5x Opgebiecht: Huishouden

Drukke vrouwen hebben weinig tijd voor het huishouden…of je hebt soms gewoon geen zin. Ik ben in ieder geval geen poetser en sta niet 24/7 met een microvezeldoek in de hand. Ik stap in het biechthokje!

Photo Credit: mysza831 via Compfight cc

Ik denk dat iedereen weleens een huishoudelijke taak heeft waar je enorm tegenop ziet en deze dan ook niet 100% perfect uitvoert. Daar heb ik er ook een paar van en die ga ik eerlijk opbiechten! Maar dan wil ik natuurlijk ook van jullie een aantal smeuïge dingen horen! Reageren kan immers anoniem, maar ik: nee, ik moet met de billen bloot…

Biecht nummer 1

Het komt voor dat Noa soms in de achtertuin op het gras poept, omdat ze haar eten -vers vlees- vaak buiten krijgt en als ik dan niet op tijd ben… Nu heb ik (gelukkig) toch al geen mooie tuin maar ik zal je eerlijk bekennen dat ik niet iedere dag met een plastic zak in de aanslag sta om het op te ruimen. Erg hè? Nu poept ze natuurlijk niet iedere dag in de tuin alleen af en toe als ik zelf te laat ben, maar ik kan mezelf wel voor mijn kop slaan als ik na twee weken toch maar de moed verzamel om het weer op te ruimen, want BAH!

Biecht nummer 2

De oven ziet er niet uit. Het schoonmaken van een oven is sowieso al een rotklus, maar ik ben wel een meester in het uitstellen van dit klusje. In plaats van schoonmaken vervang ik gewoon de aluminiumfolie die op de bodem ligt en dan ‘lijkt’ het net schoon…hihi!

Photo Credit: emdot via Compfight cc

Biecht nummer 3

Ik maak de wc’s vaker snel-snel schoon dan heel uitgebreid. Als ik het uitgebreid doe, kan ik makkelijk een half uur per wc bezig zijn en daar heb ik niet altijd zin in. Ik ben gek op van die snelle, vochtige huishouddoekjes die je zo over de bril kunt vegen, want dan ben ik binnen vijf minuten klaar. Ik gooi nog wat Mr. Muscle in de pot, doorborstelen maar en tadaa.

Biecht nummer 4

Als er logés zijn geweest kan het luchtbed nog wel weken opgeblazen en opgemaakt in de logeerkamer  liggen. Ik snap ook echt niet waarom ik dat zo lang uitstel want je hebt het zo weer opgeruimd. Sterker nog, ik had laatst zelfs dat we midden in de nacht op de bank wakker werden en ik ons bed nog op moest maken. Daar had ik niet zo’n trek in. Mijn zus was dat weekend net blijven logeren en omdat mijn zus toch maar 2 nachtjes op het luchtbed had gelegen vertrok ik die nacht naar de logeerkamer, haha! Slecht zeg!

Photo Credit: Eduardo Amorim via Compfight cc

Biecht nummer 5

Ik zie sommige ondeugende mensen hier in de buurt hun bladeren uit de voortuin naar de straatkant vegen. Ze vegen de bladeren dan op de weg tegen de stoep aan, als je snapt wat ik bedoel. Eens in de zoveel tijd komen er ook mannetjes langs van de gemeente die de bladeren op zuigen. Maar eigenlijk staat hier iets verderop een speciale bak met een omheining waar je de bladeren naar toe moet vegen. Ja, je raadt het al: ik behoor tot de ondeugende club die niet de bladeren helemaal daar naar toe gaat brengen…hèhèhè.

Ik weet zeker dat jullie wel iets op te biechten hebben! Zo hoor ik van anderen soms ook dat ze hun beddengoed makkelijk 3 weken op hun bed laten liggen! Daar ben ik dan wel weer heel keurig in.

PS: Maak een foto op Instagram over je huishouden van Jan Steen met de tags #huishoudbiecht #2wmn , dan kunnen we lachen!

Jaaa, biecht maar eens op huishoudprinses!

50 reacties

Marieke -

Ik heb een slotjesbeugel en daarvoor moet ik elastiekjes dragen als ik ‘s nachts slaap. ‘s morgens moet ik die dan uitdoen en ik heb dan niet altijd zin om ze in de prullenbak te gooien. Er ligt dus een hele berg elastiekjes achter mijn bed die ik maximaal 1x per jaar opruim… oeps

José @ ENJOY! The Good Life -

Hilarische biecht! Die oven…. Mijn puberdochter vroeg zelfs wanneer ik eens van plan was die uit te mesten. Er ligt al een week de topping van een pizza in die eraf gevallen is. En dan gewoon de oven blijven gebruiken…. Dit weekend ga ik het doen 😉 Echt!! Gelukkig heb ik een geweldige poetsdame zodat wij niet kunnen vervuilen. Aanrader :)

anoniem -

In en op de keukenkastjes schoonmaken, zo geen fijn klusje..

Nous -

Wat een geweldig artikel.. gelukkig heb ik een man die nog al “netjes” is want anders liep het hier helemaal in de soep. De was is thuis mijn ding ~not~ beddengoed aiai.. een paar weken.. wasmachines die niet op tijd leeg gehaald worden, en dan nog maar een keer gedraaid worden om die vieze muffe luchten eruit te wassen ~bloos~ . Wc met glorixdoekjes zeer herkenbaar. . Tja.. blijkbaar heb ik anders kwaliteiten 😉 .. x

JJ -

Haha herkenbaar! Ik kan er een week later achter komen dat er nog was in de wasmachine zat. Oeps.. uiteindelijk draai ik best veel wassen twee keer. Lekker voor het milieu ook.. *schaam*

Danielle -

Ik doe vrijwel niets in het huishouden! Ik heb er altijd een hekel aan gehad, dus ik heb een schoonmaakster die eens in de 2 weken komt. Tussendoor doe ik niets. Af en toe stofzuigt vriendlief een keer tussendoor. Mensen beginnen altijd te lachen als ik zeg dat ik een hulp in de huishouding heb, aangezien ik met vriendlief in een appartement van 40m2 woon en dat zo schoon zou zijn: weet je wel hoe vol het is met 2 personen en al onze spullen op 40m2? Dat maakt het schoonmaken er niet leuker op. Ik heb het nu al 8 jaar uitbesteed en daar ben ik erg blij mee. Het enige wat ik doe is boodschappen doen en koken en af en toe een wasje draaien….het meeste wordt gelukkig gewassen door vriendlief.

Marnel -

Leuke post!! Ik woon nog thuis, dus veel “huishoudstruggles” heb ik nog niet… Telt het uitstellen van je kamer ook mee….;)

Miriam -

Haha, stoer dat je dit allemaal toegeeft ;p Ik ben wel eens (oke, regelmatig) te lui om af te stoffen, dat ik maar met de stofzuiger over de plankjes ga (want ik vind stofzuigen niet erg, en doe ik regelmatig). Logisch toch? ;p

Marieke -

Ik ben zo slecht met stoffen en stofzuigen.. eigenlijk zou ik het elke week een keer moeten doen, maar dat lukt vaak niet, haha. #ernstig. Opruimen kan ik goed, alleen schoonmaken is een probleem hahaha!

Danielle -

Ik heb dus nooit zin om te strijken, of beter gezegd: ik strijk nooit. Ik heb een heel mooi paars strijkijzer gekregen van mijn ouders, maar daar kijken we hier alleen maar naar :-)
De overhemden van mijn man gooi ik 10 minuten in de droger, en hang ze vervolgens netjes op een hanger om verder te drogen. (Bijna) niemand die het verschil ziet 😉

Danielle -

Doe ik ook niet: ik koop dat ook geen kleding die gestreken moet worden (zijde, linnen), katoen gaat vanzelf wel uit de kreukels als je het weer aan trekt!

Minka -

Jullie laten jullie mannen toch ook wel wat in het huishouden doen hè?! Je partner kan toch ook bijv. weleens Noa’s uitwerpselen oprapen? 😉 Ik ben erg voor het eerlijk verdelen v/h huishouden zeker als je allebei werkt. Of de een dan thuis werkt maakt voor mij niks uit.
Mijn biecht: we wassen de ramen maar eens in het half jaar, we kopen kleren die we niet hoeven te strijken en ik heb dus al ruim 2 jaar geen strijkplank/bout aangeraakt. Ben ook niet van plan dat te gaan doen overigens… 😀

saarenzo -

Leuk om te lezen! Ik ben niet bepaald fan van het opnieuw opmaken van mijn bed. Het is zo’n groot matras en je kan er maar van een kant bij, dus het is echt een rotklus. Waardoor ik soms vier weken lang onder dezelfde lakens lig. Oeps.. En afstoffen is ook niet echt iets wat ik vaak doe. Eigenlijk ben ik echt een ramp in schoonmaken op mijn eigen kamer. Terwijl ik buiten mijn kamer om juist heel netjes ben.

Deisy -

Wat een herkenbaar artikel zeg: die wc heb ik ook haha! En bij mij blijft de was altijd te lang hangen, omdat ik opvouwen echt een verschrikkelijk klus vind. En oven en koelkast: worden niet zo vaak schoongemaakt als zou moeten… oeps!

Sylvia -

als je eigenlijk geen zin hebt om te poetsen, overal omheen afstoffen, ipv. de kadertjes op te heffen en af te stoffen er gewoon omheen wrijven :-) overal omheen stofzuigen (stoelen dus niet omhoog) maar dat gebeurt zeker niet wekelijks dus 1 keertje is dan zo erg niet zeker? :-)

marieke -

altijd leuk om zoveel eerlijkheid te lezen en natuurlijk heel herkenbaar haha. hier doe ik de wc’s gewoon te weinig. een keer per week echt even goed lukt net zeg maar! En de badkamer schoonmaken… wat een rotklus! stel ik dus ook altijd veel te lang uit en inderdaad als het eenmaal gebeurd is vraag ik me af waarom ik dit nu al die tijd uitstelde haha

Sabrina -

Haha, ja dat met de oven heb ik ook :)

Michelle -

Ik doe er werkelijk waar alles aan om zo min mogelijk afwas te creëren. Ik stem zelfs af wat ik eet op de hoeveelheid afwas! Of ik eet m’n soepje zo uit de pan, hoppekee. Of ik student ben? Maaaaaybe (;

Akkelien -

Haha wat leuk om van iedereen te lezen. De douche grondig schoonmaken doe ik maar zelden.. Eens per twee maanden misschien? Het snel-snel schoonmaken van de wc doe ik ook vaak. Net als de kattenbak, die gaat ook meestal snel-snel. Afstoffen doe ik vooral op plekken die echt in het oog springen en de friteuse staat al maanden ongebruikt incl. oud vet in de kelder te wachten op een schoonmaak. Oeps.

Mariska -

Heerlijk artikel! De ramen van binnen wassen staat inmiddels al weer twee jaar op mijn to do list. Zolang de zon er niet op schijnt als de visite er is… :-) De buitenkant laat ik uiteraard doen. En de vuilnisbak van binnen en buiten schoonmaken doe ik ook zelden. Laatst was mijn zwager deze grondig aan het schrobben bij mij thuis, want hij vond het disgusting! Genant moment. Toen hij vertelde dat de bacterien in het plastic gaan zitten en hoe smerig dit is in een ruimte waar je eten bereidt, dacht ik o ja je hebt een punt. :-) Verder haat ik de waterkoker en de douchekop ontkalken.

Carlijn -

Bedden verschonen is niet zo mijn hobby….

Layla93 -

Oei, ik heb het idee dat ik heel veel op moet biechten….
Het beddengoed kan hier gerust weken zo niet maanden op het bed liggen.
De was kan wel een week aan het wasrek hangen, maar ook wel 3 dagen in de wasmachine blijven zitten.
De afwas, wat is dat een rot klus, en die stapelt zich hier dan ook aardig op.
Afval wegbrengen, ook zo’n leuk klusje.. Momenteel al zo erg, dat we gewone plastic zakken ernaast hebben liggen als afvalzak.
Stofzuigen,gebeurd ook veel te weinig..
Net als de wc schoonmaken.

En nu ik mijn lijstje zo zie, denk ik zelf aan een huis, dat vol licht met allemaal bende, waar je de vloer niet meer van kan zien, alles zwart aangebakken is, en etc.
Maar gelukkig ziet het er allemaal nog aardig toonbaar uit en kan er gerust visite langskomen (:

Anna -

Ik lees deze post van 2WMN nu pas en nadat ik iedereen las: ‘Beddengoed soms weken’, toen schrok ik al van mezelf omdat het bij mij ook wel eens een paar maanden blijft liggen. Ik was blij toen ik jouw reactie zag 😛 Ik slaap er dan wel altijd alleen in en omdat ik een hoogslaper heb is het heel irritant om het bed te verschonen.

me -

Ik ben gewoon een slechte huisvrouw…en het kan me nog niet bommen ook whehehe

an -

ok hier komt het. douche en wc, ik heb er zo’n hekel aan om die schoon te maken en strijken en stofzuigen uhmmm dat was het. of eerlijk gezegd ik stop bij deze 3 :p

Denice -

Wat een geniaal artikel! Komen er meer ‘5x opgebiecht’-artikelen? I love it! <3 met het thema Relatie bijvoorbeeld… (hoe je een hekel kan hebben aan het feit dat hij zijn teennagels te weinig knipt bijvoorbeeld, in mijn geval, haha.)
Mijn biecht over huishouden .. Ik laat soms de schone was die allang droog is nog wel een week aan het rekje hangen… of de afwas veels te lang laten staan … om het maar niet te hebben over die bepaalde lades in het huis die vol liggen met kleine troepjes die je snel even ergens kwijt moet als er visite komt 😉

Cheyenne -

Leuk om te lezen! Mijn oven is ook een ramp (en mijn microwave eigenlijk ook..)!

Kelly -

Hahaha leuk artikel! Zelf ben ik wel heel erg van het opruimen en kan niet rusten voor iets schoon is. Maar wat hier wel eens thuis gebeurt, is dat de droger op zaterdag niet geleegd en opgevouwen wordt dus dan leven we de hele week uit de droger (ondergoed en handdoeken). Als we vervolgens weer gaan wassen halen we het laatste plukje er uit, nieuwe was in de droger en als die klaar is gooien we het plukje van de week ervoor wel eens terug in de droger! Hekel aan de was!

Mirjam -

Leuk artikel!

Ik laat mijn was vaak heeeel lang hangen, of ik gooi het in de schone wasmand. Ik stel vouwen heeeel lang uit!
Het wc verhaal herken ik ook :) soms ben ik zo erg dat ik er sop in gooi en dan alles afspoel met de doucheslang (klein badkamertje, haha).
Wat ik ook doe, is de afwas in sop gooien en vervolgens vergeten af te wassen.. Staat het daar een dag in het water….

Esther -

hahahaha, super leuk om te lezen! Ik heb nog geen eigen huishouden en hoef alleen voor m’n eigen kamer te zorgen, die poets ik wel netjes en grondig. Niks om op te biechten tot zo ver :)

rachelle -

Heel herkenbaar. Klusjes waar ik een hekel aan heb: ramen wassen (pas één keer gedaan in de drie jaar dat we hier wonen, schaam) strijken (als ik de kleren goed uithang vallen die kreukels wel mee en als ik het aantrek kreukt het toch weer dus zinloos) en ook de oven en badkamer poetsen vind ik vreselijk! Voor de rest vind ik poetsen wel oke en stofzuigen doe ik ook iedere dag, maar deze klusjes nee ik vertik het! Oh en de auto wassen, nog zo eentje.

Bente -

Ik ben echt de aller slechtste huisvrouw ooit. Maar het ergste vind ik het doen van de afwas: dat gebeurd dan ook regelmatig niet en daardoor staat er op ons aanrecht vaker wel vieze vaat (van een paar dagen) dan niet. Zo ook nu weer..

lillie -

Ah wat is dit een leuk stukje! Ik woon nog niet alleen, maar na het lezen van al die bekentenissen kan ik alleen maar denken ‘ai, dat beloofd’. Ik ben een echte rommelkont en ik vrees dat ik me ook schuldig ga maken aan uitstellen. Oeps!

Esmée -

Heeel herkenbaar dit! Ik stel altijd het schoonmaken van de bovenverdieping veel te lang uit, pas als ik weer eens een pluk kattenharen voorbij zie zoeven wanneer ik snel de trap op loop denk ik pas, ja nu is het toch echt wel tijd om de stofzuigen te pakken

Joyce -

Haha ik doe de wc ook vaak even snel, of nouja eigenlijk dagelijks even snel. Maar moet me echt voornemen om het minimaal 2x per week even goed te doen.

Maaike -

Oh hier is het niet anders. Ik heb een hekel aan poetsen. Van stoffen krijg ik last van mijn asthma en eigenlijk ook van de schoonmaakmiddelen (die lucht! jak) dus ik stel om die reden ook wel eens wat dingen uit omdat ik geen zin heb om na een schoonmaakbeurt de rest van de dag geen lucht meer te hebben. Verder ben ik heel slecht in het opruimen van de was. Zo’n hekel aan opvouwen. Als ik dat niet meteen doe, dan blijft het geheid een week staan.

Margot -

Hahah! Hier mag de oven ook wel weer eens schoongemaakt worden hoor.

Bianca -

Mijn oven heeft een zelfreinigingsstand.. We noemen dat hier in huis een klein crematorium.. Geweldige uitvinding, nooit meer de oven schoonbikken. En voor de rest, mijn kattenbak mag wel wat eerder schoon, stofzuigen .. Hekel aan. Badkamer schoonmaken.. Nog meer een hekel aan.. Strijken, aiiii minder klusje.. Ik moet het allemaal doen van mezelf, maar leuk is anders. Heel herkenbaar allemaal wat je zegt, ok ik heb geen hond, maar een kat die zich qua gedrag vermomd als een hond..

Iris -

Ja, die oven vind ik ook niet leuk! Verder heb ik een hekel aan het afval wegbrengen, dat is ‘zo ver weg’ (50 meter), dus dat stapelt zich altijd op op het balkon. Oja, en die eeuwige afwas. Na een paar dagen stap ik dan over op alles wat ik als bord kan gebruiken, snijplanken, oude pizzadozen etc. Voor de rest ben ik wel altijd keurig met mijn huishouden hoor. 😉

Mirjam -

Het afval, ja! Haha. En dat terwijl mijn auto vaak bij de container staat.. Vrijdags wordt het aan de weg opgehaald, maar dan ben ik nog te lui om die paar meter over de galerij te lopen…

Miranda -

Haha leuk artikel! Heerlijk die huishoudelijke praat:)
Ik gebruik niet elke dag een schoon vaatdoekje… Als ik ‘ze’ moet geloven die daar nu campagne voor voeren is dat ‘onwijs goor’. Maar helaas;) ik vind het wel meevallen. En onze ramen moeten ook héél nodig weer eens gewassen worden;) heel nodig! Maar zo lang je er nog door heen kunt kijken…… :)

Dita -

Heerlijk dit huishoud praat! Ja de oven is bij mij ook echt een aandacht punt, zo irritant om steeds schoon te maken.

kelly caresse -

Haha heel leuk artikel, ik hou van huishoudelijk geklets, en ik herken me zeker ik een paar opbiechtingen, vooral die oven die vies blijft haha oops!

suzanne -

Ik woon nu 4 jaar in mijn huis en ik heb nog nooit de ramen gewassen. Over een paar weken ga ik verhuizen naar een huis met heel veel grote ramen dus dan zal ik het toch eens moeten leren. …

Toen ik nog geen vaatwasser had, deed ik pas de afwas als er echt niks schoons meer beschikbaar was. Je kan namelijk ook prima eten met een pannendeksel als bord en een gebaksvorkje als bestek. :p
Ik haat afwassen echt zo erg! Ik moest en zou een vaatwasser hebben, maar in de keuken is geen plek. Daarom staat hij nu op zolder, zodat ik steeds met een krat 2 trappen op moet, maar dat doe ik graag!

Willemijn -

Hahahaha!

Diana Carlton -

Oke, dan biecht ik maar op. Ik ben zo’n persoon die zijn beddengoed gerust 3 weken laat liggen. Ik heb zo’n hekel aan het verschonen van de bedden. In de zomer doe ik het veel vaker, aangezien ik dan niet het dekbed in de overtrek hoef te stoppen. Ik vind het echt een rotklus!

Joyce -

Haha ehm. Ik ben eigenlijk met alles laks wat huishouden betreft. Ik vind gewoon dat er belangrijkere dingen te doen zijn 😉

iooon -

Voor ons kind geboren werd vouwde ik de was zeer zelden. Ik legde de schone was in een wasmand en daar plukten we dan onze kleding telkens uit.

Het doucheputje maak ik van schoon als het water niet meer goed weg stroomt….

Ik ben ook dol op die doekjes. Handig om even snel schoon te maken.

lucindainwonderland -

Verfrissend om dit te lezen, want ik dacht na al die huishoudtips dat ik echt een heel slecht was in het huishouden hahaha. Ik ben ook een eerste klas rommelkont en dan alleen wonen is echt een combo wat bij mij niet goed gaat, mijn huis is gewoon nooit netjes, er is altijd wel een rommelhoekje. Mensen moeten dus ook echt niet onaangekondigd voor de deur staan, want dan kom je er gewoon echt niet in. xxx Lucinda

Marloes | Budgetproof.nl -

Hahaha. Heerlijke eerlijke post. Ik moet zeggen dat ik m’n afwas soms wel een week laat staan totdat ik geen borden of bestek meer heb en een uur achter elkaar moet afwassen om alles weer schoon te krijgen :$. Oeps.

Reageer ook