5x Ergernissen: huishouden

Bij de vraag ‘Heb jij hobby’s?’ heb ik nog nooit iemand horen antwoorden ‘het huishouden’. Het is heerlijk om op jezelf te wonen, maar er zijn van die huishoudelijke klusjes die je het liefst uit stelt. Zoals deze!

Begrijp me niet verkeerd, ik kan enorm genieten als mijn huis aan kant is, maar een aantal klusjes vind ik echt verschrikkelijk.

1 Afwassen

Met stip op 1 staat het klusje afwassen. Wat een verschrikking. In mijn studententijd had ik geen vaatwasser en moesten Jorrik en ik afwassen. Geen van tweeën had daar zin in, waardoor het soms voorkwam dat er een week lang vieze vaat op het aanrecht stond. Ik ergerde me er kapot aan, maar die hele berg in mijn eentje afwassen? Dacht het niet!

Uiteindelijk deed ik het natuurlijk – ik had namelijk geen fatsoenlijk kopje meer in mijn kast om thee uit te drinken of een bord om een boterham op te smeren – maar wel met een geërgerd gezicht van hier tot Tokio. Thank God dat ik nu een vaatwasser heb.

2 Was opvouwen

Hoewel ik vaak te horen krijg dat ik netjes de was op kan vouwen, heb ik er een bloedhekel aan. Het wassen en drogen van kleren vind ik niet eens zo’n ramp, maar het opvouwen en opruimen. Gat-ver-damme! Misschien vind ik het wel zo’n vervelend klusje, omdat ik veel te perfectionistisch ben in het opvouwen waardoor het ook veel tijd in beslag neemt. Maar rommelig opvouwen? Nee dat nooit!

 3 Garage opruimen

De garage is bij ons echt zo’n troephok. Er staat van alles in. Stoelen en tafels van een vriend van Jorrik, hartstikke fijn dat het bij ons gestald kan worden…ahum. Er staat nog een kleinere Ikea kledingkast met tuiniersspullen, veel ongeordend gereedschap en nog meer van die verhuistroep. Naast dat feit erger ik me nog meer aan alle spinnen + webben die je in je gezicht krijgt als je alle herfstbladeren weer eens weg moet vegen uit de garage. Argh!

4 Vuilniszak vervangen

Ik prop nog een laatste theezakje in de prullenbak, en nog een, en nog een en dit lege pak kan er ook nog wel bij als ik hem plat maak en er in prop. Jep, de vuilniszak moet weer vervangen worden en in de zwarte container + weer een nieuwe zak er in. En hoe fijn het ook is als er weer een nieuwe zak in zit en je weer naar hartenlust alles er in kan gooien…heb ik een enorme hekel aan de vuilniszak vervangen. Gelukkig heb ik die taak gedelegeerd: ‘Schahat?’

5 Bed opmaken

Waar ik me ook aan erger is de volgende situatie. Als nachtmensen zijnde zitten Jor en ik nog tot laat op de bank tv te kijken of te kletsen. Dan besef ik me weer opeens dat de schone lakens nog in de droger zitten, wachtend tot ze weer mooi glad op bed kunnen liggen. Néééé, we moeten het bed nog opmaken en dat om 2 uur ‘s nachts. Jor: ‘Zullen we anders gewoon op de bank slapen?’ Ik: ‘Nee lieverd, dat kan echt niet….dat is te erg/lui voor woorden’. Dus gaan we weer naar boven. Met zijn tweeën vind ik het nog wel te doen. En ik erger me ook aan niets, want binnen 10 minuten is het gepiept. Maar als ik het alleen moet doen, erger ik me mateloos aan mijn kleine, slappe armen en het dekbed waar een hoes om heen moet. Aaah!

Wat is jouw top 5 ergernissen op het gebied van het huishouden?

68 reacties

Floor Daasvand -

Ik heb ook een hekel aan afwassen!
Aan schoonmaken in het algemeen trouwens haha. Opruimen vind ik niet zo erg, maar met schoon maken ben ik wel vaak een hele middag zoet mee omdat er natuurlijk spullen overal op staan voor de sier die je dan er eerst af moet halen, af moet stoffen om het vervolgens weer terug te zetten etc. Blehh maar wanneer ik merk dat het echt te stoffig wordt doe ik het wel hoor, want ik ben bang voor spinnen en daarbij als het zo stoffig is loop ik continu te niezen haha!

els -

Ik HAAT opruimen van spullen (ik weet nooit waar het moet. Het kost veelste veel tijd en het resultaat komt te langzaam.)

Sophie -

Ik mis…. strijken?

Martine -

Ik eh…heb (nog) geen strijkijzer haha, wellicht dat het daardoor komt 😉

Linda -

Aah, de afwas, altijd zo’n ontzettende verschrikking geweest en uitstelgedrag ten top. Terwijl, als ik eenmaal bezig was en m’n muziekje erbij op had, ik het toch lang zo erg niet vond (misschien de onderbuurvrouw wel, omdat ik altijd luid aan het meeblèren was met de muziek). Maar gelukkig dacht vriendlief daar hetzelfde over en TADAAA: een vaatwasser! <3 oh wat hou ik van dat ding, want die stapels afwas waar ik me dagen aan kon ergeren is nu gewoon opgeruimd en uit het zicht. Geloof me, als iets de aankoop van de eeuw was, was dat ding het wel!
Nu staat op nummer 1 bij mij het vuilnis wegbrengen, want ik moet 3 verdiepingen naar beneden en 400 meter lopen. Oh de HORROR! Nee, als je het zo bekijkt valt het eigenlijk best mee en is het alleen maar goed voor de lichaamsbeweging. Maar toch is het zo'n ding wat ik altijd blijf uitstellen en het liefst een mijn lief delegeer. Als ik met een lief stemmetje begin 'lieeeeveeeeerd' en hem heel lief aankijk, weet hij inmiddels hoe ver het is. Maar fair is fair, ik doe dan ook eigenlijk de rest van het huishouden :)

Channah -

De was vind ik niet zo erg, en gelukkig hebben we een vaatwasser (die ook in en uitgeruimd moet worden) maar de ergste klusjes vind ik toch wel overal een doekje overheen halen, ik blijf bezig, dweilen en ramen lappen, vre-se-lijk!

Ans -

Hahahaha we delen echt precies dezelfde lijst in de zelfde volgorde!
Behalve de garage die heb ik dan niet in m’n studentenkamertje.

Mieke -

Mijn grootste huishoudergernis is toch wel STRIJKEN.. Ik ben echt een pietje precies en ik strijk alle t-shirts, blousjes, broeken, topjes, jurkjes, dekbedovertrekken..

Mariëlle -

Bij mij stipt op nummer 1: was opvouwen! Het in de kasten leggen (kast van mijn man en mijn eigen kast) vind ik dan weer wel leuk. Heerlijk als die wasmand weer leeg is en de kast weer vol.
Gelukkig hebben we een vaatwasser, dat scheelt een hoop werk. Weet zeker dat het anders bij ons ook zou blijven staan.
Mijn man kookt. Super fijn natuurlijk, en het is een vorm van ontspanning voor hem, maar zo af en toe lijkt het wel alsof er een bom is ontploft in de keuken! Het hele aanrecht vies en vol, gootsteen volgebouwd en dan vooral dat vieze gootsteenputje vol met natte etensresten and what not. Rillingen krijgt ik ervan als ik die leeg moet gooien. Iewl!
Verder is stofzuigen een klusje waar ik altijd tegenop zie. Belastend voor mijn rug en ik moet daarna altijd even plat. Maar wel weer fijn als het gebeurd is.
De kattenbak doet mijn man gelukkig. Hij kon het niet aanzien dat ik die al kokhalzend uit stond te scheppen en verschoonde. Ik ben nogal gevoelig voor geurtjes, dus dat was echt een hel. Heel blij dat hij dat overnam.
Het bed verschonen we samen. Dat red ik vanwege mijn rug niet alleen. Daarnaast is het veel sneller gepiept als we het even samen doen.
Verder neem ik wel de huishouding op me, aangezienvik niet fulltime werk en hij wel.
Nee, ik heb absoluut niks te klagen over de inzet van mijn man. Bofkontje ben ik 😉

Marieke -

Afwassen en afstoffen vind ik echt een drama. Vooral afstoffen. Alles verplaatsen, stoffen, terugzetten. Ik had mijn nagellak los op een kastje staan,heel mooi, maar het verstoft zo snel! Nu alles in een kastje gepropt en dat scheelt zoveel werk, heerlijk!

Janne -

Ik heb echt een hekel aan mijn kleren opvouwen of ophangen en in mijn kast doen. Al mijn schone was stapelt zich op! En het is zo’n klusje dat ik de hele tijd uitstel, maar na een tijdje (en als ik een schop onder m’n kont heb gekregen) zit het allemaal netjes in m’n kast. Dan ben ik altijd heel blij met het resultaat, en dan zeg ik tegen mezelf ‘ik moet het gewoon even doen als ik weer schone was heb’ maar na een paar weken ligt er weer een hele hoop schone was.

rianne -

Een tip voor t bedden opmaken: ik doe de hoes binnenstebuiten om mijn armen met mijn handen in de puntjes. Ik pak de punten van het dekbed en Dan schud ik de hoes zo naar beneden. Werkt heel snel en gemakkelijk. Ik vond ons enorme dekbed ook altijd een crime maar dit gaat prima. Hopelijk heb je er wat aan x

xx_Patries_xx -

wat heerlijk herkenbaar haha! mijn ergste zijn: Stofzuigen, stoffen, de was en de badkamer

Ashley -

Was vouwen en opruimen dat vind ik het verschrikkelijkst!! Verder vind ik het wel meevallen

Mirjam -

Mijn top 5:
1. Was vouwen
2. Stofzuigen
3. Afwassen
4. Strijken!!

En… Boodschappen doen! Ik HAAT boodschappen doen! Ik kan geen lijstje aanhouden, dan snel boodschappen inpakken, zware tas sjouwen en dan nog alles thuis wegzetten.. Vreselijk, echt waar! Als het even kan, ga ik naar een supermarkt met zelfservice kassa, maar soms wil ik wat dan de Lidl en die heeft dat niet… Die heeft niet eens een uitloopstuk achter de kassa, waardoor ik nog meer stress heb.

Chantal -

Mijn top 5:
1. Stofzuigen (vanwege het geluid wat eraf komt, zo heb ik ook een hekel aan fohnen door het geluid)
2. Kamer opruimen. Ik woon nog thuis en heb een vrij klein kamertje wat echt heel snel een grote **** zooi kan worden.
3. De vuilnis. Het is thuis lekker warm en buiten koud plus dat je je moet omkleden
4. De afwas. Die doe ik thuis eigenlijk nooit maar wel vaak bij mijn vriend (die overigens ook nog thuis woont) en hun krijgen het altijd voor elkaar om een mega berg te maken. En afspoelen ho maar! allemaal nat eten in je water (ik krijg er alweer kriebels en kotsneigingen van)
5. Bed opmaken.

Ik woon nog thuis maar hoop volgend jaar als mijn vriend afgestudeerd is dat we iets kunnen gaan zoeken. Thuis hoef ik nooit wat te doen maar doe voornamelijk klusjes bij mijn vriend thuis omdat ik daar het meest ben.

jessica -

Schoonmaken, tja mijn top 5 eigenlijk alles maar om toch een lijstje te maken heb ik op
5 ramen Lappen ( heb wel sinds kort jemako doeken ideaal voor de ramen)
4 strijken, doe ik weinig maar als er iets gestreken moet worden dan verzamel ik dit zo’n 2 weken dan ga ik mij daar aan ergeren.
3 stofzuigen, 2 kleine kinderen is net als een hond

jessica -

Zie dat niet de gehele tekst erop staat vreemd?

jessica -

Dus om verder het lijstje aan te vullen:
2 was opvouwen, zelf de regel dat ik dit gelijk weg werk anders stapelt het zich op.
1 de badkamer, verschrikkelijk heb net een nieuwe dus probeer deze netjes te houden maar bleh wat een rot werk.

Leuke site dames jullie zijn mijn nieuwe koffietijd. Na het schoonmaken lekker bakkie en op jullie site kijken.

Ga zo Door! :)

Laura -

Afwassen staat stipt op 1. Helaas stapelt het zich met twee jonge kinderen razendsnel op. En nee, we hebben geen vaatwasser!

Dat bedden-opmaak-probleem heerst hier ook! Rond bedtijd denken we er ineens aan en dan wordt het vaak ook een nachtklusje.

Manlief is gelukkig van de tuin, want daar heb ik echt een bloedhekel aan. Maar daar hoef ik mijn handen niet aan vuil te maken.

De kleine klusjes zoals de vuilnisbak leegmaken vind ik niet eens zo`n ramp. De bijkeuken opruimen ( waar alles gestald wordt ) is inderdaad een volgend probleem. Dat is in een uurtje niet meer gebeurd.

En de wasmachine draait overuren, dus dat gaat op de automatische piloot. 😉

Paola -

Wat ik dacht bij het zien van je lijstje: Wat heb ik een mazzel met mijn man. Al jou ergernissen ik samen met mijn man of hij alleen! Zelf vind ik het schoonmaken van de oven en de kookplaat een rot klusje en het tuinieren (als dat erbij hoort).

Margriet -

Wat leuk dit! Ik kom niet aan de 5 ergernissen, maar dingen die ik echt minder leuk vind zijn:

1. Afwas (ja vind ik echt vreselijk!)
2. Afstoffen vind ik ook niet heel leuk, maar ook niet heel erg

Stofzuigen en de badkamer/wc doen vind ik juist weer helemaal niet erg, maar juist wel leuk om te doen.

Simone -

Afwassen is écht verschrikkelijk. Het liefst zou ik de afwas ontlopen, maar ja dan krijg je zo’n enorme berg die je uiteindelijk niet meer kúnt ontlopen.

Minka -

Het huishouden is niet mijn hobby maar gelukkig heb ik een partner die ook onwijs veel doet. Niet meer dan normaal ook vind ik maar dat maakt het wel veel dragelijker.

Carina -

Ik heb een hekel aan afstoffen en aan het schoonmaken van de badkamer en het toilet. Stofzuigen is te doen zolang ik het zelf doe. Als anderen het doen heb ik een schijthekel aan t geluid van de stofzuiger (beetje raar maar helaas waar).

melissa093 -

Ik heb een hekel aan de badkamer schoonmaken en aan stofzuigen. Onze stofzuiger en ik, het klikt gewoon niet tussen ons.. Ik ben aan het sparen voor een nieuwe, dus dan kan deze worden opgeruimd. Het is een goed merk maar ik vind m gewoon niet prettig. Als t eenmaal gebeurd is ben ik wel blij haha.

MySimplySpecial -

Oh de garage opruimen, dat ben ik al een tijd aan het uitstellen!

Caroline -

Hahaha ben gewoon jaloers op jullie ergernissen! Door mijn beperkingen, kan ik vrijwel niks in het huishouden(een btje opruimen lukt gelukkig wel) en oh wat zou ik het nu graag allemaal doen. Dat had ik 10 jaar geleden ook niet gezegd, dan was strijken en opvouwen mijn absolute nummer 1 geweest.

Hanna -

De afwas vind ik ook écht vreselijk! Maar de douche en de wc kuisen vind ik ook echt niet leuk.

Mariska -

Een fris bed is heerlijk, maar het opmaken is inderdaad een hel. Al is het maar hoogstens 5min werk. Dus het is ook weer zo gedaan! De vuilnisbak legen ja.. ik woon samen met mijn broertje en die weet het dus altijd zo te draaien dat het ‘mijn’ taak is.

Shaz -

Op zich vind ik huishoudelijke klusjes niet erg, maar ik hou echt niet van het vervangen van vuilniszakken en dan meteen nog naar buiten brengen. Ik kan het ook niet even tijdelijk buiten zetten om vervolgens weg te gooien, want dan komen de vogels en katten de zak open krabben.

Cathy -

Wat dacht je van het gootsteenputje schoonmaken.. mijn husigenoten presteren het om er hele groentetuinen in te parkeren. Of nog erger: haren met tandpastaklodders in het putje. Krijg er nu weer de kriebels van!

Yvette -

Die garage heb ik niet, maar de rest herken ik heel erg! Gelukkig ook wel een vaatwasser maar er zijn altijd wel weer dingen die er niet in mogen/kunnen en dat blijft vaak nog lang op het aanrecht staan.

Chantal -

Op 1 toch echt wel de afwas, verschrikkelijk! Stoffen vind ik ook ontzettend ondankbaar werk.

wendy -

Ik denk dat ik geluk heb mijn vriend doet het huishouden. Ik heb als taak koken en de kleding wassen/vouwen. En hij houd erg veel van gebak en omdat hij zoveel doet bak ik best vaak iets lekkers voor hem. :)

Marnel -

Dat van dat bed op maken herken ik, m’n moeder lacht me dan altijd uit omdat het om zo iets kleins gaat, maar ik vind het verschrikkelijk!!! Grappige foto’s!

Joyce -

Haha ik ben een beetje verwent denk ik! Mijn man doet standaard de afwas en de hij vouwt de was op haha! De rest van de taken liggen bij mij, en als ik straks met verlof ben moet ik het ook allemaal van hem overnemen natuurlijk maar voor nu geniet ik van de luxe haha.

Gaby -

Haha ja! Op 1 staat bij mij ook afwassen! Leuke fotos 😀

an -

1. Strijken vind ik verschrikkelijk
2. Douche en wc schoonmaken
3. Kasten opruimen. Ik bewaar veels te veel en als het vol is. Dan moet ik wel van alles wegdoen.

BeautyBeauty -

1 stofzuigen, 2 stofzuigen, 3 stofzuigen. …. je snapt het wel 😛 Ben al geen fan van het huishouden doen maar stofzuigen vind ik het ergst van alles. Het maakt herrie, dat ding is lomp, ik weet niet waarom, maar ik haat het. Afwas doen en was opvouwen is ook geen feest, maar dat doe ik liever dan stofzuigen.

Willemijn -

Hahahaha!

Mirjam -

En dan steeds weer je snoer in een ander stopcontact moeten steken… En de herrie inderdaad! Daarom heb ik ook een hekel aan de afzuigkap 😛

Anita -

De afwas laten staan tot je niets meer hebt om uit te drinken, zoo herkenbaar! Dat was mijn grootste ergernis maar gelukkig hebben wij nu een vaatwasser. Grootste ergernis is nu wc’s en badkamer schoonmaken. Oh en die foto boven de vuilnisbak, hilarisch!

marjolein -

Bij mij op 1 strijken. Dit doe ik dan eigenlijk ook gewoon helemaal niet tenzij het echt uiterst nodig is.. op 2 de afwas en 3 de was opvouwen.. inderdaad vind ik het ook niet erg om de was te doen maar t opruimen ervan… weet niet wat t is. Oe herkenbaar ook dat vrienden hun spullen komen stallen. Mijn vriend wilde een grote vriezer in de schuur voor boilies om mee te vissen(en hij vist echt zelden). Zou ook even de hele crew hun spullen in mikken. Jaa doeii hihi(a) vriezer kwam er dan ook niet

Willemijn -

Hahahaha! Ja, je moet mannen noooooit te veel opslagruimte geven want het komt tot de nok toe vol 😉

Marloes -

haha leuk artikel! Sowieso afwassen. Slecht voor m’n nagels ook, en vind het niet leuk om te doen. Mijn vriend doet de afwas en ik doe de rest is dan ook de afspraak! 😉 ook de kattenbak leeg scheppen is niet leuk. En inderdaad de was opvouwen. Ramen zemen is een stuk leuker geworden door jullie artikel met dat handige ding van de Hema! WAarvoor dank 😉

Inge -

Met stip op 1: afstoffen! Eens het gedaan is kan je gewoon weer opnieuw beginnen want we hebben donkere meubels waar je echt alles op ziet en als de kat weer eens over de tafel loopt zie je haar voeten er in staan aaahhhh.

Mariska -

Herkenbaar. Katten, ze zijn lief, maar de zooi die ze achter laten. Heb je net je vloer gedweild, gaan ze er doorheen lopen en met hun natte pootjes op de glasplaat van de salontafel lopen. Argg.

Miranda -

ooh dat van de afwas herken ik zo! Ik was echt heel blij toen we eindelijk een vaatwasser kochten:)

De was afhalen vind ik ook afschuwelijk, die hangt hier af en toe ook langer dan nodig is haha!

Maar het allerergste vind ik toch wel strijken! Wat een ellende is dat toch, bah!

Manon -

Hahahaha oh heerlijk! Ik heb een gruwelijke hekel aan dweilen en de was. De was vind ik zo’n klusje wat niet “bevredigend” is… Heb je (denk je) alle was gewassen, gedroogd, opgevouwen en in de kast gelegd. Ligt er weer een vieze sok en een natte handdoek in de wasmand, meh!

Iris -

Ja, afwassen vind ik ook heel vervelend. En de vuilniszak vervangen vind ik niet zo erg, alleen hem naar de container brengen, pfft. Daarnaast vind ik de oven schoonmaken ook een rotklusje.

Maaike -

Oh wow, dit is precies wat ik ook vervelend vind. Ik vind afdrogen erger dan afwassen. Gelukkig droogt de afwas zichzelf 😉

Anna -

Vuilinszakken naar de container dragen, BAH! En dan scheurt de zak… iewl

Willemijn -

Wahahaha, classic! Is me ook al een paar keer overkomen. En iedere keer vloek ik dan ook tegen mezelf: ‘Prop hem dan ook niet zo vol, muts!’ Haha!

Mariska -

Whaha heel herkenbaar. Afwassen haat ik en de vuilnis heb ik gedelegeerd aan mijn vriend. Ik heb een hypergevoelige reuk door mijn autisme en dat is best lastig. Als het kon, zou ik willen dat de vuilnis iedere dag werd weggegooid, maar dat gaat niet he. Om die reden haat ik ook de kattenbak schoonmaken vanwege de geur. En laten we ramen wassen niet vergeten. Op de een of andere manier kon ik nooit een glazenwasser voor particulieren vinden – woon op 1 hoog- maar recent gelukkig een studenten glazenwassersbedrijf ontdekt in Grun. Yay.

Madebyuna -

Ik woon op mezelf en deel de keuken met heel wat anderen. Elke dag doe ik standaart twee keer de afwas omdat ik het nergens kan laten staan, in mn kamer gaat het stinken bah en in de keuken ben ik bang dat iemand het kapot maakt. Haha. Gelukkig is het in 5 minuten gepiept! Mijn grootste ergenis is de was opruimen, elke keer alles in mn kast proppen dat wordt zo een rotzooi..

mar -

Haha sommige dingen zijn zo herkenbaar! Bij ons staat de was soms dagenlang in de kamer op het rek, omdat ik er zo’n hekel heb aan het opruimen daarvan.
En ook hier gebeurd het altijd dat we naar bed gaan en boven tot de ontdekking komen dat er geen beddengoed op bed ligt haha.

Kate -

ik heb een hekel aan ramen lappen en de luxaflex. Wij hebben veel ramen (groot ook). De luxaflex zijn brede stroken maar zwart. Voor alle ramen behalve de slaapkamer hangen die dingen. Je ziet er werkelijk alles op. Maar…als deze 2 “taken” gebeurd zijn geniet ik er wel enorm van. Verder heb ik geen hekel aan het huishouden.

Willemijn -

Oooh wat een rotklusje lijkt me dat!! :O

Cheyenne -

Ik denk dat afwassen bij mij ook vanboven staat! Ik prop altijd véél te veel in de vuilnisbak, waardoor hij niet meer dichtgeknoopt geraakt haha!

Kelly Caresse -

Haha heel herkenbaar dit! Ik heb echt een grote hekel aan de was ophangen, strijken (wat ik dan ook vrijwel nooit doe), en de tafel en kinderstoel van mijn dochter schoonmaken die na iedere maaltijd aan een boenbeurt toe is.
(en ook erg leuk om over te lezen, ik hou van huishoudelijke artikeltjes op blogs en schrijf ze zelf ook graag).

Dita -

Ja vuilniszakken legen vind ik ook een rot klus. Helemaal toen we nog in ons appartement woonden. Elke keer trappen naar beneden om die zak weg te brengen.

Willemijn -

Jaaa dat hadden wij ook in ons vorig huis! Wij moesten dan helemaal naar beneden met de trap en dan ook nog eens zo’n 300m lopen voor de eerste ondergrondse container. Gevolg: de vuilniszakken bleven altijd veel te lang in de hal staan. Oeps haha!

Martina -

Afwassen vind ik ook vreselijk! Gelukkig heb ik nu een vaatwasmachine, ik kan me niet meer voorstellen dat ik zonder zou moeten…. Ik heb ook een hekel aan dweilen, stoffen en de badkamer schoonmaken…. Eigenlijk vind ik niks in het huishouden leuk haha al geeft een schoon huis wel voldoening

Juut -

Met stip op 1 de afwas! Het stelt (vaak) niks voor, maar ik heb er een hekel aan om er mee te beginnen. En zo’n vol aanrecht erger ik me aan. En nog steeds hebben we geen afwasmachine gek genoeg..
De rest ach, tja niet echt favorieten, maar ook geen echte ergernissen. De ergernis is en blijft de afwas..
De leukste klus vind ik zuigen en dweilen. Daar heb ik nooit een hekel aan gehad.

Dionne -

Ik vind afwassen ook verschrikkelijk! Ik probeer het ook altijd zo lang mogelijk uit te stellen.
De wc schoonmaken vind ik ook echt verschrikkelijk! Als ik ddaar over ga nadenken, dan ga ik echt over mijn nek

Diana -

Haha zooo herkenbaar! Bij mij staat absoluut op 1 de was ophangen/strijken/opruimen. Soms kom ik er te laat achter dat de was nog niet is opgehangen. Ik kan dan zo’n pesthumeur krijgen als ik dat nog a la minute moet doen. Sowieso heb ik een hekel aan het huishouden.

lucindainwonderland -

Grappig om te lezen, want het is gewoon zo herkenbaar. Ik woon op mijzelf dus mag het allemaal in mijn eentje doen en kan het helaas aan niemand delegeren… was het maar waar.
Mijn top 5:
1. met stip, de afwas
2. dweilen
3. vuilnis wegbrengen
4. toilet/badkamer schoonmaken
5. was opvouwen en opbergen

Niet zo zeer ergernissen als taken waar ik gewoon absoluut geen zin aan heb na een lange werkdag + werken aan mijn blog. xxx Lucinda

Reageer ook