Mooie lingerie dragen is zonde

Ik ben dol op mooie lingerie. Zo heb ik een prachtig kanten setje van Victoria’s Secret, tal van fijne Calvin Klein BH’s, een prachtig ‘body’ van Marie Jo en stapels kittige broekjes en strings. Maar ik draag het bijna nooit… Ik vind het namelijk zonde!

Hoe dol ik er ook op ben om het te kopen en hoe mooi ik me er ook in voel, dragen doe ik bijna niet. Het ligt daar maar in de kast en komt er een enkele keer, op een avond (hihi), uit. Ik zou graag wat vaker mijn mooie setjes dragen, maar mijn probleem’ is namelijk dat ik het zo zonde vind om het te moeten wassen!

Allereerst was je de bh niet zo vaak als het broekje. Waardoor het broekje er veel sneller verwassen uit ziet. ZO ZONDE!

Ten tweede ‘spaar’ ik nooit genoeg ondergoed om het bij elkaar in een wolwasprogramma, op kleur gesorteerd, te kunnen wassen. En tja, dat is zo zonde van het water…

Verder ben ik vooral dol op wit, roze, lichtblauw en andere zachte tinten. Misschien ligt het aan mijn was-kunsten, maar dat wordt toch zo gauw lelijk! Het wordt zo snel grauw. En drie keer raden… Jep, dat vind ik enorm zonde!

Maar ja, eerlijk is eerlijk, wat pas écht zonde is, is dat ik het bijna nooit draag…

Ben ik de enige? Of herken je dit? En als jouw lingerie mooi blijft in de was, please help me!

Photo Credit: P@ti16 via Compfight cc

72 reacties

goedkope lingerie is ook lingerie -

Je hebt van die speciale ondergoed ballen waar je je ondergoed in kan zetten om deze te wassen zonder schade of ernstige verkleuring te veroorzaken… Deze kan je gewoon bij de hema of action kopen!

Steffie -

Ik was al die speciale kanten dingetjes altijd op de hand! Zeker omdat die setjes vrij duur zijn, durf ik ze niet goed in de wasmachine te doen :)

kaylie -

mijn tip..

koop meerdere broekjes bij dezelfde bh, desnoods in de uitverkoop.
gooi alles bij elkaar (de lichte tinten) en doe het in de wasmachine en zet deze op spoelen met een klein beetje wasmiddel en een kleuren doekje. Doe de Bh’s eventueel in een zakje, maar deze kunnen ook prima los als je de sluiting dichtmaakt. Als je de bh’s al vaker gewassen hebt lopen de kleuren toch niet meer uit en kun je ze prima zonder kleuren doekje wassen. Ook kun je er wat witte hemdjes bij doen om even te spoelen…

super zonde om je mooie setjes in de kast te laten liggen,

Eilish -

Mn mooie bh’s draag ik wel vaker… Maar inderdaad, die was je minder vaak! Broekjes/strings zijn toch altijd sneller lelijk…. Zonde!

Britt -

Ik draag alleen maar Marlies Dekkers. Zonde en jammer dat de meeste wel de moeite doen om iets moois te kopen, maar niet te dragen. Mijn lingerie was ik altijd in een fijnwas. Vooral voor de partners, vriendjes of future to be men: een vrouw in mooie lingerie ziet er mooier uit en dan voel je je ook mooier.

Diana -

Halleluja.
Ik dacht dus dat ik gewoon faalde met wassen. Inderdaad, de mooie broekjes worden grauwer na vaker wassen en bh’s blijven langer mooi de kleur behouden en dat matcht het niet!?!! Wahh zo irritant!!
En dan is er ook nog een meneer die dure setjes geweldig vindt, en dan ‘s avonds (omg dat ik dit zeg) alles na 1 seconde uittrekt en niet eens naar mn zorgvuldig uitgekozen lingerie kijkt.

Martine -

Haha mannen, zo een heb ik er ook.

Eline -

Oh ik ben zó jaloers op dames die mooie lingerie kunnen dragen. Door mijn maat is het onmogelijk om mooie, sexy bh’s te vinden voor minder dan 100 euro per stuk. Op een studentenbudget dus geen optie helaas. Dus aan iedereen: als je past in prachtig mooi ondergoed, draag het alstjeblieft! :)

Jet -

Haha, ook heel herkenbaar bij mij. Inmiddels koop ik nooit setjes meer, ik mix en match gewoon wat af, meestal simpele hipsters en dan wel weer mooiere bh’s. Ik had ooit eens het tegenovergestelde effect wat de meeste hebben, namelijk een setje waarvan de bh echt hélemaal verkleurd was en het broekje nog helemaal mooi (omdat die synthetisch was droeg ik hem nooit)

Nina -

Oef, ben ik toch niet de enige met wat dure spullen die nooit de kast uit komen! Ik heb het zelfs met mijn favoriete kledij, die wil ik altijd opsparen voor ‘speciale gelegenheden’. Maar mijn standaard voor speciale gelegenheden ligt zo hoog dat ik het nooit de moeite vind om ze te dragen, haha!

Irene -

Ik heb juist alleen maar dure BH’s, want de goedkopere pas ik niet. Ik heb al letterlijk 100 BH’s gepast bij de hunkemoller maar geen een zit goed, de stof is gewoon te hard :( Ik draag mijn dure BHs gewoon zoals ieder aan z’n normale draagt, en ze blijven toch zeker lang mooi. Dus niet bang zijn en er van genieten, al zou ik zo graag gewoon een keer een goedkope dragen. Goedkoper dan Calvin Klein lukt al niet :( Komt trouwens omdat ik een big difference heb tussen mijn twee vriendinnen

Anke -

He! Wat jammer dat je ze niet aan hebt, staat altijd zo mooi.
Ik draag ook gewoon al mijn Marie Jo BH’s. Vind het zonde als ze maar in de kast liggen.

xx_Patries_xx -

herkenbaar hoor, ik heb ook een setje liggen wat ik niet draag.. maar het moet eigenlijk geen reden zijn, want door het te laten liggen heb je er geen plezier van 😛

Marnel -

Ik snap wat je bedoelt, maar toch zou ik het gewoon dragen! 😉 Als je je er echt mooi in voelt!!

Channah -

Het ‘was verhaal’ komt mij heel bekend voor. De bh draag je nou (ik in ieder geval) meerdere keren en een broekje gaat na 1x dragen de was in.. Ook al zou ik a la gossip girl iedere dag wel in sexy lingerie willen rondlopen (vast erg charmant nu ik zwanger ben) maar in de realiteit gaat dat gewoon niet zo. Ik herken het helemaal haha!

Carina -

Ik draag eigenlijk alleen BH’s van Sam Friday, omdat dat het enige merk is wat ik ken dat 100% katoenen BH’s heeft en dat is toch echt het beste voor mijn huid. Broekjes zijn gewoon simpele hema-dingen van katoen. Maak me eigenlijk niet druk over setjes. Ik heb wel wat mooie setjes van Sapph en van de Hunkemoller maar ik draag ze nauwelijks omdat ze synthetisch zijn en dat gaat gewoon irriteren. Qua was gaat bij mij alles met de 30 graden was mee, BH’s in een waszak.
Bij broekjes zou je ook even over het kruis kunnen gaan met je strijkijzer, desinfecteert ook (na het wassen uiteraard..).

Janneke -

Ik vind BH’s van Sapph heel mooi, vooral de zwarte! Oja, ik was BH’s altijd met de hand. Dat deed mijn moeder altijd al (voor zichtzelf + mn twee zussen) en nu ik op mezelf woon doe ik dat nog steeds. Ben toch altijd bang dat ik de wasmachine sloop met die beugel.

Allissa -

Kleding moet gedragen worden. En zo ook je bh’s en ondergoed.
Je kunt het wel eeuwen in je kast laten liggen maar a) waarom heb je het dan ooit gekocht en b) tegen de tijd dat je het aan wilt vind je het niet mooi meer / past het niet / zit het niet lekker meer.

Geloof me, tegen de tijd dat je luxe lingerie af is heb je al lang weer een nieuw setje op het oog (:

Desiree -

Ik ben het eigenlijk helemaal met je eens. Een mooie, fijne, stevige bh vind ik een pré..puur omdat ik deze ondersteuning nodig heb. Alleen mooie ondergoed, vind ik behoorlijk zonde voor mijn portemonnee. Al voel je je toch wel sexy in een mooi setje lingerie.

Miriam -

ik doe mijn mooiste ondergoed gewoon altijd in een emmer met wat water en wasmiddel. Ff laten weten, uitspoelen en klaar ben je! En het blijft hartstikke mooi :)

Lysanne -

Gewoon aandoen! Daar heb je het toch voor gekocht? 😉 het is pas zonde om het niet te dragen en dus geld weg te gooien! Wat ik ook vaak doe; bij hunkemoller hebben ze een aantal van die ‘torens’ staan met slips en strings 3 voor 12,99/ 5 voor 19,99. Dan kies ik een aantal die qua kleur bij m’n bh’s passen en dan heb je toch een mooie set! En dan was ik dus gewoon alles in de wasmachine, dan vind ik het namelijk niet erg als het wat sneller verwast :) (als dat al gebeurt..) eigenlijk was ik altijd alles met de wasmachine, gewoon met de rest mee.. Ben stiekem een beetje te lui voor met de hand wassen.. Hihi.. En ik vind niet dan m’n bh’s sneller lelijk worden. Ik was altijd op 30, max 40 graden. Enne, ik ben echt dol op jullie geworden! Jullie zijn echt geweldige dames, echt een beetje een voorbeeld voor me :) Liefs!

Jantien -

DE OPLOSSING voor het onderbroekjes probleem. Ik trek hem natuurlijk iedere dag uit voordat ik de douche in ga en neem hem dan gelijk mee en spoel ‘het meeste’ er zo al af. Met gewoon water. Dan hang ik hem te drogen aan een haakje en als ik er genoeg gesard heb volstaat een simpel handwasje prima. En worden ze ook niet lelijk. Omdat broekjes vaak in de wasmand langer liggen voordat ze de machine ingaan krijg je het er ook lastiger uit. Als je dat dus direct doet is dat veel gemakkelijker (sorry, Maybe TMI..) Ach.. het is toch vrouwen onder elkaar.
Probeer het eens :)
SUCCES
o, ik bedenk me net dat als je niet iedere dag douched dit misschien niet de meest nuttige tip is 😉

MySimplySpecial -

Ik draag mijn mooie setjes zeker wel, al baal ik er soms inderdaad van dat de strings veel eerder lelijk worden door het wassen. Ach ja, dan heb ik er in elk geval plezier van gehad.

Chantal -

Ik ben “gezegend” met een bos hout voor de deur en een enorm achterwerk. Ik ken niet eens mooie lingerie dragen waar ik ontzettend van baal.. een vriendin van mij heeft altijd mooie bhs maar die heeft ook maatje b. Ik vind dit heel jammer dat ik dus verplicht naar de hema of zeeman moet en dan altijd die standaard, zwarte witte of huidskleurige bhs en slips moet hebben. Al kan ik tegenwoordig wel leuke slips scoren bij de primark. Nou maken onderbroekjes bij mij niet uit aangezien ik graag hipsters draag en strings echt 3x niets vind maar bhs zouden toch wel leuker mogen zijn voor grote maten.
Het nadeel is dat als je een keer een leuke grote maat bh vind dat ze dan meteen enorm duur zijn en dat vind ik dan weer zonde.
Mijn vriend kijkt er toch niet naar die ziet me liever zonder 😛

Elise -

tegenwoordig zijn er zat leuke bh’s tot aan cup G ofzo!
En aangezien jij je bh’s gewoon bij de hema kan halen, daar gaan ze maximaal tot cup D. Dus dat valt dan wel mee 😉 daar heb je zat bh’s in te vinden.

Xan -

Ik zou zeggen hamdwas of in een waszakje.
Ik herken het wel maar ik bedenk ook wel dat er straks weer een leuk setje maybe uitkomt. Dus tja.. YOLO en gewoon dragen. =p
Love,

Desiree -

Ik draag ontzettend graag setjes, omdat het zo mooi is, maar helaas zit ik al een hele tijd aan de witte katoenen slips vast ivm hormonale problemen waardoor de boel niet altijd schoon blijft (geen schimmels gelukkig, maar wel vies). En dan vind ik het wel echt zonde van de mooie broekjes, want dat krijg je er niet goed uit in de gewone was. Maar op de momenten dat het goed gaat en ik mooie broekjes of strings kan dragen doe ik dat ook zeker gewoon (en ‘s nachts komt de witte katoenen hipster weer tevoorschijn). De mooie broekjes en mijn bh’s (allemaal voorgevormd) gooi ik gewoon in de 30 graden was, de broekjes in zo’n netjes, en mijn bh’s in een Betty bal zodat ze niet verkreukelen. En ja, die katoenen dingen gaan wel op 60 graden 😉

Chiara -

Ik draag ook vrijwel alleen Calvin Klein. De pasvorm is geweldig (ik heb ook erwten), ze houden zich mooi en als je ze in een outlet of de opruiming koopt valt de prijs wel mee. Heb een enorme collectie van zeker wel 25 bh’s en 35 broekjes. En daarnaast ook nog wat andere merken. :-p Naast make-up is mooi ondergoed mijn grote liefde. En dat draag ik ook altijd. Ik doe niet echt aan setjes, want voor slipjes/strings ben ik best kieskeurig, maar een mooie bh is een must voor mij. En een mooie basic Calvin Klein slip/string staat bij elke bh goed. Als ik dan ‘s avonds sexier wil zijn doe ik even een ander broekje aan 😉
En ik was broekjes gewoon op wit/bont programma. Vaak zelfs op 60 graden ivm hygiene. En Calvin Klein kan dat prima aan hoor! BH’s doe ik gewoon in een speciaal waszakje met t-shirts e.d. op een voorzichtiger programma, meestal 30 graden. En omdat dat toch allemaal synthetisch is hoeft dat echt niet precies op kleur. Gewoon licht en donker scheiden, gebeurt niets mee. Ik draag alleen nooit wit, dus daar heb ik geen advies voor.
DUS: gewoon aantrekken die handel! Ik vind het fijn om altijd mooie lingerie te dragen. Niemand die het ziet, behalve mijn man, maar die kijkt er vaak niet eens naar :-p. Maar gewoon voor mezelf. :-)

Willemijn -

Hee leuk, nog een Calvin Klein fan! Wat een fijn merk he!! Ik heb inmiddels 4 CK’s en draag bijna niets anders meer!

Eline -

Misschien kun je het wat vaker op de hand wassen?

Sylvia -

Ik ben dol op mooie lingerie…Aubade, Calvin Klein, Marlies, Marie Jo ik geef er graag geld aan uit. Koop wel veel in uitverkoop dat scheel enorm, pas nog een mooi torselet gekocht van Aubade in de uitverkoop van 198 euro voor 69 euro;-))) ik draag elke dag mooie lingerie, ik vind het erg zonde om veel beld uit te geven aan lingerie en het dan niet te dragen!

Madelon -

Daarom koop ik eigenlijk nooit setjes haha.

Alba -

Ik koop nooit meer setjes, omdat ik weet dat ik het toch nooit draag! Een mooie en goede BH is voor mij noodzakelijk, ik heb een redelijk grote maat en heb dus echt “support” nodig. Daarbij draag ik “gewone” onderbroeken. Ik vind het belangrijk dat die goed zitten, er neutraal uitzien en van katoen zijn. Dit laatste is wel erg belangrijk om vaginale infecties en andere narigheid te vermijden namelijk :) Die was ik gewoon op 40°, en eens in de zoveel tijd op 60°, om alle bacteriën er even uit te wassen. Meestal zijn die broekjes die bij setjes horen niet van katoen, ik vind dat toch niet zo hygiënisch.
Als oplossing voor jou zou ik gewoon meer dan 1 broekje erbij kopen, dat moet toch kunnen?

Shaz -

Ik vind het zonde om mooie lingerie te bewaren. Zelf heb ik veel gekleurde bh’s/onderbroeken, die ik match met mijn kleding (niet dat je het ziet, maar toch).

Mijn favoriete winkel is Hunkemöller: ze hebben altijd leuke collecties.

Stephanie -

Ik heb hier totaal geen last van. Ik draag altijd Calvin Klein, niet heel goedkoop maar zoals je al zegt, Willemijn mijn erwtjes komen er fantastisch in uit. Ik koop bij ieder setje ongeveer 3 goedkope matchende strings/broekjes en ik was alles op 40 graden en de bh in zo’n zakje. Mijn setjes blijven op die manier gewoon mooi in de was. In de consumentengids van een paar maanden geleden stond een heel artikel dat we allemaal niet zo heet hoeven te wassen compleet met pijltjes schema voor de juiste temperatuur. Misschien handig om eens te bekijken. Gewoon lekker dragen Willemijn!

Sophie -

Ik heb inderdaad ook een every day mandje met ‘praktisch’ katoenen ondergoed. Maar langzaam maar zeker komen er steeds meer setjes bij. Ik heb mezelf aangeleerd, dat als ik een setje gedragen heb ik het grondig met de hand uit was. Het is toch net wat beter voor het langere behoud van het materiaal maar daardoor draag ik het wel vaker. Misschien is dat een optie. :)

Ingrid -

Ik koop altijd 2 of 3 broekjes bij een bh, zo kunnen ze tegelijkertijd gewassen worden. In een waszakje gewoon op 30graden met een kleurdoekje of bij wit zo’n oxi zakje. Werkt perfect!

Chantal -

Ik heb precies hetzelfde! Vind het vaak zonde, waardoor ik een hele la vol bh’s/lingerie heb liggen waarvan de meesten maar weinig gedragen zijn. Ik heb ook geen vriend, dus speciale gelegenheden waarbij ik het wel draag komt dan toch een stuk minder voor ook. Maar echt zonde, want inmiddels zitten er ook best wat bh’s tussen die inmiddels niet meer goed zitten. Dus had ik ze beter wel regelmatig kunnen dragen, dan had ik er iig nog plezier aan gehad :( Ook weggegooid geld zo, en bh’s/lingerie is toch al vaak vrij prijzig.

Anouk -

Je kunt ze het beste wassen in een waszakje (zo’n wit gazen zakje in verschillende maten) en dan gewoon bij dezelfde kleur in de wasmachine!

Evy -

Ik heb geeneens setjes haha.

En ik denk niet dat als je in het ziekenhuis terecht komt je druk maakt op ondergoed hahaha.

Ingrid -

Grappig toen ik in de ambulance half ontbloot lag dacht ik wel 1 sec gelukkig een net setje aan 😉

Willemijn -

Wahahahaha!

Elise -

Jep… same here. Toch denk je daar op een of andere manier aan haha. Vrouwen..

Miranda -

ik zou zeggen, lekker dragen, daar zijn ze toch voor! Als ik plotseling naar het ziekenhuis moest zou ik me alleen heel erg schamen voor vies of kapot ondergoed;) niet voor sexy ondergoed haha!

Ik draag trouwens overdag alleen maar dure, degelijke, stevige bh’s om m’n voorgevel goed in op te bergen;) ik heb helaas nogal wat. Ik koop bh’s van Triumph en slips gewoon van de Hema. Ik heb wel een paar mooie setjes, maar die zitten niet zo comfortabel en (ga ik dit echt zeggen?:)) komen soms alleen ‘s avonds tevoorschijn haha!

Simone -

Ik heb ook wel wat setjes in huis. Maar gek genoeg draag ik ze zelden als setje. Maar los draag ik ook de mooiere bh’s en ook de lelijkere, haha. Ik mix alles door elkaar eigenlijk.

Madebyuna -

Ik vind het nooit lekker zitten haha.. Dus ook bij mij blijft het maar in de kast liggen.. Ook zonde! Haha

Suus -

Hihi ik vind dat argument van “Stel je voor dat ik onverwacht in het ziekenhuis terechtkom, dan wil ik geen verwassen/te sexy/ vul maar in lingerie aan….” Ik heb dus een beroep waarin ik vaak mensen onderzoek die daar niet op hadden gerekend…geloof me, het laatste waar mijn collega’s en ik op letten de lingerie….!

Joyce -

Ik hecht eerlijk gezegd niet veel waarde aan lingerie. Helemaal niet nu ik zwanger ben en de mooiste setjes helemaal niet lekker meer zitten en mijn borsten uit mijn bh’s groeien haha! Wie weet naar de zwangerschap.

Miek -

bij ons zit een flinke voorgevel in de familie en ik draag sinds mijn 14e of 15e eigenlijk alleen dure bh’s van marlies of marie jo, omdat ik het gevoel heb dat hunkemoller en livera niet genoeg ondersteuning bieden.

De strings/ slips die erbij horen vind ik alleen altijd veel te duur, dus ik koop altijd veel goedkopere bijpassende strings/ slips bij hunkemoller/ h&m of v&d. Is minder zonde om weg te gooien als ze uitgedragen zijn en die bh’s blijven veel langer mooi :)

Paola -

Ik heb geen mega dure lingerie in mijn kast en draag mijn bh’s van Sapph gewoon iedere dag. Mijn broekjes koop ik vaak bij de Zeeman voor 1 eurie, dus als die slijten dan vind ik het geen ramp!

Bea -

Ik geef sowieso “veel geld” uit aan een bh, ik heb al helemaal geen “kleintjes”, dus die moeten genoeg steun krijgen. En als ik dan toch al genoeg uitgeef aan 1 BH, kan ik maar direct zorgen dat ie der mooi uit ziet, dus zelf draag ik niet anders. En ik koop ze ook altijd in het setje. En eerlijk gezegd, ik smijt ze gewoon zo in de was. Ja, ik weet het, dat is niet zo goed ervoor, maar ik merk toch meestal dat ze na iets meer dan een jaar niet meer genoeg steun geven en door het dragen rekken ze toch uit en kan ik de bandjes niet nog meer aanspannen en zo. Dus dan koop ik toch automatisch weer nieuwe.

Nicky -

Hier heb ik absoluut geen problemen mee. Nu woon ik wel nog thuis met een zus en een moeder… 😉 ik vind het zonde da je ergens geld aan hangt en het dan niet gebruikt!

Emmelie -

Dragen! Daar is het immers voor 😉
Ik heb zelf wat goedkopere setjes, zoals livera en hunkemoller, moet zeggen dat die de was (zoals mn ouders die doen hahahah) prima overleven, je ziet meteen dat t betere kwaliteit is.
Zo heb ik ook enkele über sexy setjes van de primark, ook gewoon lekker dragen, vindt m’n vriend helemaal leuk haha :) als ik het gewoon draag, dan denk ik ach ik draag het geld er toch wel vanaf (zoals wij dat hier zeggen), zo duur was het toch niet en dan vind ik het minder zonde als het na een x aantal keer wassen slecht wordt
note: die primark lingerie blijft nog verrassend lang mooi 😮 !

Sharona -

Ik gebruik júist mijn mooie setjes vaak en graag. Ik heb het immers niet voor niets gekocht, en als het kwaliteit is zal het in de (hand)was zeker niet zo snel lelijk worden. Ik heb wel eens iemand horen zeggen dat ze geen mooie/luxe/sexy lingerie draagt omdat ze dan bang is dat (wanneer ze een ongeluk krijgt of plotseling in het ziekenhuis terecht komt) artsen en verplegers dat dan zien. Like what?? Hoe groot is die kans en dan nog, ik denk dat verplegers liever een leuk (schoon!) setje zien. Hebben ze ook eens een leuke dag 😉
Maar alle gekheid op een stokje, ik vind het juist zonde als je je luxe eigendommen niet gebruikt. Hoe vaak ik in de kringloop winkel wel niet complete nette serviezen zie staan, die duidelijk nooit gebruikt zijn omdat men dat zonde vond. Je leeft maar één keer! Door dingen te gebruiken krijgen ze een verhaal, een betekenis.
Dus dames, gebruik vandaag die dure blush, trek je luxe lingerie aan en gebruik je nette servies. Zul je zien wat voor dag het wordt 😉

Willemijn -

Hahaha hilarisch! Ik zou juist denken, liever dat ze me in m’n mooie ondergoed zien dan in een tent en verwassen BH! Leuke comment Sharona, je hebt helemaal gelijk 😉

Lisa -

Hier geen onderscheid tussen ‘chique’ en ‘h&m’. Alles gaat bij mij samen met de mooiere kledij op delicaat of wolwas (kan je samen met t-shirts of truien wassen), en werkt prima hoor. Wel in zo’n netje doen. Ondergoed warmer bij de heavy wasjes, dit overleeft het wel.

Ook koop ik altijd een 3-tal bijpassende broekjes, zo kun je toch enkele dagen weg 😉 Koop desnoods enkele meer basic broekjes die er wel bij passen, scheelt in prijs en zo lijkt t toch de bedoeling dat t samen past 😉 .

Dita -

Toevallig eergister alles eens opgeruimd en veel weggegooid. Ik koop meestal leuke setjes bij de Hema of H&M. Misschien niet heel bijzonder maar wel betaalbaar en goede kwaliteit vind ik.

Joyce -

Ik heb geen mooie lingerie, dus ken het probleem niet echt. Maar de bh’s met de hand wassen is sowieso een goed idee in dit geval denk ik :)

Jessica -

Misschien een goede tip.. Ik was mijn mooie lingerie altijd op de hand. De wasbak vol laten lopen met heet water, beetje biotex en een uurtje of twee laten weken. Werkt enorm goed en de dure, mooie lingerie blijft zo gewoon mooi. Hartstikke zonde om het juist niet te dragen!! Voor mij werkt dit heel goed! X

Willemijn -

Doe je dat ook met je broekjes? Ik ben dan altijd een beetje bang dat het niet goed schoon wordt?

Daisy -

Ik doe bh’s ook met de hand (na ongeveer 3 dagen dragen even 15 min in een emmertje met wasmiddel) maar broekjes in de wasmachine (en vooral veel basix sexy broekjes kopen die overal bij passen). Broekjes blijven zo toch mooi bij mij! Ik was dan trouwens wel op 30 graden, alles overigens.

ingrid -

Ik koop bijna alleen maar zwart, omdat dat het mooiste blijft als je het heet wast. Onderbroekjes was ik het liefst heet, ik wil tenslotte geen blaasontsteking. Wit, roze, lichtgeel of lichtblauw werd bij mij al snel een uniforme kleur, dus dat vind ik zonde om te kopen. Als iemand hier een goede tip heeft ben ik heel benieuwd!

Rachelle -

Ik heb ook bijna alleen maar duurdere bh’s (kan ook niet anders met mijn maat) en ik draag ze iedere dag. Ik was ze gewoon op de hand, dan blijven ze echt lang mooi! Sommige heb ik al jaren en zien er nog puntgaaf uit! Wat betreft broekjes, ik draag bijna altijd de gewone katoenen onderbroekjes van de hema. Ik draag dus bijna nooit een setje alleen bij speciale gelegenheden doe ik dat wel eens zoals met kerst, verjaardagen etc.

Willemijn -

Dure BH’s draag ik ook inderdaad iedere dag. Mijn favoriete merk is Calvin Klein, mijn erwtjes worden er prachtig in (haha) en ze zitten gewoon 10 keer beter dan een goedkope. M’n BH’s houd ik met de handwas (of een kort programma op de wasmachine) ook wel mooi. Maar m’n broekjes is dus vooral het issue.

Marleen -

Ik heb maar een setje van Calvin Klein, en toevallig overleed gister de bh :( Maar toen bedacht ik me dat mijn broekje nog echt perfect is, terwijl ik die erg veel aan gehad heb. Alleen het witte kanten randje is iets minder wit, maar het paars is nog precies hetzelfde paars als mijn bh. Ik vind bh’s wassen altijd juist problematisch. Dat doe ik met de hand, maar doordat ik niet zoveel plaats heb, stel ik dat altijd heel erg uit. Oeps…

Diana -

Ik vind het zonde om dure lingerie te kopen. Zo was ik bij VC in Londen en ik vond het allemaal veel te duur. Ik koop meestal setjes bij de H&M of hema. Een stuk minder charmant. Ik kan je dus geen tips geven!

Nora -

Ik heb een passie voor mooie lingerie (geboren uit nood, overigens: mijn behamaat vind ik vrijwel niet in winkels als H&M etc. en na jarenlang hele saaie niet goed passende omabeha’s en sporttopjes te hebben gedragen ben ik eens voor een goede gegaan en was ik om!) en mijn regel is minstens drie onderbroekjes voor iedere beha hebben – natuurlijk niet per se dezelfde, maar modellen en kleurtjes die er mooi bij staan uitzoeken vind ik heerlijk. Ik draag mijn mooiste combinaties juist wanneer ik mijn vriend niet ga zien en/of ik een saaie dag heb, heerlijk voor mijzelf vind ik dat.

Eline -

Waar koop jij je bh’s? Ik denk dat wij in dezelfde situatie zitten, haha. Onmogelijke maten zorgen voor onmogelijke prijzen.

lucindainwonderland -

Het is wel zo dat ik mijn mooiere (en duurdere) lingerie bewaar voor de leuke momentjes. Maar dragen, dat doe ik het zeker. Heb ooit eens mijn (ex) vriend helemaal wild gekregen door hem te laten raden, in een restaurant dus handjes thuis, wat ik er onder aan had. Ik vind het echt heel leuk en het laat mij ook lekker in mijn vel zitten als alleen ik en niemand anders op de wereld weet dat ik een gigantisch mooi setje draag. xxx Lucinda

Martina -

Ik draag heel graag mooie lingerie, ik moet wel zeggen dat witte setjes lastiger zijn om mooi te houden… Wit en pastel doe ik altijd bij elkaar en tshirt bh’s in een handwasje.

Manon -

Nou, ik heb wat dat betreft helemaal geen “lingerie”. Hier gewoon Hema BH’s met wat afwisseling van Hunkemoller en Livera hahaha. Broekjes, strings, hipsters van Primark en H&M. Heel on-sexy… Het is sowieso al een hele happening als hier uberhaupt het broekje en de BH (per toeval) matchen. Ik heb dus helaas geen tips voor je, alleen deze tip: trek gewoon aan haha!

Joyce -

Oooh, ik herken dit zo! Vooral mijn man vindt het eeuwig zonde haha 😉 Maar toevallig haalde ik laatst een heel mooi roomwit setje tevoorschijn.. Het broekje vaker gedragen en inderdaad ook een stuk grauwer dan de beha. Nu doe ik al heel erg mijn best om dat soort dingen niet onder een donkere spijkerbroek te dragen. Maar echt mooi blijft het bij mij ook nooit.. hallo minder mooie tshirt beha’s en minder mooie slipjes. Als die verwassen zijn, nou ja jammer dan!

Reageer ook