Je eerste hond

Ik had nooit gedacht dat we dit zouden zeggen, maar wat zijn wij gek op onze lieve, ondeugende honden. En dat terwijl ik met katten ben opgevoed en Willemijn zelfs bang was voor honden. Wij geven je onze tips als jij ook graag een hond zou willen!

Allereerst…

Een hond neem je niet voor even! Die neem je voor zijn/haar hele leven. Je houdt hem wanneer het lieve puppy-achtige er af is en je houdt hem wanneer hij ziek wordt, je verhuist of een kind krijgt. Alsjeblieft neem geen hond – of eigenlijk een huisdier in het algemeen – wanneer je de commitment niet aan wilt gaan.

Denk hier dus goed over na!

Leefomgeving

Hoewel iedere hond andere behoeften heeft, vinden wij het zelf toch wel heel fijn om een tuin te hebben voor de hond. Ze kunnen lekker even ‘buiten spelen’ en in het begin is het ook best handig als ze snel even een plasje kunnen doen in het gras.

Als je een grote hond wilt, is het wel zo fijn om ook een grote woonkamer te hebben want een grote hond vereist nu eenmaal ruimte. Als je een kleinere hond wilt, hoef je hier iets minder rekening mee te houden.

Denk in elk geval goed na of jij vindt dat de hond die jij wilt, goed kan leven in jouw wonig. Kun je nagaan, en dan hebben we het alleen nog maar over leefomgeving. Ik vind het zelf bijvoorbeeld ook fijn dat ik veel groen om me heen heb en Noa op veel leuke plekken uit kan laten en los kan laten lopen. Ook iets om over na te denken als je bijvoorbeeld gaat verhuizen en daarbij ook een hond in gedachten hebt.

Het ras

En dan de hamvraag: wat voor hond wil je eigenlijk? Er zijn tig soorten en ook nog eens mixen. Kortom: de keuze is reuze! Wil je een kleine hond of liever een grote? Wil je een hond met pit of een lieve lobbes? Kies een hond die je mooi vindt en waarvan je denkt dat die bij jou past. Maar let wel echt op met de karaktereigenschappen en het energielevel! Niet iedere hond zal bij jou passen. Verdiep je daar dus wel in, maar blijf ook bij jezelf.

Zo zeiden heel veel mensen tegen Jorrik en mij dat het niet slim was om een Mechelse herder te nemen als eerste hond, maar dat vind ik zo’n onzin. Noa past heel goed bij ons en juist het feit dat we extra consequent moesten zijn, heeft ons heel veel geleerd en opgeleverd.

Als je eenmaal weet wat voor hond je wilt, dan wordt het zoeken! Maar hoe?

Saar – Labrador

Willemijn kocht Saar via de Nederlandse Labrador Vereniging: voor labradors met een stamboom en registratie. Op de site vind je wekelijks een lijst met nieuwe of verwachte nestjes en via die lijst kun je contact opnemen met de fokker om een afspraak te maken. De fokkers moeten aan bepaalde eisen te voldoen en er word ook goed gekeken naar de stambomen van de vader- en moederhond. Het bestaan van de vereniging en registratie is onder andere van belang om broodfok en doorfokken tegen te gaan!  Uiteindelijk komt dit ten goede van het welzijn van de labrador. De labradors die je via deze vereniging koopt, zijn daarom wat duurder dan als je bijvoorbeeld bij jou in de buurt wat zoekt via het oh zo gevreesde Marktplaats. De gemiddelde prijs is €900. Jep, een hond is niet goedkoop!

Het nestje waar Saar uit komt was bij een gezin op een boerderij. Haar moeder heet Tess en het gezin wilde heel graag een keer een nestje van hun hond.

Uit zo’n nestje lieve pups eentje kiezen die bij jou mag wonen, is ook vrij lastig. Maar ga gewoon lekker er bij zitten en wacht tot er een naar je toe komt. Je voelt wel aan tot welke pup je jezelf aangetrokken voelt. Willemijn pakte Saar op, omdat ze de kleinste was en dat vond ze zo schattig. Daarna sliep Saar in haar schoot en plaste ze haar ook nog eens even fijn onder. Tadaa, die ging mee!

Noa – Mechelse Herder

Via via hoorden Jorrik en ik dat er een nestje Mechelse herders in Veendam geboren was. Dit was het eerste nestje van haar moeder (Beau). We hebben Noa dus niet via een vereniging gekocht, maar na Noa’s moeder gezien te hebben en de stamboom van vader in handen gehad te hebben die uit een goede werklijn kwam, (haar vader was een zogeheten dek herder) gingen we toch kijken.

Het waren zo op het oog hele mooie pups en op het moment dat wij er waren, was er ook een man die Mechelse herders opleidde tot politiehonden en deze doorverkocht. Hij gaf aan dat dit een mooi nestje was, wat stiekem extra vertrouwen gaf. In de paspoorten van de pups stonden alle inentingen en dat ze gezond waren. Omdat we Noa niet via een vereniging hebben gekocht, kostte ze €350.

Uit het niets pakte ik Noa op, ik vond haar zo’n leuke ondeugd en ze was ook wat kleiner. Ze liep lekker haar broertje te jennen en dat vond ik grappig. Toen ik haar oppakte snuffelde ze lief aan mijn kin en gaf me een lik, daarna sliep het druktemakertje meteen op mijn schoot. Die wilden we!

Vat het niet te licht op!

Een hond kost tijd, energie en geld. Denk daar niet te makkelijk over. Je kunt niet te lang wegblijven, als je een kat hebt kun je prima een hele dag weg zijn. Hoewel katten natuurlijk ook aandacht nodig hebben, vragen honden nog veel meer van je.

Je moet ze meerdere keren per dag uit laten, afhankelijk van het ras en de energie/het karakter van de hond. Sommige honden zijn niet geschikt om lange afstanden mee te wandelen, terwijl andere honden dat juist heel erg nodig hebben.

Wij merken bijvoorbeeld aan onze honden dat Saar minder vaak en lang uit hoeft om haar energie kwijt te kunnen, terwijl Noa wel veel meer werk is in die zin. Noa slaapt bijna nooit overdag en moet zeker 3 á 4 uit en is gek op spelen…heel van SPELEN. Maar rond een uur of 9 komt ze heerlijk tegen me aan liggen.

Saar slaapt veel meer, maar natuurlijk hebben ze voldoende beweging en uitdaging nodig. Een dagje Schiermonnikoog slaat Saar niet af en dan kan ze gerust de hele dag doorgaan.

De voorbereiding

Als je eenmaal een pup gekocht heb, duurt het wachten tot je hem/haar eindelijk mee mag nemen heel lang! Maar het geeft je wel tijd om inkopen te doen, zoals:

 • Bench
 • Dekentjes/mand
 • Riem + halsband en/of tuigje
 • Poepzakjes
 • Eet- en drinkbak
 • Voer (brokken en/of vlees)
 • Snoepjes (als beloning/training)
 • Speeltjes, waaronder een kauwspeeltje voor de tanden
 • Borstel, voor de haren
 • Nagelknipper
 • Tekenpen
 • Vraag eventueel aan de fokker of je een stukje van het dekentje waar het nestje in gelegen heeft mag meenemen. Dit kun je dan in de bench van de hond leggen en zorgt er voor dat jouw pup de eerste paar nachten een vertrouwde geur om zich heen heeft. (Saar en Noa taalden hier trouwens niet echt naar)
 • Meld je hond aan bij de dierenarts van jouw keuze
 • Hou rekening met kosten van de dierenarts voor inenting(en),  en kosten voor ontwormen en ontvlooien.
 • Het is verplicht dat je pup wordt gechipt, dit gebeurt in het nest.  Maar je moet het nummer van de chip op jouw naam zetten. Vraag hier naar bij de fokker wat dit precies is en wat je moet doen.

Wat hebben Noa en Saar gemeen?

Ze zijn beide ontzettend gek op water. Vers vlees en mergpijpen laten ze ook niet staan! En…ze jagen alles achterna wat er zacht uit ziet en wegrent of wegvliegt: vogels, katten, konijnen…zucht!
Als ze eenmaal bij elkaar zijn blijven ze ook doorgaan met spelen en kan geen van tweeën stoppen.

Waarin verschillen ze?

Ze zijn gek op knuffelen, alleen denkt Saar na een paar seconden ‘doei’ en trekt ze haar eigen plan. Dan geniet ze heerlijk van haar zachte kussen. Noa daarentegen is een enorme plakker, als een bij die op de honing af komt. Ze moet overal bij zijn en dwingt soms echt knuffels af. En hoewel ze een mooie mand heeft, ligt ze het liefst tegen je aan of nog beter: tussen de baasjes in op een dekentje op de bank.

Ze zijn beiden waaks maar op een andere manier. Saar blaft alleen als ze mensen op straat voorbij ziet lopen als ze binnen op haar kussen ligt. Dit doet ze uit onzekerheid maar ook uit nieuwsgierigheid: ‘wie is daar?’

Noa blaft ook als ze mensen voorbij het raam ziet lopen, maar vooral uit bescherming van het baasje. Vooral bescherming van mij geloof ik, want als Jorrik voorbij loopt blaft ze ook haha!

Wat krijg je er voor terug?

Je draagt samen de verantwoordelijkheid voor de zorg van een hond. Dit zorgt niet alleen voor de momenten dat je om de opvoeding kunt lachen (of huilen als ze weer eens iets stuk maakten), maar wij merkten dat het ook onze relaties een boost gaf. Je hebt samen iets om over te praten en om van te houden. Voor ons voelt het alsof we meer een gezinnetje werden. Een hond is echt een verrijking voor in het leven. Het is ontzettend cliché, maar ze zijn echt een vriendje of vriendinnetje met een eigen karakter. Als je verdrietig bent, komen ze je troosten en zijn altijd blij om je te zien als je weer thuis komt.

Het lijkt me verschrikkelijk als Noa of Saar uiteindelijk dood  zullen gaan. Daar denken we dus gewoon maar niet over na. We genieten lekker van onze lieverds.

Een hond nemen is wat ons betreft een ontzettende leuke stap in het leven. Hoewel het echt veel tijd en energie kost, krijg je er heel veel voor terug. Het is op YouTube trouwens ook heel leuk om naar Dogs101 te kijken, zo krijg je per hond een beetje een beeld wat voor soort hond het is.

Wil je ook graag een hond? En wat voor een?

85 reacties

Amber van Ransbeek -

Hallo,
Wat een leuk bericht. Ik ben 14 en woon Spanje met mijn ouders en jongere zus in een vrij groot huis met een bos achter ons. We denken erover om binnen een half jaartje een hondje te nemen. Ik ben echt een hele grote fan van Mechelse herders maar mama zegt dat dat te moeilijk gaat zijn. Dus zei wilt een labrador. Ik wil graag weten of dit echt waar is en of jullie het goed vinden dat ik nog een aantal vragen stel over honden. Ik ben er echt mee bezig ik zaag er al zo lang voor en ik heb mijn ouders bijna zo ver gekregen.

De Spiegelreflex -

Ik wil echt supergraag een hond, maar woon momenteel op een appartement dus dan ligt dat wat moeilijk. Wel weet ik al dat ik mijn hond zoiezo in een asiel zou kopen (dat is een persoonlijke keuze), het hoeft dan ook geen puppy te zijn. Een oude loebas is minstens even welkom. Zoiezo een grote hond trouwens, dus het liefst een labrador of een golden retriever. Ik kan niet wachten tot ik ooooit een huis heb en een hond…

marjolein -

Ik wilde graag een cavalier king charles spaniel (voor degene die niet weet wat dat is, miss lipgloss heeft er een;)) of een mopsje mijn vriend graag een stafford of een bulldog. De middenweg was een frans bulldogje geworden maar al zoekend daarop kwamen we een amerikaanse bulldog tegen. We hebben bewust geen pup genomen. Er zijn zo vreselijk veel honden die een baasje nodig hebben en omdat ze wat ouder zijn achter aan in de rij aan kunnen sluiten. Dat vond ik zielig. We vonden king wel via het inderdaad beruchte marktplaats maar toen bleek dat de oude eigenaar het nichtje van mijn overburen was wisten we dat het wel goed zat. We werden echt op slag verliefd op king en dat terwijl ik het normaal niet zo heb op grote honden, maar die grote bruine ogen van hem zijn zo lief. Veel mensen zijn inderdaad bang voor hem omdat hij als er aangebeld word heel hard blaft en dan vervolgens mega blij is als diegene binnenkomt maar hij doet echt niks. Hij is alleen maar heel lief en als je hem even lekker kriebelt is hij weer blij en gaat ie wel wat anders doen. Het enige waar we wel met hem tegen aan lopen is doordat hij zoveel alleen heeft gezeten en bijna geen andere honden heeft gezien weet hij niet zo goed hoe hij met andere hondjes om moet gaan. Dan valt hij af en toe uit hij zal niet echt wat doen denk ik maar anderen zien hem dan gelijk als een valse pitbull (ja mensen denken echt dat hij een pitbull is:’D), maar gelukkig kunnen we daarvoor wel met hem op training al met al is hij wel de beste keuze geweest die we hebben.gemaakt want t is net je kind en we houden mateloos veel van m!:)

Samantha -

Wat een lieverds! Super leuke post! Wij hebben een Sint Bernard op het moment en het voelt inderdaad als je kind. Dat je niet meer heel de dag weg kunt is het dubbel en dwars waard. Over verzekeringen denk ik dat je met Saar en Noa het ook zonder kunt doen. Het zijn over het algemeen gezonde rassen dus ik denk niet dat je er je voordeel mee doet aangezien je 20% eigen risico hebt en heel veel standaard dingen niet meer verzekerd zijn zoals bijvoorbeeld vaccinaties en ontwormen. Wij hebben het voor deze hond wel gedaan aangezien deze hele grote rassen last van de gewrichten kunnen krijgen en als hij eens iets mankeert je een hoop meer moet betalen voor verdoving. Dit kan zo oplopen tot in de duizenden euro’s voor een operatie. Ik zal jullie in dit geval het ook niet aanraden. Voor ons kindje van 60 kilo, anderhalf jaar betalen we ruim €50 per maand aan een basisverzekering dus je moet even goed overwegen of je het er uit gaat halen.

Lisa -

Zo leuk dit! Heb nu een chihuahua en dat is perfect voor het huisje met kleine tuin waar ik nu woon met mijn moeder. Het is een echt schatje en ga hem zeker missen als ik verhuis. Het 1ste wat mijn moeder zei: ‘je mag alles meenemen behalve de hond’ haha maar dat zou ik ook niet willen want hier is echt zijn territorium en daar waakt hij over als een keizertje 😉 Als ik ga verhuizen met mijn vriend wordt het waarschijnlijk een dobermann, wat voor mij al een serieus grote hond is! Maar een leven zonder hond? Nooooooit :)

Rhea -

Wat ontzettend herkenbaar! Vooral de beginperiode vond ik lastig! Ik heb gemerkt dat het zelf opvoeden van een hond echt niet hetzelfde is als jarenlang als kind honden om je heen hebben. Er waren veel dingen waar ik van in de stress schoot (bijv. bijtgedrag in de riem, happen tijdens het spelen) en uiteindelijk ging het na een paar weken vanzelf voorbij. Veel dingen had ik me niet zo druk over hoeven maken :)! Behalve het zindelijk worden, dat duurde bij Saar erg lang! Nu ze bijna 1,5 is, merk je alweer wat een verschil het is! Ze wordt rustiger, kan langer alleen zijn en is een echte knuffelkont. Ze is op dit moment ziek en dan besef je inderdaad dat we haar echt niet meer kunnen missen. Ze is een echte aanvulling voor ons!

me -

Mijn hondje is inmiddels 14,5 jaar en gekomen toen ze bijna 8 weken oud was. Een maand geleden was ik haar bijna kwijt door hartfalen en dan merk je pas echt goed hoe verknocht je bent geraakt aan je hond, gelukkig doet ze het nu weer helemaal goed met de juiste medicijnen en ik hoop dat ik nog een tijdje van haar mag genieten. 😉

Lytje -

Goed artikel! Ik heb nu mijn tweede hondje en die is heel anders dan de eerste, maar net zo leuk natuurlijk. Toen het eerste hondje doodging vond ik het verschrikkelijk, maar ik ben er redelijk snel overheen gekomen.

Lytje -

Hondje 1 (Tommy) is trouwens een Cavalier King Charles Spaniël, het karakter van honden van dit ras is geweldig maar ze zijn veeeeel te ver doorgefokt waardoor ze ernstigr gezondheidsproblemen hebben. Nu heb ik een kruising tussen een Cavalier en een Lhasa Apso (heel gezond ras). Hij heet James en lijkt veel meer op een Lhasa, maar hij heeft karaktertrekjes van de Cavalier. Ik ben zo gek op hondjes, ik ben heel blij dat ik er een heb!

Bianca -

Hier ook een trots baasje van een Mechelse herder. Wat mij betreft komt er nooit geen ander ras meer, het zijn ongelooflijke knuffelhonden die voor je door het vuur gaan. Mijn Lucy is nu 3 jaar en nu ga ik stilletjes aan op zoek naar een tweede Mechel, een reutje. Hun energielevel is niet te onderschatten, 101dogs inderdaad zeker eens bekijken :-)

Marleen -

Wat een handig artikel! Mijn vriend en ik zouden graag een Border Collie willen als we er de ruimte, tijd en energie voor hebben. Ik hoop dat het over een paar jaar zover is dat we er een kunnen nemen!

Anneloes -

Superleuk artikel! Wij hadden vroeger thuis een geweldige Berner Sennenhond, dat was echt de liefste hond die ik ooit ben tegengekomen! Als mijn vriend en ik gaan samenwonen (probleem: studie in totaal andere steden, zal nog wel een paar jaar duren helaas) komt er bij ons denk ik ook vrij snel een hond. Ik ben bij etnografie (rassenleer, ik studeer diergeneeskunde) verliefd geworden op Australische Herders, dus dikke kans dat ik later zo’n hond wil! En anders een Bordercollie, Sheltie óf weer een Berner (al wil mijn vriend een actievere hond – boohoo :'( )

Britt -

Nog een tip: neem een hondenverzekering! Dit scheelt in de kosten. Ik ben voor de duurste verzekering met de meeste dekking zo’n 500 eu per jaar kwijt maar dit haal je er dik uit als er een paar dingen met je beestje aan de hand zijn. Met de vorige hond van m’n vriend heeft dit zo veel uitgemaakt toen we naar het dierenziekenhuis in Utrecht moesten voor onderzoeken en chemotherapie. Zonder de verzekering hadden we veel minder voor hem kunnen doen!

Martine -

Hoi Britt,

Ik heb het hier al meerdere malen over gehad met verschillende hondenbaasjes en ze zeggen allemaal wat anders. Sommigen vinden het inderdaad een uitkomst, maar er zijn er genoeg die teleurgesteld zijn omdat niet alles werd gedekt en ze bijvoorbeeld een gezonde hond hadden waar praktisch gezien nooit iets mee was en dan betaal je wel dik geld. Ik denk dat het ook aan de gezondheidseigenschappen van je hond ligt en natuurlijk wat je er voor over hebt om te laten genezen. Jij hebt het over chemotherapie, ik denk dat ik dat zelf liever niet zou doen en dan voor inslapen zou kiezen bijvoorbeeld omdat ik een hond al dat leed zou willen besparen. Ik heb in plaats van een verzekering wel een buffer achter de hand voor als er iets mocht zijn.

Lucy -

Super leuk en interessant artikel!
Mijn vriend en ik willen ook heel graag over een paar jaar een hond nemen, maar we twijfelen heel erg tussen een Golden Retriever of een Labrador!

Martine -

Wij hebben een wetterhoun! Een fries ras, niet heel erg bekend. Hij is bijna 9 maanden, dat is dus tijd voor de puberteit haha! Die van ons is ook waaks, op dezelfde manier als noa. Af en toe word je gek van hem, maar we kunnen gewoon niet meer zonder! Het kattekwaad dat hij inmiddels heeft uitgevreten is niet meer op één hand te tellen. Maar je kan toch niet boos worden op een hond die bijvoorbeeld midden op de eettafel staat met zielige oogjes?!

Lotte -

Wat een leuk artikel! Ik merk om eerlijk te zijn dat ik de laatste tijd mijn Bloglovin doorscroll en dan toch bij de artikelen van jullie blijf hangen, ben hoewel ik nog steeds gek op beauty wel meer geïnteresseerd in ‘lifestyle’ en vind jullie (vaak herkenbare) artikelen heel erg leuk om te lezen!

Ik heb zelf sinds kort 2 katten, eerst een overgenomen van iemand die voor lange tijd naar het buitenland moest en de kat niet kon meenemen en de tweede komt uit het asiel. Ik woonde nog niet zo heel lang samen voor we al dachten aan huisdieren, ik ben echt opgegroeid met dieren(katten, hond, cavia’s, konijnen, ratjes, vissen) en ik mistte het echt! Ben echt gek op honden(‘mijn’ hondje die nog bij mijn moeder woonde moest vorige maand ingeslapen laten worden, nou echt, tranen met tuiten.. Nog steeds denk ik elke keer aan hem als ik buiten wandel, echt bijzonder hoeveel zo’n dier voor je kan betekenen) maar gezien ik 4 dagen werk, mijn vriend ook vaak volle schooldagen heeft en we nog weleens een hele dag of een nacht weg zijn is dat echt geen optie.

Hoewel ik soms weleens gek van ze kan worden als ze ‘s ochtends vroeg alweer om eten staan te miauwen of spullen slopen word ik wel superblij van ze als ik ze weer zie na een dag werken. :) Als het later zou kunnen qua werk etc zou ik toch wel graag ook een hond willen, lijkt me toch ook wel erg leuk om samen met je hond op pad te gaan, zoals jullie deden naar Schiermonnikoog!

Kelly -

Wij hebben nu sinds een aantal weken een labrador pup thuis, hij is nu 15 weken oud. Het enige probleem is dat hij ontzettend veel bijt. Vooral in je voeten en handen. Vandaag beet hij mij zelf in mijn neus. Daarnaast valt hij de laatste twee weken soms ook echt aan. Dan blaft hij naar je en bespringt je echt. Wij vinden dit heel vervelend en weten niet wat me er aan moeten doen. We zijn al wel begonnen met puppycursus maar misschien dat jullie nog tips hebben?

Willemijn -

Wij leerden op de cursus dat zodra hij te hard beet (en dus over de grens van spelen ging) je moest stoppen met spelen en negeren.
Als hij andere mensen aanvalt is het belangrijk om te weten of het speelsheid is, of ook echt agressie (zij het vanuit angst/dominantie). Bij speelsheid moet je degene naar wie het hondje het doet zeggen om het gedrag te negeren. Wanneer hij goed gedrag vertoont gelijk belonen met aandacht. Dit is wat ik zelf zou doen. Maar vraag het vooral op de puppycursus, de trainer kan je vast nog beter helpen.

Ik herken wel dat Saar dit als pup ook een beetje deed. Dan sprong ze met 2 voorpoten op de bank en ging uitdagend blaffen. Best hard soms ook. Ik negeerde dat dan. Zodra ze met 4 poten op de grond stond en stil was gaf ik haar gelijk aandacht. Al gauw werd het minder en na een maand of 2 deed ze het niet meer.

En tegen bijten in het algemeen: geef ze veel botjes! Dat helpt echt tegen destructief gedrag!

Heel veel plezier met jullie kleintje!

Kelly -

Heel erg bedankt voor je reactie! Het negeren proberen wij inderdaad ook. Maar als hij dan nog door blijft bijten in je benen is dat erg lastig. Misschien zit er ook wel verschil in reuen en teefjes, zijn reuen toch wat dominanter ingesteld. Bedankt voor je tips :)

Samantha -

Je hond negeren is misschien wel de ergste straf voor een hond die je je kunt bedenken en heel erg effectief. Je moet maar zo denken dat alle aandacht aantrekkelijk is voor een hond, vaak zelfs de negatieve dus zeker niet gaan schreeuwen of iets dergelijks aangezien ze dit ook als aandacht zien. Wat bij onze hond ook werkt is een soort straf plek. Wij hebben een tweede slaapkamer/garderobekamer die als ‘strafkamer’ dient. Zodra hij iets doet wat niet mag gaat hij daar in, heel effectief ook al is het maar steeds voor een kwartiertje. Dan komt hij met puppyogen terug gekropen de slijmbal.

Lydia -

Bij onze golden retriever werkte het ook heel goed om als ze in je vingers beet gewoon te piepen, net als wanneer honden onderling spelen en het er te hard aan toe gaat. Als het uit speelsheid is zal een hond dan eigenlijk altijd loslaten, het is dan immers niet de bedoeling elkaar pijn te doen.

Martine -

Ik heb toen ook een puppy opvoedboek gelezen en daarin stond dat je heel hard AUW moet roepen als ze dat doen en dan inderdaad meteen negeren (je moet ze op die manier respect bijbrengen voor lijf en ledematen van de mens). Heel af en toe als Noa nog steeds wild speelt en ze bijt perongeluk in mijn duim roep ik ook heel hard AUW en dan gaat ze meteen liggen en onderdanig doen, dus dat weet ze heel goed.

En wat ik ook geleerd heb is dat je niet een hond mag straffen, maar dat je wel heel hard (bozig) NEE/FOEI mag roepen als ze iets doen wat stout is. En wat ook heel belangrijk is (wat Willemijn zegt) als ze dan daarna iets goeds doen meteen goed belonen.

Sigrid -

Wij zijn bezig met een labradoodle pup!

Floor -

Ik ben nu nog een puper, en woon dus bij mijn ouders thuis. We hebben een heel lief boomertje, echt een schatje. Zo gezellig. Maar als ik later op mezelf woon zou ik heel graag een golden retriever willen, zo cute!

Anita -

Dit artikel komt precies op het juiste moment. Wij zitten ontzettend te twijfelen om een hond te nemen. Manlief is opgegroeid met een hond, ik niet, maar ben wel een echte hondenliefhebber. Het enige waarover we twijfelen is het geld en dan bedoel ik de maandelijkse kosten. Ik save hem even op bloglovin, thnx!

marjolein -

Dat valt wel mee hoor;) wij zagen dat ook als ‘probleem’ maar uiteindelijk kopen wij 1x per maand een zak voer a 45 euro (hypoallergeen want meneer lijkt allergisch te zijn voor normaal voer) en een x in de zoveel tijd vlooiendruppels en ontwormingstabletjes. En dan heb je de jaarlijkse inentingen en de hondenbelasting nog en voor de rest kan je het eigenlijk ongeveer zo gek maken als je zelf wilt. Zo kopen wij voor king 2x per week smuldier (heeeel goedkoop maar hij vind t fantastisch) en halen we af en toe wat botjes en snoepjes. Wel zou ik misschien wat geld sparen en appart houden voor als er wat is met je hond want de dierenarts is wel duur! Vooral als je een grote hond hebt. (Ja dat maakt zeker verschil met kleine honden) maar echt hoor, het is heel erg goed te doen;)

Melissa093 -

Huisdieren, geweldig! Ze zien er echt wel heel erg lief uit allebei op de foto´s, helemaal toen ze nog klein waren. Ik moest wel lachen om die 900 euro van Saar. Zo veel is dat toch niet als je ook een tas koopt voor dat geld whaha :p (grapje hè) Wij hebben 2 katers. Ze zijn al 12 jaar samen. Soms vliegen ze elkaar in de haren maar meestal zijn het net kleffie en beffie. Voor mij zijn het ook net mijn kindjes. Ze zijn altijd blij als je thuis komt en slapen op de overloop (ze mogen niet in de slaapkamer 😉 Leuke blogpost weer! Groetjes!

Audrey -

Wij hebben twee honden, allebei kruisingen (border collie x flatcoated retriever en border collie x Engelse springer spaniel). Er zit twee jaar tussen (haha, lijkt wel alsof het over kinderen gaat) en ik moet zeggen dat dat ook wel heel fijn en handig is! Ze spelen veel met elkaar en toen de pup erbij kwam, voedde de andere hond haar als het ware mee op.

Ik ben echt gek op honden en zou niet zonder willen! Als ik thuis kom, komen ze hyperenthousiast op me af rennen, al ben ik maar een half uur weggeweest, haha. Ik ben ook sinds kort bezig met een cursus behendigheid, erg leuk om zoiets samen met je hond te doen!

maud -

wanneer komt de vlog van willemijn en djurre , het dagje in het weekend, online? want ik vond de vorige vlog met djurre ook erg leuk om te zien!!

wannabestylishlau -

Wat hebben jullie leuke honden ! Ik heb jullie genomineerd voor de ‘one lovely blog award’ op mijn blog, ga zeker eens kijken!
kissess
Lau

Monique -

Ohh wat leuk om te lezen! Onze hond Saar (Newfoundlander) wordt 2 november alweer 1 jaar. Wij zijn ook ontzettend blij met haar. Inderdaad precies zoals jullie beschrijven een echte verrijking voor onze relatie en ons ‘gezinnetje’. ‘s Avonds nog lekker met z’n drietjes wandelen, dan met een lekker theetje op de bank ploffen en Saar lekker naast de bank met haar bot!

Ingrid -

Wij hebben twee afgedankte Labradors uit het asiel. 1 stond aan een boom en zat een jaar in een asiel en de ander was een dekreu van broodfokker, nooit mensen gezien, zo vreselijk bang, maar binnen een week was het de trouwste en liefste hond die je kunt wensen. We merken dat hij alle vier de jaren in een hok in het donker vol enthousiasme en vertrouwen in ons aan het inhalen is.. Twee schatten!
Twee voorbeelden van honden die van de hel in de hemel komen maar geweldige aanwinsten in ons gezin zijn!

Ronald -

zouden meer mensen moeten doen, een hond uit het asiel nemen. ik baal er ook altijd van, mensen die allerlei zwerfhonden uit zuid Europa in huis halen omdat het zo zielig is, maar niet eerst eens in eigen land gaan kijken. Ikzelf heb in een 9 maanden oude afgedankte labrador uit een asiel in huis genomen. Ik zeg sinds die tijd: als die hond een staatslot was geweest, dan had ik in de trekking van juli de hoofdprijs in de staatsloterij gewonnen! En wat zou ik graag aan de mensen, die deze hond afgedankt hebben, laten zien wat ze al die jaren hebben gemist!

Anne Solveig -

Super leuk om te zien! Onze hond nam ook zoveel werk mee, maar uiteindelijk was het het zo waard en is het nu zooooo leuk! – toen ook, maar nu hoeft die niet meer opgevoed te worden! –

Jamilee -

Wij hebben geen hond jammer genoeg, ik wil graag op een boerderij wonen dus dan zal ik wel honden nemen:) ik een rotweiler en een pitbull ik vind ze hele mooie honden !

Irenka -

Ik heb een Chihuahua. Een hele lieve, geen bijtertje, hij is echt heel schattig. Mijn vriend wil liever een grote hond, maar we wonen nu op 3 hoog midden in de stad, en no way dat ik een hond van meer dan 5 kilo 4 keer per dag die trap op krijg. En ik vind grote honden eigenlijk ook helemaal niet leuk, dus dat wordt nog wat als we het daar serieus over gaan hebben. Ik vind ze eng. Als puppy vind ik ze wel leuk hoor, maar als ze groter worden niet meer. Dan kun je ook niet zo meer met ze knuffelen als met een klein hondje of een kat. Gelukkig worden chihuahuas heel oud! Dus hoef ik daar nog een tijdje niet over na te denken.

Diana -

Ik ben opgegroeid met een golden retriever, de liefste hond die je maar kon wensen! Ik vind honden erg leuk, maar toch zou ik zelf geen hond willen. We passen weleens op een hond van een vriend van ons, maar ik ben eerlijk gezegd ook weer blij als hij weg is. Het in de avond nog eruit moeten om uit te laten, verplicht een ommetje maken. Nee, ik pas ervoor. Goed artikel met de voor- en nadelen!

Manon -

Leuk artikel en handig! Ik ben zelf meer van de katten maar honden zijn ook heel leuk!

Murl -

Bedankt voor deze blog.. Ik heb zelf een hond (teckel) Waarvan trouwens ook tegen mij werd gezegd dat ik beter een anders ras kon nemen als eerste hond.. Het gaat niet (altijd) alleen om het ras het gaat ook om de energie. Bij elk ras heb je honden die wat neurotisch zijn of door gefokt. Tuurlijk heeft en ras zijn eigen gebruiksaanwijzing maar het is net wat Martine zegt : je leert zo veel van elkaar.( je weet van te voren ook niet wat voor kind je krijgt als je zwanger bent en met kinderen opvoeden leer je ook heel veel en leer je dealen gedrag van je kind ) Wat mij vaak op valt is dat mensen een huisdier hebben maar zelf heel weinig van hun dier weten. Zo ken ik genoeg mensen die geen idee hebben wat ze hun hond of kat te eten geven of niet weten dat je hond of kat elke 3 maanden moet ontwormen. Een huisdier kost geld.. Als je hond of kat wat overkomt dan kan het je zo maar eens €300,- kosten en daar moet je je ook heel bewust van zijn. Dus wat ik ook een hele belangrijke vind is : kijk kritisch of jij je een huisdier kunt veroorloven (financieel) Je moet in staat zijn een dier te geven wat hij/zij nodig heeft. Ik vind dat er te weinig aandacht word besteed aan deze onderwerpen! Ik ben blij dat jullie er over hebben geblogd ik hoop dat jullie toekomstige baasjes bewust maken over what it takes :) Zo dat iedereen kan genieten van zen dierenvriendje!

Nienke -

Wat een leuk artikel!
Wij hebben zelf 2 Zwitserse witte herders waar we
zo af en toe een nestje bij hebben! Super leuk natuurlijk :)
Verder wil ik nog even zeggen dat een mergpijpje gevaarlijk kan zijn. ( vooral als ze niet rauw zijn )
Wat zo af en toe doen is een bot halen bij de slager en dan kunnen ze die lekker kluiven

Milou -

Super artikel! Wij hebben ook een witte herder van 6 maanden! Wees voorzichtig met die mergpijpjes bij Noa, onze dierenarts waarschuwde dat die rond de bovenkaak vast kunnen komen te zitten.

Minouch -

Ik ben ook opgegroeid met honden in huis. Mijn vriend niet en hij is ook een beetje ‘onhandig’ met de honden als hij hier komt, haha.
Overigens wil ik er aan toe voegen dat vlees in principe beter is dan droogvoer. En dat je bij sommige honden er ook rekening mee moet houden dat ze een keer in de zoveel tijd getrimd moeten worden (niet alleen honden met langhaar, een ruwharige teckel bv moet eigenlijk ook een keer in de zoveel tijd geplukt worden).
O ja, wij gaven onze honden vroeger eerst ook altijd mergpijpen, maar eigenlijk is dit helemaal niet zo goed voor ze. Het bot is namelijk te hard waardoor het kan versplinteren en de pijp kan vast komen te zitten om de kaak. Een beter idee zou lamsrib zijn, die kunnen ze in z’n geheel opeten (dus ook het bot). Durf niet te zeggen waar ze dat verkopen, wij kopen het bij de trimsalon die ook vlees en dat soort dingen verkoopt.

Irenka -

Vlees is dus niet altijd beter heb ik de afgelopen weken geleerd 😮 Mijn hondje eet dat nog weleens, en nu moest hij onder narcose om al het tandsteen weg te halen, het gaat dan heel hard met vlees. Hij kreeg ook nog brokken en kauwdingen, maar dat hielp niet. Ik zou het dus echt niet aanraden, vlees te geven.

Murl -

Je kunt ook je hond zen tanden poetsen 1 x per week. Dan kun je nog steeds vers vlees geven en botjes.. Zo kun je ook de conditie van het gebit goed in de gaten houden :)

Minouch -

Oh dat is vervelend! Ik weet niet hoe het zit met tandsteen en zo, ik bedoelde meer vanwege de stoffen die in droogvoer zitten die vaak minder goed zijn voor ze!

Ronald -

brokken en vooral de bekende ‘kauw dingetjes’ zijn juist de veroorzakers van aanslag op de tanden. Onze labrador, inmiddels 8 jaar, eet van pup af aan rauw vlees (geen voorverpakt, geen supermarkt). Daarbij krijgt hij 3 á 4 keer per week verse lamsribben, bevleesd kraakbeen of gedroogde runderkophuid te kluiven, heeft nog echte witte tanden zonder enige aanslag. Zijn snacks komen nooit uit een verpakking, deze drogen we zelf in een voedseldroger. Dit is dan kip, rund en lamsvlees/organen die we bij een islamistische slager halen (sommige organen zelfs krijgen omdat het slachtafval is), voedseldroger 3 dagen aan en we kunnen er weer 3 maanden mee vooruit. Is sinds we hem hebben nog nooit ontwormt, wel wordt elk jaar zijn ontlasting op wormen getest (waarom met gif ontwormen als je hond geen wormen heeft en je neemt zelf toch geen pijnstillers als je nog geen hoofdpijn hebt). Bovenstaand alles in overleg met een ‘moderne’ dierenarts, die hem ook maar eens in de 3 jaar inent, omdat al lang bekend is dat entstoffen tegenwoordig minimaal 3 jaar dekking geven.

xx_patries_xx -

Leuk artikel.. Ik wil ook graag een hond maar helaas krijg ik mn vriend niet zover

Nelly -

Goed artikel. En nog een aanvulling: Koop nooit een hond voor je kind. Je moet er als ouder COMPLEET achter staan want de kids dragen de verantwoordelijkheid niet voor een hond. Hoeveel keer ik moest “zeuren” of ze een keertje de hond wilde uitlaten. Zeker toen ze wat ouder werd.
Ze is helaas op 12 augustus overleden en ik mis haar nog iedere dag.
En ik denk dat we toch weer voor een pup gaan maar ook dat is voor ieder persoonlijk. Ik volg een tijdje een herplaatser site maar die verhalen af en toe…… Er blijkt toch vaak een zieke hond aangeboden te worden wat niet vermeld wordt.
Nog even sparen want we willen een gele boxer, een teefje.

Nelly

Marieke -

Mijn vriend wil graag een hond en dan het liefst een joekel van een herder of liever nog een ovcharka, maar ik ben doodsbang voor honden. Gaat nog wat worden als wij uiteindelijk samenwonen 😛 Ik heb nu een konijntje op kamers en ik zou later graag twee konijnen en een kat (of twee, drie.. of zeven) hebben, helaas heeft mijn vriend weer aan alle dieren een hekel, behalve gigantische honden. Settelen voor een kleine hond is ook geen optie, hij wil perse de grootst mogelijke.. Terwijl voor mij geldt hoe groter, hoe enger 😛

Martine -

Al die mannen met hun grote honden 😉 ! Maar ik moet er wel bij zeggen dat als het je eigen hond is, het toch heel anders voelt: dan ben je echt niet bang. Zeker als je ze als pup krijgt, dus daar zou ik me geen zorgen over maken. Willemijn was bijvoorbeeld altijd bang van honden, als ik met haar door de stad liep en we kwamen er een tegen ging ze helemaal tegen me aan staan haha! Maar sinds ze Saar heeft, is het helemaal weg!

Paola -

Een hond is voor ons nu geen doen, maar ik ben super blij met mijn twee katten! Later wil ik wel een hond, maar dan een kleintje.

Kimberley -

Jullie hebben beide zulke leuke en schattige honden! Ik wil ook graag een hond, maar ik wil graag eerst binnenkort verhuizen voordat ik een hond neem. Wij hadden vroeger een golden retriever, dat was echt een schat van een beest (en stiekem soms ook wel erg ondeugend)! Daar heb ik hele mooie herinneringen aan. Zo had ze bijvoorbeeld een keer een boterham die ik aan het smeren was van het aanrecht gejat. Ze sprong ineens en hap, weg was ie! Hoewel het erg stout was kwam ik niet meer bij van het lachen. 😉 Helaas was ze erg jong overleden omdat ze een gezwel op haar lever had en de operatie niet had overleeft :( je weet dus eigenlijk nooit wanneer je ze kunt verliezen… maar goed het hoort bij het leven en weerhoud me er niet van om nooit meer een hond te nemen. Sterker nog, ik kan niet wachten totdat ik weer een hond heb! Alleen nog eventjes geduld hebben. :)

Sabine -

ahh hondjes<3
Bij mijn ouders hebben we een keer een hond die terug gebracht was naar zijn nestje (te druk) gehad, die kregen we toen hij 8 maanden oud en dus zindelijk was. Onze huidige hond is ook een tweedehandsje: lieve zwarte labrador die op haar vierde de pech kreeg dat haar baasjes gingen scheiden. Onze ervaringen met honden die al een ander baasje hebben gehad zijn erg goed en ook minder intensief vermoeiend dan puppies! Dus vertel vooral iedereen dat je openstaat voor een hond, misschien heeft iemand een lieve lobbes 'over'!

debbie -

Ze groeien zo snel op :’)

jeanine -

Zon leuk artikel!

Ashley -

Dieren zijn geweldig!! Jammer dat sommige mensen dat niet begrijpen of zelfs dieren pijn doen.
Alleen ik vind dat jullie wel meer asieldieren mogen promoten, omdat mensen puppies willen worden ze niet geadopteerd.

Ik vind jullie honden uiteraard super en vrolijken elk filmpje op!

Marnel -

Ik ben ook dol op honden!! Helaas hebben wij thuis geen hond, omdat we te veel weg zijn. Maar ik kom bijna iedere dag bij mijn oma en die heeft een Duitse herder, wat een lief beest is dat zeg! Hem heb ik veel kunstjes geleerd (sokken uittrekken bij mensen) en hij luistert goed naar me. Met de hond van mijn tante doe ik iedere week demo, dat is een soort dansen met de hond. Het zijn echt geweldige beesten!! Mooi verhaal!

Rachelle -

Mijn vader heeft vroeger toen ik klein was verschillende nestjes Mechelse herders gehad. Onze hond (het mannetje dan) had verschillende wedstrijden gewonnen en onze pups waren zeer populair. Zo een schattige beestjes waren dat! Ik was 7-10 jaar en het was altijd verschrikkelijk als de pups dan verkocht werden. Toen ik heel klein was hadden we ook een zwarte labrador. Helemaal anders van karakter, dat was echt zo een familiehond. Een Mechelse herder is veel pittiger (ik vond dat persoonlijk leuker omdat je daar meer “hond”-dingen mee kan doen :D) Nu hebben we een bordeaux dog. Qua uiterlijk ziet ze er heel stoer uit, maar het is zo een lieve, zachte, luie, grappige hond. Echt een tip voor je, Willemijn! Komt heel dicht in de buurt van een labrador qua karakter :) Sinds ik alleen ben gaan wonen heb ik een kat genomen (ik miste een huisdier veel te hard en een hond was niet mogelijk door appartement en werk). Het is wennen zo een kat want dat komt niet als je roept. Maar ik zou ze nu toch ook voor geen geld van de wereld willen missen^^

Gaby -

wat een leuk artikel en WAT EEN LIEVE FOTO’S !!! Ik ben zelf een echt kattenmens maar de hondenliefde van mijn vriend heeft me toch overgehaald, ik wil later een hond en een kat! Nu kan dat nog niet in ons studentenleventje (en vooral studentenkamer) maar ‘later als ik groot ben’ zeker wel 😉
Ik mis alleen wel de tip om asielhonden te nemen. Als we een hond nemen wordt het sowieso een puppy uit het asiel. Ik denk zelf dat gedrag veel meer met opvoeding dan met ras of stamboom te maken heeft… maar misschien weet ik er ook te weinig vanaf.

Mirne -

Wij namen in mijn tienerjaren een hond thuis, maar nu ik op mezelf woon ben ik toch weer terug bij katten. zou een hond gewoon niet de tijd en aandacht kunnen geven die nodig is. Al heb ik nu 3 katten, dat is ook niet niets. Gelukkig ben ik veel thuis.

Desiree -

Ik kan niks anders zeggen dan dat ik hier helemaal mee eens ben. Wij zelf hebben twee lieverds van jack russels. Streng en consequent opgevoed…het zijn net twee mensen. Alleen zie ik in mijn omgeving zoveel mensen die even een hond denken te nemen. vervolgens nemen ze de verantwoordelijkheid niet. Er wordt veelste makkelijk over gedacht. Men gaat er vanuit dat de hond uit zichzelf gaat zitten en naar zn naam luistert. Vervolgens wordt de hond te weinig uitgelaten en vinden ze het raar dat ie uit irritatie in huis dingen kapot kauwt. Ik vind dat gewoon dierenmishandeling.

Zelf ben ik een enorm fan van een Berner Senner. Maar voordat ik een hond neem, wil ik alles op een rijtje. Huisje, boompje en dan het beestje.

Ilse -

wat een wijze woorden dames! Wij hebben een hele lieve Welsh Corgi Pembroke genomen toen we beiden stopten met onze fulltime baan om ons volledig op ons eigen bedrijf te richten. Hij is echt een clowntje en heel energiek. Maar altijd vriendelijk (ook naar vreemden) wat voor ons heel belangrijk is omdat we vaak gasten krijgen op ons bedrijf en hij daar dus de hele dag rondloopt. Ik vind het heerlijk dat hij de hele dag onder mijn bureau ligt en dat hij hier lekker de ruimte heeft om rond te scharrelen, en hem uitlaten en met hem spelen tussendoor zijn altijd welkome breaks van het werk. Hij past perfect bij ons, en ik ben heel blij dat we ons leven zo hebben kunnen inrichten dat we genoeg tijd en energie in ons clowntje kunnen stoppen: veel spelen, veel rennen, zwemmen, en knuffelen. Als hij ‘s middag met zn pootje tegen mn been komt staan omdat hij even op schoot wil smelt ik iedere dag weer :)

Jessica -

Goed stuk! Enne voor elk dier dat je neemt als huisdier geldt natuurlijk dat je er voor zorgt tot het beestje er niet meer is.

Mjay -

Heel goed dat jullie dit onder de aandacht brengen! Ik en mijn vriend zijn echte honden (en andere dieren) liefhebbers. Vermits we nu op een appartement wonen kunnen we geen hond houden, dat zou niet eerlijk zijn tov het beestje omdat ze, zoals jullie aangeven, gewoon veel ruimte nodig hebben. We kijken nog meer uit naar het nemen van een hond dan het krijgen van een baby, hoe raar dat ook is! 😀 Het ras is ook al lang gekozen, een Zwitserse Witte Herder. Vooral Noa vind ik qua karakter aansluiten bij zo’n witter herder :-)! En aan het ooit moeten afgeven van je huisdier kan je beter niet denken.. Mijn moeder heeft onlangs onze hond (die al 14 jaar bij haar/ons was) laten inslapen. Een vreselijke keuze die ik geen enkele dierenliefhebber toewens! Het blijft gek om hem niet meer te horen blaffen wanneer je binnenkomt of om hem zelfs niet meer buiten te laten. Je mist al snel de kleine dingen, zoals het ‘tegen je aan plakken’ :-). Hoe leuk trouwens dat ze het zo goed met elkaar vinden!

mar -

Wat een goed artikel!
Wij hebben ook erg getwijfeld of we een hond wilden, omdat die hond dan echt bij ons blijft tot de dood, wat er ook gebeurd.
We hebben inmiddels 2.5 jaar een mopshond en het is zo leuk! Ik zou nooit meer zonder hem kunnen en het is echt een verrijking in mijn leven. Hij gaat bijna overal mee naar toe en zelfs de vakanties passen we aan op hem. Zo gaan we in november lekker een weekend naar het bos in een huisje zodat hij gewoon mee kan.
Hij maakt echt mijn leven een stukje leuker :)
(Oke dat ik nu de regen hoor terwijl ik warm op bed lig en zo dus moet wandelen is wat minder leuk haha)

Miranda -

Wat een goed stuk! Goed geschreven met veel duidelijke informatie.
Ik ben een echt hondenmens, vroeger thuis ook altijd honden gehad. Mijn man is niet opgegroeid met honden, maar sinds hij bij ons thuis kwam wel helemaal gek met de hond;) toen we op ons zelf gingen hebben we dus vrij snel een hond gekocht, ik vond het zó leeg en stil in huis. Dat was ik helemaal niet gewend:)
Het is een Engelse buldog geworden, die nu inmiddels alweer bijna 8 jaar is! Jeetje wat vliegt de tijd:)

Esther -

Awwh, heb even genoten van de schattige puppy foto’s <3

Manon -

Wij hebben bewust voor katten gekozen. We vinden honden ook erg leuk, maar meer bij een ander. Ik zie het niet zitten om dagelijks verplicht de hond 3x te moeten uitlaten. Dus wst dat betreft zijn katten wel iets makkelijker. Ik moet er trouwens niet aan dénken als ik ooit een van mijn poezen dood vind in huis :( lijkt me zo zo zo erg… Je houdt echt van je beestjes! Vroeger dacht ik altijd als mensen verdrietig waren om hun huisdier: ach doe normaal het is maar een hond/kat. Maar nu ik zelf 3 katten heb, begrijp ik het zo goed! Lijkt me verschrikkelijk, alsof er een familielid dood is ofzo…

Jelka -

Wat goed dat jullie hier aandacht aan besteden. Maar ik wil toch ook eVen kwijt dat in de asielen ook veel lieve hondjes zitten zonder baasje, zelfs pups! Dus er lezers zijn die net op zoek zijn: ga ook daar eens kijken!
wij hebben sinds 2 jaar een asiel’pup’, hij was zo’n 8 maanden toen hij bij ons kwam. Een koppig karakter maar ondertussen hebben we dankzij een Martin gaus hondenschool daarmee leren omgaan. Binnenkort begint mijn nieuwe baan en dan ben ik lange dagen weg van huis, dat zal in het begin even lastig zijn. Maar ik sta met plezier een half uur vroeger op om een extra lange wandeling te maken of om eerst samen te gaan hardlopen. Ik vind de liefde die je een hond terugkrijgt zo mooi! Maar zomaar weg doen kan niet, ik vind het op dat vlak net een kind, dat laat je toch ook niet aan zn lot over.
Ik las onlangs een verhaal van mensen die een kruising van 10 jaar hadden maar kerngezond en er een chiuaua erbij hadden gekocht. Nu hadden ze plots geen tijd voor de oudere hond en vroegen ze aan de dierenarts het beest te laten inslapen. Gelukkig greep de dierenarts in en ging via Facebook op zoek naar een nieuwe eigenaar voor de arme rakker.

Willemijn -

Je hebt inderdaad helemaal gelijk! Hele goede toevoeging! Ik denk dat later, als we een ‘nieuwe hond’ willen als Saartje dood is, ook wel in het asiel zouden kijken. Als eerste hond wilde ik het alleen echt niet, omdat ik bang voor eigenlijk alle honden was. Omdat ik nu een pup had die ik zelf kon opvoeden – en verzorgen – werd ik er niet bang voor. Saar heeft me zelfs van mijn angst voor andere honden geholpen! 😀

Malou -

leuk artikel! Ik herken mijzelf heel erg in het verhaal van Willemijn. Wij hebben ook een labrador en het is orecies zo gegaan. Ook dat niet willen knuffelen, nouja.. Heel even dan, zo gaat dat bij ons ook! Leuk om te lezen.

Margot -

Wat een handig stuk! Zelf ben ik meer van de katten :-)

Evelien -

Meiden, wat een goede tekst!

Wij hebben zelf altijd Mechelse Herders gehad, omdat mijn vader ze altijd ging opleiden tot politiehond. Dat hield in dat we iedere drie jaar een nieuwe pup mochten uitzoeken, erg leuk! De keerzijde is dat ze dus na zo’n drie jaar ook verkocht worden en dat vond ik wel zo verschrikkelijk! Ze waren echt mijn maatjes en dan moesten ze weer weg. Ook wij kochten de honden zonder stamboom, maar uit een goede werklijn.

Zelf zou ik dolgraag weer een Mechelaar willen! Het zijn zulke lieve, aanhankelijke honden, maar waar je ook heel goed mee kunt spelen en actief zijn. Helaas kan het bij ons niet ivm ons werk :(

Wij hebben nu twee lieve katten waar ik dol op ben, zou ze nooit meer kwijt willen en zou tegen de tijd dat ze overlijden (wat hopelijk nog heel lang op zich laat wachten!) ook weer nieuwe kittens nemen.

Maar stiekem ligt mijn hart toch echt bij een Mechelaar 😉

Ingrid -

Ooit wil ik ook graag een hond. Maar ik ben het helemaal met jullie eens, als je geen tuin hebt en beide fulltime werkt is dat gewoon niet verstandig. Nu hebben we twee katten, ik ben toch net een tikkeltje meer kattenmens. Toch lees ik heel veel overeenkomsten, ook deze beestjes lopen de hele dag achter je aan om te knuffelen. Ze zitten natuurlijk het liefst op je in plaats van naast en dan met zn tweeën tegelijk. Ook hebben ze al veel kapot gemaakt, gelukkig met name hun eigen spullen.

Annelot -

Super geschreven en helemaal waar !! Ik had al laatst getweet dat Saar mij zo deed denken aan mijn Rocco ( ook een labrador ) , dat op schoot plassen deed mij denken aan dat Rocco als pup zijnde op ons bed was gekropen en precies in het midden van het matras had geplast !!!
Pas trouwens alleen op met een mergpijp , ze vinden ze heerlijk maar uit ervaring weet ik dat ze vaak splijten de mergpijpen. Het mergpijp botje geeft splinters af zonder dat je het doorhebt en het is niet fijn als er een grote splinter afkomt en ze eten het op !! Want hun blijven natuurlijk zolang mogelijk doorknagen. Onze Rocco heeft een konijn van de Ikea waar hij de hele dag mee sjouwt en aan sabbelt , die vind hij volgens mij stiekem nog leuker dan een botje af en toe 😉 liefs .

Dita -

Wij hebben twee katten wat echt onze kindjes zijn. Gister toevallig met een naar de dierenarts geweest voor blaasontsteking. Zo zielig, ik ben dan helemaal zenuwachtig

Berfin -

We hebben net een week een pup, hij heeft net nog in huis gepoept en geplast en toen ik m toch even wilde uitlaten schrok hij zo erg van de wind dat hij piepend naar de deur rende! Hij moet nog veel leren maar wat is t een schatje

Willemijn -

Hahahahah oooh heerlijk! Saar zat de eerste week letterlijk stil op de stoep en weigerde een stap te zetten omdat ze het eng vond. Hihi!

Martine -

Haha oh ja das waar Mijn, dat was ik al vergeten. En toen we met zijn tweeën gingen met Saar naar de stad ging het redelijk…achhh wat vliegt de tijd!

Eva -

Leuk artikel, ik heb zelf een hele lieve engelse stafford :)

lucindainwonderland -

Ik begin op dit moment in het territorium van een Crazy Cat Lady te komen, ik doe bijna alles voor mijn pluizebolletjes. Een hond, dat zou op dit moment bij mij alleen maar zielig zijn en gelukkig ben ik mij daar van bewust. Ik werk elke dag en ben daarnaast niet het type die door weer een wind het beestje uit laat, dus nee… een hond hier zou niet gepast zijn. Ik houd het bij mijn katjes, die toch wel doen waar ze zelf zin aan hebben hahaha. xxx Lucinda

Sanne -

Wat een goed stukje tekst!! Super dat jullie hier aandacht aan besteden. Er worden veel te veel honden ondoordacht aangeschaft. Of geen research gedaan en zo honden bij een broodfokker aangeschaft. :(
Ik heb zelf drie honden, twee chihuahua’s en een middelgrote kruising. Woon alleen dus het is wel veel werk maar het is het waard voor mij. Ik werk bij een dierenpension dus de honden kunnen gewoon mee naar mijn werk, dat is wel ideaal.
Ik ben opgegroeid met honden, kan me echt geen leven zonder hond voorstellen. Doodsaai lijkt me dat haha.

Martina -

Mijn vriend en ik zijn echt veel te weinig thuis voor huisdieren. Dat zou niet leuk zijn voor zo’n beestje….

Reageer ook