2Test: Action Blender

Toen ik van mijn zus het boek van Rens Kroes kreeg, zag ik het recept voor ontbijtmuffins staan. Helaas had ik geen blender. Daar moest maar eens een (goedkope) oplossing voor komen. Hallo Action!

De Action is toch zo’n heerlijke winkel, je vind er van alles en het is niet duur. Hoewel je natuurlijk ook veel zonder blender kan, wilde ik er altijd al eentje. Mijn mixer ging laatst kapot en ik heb verder alleen een staafmixer. Niet heel veel.

Daarnaast is een blender gewoon snel. Je mikt er van alles in, drukt op een knop en presto. Klaar is het goedje.

De blender van Action heeft drie standen: een, twee en pulse. Ik vind dat snelheid 1 meer dan prima is en die voldoet prima. Twee gaat sneller, maar vind ik niet heel veel toevoegen. Bij deze twee standen hoef je de knop niet vast te houden. Ik hou altijd wel voor de zekerheid het deksel vast.

Pulse is een handige stand als je de boel even goed om wilt gooien, hou het deksel dan wel goed vast! Deze functie mag je trouwens niet te lang gebruiken, hooguit een minuut en je moet de knop vasthouden. Waarschijnlijk hebben ze dat uit voorzorg gedaan dat je de knop moet vasthouden, anders heb je kans dat de motor van de blender door kan branden. Doordat je de knop moet vasthouden in de Pulse stand, wordt die kans sowieso verkleind.

De mesjes zijn vlijmscherp trouwens, dus kijk daar mee uit.

De eerste keer dat ik de Action Blender gebruikte, vond ik het een beetje vreemd ruiken. Alsof het motortje even op gang moest komen. Maar nu valt het wel mee.

In het midden van het deksel zit ook nog een transparante knop zodat je tussendoor nog andere ingrediënten er door kunt gooien. Handig, zelf gebruik ik dat bijna niet.

Je kunt exact het aantal ml aflezen, handig! Je kunt er geloof ik maximaal 1,5 liter in doen. Daarna schenk je het mengsel er heel handig uit.

Ik vind hem heel goed werken, je moet alleen wel zorgen dat je er genoeg vocht bij doet als je gaat blenden. Zo wilde ik laatst bloemkool blenden (voor bloemkoolcrème) en toen moest ik er toch iets meer bouillon bij doen.

Verder werkt hij prima, het enige nadeel is dat hij wel veel herrie maakt en je hem niet in de vaatwasser mag doen, maar goed. Met wat heet water en een sopje heb je hem ook zo schoon. De Action Blender kost rond de €13, geen geld! Wellicht een leuk cadeautje voor de feestdagen?!

Heb jij deze ook?

36 reacties

Jan Goedeman -

Heb deze blender zowat 2 maanden gehad, zowat 10 keer gebruikt. Blender begon te lekken, onherstelbaar. Dure koop dus. Liever dubbele bedrag betalen voor een goed merk.

Henning -

We leven nu in 2017 is hij nog steeds te koop van mn moeke moet ik hem kopen

Aletta -

Kan iemand mij ook vertellen of deze blender ook geschikt is voor ijsklontjes?

Tessy -

Half jaar gebruikt, met veel plezier.
Maar vandaag doet hij niets meer en rolt er allemaal zwarte troep uit….direct weggedaan!

els -

heb dezelfde blender ook na een half jaar kapot
zou dat onder garantie vallen ?
ik ga er mee terug

J.L. -

Beste Els,
bij mij is hij ook na een half jaar kapot.
Is omwisselen of geld retour krijgen gelukt?
Groeten

Jesse -

Ik heb hem aangesloten maar hij doet het niet moet je nog van te voren iets doen voor het eerste gebruik

Irene -

Dag mensen, ik heb ook een blender bij Action gekocht. De eerste ging al snel kapot (motortje doorgebrand). Toen nog maar een gekocht. Toen ik voor mijn kleine gekookte worteltjes ging pureren, kwam er onder uit de beker zwarte vloeistof. Ik heb gelijk alles maar weggegooid. Zo zie je maar.. soms is goedkoop dus ook duurkoop.

Cheyenne -

Voor het geld lijkt het mij een fijne blender.

beautifulday4makeup -

Wat een handig én betaalbaar dingetje

Charlotte -

Kleine life hack voor het wassen van je blender: gooi water en zeep in de blender en gebruik de pulse knop even 😉 TADA!

Mirjam -

Hij is inderdaad top! De staafmixer is ook goed trouwens! Met verschillende hulpstukken en een opvangbakje. Maak je makkelijk lekkere pesto mee bijvoorbeeld :)

Miriam -

Leuk om te lezen! Ik heb een mixer van de Action en die leeft ook al járen, top winkel 😉

Marloes | Budgetproof.nl -

Ik heb deze ook geprobeerd en was er totaal niet ban gecharmeerd helaas. Komkommer kon hij niet aan haha. Maar misschien had ik er zoals jij zegt wat vocht bij moeten doen.

Amelie -

Ah wat top! Ik had deze al eens zien staan en getwijfeld of ik hem mee zou nemen, maar nu ik dit zo lees neem ik hem zeker een keertje mee! Leuk voor de smoothies en bananenpannenkoekjes!

Laura -

Deze heb ik ook in mijn huisje staan! Ik vind het ook heel fijn om banaan-ei pannekoekjes te maken. Het beslag wordt dan lekker luchtig als ik het in de blender doe!

Marnel -

Dit is een goede tip, bij ons thuis is hij namelijk kapot!

Sandra(hpw) -

Ik heb deze blender gehad!
Een keer op ‘n vrijdagmiddag gekocht, meteen uitgeprobeerd.. poging 1: Lukte redelijk!
Poging 2: Ging mis! Ik wilde smoothies maken en bij de 2e poging liep alle inhoud, op de één of andere manier, aan de onderkant er weer uit 😮
En bij poging 3 deed het ding helemaal niks meer! Dus de volgende middag, apparaat schoon gemaakt en er mee terug naar de Action gegaan, geld terug gevraagd en gekregen gelukkig…

Nahh, de volgende keer gebruik ik tóch gewoon de staafmixers die ik heb, of koop ik een wat duurdere blender :) Action heeft vaak leuk en goed spul, maar zo’n blender of goedkoop apparaat zal ik daar niet snel meer kopen :(

Margot -

Dat is een fijne prijs! Ik ben benieuwd hoe lang hij het blijft doen. Blenders gaan bij mij altijd relatief snel kapot, ook de duurdere.

Xaviera -

Mooi dat deze blender zo goed werkt voor die prijs! Ideaal als je af en toe even snel iets door de blender wilt gooien! Ik ben een tijdje terug van een simpel model overgegaan naar eentje van Philips, nu ik die eenmaal heb wil ik niks anders meer haha.

Anne Solveig -

Hij ziet er leuk uit! Als die dan ook nog goed werkt, is het helemaal top!

Lois -

Hoi! Als je een beetje water en een druppel afwasmiddel erin doet en even aan zet is ie zo schoon! En bij alle blenders moet er genoeg vocht bij hoor, ik heb een duurdere en die doet het anders ook niet :-). Liefs

Marije -

Even iets heel anders…. Maar ik heb laatst ontdekt dat de max & more hydrating lipbalm van de action heel fijn is. Er zitten veel natuurlijke ingrediënten in en deed z’n werk beter dan mijn 8 hour cream…. Tip!

marieke -

Ik overweeg al een tijdje om een blender aan te schaffen, maar keek steeds naar de super goede en dus heel erg dure. Ik twijfelde namelijk heel erg of een goedkope ook oke zou zijn en niet duurkoop zou blijken te zijn! Maar dit klinkt best goed :) ik ga het eens overwegen, thanx voor je review in ieder geval!

Joyce -

Klinkt als een prima blender voor €13,-! Wij hebben eentje van princess, maar mocht die ooit stuk gaan dan lijkt dit mij een prima vervanging.

Anna -

Tegen die prijs kan mijn moeder geen nee zeggen :)

Els -

Bedankt voor de tip! Wat goedkoop!

elize -

Wij hebben deze ook! Prima dingetje! Hij gaat alleen een beetje raar ruiken als ik m aan heb, haha! Best vaag;)
Liefs, Elize

JJ -

Dat doet die van mij ook! En die ik heb is van een duur merk, dus misschien doen alle blenders dat?

Lenneke -

Ik had dat inderdaad ook bij mijn blender van Philips.

Esther -

Ik ben me toevallig net aan het oriënteren voor een blender. Fijn dat ‘ie goed werkt, maar ik zou zelf toch voor een iets vertrouwder merk/winkel gaan,haha !

kelly caresse -

Hier was ik wel benieuwd naar! Ik heb er gisteren in de action nog mee in mijn handen gelopen en toch teruggezet, die ‘smoothie’ blender met drinkbeker vond ik ook er tof uitzien

Dita -

Klinkt als een hele fijne blender. Zelf heb ik er een van Philips, ook heel fijn! Ik gebruik deze heel vaak. Ik heb ook nog een keukemachine, die gebruik ik meer voor het fijn maken van het spul.

Nicky -

Fijn dat ie bij jou wel werkt! Ik had ‘m een tijdje geleden ook gekocht en direct de eerste keer lekte het. Heb ‘m toen maar weggegooid, omdat ie onderin lekte en ik bang was dat het op iets van de stroom ofzo zou komen.
Zoals je leest ben ik super technisch aangelegd, hahaha :p.
Denk dat ik gewoon pech had met de mijne. Weet met de Action alleen nooit zo goed of je je geld terug kan krijgen, dus dan laat ik het maar. Wel zonde van m’n geld eigenlijk.

Sandra(hpw) -

Dát had ik dus ook met de blender die ik bij de Action had gekocht.. heb ‘m na gebruik meteen schoongemaakt en teruggebracht. Ook m’n geld teruggevraagd en wel gekregen gelukkig :)

lucindainwonderland -

Ik ben al een tijdje op zoek naar een blender waarvoor ik de bank niet hoef te breken. Dit zou dus op zich wel een goedkoop alternatief zijn, maar toch weet ik het niet. Ik ben wel een typje dat, als het op de blender aan komt, voor een dubbeltje op de eerste rij wil zitten en ik denk dat deze het dan toch niet helemaal voor mij is. Toch wel fijn om te weten dat de optie er in ieder geval is. xxx Lucinda

Reageer ook