Detoxen met Uzuma dag 2

De sapjes stonden alweer op ons te wachten. Pfoeh, drie dagen zijn lang! Gisteren kon je lezen hoe we dag 1 detoxen hebben ervaren. Nu vertellen we je hoe de tweede dag ging.

Ik (Martine) ging gestaag door met alleen maar sapjes en water, heel veel water. Ik vroeg aan Uzuma op Twitter of je ook thee mocht drinken en gelukkig luidde het antwoord dat het mocht: groene thee zonder suiker…natuurlijk. Nu drink ik sowieso nooit suiker in mijn thee.

Hier was ik erg blij mee, want ik moet eerlijk zeggen dat dit me een beetje op de been houd. Alleen maar koud water en koude sapjes drinken is een enorme opgave. Dus af en toe een grote mok warme thee is meer dan welkom. Wel vind ik de sapjes heel goed te doen, ik vind alleen de smaak Fuse niet zo heel lekker omdat hij zo waterig is.

De lekkerste vind ik denk ik de smaak Karma, omdat je hier ook de banaan goed proeft en ik ben gek op bananen! Maar voel ik me goed? Ik kan het niet zo goed beschrijven. Ik merk wel dat ik heel rustig aan moet doen en veel sneller dizzy word in vergelijking tot dag 1. Je krijgt natuurlijk ook weinig calorieën binnen, ongeveer 500 per dag. Als ik loop voel ik me zo licht als een veertje.

Het lijkt net alsof ik ziek ben, ik zit de hele dag op de bank met sapjes, water en thee in mijn pyjama onder een deken en kan niet teveel doen. Maar ergens voel ik me wel scherper van geest. Maf hè?! Alsof je heel helder kan denken. Komt het door de bietensap?

De nadelen vind ik dat bij dag 2 de flesjes allemaal hetzelfde lijken te smaken, je hebt alle smaken al gehad bij dag 1 en hoewel je nu de smaken op andere tijden moet nemen, smaakt het nogal saai. Dat ligt vooral aan het mentale stuk. Ik moet volgende week ongesteld worden en dit is juist de week waarin ik snak naar hartig eten. Toastjes met brie, chips, patat met mayo, gerookte zalm, broodje pindakaas, stokbrood met kruidenboter. Ik moet er niet teveel aan denken anders komt het niet goed.

Het doet me daarom ook wel beseffen wat een troep ik soms eet. Ik ben een levensgenieter wat betreft eten en drinken, dus dit is wel een ‘straf’. En tegelijkertijd een mooi moment om te bedenken hoe ik wel iets gezonder kan eten, maar niet dat het me mijn eet- en drinkplezier ontneemt. Clean eating zal nooit iets worden wat bij mij past. Maar ik vind na deze ervaring wel dat ik moet leren soms voor de iets gezondere variant te kiezen en meer water te drinken.

Tot nu toe vind ik het moeilijkst het avondeten. Ik kan enorm genieten van avondeten, maar dat overslaan is de grootste detox missie. Ik ga bewust dan met Noa wandelen anders word ik gek. Mijn hongergevoel is trouwens al wel iets minder dan gisteren, het lijkt alsof ik een knop heb omgezet… Het is weer tijd voor mijn sapje, dus ik stop met typen. Lees hieronder hoe Willemijn haar detox avontuur heeft voortgezet.

PS: dit stuk hierboven schreef ik rond 12 uur. Het is nu 4 uur en ik merk dat ik de pure sapjes steeds lekkerder begin te vinden. Je geest en lichaam hebben echt tijd nodig om er aan te wennen.

En ik merk nu aan het eind van dag 2 dat mijn lichaam bezig is met ontgiften en afvalstoffen wegvoeren. Zo heb ik al minder ontlasting dan bij dag 1 en is het veel donkerder van kleur. Wellicht een beetje TMI, maar dit hoort bij het ontgiften van je lichaam. Het schijnen oude resten ontlasting te zijn (als het heel donker van kleur is) die dankzij detoxen afgevoerd kunnen worden. Bijzonder! Het detoxen lijkt mentaal ook steeds beter te gaan. Wat een coole uitdaging.

Willemijn: Ik ben de ochtend nog wel begonnen met een sapje maar na een uur voelde ik me nog altijd zo slap en ellendig dat ik besloot om er mee te stoppen. Ik schreef toen ook de update van gisteren. Kort daarna heb ik een schaaltje havermout voor mezelf gemaakt en ben ik naar de winkel gegaan voor wat verantwoord voedsel. Ik kocht lekker veel groente en fruit, speltbrood en zalm. De rest van de dag heb ik heel licht gegeten. Een paar speltboterhammetjes (eerste indruk: smaakt best muf!), fruit, wortel, tomaatjes, komkommer en als avondeten quinoa met broccoli en zalm. Lekker! Ik voelde me heel gezond! Om 10.00 en 14.00 uur nam ik een sapje, zoals het FIT programma voorschrijft. En ze smaakten opeens een stuk beter haha!

Wat ik vooral merk is dat mijn buik veel minder opgezwollen is. Verder merk je na twee dagen natuurlijk niet zo heel veel. Dus morgen weer een dag! Tot nu toe bevalt het wel goed. Hoewel ik wel moet bekennen dat toen Djurre een paar pepernoten at, ik wel heel jaloers was.

Lunch! Ondanks dat ik de speltboterham muf vond smaken – haha – genoot ik van mijn brood en cracker! Hmmm!

Les die ik geleerd heb: óveral zijn zoete en lekkere verleidingen. Het is moeilijk om hier weerstand tegen te bieden. En ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik dit heel gemakkelijk doe. Maar het is me gelukt. Ik ben benieuwd naar morgen!

Morgen lees je het verslag van dag 3!

19 reacties

Michelle Kaiser -

Zo goed dat jullie zo op jullie eigen manier doorgaan. Echt heel veel respect moet ik zeggen.

Lisa -

Echt leuk dat jullie dit uitproberen. Ik zou het ook wel eens overwegen om te doen maar ga eerst kijken hoe jullie het ervan af brengen. Ik vraag me ook af Martine of je na die 3 dagen minder honger gaat hebben, en hoe je lichaam reageert op terug normaal eten.

Jessica -

Knap dat jullie het zo goed volhouden! Succes met de laatste loodjes!
Ik weet zeker dat dit niks voor mij is. Ik probeer al een tijdje zelf te letten op voldoende drinken op een dag en geen snoepjes, zoetigheid of koekjes als tussendoortje. Nu alleen nog meer fruit 😛

Marnel -

Leuk om te lezen!

Francisca -

Jeetje, wat een opgave! Ik ben heel benieuwd hoe jullie nu verder naar je eetpatroon gaan kijken, hoe jullie dat gaan invullen! Ik moet wel zeggen dat ik ervan schrok dat jullie nu maar 500 calorieën per dag binnen krijgen. Dat lijkt me niet echt gezond.

Diana -

Goed bezig meiden! Het lijkt mij echt heel zwaar om alleen maar sapjes te drinken. Je moet er echt voor de volle 100% voor gaan, anders bezwijk je. Ik ben benieuwd naar de resultaten na 3 dagen. Ik vind vers speltbrood ook veel lekkerder. Ik heb geen broodbakmachine, maar ook zonder is het zo gepiept!

Puck Christine -

Tipje voor veeeel lekkerder (en gezonder) speltbrood: zelf bakken. Lijkt ingewikkeld en tijdrovend, maar met een machine+timer erop is het binnen twee minuten gefikst. Gewoon wat water, olie, evt ei, (spelt)meel, gist en evt wat extra dingen (lijnzaad, pitten, etc) in de machine gooien en timer aanzetten. Elke ochtend word ik wakker met de geur van versgebakken brood, hmmmm! En ik vind het veel lekkerder dan het (spelt)brood in de winkel. Zeker als het korstje nog lekker knapperig is

Puck Christine -

Nou, vergeet ik helemaal jullie aan te moedigen! SUCCES! Nog eventjes de laatste loodjes

tessa -

Wau martine echt supergoed van je! Fijn dat nu de knop een beetje omgezet is bij je. Morgen nog één dag, je mag trots op jezelf zijn meid!

lucindainwonderland -

Goed bezig Martine, je bent nu echt over de horde heen en dan is morgen nog even doorzetten ook een eitje, dan ga je echt niet meer opgeven. Ik zou het zo graag ook eens willen proberen, maar het geld is mij echt te veel voor de sapjes. xxx Lucinda

Anna -

Wauw! Ik zou het echt niet kunnen! Zelf eet ik best wel gezond en gevarieerd! Daar ben ik best trots op! Maar sapjes alleen….. Grote bewondering!!!

Femke -

Wauw, Martine! Goed van je hoor, ik weet niet of ik het je na zou kunnen doen. Willemijn jij ook joh! Goed bezig. Ik ben trots op jullie 😀

TodaysLovely -

Goed bezig dames! Jammer dat de smaken saai beginnen te worden, dan drink je het minder makkelijk weg!

Ellen -

Ik eet sinds ruim 2 weken helemaal suikervrij. Weg tussendoortjes en hallo groenten, fruit en volkoren producten! Wat brood betreft eet ik speltbrood (vind het trouwens lekkerder dan gewoon brood haha!) en rijst pak ik de zilvervliesvariant en van pasta de volkoren . Bij alles wat ik koop let ik goed op of er geen suiker inzit! En in heel veel producten zitten suiker!! Gelukkig blijft er nog genoeg over wat wel mag. Ik zou ook best een keer willen detoxen, maar omdat mijn werk ook fysiek zwaar is, weet ik niet of ik het volhoud!

Gayana Laura Rubeni -

ohhh wat goed van jullie ik zou het er moeilijk mee hebben haha!

Bente -

Super goed bezig! Ik doe het je niet na Martine, ik kan niet zonder mijn vaste voedsel 😉

Esther -

ik probeer de laatste tijd afstand te doen van overbodige tussendoortjes, maar het is zo ontzettend moeilijk nee te zeggen tegen pepernoten en andere lekkere koekjes… Ik heb ontzettend veel respect dat jullie dit zomaar doen voor de site!

Dita -

Erg leuk om te lezen! Ik zou zoiets ook niet kunnen denk ik. Ik ben dol op lekker eten.

Reageer ook