Daar wordt vervolgens nog een “slaap”feestje aan vast geplakt, dus het zal wel leuk worden! Alvast een gelukkig nieuwjaar Willemijn en Martine!!!

Mirella -

Wij hebben twee kleine kindjes die lekker in hun bedje liggen, dus wij kruipen heerlijk samen op de bank met een dekentje, oliebollen en lekkere hapjes. TV aan en genieten. Fijne jaarwisseling meiden!

Floor Daasvand -

Mijn moeder is op oudjaarsdag jarig wat dan al een beetje wordt gevierd. Mijn vriend komt dit jaar bij ons gezellig oud en nieuw vieren en dan gaan we rond 12 uur waarschijnlijk even naar de buren toe, want die zijn voor het eerst sinds jaren weer thuis met O&N 😀

Linda -

Ik heb niets met oud en nieuw, dus dat gaat voorbij zonder iets bijzonders. Vanwege mijn gezondheid lig ik heel erg veel op bed (bijna de hele dag) en daar breng ik ook oud en nieuw door. Kijk ik een nieuwjaarsconference en daarna zie ik wel, gewoon lekker ontspannen zonder poespas of iets.

melissa093 -

Wat wij gaan doen met Oud en Nieuw weten we nog niet. Wel weet ik dat die buurman op leeftijd me net als de afgelopen jaren weer komt kussen na middernacht. Bleeeh!! Whahaa. Ik had me van de kerst niet zoveel voorgesteld en zag er heel erg tegenop omdat we geen familie hebben waar we welkom waren en vrienden hebben we niet veel. Maar ondanks dat, was het heerlijk om een paar dagen in m’n onesie te lopen en mijn haar gewoon een keer NIET te doen haha. 2 dagen gourmetten met z’n tweeën was echt geen straf. 😀

Cindy -

Ik ben die dag vrij, joehoe! Ik ga eerst ontzettend uitslapen, daarna naar de meubelboulevard met mijn vriend: op jacht naar een vrieskast, bij mijn ouders eten en daarna met vrienden afsluiten. En gewoon weer op tijd naar huis, wij zijn geen nachtbrakers meer

Mar -

Wij gaan met onze hele vriendengroep ‘s avonds eten en borrelen. Om 12 uur gaan we gezellig de straat op en daarna zullen we wel in de kroeg belanden.

Cheyenne -

Leuke ideetjes! Wij gaan lekker gezellig thuis eten en gezelschapsspelletjes spelen!

Danielle -

Ik moet eerst gewoon werken, dan snel even eten om daarna gezellig met vrienden het nieuwe jaar in te luiden bij iemand thuis!

dd -

Nachtdienst in de zorg. Van 22:30 tot 07:00 maar wel zit onze afdeling 7 hoog dus heb prachtig vuurwerk uitzicht

Anna -

Met familie eten daarna lekker in de sauna. Spelletjes doen en om 0.00 lekker vuurwerk kijken en sterretjes afsteken! Dit jaar in Finland dus ook schaatsen en waarschijnlijk een sneeuwballen gevecht :) hihi, Liefs

Margot -

Ik ga O&N vieren met wat familie. Gewoon gezellig thuis spelletjes spelen met z’n allen en vuurwerk kijken.

Myrna -

De afgelopen jaren heb ik gewoon lekker thuis gezeten met mijn huispak en dekentje op de bank voor de tv haha maar dit jaar gaan we met zowat de hele familie naar mijn tante. Iedereen neemt dan lekkere hapjes mee dus dat gaat wel gezellig worden!

ingrid -

31 december moet ik gewoon werken. Maar wie weet kan ik wat eerder weg. Daarna lekker eten, bubbels drinken en eventueel wat feestjes langs. Huisfeesten vind ik altijd wel leuk, die betaalde oud en nieuw feesten in de stad vallen mij vaak tegen. En dan 1 januari de hele familie langs voor nieuwjaarswensen.

Miriam -

Leuk om te lezen, vooral die goede daad en spelletjes tijd vind ik een goede!

Mirjam -

Wij hebben oud en nieuw altijd relaxt gevierd. Vooral omdat mijn ouders vroeger een eigen bakkerij hadden. Die stonden al ‘s nachts in de bakkerij oliebollen te bakken en bestellingen in te pakken. Met een oudejaarsborrel er achteraan ben ke dan behoorlijk gaar 😉 en tja, nu zie ik het elke nacht wel 12 uur worden:P vorig jaar zat ik met vriendlief in centerparcs. Gourmet op de salontafel, filmpje op en lekker de hele avond gourmetten. Geen vuurwerk, dus lekker rustig :)

Lauriëtte -

Net zoals Lenneke vind ik oud en nieuw altijd een beetje overrated en ligt er een soort verplichting op om het super naar je zin te hebben :( Dit jaar vieren mijn vriend en ik het gezellig samen op de bank, met oliebollen en een film denk ik! :) Wat gaan jullie doen met oud en nieuw?

Lenneke -

Ik vind Oud en Nieuw altijd best overrated en plan ook eigenlijk nooit wat. Dit jaar ben ik uitgenodigd voor een paar feestjes en ik zie wel waar ik beland, haha.

Diana Carlton -

Wij gaan eerst gezellig eten met vrienden en vervolgens spelletjes doen. Rond 23.30u maken we Levi wakker om vuurwerk te kijken. Nu al zin in!

Marina -

Leuke tips! Ik ga meestal naar een feestje ergens, maar merk dat die feestjes vaak tegenvallen. Ik ben er dan ook voor dit jaar nog niet uit!

Liefs, Marina

Dita -

Normaal vieren we het vaak met mn zwager en schoonzusje maar aangezien de vader van mijn schoonzusje begin dit jaar (dus bijna een jaar geleden) is overleden blijven zij lekker thuis. Misschien lopen wij even naar mijn ouders/schoonouders of blijven we ook gezellig samen thuis. Ik hou er sowieso niet van om allemaal mensen nieuwjaar te wensen (kussen, hand geven etc) die ik nog nooit heb gezien en echt uitgaan ben ik ook niet van

Reageer ook