Bietensalade

Vandaag heb ik weer een lekkere maaltijdsalade voor jullie. Je moet wel van bietjes houden. Het is een lekker recept voor bij een gourmet, barbecue of gewoon als maaltijdsalade. Zo maak je hem!

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 4 tot 6 aardappels, afhankelijk van de grootte (zo’n 400 – 500 gram) in kleine blokjes gesneden (ik eet ze met schil, dus schrob ze van te voren goed schoon)
  • 500 gram bieten in kleine blokjes gesneden
  • Zo’n 200 gram augurken in kleine stukjes gesneden (ik gebruik voorgesneden augurkjes, die zijn heel fijn gesneden, ideaal!)

Voor de dressing *

  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Een scheut citroensap of azijn
  • Scheutje water
  • Zout en peper

* Voor de dressing geld: doe het een beetje naar eigen smaak. Ik vind een beetje mosterd wel lekker, maar als je meer van de mayo-dressings bent, doe er dan wat meer mayo door. Ook maak ik de dressing wat magerder door wat water toe te voegen. Hierdoor krijgt de dressing wel een wat minder volle smaak. Pas de dressing dus een beetje naar eigen smaak aan en proef tussendoor.

Voor erbij

  • Bijvoorbeeld: een runder- of varkensworstje, lekkere hamburger, een gekookt eitje of vegaburger

Zo doe je het

1. Snijd de aardappel in kleine blokjes en kook deze gaar met een beetje zout

2. Snijd de bieten in even grote blokjes als de aardappels. Ik gebruik een plastic zakje om mijn handen om mijn handen tegen de rode kleur beschermen.

3. Maak de dressing klaar en snijd – indien nodig – de augurkjes zo fijn mogelijk.

4. Giet de aardappels af en laat ze een beetje afkoelen.

5. Doe alle ingrediënten inclusief dressing en augurkjes door elkaar. Laat de salade nog even staan zodat de dressing lekker in de aardappel kan trekken.

Eet smakelijk!

19 reacties

Eilish (artisticstateofmind) -

Ieh, nee echt niks voor mij! BRR, bah!

Marnel -

Het ziet er lekker uit, maar ik weet niet of ik rode bietjes wel zo lekker vindt! Misschien eens een keertje proberen 😉

Cheyenne -

Ik ben gel op bietjes! Ik maak ze altijd met een appeltje, een ajuin en wat balsamico azijn en olijfolie.

manonmiaow -

Oeh ik moet vaker bieten eten vind dat zo lekker!

Janniek -

Zoet er heerlijk uit! Ik maak zelf ook vaak bietensalade maar dan zonder de aardappeltjes.. volgende keer deze versie eens proberen :)

Melissa093 -

Ziet er apart uit! Mijn vriend houdt niet van bietjes dus daarom eten we het nooit, maar als ik een keer alleen ben, wil ik het best eens proberen :)

Paola -

O nee. Dit lijkt me eigenlijk helemaal niks! Ik vind de ingrediënten die erin gaan niet vies, maar toch lijkt het me niet lekker.

Desiree -

Dat ziet er delicious uit! Jumm

Mirne -

Dit maak ik ook wel eens, blijft super lekker!

lotte -

hey,

moest er ook iets van mosterd bij? ( in de dressing)
want op de foto zie ik iets geels alleen het is niet de mayonaise,
alleen het staat niet in het lijstje..

x lotte

Willemijn -

Oehh woops, wat scherp van je! Dat moet er inderdaad bij, vergeten!. Ik zet het er gelijk bij.

Kim -

Haha, ik krijg nu al trek in het avondeten! Ik vind bietjes heerlijk alleen ben ik altijd bang voor rooie handen ook als ik handschoentjes draag (mutsige ik! ;-)) Dank je wel! ik ga dit ook uitproberen

Anne Soleig -

Zoiets eet ik ook zo vaak, lekker! Net iets anders!

Margot -

Dit lijkt me heerlijk! Ik eet veel te weinig bietjes.

Beautydagboek -

Dit ziet er heerlijk uit, bedankt voor het recept! Ik ga dit binnenkort maken, want een ik ben op zoek naar wat variatie.

Anniek -

Yum lekker, ik ben echt gek op rode bietjes! Wij hebben zelf een moestuin, en afgelopen jaar hadden we echt een enorme bietenoogst. We hebben er allerlei verschillende dingen mee gemaakt, bietensalade met bijvoorbeeld feta en ui is ook erg lekker!

Dita -

Dit lijkt me heerlijk! Ik heb zo lang geen bieten gehad. Toch maar weer eens eten.

Diana -

Het zal vast en zeker een lekker winter recept zijn, maar rode bieten gaan er bij mij echt niet in.

lucindainwonderland -

Soms vind ik het best schandalig hoe vaak ik rode bietjes eet, ik vind het gewoon erg lekker. Deze salade is dus echt iets voor mij. Ik ga het zeker eens maken. Het beschermen van je handen is inderdaad een goede tip, want die kleur… die blijft zitten. xxx Lucinda

Reageer ook