5x Geluksmomentjes #2

Martine schreef afgelopen week over haar geluksmomentjes. Kleine dingen die je blij maken of waardoor je je gezegend voelt. Vandaag is het mijn beurt!

1. Een fris, schoon huis waar de zon naar binnen schijnt en de achterdeur open.

In de lente en de zomer ben ik altijd heel vroeg wakker. Om half 8 ‘s ochtends begin ik dan meestal al met schoonmaken. Dan doe ik de achterdeur open om alles door te laten luchten, zet de meubels buiten en stof lekker af. Als ik dan een paar uur klaar ben en het is nog heel vroeg in de ochtend, dan kan ik daar erg van genieten.

2. Een gevoel van ‘verbintenis’ met Djurre

Oke, dit klinkt heel zweverig en zoet. Maar wat ik bedoel kent iedereen met een fijne relatie denk ik wel. Zo’n momentje waarop je elkaar aan kijkt, waar je ook bent, en je precies weet wat de ander denkt of voelt. Zo’n momentje van contact en intimiteit zonder dat er woorden of aanrakingen voor nodig zijn. Dat maakt mij intens gelukkig.

3. Tony Chocolonely met Nougat

Hier zijn toch geen woorden voor nodig? Tony Chocolonely met stukjes nougat erin is mijn favoriet. Het liefst snoep ik er van als ik alleen thuis ben, in bed met m’n laptop, vergezeld van een litertje (of twee) thee. Hmmm!

4. Een leuk praatje met iemand uit de buurt

Ik woon in een wijk met veel mensen die het niet zo goed hebben als dat ik heb, ziek of gehandicapt zijn of oud en alleenstaand zijn. Ze zijn vaak eenzaam en hebben weinig mensen in hun omgeving die kunnen helpen. Als ik op straat loop maak ik vaak even een praatje met een van de buren en help ze af en toe ergens mee. Je krijgt daar zo veel waardering voor terug. Dat maakt me heel blij!

5. Verstoppertje spelen met Saar

Verstoppertje spelen met Saar is zo leuk! Dan doen we Saar los en verstoppen ons in het riet, achter auto’s en andere obstakels. Ze vind het zo leuk om ons te zoeken en vliegt ons in de armen van blijdschap als ze ons vindt.

Het zijn de kleine dingen in het leven, die het leven groots maken. Welke kleine dingen maken jouw leven mooier?

27 reacties

Marieke -

Hele mooie kleine dingen! En je punt over verbintenis met je man herken ik heel erg. Soms voelt het allemaal extra intens en is een blik soms al genoeg, zo ontzettend fijn!! Daar ben ik denk ik nog wel het meeste dankbaar voor, dat ik die liefde op dit moment heb :)

Miriam -

(Bijna) allemaal heel herkenbaar! Ik vind het ook heerlijk om een douche te nemen, schone pyjama en en vervolgens in een ‘schoon’ bed te gaan liggen <3

Cindy -

Dat gevoel van die verbintenis, dat herken ik. Wat een geweldig iets is dat! Ik zou het voor altijd vast willen houden!

joke -

Wat betreft de “chocolade-genietmomentjes”: Ik hoor nu net op de radio dat over 5 jaar chocola onbetaalbaar zou zijn, omdat de Chinezen nu massaal chocola ontdekt hebben en de cacaoboeren er niet op in spelen? Genoeg reden om je zelf regelmatig te verwennen met een lekkere Tony Chocolonely, niet?!

Aida -

ultieme blijdschap en kwijl moment jouw huis zoo schoon! <3 Ik ga mijn poetsdrang toch maar weer even terugpakken. Ik heb alleen nooit die energie.
Maar het gevoel van een heerlijk netjes en opgeruimd huis is zoooo lekker! 😀 Ultieme blijdschap en geluk. Huisdieren zijn inderdaad ook een grote bron van geluk!

Tineke -

Wat leuk! Er staan hele herkenbare dingen tussen!
Liefs

Cheyenne -

Dat van die verbintenis snap ik helemaal! En ik geniet ook altijd van een schoon huis, al vind ik toch nog altijd iets dat niet zo schoon is haha!

Manon -

Indd allemaal fijne momentjes!

saarenzo -

Wat een leuk lijstje :) Ik ken die smaak chocola nog helemaal niet!

Simone -

Wat een fijn lijstje!

Madelaine -

Ah die foto van Saar is leuk! En ik herken die momentjes met je partner, zijn zo bijzonder.

Marnel -

Haha verstoppertje spelen met Saar, dat ga ik ook eens doen met mijn hond 😉 Die chocola…

Shaz -

Leuke momenten! Ik word ook altijd zo blij als het huis net schoon is.

Margot -

Wat een fijne dingen allemaal! En nu heb ik trek in chocola 😉

Bente -

Haha wat schattig dat verstoppertje spelen! Zo leuk als ze zo blij zijn om je te zien :)

Suzanne -

Wat een fijne geluksmomentjes! Iemand helpen (in de buurt) kan soms zo’n kleine moeite zijn, ik zou het eigenlijk vaker moeten (willen) doen.

Miranda -

tony! <3 ik ga voor de seasalt en caramel dan:)
Die foto van saar… Zo lief! Dat doen wij ook altijd met onze bulldog:)

Mariska -

Wat mooi gezegd :) ook hoe je de relatie met Djurre beschrijft :)

iooon -

Ik kan intens genieten van niks hoeven doen. Dat het huis schoon is, alle klusjes afgerond en ik gewoon even helemaal niks moet. Heeeeerlijk.

Maud -

Iedere keer als ik jullie bank zie denk ik hoe dan? daar kun je toch niet fijn samen op liggen? Hij is zo klein.

Willemijn -

Hahaha! Djur’s voeten steken dan inderdaad wel een beetje uit. Maar we zijn niet echte bankhangers moet ik zeggen. En we hebben wel een poef voor de bank waar je je voeten lekker op kunt leggen.

Diana Carlton -

Mooie geluksmomentjes! Het zijn de kleine dingen die het doen hé. Ik ben net opgestaan en onze zoon had voor het eerst zijn schoen mogen zetten. Dat gezichtje van hem, toen hij zag dat zijn schoen gevuld was, dat is nu al mijn geluksmoment van de dag!

Dita -

Heerlijke momenten! Een schoon huis vind ik ook fijn. En die tony’s, ik ga deze zeker eens proberen.

Kimberley -

Zo’n momentje van verbondenheid is inderdaad heeeel erg fijn! :)

Marloes | Budgetproof.nl -

Wat een super fijn lijstje. En wat lief dat je nog zo stil staat met de verbintenis met Jurre. Gelukkig niet voor lief genomen dus :D.

Tony Chocolonely <3 enough said ;).

lucindainwonderland -

Het moment dat mijn wekker gaat en de katjes naar mij toe stormen om even snel hun snoetje tegen mijn neus aan te duwen alsof ze mij goedemorgen wensen, dat is echt zo’n leuk moment in de dag, dus ik kan heel goed begrijpen dat spelen met Saar ook heel leuk is. De achterdeur open, of in mijn geval balkondeur… ja dat is ook heel herkenbaar. xxx Lucinda

Reageer ook