Favoriete Quotes #1

Ik ben niet iemand die te pas en te onpas strooit met quotes. Maar soms zie je van die quotes voorbij komen die je raken. Quotes met een diepe, mooie boodschap. Dit zijn mijn favoriete quotes!

De eerste is deze quote van Buddha: “Thousands of candles can be lit from one single candle and the life of the candle will not be shortened. Happines never decreases by being shared.”

Er lijkt wat verwarring te zijn over ‘can be lit’ of ‘can be lighted’. Ik weet zelf niet goed wat nu de juiste vorm is. Maar het gaat er om dat ik de boodschap van deze quote heel mooi vind.

Geluk en positiviteit kunnen aanstekelijk werken zonder dat het je zelf energie kost. Het geeft je juist meer energie als je je positiviteit deelt met anderen. Het is hetzelfde als dat geven gelukkiger maakt dan ontvangen. Door daar met zijn allen van te genieten, vergroot het het geluk alleen nog maar meer in mijn ogen.

Zo haal ik niet alleen voldoening uit het feit dat ik bijvoorbeeld mijn buurvrouw Loes help met de boodschappen, omdat ik weet dat ik iets goeds doe en haar hier heel erg mee help maar zij is ook ontzettend blij dat ze met mij mee kan en laat dat ook (veel te vaak) blijken door me iets te terug te geven.

Glimlach maar eens naar mensen op straat en kijk maar eens hoe vaak ze terug glimlachen! Weer een ‘kaarsje’ aangestoken! 😉

De tweede quote is deze van Richard Nixon: “If you want to make beautiful music, you must play the black and white notes together”.

Het doet me denken aan wat ik zelf heb meegemaakt. Het laat me beseffen dat er geen dag is zonder nacht en dat iedereen vroeg of laat wel iets meemaakt wat het leven kleurt. En het belangrijkste: dat is oké. Het is heel erg dat je sommige dingen mee moet maken, het is pijnlijk en verdrietig maar je kunt er zelf voor zorgen dat het je als mens persoonlijk laat groeien en de momenten die je meemaakt zien als leerpunten.

Dat geldt ook als er dierbaren overlijden. Dat is natuurlijk vreselijk en het gemis is soms ondraaglijk maar het kan je leren dat je ten volle van het leven moet genieten en kansen die je krijgt niet moet laten liggen. Het leven duurt maar even…

Zo hoorde ik eens iemand zeggen: ‘Als jouw leven een museum was en mensen zouden in dit museum rond mogen kijken als je er niet meer was, wat zou je dan willen dat ze zien?’ Mooi om over na te denken…

De derde gaat over jaloezie: ‘A flower does not think of competing to the flower next to it. It just blooms.’

Een mooie quote als je jezelf weer eens vergelijkt met een ander. Waarom doen we dat toch zo makkelijk? En wat levert het je op? Helemaal niets behalve negativiteit. Het zou veel fijner zijn als je je op jezelf concentreert in plaats van bezig te houden wat anderen doen en jezelf daarmee te vergelijken. De lat ben je zelf, niemand anders.

Ik vind jaloezie een vervelende eigenschap, het zou mooi zijn als iedereen elkaar eens wat meer zou gunnen. Dat kan gaan over werk tussen collega’s/concurrenten of juist in relaties, hetzij in de liefde of in vriendschap.

De laatste quote die ik mooi vind, gaat over vriendschap: ‘A best friend is like a four leaf clover: hard to find and lucky to have.’

Dat weet ik maar al te goed en ik ben zo blij dat ik mijn klavertje vier gevonden heb. Een intense, liefdevolle vriendschap zoals ik die met Willemijn heb, heb ik nog nooit met iemand anders gehad. Ik wist ook niet dat dat bestond, totdat ik bevriend met Willemijn raakte.

Vriendschap draait voor mij om liefde, respect, vertrouwen en loyaliteit. En een hele hoop gezelligheid plus liters thee! Willemijn en ik kunnen elkaars gedachten lezen zonder te praten (ja echt, we praten weleens niet!) en we bouwen elkaar op en helpen elkaar groeien als persoon. Dat komt door dingen die we meemaken, je leert elkaar heel goed kennen. We huilen bij elkaar uit, we bouwen elkaar op, we geven advies, we luisteren naar elkaar, we vertrouwen elkaar en bespreken zowat alles. Ik ben gek op mijn klavertje vier!

Een echte vriend(in) -in mijn ogen- is een toevoeging en verrijking van je leven.  Hij/zij bouwt je op, laat je je sterktes zien en benaderd op een positieve manier je zwaktes, is niet jaloers, gunt je al het geluk van de wereld en geeft je energie in plaats van dat het jou energie kost.

Wat zijn jouw favoriete quotes en waarom?

27 reacties

Rebecca -

De tweede quote is erg mooi en de tekst er bij is erg herkenbaar.
Erg mooi artikel

Marnel -

Wauw mooi!

Marielle -

Live the life you love and love the life you live…. Vind ik helemaal te gek.

Lifesabout -

Ik word altijd blij van positieve quotes. Mijn favoriete zijn:
– Life is beautiful if you choose to see it
– Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
Die twee zijn zo’ n beetje mijn lijfspreuken geworden.
Leuk artikel!

Iris -

Mooie quotes! Ik vind die motiverende quotes altijd zo inspirerend, geven soms gewoon net wat meer energie.

saarenzo -

Mooie quotes! Vooral de eerste vind ik mooi :)

Cheyenne -

Mooie quotes! Die met het bloeien van bloemen vind ik de mooiste; ik vind het soms ook erg moeilijk om me niet met anderen te vergelijken, terwijl iedereen gewoon anders is.

Lenneke -

“It just blooms”. <3

Esther -

Hele mooie quotes, ik kan soms uren scrollen door quotes. De een nog motiverender dan de ander :)

Roos -

“Be brave”. Ook al wil je soms opgeven, wat oke is, wees moedig om door te gaan en laat negatieve dingen en mensen niet je leven verpesten. Sta op voor waar jij in gelooft. “Fall seven times, stand up eight” Weet dat je uit moeilijke tijden ook kan komen, soms moet je vallen zodat je weer op kan staan en weer met volle moed het leven tegemoet gaat.

Janneke -

Mooi artikel! Zelf heb ik ook een quote die een beetje op jouw tweede quote lijkt. Het is een zin uit het gedicht De achttien dooden van Jan Campert. “Er daagt een dag na elken nacht,
voorbij trekt iedre wolk.” Die zin hebben ook op de rouwkaart van mijn opa gezet, omdat het goed paste bij zijn leven.

Xaviera -

Prachtige quotes! Mooi om jouw gedachten erover daarbij te lezen Martine! Op dit moment is dit mijn favoriete quote: ‘Respond to every call that excites your spirit.’ van Rumi. Een goede reminder voor mijzelf om de dingen te doen die belangrijk voor mij zijn zonder mij tegen te laten houden (door bijvoorbeeld twijfels en angst).

jose -

Ik heb zelf persoonlijk helemaal niks met quotes, maar desalniettemin is dit een heel fijn artikel om te lezen! En als je er kracht uit haalt is het alleen maar mooi meegenomen :)

Groetjes,
Jose

Shaz -

Erg inspirerend. Mijn meeste favoriete quotes komen van Oprah Winfrey, zoals ‘Every single mistake is a blessing in disguise’.

laura -

bij het laaste stukje smolt ik helemaal! Is de 100 days happy challenge niks voor jullie? je ze iedere dag een foto of een quote op je instagram, met een omschrijving wat je blij maakte die dag 100 dagen lang. ik ben zelf bij dag 68 vandaag en het bevalt me heel goed, ookal had ik niet zo’n leuke of speciale dag er is altijd wel iets wat fijn is! ik ben benieuwd of jullie hem ook gaan doen.
liefs

Margot -

Mooi! Ik ben ook gek op quotes.

femmie -

Doubt kills more dreams dan failure (ever will). Omdat ik een persoon ben die veel twijfelt over dingen x

Willemijn -

Love u too, klavertje vier! Wat heb je dat lief beschreven. X

Miriam -

I love quotes! Erg mooi deze

Maaike -

Ik hou van Quotes en verzamel ze al jaren. Heb er ook een aantal blogposts meegemaakt. Ennuh, wat betreft lighted vs lit: het kan allebei. Al wordt lighted vaker gebruikt in Amerikaans Engels dan in het Brits.

Sabrina -

Mooie quotes! Ik vind de derde vooral heel mooi.

Miranda -

wat een mooie quotes! Mijn favoriet is:
‘Every day may not be good, but there is something good in Every day’
Ik probeer elke dag de positieve dingen te zien, ook al heb ik soms een dikke baal dag of een tegenslag ofzo:)

Diana Carlton -

Ik ben gek op quotes, je hebt erg mooie en inspirerende quotes uitgekozen. De quote over jaloezie vind ik heel erg mooi. Je hoeft niet beter/mooier/sneller/origineler te zijn dan een ander, zolang je maar je hart volgt en doet waar jij gelukkig van wordt.

lucindainwonderland -

Ik ben altijd voor lang leve de inspirerende quotes, al zoek ik meestal de wat onconventionele weg er van op. Door lekker kort door de bocht te zijn en het ‘zweverige’ wat achter mij te laten. Ik leef de laatste tijd helemaal volgens deze quote: Sh*t Happens, Let It Happen, Embrace The Sh*t, Become The Sh*t. xxx Lucinda

kelly caresse -

Wat een mooi en inspirerend artikel. Lief en mooi hoe je jouw vriendschap met Willemijn beschrijft

Dita -

Mooie quotes! Er zijn zo veel mooie quotes maar ik vind quotes waarin wordt gezegd dat je moet genieten van iedere dag altijd wel mooi. Dit is iets wat ik zelf ook erg belangrijk vind. Het kan zo maar over zijn!

Marloes ❤ Budgetproof.nl -

Mooie quotes! Ook lekker niet-13-in-een-dozijn. Wat heerlijk is dat he, een vriendin waarbij je soms gewoon lekker niets kunt of hoeft te zeggen. & die over jaloezie. Da’s ook heel toepasselijk voor in de bloggerswereld. Daar is het ook niet altijd glitters & unicorns terwijl veel mensen dat denken.

Reageer ook