Je oude badkamer opknappen (#3)

Styling is het halve werk, zeggen ze wel eens. En daar ben ik het zeker mee eens! Vandaag het laatste deel van de artikelenreeks waarin ik je meeneem in mijn project ‘Badkamer’.

Eindelijk, we zijn aangekomen bij het leukste gedeelte van ons opknapproject. De styling! Van een kleurtje op de muur, tot een mooi wastafelmeubel en de aankleding met prullaria. Laten we beginnen!

Voor de styling is het belangrijk om over de volgende dingen na te denken, ideeën en tips:

1. Kleuraccent(en)?
Wil je een kleuraccent in de badkamer? Zo ja, wil je er één of meerdere? Ik koos voor een lichtblauwe muur en zilveren accessoires. Of ga je toch liever voor ‘clean’ wit en varieer je met kleur door accessoires af te wisselen?

2. Thema?
Er zijn mensen die dol zijn op thema-kamers. Zoals de badkamer met het strand-thema (cliché, maar kan leuk zijn), het mediterraanse thema of een ‘industriële touch’. Als je een thema wilt, dan is het nu het moment om te bedenken welke het moet worden.

3. Stijl
Vervang je dingen zoals deurknoppen, kranen en misschien zelfs deuren? Pas die dan aan bij je styling. Bij een hypermoderne badkamer staan klassieke kranen niet echt en vice versa.

4. Maak wat leuks van lege wanden

Bij ons zit het toilet in de badkamer. De helft van de muur was slechts betegeld en de ruimte is vrij hoog. Hierdoor was er heel veel lege ruimte. Ik besloot deze muur een blauw kleurtje te geven en er leuke plankjes aan op te hangen waar ik items op kon zetten. Zo is m’n toilet echt een gezellig hoekje geworden!

5. Maak van iets stoms, iets leuks

We baalden enorm dat we het kozijn, waar eerst de deur van het toilet in zat, er niet uit kon (want: dan moest alles opnieuw gestuukt en getegeld worden). Hij moest erin blijven. Maar al gauw besloot ik er dan wat leuks van de maken. Roeien met de riemen die je hebt! Ik verfde het wit (was voorheen grijs) en hing leuke lijstjes aan het kozijn. Zo heb je iets leuks om tegenaan te kijken als je een boodschapje op het toilet doet. Wordt zo’n onding toch nog leuk. Hetzelfde geld bijvoorbeeld voor halve muurtjes in je badkamer, of raampjes in je toilet. Zet er wat leuks op, stel er iets op tentoon. Het is misschien nog steeds niet functioneel, maar leuk aangekleed is het wel!

6. Pinterest
Op Pinterest vind je heel veel inspiratie voor je badkamer of wc. Ik heb er urenlang op doorgebracht en er leuke ideeën van opgedaan. Zoals de plankjes en het blauwe kleurtje van de muren.

En als laatste is het dan tijd voor de grote schoonmaak. Geef alles een flinke schrobbeurt met een sopje in je favoriete geur en ga lekker aan de slag met het inrichten van je kastjes en neerzetten van je prullaria. En sluit af met een heerlijke douche in je schone, opgeknapte badkamer!

Dit is dan het eindresultaat. Wat een ongelooflijk verschil he? Ik ben er erg blij mee!

Het toilet! Ziet er een stuk fleuriger en frisser uit toch?

Nieuw kastje, fris plankje er boven en…. een nieuwe douchestang! Jahaaa, finally!

De blauwe muur met schilderijtje

badkamer verbouwing

Check het verschil!

En dit was het dan! De allereerste artikelenreeks op 2WMN over klussen! Klik om deel 1 en deel 2 terug te lezen.

Ik hoop dat jij er net zo van genoten hebt als ik (van de artikelenreeks dan, want van klussen word ik nog steeds niet warm). Als jij nou aan het klussen bent gegaan naar aanleiding van deze artikelenreeks, stuur me dan een foto via twitter of instagram. Dat vind ik super leuk!

51 reacties

Patty -

Wat mooi!! Heb je de tegels van de badkamer ook geschilderd?

Renate -

Wauw, wat een verschil. Mooi geworden. Zou ik mogen weten waar je het kastje onder de wastafel vandaag hebt.

marijke -

echt beter geworden hoor! wij hebben ook van die voegen…
We zijn hier aan het brainstormen voor een low budget makeover voor de badkamer, en kwamen vinyl laminaat tegen, zowel om te lijmen als met een zelfklevende onderkant. ideaal voor in de badkamer en een supermakkelijke en goedkope manier om de vloer een make over te geven! oh ja, de plakvariant is maar een paar mm dik…

katrien -

Het opnieuw voegen van die tegels geeft wel een groot verschil, veel ‘cleaner’. Maar wedden dat je in de échte situatie (niet voor de foto) nog wel de wc-rollen en borstel hebt staan zoals in de before foto? Haha, logisch ook, mooi voor de foto :)

Michelle Kaiser -

Ik vind dat jullie (jij & Djurre) het leuk en goed voor elkaar hebben en het verschil mag er wezen. Eerlijk is eerlijk: You nailed it!

Lisa's Beautybabbels -

Wat is het mooi geworden! En het blauw maakt het erg fris, heel erg geslaagd!

Elise -

Wat een verschil! Echt heel erg mooi geworden zeg! :)

Monique -

Echt super leuk! Door jouw artikelen heb ik hier ook het toilet onder handen genomen. Dat terwijl ik nog thuis woon haha, mijn ouders mogen me dankbaar zijn. Al was het wit maken van die voegen een grote ellende!

Willemijn -

Ha, leuk om te horen! 😀

Margriet -

Wauw wat een prachtige verandering zeg!!!

kitkat -

Hoi,

Erg mooi geworden zou je willen vertellen welke verf het is en waar je plankjes vandaan komen?

Amelie -

Hele mooie kleuren! Wat wordt het volgende project?

Renske -

Leuke artikelenreeks! De badkamer is zoveel mooier! Dat hebben jullie goed gedaan!

Carina -

Ik mis alleen nog een toiletborstel en plek voor de wc-rol, of kijk ik daar overheen? Verder ziet het er wel echt een stuk beter uit!

Willemijn -

Plek voor de wcrol valt net buiten de foto en de wc borstel schuif ik altijd achter de pot, daar is ruimte voor. Handig want zo is ‘ie uit het zicht.

Anna30 -

Supersfeervol!

lucindainwonderland -

Pinterest is echt mijn redding voor inspiratie, ik vind het echt helemaal fantastisch. Je maakt er echt wat moois van en die kleur blauw… dat hadden we kunnen weten. xxx Lucinda

Cheyenne -

Het verschil is verbluffend! Wij verbouwen momenteel ook onze badkamer, en de kleuren zijn wit, zwart en lichtroze.

Laura -

Wauw, die blauwe muur is mooi geworden zeg! Echt de ‘perfecte’ kleur blauw. Leuk om inspiratie op te doen 😉 Zelf ben ik, 20 & student, net een studenten-appartement betrokken. Ik vind het ook super leuk om over interieur te leren én te schrijven.

kelly caresse -

Wat een prachtige verbetering! Ik ben dol op pasteltinten, de lichtblauwe kleur is zo mooi fris, leuk!

Silvana -

Jeeetje, wat een verschil! Het is echt prachtig geworden. :)

saarenzo -

Leuke tips. En wat is het mooi geworden zeg!

Dagmar -

Ontzettend mooi geworden! Van welk merk en welke naam heeft de blauwe muurvast?

Willemijn -

Het is van Praxis. Naam/kleurcode weet ik niet meer. :)

Agneta -

Ziet er erg fris uit! Beetje kleur doet al veel wonderen en kun je zelfs de wc mooi omtoveren.

Esle -

Ziet er heel leuk uit! Mijn badkamer is saai wit :(. Maarja vind het onzin dat te verven in een huurhuis, zoveel tijd besteed ik er niet.
Maar wat ik me wel meteen af vroeg, waar staat de WC borstel :p?

Fatima -

Willemijn en Martine,

Wil jullie even mijn complimenten geven voor jullie site; wat een heerlijke en eerlijke blog!
Ik geniet echt van jullie artikelen; zo divers! van heel serieus tot lekker frivool. What een happy spot en aan de reacties te lezen geldt dit voor veel andere vrouwen ( en mannen) ook. Denk dat iedereen zich wel herkent in de verschillende posts en dat is jullie kracht jullie houden het dicht bij je zelf. Jullie mogen echt trots op jezelf zijn. Keep up the good work!
X Fatima

Willemijn -

Bedankt Fatima, lief!

Shaz -

Wat een verschil! Het ziet meteen frisser en gezelliger uit.

gaby -

Wauw wauw wauw wat mooi !!! Echt een super mooi verschil! En jaaaaaa graag meer van dit soort artikelen, haal ik heel.veel inspiratie uit:) ik woon zelf nog in een tijdelijke studentenwoning maar ooit zal ik natuurlijk ook iets definitievers krijgen …

Diana -

He wat leuk! Wat is het toch een gezellige badkamer geworden haha! Jullie mogen trots zijn 😀

Marnel -

Zo leuk!!! Wat zie je een verschil! Vooral het hemelsblauwe kleurtje in de wc vind ik leuk!!

Sintha -

Wauw, heel erg leuk opgeknapt! Misschien is het nog een idee om een leuke nieuwe spiegel op te hangen? Met een lichtblauwe rand ofzo :)

Lonneke -

Leuk! Ziet er netjes uit. Die witte voegen scheelt gelijk al heel veel!
Wat is jouw pinterest-account?

Willemijn -

Mijn account is Mijn0 :)

marjolein -

Echt een hele verbetering! Zo ziet het er echt wel leuk uit! Wij hebben ook zo iets gedaan in ons toillet:) de boel daar was compleet versmeerd, de kozijnen waren een hele vieze geel beige kleur, er hing een heel vies lelijk kastje en het was gewoon een lelijke bende bij elkaar (de vorige bewoners hadden alles laten zitten) al het houtwerk hebben we witgeverfd de wc bril vervangen, een nieuw spiegeltje en een kapstokje van de action opgehangen waar we wat decoratie aan en op hebben gezet en plotseling was het een heel leuk toillet haha! Aankleding doet zoooooveeel!!!

Miranda -

Wauw wat een verschil zeg! Het ziet er weer helemaal fris en fruitig uit. Ik vind de blauwe muur heel tof!

Colinde -

wauw zo mooi! Wij hebben ook zo’n blauw kleurtje op de wc en in de badkamer. Die witte voegen zijn echt zo mooi! Moesten wij hier thuis ook maar eens proberen!

Beautydagboek -

Het is mooi opgeknapt, het ziet er fris en gezellig uit!

Marcella -

Wat een prachtig resultaat! Dat was het vervelende klussen zeker wel waard toch?

Manon -

Dit was serieus 1 van mijn favoriete artikelenreeks momenteel haha. Ik vind die blauwe kleur op de muur echt zo mooi staan :)!

Andrea -

Heel erg leuk geworden!

Dita -

Mooi gedaan! Die blauwe muur is heel gaaf :)

Idhuna -

Wauw, wat mooi!

Esther -

Het resultaat mag er zijn! Het is er 10 keer op vooruit gegaan, en dan zonder een complete verbouwing, leuk :)

Diana -

Leuk zo met die plakjes! Mooie kleur ook op de muur. Zo maak je van een simpele toiletruimte toch een eyecatcher.

Patricia -

Wauw!! Het is heel erg mooi geworden. Mogen jullie trots op zijn. Ik ben inmiddels klaar met de styling van mijn wc, zal een foto op Instagram zetten :)

elize -

Wauw! Wat een verschil!! Ziet er prachtig uit!!!!

Reageer ook