5x Favoriete Kerstfilms

Met Kerst is het tijd om lekker gezapig onder een dekentje te loeren naar die ouderwetse Kerstfilms. Van die films die zo’n nostalgisch kerstsfeertje met zich meebrengen. Dit zijn mijn 5 favorieten!

Home Alone 1 en 2

Ja, die kan natuurlijk niet ontbreken! Home Alone 1 en 2! Wist je dat die films in het begin van de jaren 90 uitkwamen? Ik voel me echt steeds ouder worden, dat is alweer 24 jaar geleden.

Deze films heb ik al zo vaak gezien, maar ik blijf ze leuk vinden. Ik vond het jammer dat ze daarna nog 3 en 4 hebben gemaakt met een ander jongetje. Kevin McCallister (Macaulay Culkin) was echt geknipt voor die rol.

Matilda

De eerste keer dat ik Matilda keek -geen idee hoe oud ik was- zat ik op het puntje van mijn stoel. Vooral het moment dat ze stiekem het huis binnen gaat van het schoolhoofd, met samengeknepen billen zat ik op de bank! Een geweldige film met gelukkig een goed einde.

 Love Actually

De film Alles is Liefde is hierop gebaseerd. Het is een film met verschillende verhaallijnen die over de liefde gaan. Ik vind dit echt zo’n feel good movie. Lekker zwijmelen! Hij was trouwens gisteren nog op tv!

The Sound of Music

Dit is ook wel een echte klassieker die ik laatst ook weer op tv zag. The Sound of Music! Wat duurt de officiële trailer trouwens lang, grappig om te zien. Als ik deze film eenmaal weer gezien heb, blijven de liedjes de hele dag door in mijn hoofd rondzwerven. Als ik me goed herinner, moesten we ook een van deze liedjes zingen met het koor op de opleiding Logopedie. Mijn favoriete liedje is denk ik ‘Maria’, het nummer wat de nonnen over haar zingen.

The Holiday

Mijn laatste favoriete film tijdens de Kerstdagen is the Holiday. Twee vrouwen hebben beiden -zonder dit van elkaar te weten- pech met relaties. Op internet komen ze elkaar tegen en besluiten ze van huis te ruilen. En heel cliché vinden ze dan natuurlijk een leuke vent. Maar deze film straalt zo veel gezelligheid uit, ik kan er naar blijven kijken.

Wat zijn jouw favoriete Kerstfilms?

25 reacties

Marnel -

Ik vind de Grinch echt een geweldige film!!

Jamie -

The Grinch, ofcourse!

Mirjam -

Sound of music hoort volgens mijn moeder bij de opvoeding, haha. Ik heb hem ook in de Meezingbioscoop gezien en dat was geweldig!! Die film hoort er absoluut bij!!

En de Christmas Carol natuurlijk. Muppet versie en Disney versie 😀

Mirjam -

Weet je welke trouwens ook echt cool is??? Die film van dat Jamaicaanse bobsleeteam!

Marlie -

WAAR IS SISSI?

stien -

Ik keek vandaag Mathilda! 😀

Danielle -

Zonder home alone geen kerst

Anna -

Allemaal geweldige films! Ik ken ze allemaal haha! Leuk leuk leuk! Liefs

Cheyenne -

The Holiday heb ik nog niet gezien maar heb ik wel onlangs opgenomen; die ga ik zeker kijken!

Shaz -

Ja leuke films allemaal. Love Actually, The Holiday, The Nightmare before Christmas en Home Alone 1+ 2 staan op mijn lijstje.

Marjo -

Wist je dat van home alone deel 1 t/m 7 zijn gemaakt? Hoe verder hoe slechter ze worden

Naomi -

Ik keek van de week The Holiday samen met mijn vader. Hij vond hem nog leuk ook! 😀

x

Jana -

Alle films zijn superleuk! Home Alone op 1 natuurlijk :-) Ik vind het ook jammer dat Kevin niet in de andere films zit 😀 x

Margot -

Ik heb eergister Home Alone gekeken. Nostalgie!

Manon -

Wat een leuke films

Lauriëtte -

Leuke lijst! Het is voor mij alweer super lang geleden dat ik home alone heb gekeken! Ik vond The Holiday erg leuk!

Marloes | Budgetproof.no -

The sound of music kan altijd 😉 haha. Aan die lijst te zien wordt het tijd dat er weer een echt goede moderne kerstfilm komt :). Love actually is ook alweer een tijdje oud.

Anita -

Heel cliché, maar idd zo leuk!!

Miriam -

jaaaa home alone 1&2. Vanavond en morgenavond is het er weer tijd voor! Ik vind het ook jammer dat er op een gegeven moment een andere hoofdrolspeler kwam. Matilda heb ik grijs gedraaid. En the holiday…*zwijmel*

Maaike -

National Lampoon’s Christmas Vacation en The Muppets Christmas Carol zijn allebei toppers.

lucindainwonderland -

Soms vind ik het eigenlijk best wel erg dat ik echt helemaal niets met kerstfilms heb, het is niet echt mijn genre. Toch vind ik dit wel de tijd van het jaar om op de bank, onder een deken, met een warm drankje een heerlijke film te kijken… al is het dan dus bij mij geen kerstfilm hahaha. xxx Lucinda

Ingrid -

Jude Law in The Holiday, hmmm.

Martine -

Haha! 😀

Akosua -

Mijn favoriete kerstfilm is While you were sleeping een romcom met Sandra Bullock. Voor mij hoort die film echt bij de kerst. Maar natuurlijk ook gewoon Home Alone, The Santa Clause en A Muppet’s christmastale.

Dita -

Ja ze zijn allemaal erg leuk! :)

Reageer ook