2Keep a Diary: december #3

De laatste weken van het jaar zijn altijd ontzettend druk. ‘Je weet van voor niet dat je  van achter leeft’, hoor ik mijn ma al zeggen. Hoewel dat eigenlijk betekent dat je dom bent, gebruiken wij het in die zin dat je het erg druk hebt. Lees mee in mijn diary!

Maandag

Op zondag kreeg ik verjaardagsvisite, je kon het zien in deze vlog. Hoewel ik officieel nog niet jarig ben, vier ik het altijd al veel eerder. Ik moest erg veel doen in het huishouden en omdat het toch altijd wel druk is als je visite krijgt was ik best wel moe.

Ik had daarom iets langer uitgeslapen en toen was het weer rennen, vliegen en hollen naar Willemijn. We hadden een knetterdrukke agenda voor de boeg.

Ik krulde haar haren met deze krultang van Remington, speciaal voor haar video voor de #LLGVideoWeek.

Ik maakte een foto van deze look en voordat ik op de foto ga zwiep ik altijd eerst mijn haar tig keer van voor naar achter. Tja, als je haar maar goed zit!

Daarna gingen we aan de slag met filmen, Willemijn in opperste concentratie. Het maken van video’s is zo leuk om te doen, vooral de sfeerbeelden op het eind.

Een volle kalender. En hoewel alles volgepland is en je denkt dat je bijna klaar bent, moet je alles nog schrijven en van foto’s voorzien. Aan de slag!

Tussendoor kroel ik even met deze schat die altijd prins(es)heerlijk op haar okergele dekentje ligt. Op een of andere manier worden al onze heerlijke dekentjes ingepikt door Saar en Noa.

Tijd voor soep, ik ben gek op de zelfgemaakte tomatensoep van mijn moeder. Het water loopt me alweer in de mond!

Tussendoor kreeg ik opeens een sms van mijn vader. Hij smst echt NOOIT en ik wist ook niet dat hij dat kon, haha! Ik moest hier hard om lachen.

Na de lunch, foto’s en video’s was het tijd om een aantal video’s te voorzien van een voice-over. Altijd leuk maar ook lastig om te doen! Soms lul je jezelf helemaal vast binnen een paar seconden.

Om een uur of vier aten we ook nog lekker een stukje zelfgemaakte appeltaart van mijn moeder. Heerlijk! Het voordeel van verjaardagen is dat je er nog dagen plezier van hebt.

Aan het eind van de dag keken we nog een keer naar de planning en deelden een aantal dingen weer anders in. Krijgen we alles wel op tijd af?!

Rond een uur of half zeven was ik thuis en ging ik een flink stuk wandelen met mijn lieve Noa.

En ik zette mijn mooie amaryllis nog even op de foto. Deze prachtige bos heb ik gehad voor mijn verjaardag. Ze zijn zo mooi! Het tafelkleed kreeg ik ook voor mijn verjaardag. Ik had het even voor de lol er op laten liggen.

‘s Avonds lag ik heerlijk met Noa op de bank even uit te rusten.

Mijn feestelijke look was helemaal verpest doordat ik zat te janken om de film Komt een vrouw bij de dokter. Ik heb die film veel vaker gezien, maar iedere keer bij de euthanasie scène houd ik het niet droog. Blèr!

Dinsdag

Ik stond weer vroeg op om naar Willemijn te gaan. Ik maakte snel wat Brinta en at onderweg een appel.

Wat een charmante gastvrouw! Ze had haar badjas nog aan, omdat we die dag een Get Ready With Me video op moesten nemen!

Ook maakten we een video over shapen. Ik volgde de bijbehorende instructies op maar toen ik dit zo zag was ik wel benieuwd of het nog goed zou komen, haha!

Check de titels van deze geluidsopnames trouwens, haha! We gebruiken nu sinds kort het geluid van onze iPhones voor de video’s en dat werkt veel beter dan onze dure externe microfoon. Heel fijn!

We kregen die dag beide een pakket van ons mediabureau AdFactor. Ontzettend lief en die wijn kan ik goed gebruiken, ik ben er aan toe!

Zo ziet het er uit als je een foto wilt maken en je telefoon valt op de grond.

De rest van de dinsdag heb ik niet veel foto’s van onze werkdag gemaakt, maar mensenkinderen: wat hadden we veel gedaan. Je kan het ook terug zien in deze vlog.

Ik was om half acht thuis en ging gelijk door naar de sportschool. Tussen de middag had ik al pompoensoep op bij Willemijn, weer gemaakt door mijn moeder trouwens!

Toen ik thuis kwam van het sporten lag Jorrik lekker op de bank te knorren, logisch want hij is al om 05:00 wakker voor zijn werk. Ik ging om 10 uur nog even met Noa wandelen en dat is ontzettend gezellig dankzij alle leuke buitenverlichting in de straat.

Ik ben altijd Noa’s grootste vriendin als ik een flinke wandeling met haar heb gemaakt, de lieverd!

Woensdag

De volgende dag kwam Willemijn naar mij toe. Ik hoefde lekker niet zo veel te doen, want ik ging ook een video opnemen waarbij ik de hele dag lekker mijn jumpsuit kon dragen. Ik liet Noa uit en gaf haar -bij gebrek aan vers diepgevroren vlees- een blikje Pedigree.

We namen weer veel video’s op, waaronder de favorieten van 2014 van LiveLifeGorgeous. Altijd erg leuk om te doen maar…

… wat een troep! Je zou het misschien niet bedenken, maar je moet zoveel zooi opruimen na een dag werken. Denk je het allemaal weer geordend te hebben maar nee hoor, haha!

Ik verwende ons met heerlijke zelfgebakken rolletjes door de oma van Jorrik en warme chocolade met slagroom. Zijn oma is de meest fantastische rolletjes/knieperkes bakster die er is, verrukkelijk!

Ik kookte ‘s avonds een van mijn favoriete gerechten: penne met spinazie. Daar kan ik zo van genieten.

Jorrik zou de overgebleven verjaardagstaart eigenlijk meenemen naar zijn werk, maar hij was het vergeten. Ik vond het zonde om de monchoutaart te laten bederven dus ik genoot van een heerlijk toetje.

Donderdag

Om 8 uur ‘s ochtends stond er iemand van het bouwbedrijf voor mijn deur. Hij zou het een en ander komen maken, heel fijn! Noa vond hem niet zo aardig geloof ik… Ze was me toch een partij waaks.

Na de beste man voorzien te hebben van een bakje koffie met een koekje zat ik met Willemijn op FaceTime. Op donderdag proberen we vaak thuis te werken op deze manier en dat gaat prima. We bespreken een aantal zakelijke dingen en schrijven artikelen. Heel. Veel. Artikelen.

Ik ben geloof ik de hele dag alleen maar hier mee bezig geweest. En ik appte nog met mijn zus die in Thailand zat, geweldig die reisverhalen! Mijn arme vent kwam die dag ook nog ziek thuis. Hij was met vrienden uit eten geweest voor zijn verjaardag maar blijkbaar was er iets niet goed gevallen, de hele middag lag hij te slapen. Ik vond het stiekem wel gezellig, slapende man en hond!

Gelukkig voelde hij zich ‘s avond al weer beter. We aten nog een keer penne met spinazie, want ik had nogal veel gemaakt. Geen straf! En om 7 uur stond ik weer fit en fruitig in de sportschool.

Daarna liet ik Noa uit en ik was eerlijk gezegd een beetje bang. Ik liep op een wat verlaten stuk weg waar het pikkedonker was en wat oude afgebrokkelde schuren stonden…Brrr. Snel naar het licht!

Hmmm, lekker even kroelen met mijn lieve vent en hond in mijn jumpsuit. Op dat soort momenten ben ik altijd erg gelukkig.

Wat een dag weer, veel geschreven en gedaan. Tijd voor dromenland!

Vrijdag

Ik had een to-do lijst gemaakt voor het huishouden. Het erge is dat deze lijst nog wel drie keer zo lang werd. Ik zette mijn schouders er onder en heb de hele vrijdag en zaterdag bijna alleen maar huishoudelijk werk gedaan. Bah, maar het voelde wel lekker toen ik klaar was.

Vaste routine in de ochtend: Noa eten geven en uitlaten, vaatwasser uitruimen, ontbijten en even een mini workout doen door touw te trekken met Noa.

Ik werkte mijn to-do lijst af en was in mijn nopjes met mijn verjaardagscadeau: een strijkijzer en strijkplank. Burgerlijk!

“Groeien frisbees tegenwoordig in bomen?!”

‘s Middags ging ik lekker met Noa frisbeeën met haar nieuwe frisbee: the Flying Squirrel. Superleuk, alleen ving hij opeens wind en bleef hangen in de boom. Echt wat voor mij. Gelukkig dankzij teamwork met Noa (ik gooide er stokken naar toe en zij apporteerde de stok weer naar mij) hadden we de frisbee weer te pakken. Mooi, anders was dit al de vierde frisbee geweest die ik kwijtgeraakt was!

Als beloning kreeg mevrouw een Kong met stukjes ei en banaan.

Ik beloonde mezelf met een lekker vers stokbrood met Philadelphia kruidenkaas en gerookte zalm. Nomnomnom.

Ik ging eten bij mijn schoonmoeder, spaghetti met gehakt in wijnsaus. En kijk haar prachtige, grote Kerstboom. Ze heeft hem versierd met strikjes en wel 300 lampjes!

Jorrik ging daarna alvast naar huis met Noa, want hij was moe van zijn werk en ik keek gezellig met mijn schoonmoeder naar de film Coco Chanel. Het was echt een leuke film.

De film duurde wel lang, ik was uiteindelijk om 1 uur thuis en om half 2 lag ik heerlijk in een schoon bed met een schoon gedweilde vloer.

Zaterdag

We ontbeten met lekkere, warme broodjes en Noa kwam gezellig bij Jorrik op schoot zitten toen we klaar waren. Als pup deed ze dit al en nu ze groot is doet ze het nog steeds, tenminste als wij toestemming hiervoor geven. Gezelligerd!

Ik besloot me eens voor de lol op te maken in het weekend. Normaal doe ik dit bijna nooit, maar ik had er nu opeens zo’n zin in. Ik maakte een look met mijn eerste Inglot palet en de NYX lipstick Snow Cap. De blouse is van Loavies.

Daarna ging ik weer vrolijk verder met het huishouden. Tja, dat heb je als je achterstallig onderhoud hebt en best een groot huis. Vroeger was ik met mijn studentenkamertje binnen een uurtje klaar maar als ik werkelijk alles spik en span wil hebben, kost het me soms wel 2 dagen als ik alles wil doen. Dan heb ik het over: alles opruimen en afstoffen, alles stofzuigen en dweilen, alles wassen en opvouwen, de oven, de zolder opruimen, de wc’s van voor tot achter schrobben en ga zo nog maar even door. Ik had een hele grote schoonmaak gehouden.

Ik ging weer een uur met Noa frisbeeën…

… en daarna lag ze voor pampus op de bank.

Ik schreef ook nog wat Kerstkaarten, ik was het al bijna  vergeten! Oeps!

Ik deed samen met Noa de kaarten op de post en liep ongeveer nog 1,5 uur met haar een nieuw rondje. Altijd leuk om weer nieuwe wandelroutes te ontdekken. We waren in ieder geval lekker moe. Ik maakte het gezellig en schonk een wijntje in en maakte de brie op.

Ik ging daarna naar boven en zette een heerlijk album op van DBSTF (hardstyle) en spinnen maar! Van fietsen krijg ik het zo warm, pfff!

Jorrik moest werken dus na het spinnen laste ik wat me-time in. Kaarsjes aan, wijntje er bij, Lush Kerst bruisbal er in en de LINDA.

Zondag

Deze melkopschuimer had ik van mijn schoonmoeder gehad. Ik maakte sinds lange tijd weer eens een cappuccino voor mezelf bij het ontbijt.

Noa lag ondertussen lekker op de bank naar buiten te staren. Dit is haar favoriete plekje.

Oh en de amaryllis is aan het bloeien, wat een mooie bloem!

Hoewel het zondag was, werkte ik alvast een stukje vooruit voor deze diary onder het genot van een kop thee.

Daarna ging ik weer met Noa een frisbeeën. Vind je het al saai worden?! 😉

Op zondag Skype ik altijd even met mijn lieve mams. Als je ver van elkaar woont, is het toch wel fijn dat je elkaar op deze manier even kunt zien.

In de namiddag ging ik met mijn schoonmoeder naar de Kerstwandeling in Nienoord. Er was een markt en een hele leuke wandeling. De sfeer vonden we zo gezellig! Hier even een paar foto’s:

Inschrijven voor de wandeling!

Voor de verandering eens een bril met make-up op!

Overal soldaten die je de weg konden wijzen!

Volg de lichtjes!

Om de paar kilometer zag je een tentje en kwamen verschillende stukken over het verhaal van Jezus’ geboorte aan bod of kon je genieten van een lied.

Aan het eind van de wandeling kwamen we bij Jozef en Maria aan met hun baby Jezus. Het was een echte baby, zo lief! De sfeer was ontzettend leuk. Er liepen heel veel mensen mee. Jonge en oude stellen, met/zonder kinderen en/of honden. Ik zag ook heel veel puppy’s trouwens, schattig! En na afloop kregen we nog glühwein en genoten we van een popkoor dat zowel kerstliedjes zong als nummers van Coldplay. Mijn schoonmoeder en ik gaan misschien kijken of we bij een koor kunnen, omdat we het zingen in zo’n groep zo leuk vinden. Dat lijkt me echt leuk, wie weet! To be continued! Maar de Kerstwandeling in Nienoord is zeker een aanrader.

Toen ik thuis kwam aten Jorrik en ik een aardappel/broccoli schoten en bestelde ik deze items met korting bij de Vanilia sale in de webshop. Score!

Pfoeh, het is een lange diary geworden. Er zaten wel 90 foto’s in! Respect als je alles hebt gelezen! Ik sluit af met deze leuke quote die ik vond via de Instagram van Cara Delevingne.

En ik wil jullie hierbij alvast hele fijne feestdagen wensen, geniet en maak er wat moois van! Liefs! <3

PS: Op LiveLifeGorgeous start vandaag de #LLGVideoWeek, neem zeker even een kijkje!

38 reacties

Vink -

Is Nienoord niet dat speelpark met die treintjes? Daar ben ik vroeger zo veel geweest, geweldig!

Miriam -

Oops…die reactie van de vorige keer was dus wel al gelukt ;p

Miriam -

Zooo, wat een variatie en veel foto’s! Leuk om te zien. Die foto van ‘de telefoon viel op de grond’ is grappig ;p

Miriam -

Zoo, veel foto’s. Leuk om te zien en die ‘shaping’ foto is grappig ;p

Gaby -

Heerlijk, zo’n lange dairy! Wat is Noa toch een moppie. Wat heb je trouwens een druk bestaan! Huishouden, hond, werk, sport, sociaal… En uiteindelijk heb je toch alles op orde. Respect!

Feline -

Wat leuk! En die bril staat je goed Martine

Marnel -

Leuk en idd veel foto’s!!

Miriam -

heerlijk zo´n volle diary! Jeetje wat hebben jullie het toch druk. Fijne feestdagen!

melissa093 -

Heerlijk zo’n lange diary. Ik begin ‘s morgens altijd tijdens mijn ontbijt met 2wmn. Even lekker rustig wakker worden en een moment voor mezelf.

Regina -

Hey Martine,
Ik vind dit zo leuk om te zien! Ik kom namelijk ook uit Leek en mijn opa en oma hebben in precies zo´n huis gewoond als jij nu woont. Vorig jaar heb ik ook met die kerstwandeling meegelopen. Mijn schoonvader zingt in het popkoor, dus waarschijnlijk heb je hem daar wel gezien!:) Ik hoop nog altijd dat ik je een keertje tegenkom ergens! x Regina

Joëlle -

Wat een mooie foto’s van jezelf!

Ellen -

Saai? Ik vind het juist geweldig zo een lange diary!

Cindy -

Ik vind jullie diary altijd zó leuk om te lezen. DBSTF! Tjeee, draaien die nog? Ik heb ze al zovaak gezien op festivals en feesten. Grappig!

Eline -

Vreselijk van die huishoud dagen. Maar ja, wel fijn als het gebeurt is en alles lekker schoon is!

Evelien -

Jeetje, wat doe je veel in het huishouden! Kun je je vriend niet aan het werk zetten? 😉

Marion -

Wat een leuke foto’s weer! Wat heb je veel gedaan weer!

Annemiekish -

Ohh, wat een lekker volle diary! Ik vind het altijd zo leuk om jullie foto’s te zien, aangezien ik veel plekjes herken. Ik heb zelf 16 jaar in Zuidhorn gewoond en kwam wekelijks in Leek/Roden! :-)

Margot -

Wat een lekker volle kalender en wat een drukte!

Lidianne -

Pasta met spinazie! ook mijn favoriete gerecht’

Weet je wat je eens moet proberen?
Pasta (wij doen altijd tagliatelle), met spinazie ala crème. En dan spekjes bakken, en gehakt met een beetje ketjap er door heen.

Als dat allemaal klaar is, even door roeren en in een ovenschaal doe . 10 minuutjes in de oven met een laagje kaas erover!
En dit gerecht is zóó lekker. Moet je echt eens proberen! De spekjes maken het perfect.

Marit -

Wat leuk dat je bij een koor wilt! Ik zit zelf ook bij een koor in Groningen, wij zingen alleen musical. Er zijn ook wel popkoren in de stad zoals Zingenenzo, BSUR en Roxie en er zijn vast nog wel meer. Misschien wil je ook wel bij een koor in de omgeving, maar die ken ik niet zo. Ik vond het nog best lastig om een leuk koor te vinden, omdat sommige koren best verborgen zijn op internet. Tenminste als je popkoor googelt dan vind je niet altijd alles. 😛

PatriciaKleijn -

Druk weekje heb je achter de rug zeg! Wel leuk om te zien

Danielle -

Wat een heerlijk lange diary! Welke kalender plug in gebruiken jullie voor wordpress? En dat van die voice overs ken ik.. ik lul mij sowieso altijd 100x vast in filmpjes haha gelukkig kan je dat er allemaal mooi uitknippen 😉

Xaviera -

Wat doe jij veel op één dag zeg! Dat schoonmaken van een groot huis is heel herkenbaar, dat duurt hier ook even. Fijne diary weer, heerlijk zoveel foto’s!

Diana Carlton -

Wat een leuke diary weer! Ondanks de ontzettend drukke planning is het wel fijn dat jullie ook een vakantie inplannen, anders blijf je maar doorgaan. Goed om ook jezelf even rust te gunnen!

marieke -

Volgens mij heb jij een schat van een schoonmoeder!

Dita -

Wat een heerlijke Diary! Ik was laatst nog in Nienoord. Als we bij mijn zusje zijn geweest (die woont in Tolbert bij de Zijlen) gaan we er regelmatig even wandelen.

Anna -

Wat een drukke diary zeg! En ja ik heb alles gelezen hihi! Leuk om te zien! Liefs

Maaike -

Ik heb groots respect voor de hoeveelheid dingen die jij doet op een dag. Een hond vergt veel aandacht, je werk ook…..het hele hele huis schoonmaken kost mega veel tijd en dan ook nog sporten en alles. Wow!!

Martine -

Ah dankje! :)

Mariska -

Ah wat lief die ezeltjes :) en die roze nikes heb ik ook, haha!

jose -

Ahh die wandeling, leuk! Toen jullie op LLG zeiden dat jullie fulltime gingen bloggen dacht ik eerlijk gezegd dat er nu wel minder stress zou zijn voor jullie, maar aan dit artikel te zien valt dat nog vies tegen! Gelukkig doen jullie iets waar jullie van houden ;).

Martine -

Ja het is inderdaad druk maar dit is tenminste wel leuke stress haha! Tijd is net als geld denk ik: je gaat er naar leven waardoor we er ook zelf voor zorgen dat we het druk hebben!

Lifesabout -

Haha wat leuk skypen met je mams! Ideaal als je ver weg woont inderdaad.
Die voiceover lijkt mij heel lastig om te doen, ik zou steeds bang zijn dat ik de slappe lach krijg.
Leuke week en heerlijk uitgebreid deze diary met veel foto’s, like it!
Alvast fijne dagen!

marieke -

Zooo dat is even een heel lange diary inderdaad haha! Wat heb je het druk gehas joh! Vond die vlogs wel weer erg leuk om te zien! Vind wel knap dat je het toch allemaal maar even doet en ook je huishouden nog ff bij houdt! Dat huishouden laat ik al snel als eerste vallen, dan doe ik alleen het hoognodige haha 😉

Laura Steenks -

Ik vind het heerlijk om jullie diaries te lezen, hoe lang ze ook zijn. 😉 Wij hebben nu ook Amaryllisen staan, heel mooi! Oeh en spinazie met pasta lijkt me veel lekkerder dan hoe wij het eten; met aardappelen.

Beautydagboek -

Druk weekje! Video’s opnemen vind ik zelf ook zo ontzettend leuk, zeker met een mooie achtergrond. Heerlijk trouwens al die lekkere hapjes die je in de middag klaar hebt staan, dat maakt werken wel een stuk fijner :).

kelly caresse -

Wat een gezellige en uitgebreide diary, van veel drukte maar volgens mij genieten jullie van ieder moment. Leuk om dat te zien’

lucindainwonderland -

Wauw, jullie zijn er maar druk mee om even wat rust te kunnen pakken daarna. Echt goed bezig meiden! Ook snap ik niet hoe je eigenlijk nog tijd hebt om naar de sportschool te gaan en ook nog alles thuis te doen, eerlijk waar. Ik kan ook niet wachten tot ik even vrij ben ook hopelijk wat rust kan pakken, want alleen maar doorgaan doorgaan doorgaan begint nu wel een beetje vervelend te worden. xxx Lucinda

Reageer ook