2Style: lichtroze broek

Een lichtroze broek is een item wat je misschien niet snel koopt. Het wordt snel vies en tja: hoe combineer je dat nu eigenlijk?! Wij laten een aantal van onze favoriete combinaties zien!

Het model broek maakt natuurlijk ook wel veel uit. Wij hebben beide een verschillend model aan: ik heb een baggy, high waisted chino aan en Willemijn heeft een high waisted skinny jeans. Beide broeken zijn van Vanilia.

Onze zoektocht

We wilden beiden al een tijdje graag een lichtroze broek, omdat we nu eenmaal gek zijn op die kleur. In onze zoektocht kwamen we een aantal hobbels tegen, ook letterlijke hobbels!

1) Kijk meteen of de broek niet doorschijnt. Schijnt hij door? Niet kopen, daar ga je spijt van krijgen!

2) Zie je alle hobbels en bobbels zitten? Maak je geen zorgen en ren niet naar de diëtist, dit ligt aan de lichtroze broek want heel veel lichtroze broeken laten je achterwerk en benen erg onflatteus naar voren komen.

3) Weet je het niet zeker? Vraag het aan een vriendin!

4) Kijk niet alleen bij het paskamer licht, maar ook zeker bij daglicht. Bij sommige winkels kan dit, zoals bij Vanilia maar bij de H&M in Groningen bijvoorbeeld wordt dit lastiger. De enige optie is dan meenemen, bonnetje bewaren en thuis nog eens goed kijken.

Hoe combineer je een lichtroze broek?

Het is niet zo moeilijk als het lijkt, lichtroze combineert met meer dan je denkt. Naast deze outfits combineert het ook mooi met bordeaux. Maar ook met hemelsblauw en mintgroen, dit is meer gewaagd maar kan heel mooi uitpakken. Kijk maar eens op Pinterest!

Onze outfits

Outfit 1:

Omdat mijn broek wat ‘losser’ is, stijl ik het ook wat losser. Maar mijn truitje van Vanilia is wel getailleerd, zodat mijn figuur niet helemaal verdwijnt. Hier maak ik een mix van zwart met lichtroze wat ook prima kan. Het jasje is lekker boho/casual net als de Allstars.

 • Broek: Vanilia
 • Top: Vanilia
 • Schoenen: Allstars

Outfit 2:

Willemijn combineert haar lichtroze Vanilia broek hier met donkerblauw. Het staat classy maar casual door de leuke stippeltjesblouse met de luxueuze pumps.

 • Broek: Vanilia
 • Overhemd: Primark
 • Schoenen: Jimmy Choo

Outfit 3:

Een van de makkelijkste kleuren om lichtroze te combineren is wit, alle soorten wit kunnen wel bij lichtroze. Van grauw tot crème. Ik stijl het hier vrij netjes en zakelijk. Eventueel zou je er nog een blazer bij kunnen dragen in bijvoorbeeld een witte, lichtroze of een bordeaux kleur om het net wat spannender te maken. Wil je meer lengte? Draag er een stel mooie pumps bij.

 • Blouse: Loavies
 • Broek: Vanilia
 • Schoenen: Dune Patent Pink

Outfit 4:

Willemijn combineert hier lichtroze met donkergroen/legergroen. Het staat net wat stoerder. Het vest maakt het lekker knus en zit in dezelfde roze kleurenrange en het groen steekt er mooi tegen af. Door de donkergroene sneakerwedges en het bruine riempje maak je het stoer.

 • Broek: Vanilia
 • T-Shirt: Vanilia
 • Vest: Vanilia
 • Riempje: Bijenkorf
 • Schoenen: Isabel Marant

We hopen dat we jullie een beetje hebben kunnen inspireren hoe je een lichtroze broek kunt combineren. Het kan met verrassend veel kleuren zoals je ziet!

Heb jij een lichtroze broek en hoe combineer jij die?

32 reacties

Emke -

Superleuk! Ik hou van pastelkleuren dus deze tips komen goed van pas, bedankt! x

Linda -

Wat een leuke outfits meiden! Willemijn kun je mij vertellen welke maat jij hebt van het Roze vanilia vest? Graag wil ik hem zelf ook bestellen maar vind het lastig de juiste maat in te schatten.

alvast bedankt!

Marnel -

Omg, inspiratie! Nu alleen nog een lichtroze broek….

Sandra -

Damn, en bedankt Willemijn. Ben helemaal verliefd op de Isabel Marants alleen ze zijn zooo duuuur! ( zeker voor een student hehe ) Maar echt een mooie kleur.

Lisanneleeft -

Oeh, outfit vier is wel echt mijn favoriet, lekker stoer!
Ik had ooit ook een lichtroze broek, maar elke keer als ik in de spiegel keek had ik het gevoel alsof het op het eerste gezicht leek alsof ik helemaal geen broek aan had omdat de kleur gewoon té veel op mijn huid leek. Dus die heb ik maar weg gedaan, haha!

Marieke -

Staat erg leuk! Vooral de combinatie met wit vind ik erg mooi! Dat vest van Willemijn vind ik ook echt heel mooi zeg! Goeie aankoop geweest! :)

Manon -

Een lichtroze broek is echt prachtig !

Suus -

Dit artikel komt als geroepen! Ik ben wat voller en heb een lichtroze broek, in ongeveer het model van Willemijn. Best aansluitend dus. Ik vind het omdat ik wat voller ben wel mooi om er een langer shirt of vest overheen te dragen. Maar jullie inspireren me wel om eens wat meer combinaties te proberen :)

Laura -

Ik vind een chino echt niet passen bij volslanke meiden. Het maakt Martine echt veel dikker dan op andere foto’s en hij kreukt precies heel erg. Die roze kleur vind ik eigenlijk ook echt meer iets voor het voorjaar. Maar ik vind het wel leuke outfits!

Dionne -

Super leuk artikel! Staat jullie beide heel goed!

Shaz -

Zelf zou ik zo’n kleur niet dragen, maar oudroze staat jullie erg goed.

Kim | Kimsbloglife -

Lichtroze is sinds kort een van mijn favoriete kleuren geworden! Ik heb steeds meer oudroze kledij. Ik vind het het mooist te combineren met wit maar zeker ook met (licht)grijs. Zelf heb ik ook een lichtroze broek, ze lijkt een beetje op die van Willemijn. Outfit 4 vind ik de leukste!

Shirley -

Ik vind outfit 4 superleuk!

Manon -

Oh ik vind de outfit met de Isabel Marant sneakers van Willemijn echt zooooo cool! Heel leuk zo’n rubriek waarin jullie een bepaald kledingstuk op verschillende manieren stylen!

Mirne -

Ik snapte deze zin niet helemaal “ik een beetje baggy omdat het een high waisted chino aan”

Maar ik hou van oud roze broeken, heb zelf een skinny, ik combineer het meestal makkelijk met zwart.

EliseDingen -

Een artikel dat ik nét nodig had! Zelf heb ik voornamelijk spijkerbroeken, maar daar wil ik eigenlijk wel een beetje vanaf. Of beter gezegd, ik wil er iets anders bij. Geen spijkerbroek maar een bepaalde kleur broek. Zoals jullie al schrijven/laten zien, het combineert veel makkelijker dan je denkt!

Desiree -

het zou serieus nooit in mij opgekomen zijn om een roze broek te kopen. Hij staat jullie alleen echt prachtig! Wat hebben jullie toch een toffe kledingstijl.

Malou -

Ja, de roze broek met Isabel Marants. Leuk!! Heel leuk artikel meiden!

Maaike -

Wat een leuke combinaties hebben jullie gemaakt. Ik vind een lichtroze broek echt super fijn en makkelijk. Maar wel in het voorjaar. Zodra het regent wordt het heel snel vies, dus dan trek ik hem niet zo snel aan. Ik heb een roze Joni van Topshop en ik combineer hem graag met zwart. Met lichte kleuren wordt het bij mij al gauw te flets.

Miranda -

wat een leuke outfits. Nu wil ik ook een lichtroze broek!:)

Margot -

Ik vind ze jullie erg mooi staan!

Diana Carlton -

Leuk om zo wat inspiratie op te doen. Outfit 4 vind ik prachtig. Uit omdat ik legergroen nooit zou verwachten icm lichtroze, maar het staat juist erg mooi.

Beautydagboek -

Fijne inspiratie! Ik vind outfit 2 met de stipjesblouse een leuke combi. Zo zou ik inderdaad wel een lichtroze broek durven dragen :).

Tineke -

Wauw, wat leuk! Als ik broeken had gedragen had ik het ook zo gecombineerd!
Liefs

Paola -

Leuke outfits! Zelf heb ik geen lichtroze broek en ik denk dat ik hem in het najaar ook niet snel zal kopen! Ik vind het toch echt meer een voorjaarsitem. Als ik al voor lichtroze zou gaan in het najaar dan is het sneller als top of blazer!

Janniek -

Wat hebben jullie die broeken leuk gecombineerd zeg! I like!

kelly caresse -

Wat leuk om zo’n broek in meerdere outfit stijlen voorbij te zien komen. Zelf heb ik een lichtroze chino die ik best lastig te combineren vind

Ingrid -

Ik heb jaren geleden wel een zomerse roze broek gehad, maar dat is ook echt meer dan 10 jaar terug. Ook toen waren gekleurde broeken hip, maar dan hele wijde modellen met veel zakken en touwtjes enzo. Deze broeken vind ik ook mooi en staan een stuk volwassener. Bij Martines broek zou het me wel ontzettend storen dat hij zo kreukelig is. Ik zou aan het strijken blijven denk ik;)

Anniek -

Handige ‘style guide’! Ik ben zelf echt fan van zwarte broeken, lekker classy en simpel. Toch moet ik zeggen dat deze beide roze broeken jullie echt mooi staan! Vooral gecombineerd met een wit blouseje, gaaf!

Dita -

Erg mooi staat deze broek jullie. Voor mijzelf vind ik het niets, deze zou bij mij ook zo snel vies worden!

lucindainwonderland -

Ik ben een echt spijkerbroeken meisje en ik heb ook nog eens de verdwaalde zwarte broek in de kast, maar roze? Nee die heb ik niet, want de kleur is niet iets wat ik bij mij vind passen. Bij jullie echter vind ik het geweldig en misschien moet ik ook wel eens uit mijn comfort zone stappen… misschien. xxx Lucinda

Cheyenne -

Ik denk dat ik toch ook maar eens ga kijken naar een lichtroze broek, ik vind het jullie beiden mooi staan!

Reageer ook