Detoxen met Uzuma

We geloven het zelf ook nog niet helemaal, maar we gaan ons lichaam ontgiften met de sappen van Uzuma. De komende drie dagen eten wij geen vast voedsel. Wij gaan detoxen!

Uzuma benaderde ons met de uitdaging om hun speciale Detox programma te gaan volgen. We waren heel benieuwd, dus we gingen de uitdaging aan. Naast het Detox programma biedt Uzuma nog een aantal andere programma’s aan. Zie ook hun website!

Wat is detoxen?

Detoxen kun je zien als het resetten van je lichaam. Door te detoxen reinig je je lichaam van alle gifstoffen en moeilijk verteerbare ingrediënten. Door te detoxen krijg je weer nieuwe energie en voel je jezelf als herboren. Althans, dat is wat men zegt.

Het detoxprogramma van Uzuma is speciaal ontworpen om je lichaam een rustpauze te geven.  Door de sappen krijgt het lichaam weer volop kans om zich te herstellen en is het gemakkelijker om te verder te gaan met een gezond en vol leven, zegt Uzuma.

Niet alleen het lichaam, maar ook de geest heeft hier veel baat bij volgens Uzuma. Het Uzuma Detox programma stelt je in staat om ook je hoofd ‘leeg’ te maken. Hierdoor ben je beter in staat de juiste keuzes te maken voor een gezonde levensstijl. Wij zijn heel benieuwd hoe wij het gaan ervaren, het klinkt wel mooi!

De komende drie dagen leven wij op 100% rauwe, koudgeperste green juices. Het lichaam krijgt daarmee alle essentiële voedingsstoffen volgens het Detox programma van Uzuma.

Hoe moet je het gebruiken?

Je gebruikt voor iedere dag 7 flesjes met 5, voor detox geoptimaliseerde, smaken. Dit geeft je lichaam een compleet arsenaal aan voedingsstoffen voor een gezond en uitgebalanceerd leven.

Je bepaalt zelf het aantal dagen. Wij gaan dit drie dagen achter elkaar doen. Er wordt wel geadviseerd om het programma niet langer dan 28 dagen (4 weken) te volgen.

Ons Uzuma Detox schema: 7 flesjes per dag en 5 verschillende smaken. Deze moeten we om de 2 uur drinken met 250 ml water.

Volgens Uzuma maakt het niet uit voor hoe lang je het Detox programma volgt. Je haalt er altijd voordeel uit. Daarom is het mogelijk om al met een korte cleanse van 3 dagen te beginnen. Dat gaan wij dus doen!

Eventueel kun je vanuit hier besluiten om verder te gaan totdat je tevreden bent met het resultaat. Het maakt niet uit of je een beginner bent of een doorgewinterde detoxer.

Waar je rekening mee moet houden!

Probeer voor het eerste ‘ontbijtsapje’, 2 glazen water te drinken, dit brengt de stofwisseling op gang, belangrijk bij het detoxen en maakt ook andere systemen in het lichaam wakker. Drink sowieso minimaal 2 liter water per dag als je het detox programma volgt.

De vrije tijd die je hebt tijdens het programma kun je het beste gebruiken voor rust, ontspanning en reflectie. Door de grote afname van het aantal calorieën, is het niet verstandig om tijdens het detoxen grote inspanningen te verrichten. Als je toch wilt sporten zijn yoga en andere lichte activiteiten goede alternatieven. Het  kan behoorlijk intensief zijn vanwege het gebrek aan vaste maaltijden. Doe dus niet teveel!

Zoals je leest, zitten we de komende drie dagen dus op onze luie kont, haha! Morgen zul je om 15:00 een extra vlog vinden hier op 2WMN waarbij we onze eerste dag detoxen vastleggen. Mis het niet!

Op vrijdag- en zaterdagmiddag om 15:00 vind je een artikel met een korte update over hoe dag 2 en 3 ons vergaan is…zucht! We zijn heel benieuwd maar vinden het ook heel spannend.

Je bent klaar, en dan?

Wanneer je klaar bent met het Uzuma Detox programma is het belangrijk om weer langzaam te beginnen met een licht verteerbare maaltijd en vergeet vooral niet te drinken! Je spijsverteringskanaal heeft rust gehad, dus het is beter om deze niet meteen weer vol aan het werk te zetten. Wij raden aan om dit langzaam en gestaag te doen. Begin bijvoorbeeld met salades, soep en fruit en daarna pas volgen de proteïnen zoals vlees.

Wil je nog meer weten over het Uzuma Detox programma, klik dan hier. Voor drie dagen detoxen betaal je €73,50. Hiervoor krijg je 3×7 (=21) flesjes. Ook zit er een rooster bij wat je moet volgen en veel informatie over hoe het programma in zijn werk gaat.

Waarom doen wij dit?

Het lijkt ons een hele interessante ervaring en je moet alles (nou ja, bijna alles) in het leven is een keer geprobeerd hebben, toch? Het moeilijkst lijkt ons het skippen van thee en geen avondeten…Boehoe! Wish us luck!

Ga jij ons Uzuma Detox avontuur volgen op 2WMN?
Heb jij weleens aan detoxen gedaan?

38 reacties

Marnel -

Ik zag er al iets van op insta staan, begreep er niets van…maar nu lees ik het artikel pas!! Succes!! Leuk dat jullie dit testen!! 😉

Eilish -

Ik ben benieuwd meiden!

Wyona -

Oei detoxen. Dat zou ik echt niet durven good luck!

Lisa -

Heel interessant dit! Heb het ooit eens geprobeerd maar heb het nog geen dag vol gehouden. Van de honger zo slecht gezind worden dat ik s avonds toch maar een groot pak friet was gaan halen hahaha. Maar goed dat was een detox met alleen water en thee, misschien is deze manier met Uzuma beter vol te houden. Succes dames 😀

Sylvia -

Volgens mij zijn er helemaal geen wetenschappelijke studies die het positieve effect van ‘detoxen’ ondersteunen of überhaupt het feit dat ‘detoxen’ zou bestaan. Je eet op een dag maar 422 kcal met zo’n kuur, dat is minder dan een kwart van wat je normaal ongeveer nodig zou hebben. Volgens mij staat het gelijk aan het volgen van een crashdieet van 3 dagen. Lijkt me niet verstandig of goed voor je lichaam.

Lisanneleeft -

Ik heb het twee jaar geleden ook gedaan, 7 dagen, het was echt een leuke uitdaging! En daarnaast denk ik dat het voor mij ook erg nuttig geweest is, aangezien ik er kort geleden achter ben gekomen dat mijn lichaam die gifstoffen niet zo goed kan afdrijven.
Jullie doen geen klysma’s? Dat hoort eigenlijk natuurlijk ook bij een detox met sapjes, hoewel je het natuurlijk ook gewoon zonder kan doen :p Ben benieuwd hoe het zal gaan bij jullie, succes!

ingrid -

Heftig plan dit! Ik denk altijd, detoxen daar heb je toch je lever voor, wat heeft die nou aan al die sapjes? Als jullie het maar leuk vinden! Veel succes ook, hebben jullie gezien hoe het Annemerel verging?

Janneke -

Spannend hoor! Ik ben ook zeker benieuwd hoe het resultaat na een paar weken is. Of jullie je dan nog fitter voelen dan normaal.

Isa -

Heel interessant, ik wil het zelf graag ook een keer proberen! Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden en succes 😉

Bertine -

jee wat duur! maar ik ben stiekem wel heel benieuwd hoe het jullie vergaat… zal op social media al langs komen dat jullie nog trek hebben..

Chloe -

Haii lieve willemijn en martine,
Op mijn opleiding krijg ik het vak onderzoek en wij hebben toevallig onderzoek gedaan na detoxen en dit soort kuren. Jullie moeten het natuurlijk helemaal zelf weten maar uit ons onderzoek kwam wel een hele negatieve uitslag we hebben met een aantal instanties gesproken denk aan het voedingscentrum en vanuit deze organisaties kwam alleen maar een negatief geluid. Het is absoluut niet goed voor je lichaam en er is nog nooit uit een onafhankelijk onderzoek gebleken dat het ook maar ergens goed voor zou zijn. Ik wil niet als een zeurdoos over komen maar ik hoop dat jullie er wel goed over nagedacht hebben. Verder wil ik jullie veeeeeeeeeeelll succes wensen! Xx

Carina -

Hier sluit ik me bij aan! Het menselijk lichaam kan prima zelf ontgiften en dat wat het niet kan ontgiften en dus opslaat in o.a. vetweefsel krijg je er met een sapkuur ook niet uit. Plus je darmen kunnen ernstig ontregeld raken door het gebrek aan vast voedsel (en dan met name vezels). Daarnaast is het voor veel voedingsmiddelen (en dan vooral groentes) belangrijk om het wél even te koken dus ik betwijfel of jullie echt een goede mix aan voedingsstoffen eruit kunnen halen. De enige ‘detox’ die in mijn ogen zin heeft is een kuurtje van puur aloe-vera sap (reinigt de darmen) samen met een probiotica kuur (en dan verder wel een normaal, gezond dieet van veel fruit en groeten, vezels, weinig brood en bewerkte producten).
Maargoed, aan de andere kant hebben jullie wel een punt met dat je alles een keer geprobeerd moet hebben maar gezond is anders.

Merel -

Spannend zeg! Ik ben ook erg nieuwsgierig naar detoxen maar het lijkt me ook wel heftig. En vrij prijzig! Ik had al een detox met thee gezien die iets minder heftig is, Teatox van De Tuinen. Daar mag je wel wat vast voedsel naast eten, alleen in mindere mate. Sterkte met het missen van avondeten! Ik ben erg benieuwd naar de vlogs!

Carina -

Teatox bevat senna, dus dat is gewoon een verkapt laxeermiddel..

Lisanneleeft -

Dat klinkt niet tof! Lijkt me best misleidend om dat nou detoxthee te noemen, toch?

Carina -

Er zitten wel nog andere ingredienten in die opzich wel reinigend kunnen werken maar senna is gewoon troep. Handig voor een keertje als je nodig naar het toilet moet maar niet kunt. Senna werkt in principe wel ‘afvoerend’ dus ja, het kan wel detox genoemd worden maar gezond is anders.

Nicky -

O wat spannend. Ik ben heel benieuwd hoe jullie dit ervaren. Als jullie positief zijn dan kan ik het misschien ook eens gaan proberen.

Joani -

Leuk! Ik heb dit ook al 2 keer gedaan, met succes! Eerste 3 dagen zijn het moeilijkst, maar ik voelde me op de 3e dag en vooral de dagen erna een vernieuwd mens! Vol energie en verrassend was dat vooral mijn huid leek op te leven. Succes met de 3 dagen meiden!

denise -

Gezond bezig!
Ik heb wel eens een detox gedaan, met en soort siroop wat niet naar binnen te krijgen was. Dit lijkt me iets lekkerder haha

Janice -

Jullie zijn wel de laatsten die ik had verwachten om te gaan detoxen! Haha, maar ben benieuwd en ga het zeker volgen!

Amelie -

Veel succes! Ik zou dit niet kunnen hoor!!

Gaby -

Whoeee… ben benieuwd!! wel leuk dat jullie dit met zn tweeën kunnen doen :) ik hoop op jullie ongezouten mening haha, maar dat zal wel goed komen 😉 succes!

Kim | Kimsbloglife -

Wauw, chapeau dat jullie dit gaan proberen! Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

Miranda -

Oeii, dat lijkt me helemaal niks:) haha. Ik kan niet eens kiezen wat ik het meest zou missen. M’n koffie, een lekker broodje of lekker kokkerellen voor het avondeten. Of dat lekkere koekje bij de koffie;)

Heel knap dat jullie dit gaan doen, ik wens jullie heel veel succes!:) en ben uiteraard heel benieuwd naar de updates!

Willemijn -

Stiiiiiilllll! Hahahaha! Ik mis het allemaal nu al!!!

Lisanneleeft -

Haha, ik weet nog zoooo goed dat mijn moeder ergens halverwege mijn detox mijn absolute lievelings eten had gemaakt. Patatjes en zalm… ooooh, dat rook ZO lekker, dat was echt gemeen 😛

Mijn grootste craving tijdens mijn detox waren smoothies :’) (met banaan, want dat gaat niet in de sapmachine!) Haha, zo raar, ik drink normaal ook echt nooit smoothies.

Daniëlle -

Ik ben zo benieuwd hoe het jullie afgaat! Echt heel erg leuk dat jullie dit doen. Ik zit er zelf ook al een tijd over na te denken om te gaan detoxen, maar ik vind het wel een beetje eng. Ik ben gek op het koken van avondeten en ook thee verslaafd!

Natascha -

Waah, ik ben razend benieuwd hoe dit jullie bevalt.
Ik drink wel elke dag een zelfgemaakt sapje met fruit én groente, maar lang niet voldoende om te detoxen. Alhoewel het natuurlijk al wel gewoon gezond is 😉
Zou het ook nog helpen om gewicht te verliezen?

Mariska -

Ben erg benieuwd hoe het jullie af gaat en bevalt, succes!

Esther -

Heel veel succes, ben benieuwd naar de vlog en verdere verslagen want ik weet nu niet helemaal wat ik er van vind, haha. Heb nu al respect voor het feit dat, jullie theeleuten, de thee 3 dagen gaan skippen (:

Shaz -

Veel succes! Ik ben erg benieuwd hoe jullie dit avontuur gaan beleven.

diana -

Veel succes lieve meiden, you can do it!

Malou -

gaaf! Ben heel benieuwd hoe jullie het gaan vinden! Succes meiden!

Diede -

HA! Dat vind ik nou echt niks voor jullie :p! Ben heeeeel benieuwd hoe jullie het gaan trekken. 😀

lucindainwonderland -

Ik ben heel benieuwd hoe dit jullie af gaat, want het heeft mij altijd wel geïnteresseerd. Toch vind ik de prijs voor maar 3 dagen wel behoorlijk, dus wil ik wel eerst graag van jullie horen hoe of wat. Erg leuk dus en ik ben zeker benieuwd. xxx Lucinda

Diana -

Ik ben heel benieuwd hoe jullie het er de komende 3 dagen vanaf brengen en natuurlijk naar het resultaat!

Slna -

Ik heb ook eens een 3 daagse detox gedaan Dag 2 is het zwaarst! Dag 1 is nog leuk en nieuw dag 2 is zwaar vooral mentaal je wilt gewoon kauwen hahaha en bij dag 3 was het zo voorbij!

Succes!

Akosua -

Ik ben benieuwd hoe jullie dit gaan ervaren en natuurlijk of jullie er baat bij hebben. Het lijkt me dat je je heel slapjes gaat voelen met alleen maar drankjes. Ik kijk uit naar de vlog!

Reageer ook