25 Food Vragen

Eten is ontzettend belangrijk, niet alleen voor de nodige voedingsstoffen maar er zit ook een groot sociaal aspect aan. Het is gezellig en vult niet alleen je maag maar ook je dag! Ik vulde de 25 Food Vragen tag in!

Photo Credit: Ciro Boro – photo via Compfight cc

Wat is je favoriete ontbijt?

Mijn favoriete ontbijt is of Brinta of ontbijtmuffins/ontbijtcake naar het recept Rens Kroes. Uiteraard met een kopje thee!

Hoe drink je je koffie?

Ik drink geen (zwarte) koffie en een cappuccino of een latte macchiato kun je bijna geen koffie noemen zeggen de diehard koffiedrinkers, haha! Ik ben trouwens wel dol op een vanille of caramel latte macchiato. Ik drink het alleen bijna nooit.

Soep of salade?

Dan kies ik toch voor soep, lekker warm! Ik ben gek op tomatensoep.

Wat is je favoriete kookboek?

Een kookboek wat goed bij mij past is Lekker en Simpel van Jorrit en Sofia. Hier ga ik binnenkort een artikel aan wijden op 2WMN.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?

Dan nooit meer zoet, ik ben te gek op hartige dingen en chocola/snoep…daar geef ik niet zoveel om.

Welke keuken(land) is jouw favoriet?

Dat is sowieso Italië. Ik ben een groot fan van Italiaans eten, het is lekker, het is simpel en ik ben gewoon dol op alle soorten pasta.

Wat is je favo foodfilm?

Ratatouille!

Wat is je meest guilty pleasure?

Oei! Mijn guilty pleasure is toch echt een Vlaamse Friet met Zaanse mayonaise. En ik ben nog steeds erg verdrietig dat de Hertog Mascarpone Droomijs nergens meer te krijgen is!

Wie is je grootste inspiratiebron?

Dat vind ik wel lastig, want zoveel kijk ik niet naar anderen. Ik denk dan toch Jamie Oliver.

Photo Credit: avlxyz via Compfight cc

Wat zit er op je lievelingsbroodje?

Philadelphia kruidenkaas, gerookte zalm, rucola en pijnboompitten. Of anders: pindakaas.

Thuis koken of uit eten gaan?

Wat een moeilijke vraag, het is beiden prima maar ik kan wel erg genieten van een goed restaurant.

High end of Low profile?

Ik kook zelf altijd low profile, maar bij high end food foto’s loopt het water me wel enorm in de mond.

Wat is je lievelingsrestaurant?

Dat is ongetwijfeld Het Spijshuys in Boornbergum. Mensenkinderen, wat is dat een geweldig restaurant met heerlijk eten uit de plaatselijke streek. Het BIB Gourmand menu is echt een aanrader, met de bijpassende wijntjes natuurlijk!

Boodschappen doe ik bij…

De Jumbo: vooral omdat ik altijd boodschappen doe met Loes, mijn oudere buurvrouw. Zij wil altijd graag naar de Jumbo. Mij maakt het allemaal niet zo veel uit.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb:

In Zuid-Afrika kreeg ik een bord pasta met overheerlijke truffelsaus en een aantal mysterieuze ingrediënten. Het was zo verdomd lekker, dat mijn zus en ik ons in moesten houden om het niet naar binnen te schrokken.

Wat is je favo cocktail?

Als er maar Licor 43 in zit!

Koffie met George Clooney of Heston Blumenthal?

Oeh nee, George for sure! What else?!

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?

Mijn fijne BK pannenset en een vaatwasser!

Mijn favo snack is..

Ik heb wel een aantal dingen die ik lekker vind: rijstwafels met zeezout, komkommers en cherrytomaatjes, een stuk fruit.

Wat zit erop jouw pizza?

Ik ben enorm saai wat dat betreft, want Jorrik weet altijd wat ik neem: een pizza quattro formaggi met extra ananas en knoflook. Als ik zelf een pizza maak doe ik er altijd courgette, rucola en gorgonzola op.

Wat lust je echt niet?

Ik vind spruitjes echt zo vies. Het maakt niet uit hoe je het klaar maakt: gekookt, uit de oven of roerbakken…Iehl!

Mijn favoriete foodblog is..

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik sporadisch foodblogs lees, zoals: ChicksLoveFood, OhMyFoodness, UitPaulinesKeuken en ik kijk soms naar FoodTube. Maar ik zou het eigenlijk eens wat meer moeten doen, vind ik zelf alleen heb ik het daar soms te druk voor!

Het gekste dat ik ooit heb gegeten is..

Ik weet niet meer precies wat het was, maar ik at het in Frankrijk. Onderweg naar huis stopten we bij zo’n lokaal Frans eettentje. Het zag er ontzettend leuk uit, op een boerderij met loslopende kippen en een hond: heel landelijk. Ik geloof dat we daar een of ander orgaan van een schaap hadden gegeten, maar daar kwamen we (te) laat achter. Ik heb de helft laten liggen…

Photo Credit: sukisuki via Compfight cc

Wat staat er op je food bucket list?

Ik zou zelf de gevreesde croquembouche eens willen maken. Het zijn geloof ik soesjes gevuld met custard en in een trechtervorm aan elkaar geplakt door middel van caramelsaus. Als finishing touch zit er gesponnen suiker over heen en zijn ze vaak versierd met (eetbare) bloemen. Het ziet er echt prachtig uit, maar je bent wel een hele middag zoet in de keuken en het is een bewerkelijk recept.

Ik kan niet leven zonder..

Fruit. Ik ben gek op fruit! En pindakaas, haha!

De tag komt van de foodblog Uit Pauline’s Keuken. Bedankt Pauline voor de leuke tag!

25 reacties

Lenneke -

Wat lief dat jij altijd boodschappen doet met je buurvrouw!

Marnel -

Toffe tag!!

Marieke -

lekkere dingen allemaal 😀 En wow die croquembouche klinkt goooeeed! Al wel eens gezien op tv ofzo inderdaad, ziet er echt mooi uit! Leuk dat je die een keer zelf wilt maken! Ik zou ook nog wel eens een echt goede taart willen maken, zo’n taart met laagjes en alles! Net een palletmet gekocht, dus nu moet ik wel eens op een dag hihi :)

Annelot -

Yes leuk, en ook herkenbaar !! zag hem inderdaad al bij pauline voorbij komen en leuk om bij andere bloggers verschillende antwoorden te lezen !! im also in met het invullen van deze tag 😉 ben heel benieuwd waar deze tag nog meer terecht komt !!

Anita -

Hier ook een ‘nep’ koffie drinker en de ontbijtmuffins zien er lekker uit. Benieuwd naar de review over het boek van lekker en simpel!

Michelle -

Aah, daar is ie weer, de tag. Ook jij hebt ‘m weer leuk ingevuld! Ik heb ‘m laatst ook gedaan (wie niet?) en het blijft soms inspirerend om de antwoorden van anderen te lezen :).

lucindainwonderland -

Deze vond ik zelf ook leuk om in te vullen en natuurlijk vind ik het best wel grappig hoe onze antwoorden best wel verschillen. Ik denk dat als ik een vaatwasser zou hebben, dan zou ik ook niet meer zonder kunnen… ik heb er alleen nog nooit een gehad, dus ik denk niet dat ik weet wat ik mis. xxx Lucinda

Lillie -

Dit blijft zo’n leuke tag. Volgens mij ben ik de enige die echt gek is op spruitjes 😀 Mijn vriend en ik vechten altijd om het laatste spruitje. Zal wel iets typisch Vlaams zijn zeker 😀 Ik had nog nooit van die croquembouche gehoord. Lijkt me wel heerlijk!

Margot -

Leuk om te lezen! Het zijn leuke vragen!

Sharon -

Jaaaaa de croquembouche! Sinds ik Masterchef Australia heb gekeken een paar jaar geleden staat dit echt nog op mijn food bucketlist. Ik heb letterlijk lopen kwijlen bij die aflevering.

Martine -

Haha daar zag ik ‘m ook voor het eerst!

Esther -

Fruit en pindakaas, ik ben er ook gek op. Wat een leuke ‘tag’ :)

Maaike -

Ik heb deze tag voor aankomende week in de planning staan! Leuk om de antwoorden te lezen. Ik heb vorige week nog ontbijtmuffins gemaakt maar dan met mijn eigen receptje. Deze ontbijtcake is eigenlijk een soort bananenbrood die ik wel eens maak als ik geen zin heb in mega veel suiker. Lekker met cranberries!

Carlijn -

Ik heb deze zomervakantie een keer per ongeluk gefrituurde inktvisringen op. De menukaart was Frans en ik dacht dat het een salade met friet was…

Was trouwens verschrikkelijk smerig. Het was net rubber. Bah!!

Martine -

Ah bah, dat vind ik ook echt niet lekker…net elastiek inderdaad!

Dionne -

Dan hebben jullie wel hele slechte calamaris op 😉 Echt goede inktvis ringen zijn heerlijk zacht!

Anna -

Wat een leuke tag martine! Misschien doe ik hem ook binnenkort op mijn blog :) Liegs

Anna -

*Liefs, hihi

Beautydagboek -

De ontbijtmuffins moet ik eens proberen, ik heb net het boek van Rens Kroes in huis :). Toevallig woon ik in de buurt van Boornbergum, dus ik ga zeker eens naar het Spijshuys toe, ik ben nu wel heel benieuwd!

Martine -

Oh ja, dan moet je echt een keer naar het Spijshuys toe.. er werkt daar zo’n leuke man: hij is heel gepassioneerd over het eten, zo leuk om te zien en al de bijbehorende verhaaltjes te horen als je het eten opgediend krijgt!

Emma -

Haha, wat jij met spruitjes hebt heb ik met witlof! En croquembouche lijkt mij ook een uitdaging inderdaad!

Elvira -

Haha spruitjes en witlof zijn mijn lievelingseten ;D

Diana Carlton -

De croquembouche lijkt mij echt een uitdaging om te maken. Ik heb het weleens gezien bij heel holland bakt, ziet er heel mooi uit!

kelly caresse -

Wat leuk dat je deze tag gedaan hebt, de ontbijtmuffins zien er goddelijk lekker uit. En wat lief dat je met je buurvrouw boodschappen doet

Marloes | Budgetproof.nl -

Hihi, lekker cliché ik lust geen spruitjes. Die dingen zijn ook gewoon smerig. True dat. & yay, een restauranttip. Alleen is het een beetje ver weg voor mij ;).

Reageer ook