Zo herken je een vrouw met rammelende eierstokken

Sinds ik zelf lichtelijk last heb van rammelende eierstokken zie ik ze opeens overal waar ik maar kijk. Vrouwen met rammelende eierstokken. Dit is hoe je ze herkent!

Photo Credit: Adrian Dreßler via Compfight cc

1. Ze volgt bijna obsessief zwangere, bevallende en verse moeders via hun blogs én Twitter én Instagram én Facebook én Pinterest (en en en), zonder zelf noch zwanger, bevallende of moeder te zijn!

2. Ze staat zonder dikke buik of kinderwagen op de HEMA baby afdeling naar rompertjes, speentjes, pakjes, mutsjes, trappelzakken, flessenborstels, poedertorentjes, voedingskussens, slabbetjes, spuugdoekjes, thermometers en knuffels te kijken.

3. Ze weet wat hydrofiele doeken, tepelkloven en harde buiken zijn. Niet omdat ze die zelf heeft, maar door het volgen van de bovengenoemden bij punt 1.

4. Als er een baby in haar omgeving geboren wordt, vraagt ze nog net niet hysterisch hoeveel de kleine weegt, de lengte in centimeters, het tijdstip van de geboorte en uiteráárd de naam in drievoud.

5. Bij ieder geboortekaartje die ze ontvangt levert ze commentaar over hoe zij het kaartje had vormgegeven, wat ze van de naam vindt en of het een flinke of juist een kleine baby is.

6. Ze grijpt iedere kans aan om haar ei (letterlijk) kwijt te kunnen over het onderwerp baby’s en kinderen:

Vriendin: ‘Lekker he een kopje warme thee!’
Zij: ‘Ja inderdaad! Weet je wat ook warm is, moedermelk!’
Vriendin: ‘Eh….?’

Echtgenoot: ‘Schat wat denk je ervan om deze kamer binnenkort eens een opknapbeurt te geven?’
Zij: ‘Nee hoor schat, doe geen moeite. Dit wordt binnenkort toch een babykamer!’
Echtgenoot: ‘Eh, oh ja?!’ *Hyperventileert*

Buurvrouw: ‘Heb je gehoord dat Erik en Linda van nummer 13 gaan scheiden?’
Zij: ‘Ja inderdaad! En wist je dat de achterneef van de broer van Richard – van nummer 10 weet je wel? – een kleintje heeft gekregen? Wat een babyboom in de straat he!’

7. Denk maar niet dat de andere kraamvisite de baby ook maar één tel vast kan houden, want wie heeft het kind weer opgeëist? Juist.

8. Geen maxicosi of kinderwagen is meer veilig op straat. Het wordt van top tot teen bekeken en gecheckt om vervolgens gillend te roepen ‘Ooooh wat liiiiieeeeffff! Hoe oud is ‘ie??’

9. Ze oriënteert zich ‘alvast’ op ovulatietesten, zwangerschapssignalen, kinderbijslag, kinderkamertjes en bedenkt zich nu al hoe ze er zo fashionable mogelijk uit kan zien als zwangere. Oh, en de kinderwagen is al uitgekozen.

10. Als zij en een vriendin een weekendje weg plannen kijkt ze eerst in haar Ovulatie-App of ze toevallig niet dat weekend ovuleert. Want ja, in dat geval moet dat weekendje toch écht een weekje wachten.

11. Ze kijkt alleen nog maar naar programma’s zoals De Bevalling, Bevallingsverhalen, 4 Handen op één Buik, NCRV Babyboom en One Born Every Minute. Hoe zit het met So You Think You Can Dance, HNTM en GTST?!

Een nog ééntje om het af te leren…

12. Haar dagelijkse rondje beautyblogs hebben plaats moeten maken voor de vlogs van It’s Judy’s Life, The Saccone Joly’s en tal van zoete mommyblogs.

Vrouwen met rammelende eierstokken… Apart volk. 😉

Herkenbaar? Ook al is het misschien voor een héél klein beetje? 😉

96 reacties

nettie -

Heel herkenbaar wordt gek van mijn rammelende eierstokken, koop ook al veel babydingen:( Wij wonen nog niet eens samen wel op zoek naar een huis, mijn vriend weet ervan maar mannen snappen dat denk ik niet echt. die hebben dat gevoel toch later.

iooon -

Ik geniet wel van jouw rammelende eierstokken 😉

carolien -

Ohmy zo herkenbaar haha! Wij zijn ook al even aan t proberen zwanger te raken. Ik probeer er op t moment niet te veel mee bezig te zijn omdat t me vaker een beetje verdrietig dan blij maakt op t moment. Stom hoe veel invloed zoiets heeft!

ilonk -

haha heel herkenbaar, wij zijn er mee bezig , en idd overal even de baby afdeling kijken , kinderwagen en stoel al uitgekozen hihi het is ook zo leuk ☺️

jules -

haha! ik ben pas 12 en heb er nu al last van :-)

Lotte -

Ook allemaal heeeeeeeeeeeeel normaal voor een student verloskunde zónder rammelende eierstokken, hihi 😉

oja, the Saconnejoly’s… ik ben alweer met smart aan het wachten op de VLOG vanavond.

Willemijn -

Hihi!

S -

Jup, guilty. Ik ben nog maar net zwanger, maar dit word alleen maar erger. Gisteren ben ik al wezen kijken voor kinderwagens (en ik heb nog niet eens een buik?!) de eerste kleertjes zijn al binnen en op de meubels na is heel het kamertje ook al af. En wat misschien wel het ergste is van allemaal; al een jaar voordat we dachten aan kinderen had ik al een boekje met namen, een pinterest vol met ideeën voor het kamertje, een wishlist met kleertjes en uitgezocht welk matrasje het best is voor een pasgeboren kindje..

Willemijn -

Hihi hilarisch! Lekker toch 😉 Beetje zwijmelen! Jouw punten hadden ook nog leuk in het lijstje gepast!

me -

Totaal geen last van.

Martine -

Me neither haha! 😀

Mandy -

Lieve Willemijn,

Ik kom vaak op jullie site alleen reageer ik eigenlijk nooit.
Maar wil graag reageren op jouw reactie die je gaf op iemand die het had over kinderen nemen.

Ik vond het heel mooi om te lezen dat jij oprecht blij voor anderen kan zijn als ze zwanger worden.

Bij mij in de familie was dat even anders, toen ik voor de 2e keer zwanger was is er zo raar gereageerd door iemand die op dat moment in de medische molen zat.
Ze wilde niks van mijn zwangerschap weten omdat ik makkelijk zwanger werd en zei er jaren over deed.
Dat heeft mij veel verdriet gedaan en zoals jij omschrijft, je moet je eigen zorgen niet aan andere mensen doorgeven, dat maakt een zwangerschap een stuk minder zorgeloos.

Daarom wil ik je complimenteren met jouw kijk hierop en ik hoop dat jij ook snel heel erg blij kan zijn

Willemijn -

Wat een lief berichtje van jou Mandy! Bedankt! Vervelend dat er zo gereageerd werd op je zwangerschap. Hopelijk is je familielid later een beetje bijgetrokken. :)

Suze -

Guilty as charged. Alle punten komen bij mij erg bekend voor. En ik ben ook heel heel heel erg verslaafd aan de SacconeJoly’ <3

saarenzo -

Haha, nou ik wil later graag kinderen, maar gelukkig heb ik hier (nog) geen last van.

Natascha -

Haha. TE herkenbaar :)

Tessa -

Nou, zo iemand had ik ook in mijn vriendenkring. Super irritant als het alleen maar over baby dit en baby dat kan gaan, vooral als je er zelf helemaal niets mee hebt.

Evelien -

Wat super leuk om te lezen! Ik wil ook graag kinderen, maar nu nog niet. Eerst meer vastigheid in mijn leven (een vaste baan, een koophuis, etc.). Voor nu dus maar genieten van mijn neefje, van 3 maanden oud!

Rosanne -

Leuk arikel ik ben 17 maar ben ook altijd geïnteresseerd in zwangere en baby’s maar goed ik wacht nog een paar jaar. Wat ik zou leuk vind aan jou en martine is dat jullie zo verschillend zijn. De ene zal zich heel erg in jou herkennen en de andere in martine. Dat is de kracht van jullie 2 blogs

Mirjam -

Wat een leuk artikel! Bij mij is er nog helemaal geen sprake van kinderen, ik moet eerst maar eens een leuke vent vinden. :) Maar een kinderwens heb ik zeker wel, moeder worden is 1 van mijn grootste dromen.. Mamablogs boeien mij ook erg!

Marnel -

Hahaha geniaal geschreven!! Heel erg leuk artikel!

Cindy -

Ik wil graag kinderen, maar zo erg als bij jou rammelen mijn eierstokken niet. Als ik dit zo lees, dan zou ik bijna willen zeggen “Ik neem gewoon een konijn”. Want een konijn, die neem je wel, kinderen neem je niet. Ik vind het tot nu toe vooral pijnlijk als een bekende zwanger is, maar goed, dat heeft dan weer met mijn medische achtergrond te maken. Binnenkort onderzoek, ik ben heel erg benieuwd!

Willemijn -

He Cindy! De punten moet je natuurlijk wel met een korreltje zout nemen he 😉 En niet alle punten hebben niet per se betrekking op mezelf.

Ik snap wat je bedoelt met ‘kinderen nemen’. Voor mij is het ook niet vanzelfsprekend en ben hiervoor onlangs naar het ziekenhuis geweest, daar heb ik eerder over geschreven. Ik heb er alleen voor gekozen om mijn eigen pijn/verdriet niet op anderen te projecteren en wil er ook eens een luchtig artikel over schrijven in plaats van altijd maar ‘zwaar’ over dit onderwerp te schrijven. Als iemand in mijn omgeving zwanger wordt denk ik niet ‘Jij wel lekker onbezorgd zwanger worden en ik niet *boehoe*!’. Ik ben juist heel blij voor die gene, want ik zou niet willen dat iemand mijn zorgen ook moet mee maken want dat maakt zwanger worden een stuk minder leuk. Ook neem ik het mensen niet kwalijk als ze spreken over ‘kinderen nemen’ want dat betekent voor hun dat ze (nog) geen zorgen hier over hebben. En dat is voor hun heel fijn. Daarnaast neem je zo’n uitspraak gewoon makkelijk in de mond en wil dat niet altijd zeggen dat mensen zich niet beseffen dat een kind krijgen niet vanzelfsprekend is. Ik voel ook niet de behoefte om tegen mensen te zeggen ‘Moet je eens horen, kinderen neem je niet, die krijg je. Want in mijn geval (…)’.

Succes met het onderzoek! Ik hoop op een voorspoedig traject voor jullie! :)

Lotte Moonen -

Ik ben erg benieuwd naar je artikel over dit onderwerp Willemijn! :)
Xx

Iris Hereijgers -

Oeps, busted! Hier rammelen ze ook al en vriendlief fantaseert ook regelmatig mee, maar aan de andere kant er nog niet aan toe omdat we nog best wel heel jong zijn. We zijn 21 en 22, maar al 7 jaar een hele gelukkige en stabiele relatie dus ik denk dat het daar aan ligt. Dus wij fantaseren nog lekker een paar jaartjes verder en ondertussen kan ik kroelen met de pasgeboren baby van een vriendin :)

Esmée -

haha heeeeel herkenbaar dit!

Cheyenne -

Wat een leuk artikel! Ik herken zelf wel een paar puntjes haha!

Janniek -

Hahah weer zo’n leuk artikel! Nu nog lang niet aan toe, maar over een jaar of tien zal ik deze blogspot er weer even bij pakken 😉

Emma -

Hihi, ik denk dat ik niet de enige ben die stiekem hoopt dat Willemijn zwanger wordt. Stel je voor al die fantastische blogpost die dan zullen volgen :)

Tessa Anna -

haha leuk geschreven! ik ben 18 dus ik heb daar nog geen last van. wel kijk ik iedere dag de Saconejolys, ze zijn gewoon zo leuk! :p

Imre -

Ik ben pas 16 maar vind t wel herkenbaar! Niet dat ik nu al aan de kinderen wil hoor hahaha. Ik wil heeel graag verloskundige worden, en t liefst wil ik elke zwangere de oren van d’r hoofd vragen :)

Elske -

Sommige punten heel herkenbaar! Voornamelijk het in de gaten houden van je ovulatie en het kijken naar babyspulletjes en -kleding.
Ben nu zelf 11 weken in blijde verwachting

Patricia -

Ooow zo herkenbaar! hier ook rammelende eierstokken maar ja.. moet ik toch echt eerst aan de man haha

Ilse -

Haha, precies dit!

Shaz -

Totaal niet herkenbaar, maar op een dag waarschijnlijk wel.

Marike -

Zelf heb ik nog geen last van rammelende eierstokken maar de Saccone Joly’s moet ik gewoon kijken! De kinderen van dat stel zijn echt te schattig :)

Lindsay - lindsayvallen.nl -

Haha, ik ken wel meiden die hier aan voldoen, maar ben zelf nog niet besmet met het virus :-). Maar ik ben wel een stuk ouder, dus ken eigenlijk meer moeders (van 1, 2 of 3 kids) dan nog-geen-moeders, misschien scheelt dat, als je ook de verhalen over slapeloze nachten en andere ongemakjes uit eerste hand hoort 😉 Maar, zoals het cliché zegt, roept iedereen: het is het allemaal waard :-)

Kim -

Dit is zo herkenbaar! Over anderhalve maand moet ik bevallen van ons eerste kindje. Maar puntje 11 (over de bevallingsprogramma’s), is voor mij totaal niet van toepassing! Ik zap zelfs weg als ik een bevalling zie. Doodsangsten!! :-)

Martine -

Haha! Ben je inderdaad nerveus/bang voor de bevalling? Ik ben zo nieuwsgierig hoe dat dan gaat en wat er nu allemaal in je hoofd om gaat. Ik denk als ik (ooit) zwanger zou zijn ik ook naar mijn dikke buik zou kijken met de gedachte ‘hoe moet dat er in hemelsnaam uit’? Ik keek laatst met Willemijn nog video’s op YouTube over bevallende vrouwen…pffff! Ik zou denk ik net als jij er juist dan niet meer naar kijken en het maar gewoon op z’n beloop laten.
Ik hoop voor je dat je in ieder geval een voorspoedige bevalling hebt!

Kim -

Al een geluk dat er verdoving bestaat, maar toch ben ik echt nerveus voor de bevalling. Als er zo’n mensje van meer dan 3 kilo uit je lichaam moet komen.. brrr de gedachte alleen al! Maar je hebt dus geen keuze hé, het kindje moet er uit :)
ik kan je wel zeggen dat de hele aanloop naar de geboorte wel leuk is! de babyspullen kopen, meubeltjes in elkaar zetten, doopsuiker versieren, namen bedenken, de echo’s,…

Simone -

Voor mij totaal niet herkenbaar. Hoewel er om mij heen inderdaad een soort babyboom vormt, zie ik het voorlopig nog niet gebeuren bij mij.

Shirley -

Hahahahha. Zo waar 😉

Esther -

Wat een heerlijk artikel! Leuk geschreven (:

Paola -

En wederom een geweldig artikel! Ik hou van jullie humor!

Tamara -

Punt 1t/m 5 maak ik me ook schuldig aan, de rest valt gelukkig nog mee. Hier is trouwens mijn man meer van de rammelende eierstokken. 😀 Ander kraambezoek krijgt idd geen kans meer en alles rondom de baby is geweldig. Ik ben zelf nog meer van het koud water vrees…..kan ik het allemaal wel straks? Voor zo’n klein hummeltje zorgen…. *help!!!*

B -

13. Je schrijft voor de tweede keer een artikel over baby’s.

Haha 😉

Heb zelf ook zo’n iemand in mijn omgeving die elk gesprek maar weer moet vermelden dat ze kinderen wil (zsm). Leuk om het een paar keer over te hebben, maar om het tot in den treure aan te halen.. [zucht] bovendien is het niet eens vanzelfsprekend dat je binnen X aantal jaar ook zwanger bent (of kan worden!), maar dat wordt voor het gemak altijd ‘vergeten’.

Willemijn -

Hahahaha! Hilaaarisch! En groot gelijk natuurlijk 😉 Je moet toch een beetje de spot met jezelf drijven hihi!

Chantal -

Haha 1 t/m 3 en 9 en 10 heel herkenbaar haha vooral 9 haha .
Nu alleen wachten tot het echt raak is!:)

Milou -

Ik ben schuldig! Haha. Ik heb zelfs al een truitje gekocht bij de H&M en HEMA voor m’n toekomstige kind die ooit komt, haha! Ik kon ze echt niet laten liggen en had er al zes keer mee in m’n handen gestaan. Ik steek m’n vriend er ook helemaal mee aan, gisteren hadden we het al over kindernamen.. Uhh? Haha. Het lijkt wel of iedereen om mij heen zwanger is en ik lees inderdaad ook veel mommy blogs!

Chantal -

Je bent niet de enige die dat doet!:p heb ook al wat spullen gekocht!:)

Martine -

Haha ik vind het echt hilarisch om te lezen dat je gewoon al kleding gekocht hebt voor je toekomstige kind 😀 !! Dat is eigenlijk nooit in me opgekomen, maar inderdaad: waarom niet eigenlijk als je nu iets heel leuks ziet? Shit, hadden we toch in NY wat moeten kopen voor de toekomst!

Floortje -

Hahah leuk artikel!
Maar willemijn, kunnen wij hieruit opmaken dat er binnenkort misschien een llg baby word geboren? :) Niet dat je nu zwanger bent, maar wel zwanger probeert te worden haha

Vind het trouwens superleuk dat jullie meer rrageren op onze comments!

Willemijn -

Nog niet, nog niet! Hihi! 😀

Marloes -

Heel leuk geschreven en herkenbaar. Zo was ik in het begin ook. Had ik toen maar wat rustiger aan gedaan en niet zoveel ideeën gehad en plannen gemaakt, want na 4 jaar en vele ziekenhuis bezoeken (7X IUI, 1x IVF gevolgd door OHSS en een missed abortion) ben ik nog steeds geen moeder. Maar ik heb mijn wens nog niet opgegeven!

Willemijn -

Oooh wat vervelend Marloes! Heel veel succes en sterkte met jullie wens!

Rachelle -

Heel veel sterkte Marloes, blijf geloven in je dromen, ooit lukt het ook bij jullie! <3

Ilse -

Whahaha zooo herkenbaar en ik had het niet een beetje, maar in de extreme vorm zoals jij die hierboven beschrijft 😉 wat duurden die 10 maanden ook lang voordat het ‘raak’ was, tijdens de zwangerschap niet meer zoveel last gehad van hormonen haha 😉

Manon -

Och, zo herkenbaar :’). Heel leuk om te lezen! Vooral ook het puntje dat je precies weet wat tepelkloven zijn, harde buiken en hoe een bevalling van begin tot eind gaat. Ik was/ben al jaaaren geinteresseerd in alles wat te maken heeft met zwanger worden/zijn, nu ben ik het zelf en ben ik nog meer geinteresseerd in alles erom heen hahaha.

Maura -

Guilty! Hahaha! Ja, herkenbaar! Ik scoor volgens mij 13 van de 12 punten. Die 13e is dat ik nu echt super chagrijnig ben als ik ongesteld ben geworden! Want dan is het dus weer niet gelukt. Omdat wij aan het proberen zijn zwanger te worden is het bij mij daarom geen rammelen meer, maar een compleet orkest!
Ontzettend leuk geschreven!

Willemijn -

Wahahahaha! Hilarische comment Maura! Leuk om te lezen! Succes met een baby ‘maken’ 😉

Minka -

Haha nee totaal niet, ik heb zelfs grote moeite om als niet zwangere cadeautjes te moeten uitzoeken voor mijn zwangere vriendinnen. Paar keer gedaan maar doe het nu online. Vind het wel erg leuk om bovenstaande bij andere waar te nemen hoor. Heb me zelfs ingelezen over zwangerschap toen een vriendin van mij haar eerst kreeg zodat ik met haar kon meepraten maar zelf?! Brrrr nee!

Willemijn -

Aah wat een lieve, toegewijde vriendin ben je haha! Ik vind gefeliciteerd-zwanger-cadeautjes ook altijd een pain in the ass. Kledingsmaak ik zo persoonlijk, speelgoed kunnen ze nog niet zo veel mee en heb je ook snel te veel van, boekjes tja euh geen idee en wat heb je verder dan nog? Haha! Zwangeren, help ons 😉

Ingrid -

Op mommytobe.nl stond laatst een super leuk artikel over kraamcadeautjes… Ideetjes genoeg

Jennifer -

Volgens mij is het niet zo’n probleem om kleertjes cadeau te doen. Als je je vriendin goed kent dan weet je wat ze leuk vindt, en anders koop je een rompertje als cadeau: die draagt de baby toch onder de rest van zijn kleertjes en daar zie je dus niks van. Of een setje hydrofielen, kun je ook nooit genoeg van hebben en ze hebben tegenwoordig hele leuke bij bijvoorbeeld de hema. Wat ik ook kreeg waren knuffeltjes, mutsjes en sokjes/slofjes. Gewoon een leuk kleinigheidje, dat is altijd goed! 😉

Willemijn -

Leuk om te horen Jennifer! 😀

Tamara -

Of een leuk handgemaakt knuffeltje of mutsje? Handgemaakte cadeautjes zijn altijd leuk om te ontvangen?! (meer reclame mag ik hier vast niet maken voor mezelf…)

Jacqueline -

Haha heel leuk geschreven! Een heeeel klein beetje herkenbaar 😀

Mirne -

Als ik dit zo lees rammelen zijn eierstokken nog niet zo hard. 😀

Mirne -

zijn = mijn natuurlijk, haha.

desiree -

Whahaha super leuk om te lezen!!

Renee -

Jep, ik voldeed ook aan het lijstje. Moest me echt vaak inhouden hoor, haha. Ook toen ik net zwanger was. Man, man.. Wat was het lastig om het verborgen te houden. M’n reuk was bijvoorbeeld heel sterk en ik had echt de neiging om de hele dag te roepen; Het ruikt hier naar hamstervoer, het stinkt naar frituurvet, ruiken jullie dat ook? Haha

Willemijn -

Hahahahahah!

Madebyuna -

Hahaha ik moet hier echt nog niet aan denken! Babys zijn zeker weten schattig, maar laat mij nog maar even genieten van mn vrije leventje. Ik ben nu meer geobserdeerd over trouwen en bruidsjurken! Haha

Willemijn -

Oh wacht maar, als je eenmaal dat stadium voorbij bent! 😉 Nee hoor, haha! Grapje. Had er zo’n hekel aan als mensen in de periode dat ik ging trouwen zeiden ‘En, wanneer komt de volgende stap?’

Chiara -

Inderdaad! Ik ben inmiddels een half jaar getrouwd en net 30 geworden, dus mensen in onze omgeving (vooral schoonfamilie) vragen steeds vaker wanneer wij kinderen krijgen.
Maar ik heb dus totaal geen rammelende eierstokken. Toen ik vorige week 2 dagen bij mijn stiefzus met baby en kleuter was geweest was ik blij om weer naar mijn rustige huis terug te gaan…
Misschien komt het gevoel als we ooit een baan vinden met een contract dat niet heel tijdelijk is en we een eigen huis kunnen veroorloven… En dat kan in het huidige klimaat nog heel lang duren :-/

marjolein -

Gelukkig is het niet zo extreem als hierboven bij mij maar ohh als je weer zo’n dropje ziet… hihi ik was laatst bij mijn ouders met een buurt bbq en toen had mijn moeder een kleintje op schoot, dus iedereen ook gelijk: staat je goed hoor oma! En dan vervolgens aan mij: wil jij ook niet een kleintje? Ja, dan rammelt het bij mij ook wel. Of als je al zwangerschappen en pasgeborenen op fb voorbij ziet komen.. mijn vriend wil wel, maar vind het allemaal nog een beetje eng dus wacht liever tot zijn bbl compleet is afgerond(duurt een klein jaartje nog). Is ook oke, we zijn nog jong maar eerlijk is eerlijk. Ik zou heeeel graag mama worden maar ik heb de rammelende eierstokken nog prima onder controle:)

Larissa -

Heel herkenbaar !!!!
Inmiddels ben ik (op 2 dagen na) 12 weken zwanger !!
En mag ik het bijna van de daken schreeuwen !!
Nou moet ik eerlijk toegeven dat ik altijd al geïnteresseerd was in baby’s en baby spullen.
Ik ben ook niet voor niets in de kinderopvang gaan werken :)

Willemijn -

Gefeliciteerd Larissa!! 😀

Layla93 -

Gefeliciteerd ! :)

Joyce -

Haha herkenbaar lijstje al had ik dit pas na de geboorte van Aron. Nu ik zwanger ben van een meisje ben ik juist opzoek gegaan naar mommybloggers met meisjes, inspiratie! Haha

Joyce -

Busted.. ik maak me hier ook schuldig aan met mijn gerammel. Niet zo extreem als boven beschreven, gelukkig. Twee van mijn beste vriendinnen zijn zwanger, en wij zijn aan het proberen. Dus val ook wel met mijn neus in de boter. Tel daarbij op dat een van de twee ook nog een megacute dochtertje heeft van ruim een jaar, die wekelijks dagen bij mij doorbrengt voor de oppas. Ik maak wel eens de grap dat ik dr niet meer terug wil geven haha, maar ze is ook zo lief! Verder heb ik ook heel erg de drang om elke maand een test te doen haha. Omdat als je van de pil af bent je lichaam ineens gekke dingen kan doen als je ongesteld moet worden, die lijken op zwangerschapssymptomen maar het achteraf niet blijken te zijn. Probeer mezelf maar een beetje in te houden. Kost ook klauwen vol met geld die testen, haha

Willemijn -

Hihi het lijstje is natuurlijk ook iets extremer beschreven 😉 Leuk om je comment te lezen! 😀

Margot -

Hahah, wat leuk geschreven weer!

mirjam -

Jep, ik heb een schoonzus die bij elke verjaardag, familieweekend etc. het pasgeboren nichtje wil vasthouden, verschonen, in bad wil doen enz. Enz. En je merkt gewoon dat andere mensen zich eraan irriteren! Ze wil overduidelijk een baby, maar mijn broer studeert nog en wil absoluut nog geen baby!

Ik kan trouwens ook wel kwijlen bij babykleding, hoor! Hema en Zeeman hebben nou eenmaal hele schattige kleding! Maar zelf al aan kinderen beginnen, nee dat niet…

Malou -

Toch wel een klein beetje herkenbaar hoor!!

Diana -

haha erg leuk geschreven met een knipoog, daar houd ik van! Hier kriebelt het alweer een tijdje, maar ik herken bovengenoemde punten niet. Misschien omdat ik al een zoontje heb, ik weet het niet. Ik probeer mijzelf er niet teveel op te focussen, ik denk dat dat helpt.

Joyce -

Toen ik graag kinderen wilde ( lees rammelende eierstokken had) deed ik inderdaad ook al die dingen 😉

Nu ben ik inmiddels 34 jaar en heb ik 2 geweldige zoons (9 en 5 jaar)

Ik vind het nu juist heerlijk om af en toe weer eens met zn tweetjes weg te gaan!

Het is trouwens heerlijk om jong moeder te zijn!

Leuk artikel en leuke blog ook oude wijfies zoals ik genieten er erg van! 😉

kelly caresse -

Heel erg leuk geschreven en ik kan het me helemaal voorstellen! Als mommyblogger kan ik ook bijna nergens anders over praten. Mooi hoe je dit zo open deelt :) denk dat het veel herkenning zal geven bij veel dames

elize -

Haha! Heel erg leuk geschreven! Al ben ik echt dol.op kinderen, ik werk in de kinderopvang, nu zou ik er zelf nog geen willen! Al rammelen ze wel een heeeeel klein beetje, hahaha!!
Liefs!

Martina -

Haha echt heel erg grappig en helaas zijn sommige dingen wel herkenbaar 😉 betrapt! Haha

Beautydagboek -

Haha, echt grappig om te lezen! Ik heb nog nooit zulke vrouwen meegemaakt, zelf was ik gelukkig ook niet zo obsessief ook al heb ik nu twee kids ;).

Dita -

Wat heerlijk geschreven! Haha.. En ja wel herkenbaar, niet alles maar we zijn er toch wel steeds meer mee bezig dat we ooit een kindje willen. Mij vriend is 31, ik ben 25. Hebben allebeide een leuke baan, mooi huis dus het kan prima (als het ons gegund is). En dat punt over dingen weten over baby’s etc. Dat wist ik al vanuit mijn werk in de kinderopvang. 😉

Sandra -

Heel herkenbaar :D. One born every minute is een heerlijk programma!

Esther -

Ssst…stiekem! :-)

lucindainwonderland -

Wel fijn om te weten dat ondanks dat ik (al) 27 ben, bij mij de eierstokken nog totaal niet aan het rammelen zijn. Nee hoor, ondanks dat om mij heen en op Facebook de kinderen als paddenstoelen uit de grond schieten, ben ik er nog helemaal niet mee bezig. xxx Lucinda

Reageer ook