5x Geluksmomentjes

Het leven heeft ups and downs. Soms ben je intens gelukkig of intens verdrietig. Omdat ik graag aan het positieve wil vasthouden, maakte ik een kort feel good lijstje. Ik deel mijn geluksmomentjes!

Waar word ik vrolijk van? Met Willemijn heb ik vaak diepe gesprekken over het leven en daardoor lijk je iedere keer weer iets wijzer te worden. Zo kwamen we er op dat je soms de lat voor geluk steeds hoger legt.

Dan denk je aan de toekomst met een gedachte zoals: ‘Als we straks zo oud zijn en dit of dat hebben bereikt, wat zou het leven dan mooier/beter zijn.’ Maar als het dan eenmaal zo ver is streef je alweer naar een ander geluksdoel. Logisch ook, want je leeft van moment naar moment. De eindconclusie was dat je daarom moet leren intens te genieten van die kleine geluksmomentjes, omdat je niet weet wat het leven brengt en het kan zo omslaan en je overdonderen. Dit zijn mijn vijf geluksmomentjes:

1 Een mooie bos bloemen

Bloemen hoef je niet alleen maar te krijgen van de visite of als je jarig/ziek bent. Af en toe koop ik gewoon zo’n prachtige bos voor mezelf. Hoewel ze maar een paar dagen mooi zijn, vind ik het wel een prachtig cadeau en heb je er toch een paar dagen plezier van. Het fleurt je interieur daarnaast enorm op! Daar heb ik graag een tientje (of meer) voor over…

2 Een goedemorgen-lieverd-appje van Jorrik

Jorrik en ik zijn al bijna weer negen jaar bij elkaar, wat een tijd! En hoewel we al lang bij elkaar zijn appen we elkaar gedurende de dag regelmatig. Omdat Jorrik al vroeg moet werken krijg ik altijd ‘goedemorgen’ appjes van hem en dat vind ik zo ontzettend lief. Bijvoorbeeld: ‘Goedemorgen sunshine, heb je lekker geslapen? Ik wel, want ik lag naast jou!’ Haha, ja ik weet het: heel klef en bef maar het verveelt nooit!

3 Een frikandel speciaal

Oh, ik ben hier zo’n sucker voor. Ik kan echt zo blij worden van eten: of dat nu gezond is of ongezond. Ik hou van eten. Maar je kunt me vooral heel blij maken met een lekkere frikandel speciaal en omdat het dan toch al ongezond is, zondig ik het liefst nog extra door er een blikje Coca Cola Vanille bij te drinken. Superslecht maar “gelukzaligmakend”! En omdat ik dit niet te vaak wil eten, is het echt een geluksmomentje als ik van mezelf dit weer mag eten!

4 Op de bank met een kop thee, de kaarsjes aan en een leuk tv-programma

Laatst zei ik nog tegen Jorrik: ‘Wat hebben we het toch goed, hè?’ Dan liggen we samen op de bank gezellig naar een leuk TV-programma te kijken met Noa al knorrend op onze voeten. Zulke simpele dingen kunnen me zo gelukkig maken. Ik krijg al een warm gevoel als ik er aan denk.

Vorige week ging ik bijvoorbeeld sporten en daarna keek ik gezellig met Jorrik naar Harry Potter. Ik kan dan echt uitkijken naar zo’n gezellig bank-hang-avondje.

5 Een knuffel van Noa

Ik ben gek op mijn lieve Mechelse herder Noa. Ik had niet gedacht dat je zoveel van een beest kon houden en soms beangstigd me dat een beetje, want het lijkt me vreselijk als haar iets overkomt. Maar in plaats van daar aan te denken hou ik haar stevig vast. Ik word zo gelukkig als ze lekker even met me wilt knuffelen…en dat wil ze het liefst de hele dag! En iedere ochtend als ik dat lieve, ondeugende snoetje dan weer zie met dat kwispelende staartje, dan word ik gelukkig.

Je hoeft de loterij niet te winnen om gelukkig te zijn, je hoeft niet de perfect familie te hebben om gelukkig te zijn, je hoeft niet het perfecte lichaam te hebben om gelukkig te zijn…Geluk zit echt in kleine dingen en als je je hele leven zoekt en streeft naar geluk, dan vergeet je dat je (zonder dat je het zelf door hebt misschien) al gelukkig bent maar het geluk laat liggen. Dus geniet, geniet van die kleine geluksmomentjes die iedere dag je leven weer wat mooier maken.

Deel hieronder jouw vijf geluksmomentjes!

41 reacties

Eline -

Wauw mooi geschreven!
Het is enorm goed om af en toe even stil te staan bij de dingen in het leven die je gelukkig maken en dan vooral de kleine dingen.
Ik herken 1,2 en 5 helemaal :)

Colinde -

Dat is helemaal waar wat je schrijft Martine! Het past tegenwoordig helemaal in onze maatschappij om alsmaar meer te willen. We meten ons vaak aan anderen en aan wat ons allemaal wordt voorgeschoteld wat we allemaal wel niet moeten hebben om ons gelukkig te voelen. Of dit nu gaat om verzorgingsproducten, de nieuwste mode, een groter huis, een duurdere auto. Maar het feit blijft dat als we dat allemaal hebben, we alsnog méér willen. Gelukkig zijn zit hem daarom zeker niet (altijd) in materiële zaken. Natuurlijk kan iedereen blij worden van dat mooie paar laarzen, of dat lekkere parfummetje. Maar echt geluk is naar mijn mening onbetaalbaar. En dan nu… Peace!

Miriam -

Zo herkenbaar, vooral die bank-hang-avond…love it!

Cindy -

Wat een leuk artikel! Ik zal mijn geluksmomentjes ook delen: 1: Weer kunnen hardlopen na 2wkn niet gelopen te kunnen hebben. 2: Een kopje thee. 3: Uitslapen. 4: Een warm bad. 5: Een heerlijke maaltijd maken die nog verdomd goed smaakt ook!

Marieke -

Ik zit momenteel in een dipje, dus dit kan ik echt wel even gebruiken, bedankt!
1. Als ik een moeilijk yoga move (headstand, full bridge..) eindelijk kan, geeft echt voldoening!
2. Mijn lieve konijntje, dat ineens op mijn schoot springt als ik gewoon op de bank TV zit te kijken <3
3. De 10% mensen die het wél in zich heeft om vriendelijk te doen naar mij, als cassière, bijvoorbeeld als ze me bedanken voor de service of me een complimentje maken.
4. Chocoladepepernoten. Enough said 😛
5. Een 8 terugkrijgen op een tentamen waar ik had verwacht dat het krap aan een 5.5 zou worden!

Marnel -

Aah echt zo leuk! De mijne:
1) Met m’n vrienden lekker ouderwets een gezelschapspelletje doen, zonder telefoon of wat dan ook.
2) Als ik muziek aan het maken ben
3) Chocolade pepernoten 😉
4) Als een wildvreemde hallo zegt (en als ik het dan ook bij iemand anders doe)
5) Om een hele flauwe grap helemaal krom liggen omdat je zo melig bent

Francisca -

Wat een leuk en positief artikel!
Mijn geluksmomentjes:
1. Lekker samen op de bank zitten met zijn arm op mijn schouders.
2. Kleding die perfect past en mijn figuur mooi laat uitkomen.
3. Een dag gezond eten en merken dat ik geen trek heb in zoetigheid.
4. De flauwe appjes van mijn vrienden die her en der in Nederland wonen (maar die ik nog steeds dagelijks spreek).
5. Vrije tijd!

Anna -

Wat een leuk artikel! Zo veel positiviteit! Hihi! Liefs

Margot -

Van een mooie bos bloemen wordt ik ook altijd heel blij!

Tessa -

Wat een super artikel! Maakt me gelijk een stukje blijer! Hier zijn mijn geluksmomentjes
1. Neerploffen op je bed na een lange en zware dag
2. Niet de wekker zetten voor de volgende dag
3. In alle rust een blogpost lezen/YouTube-filmpje kijken
4. Mooie natuur (zonsopgang/ondergang of een mooi bos)
5. Bij familie zijn en realiseren dat ik blij mag zijn dat iedereen gezond is

Oh en ineens komt er nog een geluksmomentje in me op: als ik kleding bestelt hebt en het past me goed (vooral bij jurkjes maakt me dat erg blij!)

EliseDingen -

Dat soort appjes krijg ik ook wel eens van mijn vriend die af en toe ook mega vroeg naar zijn werk moet, en zoals je zegt, dat verveelt nooit. Zo lief!
Geluksmomentjes voor mij zijn ook: Blauwe lucht buiten, als een gerecht gelukt is, knuffelen, (leuke)post. Bloemen in een kamer doen voor mij ook veel inderdaad.

Marjo -

Wat een ontzettend leuk artikel! 1. Dansen op goede muziek 2. Met mijn moeder koffie drinken op een terrasje en praten over het leven 3. Knuffelen met katten, don’t even get me started. 4. De Mexicaanse keuken. 5. Mijn oma bezoeken

Dionne -

Mooie geschreven!

Manon -

hele fijne geluksmomentjes, vooral een berichtje kan je zo goed doen! Mijn vijf geluksmomentjes. 1. altijd met plezier aan mijn blog mag werken 2. eten van mijn moeder 3. mijn pets thuis <3 4. heerlijk kop thee drinken en 5. mijn moeder gelukkig zien

Demi -

Ik kan heel erg blij worden van:
1. Met familie zijn
2. Leuke dingen doen met mijn broertje. We hebben heel vaak ruzie dus koester ik de momenten waarop het gezellig is samen nog meer
3. Mijn goeie (internet-)vrienden die ver weg wonen weer zien 😀
4. Buiten lopen/fietsen en dan op een mooi en knus plekje, midden in de natuur, gaan zitten met muziek op en tekenen (en als de tekening dan goed gelukt is kan ik nog blijer worden ;))
5. Spontane blije momenten
6. Een leuk gesprek met een wildvreemd lief oud vrouwtje die ik tegen kom op straat
7. Mijn oude school/scholen bezoeken

En eigenlijk nog veel meer! Ik kan al heel snel heel blij worden van de meest kleine dingen ^-^

Demi -

Eh, dit zijn alleen 7 geluksmomentjes, ipv 5. Achja, hoe meer positiviteit hoe beter, toch? Haha!

Denice -

Heerlijk artikel! En wat prachtig die kisten naast je bank!

saarenzo -

Ahhh wat lief die berichtjes van Jorrik! Wat zijn jullie al lang samen zeg :) Ik kan ook echt genieten van dat soort berichtjes van mijn vriend, al ben ik vaak eerder wakker dan hem dus vaak ben ik degene die ze verstuurt, haha. Ik kan ook echt gelukkig worden van van die kleine romantische gebaren: lieve briefjes op kussens achterlaten, spontane bos bloemen. Inderdaad heel klef en bef, maar wel heel leuk! 😀

Simone -

Erg leuk stukje! Je wordt inderdaad (ook) gelukkig van de kleinere dingen om je heen :)

melissa093 -

1.Samen met mn vriend wakker worden op een vrije dag, vind ik heerlijk.
2. Ik geniet heel erg van onze 2 katers die altijd blij zijn me te zien.
3. Ik vind het fijn om met baby’s en kleine kinderen te knuffelen, van mijn vriendin, tijdens het oppassen, op verjaardagen. Lekker zo’n klein warm tevreden mensje tegen je aan.
4. Ik geniet van een nieuw goed gelukt recept zodat ik na al dat werk echt lekker heb gegeten en wel 3x heb opgeschept.
5. Ik geniet van het moeie voldane gevoel na een dag flink doorwerken zodat ik ‘s avonds tevreden in mn onesie met mn vriend en de katten op de bank kan ploffen om iets leuks te kijken op tv.

Desiree -

Wat een prachtig artikel! Voor mezelf schrijf ik ook regelmatig 5 kleine geluksmomentjes op. Ik heb er een handje van heel erg vooruit te willen kijken en eigenlijk moet ik gewoon genieten van alles wat er nu om ons heen gebeurt.

Shaz -

Wat een heerlijk artikel om de dag mee te beginnen! Mijn favoriete momentjes: 1. even met mijn ouders kletsen 2. afspreken met vriendinnen 3. lekkere eten en drinken 4. een wandeling maken in het parkje achter mijn huis 5. (cup)cake bakken.

Nora -

Ik krijg een warm gevoel van dit artikel, heerlijk :).

Bregje -

Ah genieten van de kleine dingen kan zo fijn zijn! Mijn geluksmomentjes: knuffelen met de hond, lekker op de bank hangen met de kaarsjes aan een kopje thee en iets lekkers, op een regenachtige dag lekker binnen zitten en wat freubelen, genieten van een uitgebreide douchesessie, als het zonnetje zich laat zien lekker met je gezicht naar de zon gaan zitten ook al is het winter of herfst.

Mariska -

Ah wat leuk! Ook die goedemorgen berichtjes blijven altijd leuk he :)

Fleur -

Wat een leuk artikel! Goed om hier eens bij stil te staan, past eigenlijk best wel bij het artikel van LLG van vanochtend 😉
Mijn 5 geluksmomentjes: de zon zien schijnen door de bladeren op de fiets, de hond van mijn ouders die me begroet alsof ik jaren niet thuis ben geweest, op de bank met een kop thee Glee kijken (guilty pleasure 😉 ), met al m’n huisgenoten in de woonkamer zitten ouwehoeren & bij mijn zusje langs om bij te kletsen <3

Rosa -

Mooi, positief artikel!

Marieke -

Wat een leuke kleine geluksmomentjes!
Lastig om er 5 te bedenken haha, zit er even over na te denken..
Ik word blij van kaarsjes, fietsen met muziek op als ik al heel blij ben (powerfietsen!), lieve woorden van een vriendin, knuffelen met mijn man en als een lekker recept super goed lukt :) Dat is wat ik zo eens bedenk 😀

Petra -

Enjoy the little things in life, for one day you will look back and realise they were big things. 😉

Joyce -

Erg leuk!! En van die klef en bef berichtjes sturen wij elkaar ook hier haha.
Ehm mijn 5 geluksmomentjes;
– De babykamer binnenlopen en getrakteerd worden op een hele grote smile van zoonlief
– Een hele gave opdracht binnenslepen (dat heb je met een eigen zaak)
– Ineens een broek vinden die ik gewoon pas, zonder dat ie te lang, te smal of te lelijk zit.
– Op de weegschaal staan en zien dat ik ben afgevallen
– Alle eerste keren van zoonlief meemaken (kruipen, zitten, lachen etc.)

Manon -

Ah, wij kunnen ook nog steeds na 9 jaar heel erg kleffie en beffie zijn samen. Wel in prive-sferen maar I love it hahaha. Ik werd vanmorgen heel gelukkig toen mijn lieve knuffelkat zomaar bij me kwam liggen <3

Joyce -

mijn geluksmomentjes:
* Aron die half slapend tegen mij zegt: mama ik hou van jou, tot de maan en weer terug.
* en natuurlijk ons mini meisje die haar ballet sprongetjes aan het oefenen is haha!

Paola -

Mijn geluksmomentjes zijn
– In slaap vallen met Bols (de kat) bovenop me te trappelen en kopjes te geven
– De trouwfoto’s aan de muur en trouwjurk op zolder
– Als mijn zusjes iets leuks doen! Mijn oudste zusje van 5 heeft vorige week haar diploma gehaald!
– Mijn nieuwe Dolce gusto apparaat! Heerlijke koffie
– Dat de badkamer af is na 4 maanden verbouwen! Eindelijk in bad met Lush! :)

Diana carlton -

Levi die uit het niets zegt “mama ik vind jou lief”, een vrijdagavond samen met mijn man op de bank zitten met allerlei lekkere hapjes erbij, weer slapen onder schoon beddengoed (zo fijn!), onverwacht een uurtje vrij en een dagje met mijn man, zonder Levi, in het vooruitzicht. Wat een lekker begin van de ochtend om even stil te staan bij 5 geluksmomenten!

Anniek -

Heerlijk positief begin van de dag :) Wat mijn geluksmomentjes zijn? Koken, bakken, opeten, fashion, bloggen, family time! En zo kan ik nog wel wat punten verzinnen waar ik van geniet, en inderdaad, het kan in de kleinste dingetjes zitten. Goed artikel!

Beautydagboek -

Geluk zit zeker in de kleine momentjes, daar geniet ik juist heel erg van! Ik hou van de geur van verse koffie in de ochtend, mijn kindjes die dikke lol met elkaar hebben en het uitschateren, mijn ouders die er altijd voor me zijn en me altijd willen helpen, een lekkere knuffel van mijn vriend en de zon die schijnt. Allemaal geluksmomentjes :).

Dita -

Wat een fijne momenten! Ik kan ook het meest genieten met mijn vriend naast mij op de bank, onze katten er bij en een kop thee of in het weekend een wijntje. Heerlijk!

Emma -

Wat grappig zeg! Samen met een vriendin ben ik een blog begonnen, en daar bespreken we wekelijks onze geluksmomenten van afgelopen week. Elke dinsdag komen ze weer online! Helaas is zij nu gestopt, maar kan ik er langer bij stil staan dat ondanks dat ik soms baal, ik een onwijs leuk leven heb!!

Marloes | Budgetproof.nl -

Super om hier m’n ochtend mee te beginnen :) wat een positiviteit! Fijn!

lucindainwonderland -

Super leuk artikel, ook eentje om heel blij van te worden. Wel moeilijk hoor om er zo vijf te bedenken, maar op nummer 1 staat toch echt het moment dat mijn wekker gaat, dan staan de katjes van mij echt in de startblokken en komen ze aan rennen en maken ze mij verder wakker door enorm lief te doen en te willen knuffelen, zo’n fijn moment. 2. Bellen met mijn moeder. 3. weer een maand financieel het redden. 4. lieve en leuke reacties op mijn blog. 5. huisgemaakte babi pangang. xxx Lucinda

Reageer ook