Bietensalade
Vandaag heb ik weer een lekkere maaltijdsalade voor jullie. Je moet wel van bietjes houden. Het is een lekker recept voor bij een gourmet, barbecue of gewoon als maaltijdsalade. Zo maak je hem!
Wat heb je nodig? (2 personen)
- 4 tot 6 aardappels, afhankelijk van de grootte (zo’n 400 – 500 gram) in kleine blokjes gesneden (ik eet ze met schil, dus schrob ze van te voren goed schoon)
- 500 gram bieten in kleine blokjes gesneden
- Zo’n 200 gram augurken in kleine stukjes gesneden (ik gebruik voorgesneden augurkjes, die zijn heel fijn gesneden, ideaal!)
Voor de dressing *
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel olijfolie
- Een scheut citroensap of azijn
- Scheutje water
- Zout en peper
* Voor de dressing geld: doe het een beetje naar eigen smaak. Ik vind een beetje mosterd wel lekker, maar als je meer van de mayo-dressings bent, doe er dan wat meer mayo door. Ook maak ik de dressing wat magerder door wat water toe te voegen. Hierdoor krijgt de dressing wel een wat minder volle smaak. Pas de dressing dus een beetje naar eigen smaak aan en proef tussendoor.
Voor erbij
- Bijvoorbeeld: een runder- of varkensworstje, lekkere hamburger, een gekookt eitje of vegaburger

Zo doe je het
1. Snijd de aardappel in kleine blokjes en kook deze gaar met een beetje zout
2. Snijd de bieten in even grote blokjes als de aardappels. Ik gebruik een plastic zakje om mijn handen om mijn handen tegen de rode kleur beschermen.
3. Maak de dressing klaar en snijd – indien nodig – de augurkjes zo fijn mogelijk.
4. Giet de aardappels af en laat ze een beetje afkoelen.
5. Doe alle ingrediënten inclusief dressing en augurkjes door elkaar. Laat de salade nog even staan zodat de dressing lekker in de aardappel kan trekken.

Eet smakelijk!
Eilish (artisticstateofmind) -
Ieh, nee echt niks voor mij! BRR, bah!