2Keep a Diary: november #1

Overal waar ik loop zie ik paddenstoelen. Grappig hoe de tijd verandert, vroeger bewonderden mensen paddenstoelen in het voorbijgaan, maar nu zit iedereen met zijn smartphone er bovenop. Ik ook!

Ik heb weer een heerlijke week gehad. Vorig weekend kwam Renate bij me logeren. Normaal komt ze altijd met mijn zwager, maar nu kwam ze weer eens alleen: zussen onder elkaar. Gezellig! We dronken op vrijdag een drankje in Groningen (dat kun je zien in deze vlog) en zaterdag gingen we shoppen.

Renate kocht een aantal mooie kussens voor haar nieuwe bank en ik besloot mijn cadeaubonnen van de Woonexpress en Rituals eens op te maken. En met succes, we waren erg goed geslaagd! Op zondag verfde ik haar haar en deden we een maskertje op. De tijd vliegt als het gezellig is!

Want die maandag begon gewoon weer een nieuwe week. En jemig, wat hadden Willemijn en ik een slaap. Op deze foto moet ik oprecht gapen, haha! We kletsten vooral, maar er kwam niet heel veel uit onze vingers. Ik dronk van narigheid maar even een latte macchiato, maar het hielp niet veel. Echt een typische maandag!

We deden het hoognodige en pakten een pakketje van Loavies uit, overal troep! Dat heb je altijd na een werkdag met zijn tweeën, je kunt meteen weer op gaan ruimen.

Op dinsdag werkte ik bij Willemijn en bakten we voor 2WMN de No Bake Malteser Cake van Lekker & Simpel. Een heerlijke, simpele chocoladekoek variant die gigantisch machtig is.

Even lekker stoeien met Saartjestaartje, dat hoort er ook bij op een werkdag. Dat beest heeft van die heerlijke zachte flaporen, ik moet er minstens 1 keer aan snuffelen als ik bij Willemijn ben!

Toen ik naar huis reed, was het alweer pikkedonker. En ik moest toch lachen! De man voor mij ging he-le-maal los in zijn auto. Klappen, dansen en de hele auto schudde serieus mee. Ik zocht het radiostation op om te luisteren op welk nummer hij zo ritmisch mee zat te stampen, maar ik kon het niet vinden. Het was in ieder geval een heel goed nummer, haha!

‘s Avonds kookte Jorrik voor ons en ging ik sporten. Nog even snel naar de wc en…het zal weer eens niet zo zijn dat Noa er bij moet wezen. Die hond zit werkelijk waar aan me vastgeplakt. Ze wil overal bij zijn, maar zeg nou zelf: dat koppie kun je toch niet weerstaan?!

Normaal ga ik op woensdag ook naar Willemijn, maar ik kon niet carpoolen en Willemijn haar auto moest naar de garage. Dus besloten we woensdag thuis te werken via Skype en zou ik donderdag naar haar toe gaan. Ze had ‘s ochtends meteen een vervelend bericht voor ons: de harde schijf met al onze bedrijfsadministratie er op deed het niet meer. Dat was behoorlijk je-weet-wel. Helaas konden we niet veel doen, alleen maar afwachten of de informatie nog gered kon worden.

Hoewel we verder een prima werkdag hadden, was het toch even wennen want normaal werken we gewoon op woensdag bij elkaar. Hierdoor waren we gevoelsmatig een beetje in de war met de dagen.

Ik kreeg nog een lief briefje van mijn ouders met de post. Ze hadden een krantenartikel ingescand over een Mechelse herder die wel achttien (!) puppies had gekregen. Schattig! Maar wow, wat veel!

Op donderdag was ik bij Willemijn. We gingen hard aan de slag, we moesten video’s opnemen en nog behoorlijk wat schrijven. Normaal is donderdag onze schrijfdag en hebben we al het beeldmateriaal af, maar dat was nu natuurlijk niet zo waardoor we wat zeilen bij moesten zetten.

En boehoe, de harde schijf was ook nog steeds niet gemaakt. Maar gelukkig bleek alle informatie nog gered te kunnen worden. Dat was een pak van ons hart.

Aan het eind van de dag ging ik naar huis. Ik moest mijn schoonmoeder ergens anders ophalen dan normaal. Daarom had ze ook een tomtom mee, nou ja: dit is een Mio. Een rotding vind ik het, want hij viel halverwege uit omdat hij geen batterij meer had terwijl hij gewoon in het contact zat. Het is dat ik goed opgelet had op de heenweg en daardoor wist ik gelukkig welke route ik moest nemen.

Ik ging weer even lekker naar de sportschool. Op donderdag begint het altijd vrij vroeg, ondanks dat ik redelijk op tijd thuis was moest ik nog haasten.

Na het sporten fietste ik nog even naar de Jumbo voor wat extra boodschappen.

Ik dronk flink veel water want ik had enorme dorst van het sporten en at nog wat druiven onder het genot van een Harry Potter film want joechei: het is Harry Potter maand op Veronica.

Op vrijdag schreef ik nog wat artikelen voor LLG en 2WMN. Daarnaast maakte ik een boodschappenlijstje en deed ik wat inspiratie op uit de boeken Power Food (Rens Kroes) en Lekker en Simpel (Jorrit & Sofia). En toen stond Loes alweer voor mijn deur, klaar om gezellig boodschappen te gaan doen.

Daarna nam ik haar mee naar de Action, ik wilde graag een blender kopen en natuurlijk koop je dan nog meer…

De buit: een fruitschaal, cake-/muffinvormpjes, een blender en handschoenen. En dat voor €20…geen cent!

Ik maakte gelijk een fruitsapje met kiwi, citroen, ananas, banaan en sinaasappel. Het was niet te zuup’n, maar dat was mijn eigen schuld. Het was niet zo handig om er sinaasappel in te doen met zo’n vieze dikke witte schil. Lomp!

We hadden een drukke week, want zaterdag moesten we ook weer op pad. We hielden een lezing over bloggen in Bunnik. Je gaat het vrijdag zien in een vlog hier op 2WMN! Het was ontzettend leuk!

Omdat we heel laat klaar waren, trakteerden we onszelf op een etentje. Ook omdat we trots op onszelf waren omdat het zo goed gedaan hadden. We aten een heerlijke pompoenrisotto met portobello en ik nam tiramisu met speculaasijs na.

We waren uiteindelijk pas rond half 12 thuis. Zzzz!

Gisteren (zondag) moest Jorrik werken dus was ik alleen thuis. En dan is een hond erg leuk, want je bent nooit alleen. Het was prachtig weer dus ging ik een flink stuk wandelen met Noa door de bossen. Heerlijk vindt ze dat, je kunt haar niet gelukkiger maken.

Na een hele lange wandeling van bijna 3 uur, was ik doodop. De rest van de dag lag ik met Noa op de bank… Het was een hele leuke en drukke week en komende week staat de agenda weer propvol!

Wat ga jij allemaal doen deze week?

38 reacties

Suze -

Ahh.. Nienoord. Leuke plog, jammer van die harde schijf..

Elise -

Wat ben je toch een leuk mens! Je hebt altijd zulke leuke diaries!

Marnel -

Wow echt een drukke week! Ooh wat erg van die harde schijf (bij Mascha van beautygloss was pas ook zoiets gebeurd). Aah dat koppie van Noa 😀

Marieke -

Leuke week Martine!
En liefde voor harry potter! Ben trouwens nog steeds benieuwd naar het boek van Rens kroes! Lijkt me leuk om nog eens te hebben :)
Fijne week iedereen!

Leonie -

Martine, welke lipstick heb je op op de foto dat je gaapt? Ziet er goed uit!

Martine -

Dat is MAC Brave, ik heb er een review over geschreven op LLG!

Leonie -

Ah thanks! x

Marloes -

En niet zomaar de Harray Potter films, maar de extended versions!

Rosalie -

Wat!? Er zijn extended harry potter films? Hoe komt het dat ik dat niet weet! Zijn deze veel uitgebreider dan de gewone films?

Marloes -

Er zitten meerdere scènes in die ze uit de originele film hebben geknipt om de film in te korten. Dat maakt ze nog leuker om nog een keer te kijken!

Geanne -

Die foto van Noa bij de wc is echt super mooi. Die zou ik in laten lijsten als ik jou was, mooi die oortjes omhoog! Heerlijk met de hond naar het bos, iets wat ik ook erg graag doe

Amelie -

Leuke diary!! Noa is echt een leuke hond!!

saarenzo -

Leuke foto’s! Wel balen van de harde schijf zeg. Gelukkig kon de informatie nog gered worden. Misschien voortaan maar een back up op een externe harde schijf maken?

Martine -

Ik had het niet heel goed uitgelegd haha: dit was de externe harde schijf die kapot ging en daar stonden inderdaad de back-ups op plus nog iets waar we geen aparte back-up van hadden gemaakt..zucht!

Silke -

Hahaha, het is dat Willemijn in de comments uitlegt dat de foto in scène is gezet.. Mijn katten volgen me ook overal naar toe. Krieltje gaat helemaal mee naar de supermarkt en Dexter kruipt op schoot als je op de wc zit, hahaha.

Bente -

Wow, die eerste paddenstoelen! Zulke heb ik helaas nog niet weten te spotten!

Danielle -

Heftig gezicht van Willemijn op die skype foto.. het is natuurlijk ook behoorlijk k*t als je harde schijf kapot gaat.. fijn dat alles nog hersteld kan worden!

Willemijn -

Hihi ik trok wel speciaal dat gezicht voor de foto hoor 😉 Maar zo voelde ik me ook wel echt haha! Ik was bang dat al onze data verloren was gegaan. Gelukkig is het allemaal gered! 😀

Danielle -

haha gelukkig maar!

Bregje -

Ah die Noa bij de wc deur. De hond van mijn ouders volgt je ook overal maar mag dit niet altijd, maar het is wel schattig!

L -

de foto van Skype is wel heel zielig (Oh dat zielig kun je natuurlijk 2 manieren oppakken maar ik bedoel het niet als negatief, meer medeleven ;-)) geloof dat Willemijn er echt even doorheen zat?!

Shaz -

Leuke week heb je gehad: erg afwisselend. Wow het is alweer een tijdje geleden dat ik een paddenstoel heb gezien.

Margot -

Geweldig die foto’s met je zus!

Desiree -

Wat is Noa toch een droppie! En het ziet eruit als een heerlijke week. Die wandeling! Het was daar echt ideaal weer voor gisteren! Heerlijk.

Mirne -

Weet niet of het door de sinaasappel kwam dat je sapje niet lekker was, ananas en kiwi vind ik meestal sowieso niet lekker in smoothies.

Martine -

De smaken waren wel heel lekker bij elkaar, maar de structuur was vies, ook na lang blenden. Er bleven van die vellen in zitten, ik gok dat het door de sinaasappelen kwam.

Miranda -

aah haha! Dat koppie van Noa. Té lief. Herkenbaar ook, als ik de deur van de wc niet (goed) dicht doe zit onze Engelse bulldog direct naast me. Is de deur wel goed dicht dan zit hij als een soort bewaker voor de deur:) grappig, die beesten!

EliseDingen -

PowerFood en Lekker & Simpel lijken mij beide erg fijne en leuke kookboeken. Wat een heerlijke boswandeling-met-Noa-foto’s ook! Leuke diary :)

Paola -

Wat een leuke week! Het boek Lekker simpel lijkt me heel leuk en ik zit erover te denken om hem aan te schaffen, maar ben zo bang dat hij net zoals de andere kookboeken die ik heb gaat stof happen! Ik ga deze week vooral veel leuke dingen doen. Mijn man en ik hebben een weekje vakantie en genoeg plannen!

Malou -

Wat een leuke foto’s weer! Je schrijft altijd op zo’n leuke manier dat ik het gevoel heb dat ik overal mee naartoe ben geweest, haha. Ik dacht even na je artikel over de Jehova getuigen en alles eromheen dat je jouw familie niet meer zag. Maar dat is dus helemaal niet zo! Wat fijn! X

Martine -

Haha dankje, leuk om te horen! En ik zie mijn familie nog gewoon inderdaad. Ik ben tenslotte niet gedoopt en daarom ook niet uitgesloten van de familie.

Anna30 -

Maar als ik het goed begreep heb je nog twee andere zussen die je niet meer ziet..

Diana Carlton -

Wat een leuke foto’s weer! Wat balen dat de externe harde schijf het heeft begeven, maar jullie mogen van geluk spreken dat de inhoud daarvan niet verloren is gegaan. Gelukkig maar!

Anniek -

Wat een leuke, sfeervolle foto’s! Leuk om zo een kijkje te krijgen in je week, wat je allemaal doet. En haha, ik krijg meteen honger van die maltesertaart, die is ZO lekker!

Dita -

Wat een leuke en gezellige foto’s!

Lotte -

Ah, Noa heeft inderdaad echt een onweerstaanbaar koppie! Echt van die puppyoogjes ook, haha. Leuke foto´s weer, Martine!

lucindainwonderland -

Wat een super leuke foto’s. Vooral ook omdat er een boel gekke tussen zitten. Wij roepen thuis ook altijd dat wij nooit normaal op een foto kunnen. Echt te grappig. Die foto’s van Noa ook, wat een schattig koppie zeg, zo vragend, zo lief. Mijn week is weer same old same old… hard werken. Gelukkig vandaag nog even kalm aan doen. xxx Lucinda

Reageer ook